Dodaj do ulubionych

Przez buspasy pieszych też czekają niezłe zmiany

IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.05.12, 20:09
Mamy zatem kolejne potwierdzenie, że buspasy nie są dla pasażerów komunikacji zbiorowej, tylko dla kierowców samochodów osobowych.
Obserwuj wątek
    • Gość: szwagier Ekolozki Re: Przez buspasy pieszych też czekają niezłe zmi IP: 2.25.197.* 23.05.12, 20:21
      A gdzie sa drzewa ja sie pytam?Nasadzac,nasadzac jeszcze raz nasadzac!Ja sam dzisiaj po obiedzie posadzilem kasztana a zeby bylo jeszcze bardziej ekologicznie popchnelem go reka
      • i-studio1 Re: Przez buspasy pieszych też czekają niezłe zmi 21.09.13, 10:43
        francuskie.pl/10-powodow-dla-ktorych-warto-jezdzic-samochodem-a-nie-komunikacja-miejska
        tu ładnie podsumowane do czego to wszystko prowadzi !!
    • Gość: gość Przez buspasy pieszych też czekają niezłe zmiany IP: *.olsztyn.mm.pl 23.05.12, 20:23
      Buspasy bez ciągłości, ścieżki rowerowe kończące się na skrzynce energetycznej albo z latarnią po środku, więcej sygnalizacji. Czy może kiedyś dla poczynań drogowców zapali się czerwone światło?
      • Gość: Realista Re: Przez buspasy pieszych też czekają niezłe zmi IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.05.12, 11:15
        Tak, gdy Gustka i paru innych zabraknie w MZDiM.
    • Gość: ja Przez buspasy pieszych też czekają niezłe zmiany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 20:46
      Aha, oto jak ja przeczytałem ten tekst:
      "Budujemy buspasy więc przy okazji TOTALNIE utrudniamy życie pieszym". Likwidacje przejść, kolejne sygnalizacje... sprytne, już wiem po co jest ten caly projekt. Oprócz wyrzucenia kasy w błoto.
    • Gość: 100%olsztyniak Re: Przez buspasy pieszych też czekają niezłe zmi IP: 2.25.197.* 23.05.12, 21:02
      Olsztyn nabiera wielkomiasteczkowego sznytu,bravo!Pismak z wybiorczej i szczurzysko z FNO nie moga tego przebolec ,ale to juz ich problem
      • no-skan-sen Re: Przez buspasy pieszych też czekają niezłe zmi 23.05.12, 22:10
        BRAWO 100%Olsztyniak!

Jesteś jednym z nielicznych w tym mieście, którzy widzą, że prawdziwy rozwój wymaga większej ilości sygnalizacji świetlnych i szerszych ulic dla tirów wożących towary. Jeszcze tylko ekolożka jest taka mądra i kim-ir-skan-sen. Reszta to lewackie szumowiny od społeczników, którzy nie chcą sygnalizacji świetlnych. A one są potrzebne, podobnie jak barierki odgradzające ludzi od dróg! Niech miasto się rozwija! Brawo 100%Olsztyniak! Jestem z tobą! Więcej świateł!
        • Gość: do idioty powyżej Re: Przez buspasy pieszych też czekają niezłe zmi IP: 92.60.136.* 24.05.12, 08:50
          Ty Zmywaku z UK, jesteś wyjątkowym trollem. Nie dość, że piszesz pod różnymi nickami, to w dodatku, jak schizofrenik, odpisujesz na własne posty i myślisz, że nikt się nie spotrzeże? Czy Ty uważasz, że jesteś najsprytniejszy i najmądrzejszy? G*wno!
    • Gość: ABC Przez buspasy pieszych też czekają niezłe zmiany IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.05.12, 21:30
      Konkluzja: Centbet zarobi, my zyskamy kilka dodatkowych sygnalizatorów a'la Gustek, i kilka kilometrów buspasa na drogach, na których nie było korków. Stracimy hektolitry paliwa, nerwy i resztkę wiary w wizję Grzymowicza. Może to i dobrze, za 2 lata już nikt nie będzie miał wątpliwości na kogo nie głosować. Pozdrowienia dla audytorów systemu komunikacji w tym mieście, dla wszystkich ratuszowych doradców i dla ludzi którzy za te pomysły biorą kasę. I na koniec: cierpliwości dla mieszkańców i jeżdżących codziennie ul. Partyzantów - nadal będziecie mieli kilometrowy odcienek do testowania zawieszeń w pojazdach, zyskacie za to buspasy !
      • Gość: wyborca Re: Przez buspasy pieszych też czekają niezłe zmi IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.05.12, 21:41
        Problem nie w tym na kogo nie głosować (to już przećwiczyliśmy ostatnio), tylko na kogo zagłosować.
        • Gość: on Re: Przez buspasy pieszych też czekają niezłe zmi IP: *.play-internet.pl 23.05.12, 21:51
          Na mnie... Możesz zagłosować na mnie. Nie jestem politykiem...
          Do zobaczenia wkrótce !
    • Gość: olsztynkocham Przez buspasy pieszych też czekają niezłe zmiany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.12, 22:03
      mam nadzieję, że o żółtych barierkach nie zapomną...
    • no-skan-sen I bardzo dobrze! 23.05.12, 22:07
      I Bardzo dobrze, że powstaną nowe sygnalizacje świetlne wbrew pomysłom społeczników, którzy by tylko marudzili. Przez buspasy Olsztyn szybciej się rozwinie, a sygnalizacje świetlne są niezbędne. W każdym europejskim mieście takie zobaczycie, a tylko lewackie społecznikowskie gadanie mówi, że jest inaczej.

Grzymowicz! Więcej sygnalizacji! Nie słuchaj społeczników tylko dalej rozwijaj miasto!
      • Gość: z kurpii Re: I bardzo dobrze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 22:11
        Duże miasta mają dużo sygnalizacji świetlnych! To świadczy o rozwoju miasta
      • Gość: 100%olsztyniak Re: I bardzo dobrze! IP: 2.25.197.* 23.05.12, 22:16
        Mam nadzieje ze te skromne 7km.buspasow to dopiero poczatek buspasow jakie powstana w Olsztynie?.Za Olsztyn!Ja otworzylem juz szampana a wy?Budowa buspasow i OPNT to szczegolny dzien w historii Olsztyna.Kolejny szampan jak ruszy budowa sieci tramwajowej
        • Gość: do idioty powyżej Re: I bardzo dobrze! IP: 92.60.136.* 24.05.12, 08:53
          To chyba nie szampan, tylko butelka z lekami na głowę, no-skan-senie, 100%olsztyniaku, światowy.
    • Gość: ** Zostałem powalony „logiką” IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.12, 22:31
      „Piesi nie będą mogli już także w ogóle przejść przez al. Niepodległości przy obecnych koszarach policji oraz przez ul. Śliwy przy stacji Statoil. - Tutaj po budowie buspasów pieszy musiałby pokonywać po cztery pasy w każdą stronę, a to zbyt dużo - wyjaśnia Zdzisław Bukowski, kierownik jednostki realizującej projekt tramwajowy.”
      „Logika” tego wywodu mnie powala. Aż spojrzałem na zdjęcie satelitarne ul. Śliwy, bo myślałem, że umknął mi fakt dobudowania 3 pasa ruchu w każdą stronę na tej ulicy.
      www.zumi.pl/,Olsztyn_%C5%9Aliwy%202,,20.4741326,53.7723236,2,1a,namapie.html
      Ale nie, jak były 2 pasy, tak są 2 pasy w każdą stronę (pomijam pas do skrętu) na Statoil. To pobudowaniu 3 pasa (buspasa), skąd tam się nagle wezmą po 4 pasy?
      Dobrze, że w Warszawie nie znają tej genialnej myśli, że jak są 4 pasy ruchu w jedną stronę, to nie może być przejścia dla pieszych. Bo piesi nie mieli by tam jak przechodzić na drugą stronę. Ba, tam nawet nie wiedzą, że powinni zrobić je jako przejście dwuetapowe ze sprinterskim czasem przejścia.
      Takie oto przejście
      www.zumi.pl/,Warszawa_Roentgena%201,,21.0387602,52.153477,2,1b,namapie.html
      przechodzi się za jednym zamachem, niespiesznym krokiem.
      Mają rację ludzie. Ta inwestycja, nie służy poprawie komunikacji zbiorowej (buspasy nie w tych miejscach, co potrzeba), tylko przygarnięciu pieniędzy. I wychodzi na to, że zyskają na tym tylko kierowcy samochodów, a stracą pasażerowie i piesi.
      • Gość: Kim Ir Skan Sen Re: Zostałem powalony „logiką” IP: 2.25.197.* 23.05.12, 22:40
        Birezowski ,ty trollu idz juz spac,Kurs jutro ran zaparzy ci kawe
        • miasto-problem Garnek z fekaliami 24.05.12, 07:38
          Kim-Ir-Skan-Sen, ekolożka i 100%Olsztyniak (a może jedna i ta sama osoba) są jak fekalia w garnku. Cierpliwie czekają we własnym gó...anym sosie do czasu, aż któraś z gazet (GO lub GW) zacznie podgrzewać garnek jakimś artykułem. Wtedy fekalia zaczynają bulgotać i to zawsze w ten sam sposób: wychwalając wszystkie decyzje władz a plując na tych, co myślą inaczej (nieważne, że chwalą miasto za to, za co opluwali przed chwilą innych). Szczęśliwie takie fekalia pozostają tylko fekaliami i nic poza smrodem i bulgotem po sobie nie zostawiają.

Więc bulgoczcie sobie dalej, a my z turpistycznym zacięciem będziemy czasem zaglądać pod pokrywkę i sprawdzać, jak gówienko wygląda.
        • Gość: do idioty powyżej Re: Zostałem powalony „logiką” IP: 92.60.136.* 24.05.12, 08:54
          Oooo, kolejny nick, światowy? Trollu Ty!
      • Gość: oj Re: Zostałem powalony „logiką” IP: *.olsztyn.mm.pl 24.05.12, 01:18
        Przecież i w samym Olsztynie są przejścia przez 4 pasy:
        Sikorskiego/Pstrowskiego: www.zumi.pl/,,,20.4876257,53.7661716,2,1a,namapie.html
        Pstrowskiego/Synów Pułku: www.zumi.pl/,,,20.5007537,53.7631028,2,1a,namapie.html - tutaj nawet jeszcze wydłużone bo na łuku.
        Krasickiego: www.zumi.pl/,,,20.5050077,53.7498688,2,1a,namapie.html
      • Gość: ** Re: Zostałem powalony „logiką” IP: 195.205.47.* 24.05.12, 07:51
        Ta sama ulica w Warszawie nieco dalej, przejście dla pieszych po drodze 3+4, bez świateł.
        www.zumi.pl/,Warszawa_Roentgena 1,,21.0381239,52.153053,2,1b,namapie.html
    • Gość: psulek Przez buspasy pieszych też czekają niezłe zmiany IP: *.olsztyn.mm.pl 23.05.12, 23:20
      Śluzy - sruzy - arbuzy! Chodzi o kolejne sygnalizacje z debilnymi guzikami, których pewnie Miejski Zarząd ma jeszcze trochę w magazynie, bo kupił większą ilość w promocji. Czy znacie jakieś miasto, w którym rozwiązanie stosowane wyjątkowo, na rzadko uczęszczanych przez pieszych przejściach stosowane jest tak nagminnie jak w Olsztynie? W Warszawie, która podobno jest wzorem nie widziałem. Proponuję mądralom od dróg wprowadzenie sygnalizacji na SMS-y, chcesz przejść wyślij SMS-a (koszt ... zł+VAT). Patrząc na kolejne pomysły tych speców nasuwa się pytanie: Czy leci z nami (pieszymi i kierowcami) pilot?
      • Gość: sxn To ja proponuję - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.12, 07:19
        uchwalenie przez Radę Miasta zakazu poruszania się pieszo po Olsztynie....
    • Gość: :( Przez buspasy pieszych też czekają niezłe zmiany IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.05.12, 06:36
      Cholera! Zlikwidują mi dwa przejścia, którymi codziennie zasuwam do i z pracy. A było tak pięknie. Bez czekania po 10 minut na światłach.
    • ewa1-23 Ja się tylko obawiam, że po wykonaniu, 24.05.12, 06:49
      oczywiście po latach, tych wszystkich inwestycji w mieście, to miasto zostanie tak potwornie zakorkowane, że nie będzie jak tego odkręcić. Przeraża mnie także to, że tzw. środki unijne służą do finansowania inwestycji przeciwko mieszkańcom. Przykładem może być Artyleryjska, która jest ograniczona światłami z jednego końca i wjazdem na rondo z drugiego i już wiele razy stałam tam w niesamowitych korkach. Na Alei WP w czasie szczytu korki są od Parku Jakubowego w stronę miasta. Również czas wykonywania "ulepszeń" jest skandaliczny - na Alei WP NIE MA robotników, którzy by cokolwiek robili na ulicy. Środki unijne będą coraz mniejsze, inwestycje w przyszłości będą mniejsze - a my zostaniemy w potwornym bałaganie. No, tyle , że niektórzy się nachapią......
      • miasto-problem Re: Ja się tylko obawiam, że po wykonaniu, 24.05.12, 08:18
        Bo to są właśnie inwestycje "po olsztyńsku". Nie ważne na co się wydaje kasę, ważne, że UE daje i można podskoczyć w rankingach wykorzystania środków unijnych. A, że realizuje się przy tym nieracjonalne pomysły i zadłuża miasto? Kto się tym przejmuje, przecież głupia tłuszcza będzie się cieszyć, "że Olsztyn rozwijo sie i przyspiesza".

Gdyby UE dawała kasę na rozbiórkę zamków gotyckich, w miejscu olsztyńskiego zamku już dawno mielibyśmy klepisko parkigowe, ale Grzymowicz by brylował, ile to kasy ściągnął do Olsztyna. Forumowe miernoty (bulgoczące fekalia) by oczywiście biły brawo, że jest przyspieszenie...
    • Gość: Mieszkaniec Transport zrównoważony. IP: 213.77.49.* 24.05.12, 10:01
      Tramwaj i bus pasy powstają w ramach rozwoju transportu zrównowazonego.
      Jednym z jego elementów jest również ruch pieszych, który powinien byc swobodny.
      Likwidacja przejść dla pieszych, zmuszanie ich do nadkładania drogi i zmuszanie do wciskania kretyńskich guziczków jest całkowitym zaprzeczeniem tej idei!!!
      Transport zrównowazony w wydaniu Urzędu Miasta jest tylko frazesem, jedna wielka ściema.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka