Dodaj do ulubionych

Ciężarówka "narozrabiała" na al. Wojska Polskiego

25.01.13, 07:57
To dopiero początek! I oby nigdy nie było ofiar w ludziach. Przepraszam za wyrażenie, ale jakim trzeba być DEBILEM, żeby nie rozumieć, iż Aleja WP jest za wąska dla tirów, a przebudowa spowoduje ruinę charakteru dzielnicy i konieczność wycięcia 20 drzew w skrajni?

Nie wiem, jak wygląda ciężarówka do 18 ton i czy ktokolwiek będzie kontrolował tonaż pojazdów, ale naprawdę boję się, zę ktoś straci w końcu zdrowie lub życie z powodu bezmyślności naszych władz.
Obserwuj wątek
    • Gość: xxx Re: Ciężarówka "narozrabiała" na al. Wojska Polsk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.13, 08:12
      To jeszcze zaprotestuj przeciwko stacji paliw na wojska polskiego. Przyjeżdżają tam wieeeelkie cysterny z tonami łatwopalnego paliwa, a opary wydostają się na twoje pobliskie domki na ul. Oficerskiej i Fałata. Niszczą też drzewka i szkodzą ptaszkom. Aaaa no i jeszcze psują atmosferę wypoczywającym działkowiczom. Można jeszcze podciągnąć pacjentów obu szpitali i kilku przychodni. Spaliny szkodą też piłakrzykom na stadionie. Wiem, że protestowałaś przeciwko autobusom MPK jeżdzącym pod oknami. Kobieta! Obudź się to jest miasto wojewódzkie a nie zapyziała wioska, z które prawdopodobnie pochodzisz. Chciałas tu mieszkać to siedź cicho!
      • ewa1-23 Re: Ciężarówka "narozrabiała" na al. Wojska Polsk 25.01.13, 08:18
        No i odezwał się jeden.....
      • Gość: aaaa Re: Ciężarówka "narozrabiała" na al. Wojska Polsk IP: *.olsztyn.vectranet.pl 25.01.13, 08:23
        Strzel sobie baranka ;) Paliwo przelewane jest z "rury do rury". O jakich oparach mówisz. Oczywiście jakieś odpowietrznik są, ale bez przesady. A ja mieszkam przy Lukoilu i nic nie czuję ;)
      • Gość: rowerzysta Re: Ciężarówka "narozrabiała" na al. Wojska Polsk IP: *.olsztyn.vectranet.pl 25.01.13, 08:52
        To pokaż mi mądralo miasto wojewódzkie, które nie ma lub nie będzie miało obwodnicy. Tak, zgadza się - Olsztyn. Ja wiem, że dla niektórych synonimem wielkomiejskości są zapierniczające przez miasto ciężarówki, ale uwierz mi - nie masz racji.
    • Gość: Tom70 Re: Ciężarówka "narozrabiała" na al. Wojska Polsk IP: *.olsztyn.mm.pl 25.01.13, 09:09
      Jestem ciekawy kto będzie kontrolował tonaż tych samochodów , psiarnia ? Mieszkam niedaleko tej ulicy i jakoś nie widzę tam policji , a tak przy okazji to ten kierowca powinien zapłacić ze swojej kieszeni za te straty które zrobił baran , a nie z ubezpieczenia . Więcej pod zakaz nie pojedzie kretyn jeden z drugim . Sam jestem kierowcą ciężarówki ale jak widzę jakie matoły jeżdżą to wstyd się przyznawać że jestem kierowcą .
    • cornelius-ltd Ewa 1-23 25.01.13, 09:36
      Wrog wszystkiego,co olsztynskie i co ma jakis zwiazek z wladzami.Roszczeniowiec.Najwiekszy w miescie...I tylko pluje na portalu wszystkim w oczy...
      • ewa1-23 Re: Ewa 1-23 25.01.13, 15:37
        I tak już będzie zawsze! Niemerytoryczne wrzaski nie robią na mnie wrażenia.

cornelius-ltd napisał:

> Wrog wszystkiego,co olsztynskie i co ma jakis zwiazek z wladzami.Roszczeniowiec
        > .Najwiekszy w miescie...I tylko pluje na portalu wszystkim w oczy...
    • Gość: krzroy Ciężarówka "narozrabiała" na al. Wojska Polskiego IP: *.olsztyn.mm.pl 25.01.13, 10:23
      W/g autora artykułu wprowadzono zakaz wjazdu pojazdów o rzeczywistym ciężarze pow. 18 ton. To jest jakaś głupota! Żeby określić ciężar rzeczywisty trzeba by ważyć każdą ciężarówkę, czyli jest to praktycznie niewykonalne. Gdyby obowiązywał zakaz wjazdu pojazdów o dopuszczalnej masie całkowitej pow 18 ton - to taka informacja jest zawarta w dowodzie rejestracyjnym i sprawdzić to może każdy kto umie czytać, bez żadnych urządzeń. Wychodzi na to, że wprowadzony zakaz jest sztuczny i niemożliwy do wyegzekwowania. Nie wiem tylko czy z głupoty, czy zrobiono tak specjalnie żeby nie utrudnić ruchu ciężarówkom i zamydlić oczy mieszkańcom Zatorza.
      • Gość: stop tirom w OL ! Re: Ciężarówka "narozrabiała" na al. Wojska Polsk IP: *.olsztyn.vectranet.pl 25.01.13, 11:35
        Mieszkańcy Olsztyna, jesteśmy właśnie po to by sprawdzać w jaki sposób zostanie wprowadzony ten zakaz, ale w obecnej sytuacji trzeba współpracować tak aby zakaz wjazdu TIRów do miasta zaczął obowiązywać. Z tego co słyszałem straż miejska ma mieć dyżury z ITD na wjazdach do Olsztyna przez pierwsze miesiące wprowadzenia zakazu, nie jest to najgorsze rozwiązanie bo kierowcy TIRÓW z mandatami będą musieli zawracać i zapamiętają żeby się u nas nie pokazywać i jechać zgodnie ze znakami. Oczywiście będą kwiatki i w tym wypadku doskonale sprawdzą się wagi preselekcyjne na wjazdach do Olsztyna o które trzeba zadbać by zostały zamontowane, jest to spory koszt ale w ramach akcji STOP TIROM W OLSZTYNIE (dołączajcie na facebooku) zrobimy nawet zbiórkę na szczytny cel (taka miniorkiestra) !
    • Gość: Dzidka Ciężarówka "narozrabiała" na al. Wojska Polskiego IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.13, 13:09
      Postawienie znaku B-18, czyli zakazie wjazdu pojazdów o rzeczywistej masie większej niż 18 ton (ciężarze pustego samochodu) jest robieniem mieszkańców, delikatnie mówiąc w "balona". Wytknęłam to naszym władzom na spotkaniu z mieszkańcami w dniu 14 stycznia br. Obiecano nam,że od 1 marca 2012r. na ul.Artyleryjskiej i Al.Wojska Polskiego zostaną zmienione znaki na B-5 czyli zakazujące ruch pojazdom o dopuszczalnej masie całkowitej powyżej 18 ton. Jak wyglądają i czym się różnią znaki patrz na stronie www.naszejakubowo.eu
      Dziś widziałam cztery olbrzymie tiry jadące z dużą prędkością Aleją Wojska Polskiego, których oczywiście nikt nie skontrolował.
      Trzymamy rękę na pulsie i w razie nie dotrzymania składanych obietnic wyprowadzenia tirów z miasta podejmiemy bardziej drastyczne kroki.
      Zdzisława Łukaszewska
      • cornelius-ltd Dzidka!Jakie "bardziej drastyczne" kroki? 25.01.13, 13:19
        Polozysz sie z mezem na ulicy?Nie pisz tekstow jak oszolomy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka