Dodaj do ulubionych

Mieszkańcy Zatorza: Jacek Kuroń jest zbyt drogi

IP: *.olsztyn.mm.pl 29.10.12, 21:57
Te szyldy to mogliby zmienić, ale nie dlatego że zmiana nazwy ulicy.
Obserwuj wątek
    • warmiak52 To obrzydliwe !!!!!!!!!!! 29.10.12, 22:32
      Jacek Kuroń jest prawdziwą legendą walki Polaków z komunizmem.
      Jest niewątpliwie wzorcem szlachetności,przyzwoitości i patriotyzmu.
      Dziś w Olsztynie trwa jakaś dziwna przepychanka, czy Jacek Kuroń w ogóle zasługuje na to żeby patronować jakiejś ulicy , czy też nie. A jeśli już zasługuje to okazuje się, że grupka "biznesmenów" to oprotestowuje.
      Miałem zaszczyt osobistego poznania Jacka Kuronia i wiem, że On by sobie nie życzył, żeby Jego nazwisko wywoływało takie zamieszanie.
      Od siebie dodam, że cała ta sprawa jest jedną wielką obrzydliwością.
      Owi "biznesmeni", gdyby nie Kuroń, to w najlepszym przypadku mogliby realizować się zawodowo na rynku przy ul. Grunwaldzkiej.
      Dlatego proszę; porzućcie myśl, żeby Jacek Kuroń patronował jakiejkolwiek ulicy w Olsztynie.
      Olsztyn po prostu na to nie zasługuje... :(((
      • Gość: olsztyniak Re: To obrzydliwe !!!!!!!!!!! IP: *.182.75.226.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 29.10.12, 23:33
        Warmiak,
        to zapłać za zmiany z własnej kieszeni, lub radni.

Jestem za nadaniem ulicy imieniem Jacka Kuronia, ale nowo powstałej, a nie wpuszczanie ludzi w koszty, bo to dopiero jest obrzydliwe. I nie wiem, czy pan Kuroń byłby za wyrzucaniem cudzych pieniędzy w błoto, przepraszam w zmiany dokumentów bo ktoś ma takie widzimisię. Ale to tylko spekulacja, bo tego nie wiemy. Dlatego nie mamy prawa wypowiadać się w jego imieniu, tylko własnym, tak jak to zrobili mieszkańcy i biznesmeni.
      • Gość: mk Re: To obrzydliwe !!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.12, 01:47
        Obrzydliwością to są takie wpisy jak Twój. Jakim prawem pogardliwie traktujesz ludzi, którzy za pomocą petycji wypowiadają swoje zdanie w sprawie, która ich bezpośrednio dotyka. I jeszcze przy tym wycierasz sobie gębę Kuroniem... Ich argumenty są racjonalne i nikogo nie obrażają
        • Gość: smolik Re: To obrzydliwe !!!!!!!!!!! IP: *.warmia.mazury.pl 30.10.12, 08:37
          panie redaktorze, to nie jest protest przeciwko Jackowi Kuroniowi tylko wogóle przeciw zmianie nazwy u tego fragmentu ulicy. Zmiany muszą się odbyć bo stara artyleryjska to teraz kilka oddalonych od siebie fragmentów. szkoda, że mieszkańcy dali się podpuścić panu szydłowskiemu, bo to on zasugerował pisanie petycji. szarga ich nazwiskami.
    • Gość: Mieszkaniec Kontekst IP: 213.77.49.* 30.10.12, 09:41
      Panie Redaktorze. Proszę dokładnie zapoznać się z całą argumentacją przeciwko nazwaniu odnogi ulicy imieniem Jacka Kuronia.
      W GW z dnia 28.09.2012 napisano w sprawie odrzucenia wniosku o przeprowadzenie konsultacji w sprawie nadania nowemu tunelowi imienia Ryszarda Ochuckiego. Prezydent wniosek odrzucił, m.in. powiedział: "Dodaje również, że nazwa inwestycji powinna korespondować charakterem z innymi nazwami w tym rejonie miasta."
      Proszę powiedzieć w jaki sposób ulica imienia Jacka Kuronia spełnia powyższy warunek???

Osobiście uważam, że skandalem jest nazywanie "odnogi" ulicy, schowanej między budynkami tak zasłużonemu człowiekowi. Jego imię powinna nosić nowa ulica, bardziej eksponowana.

• Gość: kibic Re: Kontekst IP: *.xdsl.centertel.pl 30.10.12, 10:17
        może nastepna ulica w tym miejscu powinna mieć nazwę "świetej hani suchockiej"?
        też zasłużona i zgodnie z parytetem - kobieta.
    • Gość: Pulo Krótko IP: *.olsztyn.mm.pl 30.10.12, 18:47
      Ja byłbym dumny żyjąc przy ulicy Pana Jacka. Pare złociszy bym wysupłał. Ale Olsztyn cwaniaczkami stoi....Audi A8 może mam, ale grosza na zmianę ulicy nie dam. WSTYD
      • Gość: warmia Re: Może ulicę Bezrobotnych ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.12, 23:22
        Mało pamiętliwym przypominamy że J .Kuroń niezrównany w swej dobroci był filarem ekipy UD która skutecznie rozmontowała cały system gospodarczy naszego regionu. Tak tak to koleś i podpora tych od likwidacji PGR i złodziejskiej prywatyzacji. M in. dzięki temu komuś region nasz do dziś jest symbolem biedy bezrobocia i upadku.
        Jest więc szczególny powód aby właśnie TU go upamiętniać ...
        A może lepiej ofiary jego rządów ? Np ulica "20 lecia bezrobocia Warmii i Mazur" .Spytajcie ludzi jak nie wierzycie .
        • Gość: jerzy Re: Może ulicę Bezrobotnych ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.12, 09:17

najlepiej, gdy nazwa ulicy jest niepolityczna i nie budzi kontrowersji wśród mieszkańców
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka