Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piekny cz.66

IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.05.04, 21:58
Olsztyn Piękny składa życzenia spełnienia marzeń dla oso, który właśnie dziś
obchodzi swoje święto i pewnie balanguje .......w olsztyńskim świecie....

Popatrzmy w dal, na wody jezior, na niebo, na słońce. Jak pieknie wygląda
niebo, jakie błękitne, spokojne i głebokie ! Jak jasno i uroczyście zachodzi
slońce ! Jak pieszczotliwym połyskiem lśni woda w jeziorach. A jeszcze
piekniejsze są zalane mgłą dalekie lasy..... Tam jest cicho, szczęśliwie.

Nic bym nie pragneła, gdyby tylko tam być. We mnie samej i w tym słońcu jest
tyle szczęścia.....

Lew Tołstoj

Obserwuj wątek
    • mika_1 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 29.05.04, 21:59
      Pozdrawiam:)
      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.05.04, 22:01
        Mika - slicznie, że się zjawiłaś , właśnie myślałam co jest z Tobą ?
        Muraszka , przechodze do Klubu
      • Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 29.05.04, 22:02
        Znowu narozrabiałam ale to ze zmęczenia. No i "napiłam" się octu winnego.
        Przepraszam. Wróciłam z "magla " około 20. Od czerwca będę karna.
        • mika_1 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 29.05.04, 22:03
          Mika zyje, tylko troche zakrecona jest;)
          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.05.04, 22:17
            wszyscy zakręceni - pewnie wiosna teraz dopiero zaczeła działac :)
            • Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 29.05.04, 22:34
              Została mi niania -ciocia. I już nikogo. Chcę i muszę jej pomagać. Te cztery
              dni , które Jej poświęciłam , to nic. Ona ma 84 lata. Wracam , "na czterech".
              A wiosna? W tym roku już widzę wiosnę. Dzięki Tobie i Wam.
              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.05.04, 22:42
                Muraszaka - czas byś bliżej sie przedstawiła - a gdzie posiałaś rodzinę -pisz ,
                naprawdę jest to pomocne i w jakiej dzielnicy mieszkasz ? Pisz bez obciachu,
                przeciez wszystko zrozumiemy :)
                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 29.05.04, 22:52
                  zasnełaś przy winku :)
                  miłej nocki
                  • Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 29.05.04, 23:19
                    W jakimś wątku pisałam, że jestem abstynentką. Piję jedna kawę rano.
                    • being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 30.05.04, 00:04
                      Witam wszystkich. Trudno uwierzyc, ale glaskalem dzis jeza:) Z kolegami, pod
                      akademikiem robilismy grila. Zobaczylismy jak pod smietnikiem biega jez. Po
                      wiekszej dawce alko chlopaki zlapaki jeza i robilismy sobie zdjecia. Jez nie
                      wygladal na przestraszonego, nie chcial kielbaski i poczlapal sobie do swojej
                      norki. Takie mialem przygody:)
                      • being28 Re: Jez jest piekny cz.66 30.05.04, 00:33
                        www.album.com.pl/zdjecie.php?p=35&al=4588&start=20&start_opinie=&prestop=&prestzd=&zm=zo&lz=36&so=&pns=15&do=

Skad jez w srodku miasta?
                        • mika_1 Re: Jez jest piekny cz.66 30.05.04, 02:17
                          Jez jest piekny:)
                          I cala reszta zdjec tez:)
                          • brzoza Re: Jez jest piekny cz.66 30.05.04, 07:32
                            Potwierdzam: jez jest piekny (daliscie mu drinka?), zdjecia sa piekne, a przede
                            wszystkim Olsztyn jest piekny:)))
                            Mika - jestes zakrecona od przepracowania, czy od zakochania:-)))
                            Muraszko - po porannej kawie dzien staje sie jesczcze piekniejszy:-)))
                            • being28 Re: Jez jest piekny cz.66 30.05.04, 10:01
                              Jez byl wybredny, kielbasy za 9.99 nie chcial zjesc. Co innego, lepszego mozna
                              zjesc pod akademikami, polskimi akademikami?
                              A jak juz jestesmy przy kielbasach to kumpel pracowal w fabryce kielbasy.
                              Zaklad w miare duzy, na poleczkach sloiczki z napisami: aromat wedzonego
                              boczku, aromat kielbasy...

Takze bez E-345 itp juz sie nie obejdziemy:)
                              • zbyszek07 Re: Jez jest piekny cz.66 30.05.04, 10:06
                                Witam z rana!
                                Zapraszam wszystkie dzieci do Novotelu,
                                na zabawe, konkursy,
                                pokaz robienia lizakow.
                                poczatek o 11,00
                                :-)
                                Pogoda sliczna.
                                rowerki,
                                kajaki,
                                spacery...
                                wreszcie ciepelko.
                                • oso1 Olsztyn jest piekny cz.66 30.05.04, 14:16
                                  Polecam Dom Gazety Olsztyńskiej. Na ostatnim piętrze są plakaty "wyborcze" -
                                  czy dzisiaj mamy kulturę polityczną czy kultura była przed wojną? Hę? Chyba
                                  niczym się nie różni.
                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 30.05.04, 15:41
                                    Mamy na lace plota wianuszki ze stokrotek,
                                    dla swoich pociech,
                                    a moze dla siebie?
                                    Dzieci spiewaja, tancza, lizaki kreca...
                                    dzieje sie.
                                    A po Krzywym leniwie przesuwaja sie zagle i labedzie,
                                    a po niebie bladza male puchate baranki.
                                    Leniwe niedzielne popoludnie
                                    nad jeziorem.
                                    • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.05.04, 21:03
                                      Zbyszek, a co Ty dostałeś od dzieci ?
                                      Ja spędziłam niedzielę jeżdząco, rowerek poszedł w ruch i pięknie kręciłam
                                      pedały nogami - sama przyjemość, typowa rekreacja. Lustro mialo racje , zadne
                                      wyczyny tylko przyjemnośc. Wysiłek fizyczny to jest to co potrzeba przed
                                      zasiadaniem do klawiaturki.

being - czy jezyk wrócił do żony ???
                                      a slońce swieci .......
                                      • being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 30.05.04, 21:31
                                        A oto moj dzisiejszy zachod slonca, prawie na zywo:)

www.album.com.pl/zdjecie.php?p=36&al=4588&start=20&start_opinie=&prestop=&prestzd=&zm=zo&lz=37&so=&pns=16&do=

Mam nadzieje, ze sie uda, jak nie to

www.album.com.pl/album.php?id=4588
                                        i zdjecie na drugiej stronie, ostatnie.

Mialem dzis isc na basenik, ale kolega sie rozchorowal, moze we wtorek sie uda?
                                        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.05.04, 21:41
                                          śliczny zchodzik słoneczka i chmurki też ciekawe - wracaj do Olsztyna being i
                                          rób zdjecia natychmiast , a czy ja mogę też tam wkładac zdjecia do tego
                                          albumu ?????
                                          • being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 30.05.04, 21:50
                                            Hm, wyslesz mi fotki na maila? Najlepiej to zalozyc sobie konto na www.album
                                            com.pl. Trzeba troche kombinowac z wielkoscia obrazkow, ale to nie jest duzy
                                            klopot.

Najlepiej to wyslij mi na maila.
                                            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.05.04, 21:56
                                              i tak chyba zrobię , tylko nie dziś - wyślę Ci ogródek
                                              Olsztyn jest piękniutki
                                              • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 31.05.04, 07:06
                                                Witam ze slonecznego Olsztyna!
                                                ja cos dostalem???
                                                tak,
                                                smieci do wyniesienia.

Olsztyn jest piekny!
                                                • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.66 31.05.04, 07:41
                                                  Witam
                                                  W piatem w eNce impreza zamknieta, szkoda, a chciałam napiś się piwa...
                                                  W piatek dłubałam w ziemi od rana do wieczora miałam wenę twórczą pieliłam i
                                                  sadziłam kwiatki
                                                  W sobotę spotakania ze znajomymi i "mini" rowerek
                                                  Zbyszku co Ty napisałeś na urodzinach Oso, że czterdziestka jest zaraźliwa, ja
                                                  nie chcę !!! Ktoś mnie poprze ;)
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piekny cz.66 31.05.04, 08:42
                                                    Bede dosc dlugo nieobecny na forum. Wyjechalem na wies. Od czasu do czasu bede
                                                    wpadac na forum, ale tylko na chwilke. Pozdrawiam.
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 31.05.04, 10:56
                                                    Cześć!
                                                    Też za siebie nie ręczę jeśli chodzi o obecnośc na forum, mam teraz naprawdę
                                                    zakręcony tydzień (wszytskich nas zakręciło?). Jutro ważny egzamin, następny
                                                    równo za tydzień, o innych ważnych rzeczach powiązanych ze studiami koło
                                                    czwartku napiszę konkrety...
                                                    Trzymajcie się ciepło:)))
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 31.05.04, 11:15
                                                    Czterdziestka,
                                                    zarazliwa jak najbardziej.
                                                    Ale podobno po czterdziestce zaczyna sie zycie!
                                                    trzeba sprawdzic...
                                                    jak wszystko inne!

W sobote tez mialem ochote na eNke,
                                                    ale...
                                                    tylko zmeczona Angela,
                                                    i zamknieta impreza.

Ja mam jeszcze 12 dni roboczych do wyjazdu,
                                                    i w bagna!
                                                    Moze jednak ktos sie zdecyduje dolaczyc?
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.05.04, 21:23
                                                    no ładnie - to i ja zgłaszma, że będe zmieniać internet i tez mogę być
                                                    nieobecna, choć bede sie starała, by poszło gładko
                                                    Lustro - co kwitnie Ci teraz w ogrodzie ????
                                                    Zmęczona jestem, troche sobie dogodziłam rowerem , a dziś tenisem - dziś u nas
                                                    dochodzilo do 40 stopni, a ja w dresie byłam
                                                    Inka - trzymaj sie na egzaminach
                                                    bpkw- cieszę sie , ze nie zapomniałes o Olsztynie Pięknym
                                                    zbyszek - sezon turystyczny w pełni ???????
                                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 31.05.04, 21:30
                                                    Nawiązując do czterdziestek to lepsza jest pięćdziesiątka a nawet setka (czyli
                                                    dwie pięćdziesiątki).
                                                    ;)
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.05.04, 21:33
                                                    ja tam wolę 0.75 , zawsze to więcej procentów, byle dożyć ;)))))))))
                                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 31.05.04, 21:34
                                                    Eeee, ni w 5 ni w 7.
                                                    Ja już wiem co ja mówię.
                                                    :)
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.05.04, 21:49
                                                    ale zawsze więcej o 5, pózniej można zwiększyć :)
                                                    oso- a dlaczego Olsztyn nie był otoczony murami jak Kraków ???
                                                    masz na to jakąś fantazję ?
                                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 31.05.04, 22:00
                                                    Fantazję ułańską ;)
                                                    Bo zawsze był otwarty na gości ;)
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.05.04, 22:07
                                                    nie - ponieważ, męższczyżni własną piersią zasłaniali Olsztyn od kul :)
                                                    a kobiety, to lepiej nie mówić .........
                                                    ponoć lud był bardzo dzielny i bohaterski :)
                                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 31.05.04, 22:13
                                                    Wcale nie był dzielny, on nigdy się nie dzielił ;)
                                                    Zawsze trzymali się razem. dlatego tyle jest teraz dzieci.
                                                    ;)
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.05.04, 22:15
                                                    to troche podrzuć do Krakowa te dzieciaki , u nas niż demograficzny i szkoły
                                                    zamykają i wszystko przez mury, które nie mogli zdobyć kochankowie ;))))))))
                                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 31.05.04, 22:20
                                                    I do tego ten smok.
                                                    A u nas nawet paskudy w jez.Krzywym nie ma.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.05.04, 22:23
                                                    Jest tylko jeden dzień - w dzień Zjazdu :)
                                                    paskuda i potwór - to jest to !
                                                    Ciekawe, kto w tym roku zostanie ???? Rezeruję całą plażę ;))))))))
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 31.05.04, 22:52
                                                    hej, ho zbyszek, wstawaj, wstawaj wraz,
                                                    hej, ho zbyszek już na Ciebie czas
                                                    dzień dobry wszystkim porannym pracusiom :)
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 31.05.04, 23:42
                                                    Dla mnie zadzialal bardzo wazny model symulacyjny!!! Jestem wiec z tego powodu
                                                    szczesliwy. Ineczka ma jutro exam wiec prosze trzymac kciuki.
                                                    Z innych opowiesci to Liberator uratowal swiat, ale zabraklo go juz 11.09.2001.
                                                    Tak to jest na filmach, ratuja cala galaktyke, w rzeczywistosci...
    • henri4 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 01.06.04, 04:17
      Rita, kto Ty jestes?
      Intrygujesz...

Pozdrowienia z Sevres (pod Paryzem)
      henri4@interia.pl
      henri4@wanadoo.fr
      • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 01.06.04, 07:32
        Witam wszystkie dzieciaczki!
        wszystkiego dobrego malusinskim!
        a i my stare zgredy mamy okazje
        troszke poswietowac.
        Milego dnia!
        • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 01.06.04, 09:11
          Cześć Kochani!
          Właśnie jesteście świadkami ostatnich podrygów mojego dobrego humoru, dziś mam
          o 15.30 taki egzamin, że nawet we śnie powtarzałam sobie materiał do niego
          (tzn. nic nie umiałam). Ale przedtem pójdę jeszcze do sklepu i kupię sobie coś
          ładnego:) W końcu Dzień Dziecka:)
          Jestem też bardzo dumna z beinga, który jest wspaniały i mądry, bo właśnie
          przyczynił się do rozwiązania światowego problemu wyjących pralek, buczących
          odkurzaczy i głośnych lodówek, jego model będzie sławny, on bogaty, z czego nie
          ukrywam się cieszę:)))
          Podoba mi się koncepcja, że Olsztyn był otwartym miastem:) O Krakowie
          słyszałam, że Barbakan postawiono dlatego, żeby wiatr nie podwiewał spódnic
          szacownych dam... To jaka jest funkcja Wysokiej Bramy?
          Pozdrawiam serdecznie:)))
          • angela-rt Re: Olsztyn jest piekny cz.66 01.06.04, 09:14
            spełnia marzenia
          • Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 01.06.04, 10:33
            W Olsztynie po to, by były przeciągi ale gdzieś w okolicach
            kawiarni "Staromiejska". Miałam przygodę onegdaj właśnie tam. Stąpaliśmy , ja i
            mój ukochany, Starym Miastem. Były już tam zainstalowane kamery. I nagle zerwał
            się wiatr a moja sukienka (ta część z tyłu) znalazła się na mojej głowie.
            Śmiechu było co niemiara.
            • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 01.06.04, 14:37
              W niedziele 06,06 Rowerowy Rajd Ratuszowy.
              ok 30 km, Olsztyn, Rus, Stary Olsztyn,
              www.kolodrom.hg.pl/
              • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.66 01.06.04, 14:48
                W ogródku kwitną tulipany i bratki małe i duże i stokrotki,niezapominajki,
                popracowałam sobie w ogródku ostatnio "zdrowo" i w pracy roboty full, jutro
                też, pozdrawiam cieplutko.
                • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 01.06.04, 14:53
                  Lustro...
                  szykuj rower,
                  moze zrobimy w nastepnym tygodniu zrodla Lyny rowerowo?
                  Piekna trasa.
                • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 01.06.04, 16:01
                  lustroo napisała:

> W ogródku kwitną tulipany i bratki małe i duże i stokrotki,niezapominajki,
                  Ja też kwitnę :)))
                  • Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.olsznet.ec.pl 01.06.04, 16:49
                    Andulko zakwitaj jak najdłużej.
                    • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.06.04, 21:05
                      witajcie
                      tylko, że wymienione kwaituszki już dawno przekwitły i bez też . Teraz czas na
                      inne kwitnienia :)
                    • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 01.06.04, 22:28
                      Na to się zanosi...
                      :)))
      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.06.04, 21:12
        henri4 napisał:

> Rita, kto Ty jestes?
        > Intrygujesz...
        >
        > Pozdrowienia z Sevres (pod Paryzem)

dziękuje pokornie za zaszczyt, jaki uczyniłeś swoją obecnością
        A ktoś Ty ?
        pozdrawima
        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.06.04, 21:25
          Kończymy dziś temat muru olsztyńskiego, którego nigdy nie było, a to z tej
          przyczyny, że mur miasta stanowią ludzie - najlepszy mur jest z ciała i kosci i
          że miasta i grody nie moglyby znależć pewniejszej i silniejszej ochrony niż
          męstwo swoich obywateli i mieszkańców. Mówią, że wstydliwe części kobiety sa
          tańsze od kamieni na ten mur i taki mur nikt nie jest w stanie pokonać .
          Tak mówił Pantaguer i chyba ma rację
          Teraz już wiem, dlaczego mur obronny miał Larlów, a Olsztyn nie !
          Kto teraz podejdzie do muru ?????????? ;)))))))))))))
          Ciekawe jak Inak zdała egzaminek - czy ktos wie ?
          Maruszka , najlepsza w lecie to jest zwiewna sukieneczka :)
          • oso1 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 01.06.04, 21:49
            Do muru, jak do muru, ale do płota?
            ;)
            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.06.04, 21:50
              no jak z tym murem, chcecie go dalej budować ??????
              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.06.04, 22:17
                nie chcecie ;)napewno nie :)
                jutro będzie opowiastka o tym, dlaczego rzeka Łyna jest mniejsza od rzeki Wisły
                i tu znów Olsztyn jest lepszy
                A teraz puszczam wszystkie żagle po jeziorze - dobranoc i witam poranną zminę :)
        • henri4 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 02.06.04, 00:09
          Biedny emigrant, ktory teskni... ale pracowac gdzies musi...
          A najgorzej, ze musi tez placic - podatki! Ale to obowiazek praktycznie
          globalny!
          • being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 02.06.04, 00:15
            Z Olsztyna jestes? Dzielnica moze?
            • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 02.06.04, 07:00
              Witam ze slonecznego Olsztyna!
            • henri4 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 02.06.04, 07:04
              Z Olsztyna - Kolobrzeska...
              Trzeba zbierac sie do pracy, to jednak 35km, ale rano jedzie sie w miare dobrze,
              wieczorem przewaznie wszystkie drogi zakorkowane.
              Pozdrowienia- u nas pada!
              • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.66 02.06.04, 07:27
                Ciepło, słonecznie, pięknie jest, w duszy mam to samo, też kwitnę, a może to
                sen...
                • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 02.06.04, 07:33
                  ...jeszcze 10 dni roboczych,
                  i splywam!
                  szkoda ze forumowicze poza siecia spia...
                  • being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 02.06.04, 12:54
                    U mnie pada deszczyk, ale juz taki fajny deszczyk. Wyslalem kupony w
                    kolekturze, dzis wiekszosci domow TV wlaczony bedzie wieczorkiem na Polsacie i
                    wszyscy trzymaja kciuki:))) Jak wygram to kazdemu kupie fajna cegle. Obiecuje!!
                    • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 02.06.04, 14:36
                      Lusterko, czy to to co myślę?:)))
                      Rita, napisałam egzamin, na wszystko dałam odpowiedź, czy dobrą to Ci powiem za
                      tydzień:)
                      A propos egzaminu. Pani profesor spoźniła się na niego 20 minut, ponoć
                      załatwiała jakieś sprawy w dziekanacie, weszła do sali, w której my,
                      zdenerwowani czekaliśmy i od razu rozdaje kartki, dyktuje pytania. Nie
                      powiedziała "przepraszam za spoźnienie". Takie rzeczy mnie drażnią, pani
                      profesor, wysoka kultura, grr...
                      Teraz uczę się do następnego egzaminu, nie byłam na ani jednym wykładzie, bo
                      miałam w tym czasie angielski i teraz czytam lekturę, żeby się w ogóle
                      zorientować o co chodzi. Takie to moje życie studenckie:)
                      Pozdrawiam ciepło, za tydzień będę w Pięknym:)
                      PS: Z beingiem dzielimy się wygraną po połowie, to ja Wam do cegły mogę
                      dorzucić podstawkę;P
                      • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.66 02.06.04, 14:53
                        Inka, Ty czarownico :) tylko ciiiii :) Każdy by chciał miec piękne sny, ja mam
                        chyba abonament bo śni mi sie to samo :)
                        Ja nie śpię spotykam się ze znajomymi, jeżdże na rowerze, dłubię w ziemi,
                        czasu nie ma na nic.
                        • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 02.06.04, 14:57
                          To jest pozytywny brak czasu:)
                          Jestem czarownicą, ale wolę jak się mówi - dobra wróżka. Beingowi też czaruję
                          hihihi, np. basen ostatnio...:)
                          Trzymaj się:))
                          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.06.04, 20:47
                            Witajcie wszyscy w olsztyńskich progach. Widać , że Olsztyn tętni życiem.
                            Witamy Paryżanina, ciężko pracującego, ale niech się tak nie przejmuje , jak
                            wyczytałam to mile w Paryżu sa krótsze niż w Olsztynie.
                            A przyczyna tego jest błaha, jak legenda mówi w dawnych czasach kraje nie były
                            podzielone na mile i ktos to musiał zrobić. Więc wpadł na pomysł król francuski
                            i wyznaczył mile, a żeby wyznaczyć mile król wybrał 100 dorodnych męzczyzn i
                            100 dorodne niewiasty. Przez tydzień ich pościł i karmił, a pózniej wypuścił
                            parami i rozkazał, by każdy mężczyzna z swoją kobietą rozeszli się w rózne
                            kierunki świata, a tam gdzie się spikneli połozyli kamień wyznaczając tym milę.
                            A że byli wyposzczeni i dobrze nakarmieni folgowali sobie prawie pod każdym
                            drzewem, a w miarę upływu czasu mile się wydłużały. Stąd mile coraz bardziej
                            oddalały się od Paryża, a za czym doszli do Olsztyna mile były coraz dłuższe.
                            Czas skorygować tą legendę Pantagruela i odliczać od nowa mile od
                            Olsztyna. ;))))) Kto będzie korygował mile - mam już takich wybrańców - może
                            się domyślą i sami sie zgłoszą ;)))))))

Takie to pogawędki pijackie opisuje autor , który twierdzi , że nalezy to
                            czytać dla uczciwej zabawy, jako on się dobrze bawił piszac :)

a o łynie jak opowiem to spadniecie ze stołków :)
                            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.06.04, 21:39
                              dam Wam dzisiaj wycis, ponieważ jutro może mnie nie być , więc ....pofolguję
                              dziś sobie :)
                              To nie wszystko, jesli zaczniemy porównywać rzeki to nasza Łyna bardzo dobrze
                              wypada w porównaniu z rzekami Wisła czy Sekwana, gdzie wód jest więcej. Oto
                              opowiadanie Pantagruela, czlowieka nadzwyczaj fantazjującego ..... No więc
                              tak, razu pewnego, dawno, dawno temu Pantagruel zakochał się w kobiecie i z
                              tego tytułu miał problem, bowiem niewiasta w wszelakich pięknościach wyborna,
                              żeby nie była co nieco oporna.
                              Z tej to przyczyny znany nam figlarz przyrzekł sobie, iż wszystkie psy niewiatę
                              będa podsikiwać. Posypał biedną niewiastę specjalnym specyfikiem i zleciały się
                              wszystkie pieski z całych okolic, a bylo ich 66 tysięcy.
                              Wystraszona kobieta schowała się w domu, a wszystkie psy obsikiwały tak obficie
                              jej dom, że tak oto powstał strumyk, który został nazwany Łyną, od młyna, który
                              musiał filtrować wodę. A że woda do tej pory w Olsztynie jest zanieczyszczona
                              to wina niewiast, które tak starsznie są widocznie oporne, że klątwy
                              Pantagruela do tej pory nie mogą zdjąć.
                              Ale tak bardzo sie nie przejmujcie męższczyzni, spójrzcie na Wisłe i Sekwanę ,
                              ile tam musi być opornych niewiast ;))))) nie jest tak żle :)

Takie to pogawędki pijackie opisuje autor , który twierdzi , że nalezy to
                              czytać dla uczciwej zabawy, jako on się dobrze bawił piszac :)
                              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.06.04, 22:29
                                nie wiem czy dalej folgować czy nie, bujam w niepewności między nadzieją a
                                obawą, zamiast Wam się przysłużyć, pogniewam Was, zamiast Was rozweselić,
                                obrażę, zamist się przypodobać, wstręt wzbudze. Tak więc drzę ze strachu.
                                Ale nie przeczuwam, byście wzgardzali taką cnotą jak pantagrualizm; dzięki tej
                                cnocie nigdy mi za złe nie weżmiecie rzeczy, od których będziecie czuli, iż
                                pochodza ze szczerego, życzliwego i swobodnego serca.

skoro ginie glowa, ginie jedynie osoba, gdyby zgineły jądra olsztyńskie
                                wygineli by olsztyniacy ;)))))))

No to moi mili bawcie sie dobrze i pilnujcie Pięknego Olsztyna
                                • Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.olsznet.ec.pl 02.06.04, 23:37
                                  Rita, tak poważne to brzmi. Zmieniasz tylko dostęp do internetu? Mam nadzieję?
                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 03.06.04, 07:08
                                    Witam ze slonecznego Olsztyna.
                                    Wczoraj widzialem na miescie rowerzystki,
                                    jedna w koszulce z "Pieknego",
                                    ladnie to wyglada.
                                    • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.66 03.06.04, 09:32
                                      Cześć
                                      Zbysiu czyżbyś mnie widział :)
                                      Zbierałyśmy szczaw na Kopytku :)
                                      • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 03.06.04, 10:20
                                        Pewnie ze widzialem...
                                        tylko nie chcialem pisac kto w tym pieknym bialym kasku ujezdzal rower!
                                        Szykujesz sie na niedziele?
                                        o 10,00 pod Ratuszem.
                                        • being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 03.06.04, 11:46
                                          W ta niedziele ja jeszcze nie, ale moze w nastepna. Czy juz zajeta?
                                          Musze se troche miasto przypomniec bom nie byl dawno. Moze na w wieze zamku sie
                                          znowu wdrapie, dom GO czas odwiedzic. Moze obserwatorium?
                                          • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.66 03.06.04, 13:41
                                            Ja Ci dam w kasku :D moją czapeczke tak obrazić :)
                                            Nie wiem, wszystko zależy od soboty
                                            • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 03.06.04, 14:00
                                              Na przeciwko Teatru Jaracza jest Plac Trzech Krzyzy!
                                              to ci ciekawostka,
                                              nie zauwazylem od kiedy...
                                              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.06.04, 20:42
                                                i są tam te Trzy Krzyże ?
                                                witam was gorąco - dobrze, że Lustro przypomniało mi o szczawiu, uwielbiam zupę
                                                szczawiową , narobiła mi smaku - tylko z czym ją zrobić - z jajkiem czy z
                                                ryżem, a może Wy z makaronem robicie ?
                                                Na tą porę rowerki sa doskonałe, tylko dzis bardzo wietrznie bylo i podmuchy
                                                bardzo niebezpieczne
                                                ha - nie zapomnijcie lubczyku dodać do zupki ;)))))))))
                                                na razie tyle - jesli sa jakies pytania możecie podać je na talerzu zamiast
                                                szczawiowej ;)))))))))
                                                ciesze się ,że jestem w Olsztynie
                                                • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 03.06.04, 22:03
                                                  Czy to jakiś lokalny folklor - szczawiowa z ryżem ???!!!
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.06.04, 22:16
                                                    tradycja - ogórkowa tez z ryżem ;)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 04.06.04, 07:00
                                                    Witam z rana.
                                                    Pogoda cos sie buntuje,
                                                    pewnie weekend bedzie pogodowo gorszy.
                                                    Co z tego,
                                                    dzis piateczek!
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.66 04.06.04, 11:05
                                                    Hejka
                                                    Ano piąteczek i może w niedziele pojadę.
                                                    A szczawiowa z jajkiem i ze śmietaną i ziemniaki osobno, mniam.
                                                  • Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 04.06.04, 12:06
                                                    A ja zrobię botwinkę z jajkiem. Młode ziemnaczki i rybka. Wydumam do tego dobrą
                                                    suróweczkę. Może rzodkiewka.
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 04.06.04, 13:59
                                                    Za mna chodzi swojej roboty pizza,
                                                    moze dojdzie w przyszlym tygodniu,
                                                    moze jutro?
                                                    kto to wie.
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 04.06.04, 14:06
                                                    Ja dzis do Auchan jade. Moze sledziki beda?
                                                    Licze jednak na arbuza, moze truskawki? U mnie te ostatnie sa po 9.50.
                                                    W piekarni obok mojego bloku zamontowali maszyne do lodow wloskich. Pokusa
                                                    ogromna, czesto po chlebek bede lazil. Deita bedzie potem:)
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.06.04, 21:30
                                                    och, jaką śliczną piosenkę słucham, własnie włączyła się ma Olsztynie - open de
                                                    hart - tak sobie spiewa grubym glosem pan, aż nie mogę pisać - wysłucham ją
                                                    najpierw

o czym to miałam napisać, tak macie weekend i szkoda , smutno będzie bez was.
                                                    Dziś mialo padać, a nie padało, za to zapach piwoni i jaśminów roznosił się
                                                    wkolo, a ja dalej suszę pokrzywy. Planuję w niedzielę zrobić proszoną herbatkę.
                                                    Bardzo dużo dziś miał Kraków turystów, cały Rynek był obciązony i mnóstwo,
                                                    mnóstwo ludzi. Czy u was też juz ruch ?
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 04.06.04, 23:02
                                                    W TV "Amerykanski Ninja cz. 1000". Chyba krecili to na praktykach studenckich:)
                                                    A Auchan zadnych ciekawych promocji. Troche pierdol do grila, jakies ciuchy dla
                                                    dzieci. Sa truskawki, czeresnie i arbuzy. Ale ceny jeszcze jakies takie
                                                    kosmiczne. Licze na obnizke. Chyba, ze przez UE juz nie bedzie taniej:(
                                                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny cz.66 05.06.04, 16:08
                                                    Dzisiaj w Olsztynie przeszła burza.Pogrzmiało,pobłyskało się.Powietrze stało
                                                    się lekkie i rześkie.
                                                    Dobra sprawa,ze truskawki potaniały.Wczoraj kupiłem trochę za 8zł\kilo dzisiaj
                                                    naprawde ładne dostałem za 4.85zł\kilo.
                                                    Rito zobacz skrzynkę rita100.Mam pytanie.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.06.04, 20:31
                                                    Witaj Olsztynie
                                                    u nas też przeszla burza, popadało i dalej jest duszno. Coś ta pogoda za bardzo
                                                    figliuje, nic nie można zaplanować, awet ten biedny rower stoi w garażu i czeka
                                                    na słoneczko. Co do truskawek, to też już jadłam, ale nie doszukałam sie w nich
                                                    prawdziwego smaku. Co wiecie dobrego o hotelu Wysoka Brama - chyba byłaby
                                                    wspaniała i marzeniem. Dzień i noc w Wysokiej Bramie - niesamowite wrażenie.
                                                    Jak byłam ostatnio, to szukałam tam wejścia i nie mogłam go znależć. Musze Wam
                                                    powiedzieć , ze zyję już Olsztynem i jutro postaram zrobić pierwszą wzmiankę o
                                                    wyjeżdzie.
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 05.06.04, 21:12
                                                    wejscie jest od strony lewej,
                                                    tak jak do pizzerni.
                                                    Pokoje w czesci lewej,
                                                    okna na St.Miasto.
                                                    podobno sa tez pokoje w samej bramie,
                                                    ale nie bylem.
                                                    Ceny nie sa wygorowane.
                                                    Jutro rowery o 10,00 pod Ratuszem.
                                                    Pozdrowka
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.06.04, 21:23
                                                    a teraz jesteś w gościach na winku ?????
                                                    Czyli wyśmienite miejsce, nie ma lepszego - tylko co z przejściem pod Bramą,
                                                    ciagłe wypwiadanie marzeń, aż mi ich zabraknie ;)))))))))))))
                                                    może i ja jutro na rowerek z sąsiadką , dziś sie chwaliła , ze ma nowy .
                                                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny cz.66 05.06.04, 21:22
                                                    Rito.Zobacz skrzynkę.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.06.04, 21:26
                                                    thor_tr, a Ty nie na egzaminach, nie kujesz ????????
                                                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piekny cz.66 05.06.04, 21:29
                                                    kuje mam mini przerwe.wczoraj zaliczylem pr.pracy!
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.06.04, 21:40
                                                    dobra, rób przerwę - choć ciapniemy seteczkę
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.06.04, 21:57
                                                    A kiedy noc otworzy się jak brama
                                                    i sennych rzeźb rozwinie wzór na bramie,
                                                    ty będziesz znów jak wczoraj taka sama,
                                                    zadźwięczy głos, który nie kłamie.

Na jasną dłoń upadnie ciemność słodka
                                                    i włosów puch dębowych liści dotknie.
                                                    Pochwalmy noc, że jest jak otchłań,
                                                    że spadać w nią jest tak cudownie.

A kiedy świt zastanie nas znużonych,
                                                    bitych przez wiatr i chorych jak od wina,
                                                    znów jak fortepian będzie potłuczony
                                                    ta noc, ta noc, wciąż głębsza rwąca rana.

Konstanty Ildefons Gałczyński

• Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.06.04, 22:08
                                                    zbliżam się nieuchronnie do Olsztyna, pusty coć .......sobota weekend będzie mój
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.66 05.06.04, 22:11
                                                    Szybko pisze bez czytania poprzednich postow bo jeszcze trafie na 100:)
                                                    Pozdrawiam wszystkich!!!
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.06.04, 22:22
                                                    siadł mi komputer, musiałam wyłączyć, cziekawe czy zdążę ;)
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piekny cz.66 IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.06.04, 22:25
                                                    ale zdążyłam, to sie nazywa walka z przeciwnościami losu

strona z bocianami w klubie zrobiła zwarcie
                                                    buduję następny Olsztyn :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka