Dodaj do ulubionych

Szkoła nr3 część 01

IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.10.04, 14:36
Czy w Olsztynie tylko w jednej dzielnicy ludzie mają dostęp do internetu?
Czemu szkoła nr7 ma już "część 29" a np z SP3 nikt sie nie melduje??
Co z mieszkańcami ( być może "byłymi") rejonu Dworcowa
(Kaliningradzka)/Kołobrzeska/Pana Tadeusza??
Obserwuj wątek
    • Gość: gimnastyczka Re: Szkoła nr3 część 01 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.04, 18:18
      Chodziłam dawno temu do "trójki" i mieszkałam na Pana Tadzia . Teraz niestety
      jestem zupełnie gdzie indziej, ale sentyment został.Pozdrawiam dziewczyny z
      klasy sportowej,w SP3-była taka zanim powstała Szkoła Mistrzostwa Sportowego.:)
      • Gość: murka Re: Szkoła nr3 część 01 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 18:44
      • Gość: murka Re: Szkoła nr3 część 01 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 18:48
        Witam,ja też chodziłam do sportowej klasy w SP.3.Dawne to czasy,ale fajnie je
        sobie byłoby przypomnieć.Pozdrawiam.
        • zenobiab Re: Szkoła nr3 część 01 08.10.04, 20:51
          Ja chodziłam do 3, ale do ogólniaka :-)
        • Gość: Ruhe Re: Szkoła nr3 część 01 IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.10.04, 13:37
          A ja chodziłem do klasy "D" i skonczyłem SP3 w 1982 roku (klasa pani Borowik).
    • Gość: misiek Re: Szkoła nr3 część 01 IP: *.ols.vectranet.pl 10.10.04, 22:45
      <http://sp3olsztyn.of.pl>
      • Gość: była uczennica Re: Szkoła nr3 część 01 IP: 217.97.159.* 21.02.05, 15:48
        Byłam w szkole w ubiegłym tygodniu i musze stwierdzic ze załamałam sie stanem
        szkoły. Budynek jest ponury to mało ( moge zrozumeic brak kasy na elewacje )ale
        w srodku szaro buro, brak slinej reki która by tym wszystkim pokierowała. Jakos
        zatrzymało sie tam wszystko na poziomie sprzed kilkunastu lat, powybijane szyby
        poklejone tasma klejaca, łazienki pozal sie boze stan opłakany, wszedzie
        szalejaca dzieciarnia ( ale to znaczy ze zdrowe :) ), znudzone Panie
        Nauczycielki, szkoda ze moja była szkoła idzie na manowce, nie polece jej
        niestety teraz nikomu.
        Kierownictwo obudzcie sie bo was zlikwiduja, wezcie sie za oprawe, za
        charakter szkoły uzupełnijcie strone interentowa, wiecej informacji, wiecej
        marketingu, konkurencja czycha. Odnowcie sale korytarze, nie mówicie ze nie ma
        kasy jakos inne szkoły potrafia znalezc tylko trzeba łazic łazic łazic i jak
        wyrzucaja oknami wchodzic kominem.
        Powodzenia bo szkoda by było
        • Gość: misiek Re: Szkoła nr3 część 01 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 21.02.05, 22:25
          Łazić, łazić... co masz na myśli? Kto ma łazić i gdzie. Szkoła jest jednostką
          budżetową! Niestety cięcia budżetowe nie pozwalaja na elegancką "oprawę" ani
          wewnątrz ani na zewnątrz. Pretensje do kierownictwa szkoły to zły adres!
          Kierownictwo szkoły nie ma za wiele do powiedzenia na co przeznaczy pieniądze
          (dyscyplina budżetowa). Nie moża kupić farby bo pieniądze można wydać tylko na
          środki czystości itp. To, że szkoła źle wyglada nie oznacza że jest zła.
          Zasadniczą funkcją szkoły jest przekazywanie wiedzy. Ważniejsze jest chyba to,
          żeby była kreda, tablica, książka i piłka na wf-ie niż piekna elewacja.
          • Gość: była uczennica Re: Szkoła nr3 część 01 IP: 217.97.159.* 22.02.05, 14:54
            jak najbardziej rozumiem ciecia budzetowe ograniczonosc tychze, jednak polecam
            przejscie sie do pobliskiej szkoły na ul Zołnierskiej tudziez Kosciuszki.
            Poniekad na tym samym garnuszku a jakze schludniej. Nie mów mi ze nie wazne jak
            wyglada szkoła, bo schludnosci tez ma uczyc!!
            Jakos tamtejsza Dyrekcja daje sobei rade szuka prywatnych sponsorów, sale sa
            kolorowe odmalowane jest czysto, np łazienki schludne ( z zamykajacymi sie
            drzwiami) Nie mów ze to nie jest wazne. Sp 3 darze duzym sentymentem ale szkoda
            ze idzie na marne. Jasne rola nauczyciela jest nauka, ale niestety czasy
            dyrektora siedzacego za biurkiem sie skonczyły. teraz dyrekcja musi wyjsc na
            zewnatrz iniestety zebrac o datki na szkołe. Nawet przy udziale rodziców, ( tak
            np jest robione w SP2 rodzice pomagaja w odnowieniu sal) Bo wiadomo
            najwazniejsze w oswiacie zdobycie pieniazków dla nauczycieli, w zwiazku z tym
            niech inne urzedy sie martwia jak utrzymac na jakims poziomie szkołę.
            A elewacje mogłoby zadbac spółdzielnia bo jaki wizerunek ma szkoła wsró tak
            odnowionych budynków.
            Jasne wazna bardzo wazna jest atmosfera i kadra nauczycielska, ale otoczka tego
            wszytskiego niestety zaczyna sie liczyc, zobacz SP 6.
            Pozdrawiam
            • Gość: Kris Re: Szkoła nr3 część 01 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 22.02.05, 18:49
              > "A elewacje mogłoby zadbac spółdzielnia bo jaki wizerunek ma szkoła wsró tak
              > odnowionych budynków."
              Twój dom jest ładny, ma piekna elewację, oryginalne ogrodzenie. Dom Twojego
              sąsiada nie jest otynkowany, ogrodzony jest starą zardzewiałą siatką, zamiast
              trawnika rosną chwasty. Czy zadbasz o nowy wizerunek domu sąsiada (tzn.wyłożysz
              kasę)?

• Gość: Kris Re: Szkoła nr3 część 01 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 22.02.05, 18:51
              Jeśli TAK to chcę być Twoim sąsiadem:-)
              • Gość: łajka Re: Szkoła nr3 część 01 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 18:56
                Ale z ciebie bencfał Kris!
                • Gość: mamut Re: Szkoła nr3 część 01 IP: *.sympatico.ca 01.03.05, 01:25
                  Hey wiecej milsoci blizni mili moji... co tu tak ucichlo...nikt wiecej do
                  trojki nie chodzil?

czuwaj
                  • lady_makbet1 Re: Szkoła nr3 część 01 01.03.05, 19:32
                    ja tez chodzilam do 3 i zgadzam sie ze jej wyglad jest oplakany wlasciwie to
                    nie wiem co sie dokladnie tam dzieje bo dawno nie bylam ale i tak jakis
                    sentyment pozostal w koncu troche czasu sie tam spedzilo pozdrawiam wszystkich
                    TROJKOWICZOW
                    • rita100 Re: Szkoła nr3 część 01 01.03.05, 20:30
                      Ja również pozdrawiam, chodziłam do tej szkoły przez pierwsze cztery lata i
                      byłam najgorszą uczenicą. Nie mam dobrych wspomnień.
                      Czy jest gdzieś zdjecie tej szkoly ?
                      • Gość: Alla Re: Szkoła nr3 część 01 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.03.05, 00:14
                        I ja chodziłem do trójki. I dla tej szkoły wspólnie z kumpelami i koleżkami
                        trochę konkursów w Olsztynie wygraliśmy (tych naukowych). I w sporcie to tylko
                        ci z czwórki i szóstki (w siatę), nam dorównywali. Dziewczyny walczyły w rękę z
                        drużyną z piątki. I jak czytam, że ten mikrych rozmiarów budyneczek "dwójki",
                        bez najmniejszych szans na rozbudowę, obleśny, z odpadającym tynkiem i dziurami
                        zalepianymi reklamami, jest estetyczniejszy dla byłej uczennicy, to ......
                        niech ta "była uczennica" przejdzie się do lekarza. Do tej pory pamiętam
                        świeżutki chlebek do zupki i super obiadki w naszej kochanej "trójeczce".
                        Częste wuefy na dworze i "godzy" z majmy i fizy z trójki to najmilsze moje
                        szkolne wspomnienia, no i ta rywalizacja w nauce i sporcie z byłą czwórką.
                        Jakie wyniki w nauce mają olsztyńskie szkoły obecnie? Pamiętam Dżusa jeszcze z
                        LO IV. Zawsze był pedantem, zwracającym uwagi na SZCZEGÓŁY. I chwała Mu za to.
                        I niech szkoły w Olsztynie będą oceniane po wynikach, a nie elewacjach i
                        rodzinnych koneksjach.
                        • Gość: była uczennica Re: Szkoła nr3 część 01 IP: 217.97.159.* 02.03.05, 16:10
                          Alla
                          ja jak najbardziej sie z Toba zgadzam. Elewacja tunie najwazniejsza ale odwiedz
                          szkołe i wyraz swoja opinie.
                          Szukam i szukam wiadomosci i jakos znalezc neimoge porównania wynikó
                          nauczania ??
                          • lady_makbet1 Re: Szkoła nr3 część 01 26.03.05, 21:26
                            szkola nr 3 ma swoja strone www ale teraz nie pamietam dokladnego adresu
                            pozdrawiam

• lady_makbet1 Re: Szkoła nr3 część 01 26.03.05, 21:32
                              juz mam ten adres www.szkola3olsztyn.republika.pl
                              • Gość: misiek Re: Szkoła nr3 część 01 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 29.03.05, 13:08
                                jest teraz nowy adres www.sp3.olsztyn.pl
    • betucha1 Re: Szkoła nr3 część 01 29.03.05, 13:53
      Hej Hej
      witam i ja zapraszam na spotkanko na stronce
      www.szkolnelata.pl/schools/show.php?ID=8579&Name=Szko%B3a+Podstawowa+nr+3+ul.+Ko%
      B3obrzeska+13+M&city=Olsztyn&path=../search/schools.php&s=1&STyp=0&p=0&nr=
    • Gość: była uczennica Re: Szkoła nr3 część 01 IP: 217.97.159.* 01.04.05, 13:19
      wczoraj odwiedziłam szkołe Oj zaczyna sie zmieniac trwa remont 2 pietra

to fajnie !!
      A jednak mozna :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka