Dodaj do ulubionych

Ratusz czeka na pomysły od mieszkańców. Masz ja...

20.06.13, 18:24
Grzymowiczowi grunt pali się pod nogami to rzucił ten ochłap

Ale że Gazeta dała się w to wciągnąć?

I co możemy wybrać gdzie postawić parę ławek?

A może lepiej przeznaczyć te kilka milionów na sprzątanie centrum miasta?
Obserwuj wątek
    • Gość: aja Ratusz czeka na pomysły od mieszkańców. Masz ja... IP: *.adsl.inetia.pl 20.06.13, 18:26
      Taa, zatrudnią 10 osób do pomagania :) Zdaje się pensje dodatkowych urzędasów przekroczą budżet obywatelski.
      • Gość: olstynski.bloGniot Re: Ratusz czeka na pomysły od mieszkańców. Masz IP: *.olsztyn.vectranet.pl 20.06.13, 19:29
        facet tylko narzekasz ! puknij się w czoło, w urzędzie Cie nie doceniają ? tutaj się dowartościowujesz ? hmm smutne to jest...
        • olsztynski.blogspot.com Re: Ratusz czeka na pomysły od mieszkańców. Masz 20.06.13, 20:13
          A czemu nie narzekać?
          Skoro śmierdzi to wołam o wodę i mydło a nie zatykam nos tak jak ty
          • Gość: acha Re: Ratusz czeka na pomysły od mieszkańców. Masz IP: *.olsztyn.vectranet.pl 20.06.13, 21:38
            to wołaj o mydło i daj żyć innym ...
          • o0gurek Re: Ratusz czeka na pomysły od mieszkańców. Masz 20.06.13, 22:36
            olsztynski.blogspot.com napisał:
            > A czemu nie narzekać?
            > Skoro śmierdzi to wołam o wodę i mydło a nie zatykam nos tak jak ty

Widzisz, Ty wołasz.
            A ja idę i albo biorę jeśli jest albo kupuję jak jest taka potrzeba. Od samego wołania o mydło nie przestaje śmierdzieć.
    • Gość: Max Re: Ratusz czeka na pomysły od mieszkańców. Masz IP: *.olsztyn.mm.pl 20.06.13, 18:45
      Najprościej wszystko krytykować narzekać i nic od siebie nie dawać, pewnie jak by wam ktoś dupę podcierał i pudrował też by coś nie pasowało... Jak są konsultacje nie pasuje jak nie ma też źle. Jak dla mnie ten budżet obywatelski to dobra inicjatywa, może zachęci ludzi do aktywniejszego udziału w rozwoju swoich osiedli
      • Gość: apage Re: Ratusz czeka na pomysły od mieszkańców. Masz IP: *.olsztyn.vectranet.pl 20.06.13, 18:49
        Ty już podcierasz jęzorem dupę prezia!
        • Gość: wojcekr Re: Ratusz czeka na pomysły od mieszkańców. Masz IP: *.olsztyn.mm.pl 20.06.13, 19:17
          nie wierzę w szczerość intencji, ale co tam:
          między Metalową- Muzeum Przyrody a Dywizjonu 303 i Pstrowskiego
          jest zapuszczony park tarasowy,
          sporo starodrzewu
          wokół jest kilkanaście bloków, ale nikt tam nie chce spacerować bo ciemno od nadmiaru samosiejek,
          tylko pijaczyny i jacyś śmieciarze.
          Czy trzeba dalej tłumaczyć?
        • Gość: antyPALIKOT Re: Ratusz czeka na pomysły od mieszkańców. Masz IP: *.olsztyn.vectranet.pl 20.06.13, 19:17
          Dokładnie, tylko narzekać w tym Olsztynie, wszędzie szukać jakiegoś podstępu albo widzieć wrogów na każdym kroku ! Nic się nie podoba, taka mentalność ludzi jest przerażająca. Doszło do tego że Palikot kładzie łapska na Olsztyn, a grupka hejterów wejdzie mu głową w dupsko... Działajcie tak dalej, powodzenia!
          • Gość: wojcekr Re: Ratusz czeka na pomysły od mieszkańców. Masz IP: *.olsztyn.mm.pl 20.06.13, 19:26
            a może Gazeta zamiast siedzieć w biurze, przejdzie się, odetchnie świeżym powietrzem i zrobi odpowiedni fotoreportaż ?
            • Gość: heheh Re: Ratusz czeka na pomysły od mieszkańców. Masz IP: *.olsztyn.vectranet.pl 20.06.13, 19:31
              A może Ty byś walnął głową w scianę ? na głupotę to pewnie nie pomoże ale troche otrzeźwiejesz :) malkontenctwo to twoje hobby ?
        • Gość: as! Re: Ratusz czeka na pomysły od mieszkańców. Masz IP: *.rev.netart.pl 20.06.13, 19:42
          a ty możesz podetrzeć moją ! takie puste łby jak Ty nie powinny mieć możliwości wpływu na realizację budżetu obywatelskiego bo będziemy mieli sodome...
    • Gość: exodus Re: Ratusz czeka na pomysły od mieszkańców. Masz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.13, 19:32
      Mysle ze te 5 baniek jak na nasze miasto i jego możiwości to względnie za duzo. Tutaj rozumeim działanie władz miasta - nalezy z=dzialac ostroznie dajac komus kase do dyspozycji... jak sie sprawdzi i ratusz nabierze zaufania do tego typu budzetu to moze za rok 5 baniek dac. Nie widze problemu.
      • Gość: wojcekr Re: Ratusz czeka na pomysły od mieszkańców. Masz IP: *.olsztyn.mm.pl 20.06.13, 19:36
        to nie widz dalej, miasto ma wejść do tego miejsca i zrobić park z zaśmieconej puszczy.
        • Gość: bombel Re: Ratusz czeka na pomysły od mieszkańców. Masz IP: 93.154.168.* 22.06.13, 21:33
          Zajebisty pomysł Wojtek :)
    • tlusty_stary_karaczan Ratusz czeka na pomysły od mieszkańców. Masz ja... 20.06.13, 19:44
      Dobrze że dają. Jak więcej nie dają to widocznie nie mogą. I tyle w tym temacie.
      Nie ma co drążyć. - Pogoda ładna! Z chałupy wyłazić pryszczate internetowe karaczany!

----------------------
      Cyganka prawdę Ci powie !
      • Gość: orest Re: Ratusz czeka na pomysły od mieszkańców. Masz IP: *.olsztyn.vectranet.pl 20.06.13, 19:55
        Pie (pip) (pip) le nie robie !
        dają mi kasę, po co pracować, a Tusku zabrał mi emeryturę !
        a to dostane coś z tych 5 milionów? Olsztyn oszalał, Grzymowicz rozdaje kasę !
        Pie (pip) (pip) le nie robie z siebie gremlina idę się przejść !

Wróciłem moi kochani, może zostanę z wami na dłużej....
    • Gość: Ringo Re: Ratusz czeka na pomysły od mieszkańców. Masz IP: *.147.87.84.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.06.13, 19:50
      Na zebraniach rad osiedli faktycznie zwykle mała frekwencja, może dzięki budżetowi obywatelskiemu to się poprawi, ludzie się zaangażują się trochę. Ja miałbym parę pomysłów dla swojego osiedla
    • Gość: Bags zwolennik ochłapów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 20.06.13, 19:51
      Kolego olsztynski.blog...coś tam coś tam czy ty wiesz co znaczy budżet obywatelski na czym to polega ile może miasto i jego mieszkancy zyskać, wole zeby Grzymowicz tylko takie ochłapy rzucił a zaczniemy byc w koncu miastem obywatelskim. Tworcami tego projektu są Monika Falej i Jarek Skórski. . Można nie być fanami, ale cięzkiej pracy (społecznej) nie można im zarzucić. Czy ktoś inny w Olsztynie podjął się takiego projektu? Czy ty byś się podjał takiej trudnej i żmudnej roboty? pewnie nie wolisz tylko pojezdzać urzedasów i twórców fajnego projektu. Jestem za budżetem obywatelskim w 100 procentach i będe go bronił rękami i nogami przed takimi malkontentami i leserami jak ty.
      • domin_z_taplar Re: zwolennik ochłapów 20.06.13, 20:06
        A pewno. Dajta nam piniondz. Bydzie na łodkopanie świntego kunia co pod polbrukiem zakopan. Niech Święta Mateczka broni naszego Prezydynenta.

Hopsaaaaaa a zaraz do wyra, acz pienty świerzbio. Słonko zachodzi, ale się pał świecący zaświeci. Bydzie radość.
      • Gość: Hej Re: zwolennik ochłapów IP: *.olsztyn.mm.pl 20.06.13, 20:08
        Dokładnie ludzie się napracują chcą zrobić coś dla miasta zaktywizować innych, a malkontentom ciągle coś nie pasuje. Trzeba walczyć o więcej takich inicjatyw. nie poddawajcie się!!
        • tlusty_stary_karaczan Re: zwolennik ochłapów 20.06.13, 20:15
          Również trzymam kciuki!

----------------
          Cyganka prawdę Ci powie!
      • olsztynski.blogspot.com Re: zwolennik ochłapów 20.06.13, 20:19
        Gość portalu: Bags napisał(a):

> Kolego olsztynski.blog...coś tam coś tam czy ty wiesz co znaczy budżet obywatel
        > ski na czym to polega ile może miasto i jego mieszkancy zyskać, wole zeby Grzy
        > mowicz tylko takie ochłapy rzucił a zaczniemy byc w koncu miastem obywatelskim.
        > Tworcami tego projektu są Monika Falej i Jarek Skórski.

To że "twórcami" osoby trzecie a nie Grzymowicz, bardzo dobrze świadczy o jego sprycie.
        Naprawdę sądzisz , że od tych kilku milionów staniemy się miastem "obywatelskim" - cokolwiek to oznacza?

• domin_z_taplar Re: zwolennik ochłapów 20.06.13, 20:22
          Nie słuchajta bloga! Mu uczycielka gupot nagadała! Dobrze nasz Prezydent daje! Dobrze to robi, piniondz do garści dać chce. My nie głupie takie!
        • Gość: Kavkaz Re: zwolennik ochłapów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.13, 20:43
          blogspot daj se siana, masz kompleks Grzymowicza ? idz do.ratusza spotkaj sie z nim i pogadajcie, jak ktos wyzej napisal, jestes urzednik to.daleko.nie.masz. Ciebie sie czytac nie da, jestes monotematyczny facet/facetko. Tak zle i tak niedobrze, az zwrocic sie chce...
          • Gość: olstyner Re: zwolennik ochłapów IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.13, 21:02
            Dokładnie blogspot idź nagadaj Grzymowiczowi! Nic ci nie pasuje

Grzymowicz sehr gut! Szenken Geld! Miasto będzie obywatelskie !
            Hurraaa Grzymowicz!
        • tlusty_stary_karaczan Re: zwolennik ochłapów 20.06.13, 21:41
          zajrzałem na te stronkę - olsztynski.blogobełkot.com , łokiem e- koniomisty.
          I muszę powiedzieć że słabo. Nic ciekawego tam nie ma. Generalnie nie polecam.
        • o0gurek Re: zwolennik ochłapów 20.06.13, 22:34
          olsztynski.blogspot.com napisał:
          > To że "twórcami" osoby trzecie a nie Grzymowicz, bardzo dobrze świadczy o jego
          > sprycie.
          > Naprawdę sądzisz , że od tych kilku milionów staniemy się miastem "obywatelskim
          > " - cokolwiek to oznacza?

A czy staniemy się miastem obywatelskim od malkontenctwa i nieustannego poszukiwania dziury w całym?
          Co zmieniło się w mieście dzięki ciągłemu narzekaniu? Społeczeństwo się zaktywizowało?
          Stawanie się to proces, a nie jednorazowe wydarzenie. Nie odbędzie się to tak, że obudzisz się pewnego dnia i wszystko będzie wyglądało inaczej.

Ciesze się, że osoby trzecie to dla Ciebie tylko "spryt Grzymowicza" dla mnie osobiście to po prostu ciężka praca. I oznaka, że jak się czegoś chce to można.
          • Gość: Mistrz banału Otwórz oczy :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.13, 00:17
            Łogurek,

już tak nie broń zaciekle tego swojego życiowego dzieła. To nie jest szukanie dziury w całym. Budżet obywatelski fajna rzecz - nie przeczę, ale...

- te pieniądze to faktycznie ochłapy, które można by wykorzystać o wiele lepiej, gdyby wydać je na jeden cel (co innego gdyby to było kilka baniek - tak wiem, zaraz powiesz, że dobre i to na początek)

- twoje opowieści o procesie zmian i aktywizacji obywateli można włożyć między bajki. Aktywizację obywateli chcesz budować na współpracy z człowiekiem, który tej współpracy tak naprawdę nie chce? I nie strzelaj głodnych kawałków o Al. Wojska Polskiego czy OIU. Grzymowicz to typ, który współpracuje, gdy wie, że nic na tym nie straci. Gdy jakaś inicjatywa nie jest po jego myśli, zamyka to drogę do dialogu. Mam nadzieję, że zdążyłeś to zauważyć? Oczywiście nie mam nic przeciwko, gdy mimo to uda się stworzyć coś dobrego dla nas samych. Jednak w żadnym wypadku nie prowadzi to do budowaniu wspólnoty oraz trwałego pomostu między mieszkańcami a władzą. Służy to zaś jak najbardziej takim fałszywym osobnikom jak Grzymowicz, którzy mogą pochwalić się pod publiczkę szczerą chęcią dialogu z mieszkańcami.

Natomiast w Olsztynie obywateli trzeba aktywizować do tego, aby wzięli sprawy w swoje ręce i zaczęli myśleć o poważnej polityce i co zrobić by zmienić sytuację w Ratuszu (czyli pogonić typów pokroju Grzymowicza). Jeśli jedynym bodźcem do zainteresowania się swoim miastem jest to, że Prezydent sypnie raz na 12 miesięcy kasą, to dziękuję bardzo. Ludzie będą czekać tylko na moment, kiedy można zaplanować wydatki z budżetu obywatelskiego, po czym znowu popadną w marazm i przez resztę roku będą bierni. Poza tym wielu będzie klaskać uszami, jakiego to hojnego prezydenta mamy.

W tej całej fajnej inicjatywie, zapominasz z kim masz do czynienia i że te działania nie zmieniają relacji pomiędzy mieszkańcami a obecnymi władzami Olsztyna. W naszym mieście trzeba zbudować społeczeństwo obywatelskie, które będzie szukało alternatywy dla obecnych rządzących. Olsztyn potrzebuje rewolucji, tak jak chciałeś tego na początku tworząc NoBeton. Budżet obywatelski jest zaś zabawą w najmniej odpowiednim momencie - w okresie, gdy miasto się wali. Cała inicjatywa przyda się najbardziej Grzymowiczowi, a wielu mieszkańców odciągnie od pilniejszych spraw.

Jeszcze raz powtórzę - nie neguję Twojego wysiłku i sensu całej akcji. Ale bierz pod uwagę obecną sytuację w Olsztynie i kierunek w jakim zmierza miasto.
        • Gość: gość Re: zwolennik ochłapów IP: *.dynamic.mm.pl 22.06.13, 08:17
          Nie jesteś tym "twórcą", zazdrościsz? Znajdź sobie człowieku jakąś babę. Życie wyda cie się od razu jakieś ładniejsze. A tak tylko smęcisz.
    • Gość: A JA WIEM ! Re: Ratusz czeka na pomysły od mieszkańców. Masz IP: *.olsztyn.vectranet.pl 20.06.13, 21:40
      Kupić klocki dla wiecznych malkontentów ! Proszę proszę proszę , to mój wniosek !
    • o0gurek Ratusz czeka na pomysły od mieszkańców. Masz ja... 20.06.13, 22:40
      Dla zainteresowanych

Olsztyński Budżet Obywatelski na Platformie Konsultacji Społecznych

Olsztyński Budżet Obywatelski na Facebooku
    • Gość: axaaxa Ratusz NIGDY nie czekał na pomysły mieszkańców i Z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.13, 22:49
      Ratusz NIGDY nie czekał na pomysły mieszkańców i ZAWSZE - bez pytania - wiedział lepiej czego chce ciemny lud Olsztyna.
      • Gość: gość Re: Ratusz NIGDY nie czekał na pomysły mieszkańcó IP: 81.15.230.* 21.06.13, 08:28
        Dla zainteresowanych niedoinformowanych pragnę poinformować, iż w Olsztynie dla mieszkańców odbywają sie konsultacje społeczne. Wszelkie informacje zawsze można uzyskać na spotkaniach lub podzielić sie swoi8mi spostrzeżeniami. Skoro piszecie takie pierdoly najwyraźniej żadnych nowych pomysłów nie macie.
    • t0rat0ra Ratusz czeka na pomysły od mieszkańców. Masz ja... 21.06.13, 20:43

Ubolewam nad tymi osobami, które potrafią tylko i wyłącznie narzekać , wszędzie i we wszystkim widzieć tylko samo zło, niekompetencje , rety, rety a kiedy w Was zadowolenie , czy potraficie się kiedykolwiek cieszyć choćby tym, że żyjecie, że żyją obok Was osoby życzliwe, ze pięknie świeci słońce, że ktoś Was kocha i.t.d. Zyczę odrobiny optymizmu, szczęścia i pozdrawiam .
      • Gość: mario Re: Ratusz czeka na pomysły od mieszkańców. Masz IP: *.dynamic.chello.pl 22.06.13, 09:03
        A ja ubolewam nad tymi co to mówią, że pada deszcz jak im plują w twarz.

Jeśli w tym chorym mieście są pewne patologiczne zjawiska to trzeba je piętnować a nie uśmiechać się głupkowato i bić brawo
    • Gość: mix Dopiero teraz? Jak referendum w zanadrzu? IP: *.adsl.inetia.pl 21.06.13, 22:14
      ???
      • Gość: hehe Re: Dopiero teraz? Jak referendum w zanadrzu? IP: *.olsztyn.vectranet.pl 22.06.13, 14:47
        Jak to dopiero teraz?
        Nie można tak mówić
        Ciesz się, że dał. A tak naprawdę to dopiero da...
        Ciesz się i dziękuj. Załatwił ci to niejaki Jarek
        Chodzą słuchy, że tenże Jarek bardzo liczy na posadkę w ratuszu.
    • o0gurek Ratusz czeka na pomysły od mieszkańców. Masz ja... 23.06.13, 11:33
      Budżet obywatelski daje mieszkańcom bardzo konkretne możliwości. W bezpośredni sposób mogą wpłynąć na miejsce w którym mieszkają. Mogą poczuć się odpowiedzialnymi za swoje otoczenie współgospodarzami.
      Mogą wreszcie rozwiązać małe, aczkolwiek upierdliwe problemy, z którymi borykają się na co dzień. Mogą zgłosić własny pomysł i bezpośrednio zadecydować o tym, który projekt zostanie zrealizowany.
      Czy przez to, że prezydentem Olsztyna jest Piotr Grzymowicz, budżet obywatelski będzie mniej obywatelski?

Uważam, że dorabiacie do tego trochę zbyt dużo ideologii moi drodzy anonimowi adwersarze.
      Do czego wam to potrzebne?

Nie mam pojęcia, czym zasłużyłem sobie na tyle anonimowej uwagi w tym wątku. Nic nikomu nie załatwiłem. Nie szukam posady w ratuszu.
      Tak bardzo kłuje was w oczy to, że znudziło mi się niekonstruktywne narzekanie?
      Jeżeli coś mi się nie podoba, dalej potrafię dać temu wyraz. Ale nie zamierzam już wpisywać się w modną retorykę, która nawet za zbyt długą zimę w Olsztynie obwiniać będzie administrację samorządową.
      Zatem dalej piszcie swoje, a ja dalej będę robił swoje.
      Efekty i jednego i drugiego będzie można ocenić za jakiś czas.
      • Gość: hehe Re: Ratusz czeka na pomysły od mieszkańców. Masz IP: *.olsztyn.vectranet.pl 23.06.13, 16:47
        Rób swoje
        Jesteś typowym pożytecznym idiotą
        Listkiem figowym Grzymowicza
    • t0rat0ra Odpowiedż do gość mario. 23.06.13, 14:54

Nie znalazłam żadnego konstruktywnego zdania w temacie, ani realnej propozycji odnośnie naszego miasta , za to odkryłam talent do obrażania ludzi, których nawet nie znasz. Jeśli w danym temacie nie mam podstaw do dyskusji, to tym co podejmują decyzje życzę dobrego rozpoznania tematu i powodzenia w jego realizacji. A co do mnie to jestem realistką i optymistką a nie padalcem.
    • t0rat0ra Ratusz czeka na pomysły od mieszkańców. Masz ja... 23.06.13, 15:00

Moim życzeniem są w mieście tramwaje, dlatego postęp w tym temacie bardzo mnie interesuje.
      • Gość: kawa Re: Ratusz czeka na pomysły od mieszkańców. Masz IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.13, 22:06
        A moim życzeniem są zajęcia pozalekcyjne dla dzieci i młodzieży w olsztyńskich szkołach...
        Uważam, że na edukację naszych najmłodszych warto stawiać przede wszystkim.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka