giga5 04.08.04, 20:45 Twarze kamienic jaśnieją Gasną we mgle żółte kapelusze Na rogu smutna dorożka Pachnie kwiatami i satyrą Mrożka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 20:51 a do mnie krakowianka pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
giga5 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 20:53 Kraków jest cudny, a krakowianki bardzo miłe dziewczynki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 20:57 moze zrobimy turnirj miast? olsztyn i krakow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BleBle Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:18 A zwoływać sie będziem hasłem "Kraków" (podobno Henryk Sienkiewicz, ale nie przeczytane lecz usłyszane w kinie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 20:55 ładne to co napisala giga zapraszam na rynek to poznacie mrozka osobiscie i jeszcze pare innych znanych osob pozdrowka Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 20:58 No wreszcie Giga. r.k. dzięki za zaproszenie (warunek, jak zatańczymy krakowiaka) :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:00 zatanczymy i to jak nam zagraja! moze jakas klezmerska kapela na szerokiej albo folkowy zespol pod sukiennicami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:01 giga bedzie w pierwszej parze tylko z kim.... Odpowiedz Link Zgłoś
giga5 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:01 rk, ty masz wyobraźnię pod sukiennicami to bedzie TO Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:02 nie ma sprawki z dwiema dziewkami, toć ja spod znaku Bliźniąt ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:03 tam sie dzieja rozne ciekawe rzeczy to jeszcze dodamy nasz taniec... Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:06 Kurde, chciałem napisać pod Sukiennicami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:07 no kiecki i sukiennice berdzo podobne wyrazy Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:09 He, he A co się ma na myśli to moje Łyk Dublinka za wasze zdrowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:10 ja akurat mam lyk Zywca ale tez za wasze zdrowie Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:11 Taka duchota, że tylko piwa łyk podtrzymuje przy życiu (Dublin górą) :) A Kraków ma swoje piwo czy tylko przyjezdne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:14 niestety przyjezdne byly kiedys browary okocimia ale juz zamkneli Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:15 Czyli jak będzie Dublin w Krakowie to wpadnę do Was na piwko. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.k. Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:16 a ja myslalam ze dublin to stolica irlandii Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:17 Co Ty oni wzięli nazwę stolicy od naszego piwa ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:19 aaaa to co innego cos mi chyba umknelo :) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:21 Toć w tamtych czasach to my jeszcze w piaskownicy kupki robiliśmy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:23 a co ty kot? tylko koty robia w piaskownicy .. Odpowiedz Link Zgłoś
giga5 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:25 rk.ten mały kościółek na Rynku prawda że piękny? Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:26 A co mam napisać, że babki? W tym wieku to jeszcze nie mogłem tego śmego. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:28 tak giga kosciolek sw. wojciecha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:29 tak pozno zaczynales? oso1 Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:31 Jak późno, ja zaczynałem w tamtym - XX wieku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:32 niewazne grunt ze teraz nie jest za póżno Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:41 A czy jest jeszcze taka knajpka "Na szlaku" Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:45 A kiedyś najlepsze Polonistki to były pod hotelem "Polonia" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
giga5 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:47 Najlepsze hotele w Krakowie : Hotel Atrium, Hotel Cracovia, Rezydent, Monopol, Fortuna, Kazimierz, Regent, Galicya, Express by Holiday Inn, Perła, Amadeus, Radisson SAS, Hotel System, Hotel Francuski, Novotel Bronowice, Sympozjum, Irbis Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:52 Eeeeeeeee - w kilku miastach Polski to też mogę wymienić, ale gdzie są piękne wspomnienia, to są. Np. Toruń - Wodnik, lub Karczma Słupska (to były rozbieranki do kotleta) :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
giga5 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 22:02 pisz, pisz jutro poczytam, teraz uciekam pa Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 23:00 Oj, to ja się Wam wetnę w wątek, pozwólcie... Bo ja się podpisuję pod hasłem "kocham Kraków"!!! Mam ostatnio taki sobie humor, bo przede mną egzaminy do Krakowa i mam czarne myśli, że obleję:( Czasem już czuć jesień w powietrzu, a mnie jesień jednoznacznie kojarzy sie od 3 lat z ukochanym Krakowem (nie mogę napisać "moim ukochanym Krakowem"). Mam nadzieję, że kiedyś uda nam się spotkać w większym gronie, bo te mini- zjazdy w Krakowie też mają swój urok, prawda Rita?:))) No i r.k. też to trochę poznała - te szanty... Był bpkw z lepszą połową, był oso (w Taco jako niewidzialny gość), była Mika, moja pierwsza realna znajoma forumowiczka. Ech... Także jeśli będziecie się kiedyś umawiać na krakowiaka w okolicach Sukiennic, to mam nadzieję że będzie mi dane Was tam zobaczyć:) Tęsknie za Krakowem... Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Kocham Kraków 05.08.04, 06:19 Inka, przestan, jakbys sie juz ze wszystkimi zegnala... Come on!!!! Co ja mam powiedziec?? Ze tesknie cholernie?? Ale zyc trzeba. Wczoraj wracalam sobie do domu. I tak patrze, ogladam okolice - wszystko znajome. Wiem, co za rogiem, wiem jaka pani w sklepie. Wiem, jaki Hindus zrobi mi kawe i wiem, ze w Subwayu znowu zamiast salaty wloza mi w kanapke cebule... Ide i denerwuje sie, ze na Manhattanie tylu turystow, a mnie sie spieszy. I czuje sie tu, jak u siebie. Ale, cholera.... tesknie cholernie za naszymi miastami. Krakowem.... Gdzie w tramwaju, ludzie nawet jak smierdza, to sa jacys milsi... Nie, to co czarni - ziejacy zloscia i agresja... Ech...... I Inka - moja usmiechnieta krakowska forumowa kolezanka, dzieki ktorej poznalam mase ludzi i funkcjonuje tutaj - nawet o tym nie wiesz, ze mi tyle pomoglas. Dzieki:))) I glowa do gory - bedzie dobrze, wierze w Ciebie:)))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Kocham Kraków 05.08.04, 08:46 Oj Mika, Ty wiesz, że ja ze Ciebie też trzymam kciuki?:))) Kraków ma w sobie takie coś, że tak Cię zaczaruje, tak omota wokół palca, tak zakoduje Ci w głowie, że na hejnał to już do końca życia będziesz się uśmiechać... A co do turystów na Manhattanie - chyba się zgodzisz, że Rynek latem to PRAWIE to samo:))) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Kocham Kraków 05.08.04, 09:13 Lubie Krakow, podoba mi sie, mam z nim zwiazane mile wspomnienia, lecz na Olsztyn bym nie zamienil. Pozdrowienia dla Krakusow i Krakusek! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza Re: Kocham Kraków 05.08.04, 09:50 POzdrawiam Kraków:-)))) Chciałabym, żeby i Kraków, i Olsztyn, i moje miasteczko, znajdowały sie obok siebie. A w którym by to miało byc miejscu, to juz kwestia małych uzgodnień:- )))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 10:45 jestem krakowianka "z dziada pradziada" i dziekuje w imieniu swoim i mojego miasta za mile slowa,wbrew potocznej o nas opinii nie jestesmy centusiami tylko do wszystkiego pochodzimy racjonalnie i z dystansem(no moze czasem za bardzo),zapraszam wszystkich chetnych do krakowiaka Odpowiedz Link Zgłoś
giga5 Re: Kocham Kraków 05.08.04, 11:05 Kraków mnie oczarował choć bywam rzadko, Ale faktem jest, że Olsztyn jest Piękny :) Pozdrawiam krakowianki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 11:12 oczywiscie ze olsztyn jest piekny potwierdzam w calej rozciąglosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.k. Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 11:14 no to moze zamiast turnieju miast(po co mamy rywalizowac) jakies "przymierze" krakowsko-olsztynskie? Odpowiedz Link Zgłoś
giga5 Re: Kocham Kraków 06.08.04, 22:55 Przymierze to świetny pomysł, Zadnych sporów, żadnych walk Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Kocham Kraków 07.08.04, 14:02 Czyli Olsztynianki/niacy z Krakowa lub Krakowianki/acy z Olsztyna to .... Czyli Olsztynianki/niacy z Warszawy lub Warszawianki/acy z Olsztyna to... Czyli Olsztynianki/niacy z Gniezna lub Gnieźnianki/acy z Olsztyna to... Jak to może być nazwa? Musi mieć to podłoże historyczno-etymologiczne. To co bym chciał wymyśleć to mi się... kojarzy, poczekam więc na pomysły. ps. Nie zapomniałem o Lublinie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muraszka do V Re: Kocham Kraków IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 07.08.04, 14:17 Też kocham Kraków , to nasza kolebka. Zdałam kiedys na Jagiellonkę. Na "Uniwerek" moich marzeń. Ale "życie" dopisało inny ciąg dalszy. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Kocham Kraków 07.08.04, 23:12 Wszyscy chyba powyjezdzali na weeeknd, bo ciszaaaaaaaaaaa strasznaaaaaa;) Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Kocham Kraków 07.08.04, 23:18 Cześć Mika, jaka cisza, rozejrzyj się:/ Oso, pamiętaj jeszcze o wątku poznańskim:) Odpowiedz Link Zgłoś
mika_1 Re: Kocham Kraków 08.08.04, 00:04 Czesc:) Chodzilo mi o Krakow... Tutaj, to nie wiem, co sie dzieje... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 07:40 a krakowskie dziewczyny troche przytloczylo zycie ,no ale....c,est la vie jak mówia francuzi pozdrawiam olsztyn papa Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Kocham Kraków 08.08.04, 09:13 r.k. - nie śpisz o tej porze??? krakowskie powietrze Ci nie służy? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
giga5 Re: Kocham Kraków 08.08.04, 10:11 Pozdrawiam krakowianki miłej niedzieli:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 18:37 a krakowianki pozarl smok wawelski :) do inki-o tej właśnie porze wychodze do pracy -i bylam juz mocno spóżniona papa Odpowiedz Link Zgłoś
giga5 Re: Kocham Kraków 10.08.04, 09:39 A co u Was krakowianki? Co dzieje się w sierpniu w starym grodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 17:21 ale sie dzialo dzisiaj na lotnisku!!!!!kiedy przylecial real pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 17:21 ludzie chyba powariowali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muraszka Re: Kocham Kraków IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 10.08.04, 19:37 A Olsztyn nie może wzlecieć , bo jest piekielnie drogo. Olsztyn lata nad Krakowem???????????? Kraków na Olsztynem...... Ta pogoda pada na ............... Chcę deszczu!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 20:30 nie bardzo rozumiem co mialas na mysli,jakos tak napisalas dziwnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muraszka Re: Kocham Kraków IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 10.08.04, 20:37 oso1 chciał zorganizowac latanie nad Olsztynem. Jest to piekielnie drogie .To może nad Krakowem? Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Kocham Kraków 11.08.04, 08:45 A propos Realu - przynjamniej pokazują moje kochane miasto w tv:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muraszka Re: Kocham Kraków IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 11.08.04, 11:18 A widzisz inka28 , jestes pełna poezji. Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Kocham Kraków 11.08.04, 19:32 A ja chciałem dzisiaj obstawić w TotoMixie - 3:1 dla Wisły - a wiara czyni cuda, zresztą Lema też lubię :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Kocham Kraków 11.08.04, 21:02 ja dziś nic nie obstawiłam, w każdym razie Kraków żyje meczem w całej rozciąglości, bilet 2 tys złotych i wszystkie szychy wróciły z urlopów specjalnie na ten mecz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 21:09 nie wszystkie bilety tyle kosztowaly, ale dzisiajludzie szaleli u mnie w pracy, przychodzily nawet obstawiac panie z biur,i babcie z dziadkami szok i kupa smiechu pozdrwaiam Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Kocham Kraków 12.08.04, 08:53 A pojechali już? Krakowa nie zwiedzali? Zresztą Cracovia by ten Real rozgromiła...;) Odpowiedz Link Zgłoś