Dodaj do ulubionych

Nie idę na wybory

01.10.11, 10:55

Kto ma teraz sejm w swoich rękach? Kto już teraz mości sobie gniazdko w przewidywaniu ewentualnego zwycięstwa? Smutne to- a potem się dziwią że wyborcy już nie chcą w tym cyrku uczestniczyć

wiadomosci.wp.pl/kat,8152,title,Skandal-130-mieszkan-dla-poslow-Za-darmo,wid,13852129,wiadomosc.html
Obserwuj wątek
    • yadol Re: Nie idę na wybory 01.10.11, 11:50
      bardzo się cieszę kecawo że nie idziesz na wybory
      nareszcie napisałeś coś mądrego
      • Gość: stara baba Re: Nie idę na wybory IP: *.olsztyn.vectranet.pl 01.10.11, 12:22
        Kecawo, jest nas już dwoje. Bardzo dawno temu zauważyłam,że wybierani nie są dla nas, za to wyborcy są dla nich.
        • Gość: bis Re: Nie idę na wybory IP: *.olsztyn.mm.pl 01.10.11, 12:38
          Gość portalu: stara baba napisał(a):
          > Kecawo, jest nas już dwoje. Bardzo dawno temu zauważyłam,że wybierani nie są dla nas, za to wyborcy są dla nich.

Brawo! We dwoje zmieńcie kraj! (Na jak najdalszy).
          • mariusz2010 Re: Nie idę na wybory 01.10.11, 12:53
            Nie brałem udziału w kilku ostatnich wyborach i stwierdziłem, że nie dało mi to żadnej satysfakcji. Obecnie mam zamiar być bardziej aktywny, tym bardziej, ze interesując się polityką, można było jednak jakieś zdanie sobie wyrobić.
            Cóż, w 1989 roku wierzyłem w tak wiele rzeczy, ze aż mi dziś trochę wstyd. Naiwność wynikała jednak z prostych przyczyn. Brak informacji, jak wygląda demokracja, wiara, że inny "doskonały " ustrój jest w stanie idealnie zastąpić poprzedni, który okazał się niedoskonały.
            Obecnie zdaję sobie sprawę, że budowa demokracji to proces żmudny i powolny i że trwa. Raz się posuwamy do przodu, innym razem cofamy. I wiele zależy jednak od umiejętnego wyboru ludzi którzy z naszego ( między innymi ) nadania mają na to wpływ.
            • yadol Re: Nie idę na wybory 01.10.11, 13:00
              Stara Babo , przez starą sympatię proszę idź na wybory i zagłosuj na Sławka Szmita od Palikota

naśladowanie kecawy odbija się czkawką
              ten gamoń pewnie pójdzie tylko tak sobie kombinuje, że im mniejsza frekwencja tym lepszy wynik pisu

stop kaczyzmowi
    • Gość: Wiktor Re: Nie idę na wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.11, 11:45

Od kilku wyborów mam ich wszystkich gdzieś głęboko. Od lewa do prawa.
      Jedyne, co było ważne, to obalenie komuny i późniejsza walka o władzę dla byłej opozycji i o przetrwanie niedobitków PZPR. Teraz to dla jedna hołota. Nie czytam gazet, nie oglądam TV. Zaszyłem się w domku na działce i mam wreszcie święty spokój.
      • Gość: atena teraz idą "łeb w łeb" PiS -PO 40% - 30% IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.11, 12:07
        jak nie pójdziesz moga nawet przegrać
        • Gość: mix Re: teraz idą "łeb w łeb" PiS -PO 40% - 30% IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.11, 12:35
          Mają już przegrana bez względu na to, czy będzie głosował, czy też nie :)
          Kaczyński już oficjalnie zmienił front przygotowując się do rozwalenia sejmu po wyborach licząc na odmianę losu. Z tego względu niezmiernie ważne stają się wszelkie procedury zapewniające prawidłowość pracy w Komisjach Wyborczych. Osobiście zainstalował bym monitoring każdej sali wyborczej nagrywającego pracę komisji aż do zakończenia liczenia głosów i spisania protokołów chociaż by po to, by uniknąć później fałszywych oskarżeń.
    • Gość: mix Też do tego zachęcam pis'menów IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.11, 12:27
      Bo i po co? :)
    • Gość: Jerzy Re: Nie idę na wybory IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.11, 00:23

On pójdzie na wybory. A Ty?
      www.youtube.com/watch?v=GXG24SdaLeY&feature=youtu.be
    • yadol Re: Nie idę na wybory 06.01.12, 15:22
      tylko tabletki i tylko pomarańczowe gamoniu kecawo ci pomogą , pamiętaj
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka