Dodaj do ulubionych

Nowy rok w Kortowie

IP: *.olsztyn.mm.pl 02.10.04, 10:42
Skandalem jest utworzenie nowego wydziału o Nazwie wydział Nauk Społecznych i
Sztuki! W praktyce do starego wydziału Pedagogicznego doklejono dwa
kierunki:politologie i socjologie! Jakie były przyczyny nie wiem, ale nie
naukowe bo kierunek najbardziej pokrewny z politologia tj.Stosunki
międzynarodowe na "nowym" wydziale się nie znalazł. Decyzja o pozbyciu sie
politologi z wydziału Humanistycznego ma więc wszelkie cechy decyzji
kuriozalnej! Władze uczelni zdawały chyba sobie jednak z tego sprawę bowiem
wszelkie decyzje podjęto podczas wakacji, by uniemożliwić protest
poszkodowanym przez to studentom! Wcześniej zaś przygotowania do zmian
starannie ukrywano, bowiem jeszcze podczas trwania starego roku akademickiego
nie pojawiały się żadne pogłoski o zbliżającej się reorganizacji. Władzom
uczelni wypada więc tylko pogratulować szybkich i skutecznych działań, a
studentom wyproszonym z wydziału humanistycznego życzyć mocnych nerwów i
udanych studiów na wydziale ze sztuką w nazwie!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: *** Nowy rok w Kortowie IP: *.local3.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.04, 16:04
      Najbardziej skandaliczny jest fakt, iż nowy Dziekanat będzie w
      stanie "obsłużyć" studentów politologii dopiero za jakieś 2/3 tygodnie. Taką
      informację otrzymałem w Dziekanacie.
      Ta przeprowadzka pachnie hasłem polskich reform ostatnich lat: nie ważne czy
      lepiej, ważne że inaczej.
    • Gość: StudentPolitologii Re: Nowy rok w Kortowie IP: *.olsztyn.mm.pl 02.10.04, 16:20
      Jezeli to co pisze moj przedmowca jest prawda( a nie mam powodu zeby Mu nie
      wierzyc) to jest wiecej niz skandal! Poczatek roku akademickiego to moment gdy
      zalatwia sie najwiecej spraw! Ja sam bede skladal podanie o stypendium i musze
      pobrac zaswiadczenie do WKU. O ile pamietam w zeszlym toku termin skadania
      podan o stypendium mijal 15 pazdziernika (jesli mnie pamiec nie myli) wiec
      jezeli dziekanat ma byc dla nas dostepny za 2-3 tygodnie to chyba juz wiecie do
      czego zmierzam! W WKU tez bywaja niecierpliwi, ale oni akurat poczekac moga.
      Ale mam kolege ktory musi zawsze na poczatku roku akademickiego szybko pobrac
      zaswiadczenie dla ZUS-u, bo jesli nie zrobi tego szybko to wstrzymaja mu
      wyplate renty. Pieniadze niby nie przepadna (bo ZUS potem zaleglosci odda) ale
      chyba nikt z was nie chcialby w takiej sytuacji sie znalezc a tym bardziej nie
      ze swojej winy tylko z powodu balaganu na uczelni! Jezeli przygotowanie
      dziekanatu do obslugi studentow politologii ma potrwac 2-3 tygodnie to dlaczego
      tych przygotowan nie rozpoczeto o te 2-3 tygodnie wczesniej? Pytanie bez
      odpowiedzi! Jak zresztą wiele jemu podobnych!
      • Gość: mekado Re: Nowy rok w Kortowie IP: *.olsztyn.mm.pl 02.10.04, 16:35
        a tu macie pomoce i materiały, co prawda linkownia, ale bardzo pomocna
        macie gotowe referaty ale i link do sprawdzania plagiatów
        rewelacyjne są przypisy, oszczędzają czas, oraz adresy uczelni olsztyńskich
        republika.pl/mekado/
        jest to darmowa stronka
        • oso1 Re: Nowy rok w Kortowie 02.10.04, 16:40
          Fajna stronka, a o połączeniu wydzialów było wiadomo od dawna. Po połączeniu,
          będzie można spokojnie uruchomić studia doktoranckie. Podobnie było z wydziałem
          zarządzania, obecnie Ekonomii.
          • Gość: StudentPolitologii Re: Nowy rok w Kortowie IP: *.olsztyn.mm.pl 02.10.04, 18:11
            zrozum ze to nie jest zadne polaczenie wydzialow! To nie jest tak ze z dwoch
            powstal jeden wydzial! Jak byly dwa wydzialy tak sa dwa wydzialy a roznica
            polega na tym ze z Humanistycznego zabrano dwa kierunki i przeniesiono na
            pedagogike( tu do zmieniono nazwe wydzialu)! Wiec jak mozesz mowic o polaczeniu
            wydzialow? A skoro twierdzisz ze o tej operacji bylo wiadomo od dawna to jak to
            mozliwe ze nikt ze studentow politologii o tym nie wiedzial? Moze i wiadomo o
            tym bylo ale tylko w kregach osob o tym decydujacych, natomiast nizej te
            informacje nie dotarly. Tego typu informacje rozchodza sie wsrod studentow
            bardzo szybko wiec nie ma mozliwosci zeby byly jakiekolwiek informacje i nikt z
            nas o tym nie wiedzial!
          • Gość: StudentPolitologii Re: Nowy rok w Kortowie IP: *.olsztyn.mm.pl 02.10.04, 18:17
            Acha jeszcze jeden kamyczek do Twojego ogródka! Jeżeli rzeczywiscie bylo
            wiadomo duzo wczesniej o reorganizacji wydziałów to dlaczego nie zostały
            podjete kroki aby wraz z rozpoczeciem roku akademickiego studenci politologii
            byli normalnie obslugiwani w dziekanacie/ Tymczasem sprawy w dziekanacie bedzie
            mozna zalatwiac dopiero za 2-3 tygodnie! A to UWM wlasnie. Jezeli wiec od dawna
            bylo wiadomo to dlaczego takie opoznienia? Moze jednak nie bylo wiadomo, a
            jesli nawet to w tym mniejcu serdeczne gratulacje! Ale co to kogo na górze
            obchodzi? Przeciez to i tak tylko studenci na tym ucierpią!
    • Gość: whisky Re: Nowy rok w Kortowie IP: *.marton.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.04, 17:27
      no cóż nic na to nie poradzimy...mnie akurat to nie przeszkadza jestem
      studentką wydziału bioinżynierii
      • Gość: StudentPolitologii Re: Nowy rok w Kortowie IP: *.olsztyn.mm.pl 02.10.04, 18:13
        mowisz tak bo ciebie to nie dotknelo! Gdyby tego rodzaju decyzje podjeto dla
        twojego kierunku bez zadnej absolutnie konsultacji ( ba, nawet zapowiedzi ) ze
        studentami to mysle ze nie podeszla bys do tego tak spokojnie!
        • Gość: Regia Do studenta IP: *.ols.vectranet.pl 02.10.04, 18:37
          Zawsze można zmienić uczelnię.
          • Gość: StudentPolitologii Do Regia IP: *.olsztyn.mm.pl 02.10.04, 19:05
            Daruj sobie prosze te cyniczne uwagi, powstał problem, a Ty się nabijasz.Życzę
            Ci żebyś nie stawał w obliczu podobnych
    • Gość: AbsolwentPolitolog do Studenta IP: *.ols.vectranet.pl / 213.76.143.* 03.10.04, 17:22
      Nie denerwuj sie stary. a tak wogole to o tym polaczeniu mowilo sie juz od
      dluzszego czasu, bo chodzi o mozliwosci robienia doktoratow.. i teraz mozesz
      sie wkurzyc - owe studia doktoranckie NIE BEDA DLA POLITOLOGOW. chodzilo o
      sciagniecie odpowiedniej kadry naukowej. postudiujesz sobie na uwmie to jeszcze
      nie takie kwiatki spotkasz
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka