Gość: Arek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.12, 13:51 a moze Krzysiu Hołowczyc:>?? co to dla niego, udzielil glosu do nawigacji i gier to i dla mpk da rade:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: xxx Bałtroczyk, Enej czy komputer w MPK. Czyj głos ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.12, 13:57 No jak to kto! Znany z nawigacji samochodowych K. Hołowczyc :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mondry Bałtroczyk, Enej czy komputer w MPK. Czyj głos ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.12, 13:59 proponuję: dyszący obleśny głos napalonego Małkowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Bałtroczyk, Enej czy komputer w MPK. Czyj głos ... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.07.12, 13:59 Bałtroczyk-wolne zarty ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gj Bałtroczyk, Enej czy komputer w MPK. Czyj głos ... IP: *.as13285.net 20.07.12, 14:32 Trochę mnie to śmieszy że Gazeta Wyborcza interesuje się taką głupotą jak głos w autobusach MPK. Dlaczego pan redaktor nie napisał artykułu nt niewyraźnego głosu kobiecego? Proszę zauważyć poprzednio mieliśmy: Centrum Handlowe Alf, Dworcowa- przychodn, Partyzantó, Letnskow, Jarock, itd. W chwili obecnej wiem na jakim przystanku wysiadam, przystanki są nagrane wyraźne co najważniejsze nie obciążyło to budżetu miasta. Zgadza są przystanki które "odbiegają od normy" np: Urząd Statystyczny, Niepodległości ale są to wyjątki. Proszę zwrócić na inny aspekt zapowiedzi przystankowych: jeżeli MPK będzie chciało nagrać komunikat nt. zmian cen biletów to może wykorzystać syntezator który znajduje się na zajezdni MPK. A czy pan Bałtroczyk specjalnie przyjedzie do Olsztyna( do studia nagraniowego) i nagra nam dwa zdania? Koszt wynosiłby około 1000 zł. Proszę zwrócić uwagę na inne czynniki np: system zapowiadania przystanków działa w godzinach 8-20. Czy w godzinach porannego szczytu osoby niewidome nie korzystają z transportu miejskiego? Oczywiście że korzystają i mają problem z przemieszczaniem się po mieście. Taki sam problem występuje podczas tras zmienionych gdzie zapowiedzi przystankowe są wyłączone. TO JEST DYSKRYMINACJA OSÓB NIEPEŁNOSPRAWNYCH!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do gj Re: Bałtroczyk, Enej czy komputer w MPK. Czyj gło IP: *.olsztyn.vectranet.pl 20.07.12, 15:35 Oczywiście, że masz w 100% rację, ale bądź też wyrozumiały - temat wprawdzie idiotyczny i nie uwzględniający okoliczności, o których wspominasz, ale przecież trzeba jakoś zarobić na wierszówkę. A tak na marginesie, gdyby MPK wynajęło "znany głos", to mogę się założyć , że powstałby tekst o rozrzutności i marnotrawieniu pieniędzy podatników. Jak się chce uderzyć, to kij zawsze się znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
wejsunek35 Tylko nie Bałtroczyk 20.07.12, 14:48 Przez niego mamy Grzymowicza, a to gorsze niż 7 plag egipskich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Tylko nie Bałtroczyk IP: *.olsztyn.mm.pl 22.07.12, 15:30 wejsunek35 napisał: > Przez niego mamy Grzymowicza, a to gorsze niż 7 plag egipskich. No pewnie, Małkowski byłby jak siedem rajów. Są takie/tacy, którzy wciąż tęsknią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Em Bałtroczyk, Enej czy komputer w MPK. Czyj głos ... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 20.07.12, 15:20 Pewnie, że wole Bałtroczyka, ale najbardziej mi nie odpowiada klujący w uszy, za głośny i za natarczywy gong. Przecież wystarczyłby cichy i pojedynczy, by zasygnalizować komunikat słowny. Po kilku przystankach mam ochotę wyjść by nie słuchać tego gongu. Współczuje kierowcom, którzy to bimbolenie słuchają cały dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: enej Bałtroczyk, Enej czy Grzymowicz ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.12, 16:25 Grzymowicza dajcie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tvp olsztyn Re: Bałtroczyk, Enej czy Grzymowicz ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.12, 16:31 To bardzo dobry pomysł. Nasz prezydent Grzymowicz ma taki męski i opanowany głos.Godny zaufania. W sam raz do zapowiadania przystanków;) Sprawdził się wielokrotnie w naszej redakcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: viki Bałtroczyk, Enej czy komputer w MPK. Czyj głos ... IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 20.07.12, 16:25 O czym mowa? czy redakcja zastanowiła się co się dzieje w sytuacji zmiany linii, trasy, nazwy przystanku? czy w takim przypadku trzeba gonić ,,głos" aktora lub innej osoby aby dograła nową nazwę? większość miast korzysta z syntezatora i nie jest to problemem ale tylko w Olsztynie GW szyka tematu w okresie ogórkowym. proponuje zaiteresować się procesem p. Małkowskiego i dochodzić, gdzie jest teraz główny oskarżyciel , niby zgwałcona? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olsztyniak Enej... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 20.07.12, 16:27 "następny przystanek: Uniwersytet-Prochowieńskiego..." - co to jest? O ile wiem, mamy ulicę Prawocheńskiego. Ale jak widzę, nie wszyscy o tym wiedzą... A do tego ten akcent, nie na tę sylabę co trzeba. Enej... dużo krzyku - nic nadzwyczajnego. Jakieś to nijakie i miałkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drapcia Re: Enej... IP: 91.231.73.* 21.07.12, 14:29 Nijakie? Miałkie? Co masz na myśli? Fakt do Olsztyna mam daleko i właściwie nic mi do tego, kto jest lektorem w autobusie...ale osobiście jestem fanem Eneja i głos Lolka, według mnie i wielu innych osób, jest czymś wspaniałym, uwielbiamy jego głos, bardzo miło się go słucha...Błąd ludzka rzecz, nie wnikam w to czy się pomylił czy nie. Zapewne następnym razem się poprawi. Ale zastanów się, co mówisz? Nijakie? Miałkie? HAHAHA! Wiesz, co mówisz? Rozumiesz sens swoim słów? Z tego, co zrozumiałam to te słowa odnosisz do całego zespołu, tak? Ale nie wiem czy w ogóle znasz ten zespół. Wiesz co oni tworzą? Znasz ich utwory? Jeśli nie, posłuchaj, zastanów się nad przekazem, jaki tworzą. I nie mów bzdur. Właściwie dlaczego, oceniasz cały zespół tylko po kilku słowach jednego członka i jego małym błędzie, a nie po tym co czynią? Niekoniecznie musisz lubić takie klimaty muzyczne, ale chyba rozumiesz słowa piosenki? Piosenki, która ma sens, niesie jakiś przekaz sobą. Takie utwory nie są miałkie ani nijakie, one mają swój charakter. Posłuchaj, zrozum(a przynajmniej się o to postaraj), a dopiero potem się wypowiadaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ogryzeknauka jazdy Bałtroczyk, Enej czy komputer w MPKnie Lidka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.12, 16:41 To najlepszym rozwiązaniem będzie jakaś znana dziennikarka lokalna. np. z TVP olsztyńskiej Pani Lidka. Ma taki miły głos.i w ogóle... Może się zgodzi zapowiadać na przystankach za jakieś rozsądne pieniądze. Napewno męska część olsztyna będzie zadowolona.. inna sprawa czy dany przystanek to napewno ten :)))))))))) bo lubi sobie pożartować! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: browar Bałtroczyk, Enej czy komputer w MPK. Czyj głos ... IP: *.adsl.inetia.pl 20.07.12, 17:17 głos niech będzie rozpoznawalny. Jednak najważniejsze to stan jezdni i "wiat". Na ławkach mogą zasiadać olbrzymy (sprawdźcie, na przykład na Krasickiego). No i ten wiatr, co hula swobodnie. Głos to naprawdę najmniejsze piwo w naszym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100%olsztyniak Bałtroczyk, Enej czy komputer w MPK. Czyj głos ... IP: 2.25.198.* 20.07.12, 17:58 Baltroczyk(ma swietny glos),Holowczyc,Trojanowska Eney?A niby dlaczego?100 razy bardziej kojarzonym z Olsztynem zespolem jest Vader czy nawet ten discopolowiec Norbi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Drapcia Re: Bałtroczyk, Enej czy komputer w MPK. Czyj gło IP: 91.231.73.* 21.07.12, 14:54 A kto to jest "Eney"? Jakoś nie kojarzę tego słowa z żadnym człowiekiem, a nawet rzeczą ... Skoro już piszesz, może byś chociaż po Polsku to zrobiła? "Eney", "Baltroczyk", "Holowczyc" Brak słów! Na "bide" rozumiem brak polskich znaków, coś w komputerze się poprzestawiało i nie działają...ale przepraszam bardzo chyba "j" posiadasz w klawiaturze? Tym bardziej,że linijkę wcześniej z niego skorzystałaś...widać z własnej głupoty nie piszesz tak jak należy i pewnie polskie znaki tak samo działają....ale nie! Nie potrafię pisać, ale kurde, ja jestem zajebista, mądra i muszę napisać coś. Nieważne,że się tym tylko ośmieszam. A tak a pro po jeszcze kojarzenia zespołów z miastem...Co prawda nie mieszkam tam, a nawet jeszcze nigdy nie było mi dane tam być(niestety), ale ... Jakoś nigdy nie słyszałam ogólnie w Polsce,żeby przez Ciebie wymienieni ludzie byli jakoś związani z Olsztynem, więc nie wiem czy tak bardzo są kojarzeni...Obecnie z racji sukcesów Eneja,sporej liczbie osób właśnie ten zespół kojarzy się z Olsztynem... Ale pomijając ten fakt, dlaczego dyskryminujesz właśnei Eneja? Przecież wszyscy członkowie są związani z Olsztynem, pochodzą albo z samego Olsztyna albo z okolic. Promują to miasto od 10 lat swoją muzyką, więc dlaczego Lolek nie może być lektorem? Ja nie mówię,że mam coś do innych kandydatów. Głos Bałtroczyka(a nie "Baltroczyka") też mi się bardzo podoba, ale ja nie dyskryminuje pozostałych kandydatów to raz, a dwa potrafię napisać poprawnie nazwy i nazwiska tych osób.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieczewianka Re: Bałtroczyk, Enej czy komputer w MPK. Czyj gło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.12, 19:48 i co to miałoby być? darmowy marketing zespołu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sonia Bałtroczyk, Enej czy komputer w MPK. Czyj głos ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.12, 18:12 Tak,tak za przysługi się płaci!,Grzymek a może by tak raz ze swojej sakwy?,Bałtroczyk i owszem swoją osobą mógłby, co najwyżej zaszczycić dyngoli oblegających przystanki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojcekr Re: Bałtroczyk, Enej czy komputer w MPK. Czyj gło IP: *.olsztyn.mm.pl 20.07.12, 18:26 Ireneusz Krosny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100%olsztyniak Bałtroczyk, Enej czy komputer w MPK. Czyj głos ... IP: 2.25.198.* 20.07.12, 20:04 Swietny glos aktorow z Teatru Narodowego im.Stefana Jaracza,Baltroczyka i Trojanowskiej.Wszystkie te osoby powinny zapowiadac przystanki.Olsztyn idzie w dobrym kierunku!Tak trzymac! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fdg Bałtroczyk, Enej czy komputer w MPK. Czyj głos ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.12, 22:13 Najlepiej to zrobi GRZYMOWICZ, albo w rewanżu za wsparcie kampani BAŁTROCZ-HA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kortauer Re: Bałtroczyk, Enej czy komputer w MPK. Czyj gło IP: 31.211.154.* 21.07.12, 12:58 na trasach do kortowa niech zapowiada rektor, studenci będą mniej rozrabiać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vanitas Bałtroczyk, Enej czy komputer w MPK. Czyj głos ... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 21.07.12, 13:15 Skończmy tą żenadę z syntezatorem, który wszystkim kojarzy się z głupawymi przeróbkami krążącymi w internecie. To, że inne miasta idą na łatwiznę i z tego korzystają nie jest dla mnie żadnym argumentem. Nazw przystanków chyba też co miesiąc zmieniać nie będziemy bo i po cholere. Najlepszym rozwiązaniem byłoby nagranie zapowiedzi przez aktorów z Jaracza, na pewno koszty mniejsze, a głosy i umiejętność ich odpowiedniej modulacji świetna. Chyba że Bałtroczyk pro publico bono nie zażądałby dużej kwoty, bo jego głos zdecydowanie wygrywa w całym zestawieniu. W każdym razie trzeba coś z tym zrobić, bo buląc grube pieniądze za sieciówkę wymagam odpowiedniej jakości usług, a nie dziadowania i robienia wszystkiego po kosztach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ses Bałtroczyk, Enej czy komputer w MPK. Czyj głos ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.07.12, 13:40 3 pierwsze propozycje to chyba jakaś kpina. to żart? bełkoczacy bałtroczyk lub skrzecząca trojanowska? w sumie głosu prezydenta g. nie znam zbyt, ale to by było... dość dziwne. za dużo go w mieście i tak. fuj. a co do eneja też nie ejstem pewna. a ten głos z syntezatora jest całkiem ok, nie jest nieprzyjemny. szczerze, to do czasu przeczytania artykułu byłam przekonana, że to nagrany jakiś aktor z teatru jaracza, tylko nie mogłąm skojarzyć nazwiska z głosem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Buben Re: Bałtroczyk, Enej czy komputer w MPK. Czyj gło IP: *.olsztyn.mm.pl 09.08.13, 15:44 Chętnie służę swoim głosem. Jest czysty, dźwięczny,wdzięczny i brzmi miło jak radiowy Janusz Wajs. Można sprawdzić pod nr 694 045 241 Benedykt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adrian Bałtroczyk, Enej czy komputer w MPK. Czyj głos ... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 21.07.12, 14:06 Ivona w wersji dla firm kosztuje 2700 netto. Czy Pan Maciej Mydlak lub inny aktor z Teatru Jaracza zażądałby więcej za 3-4 godziny pracy w studiu? (Świadomie pomijam koszty samego studia, montażu i zaprogramowania urządzeń w autobusach). Cholernie nieprzyjemny jest sztuczny głos z syntezatora mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ABC Bałtroczyk, Enej czy komputer w MPK. Czyj głos ... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 22.07.12, 07:03 Bałtroczyk to swego prezydenta Betonowicza niech zapowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CzerwonyOlsztyn Bałtroczyk, Enej czy komputer w MPK. Czyj głos ... IP: *.as13285.net 22.07.12, 15:17 Zapraszam do lektury na temat komunikatów głosowych w autobusach MPK czerwonyolsztyn.wordpress.com/2012/07/22/spor-o-glos/ Pozdrawiam Czerwony Olsztyn Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: Bałtroczyk, Enej czy komputer w MPK. Czyj gło IP: 31.211.154.* 18.08.12, 16:26 Warot by się nadawał, zresztą sami posłuchajcie. w462.wrzuta.pl/audio/9pQFhojABUv/tw_piernik_amator_albumow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inga Re: Bałtroczyk, Enej czy komputer w MPK. Czyj gło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.12, 15:01 szkoda, że taki medialny głos tak się marnuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danuta Re: Bałtroczyk, Enej czy komputer w MPK. Czyj gło IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.12, 14:13 a nie można zamówić nagrań u pani czubówny, której głos ma własności relaksujące? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ben Bałtroczyk, Enej czy komputer w MPK. Czyj głos ... IP: *.olsztyn.mm.pl 09.08.13, 15:36 Bałtroczyk to zarozumiały, zbyt pewny siebie bufon. Źle się kojarzy. Enej to promocja ukraińskiego ludobójcy, który siekierą odrąbywał głowy niewinnym Polakom. Powinien być ktoś kto ma dobrą dykcję i czystą wymowę. Odpowiedz Link Zgłoś