Dodaj do ulubionych

Kampania 2011. Kto liczył na emocje, jest zawie...

IP: *.olsztyn.mm.pl 06.10.11, 20:41
Co tak wszyscy omijają ostatnią debatę we wtorek w redakcji Gazety Wyborczej w Olsztynie. Przedstawiciel PJN Solis zmiażdżył kandydatów PO-PSL oraz Palikota, a posłankę Bublewicz wręcz wybatożył argumentami.
Obserwuj wątek
    • Gość: Bolo Re: Kampania 2011. Kto liczył na emocje, jest zaw IP: 92.55.195.* 06.10.11, 20:59
      Poważnie- jakoś nie odniosłem takiego wrażenia. Za to skutecznie negatywnie ,przysłużył się, partyjce jej jedynka-rolnik i przedsiębiorca. O jego plakaty można się w Olsztynie przewracać-a z jego osiadczenia majatkowego wynika, że majętny nie jest. Czary jakieś?!!!
    • Gość: nie idę na wybory agitka agitka słaba agitka IP: *.dynamic.mm.pl 06.10.11, 21:12
      widziałem jak kowal uczestniczy w debacie, powtarzał to samo co solis, a solis powtarzał to samo co kowal, słowo w słowo.
      nie idźcie na wybory!
      • Gość: Bolo Re: agitka agitka słaba agitka IP: 92.55.195.* 06.10.11, 21:46
        Nie interesuje mnie jakie masz poglądy i na kogo będziesz głosował. Ale na wybory idż. Nawet po to żeby-oddać nieważną kartę.
      • Gość: allensteiner Re: agitka agitka słaba agitka IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.10.11, 21:48
        Gość portalu: nie idę na wybory napisał(a):
        > nie idźcie na wybory!

A nie idź. Myślisz, że bez ciebie nie rozdzielą tych etatów po dziesięć tysięcy z hakiem z gwarancją zatrudnienia na cztery lata? Płatnych z twoich podatków?\

No, chyba, że jako kufniasz - podatków nie płacisz...
        • Gość: nie idę na wybory ty zagłosujesz i będzie pełnia szczęścia ... IP: *.dynamic.mm.pl 06.10.11, 22:22
          i z twoim głosem też je rozdzielą, tak że będziesz śnił swój sen o dobrym i świadomym wyborze żyj swoją naiwnościa, że jesteś taki odpowiedzialny. ja jestem świadomy tego, że nie ma znaczenia kto wygra i na kogo oddadzą ludzie swój głos. i dobrze rozumiem, że to tylko rozdziałka etacików dla tych, co zrobić umieją NIC.

za dużo zapłaciłem podatków, by dać się wrobić w wybory poraz kolejny.
          • Gość: kibic Re: ty zagłosujesz i będzie pełnia szczęścia ... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 06.10.11, 23:10
            SLuchajac nagranej wypowiedzi tego Solisa trzeba dojsc do wniosku, ze znalezli go na jakims szrocie.
    • Gość: aguś Re: Kampania 2011. Kto liczył na emocje, jest zaw IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.10.11, 00:35
      Nikt nie omija, ale kto ma czas jeszcze na komentarze. Ja np. uważam, że poseł Bublewicz najlepiej wypadła. Mówiła konkretnie i rzeczowo.
      • mariusz2010 Re: Kampania 2011. Kto liczył na emocje, jest zaw 07.10.11, 07:26
        Kto liczył na emocje, jest zawiedziony.
        No pewnie. Nikt nie dał nikomu nawet po mordzie. Po prostu chamstwo!
    • ewa1-23 Kampania 2011. Kto liczył na emocje, jest zawie... 07.10.11, 07:32
      Jeśli wygra PO, to marszałek dostanie kupę kasy z UE na zmarnowanie (ale nie będzie i tak kasy na obwodnicę!!). Wtedy marszałek nie tylko utopi pieniądze w lotnisku w krzakach, nie tylko w zimnych termach, ale będzie mógł twórczo poszukać metod topienia pieniędzy na złość mieszkańcom.
      • Gość: Ja Re: Kampania 2011. Kto liczył na emocje, jest zaw IP: 79.162.218.* 09.10.11, 22:20
        EWO (123),
        oczywiście masz rację!!!!
    • maliniakman Re: Kampania 2011. Kto liczył na emocje, jest zaw 07.10.11, 12:17
      A nie było już o tym...? A co tak wszyscy omijają sprawę sądową pani Staroń? A może zamiast gadać tu o pierdołach niech każdy sobie poczyta o kandydatach i sam wybierze swojego w zaciszu domowym. Trzeba o tym w kółko gadać na forach? Boszsz...
      • mariusz2010 Re: Kampania 2011. Kto liczył na emocje, jest zaw 07.10.11, 16:40
        maliniakman napisał:

A może zamiast gadać tu o pierdołach niech każdy sobie poczyta o kandydatach i
        sam wybierze swojego w zaciszu domowym. Trzeba o tym w kółko gadać na forach?
        Boszsz..
        Tak właśnie zrobię. Cichutko, zagłosuję na Palikota :)))
        • Gość: jacuś Re: Kampania 2011. Kto liczył na emocje, jest zaw IP: *.strategicsponsoring.com 07.10.11, 16:43
          to chyba jeden z tych "ciepłych" jesteś, że na swojego będziesz głosował :)
          • mariusz2010 Re: Kampania 2011. Kto liczył na emocje, jest zaw 07.10.11, 20:45
            Gość portalu: jacuś napisał(a):

> to chyba jeden z tych "ciepłych" jesteś, że na swojego będziesz głosował :)
            Kto to jest ten "ciepły" Nie znam żargonu, nie oglądam programów "rozrywkowych" w TV.
            Być może chodzi o narkotyki, nie używam żadnych. Nawet popularnej wciąż nikotyny;))
            Palikot jest po prostu ostatnia nadzieja na odepchniecie zasiedziałych zombich od darmowego koryta i odprostytuowanie prawa.
    • akant_ol Odniosłem przeciwne wrażenie 07.10.11, 20:12
      Nie było nagłaśnianych akcentów ulicznych, na co się zapowiadało po objęciu patronatem kiboli przez PiS i jeżeli ktoś oczekiwał takich emocji, to rzeczywiście mógł się zawieść. Chociaż takich skrajności można by było się doszukać tu czy ówdzie. Natomiast w części nazwijmy beletrystuczno-humorystycznej emocji wcale nie brakowało, o ile ktoś potrafił obserwować. Dla mnie zdumieniem wręcz był obserwowany paraliż dotychczasowych posłów dotychczas tak brylujących w naszych publikatorach. Nie wiem, czy to spięcie pośladków, czy nakazy partyjne a może zupełny brak możliwości funkcjonowania bez instrukcji z góry spowodował, że posłowie kandydujący ponownie do parlamentu wypadli delikatnie rzecz określając blado. Pozwoliłem sobie jak cugier-kotka na bezpośrednie przyglądanie się takim prezentacyjnym debatom. Gdyby ktoś w ten sposób reklamował mi chińskiego mercedesa za cenę malucha, poprosił bym grzecznie o nie zajmowanie mi czasu. Emocjonalne to rzeczywiście też nie było. Chociaż nie brakowało emocji w bezpośrednich atakach kandydatów na siebie. Rzecz chyba najbardziej charakterystyczna dla sceny politycznej ostatnich czasów. Brak umiejętności wyczucia w ocenie najważniejszych dla kraju i wyborców gorących spraw zastępowano ambicjonalnymi argumentami lansując swoje raczej skrywane interesy.. Myślę, że najlepiej na forum podsumował tę sytuację edico w wątku "O ostatniej prostej do urny wyborczej". Przychylam się do brakującego w tym wątku podnoszonego w innych dyskusjach, że głosując na dotychczasowych posłów, liczenie na na jakieś cywilizacyjne zmiany jest problematyczne o ile w ogóle możliwe. W moim przekonaniu taką szansę dają jedynie nowe twarze w parlamencie. Nie biję się braku doświadczenia tych ludzi, ponieważ tzw. okrągłostołowcom też na nim nie zbywało. A co jest najmniej sympatyczne w tej sytuacji, po 20 latach funkcjonowania ich w parlamencie, z zaledwie w kilku przypadkach można z pełna odpowiedzialnością wskazać na pozytywne zmiany. Z mojego punktu widzenia, aktualnie afiszujące się elity polityczne w wielu wypadkach nie dorosły do poziomu podeszwy u butów tym z początku budowy II RP. Stąd stoję na stanowisku, że czym większa będzie wymiana osobowa w parlamencie, tym większe nadzieje na zerwanie partyjnego feudalizmu ustrojowego wprowadzonego na scenę polityczną tego kraju. Pójdę na wybory po to, wy wesprzeć nowe twarze. Jestem zdecydowany na wybranie takiego kandydata z ugrupowania, które poważnie traktuje zarówno kraj jak i jego mieszkańców. Na dzień dzisiejszy nie widzę ugrupowania bardziej godnego zaufania, jak ugrupowanie Janusza Palikota stwarzające bardzo duże szanse na przewietrzenie stęchłej atmosfery parlamentu. Dlatego nie zgadzam się z tak powierzchowną opinią przedstawioną autora artykułu.
      • Gość: Zofija Re: Odniosłem przeciwne wrażenie IP: *.play-internet.pl 07.10.11, 20:29
        Ładny tekst, ale nie może być tak źle skoro tylko Polska uniknęła recesji. No coś w tym musi być! Anglicy wybierają Polskę! Fakty nie kłamią!
        praca.wp.pl/title,Brytyjczycy-przenosza-sie-do-Polski,wid,13855235,wiadomosc.html?ticaid=1d28c
        • akant_ol Re: Odniosłem przeciwne wrażenie 07.10.11, 21:02
          Dziękuję Zofijo. Mój post nie odnosił się do wszystkich zjawisk występujących w kraju, ale do dziennikarskiego warsztatu autora artykułu zamykającego się de facto stwierdzeniem, że w czasie kampanii wyborczej było za mało igrzysk i skandali pozwalających czytelników zamulić tematami zastępczymi. W podnoszonej sprawie masz zupełna rację dyskredytującą zupełnie pisowskich lekarzy, którzy jeszcze nie tak dawno wręcz chcieli wymóc na rządzie pogłębienie deficytu finansów publicznych.
          Pozdrawiam
    • Gość: śledczy Kampania 2011. Kto liczył na emocje, jest zawie... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 07.10.11, 20:39
      ''Jerzy Szmit, szef olsztyńskiego PiS: - Rozmowy z ludźmi podczas naszych wyjazdów pokazały, że mamy poparcie. Myślę, że wygramy te wybory.'' ależ ma tupet ( a raczej tupecik) nasz kochany i przez wszystkich uwielbiany Jurek :))))
      Ja tam dam kredyt zaufania partii Palikota ,lubię trawę :)

• Gość: Zofija Re: Kampania 2011. Kto liczył na emocje, jest zaw IP: *.play-internet.pl 07.10.11, 23:55
        ...tak... kiedyś był Polska Partia Przyjaciół Piwa a teraz PPPZ(zioła).... ;)
        Pozdrawiam:)
        • Gość: mk Re: Kampania 2011. Kto liczył na emocje, jest zaw IP: 189.3.61.* 10.10.11, 02:35
          Chodzi o to, by nikt Ci nie bronił nawijania trawy przy piwie tak jak nikt nie broni palenia trawy w kościele. Dlaczego wszyscy mają prawo okadzać się tylko w ramach funkcjonujących egzorcyzmów religijnych? :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka