Dodaj do ulubionych

Akty notarialne - Versal XXI

IP: *.olsztyn.vectranet.pl 05.05.14, 01:10
Chciałbym dowiedzieć się co dzieje się jeśli deweloper mimo przekroczonej daty, w której zobowiązuje się do przeniesienia własności mieszkania (aktem notarialnym) tej własności nie przenosi? Czy ktoś z przyszłych mieszkańców bloku Versal XXI (OPB Ostróda) wie o co w tym wszystkim chodzi? Bardzo mnie to niepokoi.
Obserwuj wątek
    • Gość: ED Re: Akty notarialne - Versal XXI IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.14, 10:39
      Witam, jestem w tej samej sytuacji. Mieszkanie na Versalu kupione, częsciowo w kredycie. Nie wiem co można zrobić, developer ma 120 dni licząc od dnia 30.04.2014 (rzeczywiście na mocy ustawy) na przeniesienie własności, a mnie Bank zaczyna straszyć wypowiedzeniem umowy kredytu, dodatkowymi kosztami, aneksami do umowy kredytu - ze względu na to, że akt własności nie został dla banku dostarczony w terminie. A Bank w tym momencie interesuje tylko zapis pomiędzy mną a bankiem a nie to, że developer się opóźnia. Akty własności są już wydawane właścicielom mieszkań, z tym że odbywa się to bardzo powoli.... :-(
      • Gość: grom Re: Akty notarialne - Versal XXI IP: *.centertel.pl 06.05.14, 11:22
        OPB do końca kwietnia miało zgodnie z umową przenieść własność mieszkania i tego nie zrobiło. Zresztą zapowiedzi były takie, że już chyba w styczniu będzie możliwość podpisania aktu notarialnego. Na razie zgodnie z księgą wieczystą wyodrębnionych jest 11 lokali. Na gruncie jest hipoteka. Może w tym jest problem? Ma ktoś już chociaż promesę z banku?
        • Gość: Ania Re: Akty notarialne - Versal XXI IP: *.cdma.centertel.pl 11.05.14, 20:43
          Wszystko zależy od człowieka.....
          • Gość: Timmi Re: Akty notarialne - Versal XXI IP: *.olsztyn.vectranet.pl 12.05.14, 14:05
            OPB nie potrafi nawet jasno odpowiedzieć kiedy będą akty notarialne.
            • Gość: patrycja Re: Akty notarialne - Versal XXI IP: *.olsztyn.mm.pl 29.06.14, 20:13
              Chodzą słuchy, że deweloper ma duuuże problemy finansowe i nie ma pieniędzy na uwalnianie kolejnych lokali spod hipoteki. Skoro bank nie daje zgody to nie ma możliwości przystąpić do kolejnych aktów notarialnych sprzedaży mieszkań bo przeszły by do nowych ksiąg z hipoteka jaa jest na budynku. Jak deweloper zapłaci kasę dla banku to wówczas kolejne lokale dostaną zgodę na sprzedaż.
              • Gość: anymous Re: Akty notarialne - Versal XXI IP: 31.1.168.* 02.07.14, 10:15
                Czyli jednak są ludzie,którzy w tym "szpitalu", zwanym już pociesznie przez olsztyniaków Alkatraz kupili mieszkania.Cóż chociaż będziecie sławni,wybierają go właśnie na najgorszą nazwę w kraju.No ale jakie miasto taki Versal
                • Gość: TAM Re: Akty notarialne - Versal XXI IP: *.net.hawetelekom.pl 02.07.14, 11:21
                  Jasne, lepiej mieszkać na Jarotach no nie? W 4 piętrowym pudełku. Boli co? Zazdrość to choroba.
                  • Gość: anymous Re: Akty notarialne - Versal XXI IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.07.14, 22:51
                    Akurat mam domek pod Olsztynem,co nie zmienia postaci rzeczy,że mieszkałem w bloku w Olsztynie i nie wiem jak można mieszkać w czymś co przypomina szpital.Czego ja mam zazdrościć?

P/S przepraszam,ilu piętrowe jest to pudełko skoro 4 piętra na Jarotach to dużo?
                    P/S2 nie chodzi mi o lokalizacje,bo akurat jaroty też są dupne do mieszkania (wiem bo mieszkałem) tylko o wygląd tej paskudy
                    • Gość: w Re: Akty notarialne - Versal XXI IP: *.olsztyn.vectranet.pl 03.07.14, 00:06
                      Akurat Olsztyn to jeszcze nie Londyn, gdzie można sobie wybierać w prestiżowych projektach. Kupuje się to co jest, a wygląd budynku to jest jeden z czynników, dla którego kupuje się mieszkanie. Najważniejsza jest lokalizacja. Adresatem pytania, dlaczego budynek jest tak wysoki skoro w sąsiedztwie są domki jednorodzinne oraz 3,5 kondygnacyjna jednostka wojskowa powinna być szefowa planistów miejskich. Tak jak ja kupując mieszkanie w bloku mam zerową odpowiedzialność za wygląd bloku, tak właściciel domku ponosi już takową w znacznym stopniu.
                • Gość: w Re: Akty notarialne - Versal XXI IP: *.olsztyn.vectranet.pl 02.07.14, 12:47
                  Nie wszystkim jest dane mieszkać w takich luksusach w jakich ty mieszkasz. A gdzie dokładnie mieszkasz?
                  • Gość: TAM Re: Akty notarialne - Versal XXI IP: *.net.hawetelekom.pl 02.07.14, 12:53
                    Mieszkam w Versalu.
                    • Gość: w Re: Akty notarialne - Versal XXI IP: *.olsztyn.vectranet.pl 02.07.14, 15:12
                      To pytanie było akurat do Pana "anymous".
    • Gość: kolo Re: Akty notarialne - Versal XXI IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.14, 13:12
      tacy jedni też zwlekali z aktami:

biznes.onet.pl/najwieksza-upadlosc-w-historii-branzy-deweloperski,18490,5646411,1,prasa-detal

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka