Dodaj do ulubionych

Romowie: nikt już naszych dzieci nie wytyka pal...

IP: *.multimo.pl 11.12.12, 22:43
I cóż z tego,że chodzą do szkoły?! Phii uczą się fatalnie a ich edukacja w 90% kończy się na gimnazjum. Baby mają chłopom usługiwać i koniec, tyle o ich "kulturze". A jak ci coś ukradnie,to nie kradzież wg nich po prostu on był sprytniejszy. Tłumacz romskiego w szkole? Kto za to płaci, mieszkasz w Polsce, to ucz się polskiego. Żenada. Całe życie jeśli mam kontakt z Romami,to nic miłego. Nie pracują,nie uczą się - bo tego nie chcą! Za komuny dano im obywatelstwo,błąd. Nie jestem tolerancyjna. Mam prawo być na podstawie tego co widzę i statystyk, nie muszę wszystkich kochać. A wkurza mnie ładowanie kasy w coś co nic nie daje od siebie.
Obserwuj wątek
    • Gość: czarkowskY Re: Romowie: nikt już naszych dzieci nie wytyka p IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.13, 10:30
      AMEN!
    • Gość: kolo Re: Romowie: nikt już naszych dzieci nie wytyka p IP: *.adsl.inetia.pl 21.01.13, 11:43
      artykuł o cyganach i ani razu nie pada to słowo. co to za debilna poprawność? z murzynem to samo...
    • Gość: ccc Re: Romowie: nikt już naszych dzieci nie wytyka p IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.13, 14:23
      BRAVO TAK TRZYMAĆ
    • angrusz1 Cygańskie dzieci 22.01.13, 14:42
      uczą się !

A jak się uczą ?

I ile takich dzieci ?
      • Gość: kasia Re: Cygańskie dzieci IP: *.olsztyn.mm.pl 06.02.13, 12:09
        w podstawowej szkole ok.60 dzieci, w gimnazjum jest 5 osób, w technikum 3, na uniwersytecie jedna
        Jak na społeczność Romska to naprawdę jest postęp. Już nie boją się iść do szkoły ze będą popychane czy wyśmiewane, uczą się też w szkole muzycznej i maja całkiem dobre stopnie.
        • Gość: mix Re: Cygańskie dzieci IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.13, 11:35
          Po 60 latach od wprowadzenia zakazu wędrówek wozami i osiedlenia ich, mimo wszystko jest to jednak jakiś postęp cywilizacyjny.
    • cornelius-ltd Cygan to taki sam Polak,jak TY... 23.01.13, 08:42
      • Gość: mix Re: Cygan to taki sam Polak,jak TY... IP: *.ip.netia.com.pl 17.02.13, 01:12
        Jeżeli tak jest rzeczywiście, to dlaczego nadal występują jeszcze takie długofalowe możliwości ich asymilacji w tym kraju?
        • Gość: mix Re: Cygan to taki sam Polak,jak TY... IP: *.ip.netia.com.pl 17.02.13, 01:25
          Udziałem większości Romów są: bezrobocie, obniżenie poziomu poczucia bezpieczeństwa, problemy socjalne i zdrowotne. Brak ich udziału w życiu publicznym jest uwarunkowany także przez silną odrębność kulturową i nieufność w stosunku do osób, które nie należą do społeczności romskiej, a także nieufność do instytucji państwa.
          www.gover.pl/k5/poslowie/szczegolyInterpelacji/posel/sawicka-beata-dorota/interpelacja/interpelacja-w-sprawie-finansowania-programu-na-rzecz-spolecznosci-romskiej-w-polsce
    • Gość: jf Re: Romowie: nikt już naszych dzieci nie wytyka p IP: 88.208.252.* 19.02.13, 23:38

odwołanie dyrektora muzeum to bolesny cios dla tego środowiska
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka