Dodaj do ulubionych

Handlarze chcą zostać w centrum

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.04, 17:44
"Niech mnie wyniosą, bo sama stąd nie odejdę - mówi jeden z kioskarzy" - to
kto to w koncu powiedzial: kobieta czy mezczyzna?!
Obserwuj wątek
    • Gość: jas Re: Handlarze chcą zostać w centrum IP: *.olsztyn.mm.pl 09.07.04, 21:35
      Olsztyn słynie z ruder w mieście, jedna więcej, jedna mniej, i tak daleko nam
      do prawdziwej metropolii
      • Gość: 2yoo4yoo.co.uk Chodniki dla handlarzy,ulice dla pieszych... IP: *.url.equinox.local / 212.85.1.* 10.07.04, 11:22
        Gdyby Olsztyn mial takiego prezydenta,jak np.Gdynia,to handlarzy w centrum
        miasta i na Starowce w ogole by nie bylo.Do takiej decyzji nie trzeba namawiac
        radnych.Krotko - jest decyzja administracyjna i macie dzien na wyprowadzke albo
        na targowisko miejskie albo pod Olsztyn.Przeciez handlarz nie bedzie mi budowal
        oblicza mojego Olsztyna...
        • Gość: Alla Re: Chodniki dla handlarzy,ulice dla pieszych... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.04, 04:55
          Rybka też od głowy się psuje. Karpowicz z Małkowskim od kilku lat działają
          niezgodnie z uchwałą Rady Miasta ciągnąc bezprawnie kasę od mieszkańców
          Olsztyna, rozumieją więc co to znaczy "dobry" interes. Pewnie gdzieś tam pod
          łysinką kolebie się iskierka solidarności z handlarzami.
    • Gość: paneuropean Re: Handlarze chcą zostać w centrum IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.07.04, 14:04
      Czyli dla tych handlarzy wszelkiego rodzaju umowy to tylko nic nie warte
      swistki papieru?
      • Gość: mamut Re: Handlarze chca˛ zostac´ w centrum IP: *.sympatico.ca 11.07.04, 20:27
        Jesli handlarzom ubiegla konca umowa lub sa w niej klauzule zezwalajace miastu na ich wydalenie.. to nie powinno byc zadnej gatki... Jesli
        sam handlarz nie chce odejsc to od tego sa sluzby porzadkowe miasta i policja aby takiego frajera za twarz wyprowadzic... dodatkowo imc
        pan/pani powinni byc obciazeni kosztami z jakimi sluzby porzadkowe a co za tym miasto musialyby de fakto poniesc. Minelo juz praktycznie
        15 last od momentu kiedy prywatna inicjatywa zaczela miec miejsce na terenie Olsztyna.. Jest to jak najbardziej wystarczajaca ilosc czasu
        na stworzenie godziwych profesjonalnych punktow handlowych ktore nie musza sie opierac na rozpadajacej sie zbitej deskami budzie w
        centrum Olsztyna... Pora na to aby Olsztynscy bisness-dusigrosze powychodzili ze swoich bud i zaczeli egzystowac na europejskim
        standardzie handlowym...

Ach jeszcze jedno... prosze was bardzo nie porownujcie Olsztyna do metropolii... On nia nigdy nie bedzie... wystarczy kazdemu Olsztyniakowi
        jak stanie sie miastem standartu prawdziwie Europejskiego... po co wam metropolia... nie wiem jak wy sobie to wyobrazacie... chcecie aby
        miasto rozloslo sie do rozmiarow giganta.. aby zatracilo swoj niepowtarzalny charakter i klimat?
        • Gość: ja Re: Handlarze chca˛ zostac´ w centrum IP: *.ols.vectranet.pl / 213.76.143.* 12.07.04, 01:23
          krotka pilka - mandacik na rozpoczecie kazdego dnia, a jak nie poskutkuje to
          jedna interwencja dzwigu wystarczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka