Dodaj do ulubionych

Kocham Kraków

04.08.04, 20:45
Twarze kamienic jaśnieją
Gasną we mgle żółte kapelusze
Na rogu smutna dorożka
Pachnie kwiatami
i satyrą Mrożka

Obserwuj wątek
    • oso1 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 20:49
      Mów do mnie Kraków
      ;)
      • Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 20:51
        a do mnie krakowianka pozdrawiam
        • oso1 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 20:52
          I jeszcze
          "Ty smoku jeden"
          ;)
        • giga5 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 20:53
          Kraków jest cudny,
          a krakowianki bardzo miłe dziewczynki:)
          • giga5 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 20:55
            Oj Ty smoku:)
            • Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 20:57
              moze zrobimy turnirj miast? olsztyn i krakow
        • Gość: BleBle Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:18
          A zwoływać sie będziem hasłem "Kraków"

(podobno Henryk Sienkiewicz, ale nie przeczytane lecz usłyszane w kinie)
    • Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 20:55
      ładne to co napisala giga zapraszam na rynek to poznacie mrozka osobiscie i
      jeszcze pare innych znanych osob pozdrowka
      • oso1 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 20:58
        No wreszcie Giga.
        r.k.
        dzięki za zaproszenie (warunek, jak zatańczymy krakowiaka)
        :)
        • giga5 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 20:59
          Krakowiaka koniecznie na rynku:)
        • Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:00
          zatanczymy i to jak nam zagraja! moze jakas klezmerska kapela na szerokiej albo
          folkowy zespol pod sukiennicami
          • Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:01
            giga bedzie w pierwszej parze tylko z kim....
          • giga5 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:01
            rk, ty masz wyobraźnię
            pod sukiennicami to bedzie TO
            • oso1 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:02
              nie ma sprawki z dwiema dziewkami, toć ja spod znaku Bliźniąt
              ;)
            • Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:03
              tam sie dzieja rozne ciekawe rzeczy to jeszcze dodamy nasz taniec...
              • oso1 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:04
                Pod kieckami?
                ;)
                • oso1 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:06
                  Kurde, chciałem napisać pod Sukiennicami
                  • Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:07
                    no kiecki i sukiennice berdzo podobne wyrazy
                    • oso1 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:09
                      He, he
                      A co się ma na myśli to moje
                      Łyk Dublinka za wasze zdrowie
                      • Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:10
                        ja akurat mam lyk Zywca ale tez za wasze zdrowie
                        • oso1 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:11
                          Taka duchota, że tylko piwa łyk podtrzymuje przy życiu (Dublin górą)
                          A Kraków ma swoje piwo czy tylko przyjezdne?
                          • Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:14
                            niestety przyjezdne byly kiedys browary okocimia ale juz zamkneli
                            • oso1 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:15
                              Czyli jak będzie Dublin w Krakowie to wpadnę do Was na piwko.
                              • Gość: r.k. Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:16
                                a ja myslalam ze dublin to stolica irlandii
                                • oso1 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:17
                                  Co Ty oni wzięli nazwę stolicy od naszego piwa
                                  ;)
                                  • Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:19
                                    aaaa to co innego cos mi chyba umknelo :)
                                    • oso1 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:21
                                      Toć w tamtych czasach to my jeszcze w piaskownicy kupki robiliśmy
                                      ;)
                                      • Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:23
                                        a co ty kot? tylko koty robia w piaskownicy ..
                                        • giga5 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:25
                                          rk.ten mały kościółek na Rynku
                                          prawda że piękny?
                                        • oso1 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:26
                                          A co mam napisać, że babki?
                                          W tym wieku to jeszcze nie mogłem tego śmego.
                                          ;)
                                          • Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:28
                                            tak giga kosciolek sw. wojciecha
                                          • Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:29
                                            tak pozno zaczynales? oso1
                                            • oso1 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:31
                                              Jak późno, ja zaczynałem w tamtym - XX wieku
                                              • Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.04, 21:32
                                                niewazne grunt ze teraz nie jest za póżno
                                                • oso1 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:40
                                                  Yes, yes,yes, yestem
                                                  ;)
                                                  • oso1 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:41
                                                    A czy jest jeszcze taka knajpka "Na szlaku"
                                                  • oso1 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:41
                                                    i Antyczna i Europejska
                                                  • giga5 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:44
                                                    Ty to bywasz :)))
                                                  • oso1 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:44
                                                    He, he
                                                    ;)
                                                  • oso1 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:45
                                                    A kiedyś najlepsze Polonistki to były pod hotelem "Polonia"
                                                    ;)
                                                  • giga5 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:47
                                                    Najlepsze hotele w Krakowie : Hotel Atrium, Hotel Cracovia, Rezydent, Monopol,
                                                    Fortuna, Kazimierz, Regent, Galicya, Express by Holiday Inn, Perła, Amadeus,
                                                    Radisson SAS, Hotel System, Hotel Francuski, Novotel Bronowice, Sympozjum,
                                                    Irbis
                                                  • oso1 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:52
                                                    Eeeeeeeee - w kilku miastach Polski to też mogę wymienić, ale gdzie są piękne
                                                    wspomnienia, to są. Np. Toruń - Wodnik, lub Karczma Słupska (to były
                                                    rozbieranki do kotleta)
                                                    :))))
                                                  • giga5 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:54
                                                    Opowiedz, opowiedz :)
                                                  • oso1 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 21:55
                                                    Jak wrócę
                                                  • giga5 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 22:02
                                                    pisz, pisz
                                                    jutro poczytam,
                                                    teraz uciekam pa
                                                  • inka28 Re: Kocham Kraków 04.08.04, 23:00
                                                    Oj, to ja się Wam wetnę w wątek, pozwólcie...
                                                    Bo ja się podpisuję pod hasłem "kocham Kraków"!!!
                                                    Mam ostatnio taki sobie humor, bo przede mną egzaminy do Krakowa i mam czarne
                                                    myśli, że obleję:( Czasem już czuć jesień w powietrzu, a mnie jesień
                                                    jednoznacznie kojarzy sie od 3 lat z ukochanym Krakowem (nie mogę napisać "moim
                                                    ukochanym Krakowem").
                                                    Mam nadzieję, że kiedyś uda nam się spotkać w większym gronie, bo te mini-
                                                    zjazdy w Krakowie też mają swój urok, prawda Rita?:))) No i r.k. też to trochę
                                                    poznała - te szanty... Był bpkw z lepszą połową, był oso (w Taco jako
                                                    niewidzialny gość), była Mika, moja pierwsza realna znajoma forumowiczka. Ech...
                                                    Także jeśli będziecie się kiedyś umawiać na krakowiaka w okolicach Sukiennic,
                                                    to mam nadzieję że będzie mi dane Was tam zobaczyć:)
                                                    Tęsknie za Krakowem...
                                                  • mika_1 Re: Kocham Kraków 05.08.04, 06:19
                                                    Inka, przestan, jakbys sie juz ze wszystkimi zegnala... Come on!!!! Co ja mam
                                                    powiedziec?? Ze tesknie cholernie??
                                                    Ale zyc trzeba.
                                                    Wczoraj wracalam sobie do domu. I tak patrze, ogladam okolice - wszystko
                                                    znajome. Wiem, co za rogiem, wiem jaka pani w sklepie. Wiem, jaki Hindus zrobi
                                                    mi kawe i wiem, ze w Subwayu znowu zamiast salaty wloza mi w kanapke cebule...
                                                    Ide i denerwuje sie, ze na Manhattanie tylu turystow, a mnie sie spieszy. I
                                                    czuje sie tu, jak u siebie. Ale, cholera.... tesknie cholernie za naszymi
                                                    miastami. Krakowem.... Gdzie w tramwaju, ludzie nawet jak smierdza, to sa jacys
                                                    milsi... Nie, to co czarni - ziejacy zloscia i agresja...
                                                    Ech......
                                                    I Inka - moja usmiechnieta krakowska forumowa kolezanka, dzieki ktorej poznalam
                                                    mase ludzi i funkcjonuje tutaj - nawet o tym nie wiesz, ze mi tyle pomoglas.
                                                    Dzieki:)))
                                                    I glowa do gory - bedzie dobrze, wierze w Ciebie:))))))))))))))))))
                                                  • inka28 Re: Kocham Kraków 05.08.04, 08:46
                                                    Oj Mika, Ty wiesz, że ja ze Ciebie też trzymam kciuki?:)))
                                                    Kraków ma w sobie takie coś, że tak Cię zaczaruje, tak omota wokół palca, tak
                                                    zakoduje Ci w głowie, że na hejnał to już do końca życia będziesz się
                                                    uśmiechać...
                                                    A co do turystów na Manhattanie - chyba się zgodzisz, że Rynek latem to PRAWIE
                                                    to samo:)))
                                                  • zbyszek07 Re: Kocham Kraków 05.08.04, 09:13
                                                    Lubie Krakow,
                                                    podoba mi sie,
                                                    mam z nim zwiazane mile wspomnienia,
                                                    lecz na Olsztyn bym nie zamienil.

Pozdrowienia dla Krakusow i Krakusek!
                                                    :-)
    • brzoza Re: Kocham Kraków 05.08.04, 09:50
      POzdrawiam Kraków:-))))
      Chciałabym, żeby i Kraków, i Olsztyn, i moje miasteczko, znajdowały sie obok
      siebie. A w którym by to miało byc miejscu, to juz kwestia małych uzgodnień:-
      ))))
      • zbyszek07 Re: Kocham Kraków 05.08.04, 10:23
        wirtualnie sa bliziutko!
        :-)
        • Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 10:45
          jestem krakowianka "z dziada pradziada" i dziekuje w imieniu swoim i mojego
          miasta za mile slowa,wbrew potocznej o nas opinii nie jestesmy centusiami tylko
          do wszystkiego pochodzimy racjonalnie i z dystansem(no moze czasem za
          bardzo),zapraszam wszystkich chetnych do krakowiaka
          • giga5 Re: Kocham Kraków 05.08.04, 11:05
            Kraków mnie oczarował choć bywam rzadko,
            Ale faktem jest, że Olsztyn jest Piękny :)
            Pozdrawiam krakowianki
            • Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 11:12
              oczywiscie ze olsztyn jest piekny potwierdzam w calej rozciąglosci
            • Gość: r.k. Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 11:14
              no to moze zamiast turnieju miast(po co mamy rywalizowac) jakies "przymierze"
              krakowsko-olsztynskie?
              • giga5 Re: Kocham Kraków 06.08.04, 22:55
                Przymierze to świetny pomysł,
                Zadnych sporów, żadnych walk
                • oso1 Re: Kocham Kraków 07.08.04, 14:02
                  Czyli Olsztynianki/niacy z Krakowa lub Krakowianki/acy z Olsztyna to ....
                  Czyli Olsztynianki/niacy z Warszawy lub Warszawianki/acy z Olsztyna to...
                  Czyli Olsztynianki/niacy z Gniezna lub Gnieźnianki/acy z Olsztyna to...
                  Jak to może być nazwa?
                  Musi mieć to podłoże historyczno-etymologiczne.
                  To co bym chciał wymyśleć to mi się... kojarzy, poczekam więc na pomysły.
                  ps.
                  Nie zapomniałem o Lublinie ;)
                  • Gość: Muraszka do V Re: Kocham Kraków IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 07.08.04, 14:17
                    Też kocham Kraków , to nasza kolebka.
                    Zdałam kiedys na Jagiellonkę.
                    Na "Uniwerek" moich marzeń.
                    Ale "życie" dopisało inny ciąg dalszy.
                    • oso1 Re: Kocham Kraków 07.08.04, 23:10
                      A co tam w Krakowie słychować?
                      • mika_1 Re: Kocham Kraków 07.08.04, 23:12
                        Wszyscy chyba powyjezdzali na weeeknd, bo ciszaaaaaaaaaaa strasznaaaaaa;)
                        • inka28 Re: Kocham Kraków 07.08.04, 23:18
                          Cześć Mika, jaka cisza, rozejrzyj się:/
                          Oso, pamiętaj jeszcze o wątku poznańskim:)
                          • angela-rt Re: Kocham Kraków 07.08.04, 23:20
                            Cześć dziewczyny
                            • mika_1 Re: Kocham Kraków 08.08.04, 00:04
                              Czesc:)
                              Chodzilo mi o Krakow...
                              Tutaj, to nie wiem, co sie dzieje...
                              :/
                              • Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 07:40
                                a krakowskie dziewczyny troche przytloczylo zycie ,no ale....c,est la vie jak
                                mówia francuzi pozdrawiam olsztyn papa
                                • inka28 Re: Kocham Kraków 08.08.04, 09:13
                                  r.k. - nie śpisz o tej porze??? krakowskie powietrze Ci nie służy? ;)
                                  • giga5 Re: Kocham Kraków 08.08.04, 10:11
                                    Pozdrawiam krakowianki
                                    miłej niedzieli:)
                                    • oso1 Re: Kocham Kraków 08.08.04, 14:29
                                      Gdzieże nasze dziewki ukochane
                                      • sola28 Re: Kocham Kraków 08.08.04, 14:31
                                        Opalają się na kopcu Kościuszki ;)
                                        • Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 18:37
                                          a krakowianki pozarl smok wawelski :) do inki-o tej właśnie porze wychodze do
                                          pracy -i bylam juz mocno spóżniona papa
    • giga5 Re: Kocham Kraków 10.08.04, 09:39
      A co u Was krakowianki?
      Co dzieje się w sierpniu w starym grodzie?
    • Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 17:21
      ale sie dzialo dzisiaj na lotnisku!!!!!kiedy przylecial real pozdrawiam
    • Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 17:21
      ludzie chyba powariowali
      • Gość: Muraszka Re: Kocham Kraków IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 10.08.04, 19:37
        A Olsztyn nie może wzlecieć , bo jest piekielnie drogo.
        Olsztyn lata nad Krakowem????????????
        Kraków na Olsztynem......
        Ta pogoda pada na ...............
        Chcę deszczu!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.04, 20:30
          nie bardzo rozumiem co mialas na mysli,jakos tak napisalas dziwnie...
          • Gość: Muraszka Re: Kocham Kraków IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 10.08.04, 20:37
            oso1 chciał zorganizowac latanie nad Olsztynem.
            Jest to piekielnie drogie .To może nad Krakowem?
            • inka28 Re: Kocham Kraków 11.08.04, 08:45
              A propos Realu - przynjamniej pokazują moje kochane miasto w tv:)))
              • Gość: Muraszka Re: Kocham Kraków IP: *.ec.pl / *.olsznet.ec.pl 11.08.04, 11:18
                A widzisz inka28 , jestes pełna poezji.
                • oso1 Re: Kocham Kraków 11.08.04, 19:32
                  A ja chciałem dzisiaj obstawić w TotoMixie - 3:1 dla Wisły - a wiara czyni
                  cuda, zresztą Lema też lubię
                  • rita100 Re: Kocham Kraków 11.08.04, 21:02
                    ja dziś nic nie obstawiłam, w każdym razie Kraków żyje meczem w całej
                    rozciąglości, bilet 2 tys złotych i wszystkie szychy wróciły z urlopów
                    specjalnie na ten mecz
                    • Gość: r.k Re: Kocham Kraków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.04, 21:09
                      nie wszystkie bilety tyle kosztowaly, ale dzisiajludzie szaleli u mnie w pracy,
                      przychodzily nawet obstawiac panie z biur,i babcie z dziadkami szok i kupa
                      smiechu pozdrwaiam
                      • rita100 Re: Kocham Kraków 11.08.04, 21:22
                        przy alkoholu również sie uśmialam
                        • inka28 Re: Kocham Kraków 12.08.04, 08:53
                          A pojechali już? Krakowa nie zwiedzali? Zresztą Cracovia by ten Real
                          rozgromiła...;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka