Gość: miko IP: 192.198.151.* 10.06.13, 13:12 Chciałem dać synowi na imię Oskar - ktoś wie ile będę musiał odpalić Jankesom? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Jesus Christ Superstar IP: *.toya.net.pl 10.06.13, 14:06 Biedny Kościół katolicki w Polsce... Nazwa Jesus Christ jest również zarejestrowanym znakiem towarowym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greg Amerykanie pozwali ludowe Oskary. Prawnicy Akad... IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.06.13, 16:49 OSKAR (Kolberg) chyba "był" wcześniej niż te ichnie hamerykańskie "oscary". Więc może tak by wytoczyć im proces o zniesławienie i zadośćuczynienie za lata bezprawnego wykorzystywania imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Amerykanie pozwali ludowe Oskary. Prawnicy Ak 10.06.13, 19:11 Nazwa Oscar została uznana za oficjalną nazwę nagrody. Nie wiem jakie intencje przyświecały twórcom tej polskiej nagrody. Być może inspiracją był rzeczywiście amerykański wzorzec. Nie wiem, czy Amerykanie słyszeli o polskim słyszeli o Oskarze Kolbergu. Nie mniej jednak jako pierwsi nadali nagrodzie Oskara znaczenie międzynarodowe. Odpowiedz Link Zgłoś