Dodaj do ulubionych

"Friday" R. Black

23.03.11, 20:37
Rośnie nam nowe meme i nowa osoba do hejtowania na miarę Justina Biebera (jest jego mega-fanką, swoją drogą), więc chciałam się tym podzielić.

klik

Z jednej strony marna piosenka i marny teledysk, z drugiej - genialna, lecz nieświadoma parodia współczesnej muzyki popularnej. Mamy tu wszystko, co potrzebne - bawiące się trzynastolatki, auto-tune i rapującego murzyna!
Obserwuj wątek
    • noitsnotgood brawo, 23.03.11, 20:42
      im więcej zainteresowania ich piosenkami, tym większą popularność ci artyści "zdobędą". Założę się, że gdyby nikogo tak nie obchodziło hejtowanie JB to bym się o nim nigdy nie dowiedział i żyłbym szczęśliwie.
      • katyk hejtowanie jest przyjemne, 23.03.11, 20:49
        niech będą nadal popularni, lubię ich wyśmiewać.
    • katyk no wypowiadajcie się newfagi 23.03.11, 20:59
    • jonasofanka eei! 23.03.11, 21:03
      Masz coś do murzynów?! Murzyni są ekstra ;D. Szczególnie Ci rapujący ;D.
      • katyk Re: eei! 23.03.11, 21:06
        Są ekstra, ale są wszędzie, kochana! U Lady GaGi (był w teledysku, ale sza), J. Biebera, Madonny, Rihanny, dalej nie chce mi się wymieniać, bo przestałam słuchać takowej muzyki (a raczej przełączyłam Eskę na Luz/RMF Classic)
    • coldprincess Re: "Friday" R. Black 23.03.11, 21:14
      ja tam lubię murzynów, co do tematu też chciałabym mieć takie podejście i śmiać się z tej całej komercji, ale ona mnie przede wszystkim ostro wkurza. Kogoś takiego jak Justin Bieber czy ta klientka nie powinno być w show biznesie. nie zasłużyli sobie. chyba, że uważają wkur.wianie świata za osiągnięcie, no to pozdro.
    • katyk a'propos wypowiedzi o murzynach 23.03.11, 21:17
      Nic nie mam do ciemnoskórych mężczyzn, ludzie, tylko zauważyłam, że w popowych piosenkach bardzo często trzeba dodać krótki fragmencik rapowany przez jakiegoś przypadkowego afroamerykanina, by kontrastował z głównym kobiecym (ha! chyba auto-tune'owym) wokalem. I zwykle kompletnie ów rapik nie pasuje.
      • thevampire .. oO 26.03.11, 18:04
        Nie wiem po co tworzyć takie wątki, które i tak niczego nie zmienią.. oO
        Sądzicie, iż się przejmą, że jakaś nastolatka jest ANTY i zakłada jakieś wątki na ten temat.?
        Osobiście nie przepadam ani za ta piosenkę ani za JB, ale nie upubliczniam tego.. Muzyka, której wy słuchacie też nie zawsze każdemu odpowiada, ale to nie znaczy, że musicie od razu kogoś wyśmiewać.. oO
        Nie ma to jak ludzka tolerancja, jak słowo daję.
        Kosz
        • katyk =.= 29.03.11, 19:22
          Sprawdź, złotko, co to meme, później pogadamy. Chciałam po prostu poruszyć pewien temat, pewien fenomen, zanim wszystkie polskie strony zaczną o tym trąbić, a na komixxach (nie wchodzę na tą stronę od ponad pół roku, btw, jest ona do bani) pojawi się nowy, hm, tag(?), temat na miarę Mariusza Pudzianowskiego.

Ponadto, mam serdecznie w dupie to czy Black ten wątek zobaczy, czy nie. Znając życie ma ona już potąd "hejterów" i w pewnym filmików widać, że zaakceptowała to, że cały Internet się z niej śmieje. Wątków o nielubianych artystach nikt nikomu nie zabronił zakładać. Myślisz, że jacyś artyści zauważą, że ktoś napisał o nich przyjaźnie na jakimś mało znanym polskim forum? Nie. W Wielkim Wirtualnym Worze wolno poruszać wszystki tematy, o ile nie atakują one osobiście jakiś osób (A czy ja atakuję Rebeccę jako osobę prywatną? Nie, po prostu zauważam, że robi się coraz bardziej znana, za coś, co jest powszechnie nielubiane), ani nie szerzą nienawiści (e dwa tematy są ze sobą ściśle powiązane, ale co tam).

Pozdrowienia od Kasi.
    • light Ooo fuck... 23.03.11, 21:19
      Ten tekst, jej głos [skrzek, skrzek, skrzek!], ta muzyka, sposób w jaki ona śpiewa ['och, yeah party... yeah...' strasznie smęci; ona się cieszy, czy rozpacza bo jest ten cholerny FRIDAY?!]. Tutaj już nawet komputer wymiękł przy korekcji skrzeku... ykhym, wróć... głosu. I zwykle nie przywiązuję uwagi na takie pierdoły, ale jej makijaż...
      Może to parodia? Oby. Ja nie wierzę w coś takiego.
      • katyk to nie parodia c: 23.03.11, 21:25
        moim zdaniem najlepszy jest tekst (parafrazuję, nie pamiętam dokładnie) "z moją przyjaciółką po prawej" (siedząc między dwiema dziewczynami). Owa przyjaciółka też wygląda ciekawie, internetowcy słusznie nazwali ją "awkward dancing friend".
        • light Re: to nie parodia c: 23.03.11, 21:33
          A propos sceny w aucie... Ja się pytam: gdzie są rodzice tego dwunastolatka, który prowadzi?
    • grenade Re: "Friday" R. Black 24.03.11, 17:54
      Mogłaby nagrać z nim taki słitaśny duecik. Są siebie warci.
    • trufla Re: "Friday" R. Black 24.03.11, 18:09
      Głosy na tak: 64282 Głosy na nie: 546687. Moim zdaniem statystyka mówi sama za siebie.

party, party, fun, fun, fun
      • lost_in_life Re: "Friday" R. Black 24.03.11, 18:17
        nie wytrzymałam i wyłączyłam w 53 sekundzie.. Boże, jaką beznadziejną muzykę się teraz tworzy -.-
        dzieci, posłuchajcie sobie lepiej porządnej muzyki, np. Dżemu, Jelonka, Lady Pank, Metalliki, Nirvany, Strachów na Lachów, Comy, Huntera czy też Farben Lehre... a najlepiej muzyki metalowej [i nie tylko] z lat 80. *_*
    • ja4everxd Re: "Friday" R. Black 24.03.11, 18:15
      okropna piosenka nudny teledysk a jej głos jak kaczkauncertainuncertainuncertainps.to moje zdanie
      • mhmm.zuz Re: "Friday" R. Black 24.03.11, 18:18
        okropieństwoo....wstrętnie śpiewa i wgl jest do dupy...
    • trufla Re: "Friday" R. Black 24.03.11, 18:18
      Zastanawia mnie też ile musili zapłacić tym ludziom, którzy skaczą pod sceną na imprezie? No i ten tekst...

we, we, we so excited
      • donia.19 Re: "Friday" R. Black 24.03.11, 18:29
        niech nikt więcej nie karze mi tego słuchać uncertain wgl nic mi się w niej ani jej "talencie"sciana nie podoba .. .. ehh
        • crazy...girl Re: "Friday" R. Black 24.03.11, 18:33
          jak dla mnie ona jest czadowa a bimber to nadal down! czego wy chcecie? według mnie ma OGROMNY TALENT serceserceserceserceserceserceserce REBECCAserceserceserceserceserceserceserceserceserce
        • holiday ejejejj... lost_in_life 24.03.11, 18:33
          Nie mów tak jakbym zamierzała słuchać tego Frajdej i jakbym się nie znała na muzyce bo lubię wiele zespołów, które wymieniłaś.
          devil
          • lost_in_life Re: ejejejj... lost_in_life 24.03.11, 18:42
            to było raczej skierowane do fanek 'Dżastinka' i jego 'bejbe, bejbe ouuu'... nie chciałam uogólniać, przepraszam.
            • holiday ; ) 24.03.11, 21:28
              Spoko, łączę się z Tobą w ubolewaniu nad tą piosenką ; )
      • lost_in_life Re: "Friday" R. Black 24.03.11, 18:32
        przeczytałam tłumaczenie i padłam.
        "widzę moich przyjaciół (przyjaciół)
        Są na przednich siedzeniach
        Siedzą na tylnich siedzeniach
        Muszę się zdecydować
        Na którym siedzeniu usiąść?

Jest piątek, piątek
        Muszę się z kimś przespać w piątek
        Każdy spogląda w przód do weekendu, weekendu
        Piątek, piątek
        Prześpię się z kimś w piątek
        Każdy spogląda w przód do weekendu..."

FACEPALM!

mam jedno pytanie: co za debil pisał ten tekst?! czymże są piękne, tajemnicze i pełne przekazu liryki [np. Tuo] wobec tego?!
        ja pitolę, wysiadam.
        świat schodzi na psy. -.-
        • natip11 @lost_in_life 24.03.11, 19:04
          dokładnie taka sama była moja reakcja,
          po przeczytaniu tłumaczenia tego.. 'czegoś' .
        • light Re: "Friday" R. Black 24.03.11, 19:11
          to prowokacja.
          • mee1 znam dziewczyne która umie śpiewać lepiej. wejdź 24.03.11, 19:34
            12 letnia Maddi i cover piosenki ,,Jar of Hearts" nie ma tu nic udawanego , ona jest naturalna , i na nic się nie sili a przede wszystkim jest osobą której śpiewu mogłyby słuchać miliony... Jar of Hearts
            • jessicakaulitz Re: znam dziewczyne która umie śpiewać lepiej. we 24.03.11, 20:19
              Świat bez Biebera byłby nudny i trzeba dziękować Bogu, że zesłał nam taką barwną postać ^^ Nawet antyfani, narzekają na niego kiedy się da, ale w gruncie rzeczy, gdyby teraz Bieber zniknął, to już nie byłoby to samo. Tak więc, jeden Bieber wystarczy, niepotrzebna nam już nikt jego pokroju, bo co za dużo, to niezdrowo. Poza tym, mimo wszystko Bieber śpiewa całkiem czysto i potrafi grać a instrumentach, a co ta dziewczynka potrafi? Śpiewać z pewnością nie. Jak dla mnie to taka gorsza wersja Honey, tyle że tamta ma szczęście, bo jest z ameryki. Mówię wam, gdyby Hani była ze stanów, cała Ameryka szalałaby ^^ Mół łan, noł łan, noł łan, noł łan....
              • dominikax3 Re: znam dziewczyne która umie śpiewać lepiej. we 25.03.11, 18:12
                ten tekst jest po prostu niedookreślenia, kto wymyśla takie głupie teksty ?!
            • plombrng_mary mee1 25.03.11, 16:20
              wow to było piękne
    • bellacullenx Re: "Friday" R. Black 25.03.11, 18:43
      Ona jest gorsza od Biebera.
      To jest po prostu istny dramat...
    • kropka_myslnik Słuchając "Friday"... 26.03.11, 13:29
      miałam ogromną ochotę, by łyknąć coś paskudnie trującego.

Moja psychika wielokrotnie odwalała kitę podczas mojego słuchania piosenki i oglądania teledysku, tylko ciało coś odmawiało zakończenia żywota. Ómierałam wiec, ale tylko połowicznie...

Aaa!

Myślnik
      • katyk @Myślnik 26.03.11, 17:22
        Ómierałam wiec, ale tylko połowicznie... mała śmierć? ;>
    • sylwia714 Re: "Friday" R. Black 26.03.11, 18:26
      Kto to???
    • rememberina Re: "Friday" R. Black 26.03.11, 18:27
      mi się sunie na myśl cytat, trochę zmieniony: "who the fuck is Rebecca Black?"
      śpiewać nie potrafi, a teledysk beznadziejny.
      • molinka Re: "Friday" R. Black 26.03.11, 19:57
        naprawdę nie wiem skąd ona się wzięła , a tłumaczenie tego Friday po prostu mnie rozwaliło .
        mam nadzieję że już jej nigdy nie będę musiała słuchać -.-
        głosu kompletnie nie ma .
    • cotton.caandyy. Och! to geniusz! 27.03.11, 14:28
      ta piosenka jest rozwiązaniem moich wszystkich problemów życiowych! dzięki niej odkryłam sens mego żywota! i na dodatek ja mam tak jak ona! moi 14-letni kumple też prowadzą kabriolet i zawsze się głowię-usiąść z tyłu czy z przodu? i jak jest piątek to też mam tak jak ona! "wczoraj był czwartek, dzisiaj jest piątek, jutro sobota, a potem niedziela"! dziwna zbieżność co nie???

a tak szczerze. masakra. nie wiem kto mógł ją porównać do demi lovato. demi umie śpiewać. demi ma lepsze teledyski. demi pisze piosenki głębsze niż woda w brodziku. et cetera ;p
    • lolisia_xdd Re: "Friday" R. Black 27.03.11, 14:35
      najbardziej śmieszy mnie trzynastolatek za kierownicą i ten jej "taniec" na samym końcu. można się pośmiać ;d
    • malowana505 Re: "Friday" R. Black 27.03.11, 14:35
      Nie podoba mi sie. Ona ma taki skrzeczący głos.uncertainuncertain
      • katsuumi_17 Ale trzeba przyznać, że ma łeb na karku, skoro... 28.03.11, 17:10
        ... udało się jej w tak szybkim czasie wypromować. Nie wiem, co robiła- jak reklamowała swoją piosenkę, gdzie wciskała swoje linki, ale mówią o niej, a ona na tym zarabia. I to sporą kasę. Mówią o niej. To się liczy w dzisiejszym świecie- że mówią. Obojętnie, jak. To może być trochę tak, jak z Honoratą Skarbek (być może kojarzycie)- dziewczyną, która zrobi wszystko, aby o niej mówili (nieważne, jak)- wepchnie wszędzie swoje linki, blogi, fotoblogi itp, rozreklamuje się tu i tam. I też jest obśmiewana. Rebecca Black być może podobnie "zaistniała"- chociaż trudno to ocenić, bo tak naprawdę nie wiemy, jak to wszystko wyglądało. Może po prostu miała charyzmę, której ewidentnie brakuje tej drugiej smile

W każdym razie- w wieku 13 lat osiągnąć taki rozgłos (niekoniecznie pozytywny) bez tzw. pleców to coś niecodziennego.
        • katyk to nie ona się wypromowała 28.03.11, 19:20
          to jej wytwórnia, czy jak jej tam.
    • sandrolaxd Re: "Friday" R. Black 28.03.11, 19:00
      Nie komentuje tego. Żal mi jej.
    • xx_gosia_xx12 Re: "Friday" R. Black 13.04.11, 20:18
      na serio to ta Rebbeca mooim zdaniem jest gorsza od Biebera a ta piosenka to chyba najgorsza w całym stuleciu
      • mee1 ameryki to ty nie odkryłaś, ale się zgadzam 13.04.11, 20:30
        słuch ma niezły bo śpiewa czysto ale ona ma głos jakby jej coś utkwiło w gardle.. i do tego wygląda.. jak nie powiem co.. jest dużo utalentowanych osób na YT i nie rozumiem dlaczego akurat padło na nią, według mnie lepiej by żyło sioę wszystkim gdyby pozostała nieodkryta...
    • dream_ totalna porażka. 13.04.11, 20:27
      Gorszej piosenki,
      głosu...
      nie słyszałam.
      • gola. "Friday" R. Black 13.04.11, 20:54
        nie podoba mi się ani troche.
      • alyson96 Re: totalna porażka. 13.04.11, 20:56
        hm.. gdyby nie kasa rodziców to nic by nie osiągnęła. Głos ma straszny, pisać piosenek też nie umie. Mam nadzieje że mamuśka albo tatuś nie dadzą jej kasy na wydanie płyty bo to będzie straszne.... Oby jej "kariera" jak najszybciej się zakończyła bo aż wstyd taką ' muzykę ' produkować.
    • evanescence24 Re: "Friday" R. Black 13.04.11, 20:49
      nieustannie zadziwia mnie fenomen takich osób.
      i ten sztuczny tłok, zamieszanie, jakie inni lubią wokół nich tworzyć.
      śmieszne.
      • psota_21 Re: "Friday" R. Black 13.04.11, 21:41
        Pozwolę sobie zacytować fragmęt "utworu" :
        7 rano, wstaję o poranku
        Muszę się odświeżyć, muszę pójść na dół
        Muszę wziąć moją miskę, muszę zjeść płatki
        Widzę wszystko, czas upływa
        Zegar tyka, wszyscy się śpieszą
        Muszę zejść na dół na przystanek autobusowy...[...]

Mam się śmiać czy płakać? Równie dobrze mogę zaśpiewać:
        O yea! Czas na imprezkę!
        Będę tańczyć, tańczyć, tańczyć!
        O yea!
        Tańczyć,tańczyć,tańczyć!
        Skakać i tańczyć do rana!
        O yea!

Tak oto stworzyłam piosenkę na poziomie panny Black.
        • psota_21 I! 13.04.11, 21:48
          Przedstawię wam tekst jeszcze jednej 'piosenki' panny Black:
          hej, jak się masz (lol)
          wszystko OK? (lol lol)
          chcesz się spotkać? (lol)
          OK, więc, zobaczymy się później (lol)
          hej Sarah, bardzo lubię tego chłopca (lol)
          spotkam się z nim, co myślicie o nim (lol)
          ja nie mogę czekać (lol)

Kiedy dostaje od ciebie wiadomość
          nie zapominaj lol lol lol lol lol lol lol lol lol lol
          jesteś taki zabawny
          lubię Cię

FACEPALM
        • mikessa Re: "Friday" R. Black 13.04.11, 21:52
          Omg, to są chyba jakieś żarty ... Ta dziewucha chyba se jaja robi ? Nie dośc, że jest z niej niezły brzydal to do tego nie umie śpiewac, piosenka to dno, a teledysk dla 5- latek ... I ta dziewucha chce byc piosenkarką ? WTF ??
          • roxy11 Re: "Friday" R. Black 15.04.11, 12:57
            po obejrzeniu tego pseudoteledysku, nie mam najmniejszego zamiaru włączać głośników.

Boże, chroń świat przed takimi osobami.
    • loveboy. ło jezuu... 16.04.11, 17:32
      katastrofauncertain
      • lovesick Re: ło jezuu... 16.04.11, 17:45
        I pomyśleć , że ona jest po części Polką.
        uncertainuncertainuncertain

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka