Gość: gość IP: *.olsztyn.mm.pl 10.12.12, 20:45 Jedna malutka, niepotrzebna, urzędowa ekspertyza mniej i starczyłoby na sfinansowanie wszystkich atrakcji na stoiskach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: iksik Re: Rękodzielników na jarmarku świątecznym nie bę IP: *.olsztyn.vectranet.pl 10.12.12, 20:48 Ciekawe czy to nie ostatni jarmark? tak ratusz nerwowo poszukiwała sponsorów i cuś mało im się zgłosiło Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CIESZĘ SIĘ ! Re: Rękodzielników na jarmarku świątecznym nie bę IP: *.olsztyn.vectranet.pl 11.12.12, 17:31 cieszmy się tym co mamy, czy tylko potrafimy szukać dziury w całym ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Rękodzielników na jarmarku świątecznym nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.12, 20:52 Do P. Grzymowicza, są ludzie którzy wiedza co mówią i są ludzie którzy mówią co wiedzą, jężeli Pan nie czuje kultury to można jeszcze przeboleć, ale Pan jej nie rozumie. Wielka szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łajka Re: Rękodzielników na jarmarku świątecznym nie bę IP: *.mclink.it 10.12.12, 21:02 arbuzie ty jeden.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biznesmen Rękodzielników na jarmarku świątecznym nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.12, 21:30 MOK postępuje jak Ratusz - tłucze kasę kosztem mieszkańców, miejscowych twórców i artystów. Ja - za 350 000 zł (słownie trzystapięćdziesiąttysiecy złotych) robił bym ten jarmark przez 10 dni a artyści uczestniczyli by za darmo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolec Panie Majcher IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.12, 22:24 Pan się Panie Majcher nie denerwuje, to tylko Olsztyn, więc i tak mało policzyli, zaokrąglili cenkę odrobinkę w górę no i tak wyszło... te trzy dni szybko miną, raz , dwa i sie zapomni o tym co było a zacznie myślec o tym co będzie. A będzie jak zwykle. Bo to tylko Olsztyn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Rękodzielników na jarmarku świątecznym nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.12, 07:35 Mnie to nie obchodzi. Postanowiłem, że póki Stare Miasto jest dla samochodów moja noga na nim nie postanie, a tzw. tamtejsi "przedsiębiorcy" moich pieniędzy nie dostaną. Zachęcam innych do podobnego protestu, pokażmy, że problemem naszej starówki nie jest brak miejsc parkingowych, ale właśnie to, że jakikolwiek samochód w ogóle ma prawo tam wjechać. Nawet tzw. "letnia organizacja ruchu" to za dużo, bierzmy przykład z mądrzejszych miast, zobaczmy jak tam to wygląda, nie dajmy się wrobić w spacery świąteczne po ulicy/parkingu, dawniej zwanymi Starym Miastem... Pozdrawiam i do niezobaczenia na jarmarku. Odpowiedz Link Zgłoś
miasto-problem Re: Rękodzielników na jarmarku świątecznym nie bę 11.12.12, 08:18 Prawdę mówiąc sami chcieliśmy zacząć taką akcję, ale skoro słowa już padły, to nie pozostaje nam nic innego jak się przyłączyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Rękodzielników na jarmarku świątecznym nie bę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.12, 08:28 W takim razie proponuję, byście oficjalnie tę akcję rozpoczęli wykorzystując swojego fanpage'a. Niech będzie głośno:) Odpowiedz Link Zgłoś
o0gurek Re: Rękodzielników na jarmarku świątecznym nie bę 11.12.12, 08:47 A nie lepiej jest rozpocząć akcję stricte edukacyjną? Pozytywną? Pod hasłem "Nie wjeżdżam na Starówkę"? Naklejki, srejki, trochę akcji, medialnej trąbki i drobnymi kroczkami coś się osiągnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
o0gurek Rękodzielników na jarmarku świątecznym nie będzie 11.12.12, 08:22 Swoją drogą - zakaz wjazdu samochodów na Starówkę w czasie trwania jarmarku pokazuje jakim bzdurnym twierdzeniem jest twierdzenie, że wywalenie stamtąd samochodów spowoduje wymarcie tej części miasta. Gdyby tylko arbuz miał jaja... A co do braku rękodzielników - szkoda że urzednicy nie potrafią zrozumieć, iż najpierw przez pewien czas trzeba inwestować kreując markę. Pozwolenie rękodzielnikom przez najbliższe 5 lat na wystawianie się za darmo mogłoby z jarmarku zrobić prawdziwy jarmark. Tylko pewnie wtedy obraziliby się koledzy z alfy... Więc pozostaniemy przy jarmarku, który nie jest jarmarkiem i quasi mikołaju ściągniętym za grubą kasę. Będą światełka, będą igrzyska... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rękodzieło Re: Rękodzielników na jarmarku świątecznym nie bę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.12, 08:40 Głupota olsztyńskich władz nie ma granic. Co mi po wystepach artystycznych (płatnych z kasy miasta), jełsi na jarmarku brakuje rekodzieła i oryginalności? Z opłat zebranych na rękodzielnikach finansowane sa występu artystyczne? To jst chore. Zrobcie bilety niech wystepujący artyści zarobia na siebie :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolec Rękodzielników na jarmarku świątecznym nie będzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.12, 09:05 A swoją drogą, po co komu potrzebni są garncarze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skandal Re: Rękodzielników na jarmarku świątecznym nie bę IP: *.olsztyn.vectranet.pl 11.12.12, 10:03 To skandal,rękodzielnicy to ogromna atrakcja,co to za jarmark.To może prezydent i radni staną na stoiskach i za 600 zł zaczną wycinać serwetki,robić ozdoby ze słomy,wypalać garnki ?Co to się dzieje w Olsztynie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hufi Re: Rękodzielników na jarmarku świątecznym nie bę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.12, 10:25 A po co w ogóle na świecie są krowy skoro mleko i mięso można kupić w sklepie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolec Re: Rękodzielników na jarmarku świątecznym nie bę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.12, 10:04 Dobre pytanie. Ale nadal nie uzyskałem odpowiedzi. A często kupujecie gliniane garnki i wycięte serwetki do domu ? Ja nie mam ani jednego glinianego dzbanka stad moje pytanie. Równie potrzebni jaj dyliżansy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autor Re: Rękodzielników na jarmarku świątecznym nie bę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.12, 11:51 To w ubiegłym roku niektórzy mieli za free a inni płacili za stoiska? A ci ktorzy nie płacili to swoje dochody przeznaczali na dom dziecka? Co za obłuda Gazety. Niektórzy sprzedają chleb, wiejską szynkę czy ozdoby choinkowe i jest na to duże zapotrzebowanie i widać to po chętnych na jarmark ( jest ich więcej . A jeżeli ktos jakiś garnków nie chce kupować ? No cóż zapomoga dla artysty? Zbiórka publiczna .... moze Gazeta wspomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelnik Czy to ten sam Pan Majcher, człowiek marszałka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.12, 13:02 Chyba tak: "Twórców polskich reprezentował Pełnomocnik Marszałka Województwa Warmińsko – Mazurskiego w Olsztynie ds. ochrony niematerialnego dziedzictwa kultury Pan Waldemar Majcher, który jest jednocześnie Prezesem Zarządu Głównego Stowarzyszenia Twórców Ludowych." wrota.warmia.mazury.pl/Kultura-i-edukacja/Kultura/Niematerialne-dziedzictwo-kultury-Korei.html To Urząd Marszałkowski nie może się już dorzucić do kramików dla swoich artystów? Odpowiedz Link Zgłoś
antymenel.1 Re: Rękodzielników na jarmarku świątecznym nie bę 11.12.12, 18:48 Ta sytuacja najlepiej obrazuje mentalność osób odpowiedzialnych za promocję miasta i za kulturę.Powiedzieć o nich kmiotki byłoby niezasłuzonym komplementem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolly Rękodzielników na jarmarku świątecznym nie będzie IP: *.olsztyn.mm.pl 12.12.12, 19:21 Przynajmniej będzie więcej stoisk z grillowaną kiełbaską i tanim sikaczem zwanym w Olsztynie szumnie "grzańcem" Odpowiedz Link Zgłoś
antymenel.1 Re: Rękodzielników na jarmarku świątecznym nie bę 14.12.12, 10:41 I to jest poziom odpowiedni dla władz i organizatorów jarmarku.Nic innego nie potrafią. Odpowiedz Link Zgłoś