Dodaj do ulubionych

Zwrócił uwagę, by posprzątał po psie. "I bym do...

14.04.13, 19:27
Olsztyn wiochą stoi. I psimi g*wnami od lewa do prawa, wzdłuż i w poprzek.

Buraczanym kołtunom, prymitywnym cebulakom i wszelkim innym wieśniakom tudzież zwykłym bucom i prostakom można wytłumaczyć, że psami nie sr@ się gdzie popadnie, zostawiwszy odchody na wiwat, w jeden jedyny sposób - skrupulatnie penetrując ich portfele. Kary - od 500 (pięciuset) zł (pierwszy raz) wzwyż, za recydywę np. 1000 (tysiąc) zł i więcej. ZERO JAKICHKOLWIEK POUCZEŃ. Do tego przymusowe prace społeczno-porządkowe, np. 50 godzin w ciągu dwóch miesięcy, może być przy wybieraniu z trawników g*wien pozostawionych przez innych wieśniaków, w jaskrawej kamizelce z napisem "Nie sprzątałem po swoim psie". Naturalnie ktoś musi te mandaty wypisywać. Może być to strasz miejska, która w tej chwili nic nie robi, poza istnieniem i przeżeraniem publicznych pieniędzy. Niech się leserzy na coś przydadzą.

"Kary" typu pouczenie, czy mandat 50 albo 100 zł to jest kpina i żenada. Jak bardzo obecny system walki ze sprawcami obsr@nego Olsztyna jest skuteczny - pokazuje rzeczywistość, na każdym kroku. Nic nikomu nie trzeba udowadniać, wystarczy spacer po mieście, po osiedlach, po parkach.

Wystarczy powyższe pomysły ująć w formę przepisów i wprowadzić w życie. Gwarantuję, że w ciągu roku, góra dwóch lat problem zniknie.

Teraz słucham dociekliwych dziennikarzy gazety - niech spełnią swoją rolę, pójdą do ratusza i niech zapytają tamtejszych bumelantów i pasożytów, czyli urzędasów udających, że robią coś dla miasta, dlaczego wprowadzenie takich przepisów jest niemożliwe. I niech podzielą się z czytelnikami tym, co usłyszeli. Jestem ciekaw i myślę, że nie tylko ja. Bardzo mnie interesuje, co powie specjalistka od serwowania mediom pustego bełkotu, rzecznik szpaderska.

*) wiocha to nie miejsce pochodzenia, wiocha to stan umysłu i mentalność.
Obserwuj wątek
    • Gość: ABC Zwrócił uwagę, by posprzątał po psie. "I bym do... IP: *.olsztyn.mm.pl 14.04.13, 19:28
      Zapraszam straż miejską na Mazowiecką - "psią sralnię"
    • Gość: retyg Zwrócił uwagę, by posprzątał po psie. "I bym do... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.04.13, 19:53
      jakim trzeba być człowiekiem by wyprowadzać psa na cmentarz (Al. Wojska Polskiego, Rataja) lub na boisko szkolne przy energetyku na Piłsudskiego
    • Gość: @ Re: Zwrócił uwagę, by posprzątał po psie. "I bym IP: *.net.pbthawe.eu 14.04.13, 19:54
      Popieram, wątek w górę!
    • Gość: zdegustowany Zwrócił uwagę, by posprzątał po psie. "I bym do... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.04.13, 20:48
      Olsztyn gównami stoi. Chodniki zaminowane. Właściciele psów nic sobie do pustych łbów nie biorą, może jak raz jeden wdepnie w taką minę, to da mu to do myślenia.
      • Gość: właściciel psa Re: Zwrócił uwagę, by posprzątał po psie. "I bym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.13, 23:48
        Ja tam po swoim zawsze sprzątam i jakoś nie widzę w tym problemu, więc proszę nie szufladkować wszystkich właścicieli bo to nie jest prawda,że wszyscy nie sprzątają coraz więcej widzę takich co sprzątają i to mnie cieszy. Natomiast zawsze piszę się o psich odchodach a nie piszę się o pustych flaszkach,puszkach itp a tego jest tyle samo i to w każdym miejscu. Może za to też by straż miejska karała i byśmy mieli w końcu czyste miasto. Dlaczego w Krakowie nie widziałem ani jednej kupy psiej bo tam straż miejska się nie certoli tylko sypie mandatami i słusznie i ja jako właściciel psa jestem za karanie tych którzy dają zła opinie o innych poprzez nie sprzątniecie po pupilu.
        • Gość: Pit Re: Zwrócił uwagę, by posprzątał po psie. "I bym IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.13, 09:12
          A można wiedzieć co robisz z "kupą" zabraną z miejsca "zdarzenia"?
          Wiedz, że "kupa" jest odpadem niebezpiecznym i jeżeli nie wrzucisz jej do właściwego pojemnika popełniasz jeszcze gorsze wykroczenie.
          "Kupy" nie wolno zabrać do domu, ani wyrzucić do kosza na śmieci.
          • Gość: właściciel psa Re: Zwrócił uwagę, by posprzątał po psie. "I bym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.13, 09:35
            Zadzwoń do Sanepidu i się dowiedz bo mi powiedziano,że jeżeli jest zamknięta w woreczku to można wyrzucić do zwykłego kosza. A więc nie mnóż problemów tam gdzie ich nie ma, jak nie chcesz sprzątać po psie to nie sprzątaj.
          • Gość: Misia Re: Zwrócił uwagę, by posprzątał po psie. "I bym IP: *.31.8.85.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.04.13, 15:33
            To może zwróć tę uwagę do służb komunalnych, które jesienią usunęły śmietnik na "psie odchody" (taki biały z pieskiem) z ulicy Armii Krajowej (obok salonu Opla). Ja, jako osoba sprzątająca po psie od razu to zauważyłam i zwróciłam się do straży miejskiej z pytaniem, co mam teraz zrobić. Otrzymałam odpowiedź, że mogę zamkniętą w woreczku kupę wyrzucać do każdego śmietnika. A wiesz dlaczego ów śmietnik usunięto? Odpowiedź jest dziecinnie prosta - był przepełniony bo coraz więcej osób sprzątało po psach i najłatwiejszym rozwiązaniem było usunięcie śmietnika zamiast chociażby zwiększenia częstotliwości opróżniania go...
    • Gość: ja tylko wysoki podatek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.13, 07:09
      tylko wysoki podatek.
    • Gość: allensteiner Zwrócił uwagę, by posprzątał po psie. "I bym do... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.04.13, 07:52
      Pies jest dobrem luksusowym. Póki panowie posłowie nie zniosą ograniczenia podatku od psa (obecnie ok. stu złotych rocznie), albo nie podniosą tej granicy do co najmniej stu złotych miesięcznie - będziemy mieli stada psów i miasto będzie zafajdane. Przy tej wysokości podatku nawet ściągać go się nie opłaca. Strażnika z daleka widać, pies biega szybko, a do "współpracy" ze stosownymi instytucjami wystarczająco zniechęcili wszelkiego pokroju lustratorzy.
    • Gość: olo obsrane miasto IP: 213.184.22.* 15.04.13, 09:09
      wczoraj miałem wątpliwą przyjemność spacerować na jez. Długim psie gówna wzdłuż alejek na ścieżkach slalom miedzy psimi gównami trzba było dziecim stale przypominać żeby pod nogi patrzyły syf,
      psy bez kagańców a niektóre luzem straży miejskiej nie widziałem
      • Gość: właściciel psa Re: obsrane miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.13, 09:36
        Ale oczywiście innych śmieci nie widziałeś ? Ślepy jesteś czy masz wybiórczy wzrok i widzisz tylko psie kupska ?
        • Gość: olo Re: obsrane miasto IP: 213.184.22.* 15.04.13, 10:42
          ilośc śmieci do psiego gówna była znikoma
          Tobie gó... pozostawione wszędzie nie przeszkadza?
          bardziej dostrzegłem fuszerki w robocie i dzieła wandali
          • Gość: właściciel psa Re: obsrane miasto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.13, 11:02
            Jasne,że przeszkadza dla tego po swoim psie sprzątam,tako samo przeszkadzają mi śmieci walające się w centrum miasta dlatego nie śmiecę.
            • Gość: olo Re: obsrane miasto IP: 213.184.22.* 15.04.13, 12:03
              rozumiem że problem z psim gownem walającym sie po chodnikach trawnikach i gdzie tylko sie da drażni Ciebie tak samo jak i mnie
              ja nie mam nic do psów tylko do ich właścicieli, którzy nie ponoszą odpowiedzialności za swoich pupili oczywiście w przeciwieństwie do Ciebie
        • Gość: allensteiner Re: obsrane miasto IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.04.13, 16:09
          Gość portalu: właściciel psa napisał(a): > Ale oczywiście innych śmieci nie widziałeś ?

Rozdepcz dokładnie butem paczkę po papierosach, puszkę po piwie lub foliową torbę. Rozdepcz też psie kufno. Po każdym z tych dwóch eksperymentów wróć do mieszkania, albo wsiądź do samochodu. Nie widziałeś różnicy? Ale może ją poczujesz.
      • Gość: Śnieżka Re: obsrane miasto IP: *.multimo.pl 16.04.13, 00:19
        Psiak puszczony luzem mi nie przeszkadza. Staram się ufać właścicielowi,że jego pupil jest normalny ;) Polacy najchętniej widzieliby psiaki na krótkich smyczach,w kagańcach..a w Holandii biegają wesoło po plaży. Po prostu należy po nich sprzątać i tyle. Również wczoraj spacerowałam nad Długim. Sprzątając po swoim psie, usłyszałam w tle komentarz pary "ale obciach".. no comment
    • Gość: Tomek Re: Zwrócił uwagę, by posprzątał po psie. "I bym IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.04.13, 09:44
      ze wsi jesteś na wieś wrócisz...
    • Gość: tuwimek Re: Zwrócił uwagę, by posprzątał po psie. "I bym IP: 37.220.98.* 15.04.13, 10:13
      Jakie miasto taki problem.
      Problemu psich gówienek nie rozwiążemy na forum - potrzebne są sprawne mechanizmy podatkowe i koniec. Masz psa - płacisz. Masz kota - płacisz. Za kastrację - nie płacisz.
      Psy i koty są szkodnikami w środowisku miejskim. Każdy, kto jest naprawdę specjalistą od spraw ekologii, wam to powie. Ale to nie na ten wątek akurat.
      Skoro nie wiadomo, dlaczego tak prostego gówienkowatego problemu nie można w Olsztynie rozwiązać, to znaczy że chodzi o pieniądze. Bardzo duże pieniądze.
      Niech się pospólstwo zajmie psimi odchodami, a władza w tym czasie ukręci jeszcze więcej lodów. Przy okazji Betoniarz-Zbrojarz będzie miał kolejne zlecenia, tramwaje gdzieś utkną na niewybudowanej Obiegowej, Bałtycka poczeka jeszcze z roczek lub dwa itd itp...
      I gra muzyka.
      Jak przydatne dla władzy moga być psie goowna...
    • Gość: molly26 Re: Zwrócił uwagę, by posprzątał po psie. "I bym IP: *.31.8.85.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 15.04.13, 16:04
      Ale co tak na prawdę da podniesienie kary? Może lepiej zamiast podnoszenia kary podnieść stopień jej egzekwowania?

Inną sprawą jest brak miejsca dla właścicieli psów w naszym mieście. Zapłać podatek, posprzątaj po psie i jeszcze prowadzaj go na smyczy i koniecznie w kagańcu.

Dlaczego nie tworzy się wybiegów dla psów (I tak, wiem że niedaleko Uranii jest wybieg, ale jak on wygląda?!) jak to jest w innych cywilizowanych miejscach na świecie? W takich miejscach nie uświadczysz psiej kupy na trawniku, bo właściciele psów są szanowani i szanują innych i siebie na wzajem.

Dlaczego ja nie jestem traktowana z szacunkiem? Standardem jest, że idąc z psem słyszę za sobą (od osób starszych zwykle) wyzwiska pod adresem moim i mojego psa, albo, co gorsza ktoś mi grozi, że mi psa otruje, nie mogę nic z tym zrobić bo przecież jestem jakimś pomniejszym rodzajem obywatela. Poza tym jeżeli ja zwrócę grzecznie uwagę (zazwyczaj poprzez zaproponowanie woreczka do sprzątnięcia) osobie starszej ode mnie, dowiaduję się że jestem niewychowaną gó...arą i jak ja śmiem tak się do starszych osób zwracać...

Dlaczego mam same obowiązki a nie mam żadnego prawa ? No może z wyjątkiem tego do posiadania psa...
      • Gość: ciocia Re: Zwrócił uwagę, by posprzątał po psie. "I bym IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.13, 07:33
        Wystarczy wprowadzić nakaz uśpienia psa, którego kupa nie zostanie posprzątana przez właściciela
    • Gość: zygi Gó...ane olsztyńskie roztopy... IP: *.olsztyn.mm.pl 24.04.13, 07:57
      Dobrze, że po tych roztopach nie było kilkudniowych deszczów, dopiero bym rzygał na widok i zapach tej jednej wielkiej kloaki. Tak jakoś słonecznie było, powysychało to gó... i zaraz schowa się w odrastającej świeżej trawce, resztę zeżre robactwo i bakterie, i tak co roku. Cieszmy się, że nie wylęgła się jakaś zaraza, heh
    • Gość: ktos Zwrócił uwagę, by posprzątał po psie. "I bym do... IP: *.play-internet.pl 16.12.13, 19:07
      jaroty ,sniegu nie ma ale wyszły sztolce po 3 na metr kwadratowy !! masakra !!! kary powinny być za brak sprzątania nei 50 zł bo to smiech na sali ! tylko 500 zł !!! dlaczego ja nei majac psa musze się z tym meczyc , pozostawiam kwestie już samych wlascicieli ... wku..a mnie jeszcze jeden wątek wypuszczanie pieska na balkon który napier...a jadaczka przez godzine ! jeden pies na blok a 2 bloki go słysza tu jest paranoja .... dla mnie wysoki podatek od psa np. 100 zł miesięcznie albo i więcej to może by się zastanowili co niektórzy z posiadaniem pieska ! dla mnie mieć psa w bloku to idiotyzm do kwadratu !!! smrod i hałas !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka