Dodaj do ulubionych

Dom starości w Sambrowie

16.01.14, 12:59
Witajcie, moja historia jest następująca. Dopóki moja babcia mieszkała z dziadkiem wszystko było normalnie, jeździłyśmy razem nawet na zakupy :D Wszystko się zmieniło po śmierci dziadka. Babcia zapadła w depresję, była bardzo uciążliwa dla całej rodziny, a że mieszkamy razem odczuwaliśmy to najmocniej. Zaczęła się ze wszystkimi kłócić, podsłuchiwać,narzekać, wtrącać, mówić przykre rzeczy, mieliśmy wszyscy tego dosyć. Pojechała za granicę do swojej córki, niestety oni również nie wytrzymali z nią długo. Wróciła. Od tego momentu tęsknimy za tą babcią którą była, narzekającą, oszukującą i podsłuchującą. Teraz sama się nie umyje, nie zje, nic nie zrobi, nie wychodzi z domu. Rozumiem gdyby naprawdę potrzebowała pomocy ale ona jest całkowicie sprawna, nawet na nic nie choruje.. No wiadomo.. Ma nadciśnienie i ręka jej drży ale jest w podeszłym wieku to normalne, że ciało się starzeje. Przechodzimy z nią istny horror, ostatnio wstała o 3 w nocy i zaczęła wydzierać się że przyśniło jej się, że moja siostra woła pod oknem i ze potrzebuje pomocy, a ona stała przy mnie i się na nią patrzyła. Nie dało się przetłumaczyć.. podjęliśmy decyzję o oddaniu jej do domu spokojnej starości, tam będzie miała opiekę i będzie miała swoich służących, których z nas chciała zrobić. Jestem z Olsztyna, jaki dom starości polecacie, słyszałam o Rodzinnym Domu Leoniszki, podobno odebrali nagrodę Ministra i są ogólnie jednym z lepszych domów starości u nas. napiszcie co o tym sądzicie, czy to dobry pomysł?? Piszcie propozycje bo nie ma w necie opinii, a nie chce też, żeby babcia się męczyła i żebym miałam wyrzuty sumienia, że oddałam ją do syfu jakiegoś, miałam styczność z naszą służbą zdrowia i wiem co oni potrafią, albo raczej ze niczego nie potrafią.. Pozdrawiam
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka