Dodaj do ulubionych

Chcą odwołać prezydenta Grzymowicza. Będzie ref...

IP: *.dynamic.mm.pl 14.06.13, 20:09
Odezwał się jak na zawołanie oddolny Birezowski z Warszawy, hehe.
Ma rację Tandyrak. Niech się poddadzą osądowi w referendum. Sami powinni zbierać podpisy. Społeczeństwo Olsztyna oceni radę i prezydenta. Demokratycznie.
Obserwuj wątek
    • iwaniuk-online Chcą odwołać prezydenta Grzymowicza. Będzie ref... 14.06.13, 20:18

Ten Skórski z Zatorza - jak dzieciak - daje się złapać na przedwyborcze, mydlane zagrywki i ochłapy rzucane przed ratusz w obliczu zbliżających się wyborów. Konsultacje?? HA-HA-HA-HA-HA !!!
    • Gość: łomatkoicorko Re: Chcą odwołać prezydenta Grzymowicza. Będzie r IP: 46.77.124.* 14.06.13, 20:20
      Referendum nie jest demokratyczne? A z tego Skorskiego niezły pajac wyszedł. Niedawno sam najgłośniej krzyczał o kruszeniu betonu, a teraz widzi drobne zmiany w postaci budżetu obywatelskiego. Panie Skórski - postawienie huśtawek czy naprawa paru metrów chodnika brzucha Ci nie zapcha. Czy nie widzisz, ze Olsztyn zdycha? nagle spodobał Ci się Grzymowicz? Śmieszny jestes gościu.

Wywalić arbuza czym prędzej. Za duzo juz nas kosztuje ten nieudolny pseudopolityk
      • o0gurek Re: Chcą odwołać prezydenta Grzymowicza. Będzie r 14.06.13, 21:35
        Gość portalu: łomatkoicorko napisał(a):
        > Referendum nie jest demokratyczne? A z tego Skorskiego niezły pajac wyszedł. Ni
        > edawno sam najgłośniej krzyczał o kruszeniu betonu, a teraz widzi drobne zmiany
        > w postaci budżetu obywatelskiego. Panie Skórski - postawienie huśtawek czy nap
        > rawa paru metrów chodnika brzucha Ci nie zapcha. Czy nie widzisz, ze Olsztyn zd
        > ycha? nagle spodobał Ci się Grzymowicz? Śmieszny jestes gościu.

Dzielny klawiaturowy rycerzu - istotą budżetu obywatelskiego nie jest naprawa paru metrów chodnika, tylko wpływ mieszkańców na wydawanie części pieniędzy z budżetu. To się nazywa współdecydowanie i rzeczywiście brzucha nie zapycha.

Widzę że Olsztyn ma się nie najlepiej i staram się zrobić coś, żeby to zmienić. I tak jak wspomniałem - widzę małe pozytywne zmiany. Możesz się nie zgadzać. Takie prawo demokracji. Co do śmieszności - coż, każdy mierzy swoją miarą..
        • Gość: mix Przesyt "mniodu" Panie o0gurek IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.13, 23:07
          o0gurek napisał:

> Dzielny klawiaturowy rycerzu - istotą budżetu obywatelskiego nie jest naprawa p
          > aru metrów chodnika, tylko wpływ mieszkańców na wydawanie części pieniędzy z bu
          > dżetu.

Przepraszam, ale jakiej to części???
          A co z pozostałą częścią???
          Nadal ma być prowadzona polityka typu, że w budżecie są działy i rozdziały po to, by gały nie wiedziały, gdzie się pieniądze podziały?

Proszę wybaczyć, ale mam zupełnie inny punkt widzenia oraz ocenę dotychczasowego systemu gospodarowania zasobami budżetowymi. Nie po raz pierwszy władze miasta zmieniają tom będąc przyciskani do muru. Budżet nie jest i nie może być tajemnicą zarówno po stronie dochodowej jak i wydatkowej i nie jest doczesną własnością kilkudziesięciu partyjnych szczęśliwych wybrańców. Każdy obywatel tego ma prawo ma prawo wiedzieć i powinien być poinformowany, jak realizowane są wydatki nie tylko w poszczególnych paragrafach, ale także zadaniach tak samo w stosunku do założeń wykonawczych jak i planu budżetowego. Czy ktoś zwrócił uwagę na to, ile pieniędzy kosztem innych zadań poszło na kilkakrotna modernizacje placu pod pałami ratuszowymi? Kto zapłaci za ewidentną niedoróbkę tej pseudo modernizacji ul. Grunwaldzkiej? Obawiam się, że tylko te dwa zaniedbania pochłonęły i jeszcze pochłoną znacznie więcej pieniędzy, niż łaskawy gest w stosunku do mieszkańców obiecujący wpływ na wydatkowanie niewielkiej części budżetu! To, co było obiecywane w zestawieniu z tym, co zostało zrealizowane pozostawia tak wiele niedosytu, że wiarygodność dotychczasowych władz runęła jak zboże pod kombajnem. A powodem tego wszystkiego jest brak kontroli społecznej nad czynnościami wyalienowanych władz, do czego z niemałym skutkiem przyczyniły się olsztyńskie media stając się tubą propagandową ratuszowych obiecanek i pomysłów. Gorącej maniany nie da się przeflancować na warunki naszego - chociaż umiarkowanego - klimatu. Tu już nie chodzi o jakieś obiecywane "małe pozytywne zmiany", ale diametralną zmianę stosunku władz tak do realizowanych zadań jak i traktowania mieszkańców Olsztyna. W moim przekonaniu ta ekipa nie gwarantuje ani jednego, ani drugiego.
        • Gość: pausebreak o0gurek, go home IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.13, 10:49
          Drogi Jarosławie Skórski, o0gurku, Drzewomile Betonowiczu, NoBetonie, czy jak tam się zwiesz...

Nie udawaj naiwnego. Dobrze wiesz, że drobne zmiany w działaniu władz są ochłapami, które rzucił Ci Grzymowicz. Miasto jest na ostatniej prostej do zderzenia ze ścianą, a Ty traktujesz budżet obywatelski (którego jeszcze nie ma), jako zwiastun lepszych czasów. Nie podniecaj się też za bardzo swoją inicjatywą uchwałodawczą. Nikt z niej nie skorzysta, bo wszyscy kumaci wyjadą z Olsztyna, podczas gdy Ty będziesz zawzięcie udowadniał, że Grzymowicz się zmienił...

Tak naprawdę chcesz się ogrzać w ciepełku Grzymowicza, może liczysz na jakąś posadkę w Ratuszu. W ciągu półtora roku zmieniłeś swoją retorykę o 180 stopni. Stałeś się przykładnym obywatelem, który w ramach istniejącego systemu chce dokonać zmian. Tylko tak naprawdę zajmujesz się pierdołami, które nie uchronią tego miasta przed upadkiem. Nie ściemniaj, nie udawaj. Spotykając się z Prezydentem poczułeś się kimś ważnym, wydaje Ci się, że masz jakiś wpływ na rzeczywistość. I dlatego tak bardzo przeraża Cię referendum. Bo, gdy Grzymowicz wyleci na bruk, Ty przestaniesz być kimś ważnym. Oczywiście w Twoim mniemaniu.

• o0gurek Re: o0gurek, go home 15.06.13, 15:27
            Gość portalu: pausebreak napisał(a):

> Drogi Jarosławie Skórski, o0gurku, Drzewomile Betonowiczu, NoBetonie, czy jak t
            > am się zwiesz...

A co mają do tego strony na facebooku? Administruję jeszcze kilkoma.
            Imiona mam dwa, a nazwisko jedno. I nie wstydzę się go w odróżnieniu od Ciebie.

> Nie udawaj naiwnego. Dobrze wiesz, że drobne zmiany w działaniu władz są ochłap
            > ami, które rzucił Ci Grzymowicz. Miasto jest na ostatniej prostej do zderzenia
            > ze ścianą, a Ty traktujesz budżet obywatelski (którego jeszcze nie ma), jako zw
            > iastun lepszych czasów. Nie podniecaj się też za bardzo swoją inicjatywą uchwał
            > odawczą. Nikt z niej nie skorzysta, bo wszyscy kumaci wyjadą z Olsztyna, podcza
            > s gdy Ty będziesz zawzięcie udowadniał, że Grzymowicz się zmienił...

Nie udaję naiwnego. Pewnie jestem naiwny i niekumaty. Bo nie wyjechałem stąd.
            Czas który Ty poświęcasz na dogłębne analizy rzeczywistości, poszukiwanie dziury w całym i badanie drugiego dna, ja poświęcam na konkretną robotę
            I te drobne zmiany w działaniu władz, pokazują mi, że to co robię ma sens.
            Nie napisałem nigdzie, że Grzymowicz się zmienił.

> Tak naprawdę chcesz się ogrzać w ciepełku Grzymowicza, może liczysz na jakąś po
            > sadkę w Ratuszu. W ciągu półtora roku zmieniłeś swoją retorykę o 180 stopni. St
            > ałeś się przykładnym obywatelem, który w ramach istniejącego systemu chce dokon
            > ać zmian. Tylko tak naprawdę zajmujesz się pierdołami, które nie uchronią tego
            > miasta przed upadkiem. Nie ściemniaj, nie udawaj. Spotykając się z Prezydentem
            > poczułeś się kimś ważnym, wydaje Ci się, że masz jakiś wpływ na rzeczywistość.
            > I dlatego tak bardzo przeraża Cię referendum. Bo, gdy Grzymowicz wyleci na bruk
            > , Ty przestaniesz być kimś ważnym. Oczywiście w Twoim mniemaniu.

Nieee. Do ogrzania wystarczy mi ciepełko żony i dzieciaków. Na posadkę nie liczę i nie liczyłem. Odpowiada mi moja obecna praca.
            Nie zmieniłem retoryki. Zmieniłem sposób działania. Mając do wyboru krzykliwe marudzenie i działanie pozytywne - w tym zakresie w jakim mam wpływ i mogę coś zmienić - wybrałem to drugie. To znacznie trudniejsze i jak widać nie przynosi taniego poklasku.
            I staram się dostrzegać także dobre strony.
            Tych którzy widzą Olsztyn wyłącznie w czarnych barwach jest całe mnóstwo a ja nie lubię niezdrowej konkurencji...

Referendum mnie nie przeraża. Będę starał się robić swoje niezależnie od ekipy. Co więcej - może będzie mi łatwiej. Grzymowicz mnie nie lubi (za Betonowicza właśnie), a część urzędników zwyczajnie śmieje się z mojego zaangażowania.

Jestem przeciwny referendum dlatego, że robią je ludzie zupełnie niezorientowani w sprawach miasta. Twór stricte polityczny, który nie wykazał się do tej pory żadną konkretną inicjatywą i zaangażowaniem w mieście. Mówią, że chcą zmian, a nie mówią nic o tym, co konkretnie ma się zmienić. Tylko ludzie na stolkach?

Jestem przeciwny referendum na rok przed wyborami dlatego, że jeśli dojdzie do przedterminowych wyborów, nowy prezydent nie będzie mógł zrobić nic. A w najgorszym wypadku przez rok czasu będzie rządzić w Olsztynie komisarz.
            Ok, chcecie ukarać Grzymowicza. A co z miastem?
            Buspasy już są. Zakopiecie je? Tramwajów nie zatrzymacie. Jeśli zatrzymacie to Olsztyn zbankrutuje. Umowa na nową ciepłownię zostanie podpisana bez względu na to, kto będzie w mieście rządził.

Jedno referendum już w Olsztynie było. Czy Twoim zdaniem coś zmieniło się na lepsze?

Mając wybór pomiędzy dżumą a cholerą, wybieram trzymanie się z dala od politycznych populistów, których aktywność sprowadza się tylko i wyłącznie do mieszania. Cynicznie wykorzystują niezadowolenie społeczne, widoczne w całej Polsce. Jako argumentów używają ogólników, które de facto można by odnieść do każdej gminy w naszym kraju.

PS zarządzenie w sprawie budżetu obywatelskiego zostało już przez prezydenta podpisane. Czyli "budżet już jest".
            • Gość: Wkurzony Re: o0gurek, go home IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.06.13, 16:17
              Budżet już jest i to jest ten ochłap rzucony na odczepne. To, że już w mieście poszły fatalne inwestycje, nie znaczy, że mamy milczeć. Od wielu lat lansuje się postawę, że jeżeli maleńkimi kroczkami choć coś osiągniemy to i tak dobrze. Przypomina to wiele zachowań za komuny. Ale niewiele to znaczyło, chyba jedynie dla jednostek. Dopiero większy sprzeciw coś "pchnął do przodu".
              Jeszcze rok rządów tej ekipy, to rok stracony dla Olsztyna. Ważniejsze jest, aby przystopować tę degrengoladę miasta. Skąd bierze się brak wiary, że w Olsztynie nie będzie prezydentem osoba z misją samorządowca? Czyżby macki komuny silnie trzymającej ludność w ryzach przez kilkadziesiąt lat, stłamsiły nawet w młodszych pokoleniach wiarę w normalność?
              Referendum w sprawie odwołania Małkowskiego jest sukcesem olsztynian, bo pokazało, że amoralność na poważnym stanowisku nie jest przez nas akceptowana. A to referendum może pokazać, że niegospodarność, arogancja władzy i zwykłe niedotrzymywanie obietnic też nie będzie tolerowana przez wkurzonych mieszkańców.
              Jakoś łatwo udaje się Grzymowiczowi uciszać społeczników, bo chyba zadawalają się "ochłapam" i pozoramii.
          • Gość: ??? Re: o0gurek, go home IP: *.olsztyn.mm.pl 15.06.13, 16:06
            Gość portalu: pausebreak napisał(a):
            > Drzewomile Betonowiczu

??? Chyba Drzewogniewie?
    • Gość: tego już za wiele Betonowicz OUT IP: *.play-internet.pl 14.06.13, 20:37
      W końcu.
    • Gość: Mieszkaniec bezRada Miasta IP: 213.77.49.* 14.06.13, 20:50
      Gdyby w Radzie Miasta zasiadali ludzie, którym zależy na Olsztynie i jego mieszkańcach potrafiliby wychamować prezydenta w jego poczynaniach. niestety tylko mu przyklaskiwali.

Dlatego dobrze, że wniosek o referendum dotyczy również (a nawet w szczególności) odwołania obecnej rady miasta.
    • Gość: Em Chcą odwołać prezydenta Grzymowicza. Będzie ref... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 14.06.13, 20:50
      zanim dojdzie do referendum , mam pytanie do organizatorów: kogo proponują w zamian? Akcja pod tytułem "zamienił stryjek siekierkę na kijek" mi nie odpowiada.
    • Gość: LigaObronyOlsztyna Re: Chcą odwołać prezydenta Grzymowicza. Będzie r IP: 2.25.206.* 14.06.13, 21:00
      Panie Kurs ,panski kolega z Elblaga zamieszkaly w Warszawie niejaki Birezowski to moze odwolywac sobie bilet na PKS do Olsztyna.Grupka nawiedzonych dzieciakow i pan z Bilgoraja nie bedzie rzadzic Olsztynem
      • Gość: Mieszkaniec do LOO IP: 213.77.49.* 14.06.13, 21:35
        I znowu to samo, proszę przeczytać tekst jeszcze raz, wolniej i dokładnie.
        A później komentować zgodnie z prawdą.
        • miasto-problem Re: do LOO 14.06.13, 21:38
          Gość portalu: Mieszkaniec napisał(a):

> I znowu to samo, proszę przeczytać tekst jeszcze raz, wolniej i dokładnie.
          > A później komentować zgodnie z prawdą.

To jest przypadek chroniczny (ukrywający się pod kilkoma pseudonimami), który będzie opluwał Birezowskiego i innych społeczników bez względu na to, co mówią. Jak widać jest na tyle tępy, że nawet nie zrozumiał o co chodzi w artykule.
      • miasto-problem Re: Chcą odwołać prezydenta Grzymowicza. Będzie r 14.06.13, 21:36
        Gość portalu: LigaObronyOlsztyna napisał(a):

> Panie Kurs ,panski kolega z Elblaga zamieszkaly w Warszawie niejaki Birezowski
        > to moze odwolywac sobie bilet na PKS do Olsztyna.Grupka nawiedzonych dzieciakow
        > i pan z Bilgoraja nie bedzie rzadzic Olsztynem

Wielki obrońca Olsztyna wypomina innym, że nie mieszkają w Olsztynie, a sam w Wielkiej Brytanii (o czym świadczy ip) od wielu lat. Dlaczego nie podpisujesz się już 100%olsztyniak albo noskansen?

A tak w ogóle, to chyba przerwa już skończyła i czas wracać na zmywak:)
      • privus Tiaa... Cała władza w ręce PO 14.06.13, 23:35
        Właśnie to przerabiamy od paru ładnych lat ze znamiennymi dla wszystkich skutkami.
    • Gość: LigaObronaOlsztyna Re: Chcą odwołać prezydenta Grzymowicza. Będzie r IP: 2.25.206.* 14.06.13, 22:04
      Towarzystwo wzajemnej adoracji tzw."spolecznicy" i grupka dzieciakow od pana z Bilgoraju beda odwolywac prezydenta Olsztyna!No ludzie,smiech na sali.No to panie Kurs ,kumpla Birezowskiego "pod lape" i odwolujcie
    • Gość: axaaxa Chcą odwołać prezydenta Grzymowicza. Będzie ref... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.13, 22:22
      Nasz prezydent-kat zieleni-
      Olsztyn cały nam odmienił,
      Teraz mamy Olsztyn nowy
      Betonowo-asfaltowy.
      • Gość: nn Re: Chcą odwołać prezydenta Grzymowicza. Będzie r IP: *.olsztyn.mm.pl 15.06.13, 00:18
        Super, gratuluję. sTRZAŁ W 10
      • Gość: Jurek Re: Chcą odwołać prezydenta Grzymowicza. Będzie r IP: *.adsl.inetia.pl 16.06.13, 14:05
        Rym częstochowski. Poeta, tylko głowa nie ta.
    • Gość: gox Zmieniajmy prezydenta co roku !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.13, 23:07
      Zobaczymy czy to komuś pomoże czy rozpier..i i tak już poje..ną sytuacje w mieście.
      A dodatkowo zapłacimy 300 tyś. ekstra za czyjeś widzimisię na rok zanim i tak sami odwołamy obecne władze bez ponoszenia ekstra kosztów.
      • Gość: mix Re: Zmieniajmy prezydenta co roku !! IP: *.adsl.inetia.pl 14.06.13, 23:44
        Nie zestawiał bym tych 300 tys. ze znacznie większymi - jak przypuszczam - kwotami, których logika wydatkowania budzi znacznie większe wątpliwości.
        • Gość: Adrian Re: Zmieniajmy prezydenta co roku !! IP: *.play-internet.pl 14.06.13, 23:59
          Na same żółte barierki wydano do tej pory ponad 3 miliony zł. Na samochody służbowe co roku idzie ponad 500tys.... O planach budowy elektrociepłowni za ponad 700milionów nie wspomnę...

www.facebook.com/ReferendumOlsztyn2013
    • Gość: eee Chcą odwołać prezydenta Grzymowicza. Będzie ref... IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.13, 00:15
      Miała być jawność glosowań tak żeby każdy obywatel mógł sprawdzić w internecie za czym dany Radny głosował, co zrobił.

My, podatnicy zapłaciliśmy za ten system parę milionów. Oczywiście od czasu kiedy Tandyrak i jego mafia zatrzymała ten pomysł półtora roku temu sprawa stoi w miejscu.

Ja nawet nie mam pojęcia co taki Radny właściwie reprezentuje, czy on w ogóle głosuje tak jak mówi, bo skąd niby mam się dowiedzieć? W związku z tym że w mieście dzieje się źle trzeba wywalić profilaktycznie całą Rade Miasta, razem z Prezydentem. Nie mamy wyboru, sami go nam nie dali.
    • Gość: Kocham Olsztyn! facebook.com/ReferendumOlsztyn2013 IP: *.play-internet.pl 15.06.13, 00:20
      Wszystkie osoby chcące się przyłączyć do działań komitetu prosimy o kontakt! Razem możemy odwołać władze, która stopniowo doprowadza do ruiny miasto które kochamy! facebook.com/ReferendumOlsztyn 2013
      • Gość: fake Re: facebook.com/ReferendumOlsztyn2013 IP: *.free.aero2.net.pl 27.06.13, 21:29
        niezły fake
    • Gość: jon Chcą odwołać prezydenta Grzymowicza. Będzie ref... IP: *.dynamic.mm.pl 15.06.13, 08:09
      Jestem członkiem PO. I też będę głosował za odwołaniem rady i radnych PO. Ci radni to jedna wielka porażka. Platforma może się za nich wstydzić.
    • Gość: ted Kolejna paranoja? IP: *.olsztyn.mm.pl 15.06.13, 08:16
      Odwołanie na rok przed upływem kadencji to paranoja -koszty.Pozwolić Grzymowiczowi na dokończenie rozpapranych inwestycji. a później rozliczyć.
      • Gość: erte Re: Kolejna paranoja? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.13, 09:12
        Panowanie Grzymowicza przynosi nam o wiele wyższe koszty. Nie zapominaj o tym
      • Gość: krzroy Re: Kolejna paranoja? IP: *.olsztyn.mm.pl 15.06.13, 09:20
        Paranoja to ten twój pomysł. Jeżeli ktoś dewastuje miasto to należy temu natychmiast przeciwdziałać a nie czekać aż skończy. Do kryminału natychmiast! Ty byś chciał żeby mordercy pozwolić, żeby dokończył duszenie ofiary i dopiero potem go rozliczyć. To jest właśnie paranoja!
    • ewa1-23 Chcą odwołać prezydenta Grzymowicza. Będzie ref... 15.06.13, 09:48
      Argument o zbyt późnym terminie referendum w sprawie odwołania Grzymowicza i całej rady jest nietrafiony, ponieważ trudno odwoływać prezydenta np. rok po wyborach. Trzeba było czasu, żeby on i rada rozwinęli skrzydełka. A kiedy już prezydent te skrzydełka rozwinął, kiedy już naoszukiwał ludzi ( gdzie obietnica dana mi osobiście w trakcie spotkania w gimnazjum, że tiry NIE będą jeździły Aleją WP???) , kiedy już popisał się arogancją - nadszedł najwyższy czas, żeby powstrzymać działania niszczące Olsztyn, działania skierowane przeciwko mieszkańcom i narażające obywateli miasta na śmieszność w kraju.
      Za każdym razem, kiedy idę Aleją WP i widzę kawałek naczepy tira wbity w drzewo (zapraszam do oglądania) , upewniam się, że referendum jest KONIECZNE.
      • antymenel.1 Re: Chcą odwołać prezydenta Grzymowicza. Będzie r 15.06.13, 09:49
        im szybciej tym lepiej!
    • Gość: Tfu Chcą odwołać prezydenta Grzymowicza. Będzie ref... IP: *.olsztyn.vectranet.pl 15.06.13, 10:10
      "Złotusty i uśmiechnięty sam obraca klęski w sukcesy." napisał Zażenowany w związku z I nagrodą dla Olsztyna za ohydne szmaty reklamowe w centrum miasta.
      Grzymowicz i Rada Miasta - każda minuta ich rządzenia to arogancja, pozory dogadywania się z mieszkańcami, niszczenie dawnego zielonego Olsztyna i kolesiowatość.
      Czas na referendum, które powinno było być przeprowadzone już dwa lata temu, po pierwszej konferencji społeczników na temat postępującej degradacji miasta. Widocznie społecznicy nie mieli takiej determinacji jak bardziej doświadczeni w walce politycy. Ciekawe, że sam Grzymowicz proponował społecznikom, żeby stanęli z nim do walki w szrankach polityków startujęc w jakiś wyborach. Cha, cha, cha, to teraz ma na karku to czego chciał. I ciekawe, że nie jest z tego zadowolony. Nie ma wyjścia panie Grzymowicz i Rada, społeczeństwo obywatelskie i tak powstanie. Może na razie jest jeszcze w naszym mieście zbyt nieśmiałe, zdezorientowane. Niestety nawet Pan Skórski uwierzył, że prezydent miasta liczy się z konsultacjami społecznymi. Pozory i uśmiechy, to zostało opanowane perfekcyjnie przez tego "gospodarza", no ale uczył się tego przez lata.
      • Gość: Normalny Re: Chcą odwołać prezydenta Grzymowicza. Będzie r IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 15.06.13, 11:23
        Jestem jak najbardziej ZA.Osobiście jestem w stanie pomóc i pozbierać kilkaset,może nawet ponad tysiąc podpisów.
    • Gość: Kocham Olsztyn! Chcą odwołać prezydenta Grzymowicza. Będzie ref... IP: *.play-internet.pl 15.06.13, 13:23
      Uwaga! Dziś o 16 pierwsze oficjalne spotkanie sztabu referendalnego. Wszystkich zainteresowanych proszę o kontakt jgniedzwiecki@gmail.com
      • Gość: Artur Re: Chcą odwołać prezydenta Grzymowicza. Będzie r IP: *.adsl.inetia.pl 15.06.13, 16:00
        Inicjatorzy referendum z Ruchu Palikota wykonują polityczne polecenie z Warszawy albo z Lublina. Chodzi im tylko o zrobienie zadymy-bo tylko to potrafią robić.
    • ewa1-23 Uwaga na dotacje UE 2014-2020! 15.06.13, 17:07
      Kiedy będą akceptowane wnioski i dzielone dotacje z perspektywy 2014-2020? Mam wredne przeczucie, że jeśli nie zdążymy odwołać prezydenta i rady, to potem mogą się dziać różne rzeczy, np. akceptacja takich projektów, że włos stanie nam na głowie. Tym bardziej, że po ewentualnie nieudanym referendum "władza" będzie się liczyła z tym, że w następnych wyborach może być różnie... Chyba nie doceniamy wagi referendum i odwołania obecnych władz. Ja nie insynuuję, ja się boję.
    • Gość: Mieszkaniec Chcą odwołać prezydenta Grzymowicza. Będzie ref... IP: *.ip.jarsat.pl 15.06.13, 22:26
      Referendum nie robi się na rok przed rozpisaniem wyborów. To wprowadzi tylko bezsensowny chaos. Bardzo mała poprawa jest widoczna u naszego prezydenta. Może do czasu wyborów, wraz z RM wykaże się jeszcze kilkoma ciekawymi pomysłami. Opinię mieszkańców poznamy przy okazji najbliższych wyborów, nie ma co teraz się plątać w polityczne rozgrywki ludzi, którzy chcą przejąć władzę w mieście, aby budować tu swój elektorat. To, co Drzemowił w ostatnim czasie robi(stara się szanować opinie mieszkańców, daje im możliwość wypowiedzi i dyskusji na kluczowe tematy) to światełko w tunelu do lepszych czasów dla tego miasta. Może to tylko kiełbaska wyborcza, a może okazja dla nas, obywateli, aby móc przyczynić się do rozwoju tego miasta w kierunku takim, jakiego oczekujemy. Zamiast ciągle krytykować i ironizować, watro także spróbować pójść na kompromis, starać się współpracować. Nikomu to nie zaszkodzi, a pomóc może, dlatego pełne poparcie dla działań p. Skórskiego. Zamiast gadać trzy po trzy i bawić się w klawiaturowych wojowników, postarajcie się dołożyć cegiełkę do tego, co ma szansę zadziałać. :)
      • Gość: Jojne Re: Chcą odwołać prezydenta Grzymowicza. Będzie r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.13, 22:42
        Tak, tak. Dokładaj sobie powoli ze Skórskim te cegiełki. Naiwny jesteś jak dziecko. Upatrujesz w jakiś drobiazgach światełka w tunelu. Tylko to światełko, to tak naprawdę światła nadjeżdżającej betoniarki. Żadnych lepszych czasów nie będzie. Będzie tylko dawanie ochłapów, dla takich naiwniaków jak Ty.

Kiedyś Wałęsa powiedział a propos powolnych zmian: " Idziecie krok po kroku piechotą, a tu samochodami świat jedzie". I tak samo jest z Tobą i Skórskim. Będziecie dokładać cegiełki, a w międzyczasie Grzymowicz zrealizuje wizję miasta-betonu.
        • Gość: lejwoda Re: Chcą odwołać prezydenta Grzymowicza. Będzie r IP: *.205.16.126.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 16.06.13, 11:51
          Cegiełki układać? Pracować? Ależ nie! To nudne!!!! Zróbmy rewolucje! Rewolucje są fajne. Weźmiemy w dłoń karabiny. Pokrzyczmy sobie. Ponakręcajmy się. Będzie trochę ofiar, pewnie niejeden sam się postrzeli. Ale będzie huk. A huk jest fajny. Potem przyjedzie do nas rycerz na białym koniu i poukłada wszystko!!!! Albo wszystko ułoży się samo.
          • Gość: mix Nie każdy chce być niewolnikiem nieudaczników IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.13, 16:59
            Czy nie dziwi cię. że garstka takich politykierów politykierów potrafiła wygnać z kraju ok. 2 milionów młodych wykształconych Polaków? Czy nie lepiej zamiast utyskiwać, stękać i narzekać, zacząć po prostu działać? Zacznijmy strachliwie smędzić, może wypadałoby pomyśleć o zrobieniu porządku? Gdyby nasi dziadowie tak myśleli, to dziś Polski nie było by na mapie. Już jest późno ale jeszcze nie za późno na zrobienie porządku i uratowanie miasta przed niechybnym bankructwem przy takiej polityce zarządzania miastem. A to będzie o wiele więcej kosztowało, niż referendum.
    • Gość: axaaxa Olsztyn to teraz małe, zapyziałe, zdewastowane, be IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.13, 11:01
      Olsztyn to teraz małe, zapyziałe, zdewastowane, beznadziejne, zabetonowane miasto, rządzone przez kolesiów i oszustów, którzy za nic mają mieszkańców. Odwołując prezydenta i jego popleczników może ocalimy przed dewastacją i zabetonowaniem choć kilka miejsc w Olsztynie (np. skwer przed sądem czy drzewa w centrum). Może ich następcy zaczną myśleć o ściągnięciu do Olsztyna inwestorów, a nie o nachapaniu się kosztem destrukcji miasta.
    • kacprzycki Chcą odwołać prezydenta Grzymowicza. Będzie ref... 16.06.13, 13:46
      krzysztof.kacprzycki.pl/?p=1947 oświadczenie na blogu - pokusiłem się o stanowisko w sprawie, krytykować tak, nie tylko można ale wręcz trzeba! Trzeba jednak równocześnie brać pod uwagę wszystkie za i przeciw, oraz koszty!

Już w 2014 roku wybory, robić zamieszanie - uniemożliwić uchwalenie budżetu? Czy dać takie uprawnienia komisarzowi? Gdzie to nas zaprowadzi?

Kopać po kostkach władzę, pędzić do roboty, ale nie blokować decyzyjności, bo to może nam ogromną krzywdę zrobić i wywrócić miasto na plecy :(.

A odpowiedzialni za ten bałagan po referendum umyją łapki, bo im dokończyć społeczeństwo nie pozwoliło. Za bałagan trzeba rozliczać, a nie pokazywać tam jest wyjście ewakuacyjne, idąc tam za nic już nie będziecie odpowiadać! Ja tak nie chcę! Chcecie mnie poddać krytyce, jestem gotów do dyskusji.
      • Gość: m&m Re: Chcą odwołać prezydenta Grzymowicza. Będzie r IP: *.olsztyn.mm.pl 16.06.13, 14:06
        Przez rok, panie Kacprzycki, to można jeszcze sporo drzew wyrąbać, ostatnie zielone skwery w śródmieściu zniszczyć, masę betonu w to miejsce wylać, kilka nowych popsutych fontann postawić. Można stworzyć wiele faktów dokonanych. Można też kilka kolejnych ogólnopolskich konkursów na brzydotę i makabryłę wygrać.

Życzę dalszego optymizmu, panie radny "gdzie-to-nas-zaprowadzi". Mnie się skończył. Cierpliwość też.
      • Gość: mix Re: Chcą odwołać prezydenta Grzymowicza. Będzie r IP: *.adsl.inetia.pl 18.06.13, 20:25
        A po wyborach w 2014 to nie umyją łapek?
      • Gość: Zosia samosia Re: Chcą odwołać prezydenta Grzymowicza. Będzie r IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.13, 14:17
        Panie Kacprzycki, wychodzi na to, że od października 2013 ubędzie panu w kieszeni 1800 PLN dietki radnego i to jest powód pańskiego skomlenia. W nowym rozdaniu odwołany radny nawet z jedynki może mieć kłopoty z uzyskaniem mandatu. Problem, co się nie zowie.
        I dobrze. Pan i pański kolo z SLD robiliście dobrze Janowi z całych waszych sił i umiejętności. Przyszedł czas zapłaty, nie od Jana oczywiście, ale od tłuszczy. Rozumiem, ze będzie "z pyszna" odchodzić z posady w warunkach pogonienia. Podyskutować to możesz pan na kole SLD dlaczego jesteście nam mieszkańcom już zbędni. Podpisy będą na bank. Frekwencja, zobaczymy. 9 na 10 glosuje za odwołaniem. Czyli jeśli będzie frekwencja, będą nowe twarze.
    • Gość: tadeusz Re: Chcą odwołać prezydenta Grzymowicza. Będzie r IP: 94.23.154.* 18.06.13, 17:27
      www.dziennikzachodni.pl/artykul/921854,referendum-w-zawierciu-niewazne-prawdopodobnie,id,t.html?cookie=1
      w olsztynie będzie to samo, zobaczycie
      • Gość: pieczewianka Re: Chcą odwołać prezydenta Grzymowicza. Będzie r IP: *.sadecehosting.net 20.06.13, 11:27

referendum w olsztynie to zagrywka medialna palikotów, na którą ja osobiście nabrać się nie dam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka