Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piękny cz.68

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 21:04
Piękny zachód słońca dziś mamy i dziś kojarzy mi się z piękną piosenką
Czerwonych Gitar, a piekne jej słowa brzmią tak :

Kiedy wrócą ptaki
Do mazurskich gniazd,
Ruszaj tam, gdzie już żeglarze
Płyną szlakiem gwiazd.

Wróćmy na jeziora,
Na wędrowny rejs;
Znajdziesz tam cel swojej drogi
Wśród szumiących drzew.

Białe żagle,
Szmaragdowa toń,
A przy tobie
Przyjaciela dłoń.

Wrócisz tam z gitarą,
Gdzie ogniska blask.
Zostań tu, noc śpi w szuwarach,
Pieśni słucha las.

Wróćmy na jeziora,
Na samotny brzeg.
Zostań tu, gdzie las i woda,
Masztów cichy śpiew.

Białe żagle,
Które kryje mgła.
I nic nie mów,
Bo przygoda trwa. /bis

Wróćmy na jeziora,
Gdy zapadnie mrok.
Znajdziesz tu swoją przygodę,
Wrócisz tu za rok. /bis

Dzięki Olsztynowi Pięknemu staramy się spotykać co rok :)

Obserwuj wątek
    • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.68- imprezy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 21:08
      Program na lato znajdziesz tutaj www.mok.olsztyn.pl/
      W czerwcu : www.mok.olsztyn.pl/ola_2004_-_czerwiec.htm
      W lipcu : www.mok.olsztyn.pl/ola_2004_-_lipiec.htm
      W sierpniu : www.mok.olsztyn.pl/ola_2004_-_sierpien.htm
      We wrześniu : www.mok.olsztyn.pl/ola_2004_-_wrzesien.htm
      Jak również tutaj www.um.olsztyn.pl/
      W czerwcu :
      www.um.olsztyn.pl/pl/sd06_kalendarz_imprez/index_kultura06.html
      W lipcu : www.um.olsztyn.pl/pl/sd06_kalendarz_imprez/index_kultura07.html
      W sierpniu :
      www.um.olsztyn.pl/pl/sd06_kalendarz_imprez/index_kultura08.html
      We wrześniu :
      www.um.olsztyn.pl/pl/sd06_kalendarz_imprez/index_kultura09.html
      może się zapoznajmy
      • Gość: Marc Re: Olsztyn jest piękny cz.68- imprezy IP: *.proxy.aol.com 13.06.04, 21:38
        Dzieki Tobie Rita chyba i ja wkrotce wybiore sie do Olsztyna
        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.68- imprezy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 21:39
          bądż 10 lipca, wszyscy będziemy, mozesz ???????
          • Gość: Marc Re: Olsztyn jest piękny cz.68- imprezy IP: *.proxy.aol.com 13.06.04, 22:00
            Ty bardzo fajnie piszesz o Olsztynie wiec chyba pojade znowu po wielu latach..
            Lecz na spotkanie do Enki to raczej nie.
            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.68- imprezy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 22:38
              to chociaż pod Wysoką Bramą - zapraszam :)
              a skąd jesteś, dlaczego sie nie włączysz do nas ?
              • oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.68- imprezy 13.06.04, 22:46
                Cześć
                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.68- imprezy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 22:47
                  poczeka, zobacze czy sie skończył mecz, przerzucę pilotem :)
                  nie wiem czy w dobrym, czy złum humorze :)
                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.68 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.04, 22:55
                    Witam Olsztyn poranny, już długo Was nie widziałam, wiem , że zbyszek ma urlop,
                    ale z miła przyjemnościa zawiadamiam, że odbyłam relaks z rowerem, kółka się
                    kręciły i zaprawa przed Olsztynem udana :)
                    miłego dnia życzę
                    • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.68 14.06.04, 07:04
                      Witam z rana.
                      Urlop juz za pare dni...
                      i splywam.
                      To byl intensywnie spedzony weekend.
                      Czwartek kajaki z Olsztyna
                      pod prad do Rusi i powrot.
                      Piatek prace ogrodowo- murarskie,
                      sobota rowery Zrodla Lyny do Olsztyna,
                      wczoraj siatkowka, bule, grill, kapiel, plazowanie
                      nad Krzywym do wieczora.
                      Podobno i w sobote i w niedziele w Olsztynie padalo,
                      tam gdzie bylismy nie padalo.
                      ...i tak trzymac.
                      :-)
                      • Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piękny cz.68 IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 14.06.04, 07:42
                        Życzę ci udanego urlopu zbyszku 07.
                        Witaj Olsztynie piękny.
                        • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.68 14.06.04, 12:05
                          Cześć. Niby 57 km, a tu i ówdzie boli tylko niespecjalnie, hmmm, ciekawe,
                          czyżbym wreszcie nabrała kondycji :)
                          Zapomniałam się wczoraj zważyć czy zrzuciłam to nadprogramowe pół kilo,
                          wiecie, truskawki, śmietana, 5 kg cukru ;) i tak codziennie :)
                          • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.68 14.06.04, 13:36
                            Witam wszystkich. Ja znowu podlaczony do matrixa.
                            Jechalem 5 godzin, inni jezdza po 3,5. Moze sa jakies inne trasy? Moze nie
                            jestem prawdziwym polskim kierowca?

Jakby tak wszyscy jezdzili 50km/h w miescie to jeszcze kilka godzin w aucie
                            przede mna. Ale nikt nie jest doskonaly i juz jestem.
                            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.68 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 21:37
                              - Dzień dobry Olsztynie, jeśli Pan Bóg da.
                              Czy mam może zaszczyt i przyjemność spotkać się z forumowiczami tego
                              wspaniałego grodu Olsztyn ?
                              Jestem więc szczęśliwym czlowiekiem, ponieważ przybywam z bardzo daleka, by z
                              Wami się spotkać. Śpieszę wyjaśnić, że gród ten Olsztyn, słynie na całym
                              świecie. Nie chciałabym poświęcić tyle lat i przejść na emeryturę, nie
                              poznawszy Was wszystkich, których sumienność, wytrwałość i oddanie uczyniły
                              możliwym ów cud. Czy przyjmiecie drodzy moi, jako wyraz podziwu i odznakę hołdu
                              łyk szampana z gwinta, przywiezionego specjalnie na tę uroczystą okazję ? :)
                              pozdrawiam
                              aha - jutro Inka ma obronę - myślę, że wszyscy będziemy trzymać kciuki
                              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.68 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.04, 22:36
                                26 dni do przyjadu do Olsztyna i marzy mi się siąść na molo , na plaży
                                miejskiej i patrzeć w zachodzace słońce i nic nie mówić tylko milczeć, ale
                                pewnie plaża miejska będzie już o tej porze zamknięta
                                • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.68 15.06.04, 07:23
                                  W tym roku wstep na plaze miejska ma byc darmowy.
                                  nareszcie...
                                  W Olsztynie pada i nie zanosi sie na zmiane pogody.
                                  ...jeszcze trzy dni.
                                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.68 15.06.04, 09:51
                                    Trzy dni do czego?? Urlopu ??
                                    P.S. Zajrzyj do poczty GW.
                                    :)***
                                    • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.68 15.06.04, 10:07
                                      Hej, hej
                                      3 dni, takiemu to dobrze :)
                                      Wczoraj po południu poszłam do fryzjera i zrobiłam sobie nową fryzurę z
                                      kolorami i rano przyleciały 3 babki do mnie do pokoju, żeby zobaczyć. :)
                                      Uznały że ładnie, bardzo się cieszę, bo już strasznie wyglądałam z ta grzywką
                                      Zenka Pereszczako ;)
                                      • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.68 15.06.04, 10:18
                                        lustroo napisała:

>strasznie wyglądałam z ta grzywką Zenka Pereszczako ;)

ROTFL
                                        • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.68 15.06.04, 10:31
                                          Andulka7 wyszlo na to ze jestem oblakany!
                                          Lustro wszystko pieknie,
                                          grzywka itd....
                                          ale Twoje zdjecie nimfy znad jez. Ustrych!!!!
                                          super!
                                          • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.68 15.06.04, 13:02
                                            Też jestem obłąkana :))) A nimfę można wrzucić na priva jakoś ??
                                            • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.68 15.06.04, 13:40
                                              Blok mi ocieplaja, okna zakryte folia. I w zwiazku z tym nic nie widac:(
                                              Dobrze, ze od 18 mozna chociaz TV ogladac...
                                              • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.68 15.06.04, 14:32
                                                being28 napisał:

> Blok mi ocieplaja

W zimie będzie jak znalazł...
                                                ;)))
                                                • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.68 15.06.04, 20:41
                                                  Zima to juz w innym miejscu bedzie:)
                                                  Graja hymny, czas wybrac TV. Do 22.15, pa pa
    • Gość: Lolek Re: Olsztyn jest piękny cz.68 IP: *.marketscore.com / 216.148.244.* 15.06.04, 17:56
      czy u Was też tak dzisiaj wieje, jak u mnie w Świętokrzyskich ?
      Na szczęscie nie pada.

Heja.
    • Gość: robii skoncz dziewczyno na 68 części IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.04, 18:54
      choc nie sadze bys to zrobila. olsztyn jest piekny ale ocierasz sie juz o infantylizm i kicz.
      • Gość: rita Re: skoncz dziewczyno na 68 części IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 20:50
        Gość portalu: robii napisał(a):

> choc nie sadze bys to zrobila. olsztyn jest piekny ale ocierasz sie juz o
        infan
        > tylizm i kicz.

wszystko jest piękne, wystarczy tylko się popatrzeć i nie szukać dziur :)
        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.68 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 21:01
          Witajcie
          Moje gratulacje dla Inki, która pewnie teraz baluje i jest szczęśliwa, bo to
          wlasnie moment na szczęście, którego sie ciągle szuka :)))))))))
          Pogodę my w Krakowie mamy sloneczną i też bardzo wietrzną. Deszczu nie było, bo
          i jak skoro chmurki były przeganiane przez wiatr. Mieliśmy znów piękny zachód
          słońca, tyle tylko, że u mnie ciągle zachodzi za tym samym domem.

Lustro, pewnie miałaś dołeczek skoro wybrałaś sie do fryzjera, słyszałam, że
          najlepszym lekarstwem dla kobiet jest się udać albo do kosmetyczki albo do
          fryzjera. Myślę , że Twoja fryzura dotrwa do zjazdu i będziemy mogli ją
          podziwiać. Na szczęście mój koński ogon ma sie dobrze. A pamiętacie dziewczeta
          modę na fryzurę pazia ???? A pamietacie zakaz noszenia długich włosów u
          chlopaków i obniżanie oceny z wychowania za noszenie ich ?????
          pozdrawiam
      • andulka7 Re: skoncz dziewczyno na 68 części 15.06.04, 21:12
        Wściekle piździło cały dzień a teraz leje...
        weather.icm.edu.pl/, kliknąć w "małe mapki"
        • Gość: giga Re: skoncz dziewczyno na 68 części IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 21:17
          rita, zagladasz do boćków?
          • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 21:26
            podana stronka nie działa

do boćków nie zaglądam, zraziłam się kiedy klikłam na boćki zawiesił sie
            komputer i boję się teraz tam kliknąć
            • Gość: giga Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 21:28
              Ja zaglądam, są już duze, takie bielutkie:)
              • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 21:32
                dlaczego nie dajesz cynku na wątku ?
                idę tam :)
                • Gość: giga Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 21:43
                  Huuuura! mam 5 w multi:))))
                  cała 2 zł.
                  • oso1 Re: Olsztyn jest piękny 15.06.04, 21:46
                    a ja od 7 losowań nie mogę nic trafić - grunt, że strzelają na ME. A tak to i
                    padał deszcz, ale bylo całkiem ciepło - to zależy od tego do kogo się
                    przytulacie
                    ;)
                    • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 22:03
                      do skarbonki, bo i na paczke papierosów nie starczy ;))))))
                      • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 16.06.04, 07:46
                        Wiem, że to dobry sposób na dołeczek :) Jak miałam to sie farbowałam.
                        Teraz było inaczej, chciałam sie podobać sobie ;) no może i troszke innym :)
                        Boje się tej fotki nimfy, a Zbysiu nie chce pokazać :(
                        • being28 Re: Olsztyn jest piękny 16.06.04, 10:01
                          Wieje, wieje, wieje i wieje. Co to za czerwiec? Wieczorami niech wieje, ogladac
                          mecze nie przeszkadza, ale w dzien? Zlodzieje!!!
                          • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 16.06.04, 11:36
                            Slonce i ulewa,
                            na zmiane...
                            szarosc, radosc,
                            skolowaciec mozna...
                            ale jakos te dwa dni wytrzymam,
                            po to zeby potem dobrze zmoknac!
                            ....o znowu leje
                            • Gość: inka28 Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 15:52
                              Nie loguję się, żebyście wiedzieli jaki mnie zaszczyt spotkał. Spójrzcie na IP,
                              tak, tak, pisze z królewskiego komputera, od Rity:))) Właśnie u niej siedzę i
                              to już mój ostatni w tym roku akademickim wpis z Krakowa, więc miejsce musiało
                              być godne:))) A na dodatek dostałam "Niedźwiedzia Krew", being szykuj się na
                              najgorsze...:)
                              Kolejny roczek minął, dużo się działo, teraz będę nadawać kilka dni z Poznania,
                              a potem już tylko Piękny Olsztyn:)))
                              Dziękuję za wsparcie w tym roku:)))
                              Papa
                              • Gość: being28 Re: Olsztyn jest piękny IP: *.icpnet.pl 16.06.04, 16:22
                                Niestety nie ma juz Biezanowa bo Rita zmienil operatora:) Biezanow, to byly
                                czasy...
                                Moj debilny profesor zauwazyl, po pol roku, blad i zaczynamy od nowa:) Wiec
                                winko sie przyda, dzieluje dobroczyncom:)
                                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 21:41
                                  Tak jest, pożegnałam sie już z Inka, następne spotkanie w Olsztynie. Ponieważ
                                  nie wiem czy będe mogła zadbać wcześniej o menu zjazdu, by stół nasz był
                                  zastawiony pełnym kompletem sałatek, surówek już poczyniłam starania. Myslę ,
                                  że dobrze zrobiłam, może zbyszek za czym wyjedziesz na urlop - przyklep !
                                  being - zobowiązał się przynieść rolmopsy - może jakoś sobie zorganizujemy ?
                                  zbyszek - czy ktoś z Twojego otoczenia forumowskiego będzie na zjeżdzie, może
                                  zaproś , ja tak za bardzo nie chcę sie wtracać.
                                  Lustro, a Ty bedziesz sama ????? A jak to widzi Andulka ?
                                  A u nas tak wiało, że cały dzień wyłączali prąd
                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny 16.06.04, 22:39
                                    Portugalia wygrala. W Poznaniu juz tak nie wieje jak rano, a bylo masakrycznie.
                                    Lato bedzie chlodne podobno, woda wiec tez bedzie chlodna:(
                                    Rita, przyjedziesz z ochrona?
                                    • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.04, 22:45
                                      przyjadę z kuzynką Asią, ona zobowiązała sie piec kiełbaski
                                      jak będzie u Ciebie Inka , niech sie zglosi do Klubu Forumowicza na wątek menu,
                                      chyba będą zmiany w zakupie.
                                      • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 17.06.04, 07:19
                                        Witam ze slonecznego- jeszcze Olsztyna.
                                        Jutro splywam!
                                        • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 17.06.04, 07:44
                                          Pogoda wiosenno-jesienna, gdzie lato? Może ktoś je przetrzymuje? Wrrrrr
                                          Chyba sama bedę.
                                          • being28 Re: Olsztyn jest piękny 17.06.04, 11:35
                                            Dzis wieki dzien, zaczynam juz sprzatac:) Czy ktos mnie tam z daleka obserwuje?
                                            Halo!!!
                                            • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 20:53
                                              mam nadzieję , ze do meczu skończyłes sprzatać i wielka komisja odebrała
                                              pracę ;)))))))))
                                              jak tam z pogodą, dalej wiatr w żagle ?
                                              • inka28 Re: Olsztyn jest piękny 17.06.04, 21:42
                                                Jestem w Poznaniu:) Being mnie nakarmił, napoił, ciekawe co będzie dalej;P
                                                Wiozłam z Krakowa taaaaaką stertę rzeczy, musiałam koleżankę prosić, żeby mnie
                                                odprowadziała i zapakowała do pociągu:) Wyglądałam jak handlarka, same trzy
                                                reklamówki z kremem na zalążki cellulitu, pudrów, zalotek i mazideł:) Do tego
                                                plecak, torba i oczywiście torebka:) Ech...
                                                Pozdrawiam:)
                                              • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 21:42
                                                Obserwuje, obserwuje. Wielki Brat czuwa.
                                                • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 21:53
                                                  ha, ha, ha - i being Cię z tym wszystkim przyjął ???????? z takimi klamotami, a
                                                  przecież on co dopiero skończył sprzatać,a Ty mu wszystko poburzysz i
                                                  pobałaganisz. Nie zapomniałas wziść piżamy ???????? sprawdż, jak nie masz to
                                                  koleżanka dowiezie ;)

sud - witam, ipytam prosto z mostu z nad ŁYNY - czy dasz rady skoczyć choć na
                                                  chwilkę na zjazd ?
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny 17.06.04, 22:01
                                                    Beinga przekupiłam właśnie piżamką, jedną z jego ulubionych. Zresztą czymże
                                                    jest trochę brudu na podłodze w porównaniu z przyjemnością obcowania ze mną?:P
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 22:04
                                                    W nocy ma być tylko 6 stopni - ale w raju ponoć jest gorąco ;)))))))))))
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny 17.06.04, 22:06
                                                    Mam nadzieję...:P
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.04, 22:16
                                                    Poznań, przyjazne miasto Olsztyna, jakie to życie... układaj sie już do snu:)
                                                    zaraz kończy sie mecz i ............ bądż gotowa ;)))))))))))))
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 18.06.04, 07:09
                                                    Witam z deszczowego Olsztyna.
                                                    Po nocnej ulewie dorzucilem do plecaka sztormiak...
                                                    a nie byl w planie!

"Najwazniejsza jest ta pogoda,
                                                    ktora mamy w sobie"!
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 18.06.04, 07:36
                                                    Cześć
                                                    Pogoda, taka, ze sie płakać chce. Rower odpoczywa. W sobotę bedę szła 18
                                                    kilometrów :) już się cieszę :)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny 18.06.04, 15:01
                                                    Do zobaczenia po 05,07 ...
                                                    to juz bedzie pelnia lata!
                                                    pedze pogonic wiosne...
                                                    niech splywa!
                                                    Pa
                                                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny 18.06.04, 18:37
                                                    Wakacje!!!!!!!!
                                                    Nareszcie:)
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.04, 21:21
                                                    gratuluję thor_tr, moja dopiero w środę zacznie wakację

zbyszek, wyjątkowo Ci musze współczuć, ta chlodna, deszczowa pogoda jest
                                                    dobijająca, mocno dmuchaj i rozgoń te chmury - bardzo długo Cie nie będzie,
                                                    zatęsknisz mam nadzieję :)
                                                    Miłego weekendu życze
                                                  • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 08:39
                                                    Witam z rana. Nie pada, ale słońce za chmurami.
                                                    Wczoraj rozpoczęło się Olsztyńskie Lato Artystyczne (nie uczestniczyłem).
                                                    A dziś (wg GO) obchody 125-lecia Browaru Jurand. Impreza na Wojska Polskiego od
                                                    14 do 22. Oso chyba zawitasz jako fan Dublina? Ja w każdym razie się wybiorę ze
                                                    2 razy. Najciekawiej chyba będzie od 18:15 (biesiada piwna i koncert Mietek
                                                    Blues Band).
                                                    Rita. Czas sobie na 10.07 rezerwuję. Ale pewność będę miał dopiero 10.07. Mam
                                                    nadzieję,że nie zapowiedzianych gości też przyjmiecie.
                                                  • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 17:44
                                                    Pierwsza relacja z browaru
                                                    www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=8&ido=183
                                                    Zwiedziłem zakład. Widziałem jak się piwo robi. Próbowałem piwa sprzed
                                                    filtracji (z drożdżami i innymi zdrowymi dodatkami) oraz po filtracji. Te
                                                    sprzed filtracji choć mętne, ładniej pachnie i smak ma lepszy. Niestety nie
                                                    można było zdjęć robić. A wbrew temu, co przedstawiciel browaru mówił na ich
                                                    stronie internetowej www.jurand.pl/ nie ma nic. Chuba, że mają jakąś
                                                    inną stronę.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.04, 21:18
                                                    ok - sud , najważniejsza jest chęć i dobrze wiem, że jak tylko dasz radę to
                                                    przyjdziesz, moze choć żona Cię zwolni na torta, będziesz mógł nawet wziąść
                                                    kawałek do domu dla dzieciaków. Rozumię też ludzi , którzy chcą być anonimowi,
                                                    tak więc szacunek mam dla każdego bez względu czy bedzie czy nie będzie.
                                                    Wracajmy do browarów, pogodę mieliście pewnie znakomitą, u nas tylko straszyło,
                                                    ale w sumie było ciepło i słonecznie. Święto browaru to doskonały pomysł, ale
                                                    znasz mnie - szukam dziury w całym, czy czasmi nie lepiej by było, by oni go
                                                    obchodzili tydzień na Starówce , pod namiotami z wytępami szantowymi i to na
                                                    poczatku lipaca, przy turystach, czy nie lepsza byłaby promocja Juranda. Ciesze
                                                    się , bo miałam to piwo , tak sobie szlo, ale ze względu, ze Jurand miał
                                                    starego typu butelki zrezygnowałam. Teraz sie zastanawiam , wchodze na stronę
                                                    juranda jaką podales i nic nie ma, a chciałam popatrzeć na ceny hurtowe.
                                                    Dobrze, że Twoja strona pokazuje święto piwa.
                                                    Czy rozlewają juz piwo do butelek unijnych ? - to takie z długimi szyjkami.
                                                    oso - dobrze robi , ze promuje to piwo :)
                                                  • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 09:54
                                                    Rita. Myślę, że daty powstania browaru, jak daty urodzin się nie wybiera.
                                                    Pogoda była niedeszczowa, chociaż wieczorem kiedy miałem się drugi raz wybrać
                                                    do browaru rozszalała się krótkotrwała burza. Zostałem w domu, ale nie żałuję,
                                                    bo obejrzałem piękny mecz Czechy-Holandia (3:2).
                                                    Jurand jest promowany na Starówce w czasie imprez w amfiteatrze. I chyba też w
                                                    Niemczech, jako produkt lokalny. Chwalą się, że ostatnio w Norymberdze dostali
                                                    nagrodę, za piwo Dublin. Dodatkowo wprowadzają kolejne piwo smakowe. Po
                                                    imbirowym dojdzie malinowe i cytrynowe. Aczkolwiek wolę piwo nie doprawiane do
                                                    smaku.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 13:23
                                                    Dobra sud , rozumię , że daty urodzin się nie wybiera, ale popatrz, w Karkowie
                                                    jest tak, że na sezon turystyczny na Rynku rozstawiają duże namioty z reklamą
                                                    różnych mark piw i tam pod namiotami biesiadują, atmosfera jest tam wspaniała,
                                                    są śpiewy, golonki, kiełbaski i zawsze sie cos dziej, można tam spotkać rózne
                                                    osobistości - mam propozycję postawienia takiego namiotu przed Wysoką Bramą.
                                                    W tamtym roku był tramwaj, wiem, że już go nie będzie, więc w tym roku, można
                                                    zrobić Olsztyn Piwny ;)
                                                    pozdrawiam
                                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piękny 20.06.04, 14:14
                                                    I widzisz Sud, gdzieś musieliśmy się minąć a mogliśmy razem degustować.
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • alf23 Re: Olsztyn jest piękny 20.06.04, 16:15
                                                    Witam po długiej przerwie.
                                                    29 VI obrona pracy więc nie było czasu na "forumowanie". Oczywiście w kluczowym
                                                    momencie trzeba było przeinstalować system, oddać drukarkę do naprawy itp.
                                                    Jutro praca trafi do oprawy, a we wtorek nad ranem czeka mnie wyjazd na rozmowę
                                                    kwalifikacyjną. Jeśli chcecie/możecie to trzymajcie kciuki.

Rita, co do Juranda to już jest w "unijnych" butelkach od ponad roku. Fachowcy
                                                    twierdzą, że te nowe flaszki z technologicznego punktu widzenia są gorsze od
                                                    starego modelu. Podobno podczas rozlewu w szyjce tych nowych butelek pozostaje
                                                    więcej powietrza, a jak pewnie mówili na festynie Juranda najgorszym wrogiem
                                                    piwa jest powietrze i człowiek.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 16:28
                                                    co do Juranda to już jest w "unijnych" butelkach od ponad roku. Fachowcy
                                                    > twierdzą, że te nowe flaszki z technologicznego punktu widzenia są gorsze od
                                                    > starego modelu. Podobno podczas rozlewu w szyjce tych nowych butelek pozostaje
                                                    > więcej powietrza, a jak pewnie mówili na festynie Juranda najgorszym wrogiem
                                                    > piwa jest powietrze i człowiek.

A gdzie wyjeżdzasz z tą pracą ???????
                                                    będę trzymać we wtorek kciuki, w środę moje kciuki będą zajęte też trzymaniem.
                                                    Z tymi butelkami to sam kłopot, nie tak jak dawniej , wszystkie butelki nasze,
                                                    teraz trzeba segregować i odpowiednie mieć do nich kartony, do tego już się
                                                    przyzwyczailiśmy, gorzej z ćwiarteczkami, prawdziwi koneserzy tego trunku są
                                                    załamani i ubywa ćwiartek w szybkim tempie.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 16:22
                                                    Co się odwlecze to nie uciecze
                                                    szczególnie Dublin, który jest na miejscu
                                                    Jak u nas lało, po prostu wszędzie mokro i będzie lało , nadchodzi druga tura
                                                    chmur, wydaje mi się , ze to jest atak chmur, rosliny już padają pod cięzarem
                                                    wody
                                                    Hej , Narożny i Piraci pamiętacie ? - zaśpiewajmy:
                                                    Wypij Ty , wypiję ja
                                                    Dalej w górę szkła
                                                    Za zwycięstwo w bitwach stu
                                                    Wypijmy dzisiaj bracia tu :)

Jupi jeeeeeee
                                                    Jupi ojjjjjjjjj
                                                    Z wszystkimi ludzmi jeszcze raz wypijmy to

co nawarzyliśmy ;)))))))))))
                                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piękny 20.06.04, 17:00
                                                    Widzę, że alf jest znawcą technologii produkcji (i nie tylko), ale faktycznie
                                                    mówili, że wrogiem piwa jest powietrze.
                                                    :)
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny 20.06.04, 19:10
                                                    alf, trzymam.
                                                    Właśnie wróciłam ledwie żywa. Widziałam: Ogród Botaniczny, Stare Zoo i Park
                                                    Wilsona. Szczegóły może od beinga, bo ja umieram.
                                                  • brzoza Re: Olsztyn jest piękny 20.06.04, 19:26
                                                    Inka, a gdzie Cie zaniosło?
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny 20.06.04, 19:42
                                                    Poznań. Licho mnie zaniosło:P
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 20:57
                                                    Licho, nie licho, ale miłość to napewno
                                                    A nie lało u Was ?
                                                    ja się wybrałam na rower i tylko z garażu wyszłam kiedy znów luneło :)
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny 20.06.04, 22:00
                                                    U nas nie padalo. Ale zanosilo sie.

Jeszcze do tej pory wegetujemy, nogi bola, zmeczenie daje o sobie znac. Ale nie
                                                    ma co sie dziwic, lata juz nie te. I jeszcze UE. Kiedys, przed ,majem, to
                                                    dniami i nocami moglem chodzic na spacery...

Zwiedzilismy w Poznaniu "stare zoo", ma 130 lat, ale przeszlo remont. I musze
                                                    napisac, ze w porownaniu z Wawa i Wroclawiem tutaj jest lepiej. Wroclawskie Zoo
                                                    to po prostu masakra, zwiedza sie jak ubojnie. W pyrlandii czysciutko, chodnik,
                                                    a nie piasek, wewnatrz po prostu ladnie. Czas Gucwinskich na emerytury wyslac.

Bylismy tez w dobrej, zagranicznej i drogiej restauracji na lunchu. Fajnie
                                                    bylo, nawet Inka to potwierdza, ale nie lubimy w MacDonaldzie kupy dzieci:))) I
                                                    jeszcze drewniane lyzeczki do mieszania kawy daja!!! ZLODZIEJE!!!
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny 20.06.04, 22:00
                                                    U nas nie padalo. Ale zanosilo sie.

Jeszcze do tej pory wegetujemy, nogi bola, zmeczenie daje o sobie znac. Ale nie
                                                    ma co sie dziwic, lata juz nie te. I jeszcze UE. Kiedys, przed ,majem, to
                                                    dniami i nocami moglem chodzic na spacery...

Zwiedzilismy w Poznaniu "stare zoo", ma 130 lat, ale przeszlo remont. I musze
                                                    napisac, ze w porownaniu z Wawa i Wroclawiem tutaj jest lepiej. Wroclawskie Zoo
                                                    to po prostu masakra, zwiedza sie jak ubojnie. W pyrlandii czysciutko, chodnik,
                                                    a nie piasek, wewnatrz po prostu ladnie. Czas Gucwinskich na emerytury wyslac.

Bylismy tez w dobrej, zagranicznej i drogiej restauracji na lunchu. Fajnie
                                                    bylo, nawet Inka to potwierdza, ale nie lubimy w MacDonaldzie kupy dzieci:))) I
                                                    jeszcze drewniane lyzeczki do mieszania kawy daja!!! ZLODZIEJE!!!
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny 20.06.04, 22:05
                                                    Ze zlosci za te drewniane lyzeczki az mi sie "Wyslij" wcisnelo. Moze w GW nie
                                                    zauwaza i podwojnie zaplaca?

Bylismy tez w Ogrodzie Botanicznym. Najladniejsze bylo alpinarium-ogrod ze
                                                    skalnymi roslinami z calego swiata. Szkoda, ze w Olsztynie nie ma takiego
                                                    czegos, tutaj lazily tam tlumy poznaniakow. Do tego masa innych drzew, krzewow,
                                                    jakies bagna, kaczki, wydmy, kwiaty. Na minus dodam, ze wpadla mi ucha do oka,
                                                    potrzebna byla interwencja wiadomo kogo:)
                                                    Widzielismy tez spiewajace ptaszki, kotka, myszke:) A Ince to najbardziej
                                                    podobaly sie kotki: i w ogrodzie i w zoo.
                                                    Wkrotce jakies zdjecie pokaze.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 22:09
                                                    czekam , aż trzeci raz powtórzysz being wpis, by potwierdzić doskonałość
                                                    MacDonalda i tą kupę dzieci wokoło, bo przecież trzeba sie do nich
                                                    przyzwyczajać i podpatrywać jak się nowocześnie wychowuje dzieciaki. Tak
                                                    naprawdę to nie wiem, czy Inka specjalnie Cię nie zaprowadziła do tych
                                                    dzieciaków, może miała jakąś ukrytą myśl, sprawdż to dziś w nocy i nie narzekaj
                                                    na nogi ;)))))))))))))))))))))
                                                    Nie wpadliści na pomysł, by te drewniane łyżeczki przywieść na zjazd,
                                                    pomieszałyby i nasze kawy ;)))))))
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny 20.06.04, 22:16
                                                    Nie mam żadnej ukrytej myśli, głowa mnie bolała i chciałam kawę wypić
                                                    (zaznaczam, że wpierw being zaproponował serio jakąś restauracje na oko
                                                    wikwintą, ale byłam w trampkach "szmaciakach" i jakoś nie wypadało). Na
                                                    szczęście pomogło, bo dziś to dżiliardy km zrobiłam. Boję się co będzie jutro,
                                                    jak przeżyję to dam znak:)
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.04, 22:26
                                                    chyba się nie obejdzie bez masażu :)
                                                    Jutro , a jutro dzień bliżej do Olsztyna
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 21.06.04, 07:39
                                                    Witam z porannego deszczowego Olsztyna jakby powiedział Zbyszek, który pływa w
                                                    mokrej wodzie, co gorsza, oni mają tę wodę i od góry i od dołu :(
                                                    Ale znając ich hart, wiem, że są hard :)
                                                    A wczoraj tak ładnie było.
                                                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny 21.06.04, 09:16
                                                    Witajcie.
                                                    W Olsztynie pada:((((
                                                  • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 09:17
                                                    Pięknie się nam to lato zaczyna. Meteorolodzy kraczą, że jak czerwiec taki
                                                    przechlapany, to i lato całe niespecjalne będzie. Może więc być jak w piosence
                                                    Wałów Jagiellońskich - "Złote żniwa" - cyt. "Ulice zalane są jak ryż w
                                                    Wietnamie", zamiast jak w innej ich piosence - "Grusza a sprawa polska".
                                                    Niestety tym razem internet nie okazał się pomocny i nie znalazłem tekstów
                                                    powyższych piosenek. Są tylko hiciory - "Córka rybaka" i "Monika dziewczyna
                                                    ratownika".
                                                  • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny 21.06.04, 09:52
                                                    A ja wczoraj słyszałam ze mamy szanse na ładne lato,więc nie biadolmy tylko
                                                    zacznijmy czarować słońce,ja zaczynam pierwsza.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.04, 21:50
                                                    Witam
                                                    U nas wieczorem było już całkiem, całkiem, a jutro będzie lepiej, ale dawniej
                                                    to już o tej porze wszyscy byli opaleni. Pewnie przyjdzie mi opalać się dopiero
                                                    nad j. Krzywym i na rowerku ;)
                                                    Angela , przygotuj w razie czego kefir na okłady ;))))))))))))))))
                                                    Już nie mam o czym pisać, widzę Olsztyn tak blisko.........
                                                    i to spotkanie wszystkich, zaczynam się denerwować.........
                                                    a Wy ?
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 22.06.04, 07:25
                                                    Cześć pozdrawiam ciepło ze słoncem, które zagląda mi w okno :)
                                                    Każdemu życzę pogody... ducha :)
                                                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny 22.06.04, 09:26
                                                    Witam.
                                                    Piekna pogoda.W sam raz zeby z dziewczyna wyjsc na spacer:)))
                                                    Pozdrowka.
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 22.06.04, 10:45
                                                    Bym wolała z facetem ;) :)
                                                  • angela-rt Re: Olsztyn jest piękny 22.06.04, 10:54
                                                    Czary sie spełniają świeci na maxa-dzieńdoberek
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny 22.06.04, 12:36
                                                    Dobrze czarujesz Angi tak 3mać :)
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny 22.06.04, 19:47
                                                    Dzis bylismy w Kórniku. Piekny zameczek, jeszcze piekniejszy park.
                                                    Korzystamy bo pogoda ladna, a kazdego dnia jest inaczej. W planach jeszcze
                                                    kolejne Zoo, aquapark, moze kolej parowa? Pozyjemy zobaczymy.

Czy dzis dojdziemy do 100?
                                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piękny 22.06.04, 20:32
                                                    Olsztyn jest jeden piękny a u nas dwa
                                                    ;)
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 21:33
                                                    przepraszam, za ociaganie się , ale pocieszam pauline przed egzaminem , jest w
                                                    stresie
                                                    dzis za alfa trzymamy kciuki
                                                    pozdrawiam

Olsztyn jest piekny
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 21:41
                                                    Jest 21.44 - zgłaszam się , czy ktoś tam jest ?????
                                                    Halo :)
                                                  • Gość: giga Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 21:43
                                                    rozumiemy,wszystko będzie ok,
                                                    jutro będę myślami w Krakowie:)
                                                    trzymam kciuki,
                                                    szczęśliwie mam to już za sobą
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 21:45
                                                    ale ja jeszcze nie miałam takich cyrków, placzów, długo uspokajałam, może mi
                                                    się udało przetłumaczyć , że okres studencki jest najpiękniejszym okresem

Jaka pogodę mieliście ?
                                                    Lato sie już pokazało
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 21:48
                                                    hallo - start do seteczki :)
                                                    kto pierwszy ?
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 21:49
                                                    samiutka strzelam ????????
                                                  • Gość: giga Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 21:50
                                                    Dzisiaj błysnęło słoneczko,
                                                    to już chyba lato:)
                                                    studentkę kładź spać,
                                                    musi mieć jutro świerzy umysł:)
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 21:51
                                                    100 lat - Olsztynie Piękny
                                                    trafiłam 0 hej !
                                                  • Gość: giga Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 21:51
                                                    oczywiście świeŻy haha
                                                  • Gość: giga Re: Olsztyn jest piękny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.04, 21:53
                                                    Olsztyn Piękny jak zwykle Twój
                                                    :))
                                                  • Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piękny IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 23.06.04, 21:05
                                                    23 czerwca Olsztyn też jest piękny.
                                                    Wróciłam! Ale nie na długo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka