Dodaj do ulubionych

Pani Poseł Lidio Staroń

12.10.11, 22:09
serdecznie gratuluję wyboru i przepraszam za to , że tak niewiele pomogłem
:)
Obserwuj wątek
    • Gość: pokuta Re: Pani Poseł Lidio Staroń IP: *.olsztyn.mm.pl 12.10.11, 22:11
      Ze skruchą na kolanach przynajmniej do biura poselskiego !!!
      • yadol Re: Pani Poseł Lidio Staroń 12.10.11, 22:17
        nie muszę :)
        • Gość: zawiedziony Re: Pani Poseł Lidio Staroń IP: *.olsztyn.mm.pl 12.10.11, 22:21
          A już myślałem, że nie musisz, ale ochotnie CHCESZ ! No cóż - w deklaracjach jesteśmy ZA, w życiu dupy nam się ruszyć nie chce !
          • yadol Re: Pani Poseł Lidio Staroń 12.10.11, 23:08
            oczytaj się chłopcze, proszę
            nadal uważam, że Pani Poseł jest "godna urzędu" jak mało kto w Olsztynie
            sorry, ja jestem człowiekiem Palikota
            • Gość: lup Re: Pani Poseł Lidio Staroń IP: *.olsztyn.pl 13.10.11, 14:30
              Ja, również będąc człowiekiem Palikota, nie podzielam Twojej opinii i nie uważam, że pani Staroń jest godna urzędu, już szczególnie jak mało kto.
              • Gość: Gienek Re: Pani Poseł Lidio Staroń IP: *.olsztyn.mm.pl 13.10.11, 14:46
                Poczytaj sobie Yadol opinie prawnikow sejmowych na temat jej ustawy spoldzielczej. Jak jestes inteligentny szybko zmienisz zdanie.Jak jestes glupi nawet tego nie przeczytasz bo i po co. Przeciez wiesz wszystko lepiej.
                • Gość: jhg Przepraszam za wtręt do wstręta IP: *.dynamic.mm.pl 13.10.11, 16:00
                  Posłuchaj Gienku! Ponieważ znam Yadola i wiem, kim Ty jesteś, powiem Ci tylko jedno: Codziennie zamawiaj mszę w katedrze, w intencji, żeby udało Ci się osiągnąć ¼ tego, co osiągnął Yadol (w zakresie intelektu i powodzenia materialnego, rozwoju i perspektyw rodziny). Jeśli Bóg Cię wysłucha to jeszcze zamów nowennę dziękczynną. Co ja mówię, do grobowej deski musisz być wdzięczny...
                • privus Re: Pani Poseł Lidio Staroń 13.10.11, 18:25
                  O ustawie spółdzielczej przygotowywanej w Komisji m.in. przez Panią Staroń wystarczająco wyraźnie wypowiedziały się sądy a nie tylko jacyś prawnicy schlebiający lobby spółdzielczemu. Kundlizm nie jest najlepszym sposobem na życie. Zamiast doradzać komuś, zastanów się raczej nad samym sobą i swoją postawą.
                  • Gość: polut Re: Pani Poseł Lidio Staroń IP: *.olsztyn.mm.pl 13.10.11, 22:53
                    > O ustawie spółdzielczej przygotowywanej w Komisji m.in. przez Panią Staroń wyst
                    > arczająco wyraźnie wypowiedziały się sądy

A co konkretnie powiedziały? Bo jakoś się nie spotkałem...
                    Owszem, zdarzało się usłyszeć, że to szczyt grafomanii i populizmu, ale raczej nic więcej..
                    Konkrety podaj: sprawę, datę, sygnaturę, cokolwiek
              • Gość: mix Re: Pani Poseł Lidio Staroń IP: *.ip.netia.com.pl 13.10.11, 16:20
                Niestety, fakty świadczą zupełnie o czymś innym. Wieloletnie opluwanie Pani Polseł i przegrywane procesy przez środowisko Procykowo-Syczowskie świadczy o skuteczności działań Pani Staroń przeciwko nadużywaniu funkcji społecznych dla celów prywatnych i środowiskowych. Tego nie da się zakrzyczeć mimo usilnych starań i przeprowadzania zmasowanych akcji zniesławiania.
                • Gość: pudelek Re: Pani Poseł Lidio Staroń IP: *.olsztyn.mm.pl 13.10.11, 17:39
                  www.arystokratki.pl
                  • muraszka1 Re: Pani Poseł Lidio Staroń 13.10.11, 18:00
                    Pani Lidio,cieszę się ,że znowu jest Pani w Sejmie.
                    • Gość: mk Re: Pani Poseł Lidio Staroń IP: *.ip.netia.com.pl 13.10.11, 18:18
                      Też przyłączam się do gratulacji. A sforze ciągle atakującej Panią Lidię Staroń chcę odświeżyć pamięć, że Sąd Okręgowy, a następnie Sąd Apelacyjny w Warszawie orzekł, że publikowane "zarzuty" wobec Poseł Lidii Staroń były nieprawdziwe i ewidentnie naruszały jej dobra osobiste. Nowelizacja ustawy o spółdzielniach mieszkaniowych spowodowała, że miliony spółdzielców stało się faktycznymi właścicielami swoich lokali, a Posłanka działała w interesie obywateli. Sąd nakazał przeprosić Posłankę i zasądził od „Rzeczpospolitej” 90 tys. zł odszkodowania na wskazany przez Poseł Staroń cel charytatywny. Syczowski autor paszkwili w Rzeczpospolitej nadal ucieka przed konsekwencjami. Uważam, że Lidia Staroń była jedynym posłem Warmii i Mazur, który naprawdę rzetelnie pracował dla społeczeństwa tego regionu!!!
                      • Gość: do mk Re: Pani Poseł Lidio Staroń IP: *.olsztyn.mm.pl 13.10.11, 18:38
                        masz rację, rozdaje za darmo nie swoje. Ja może zmienie zdanie o niej jeśli:
                        1) zrzeknie się immunitetu,
                        2) diety poselskiej,
                        3) wyprowadzi się z Olsztyna,
                        4) zgłosi w sejmie projekt ustawy zakazujący kandydowania do sejmu max. do dwóch kadencji,
                        5) partie będą utrzymywać się z własnych składek, a nie z naszych podatków !
                        • Gość: mk Re: Pani Poseł Lidio Staroń IP: *.ip.netia.com.pl 13.10.11, 19:09
                          Wybacz, ale pomijając meritum wątku, takiej postawy zupełnie nie rozumiem. Mam nawet wątpliwości, czy sam rzeczywiście jesteś w stanie zrozumieć poziom bzdur i niedorzeczności, jakie tu wypisujesz. Ustosunkuje się tylko do niektórych m.in. z tego względu, że forum nie jesy miejscem na nadrabianie zaległości z zakresu edukacji czy logiki.

1. Jeżeli poseł ma prezentować społeczeństwo a nie sam kapitał, to z czegoś musi żyć i on i jego rodzina. Do czego więc może prowadzić Twoja naiwna insynuacja?
                          2. Ewentualny projekt ustawy do maksymalnie dwóch kadencji we wszelkich instytucjach ustrojowych naszego systemu także w moim przekonaniu jest jak najbardziej pożądany. Uniknęlibyśmy w ten sposób alienacji społecznej zawodowych polityków zarówno na szczeblu centralnym jak i terenowym. Znacznie bardziej przydali by się społeczeństwu później funkcjonując w jakichś izbach refleksji niż zajmowanych dośmiertnie stanowiskach.
                          3. Nie tylko partie powinny utrzymywać się z własnych składek, ale także wiele innych powoływanych ad hoc fundacji czy stowarzyszeń społecznych. Ich dofinansowywanie powinno być uwarunkowane spełnianiem określonych w ustawie uwarunkowań z jednoczesną pełną kontrolą finansową prowadzonej działalności wg. zasad obowiązujących bezwzględnie w całej gospodarce. Finansowanie z budżetu organizacji bez możliwości pełnej kontroli finansowej ich działalności przynajmniej dla mnie jest najzwyklejszym kryminogennym przestępstwem ograniczającym dostęp do informacji, na co idą moje podatki. Taki system nie ma absolutnie nic wspólnego z pojęciem demokracji, do której chcesz tak usilnie i naiwnie nawiązać w swym poście.
                          4. Każda władza pozbawiona kontroli... - tego nie muszę dalej kontynuować, bo jest to widoczne na co dzień.
                        • Gość: hihi Re: Pani Poseł Lidio Staroń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.11, 19:13
                          Po co te nerwy? Pani Staron znowu jest w Sejmie, zapowiada ze rozprawi sie ze Spoldzielniami. Poczekajmy spokojnie 2 latka. Wejdzie nowa ustawa o Spoldzielniach i zycie samo pokaze kim naprawde jest Pani Staron i jak "zadbala" o dobro ludzi ktorzy stana sie - jak ktos ladnie napisal - prawdziwymi wlascicielami swoich mieszkan we "wspanialych i tanich" wspolnotach mieszkaniowych.
                          Jezeli jeszcze PO - aby ratowac upadajace panstwo - uda sie wprowadzic 1% podatek od nieruchomosci obraz troski "liberalow" o nasze dobro bedzie juz kompletny i nie beda potrzebne zadne klotnie kto ma racje a kto nie.

• Gość: mix Degrengolada pojęciowa rzeczywistości hihi IP: *.ip.netia.com.pl 13.10.11, 19:20
                            Podatek od nieruchomości w Polsce istnieje od dawna szanowny Hipolicie i jest podatkiem lokalnym, pobieranym przez samorządy gminne. Regulują go przepisy Ustawy o podatkach i opłatach lokalnych z 12 stycznia 1991 r. - Tekst jednolity "Ustawy o podatkach i opłatach lokalnych" (Dz.U. z 1991 r. Nr 9, poz. 31).
                            Zanim coś chlapniesz jak krowa na asfalt, pozwól zaistnieć swoim refleksjom. Chyba że ciągle chcesz wychodzić... na durnia.
                            • Gość: hihi Re: Degrengolada pojęciowa rzeczywistości hihi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.11, 19:35
                              Chodzilo mi o wartości katastralnej nieruchomości. Dziwie sie ze taki "inteligent" jak Ty na to nie wpadl.
                              • Gość: mix Re: Degrengolada pojęciowa rzeczywistości hihi IP: *.ip.netia.com.pl 13.10.11, 20:26
                                A czy nie dziwne jest to, że taki niedouczony troll sam nie jest w stanie określić, o czym pisze, co mówi a co właściwie ma na myśli???
                                Mam w ogóle wątpliwości, czy nawet wiesz o tym, co niesie za sobą w swej treści podatek katastralny. I jest to jednoznaczne stwierdzenia faktu a nie jakichś skrywanych myśli gimnazjalisto.
                                • Gość: hihi Re: Degrengolada pojęciowa rzeczywistości hihi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.11, 14:37
                                  Niestety nie jestem tak "swiatly" jak mix ktory swoja inteligencja przycmiewa wszystko co sie rusza mimo to udalo mi sie policzyc ze podatek katastralny od 300 000 zl wynosic bedzie 3 tysiace rocznie.
                                  Tak wiec gdy rzeczoznawca wyceni mieszkanko jakiegos emeryta blisko centrum na taka wlasnie kwote bo emeryt przez lata dbal remontowal i pielegnowal swoj lokal to wspomniany emeryt zaplaci extra dodatkowy podatek 3 tys rocznie czyli 250 zl miesiecznie.
                                  Oczywiscie ow emeryt bedzie wniebowziety gdyz wie ze te 3 tysiaczki pojda na najwazniejszy z najwazniejszych celow o jakie troszczy sie kazdy "liberal" z PO czyli doskonale wszystkim "swiatlym" znane tzw. "nasze dobro".
                                  Dlatego jestem przekonany ze gdy podobny podatek z rozkosza zaplaci Yadol ze "swiatlym" Mix-em to popedza oni radosnie z ladnymi kwiatkami do Pani Staron. To wszystko przeciez dla "naszego dobra".
                                  Podobne kwiatki czekaja Pania Staron od tych ktorzy wbrew swojej woli trafia do "wspolnot" gdzie jest tanio i bosko i w ogóle. Co prawda gdy nagle okaze sie ze przecieka dach i trzeba sie zlozyc po 5 tysiaczkow na remont w budynku to wszyscy sie z checia zloza (pomijam wyzej opisane 3 tysiaczki). No ale beda musieli bo inaczej zwyczajnie wykoleguje sie ich ze wspolnoty (co sie tlumaczy na nasze: wywali z mieszkania).
                                  Zwolennicy Pani Staron wychodza bowiem w swej wiekszosci z jakze genialnego zalozenia ze skoro prezesi spoldzielni kradna to trzeba rozwalic wszystkie spoldzielnie.
                                  Prawda ze to mysl genialna w swojej prostocie. Zapewne podobne "blyskotliwe" rozumowanie stosuje sam Yadol. Tak wiec gdy np. w jakims budynku bedzie przeciekala glowna rura to Yadol bez watpienia wysadzilby caly budynek w powietrze i na jego miejsce zbudowal podobny ale o nazwie "dom wspolny".
                                  A najsmieszniejsze w tym calym cyrku jest to ze ow wspolny dom tez musialby miec rure podobnie jak prezesa ma kazda firma administrujaca wspolnota.
                                  No ale to jest maly szczegolik nie wart omawiania bo Yadol doskonale wie (zapewne od Pani Staron) ze prezesi firm administrujacych sa krysztalowo uczciwi.
                                  Mozna sie tez zastnawiac co yadolopodobni rozumieja przez stwierdzenie ze we wspolnoscie kazdy jest - prawdziwym wlascicielem. Jak sie domyslam chodzi o tzw. wolnosci Tomku w swoim domku co zapewne oznacza ze Yadol bedac we wspolnocie bedzie mogl do woli i bez przerwy wykrzykiwac swoje bluzgi ktorymi tak ochoczo "obdarza" owo regionalne forum.

• alfik45 do yadola 13.10.11, 20:06
              Ty durniu,bęcwale,przygłupie olsztyński,cwoku...
              • Gość: mix Re: do aflika IP: *.ip.netia.com.pl 14.10.11, 15:37
                Jak tam ten twój port dla kajaków w Elblągu? Budowa skończona czy jeszcze zbierasz pieniądze na pokropek przed wbiciem pierwszej łopaty w ziemię ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka