Gość: babangida IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.01.13, 20:51 On jest za głupi na tak duży wałek. Zdesperowanym różne pomysły będą teraz przychodziły do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: heh Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochroniarze IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.01.13, 20:51 tak to jest jak się pokrywa straty inwestcyjne z pożyczek nazywanych bezpodstawnie lokatami bądź funduszami od kolejnych naiwnych. Mniej naiwnych = gorsza płynność - jak to z piramidą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tata Re: Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.13, 21:20 W gazecie olsztyńskiej sylwester S. dawał co tydzień olsztyniakom dobre rady w co inwestować. Duże artykuły za duże pieniadze - wszyscy bardzo zadowoleni. I był skubany bardzo przekonywujący - nic dziwnego że wielu dało sie nabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babangida Re: Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochron IP: *.olsztyn.vectranet.pl 24.01.13, 21:37 poza tym to świętojebliwiec, który celował w babcie i dziadków. A ci jak przychodzili do biura i widzieli te wszystkie gó... warte dyplomy, statuetki, kupowane laury konsumenta, fimry fair play, to dawali się przekonać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Moby Dick Re: Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochron IP: *.olsztyn.vectranet.pl 27.01.13, 20:56 Ten pan "udzielał" rad nie tylko na łamach GO, równie często "gościł" na antenie Radia Olsztyn. Przekonywał, jak nawiedzony, do swoich "produktów". I co na to panowie redaktorzy, zapraszający go na antenę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merlin Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochroniarze IP: *.205.90.121.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.01.13, 22:29 Nie rozumiem jak to się stało, że prezes tej firmy - dawniej jeden z liderów Akademickiej Wspólnoty Odnowy w Duchu Świętym, w lipcu 2012 wybrany liderem rynku lokalnego - 21 września 2012 roku uczestniczył w debacie o ochronie własnego biznesu, która odbyła się w Olsztynie. Jak napisano : "Pretekstem do dyskusji o naszym bezpieczeństwie finansowym były niedawne wydarzenia związane z Amber Gold i innymi nadużyciami parabanków, do jakich doszło w ostatnim czasie ". Obok pana prezesa w konferencji brał udział m.in. przedstawiciel Komisji Nadzoru Finansowego, na której liście ostrzeżeń publicznych znajdowało się Remedium. Nie potrafię pojąć jak przedstawiciel takiej ważnej państwowej instytucji może popełniać taki błąd. Nie widziałem tej debaty ale jak sądzę uczestnictwo w niej prezesa uwiarygodniło go w oczach gości i obserwatorów. Nie bez znaczenia jest fakt, że jednym z uczestników debaty był aktualny wiceminister finansów. Prześledzenie jego działalności biznesowej i rozległych kontaktów mnie poraża - szkoda, że nie prokuraturę ........... linki : solideoomnia.pl/historia/ www.olsztyn24.com/news/17675-lider-rynku-lokalnego-2012.html www.olsztyn24.com/news/18242-debata-o-ochronie-wlasnego-biznesu.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paszczak Re: Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochron IP: *.31.13.152.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 24.01.13, 22:56 A Pani Hanna G.W. też udzielała się w ROwDś. To mówiłem ja. Paszczak. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.13, 09:55 był jeszcze Prezes BCC Loża Olsztyn oraz medialny ekonomista z UWM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kil Re: Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochron IP: *.centertel.pl 25.01.13, 13:36 Podejrzany ten mason -prezes BCC w Olsztynie niejaki W.Ł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztynianin przeciez to proste IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.13, 07:54 Może dać krótką instrukcje dla naiwnych Ludzie z takich firm bardzo często udzielają - świetnych rad, było widać jak się promował za pieniądze w prasie lokalnej, na forach itd. Rady bardzo przeciętne, ale dla ludzi nieobeznanych z finansami mogą czasami robić pozytywne wrażenie, - mnóstwo kasy na reklamy, generalna zasada im więcej dają reklamy bardziej nachalnej tym coraz gorzej u nich - udziały w konferencjach (uczestnicy konferencji nie muszą wiedzieć z kim będą siedzieli, kto będzie na obok nich siedział) i otaczanie się przy okazji różnymi innymi instytucjami,firmami, dając wrażenie, jak widać złudne że firma jest porządna, - biorą udział w konkursach PŁATNYCH !!! za przyznanie nagród dla solidnej, porządnej firmy, - i końcu najprostsze z możliwych zachłanność ludzi !!! stopa % tzw. lokat bezpiecznych solidnych oddaje ryzyko inwestycji, skoro w banku dają kilka procent, a tu kilkanaście i więcej to już jest PYTANIE na czym spółka tak zarobi, że pokryje koszty, odda odsetki i jeszcze zarobi na takie pseudo lokacie Każdy mógłby jeszcze coś dopisać. Ogólnie biorąc przed głupotą, naiwnością, zachłannością i pazernością, żadna instytucja, żadna Policja, Sąd, Prokuratura nie obroni. Po prostu trzeba być idiotą, żeby dać się nabrać na takie bezpieczne inwestycje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sam Re: przeciez to proste IP: *.centertel.pl 25.01.13, 13:41 Sam jesteś głupi,pazerny itd. Oprocentowanie tych lokat w remedium było tylko o 1-1,5% wyższe jak w bankach.Nie było lokat kilkunastoprocentowych Jak nie masz człowieku pojęcia o tych umowach bo ich nie widziałeś to się nie wymądrzaj ćwoku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olsztynianin1 Re: przeciez to proste IP: *.olsztyn.vectranet.pl 25.01.13, 17:36 a własnie że czytałem umowę, była na zwykłą sp. z o.o., nawet nie nazywała się remedium tylko chyba jakoś inaczej, ale mogę sie co do nazwy mylić, taka można sobie założyć małymi pieniędzmi, raptem jedna strona, taka była dostepna na stronie remedium a procentowanie, jesienią pod koniec roku w lokatach 1-2 letnich dochodziło nawet do 10 %, gdzie w bankach góra do 6-7 % (tam trzeba było założyć jeszcze konto, wpływy na rachunki itd. więc realne oprocentowanie byłoby nieco niższe, zreszta rózne warunki w róznych bankach są), w bankach masz przynajmiej do określonej kwoty-gwarancje, a to gruszki na wierzbie wiec powiedz mi w jakim banku wtedy dawali chodźby z 8-10 % ? powiedzmy w okresie późno jesienny-zimowym, jestem ciekaw co do wiatraków też czytałem umowę, a co :)))) jeszcze bardziej ręce opadały, żadnej kontroli nad środkami, tylko jakiś udział w spółeczce która jeszcze chyab nawet nic nie zbudowała, bo niby zbiera środki, on zbierał juz na te wiatraczki od 2-3 lat jak dobrze pamiętam, nawet z racji zawodu patrzyłem na wyniki finansowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: axa Re: przeciez to proste IP: *.centertel.pl 25.01.13, 20:46 Większość zakładała lokaty 3 i 6 mczne gdzie oprocebntowanie 8,10 i 8,45 %/ sam zakładałem/W bnkach dochodziło do 6,5% a nawet ponad/np.meritum bank/Jeżeli ktoś nie ma sieci oddziałów i nie opłaca pracowników to mozna uznac że te 1,5% więcej to może być. Problem tzlko w tym że facet od początku chciał okraść ludzi. Teraz założył 27 spółek-córek razem z kolega kusiorem i coś dalej kom Zapomniał gdzie jest ten od Amber Gold.binuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........ Re: przeciez to proste IP: *.olsztyn.vectranet.pl 25.01.13, 21:28 czyli kończąc np. 10.000 zł * 1,5 % (różnica) = 150 zł /360 = 0,41 zł * 90 dni = ok. 37,00 zl ryzykować kasę dla takiej różnicy, dla jakiegoś tam...... ręce opadają, szkoda ludiz nawet jak nie potrafią liczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: przeciez to proste IP: *.centertel.pl 25.01.13, 21:53 a więc ryzyko niewielkie. Nie rozumiemy sie- kończąc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spetz Re: przeciez to proste IP: 217.89.117.* 28.01.13, 13:58 Kolego, z twoim bystrym umysłem i smykałką do interesów radziłbym ci trzymać oszczędności w skarpecie. Na pocieszenie dodam że po tym jak utopiłeś kasę z Remedium, taka mała dziecięca powinna wystarczyć więc nie zmarnujesz swojej pary skarpet do sandałów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hola Re: przeciez to proste IP: *.centertel.pl 28.01.13, 15:40 spetz-takim idiotom powinno sie zabronić pisać na tym forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spetz Re: przeciez to proste IP: 217.89.117.* 28.01.13, 17:40 Wolność słowa cię boli, kolego o wielu nick'ach? Pielęgnuj swoją frustrację na forach. Może kiedyś uchroni cię ona przed tak kretyńskimi decyzjami jak ta w sprawie Remedium. Więcej rozumku życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: przeciez to proste IP: *.centertel.pl 25.01.13, 21:56 a przy 200.000 to 700-800 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spetz Re: przeciez to proste IP: 217.89.117.* 28.01.13, 14:06 Czyli mniejsza firma = mniejsze koszty utrzymania a przez to więcej kasy dla kochanych klientów. Ale do głowy Ci nie przyszło że mniejsza firma = mniejsza wiarygodność, gorszy dostęp lub wręcz brak dostępu do ciekawych inwestycji, do których dopuszczane są tylko firmy o olbrzymim kapitale, itd? Żelazna logika kolego. Poważnie rozważam wejście z tobą w spółkę. Podeślij do siebie namiary. A to wszystko dla 1,5% w skali roku więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochroniarze IP: 213.184.22.* 25.01.13, 08:36 wierzę, że ochroniarze go nie obronią Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fRANC Re: Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochron IP: *.olsztyn.mm.pl 25.01.13, 11:22 Głupota , chytrość wpłacających zaowocowała? Otrzymają "zyski" podobnie jak wierzyciele "AMBER GOLD". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hy Re: Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochron IP: *.centertel.pl 25.01.13, 13:42 Nastepny ćwok Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... przeciez... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 25.01.13, 17:43 sam jestes ćwok i kretyn, jak nie potrafisz zrozumieć jak zwykły ..... żeruje na braku podstawowej wiedzy ekonomicznej, naiwności ludzi, łatwowiernośic, którzy swoje oszczędności powierzają nieuczciwym ludziom bez sumienia i zwykłej ludzkiej przyzwoitości mozna inaczej takich ludzi z Amber czy Remedium lub innych pseudo spółeczek nazwać........ czytelnicy sami dopiszą odpowiednie słowa pytanie tylko czy ty jesteś na tyle głupi że nie potrafisz tego zrozumieć czy też sam tam utopiłeś tam kasę lub co gorsza za na tym w jakis sposób zarobiłeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spetz Kapitał zakładowy sp. z o.o. IP: 217.89.117.* 25.01.13, 12:51 Ludzie, którzy dali się na to nabrać są jednak głupi i sami sobie winni! Jak można powierzyć duże pieniądze spółce z o.o. o kapitale zakładowym wynoszącym niegdysiejsze minimum czyli 50.000 PLN?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juo Re: Kapitał zakładowy sp. z o.o. IP: *.centertel.pl 25.01.13, 13:45 Jaki ty mądry jesteś ćwoku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ........ przeciez IP: *.olsztyn.vectranet.pl 25.01.13, 17:45 nic konkretnego nie potrafisz napisac, napisz cos z czym mozna dyskutowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kogutek Re: przeciez IP: *.greendata.pl 26.01.13, 23:13 Jaracie się na tę kasę jak szczerbaty na suchary, a tu Polska upada- związków partnerskich trzeba bronić buraki a nie o jakiejś marnej mamonie gadać. Idea się liczy, materialiści! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spetz Re: Kapitał zakładowy sp. z o.o. IP: 217.89.117.* 28.01.13, 11:17 Czyżbyś był jednym z tych frajerów, którzy mają się za cwaniaków bo uciułali na lewo trochę kaski i skusili się na obietnicę dużych zysków? Gdybyś był trochę mądrzejszy, to może byś teraz nie musiał wyzywać innych od ćwoków, kretynie! Miłego biedowania :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ki Re: Kapitał zakładowy sp. z o.o. IP: *.centertel.pl 28.01.13, 11:41 A skąd wiesz gamoniu że na lewo i że duże zyski. Wymadrzasz się a nie widziałeś umów.Poziom sylwkaDobrze że istnieją sądy aby zajmować sie takimi jak wy.Ciekawe czy już siedziałeś? Jeszcze nie? To pewnie będziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spetz Re: Kapitał zakładowy sp. z o.o. IP: 217.89.117.* 28.01.13, 13:52 Pisałem do "ju"o pytając czy jest jednym z tych frajerów z lewą kasą. Zaczął szczekać "ki", przez co sam się do tej grupy zaliczył. Komedia jakich mało! Twierdzisz że nie widziałem umowy a to nieprawda. Widziałem i ze śmiechu turlałem się przez pół dnia. tY natomiast ją widziałeś lecz albo jej nie przeczytałeś albo, co bardziej prawdopodobne, nie zrozumiałeś. Było tam czarno na białym "Remedium Sp. z o.o. kapitał zakładowy 50.000 zł. w całości opłacony...". Teraz zamiasty wyciągnąć z tego naukę, szczekasz na forach jaki to jesteś biedny i oszukany oraz obrażasz wszystkich, którzy byli od Ciebie mądrzejsi i nie stracili ciężko zarobionej kasy licząc na absurdalne zyski. A gamonia to sobie poszukaj w spodniach, może go tam jeszcze znajdziesz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poko Re: Kapitał zakładowy sp. z o.o. IP: *.centertel.pl 28.01.13, 15:36 A co baranie ma do tego kapitał zakładowy?Syndyk bedzie patrzył na majątek firmy/wsz naystko co ludzie wpłacili/ a potem na majątek członków zarządu na który poszkodowani też mogą wejść. Czytaj umowy ze zrozumieniem,tego powinni cię nauczyć w gimnazjum, o ile takowe skończyłeś. Rajcuje cię że ludzie stracili pieniądze? Sylwestra chyba też to rajcuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spetz Re: Kapitał zakładowy sp. z o.o. IP: 217.89.117.* 28.01.13, 17:34 Nie dziwi mnie, że straciłeś kasę matołku skoro brakuje ci podstawowej wiedzy. Nienaruszalny kapitał zakładowy to w przypadku spółek z których "ktoś" wyprowadził majątek (jak najprawdopodobniej miało to miejsce w przypadku tej śmiesznej spółki, której powierzyłeś swoje pieniądze), jedyna kasa do której mają dostęp wierzyciele. Gdy spółka ma kapitał na poziomie 50.000 zł. czyli jest, innymi słowy, "golasem" a majątek firmy zniknął lub co gorsza został utracony przez nieudane inwestycje, to z czego taka spółka ma ci zwrócić twoje miedziaki? Z prywatnego majątku zarządu? Nie bądź śmieszny! Poczytaj sobie raz jeszcze czym jest spółka z ograniczoną odpowiedzialnością (z naciskiem na ograniczoną) a dowiesz się w jakim stopniu zarząd odpowiada za np. złą koniunkturę na rynku lub generalnie nietrafione inwestycje. Zarząd może być pociągnięty do odpowiedzialności praktycznie jedynie gdy udowodni mu się działalność na zasadzie piramidy finansowej, a to wcale nie jest takie łatwe. Reasumując i kończąc ten darmowy ale jakże smutnie nietrafiający do twojego niewielkiego rozumku wykład - dałeś się zrobić na własne życzenie... i jakoś mi ciebie nie żal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Kapitał zakładowy sp. z o.o. IP: *.centertel.pl 28.01.13, 18:34 Ciągle zapominasz o syndyku który jest według ciebie od 50.ooo zł? Zarząd spółki ma w prokuraturze 5 zarzutów. aer.171 prawa bankowego,art.286 k.k., 299 k.s.h, z Ordynacji podatkowej Prawa Upadłościowego. Może dostać 10 zakazu wszelkiej działalności i rok wiezienia. No ale według ciebie kraść to cacy a być okradzionym to be.W Barczewie tez tak myślą.Rajcuje cię jak kogoś okradają.Lecz się psycholu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spetz Re: Kapitał zakładowy sp. z o.o. IP: 217.89.117.* 29.01.13, 13:03 Kolego, przepraszam. Nie wiedziałem, że ty jesteś z tych co wierzą że syndyk odzyska jak najwięcej z majątku firmy (majątku, który wcale nie wyparował przed wprowadzeniem syndyka) a następnie natychmiast czy prędzej zwróci wam pieniądze (opóźniając przy tym przelewy dla US, ZUS, pracowników, itd.). Skoro tak wierzysz to cofam wszystko co napisałem na twój temat... A tak na serio trzeba pisać o tym, że prezes Remedium to najprawdopodobniej nieuczciwy cwaniaczek i posadzić go na długie lata oraz zasądzić przepadek mienia (jeśli to tylko możliwe, bo facet pewnie oficjalnie jest goły jak Remedium). Niemniej jednak trzeba też pisać i napiętnować takich małych chytrusków jak ty i tobie podobni, których dziecinna naiwność i zachłanność doprowadziła do najdurniejszego rozporządzenia swoim mieniem jakie tylko było możliwe (dużo durniejszego od Amber Gold, które chociaż miała jakiś majątek). Tylko wtedy ludzie ze wstydu i strachu zastanowią się dwa razy zanim wpłacą setki tysięcy złotych spółce z o.o. o 50.000 PLN kapitału zakładowego. Szczerze życzę Ci abyś zobaczył choć część swoich pieniędzy a to co stracisz niech będzie dla ciebie kosztowną nauczką podstaw bezpieczeństwa twoich finansów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: Kapitał zakładowy sp. z o.o. IP: *.centertel.pl 29.01.13, 13:44 Ale nic nie piszesz czy cię to rajcuje.Ja sobie poradzę a ciekawe czy ten sku...el poradzi sobie w pierdlul!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eee Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochroniarze IP: 80.241.133.* 25.01.13, 13:06 Krajowa Izba Gospodarcza i Grupa Olsztyńska Szkoła Biznesu przyznała "Remedium" laur "Lider Rynku Lokalnego 2012" - rządowe poparcie przekrętu podobnie jak w Amber Gold Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wako Re: Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochron IP: *.centertel.pl 25.01.13, 13:30 Ten psychopatyczny oszust zdązył założyc już razem z kolesiem kusiorem maciejem 27 kolejnych spólek i mysli że dalej będzie okradał ludzi. Uważajcie na te 2 małżeństwa- salachów i kusiorów ze Szczytna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden z gości Re: Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochron IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.13, 23:35 Sylwester jest z Sokołowa Podlaskiego Odpowiedz Link Zgłoś
johanek4e Amber Gold & Remedium-słupy dwa ? 25.01.13, 15:27 Słupsk&Szczytno nowa unia parabankowa ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ju Re: Amber Gold & Remedium-słupy dwa ? IP: *.centertel.pl 25.01.13, 15:40 A w Słupsku co jest? Odpowiedz Link Zgłoś
johanek4e Re: Amber Gold & Remedium-słupy dwa ? 25.01.13, 16:17 Zamek "Książąt Pomorskich"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rez Re: Amber Gold & Remedium-słupy dwa ? IP: *.centertel.pl 25.01.13, 16:38 Wiem, ale co to ma za związek ze Szczytnem? Odpowiedz Link Zgłoś
johanek4e Re: Amber Gold & Remedium-słupy dwa ? 25.01.13, 16:57 "psychopatyczny oszust" nie za często zmienia nicki? Czas na zmianę pampersów,bo na resztę za późno ,chyba,że spuścisz swoją kartę w kiblu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: Amber Gold & Remedium-słupy dwa ? IP: *.centertel.pl 25.01.13, 17:03 idiota? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Amber Gold & Remedium-słupy dwa ? IP: *.olsztyn.mm.pl 26.01.13, 17:50 Wiecie kto zlożył pierwszy wniosek o upadłość? Ten z 2 stycznia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sasza Re: Amber Gold & Remedium-słupy dwa ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.13, 22:46 No dawaj, jestem ciekaw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Amber Gold & Remedium-słupy dwa ? IP: *.olsztyn.mm.pl 27.01.13, 12:00 Jakbym wiedział, to bym nie pytał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochroniarze IP: *.centertel.pl 28.01.13, 12:12 Remedium już dawno powinno ogłosic upadlośc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochron IP: *.olsztyn.mm.pl 30.01.13, 17:09 Właśnie, i nie zgłosili. Wierzyciele zrobili to za nich. Kto wie ile by to jeszcze trwało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochroniarze IP: *.play-internet.pl 31.01.13, 15:16 Nie wiem kto złożył konkretnie, ale wiem jaka kancelaria prawna z olsztyna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadwiga Re: Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochron IP: *.olsztyn.mm.pl 31.01.13, 18:22 Ktoś w innym wątku napisał, że oni złożyli www.facebook.com/gonkiewicznetpl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jadwisia Re: Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochron IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.13, 18:04 A, to ten Gonkiewicz z SM Pojezierze. Co, prezes zabrał premię ? Trzeba się reklamować ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochroniarze IP: *.play-internet.pl 01.02.13, 10:15 Dokładnie tak. Może chociaż oni coś wywalczą bo byli pierwsi z wnioskiem jeszcze zanim remedium złożyło swój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochron IP: *.olsztyn.pl 01.02.13, 10:26 miejmy nadzieje. jak juz pisalam, watpie ze remedium zlozyloby wniosek, gdyby nie ten pierwszy wniosek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochron IP: *.centertel.pl 01.02.13, 10:48 Oczywiście że sylwek by takiego wniosku nie złożył /tak mówiono mi a ABW/.Dalej by okradał ludzi: on już założyl co najmniej 27 spółek-córek razem z kolesiem kusiorem /członek zarządu/ i dalej będzie kombinował,chyba że sąd zakaże mu np. na 10 lat "takiej" działalności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochron IP: *.centertel.pl 01.02.13, 10:43 Dla syndyka nie bedzie miało znaczenia kto pierwszy złożył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochroniarze IP: *.play-internet.pl 02.02.13, 09:09 Ale ten pierwszy wniosek może skutecznie hamować zawarcie układu (bo to przewiduje wniosek Remedium) i przez to odzyskać chociaż pieniądze tej osoby, której kancelaria złożyła wniosek. To był dobry ruch i może się opłacić, ale trzeba poczekać. Układ zawsze przewiduje redukcję zadłużenia o ok. 40 % i zależy od wysokości wierzytelności, a oni mogą to dzięki swojemu wnioskowi skutecznie blokować i odzyskać SWOJE pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochron IP: *.centertel.pl 02.02.13, 10:24 A ilu ich jest? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochroniarze IP: *.play-internet.pl 02.02.13, 11:46 Wierzyciel jest jeden. I moim zdaniem ma największe szanse na odzyskanie czegokolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochron IP: *.olsztyn.mm.pl 02.02.13, 15:34 Ale jak to jeden? Przecież piszą, że wierzycieli jest bardzo wielu. To o co chodzi? Że jest jeden wniosek wierzyciela złożony przez tę kancelarię, co wyżej jest link? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anusia Re: Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochron IP: *.play-internet.pl 04.02.13, 17:57 Czy ktoś z Was zastanawiał się może nad złożeniem pozwu przeciwko Remedium? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Re: Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochron IP: *.centertel.pl 04.02.13, 21:55 Jeżeli wchodzi syndyk nie ma sensu składać pozwu bo nie będzierozpatrywany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tevez Re: Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochron IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.13, 19:17 Na chwilę obecną rozpatruje sąd poprzez wyznaczonego mecenasa i dopiero wtedy będzie wiadomo w jakim kierunku będzie ta upadłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lo Re: Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochron IP: *.centertel.pl 05.02.13, 21:47 A czemu przez mecenasa a nie innego prawnika?. Adwokaci z naturu swego zawodu bronia swoich klientów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NINA Re: Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochron IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.13, 22:11 w tym przypadku jego klientem jest sąd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mo Re: Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochron IP: *.centertel.pl 05.02.13, 22:21 a odchylenie zawodowe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldi Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochroniarze IP: *.centertel.pl 15.02.13, 20:06 No jest upadłość! Ciekawe jaka i ile zostało pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BG Re: Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochron IP: *.olsztyn.mm.pl 15.02.13, 20:43 Likwidacyjna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Remedium pada. Prezesa bronią wynajęci ochroniarze IP: *.centertel.pl 21.02.13, 11:38 jakaś nieruchomość.wiatraki a resztę sylwuś wyprowadził i nie chce powiedzieć gdzie. Syndyk nic nie znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś