Dodaj do ulubionych

A jednak...

IP: *.dynamic.mm.pl 27.03.12, 10:16
wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,CIA-trzymala-jencow-w-Polsce-w-tajnych-wiezieniach,wid,14365072,wiadomosc.html?ticaid=1e2a1
A tyle było krzyku, że ciszej nad tą trumną, że racja stanu, że nasza przyjaźń z Ameryką, że współpraca ze służbami (CIA, MOSSAD). Pamiętam jak na tym forum podniosła się krytyka za poruszenie tematu (forum.gazeta.pl/forum/w,64,94831038,94831038,Polski_oboz_koncentracyjny_w_Kiejkutach_.html). Autora wątku perswazją usiłowano „sprowadzić na drogę cnoty”... Prokuratura twierdzi, że są jednak podstawy do zarzutów. Zarzut to jeszcze nie wyrok, ale poświadcza, że coś jest na rzeczy. Bez nacisków międzynarodowych nie byłoby zarzutów. A może to tylko ukłon w stronę opinii międzynarodowej? Sądzę, że i tym razem zamiecie się sprawę pod dywan, bo to nie jest możliwe, żeby w takiej sprawie oskarżać tylko jednego funkcjonariusza państwowego - to nie Górna Wolta. Ludzi, którzy o tym wiedzieli i zaprzeczali jest sporo (w tym również między 2005 a 2007 rokiem). Ostrzeżenie jednak jest, choć winni nie przejmą się tym. „Kozioł ofiarny” już wyznaczony i sprawa jest jakby załatwiona. Nie sądzę jednak, że drugi raz tego nie zrobią – będą ostrożniejsi, bo nasz szacunek do prawa jest o wiele niżej, niż usłużność wobec naszych możnych. Nie żądam Trybunałów Stanu, nie żądam pokazowych i bezsensownych procesów w stylu (Nangar Khel). Oczekuję, że w ramach poszanowania obywatela skończą się te publiczne kłamstwa. Na każdy temat! Wątpię jednak, bo pamiętam jak oko w oko (kamery) kłamał człowiek, który „zasłużył” sobie na zarzuty. Takich prawda nie wyzwala, a tacy ciągle idą do władzy. I coś z tym trzeba zrobić, ale o tym pogadamy bliżej wyborów.
Obserwuj wątek
    • Gość: jot Konfrontacja Palikota z beznadzieją przeciwników IP: *.dynamic.mm.pl 27.03.12, 21:24
      wiadomosci.onet.pl/wiezienia-cia-w-polsce,5072365,temat.html
      Janusz Palikot, niezależnie od tego, co jeszcze kryje się w zamysłach Sfinksa, już któryś raz reprezentuje mój sposób myślenia. Jeszcze parę takich reprezentacji a powierzę mu rozwiązywanie spraw publicznych bez mojego sprawdzania. Kilka sensownych wywiadów dziś udzielił. Jest logiczny, co z szacunkiem zauważam. Może to jest jakieś wyjście i te kościelne fobie wobec niego należy wycofać, bo przecież tu już zaczyna się reprezentowanie Polski od tej lepszej strony. A wiadomo przecież, że ta lepsza strona to sprawy gospodarcze, dyplomatyczne, polityczne, a dopiero gdzieś na końcu światopoglądowe. Cóż, dla Kościoła, jego organizacji i wiernych są to sprawy najważniejsze, a człowiek podnoszący je nie jest wart zaufania.
      To fakt, że Palikot uderzył dziś propagandowo i uderzył L. Millera w czułe miejsce, wnioskując dla niego koniec politycznego żywota, ale politykowi za tyle obłudy i kłamstwa należy się to. Mnie oburzają nieco inne fakty, niż te powszechnie podkreślane. Mnie tortury nie interesują, bo musiałbym podważyć sens wielu komisariatów policji, choć podobno ich brak ma zaświadczać o naszej łączności z Zachodem. Może kiedyś doszlusujemy do krajów cywilizowanych. Interesują mnie natomiast kłamstwa wysokich urzędników państwowych, a Siemiątkowski jest w dodatku pracownikiem akademickim. Obrzydliwość!
      • Gość: mk Re: Konfrontacja Palikota z beznadzieją przeciwni IP: *.ip.netia.com.pl 28.03.12, 01:46
        Mam podobne wrażenie. Mam juz dość zycia w tym naszym świecie ogarniętym przez wojny prowokowane przez podwórkowo-nabuzowane opcje. Chciałbym wreszcie
        postawić na życie w świecie, w którym zapanuje najzwyklejszy rozsądek zdolny do postrzsgania czegoś więcej poza własnymi kapciami. Licząc na mniejsze zło, stawiałem na różne opcje z jednakowym skutkiem mając nadzieję, że otrzęsiny są wystarczającą tradycją dla ludzi zabłąkanych w swej rzezywistości i niewydarzonych ambicjach. W pis-dzielczej post-solidarniściowej wojnie Kaczyński-Tusk najbardziej traci rozsądek zagubiony w naginanej do własnych celów psychice tłumu realizowanej znaną od dawna metodą "kupą mości panowie" i podnoszoinym bokjowym wrzaskiem na różne tony, choć harmonii J.Straussa w znanej melodii "Na falach Dunaju" może doszukiwać się tylko ktoś modelowany pod wiatr. Margaryna ucierana zwykłym cukrem może zauroczyć co najwyżej big-band IV RP i uczestników zabawy w remizie strażackiej. A na pewno to już nie jest żadną trajektornią niebiańskich wędrówek pegaza, chyba że na aplikowaną prochach. Po kolei wszystkie ekipy po roku 1989 jeżdżą na tym samym wózku traktując społeczeństwo jak stado hodowlanych baranów. Oprócz pewnych niedomówień wydaje mi się, że w atualnej sytuacji jak na razietylko Palikot jest w stanie przywrócić temu społeczeństwu wiarę w autentyczne obywatelstwo tego kraju bez dzielenia społeczeństwa na panów i ich niewolników. Mogę mieć jeszcze wiele zastrzeżen, ale oddolnie powstała partia ma co najmniej takie same prawa do błędów, jak wytrawni pseudo zawodowi politycy uprawiający tę profesję od 20 lat.

Nie wierzę już tej piosence fałszowanej nie mniej tragicznie, jak hymn tego kraju przez Kaczyńskiego.
        • Gość: Rysiek Re: Konfrontacja Palikota z beznadzieją przeciwni IP: *.centertel.pl 28.03.12, 09:58
          wirtualnapolonia.com/2012/03/20/sodoma-i-gomora-zaczyna-wymieka/#more-17482
          • Gość: jot Re: Konfrontacja Palikota z beznadzieją przeciwni IP: *.dynamic.mm.pl 28.03.12, 10:18
            Ryśku, jesteś z tego klanu, który umie „wyciąć i wkleić”, ale własnego zdania nie ma. Czekam na Twoje zdanie. Na podkreślenie, z którymi argumentami się identyfikujesz. Dlaczego sądzisz inaczej. Przecież masz prawo do własnego zdania. Dlaczego z tego rezygnujesz? Korzystaj z demokracji i wolności, dopóki Ci jej albo psychiatra, albo rząd nie zabierze. Najlepiej to właśnie wkleić wariata. Zasługujesz na pominięcie.
            • Gość: mix Re: Konfrontacja Palikota z beznadzieją przeciwni IP: *.ip.netia.com.pl 28.03.12, 10:52
              Skoro jesteś takim miłośnikiem tańców, to podrzucę ci autentyczne migawki:
              www.youtube.com/watch?v=p9-2gN0Po1I
              www.youtube.com/watch?v=wW-KHVxex54
              www.youtube.com/watch?v=_L2yO8aKhFI
              translate.google.pl/translate?hl=pl&langpair=en|pl&u=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DGrZG1nJB-u4
              Możesz do tego dodać imprezę taneczną pod krzyżem zorganizowaną na Krakowskim Przedmieściu przez protestujące babcie.
              • n4eu Re: Konfrontacja Palikota z beznadzieją przeciwni 28.03.12, 11:03
                A tak tanczy ikona lewicy :
                www.youtube.com/watch?v=gQ_8LAYId9Y
                tez fajnie :D
              • Gość: jot Re: Konfrontacja Palikota z beznadzieją przeciwni IP: *.dynamic.mm.pl 28.03.12, 11:15
                Bardzo lubię muzyczne mixy, szczególnie muzyki klasycznej opracowane pod potrzeby tańca. Tańce to jednak niespecjalnie... Zawsze uważałem, że są skuteczniejsze metody podrywu, niż zawracanie w głowie nogami. Tu jednak ( w podanych przykładach) chyba przesadziłeś, bo to jakieś objawy choroby św. Wita a nie taniec. Dla poprawy zepsutego mi smaku wyszukaj coś z muzyki gospel (god spell - dobra nowina). Lubię takie uaktywnianie ludzi przez ewangelie. Dziwię, że u nas po kościołach nie praktykuje się tego – przecież jest to muzyka czarnych.
                • Gość: mix Re: Konfrontacja Palikota z beznadzieją przeciwni IP: *.ip.netia.com.pl 28.03.12, 11:30
                  Czego to się nie robi dla przyjaciół z forum. Chcesz, to masz:
                  www.youtube.com/watch?v=a37bBm8pXSk
                  O ileż to ciekawiej i przyjemniej brzmi w stosunku do płaczliwego zawodzenia po naszych kościołach. Czuć w tym życie i radość a nie topór jakiegoś ewangelizatora nad głową.
                  To samo, tylko w innym wykonaniu;
                  www.youtube.com/watch?v=r1nNdTyDZEs&feature=related
                  Niby ta sama religia, ale w niej nawet zakonnicy jest bliżej do człowieka jak do słupa.

Z ukłonami
                  mix
    • Gość: jot Zabłocki na mydle, IP: *.dynamic.mm.pl 29.03.12, 11:48
      Kwaśniewski na Iraku, Miller na Kiejkutach a Palikot na Millerze.
      Zadziwia mnie w sprawie współpraca z amerykańskimi służbami specjalnymi. Nie wiem z jakimi, bo CIA niezbyt tu pasuje. Może amerykańska agencja wywiadu obronnego. W Europie mamy niezłe przykłady w postaci MI5 i MI6, Surete, a wzory wzięliśmy z dzikich kowboi i niemoralnego do niewyobrażalnych granic Mossadu. Czy społeczeństwo powinno znać te brudy? Ameryka przyjęła zasadę, żeby własnemu społeczeństwu oszczędzić takich doniesień, dlatego robią to poza swoimi granicami. Wiemy, że od polityki poczynając a na tego typu działalności kończąc skuteczność rozbiega się moralnością i dlatego społeczeństwo powinno być od tego trzymane z dala. W takiej jednak sytuacji nie grajmy ochrzczonych niewiniątek i nie powołujmy się co krok na wartości, które nie działają w skali państwa. Niech to państwo będzie niezależne od religii, jeśli religia nie może wpłynąć na ograniczenie bandytyzmu, w tym państwowego. Niech upora się z tym polityka. Możliwe, choć to musi nastąpić „genetyczna” zmiana polityków. Bo jeśli „honor” zamienia się na usłużność i zdanie własne na cudzy rozkaz, to nigdy nic z tego nie będzie dla nas pozytywnego. Wyjdziemy na tym jak przysłowiowy Kwaśniewski na Iraku.
      Sądzę, że sprawa będzie działać jak spadająca ustawicznie kropla wody. Zalecam więc Palikotowi ostrożność, bo sprawa jest jest z tych do trzymania na dystans. Na Millerze można wyjść podobnie jak przysłowiowy Zabłocki. Rzecz w tym, żeby w stosunkach międzynarodowych nie być nimfomanką i nie uprawiać zbyt wielkiego zauroczenia kimś, kto stawia nas pod murem, atakuje od tyłu, żebyśmy się nie wycofali. Później jest taki kac wykorzystanego... ani korzyści, ani przyjemności, ani nawet szacunku. Coś, co nadaje się na żart w szeptach Obamy i Miedwiediewa.
    • Gość: jot Co dalej? Medialne 5 minut minęło... IP: *.dynamic.mm.pl 30.03.12, 09:07
      Nie czekam na wiadomości medialne. Nie napalam się na nie jak bezzębny na suchary. Nie interpretuję wiadomości Prezydenta Komorowskiego. Sądzę, że doprowadziliśmy do takiej sytuacji, że nie satysfakcjonuje nas żadna prawda (tym bardziej kłamstwo) pochodząca od polityków, urzędników i szefów... Interesują mnie ustalenia prokuratorów i to takie, żebym nie musiał się rumienić, kiedy okaże się, że ustalenia zagranicznych organizacji będą dokładniejsze i ciekawsze. Poczekam jeszcze tyle, ile trzeba będzie, ale niech prokuratura śpieszy się na tyle, żeby jej nikt nie wyprzedził.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka