Dodaj do ulubionych

Ul.Limanowskiego

IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 07:49
czytajac zamiary wlodarzy miasta odnosnie ulicy Limanowskiego całkowicie
popieram pana Piechockiego,.ktory zna Olsztyn najlepiej a napewno lepirj od
panow z ratusza i on dba o losy mieszkancow tej ulicy i miasta a nie o wygode
TIR-ów.Tiry maja jeżdzić obwodnica i należy ja w pierwszej kolejnoiści
budować ,a nie zbliżac pod okna mieszkańców ruchu ulicznego
Obserwuj wątek
    • Gość: detritus Re: Ul.Limanowskiego IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 08:23
      No niestety... Jak kasa pojdzie na rozbudowe Limanowskiego, to nasze prawnuki
      doczekaja sie obwodnicy miasta :(
      Pomysl poroniony, aby tamtedy szedl tranzyt...
      • Gość: XVZ Re: Ul.Limanowskiego IP: 62.233.149.* 19.03.02, 08:49
        Kochani - mieszkałem przy ulicy Limanowskiego przez 25 lat i wiem jak ta ulica
        się zmieniała i zmieniła. Nie wiem co za osobnik wpadł na pomysł zrobienia z
        ulicy dwupasmowej trzypasmówkę bez poszerzania jej a teraz to - wybudowanie
        dodatkowego czwartego pasa - według mnie ktoś taki powinien dostać przynajmniej
        mieszkanie na parteże z widokiem na przystanek przy ulicy Limanowskiego i nie
        mieć możliwoiści wymiany okien. Może w tym momencie wiedziałby (zrozumiałby) co
        ludzie mieszkający przy tej ulicy odczuwają mieszkając tam - jeżdzące szklanki
        po stołach, trzęsące się sćiany budynków i całonocny hałas samochodów
        ciężarowych jadących dzień i noc. Nie bedę wspominal juz o takich rzeczach jak
        otwieranie okna latem od strony ulicy bo to wogóle mija się z celem.
        Moja propozycja jest taka - żeby wszyscy którzy decydują o tym że ulica
        Limanowskiego ma być częścią obwodnicy dostali tam mieszkania bez możliwości
        przeprowadzenia się przez 10 lat a osoby które tam mieszkają niech zajmą
        miezkania osób decydujących - ciekawe czy wtedy też będą nadal obsawiać za
        budową obwodnicy.
        • Gość: Ed Re: Ul.Limanowskiego IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 10:09
          Pomarzyć - dobra rzecz. Ale tutaj trzeba zdecydowanego działania samych
          mieszkańców. Zwróćcie uwagę, że Wojska Polskiego jest znacznie szersza od
          Limanowskiego, a zrobiono tam wszystko dla ograniczenia ruchu. Ul.
          Limanpowskiego jest już dzisiaj pozarywana. Jak można sądzić, że urzędasom
          przyjdzie do głowy utwardzenie gruntu pod nowe obciążenie, skoro przy budowie
          ul. Tuwima walili wszystko na torf? A co z budynkami? Przecież nie wszystkie
          budynki przy Limanowskiego są najnowszą zdobyczą techniki budowlanej. Dziwna
          jest ta jednokoncepcyjność Urzędu Miasta. Przecież między Redykajnami a
          Dywitami na Łynie jest niezakończony od lat most. Czy nie wygodniej by było
          tamtą trasą poprowadzić obwodnicę rozwiązując przyszłościowy kolejny węzeł
          gordyjski dla tej części miasta? W efekcie było by znacznie taniej od wiecznego
          mielenia ziemi w mieście a jednocześnie bardziej korzystnie dla rozwoju całego
          miasta. Tylko trochę horyzontów....
          • Gość: XVZ Re: Ul.Limanowskiego IP: 62.233.149.* 21.03.02, 10:30
            dzis w wydaniu papierowym pojawił sie przedruk naszej dyskusji -szkoda tylko ze
            tak mało osób z zatorza zabrało głos - w sumie Limanowskiego nie jest jedyną
            ulica która na tym straci
            • Gość: alf Re: Ul.Limanowskiego IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.02, 20:20
              Ciekawe co stanie sie z namiastka ostatnich kasztanow na Limanowskiego.Gdzie
              jak gdzie,ale tutaj podjezdzac ludziom pod okna ze sciezka rowerowa to istna
              granda.
            • Gość: alf Re: Ul.Limanowskiego IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.02, 20:34
              Za piec lat Pan Jaszczuk z ekipa wpadnie na kolejny swietny pomu=ysl
              zwiekszenia liczby pasow na Limana bez poszerzania ulicy i bedzie autostrada
              pelna geba!!!I tak cyklicznie.Za dziesiec przestawic bedzie mozna stojace obok
              domy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka