Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piękny cz.80

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 21:01
O radosne lata
I szczęśliwe dni,
Jak wody wiosenne
Przemknełyście wy......

Zapraszam do 80-tej części Olsztyna Pięknego
miłej rozmowy :)
Lusterko jest gospodarzem , trafiła seteczkę - gratulacje !
Obserwuj wątek
    • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.80 08.10.04, 21:18
      No to koniec swiata, jak mawial dozorca Popiolek, z serialu "Dom".
      Lusterko nadaje o godz.21.00.
      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 21:27
        Lustro najwyrażniej staneła z drugiej strony lustra :)
        pozdrawiam Cie bpkw
        • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.80 08.10.04, 21:34
          No tak. teraz rozumiem, kto jest prawdziwym "autorem" 80-tki "Pieknego
          Olsztyna". Rita, za podszywanie sie pod cidzu nicki zostaniesz zeslana na
          Sybir. Chyba, ze sad bedzie laskawszy i poprzestanie na lamaniu kolem.
          • Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piękny cz.80 IP: *.olsznet.ec.pl 08.10.04, 21:41
            I to jeszcze z bledem.
            Lustroo , nie lustro.
            Ale fajnie jest :-))
            Rita jestes OK
    • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 08.10.04, 21:40
      Po konsultacji z prawdziwym lustrem stwierdzam z upoważnienia, że to nie
      lustroo jest założycielką niniejszej części osiemdziesiątej...
      • Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piękny cz.80 IP: *.olsznet.ec.pl 08.10.04, 21:55
        Może Lustereczkoo śpi?
        • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.04, 22:02
          halo - przeciez napisałam w ostatnim poście OP79, że zakładam wątek w imieniu
          Lustra - napewno sie nie obrazi, będzie tylko milo zaspoczona, na co liczy
          Olsztyn Piękny. Faktycznie zapomniałam jedno "o" , takie malutkie mniej niż
          zero ;)))))))
          Moi drodzy pilnujmy Olsztyna, on nie może nam zaginąć , za co dziekuję tym co
          weszli od ręki - dzięki Wam Bardzo
          jestem dziś zmeczona, więc wcześniej lecę - pa
          • Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piękny cz.80 IP: *.olsznet.ec.pl 08.10.04, 22:04
            Pa,pa.
            • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 09.10.04, 09:08
              Olsztyn jest piekny?
              Olsztyn jest wyjatkowy!
              Po ul.Radiowej spaceruje locha z warchlakami.
              Male czochra sie o laweczke.
              Takie sliczne pasiaste zwierzatko!
              Na terenie miasta nie ma polowan.
              Policja musiala podjac interwencje.
              Chwala naszej Policji, nie tylko w akcji z dzikami.
              Dzik ,a nie taki dziki.
              A Policja jest OK.

• rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 09.10.04, 20:40
                Witam Olsztyn
                wspaniała przygoda z tymi dzikami i piękny widok godny Olsztyna :)
                A czy przynajmniej przechodziły one przez pasy ?
                Był z nimi jakiś wywiad Muraszka, jakieś zdjęcia ?
                A moze szły na plażę miejską, na molo, a pózniej na rowerki wodne, wszak
                weekend - nieprawdaż ?
                Dzielni nasi Policjanci napewno sterowali ruchem drogowym
                Oj, jak zbyszek się ucieszy z tej wycieczki ;)
                1:0 dla naszych
                • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 09.10.04, 21:19
                  Co się u Was dzieje, dziki na ulicy, a samoloty na pastwisku ;)))))))

Wilga na pastwisku

Samolot Wilga z dwoma Anglikami na pokładzie awaryjnie lądował w Ryńskim Polu
                  k. Rynu.
                  • giga5 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 09.10.04, 21:22
                    Trochę potem, muszę ustąpić miejsca:)
                    • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 09.10.04, 21:23
                      lepiej idż na spacer, może jeszcze się coś wydarzy w Olsztynie i będziesz
                      naocznym świadkiem :)
                      • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 10.10.04, 21:14
                        Witam Olsztyn Piękny
                        niedzielnie
                        Ogromnie sie ciesze , ze jutro poniedziałek i zwitają w nim poranni goście,
                        brak was. Tymbardziej, że weekend chyba był u was, bo u nas pochmurny i spiący.
                        A jednak napewno jakoś sobie zagospodarowaliście milo czas :)
                        Zaraz popatrzę co działo sie w Olsztynie ?
                        • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 10.10.04, 21:15
                          Oblężenie banku
                          Kilkaset osób stoi od piątku pod siedmioma placówkami banku PKO BP w Olsztynie.
                          Mają dyżury, sprawdzają obecność i z niecierpliwością szykują się na
                          poniedziałkowy szturm na bank. Tylko części uda się założyć lokatę
                          prywatyzacyjną :)

i dlatego tak pusto w Olsztynie :)
                          • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 10.10.04, 21:19
                            Nowy wiadukt w pobliżu ulic Bałtyckiej i Zielonej - widzieliscie ?
                            a może pomogliście go udzwignąć, coś dla siłaczy olsztyńskich ;))))))
                            • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 11.10.04, 07:01
                              Witam o poranku.
                              Po porannym skrobaniu lodu z szyb
                              dotarlem do miejsca przeznaczenia.
                              Na miescie zdecydowanie mniej samochodow,
                              pewnie pan Mroz dal sie we znaki,
                              albo wszyscy stoja w kolejkach pod PKO,
                              a moze stwierdzili ze poniedzialek nie jest
                              najlepszym dniem na rozpoczynanie
                              nowego, pracowitego tygodnia?
                              :-)
                              • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.80 11.10.04, 07:41
                                Witam
                                Ja tam nie lubie jak ktoś się pode mnie podszywa, bo zaraz "zajączek robi się
                                nerwowy", wrrrr i proszę tego więcej nie robić.
                                Byłam wczoraj na pięknym jesiennych spacerze w WDK i nad jeziorem Długim, a
                                potem na pizzy, która była tak "duża", że tylko zaostrzyła apetyt na domowy
                                obiad, a przed obiadem jeszcze kremówka w Coctailu. Ludzieeeeeee, nigdy nie
                                jadłam takiej dobrej kremówki i jak ja mam zrzucić te kilogramy :(
                                • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 11.10.04, 07:45
                                  a gdzie Ty masz te "kilogramy"!?
                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.80 11.10.04, 10:24
                                    Już ja wiem, gdzie :)
                                    • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 11.10.04, 13:47
                                      "Sciezka wsrod ciemnych lasow,
                                      jak zycia meander kreci,
                                      wiedzie nas na rozstaje,
                                      dokad idziecie studenci.

Pozolkle liscie szeleszcza,
                                      drzew szpaler ciagnie sie niemy,
                                      a my przez zycia wertepy,
                                      wedrujemy, wciaz wedrujemy.

Plecak z kocem na wierzchu,
                                      nieraz borykal sie z losem,
                                      to nic ze ciazy olowiem,
                                      na szlaku szczescie w nim niose

Pozolkle liscie szeleszcza...

Ludzie nikna w ciemnosciach,
                                      noc juz zapada glucha,
                                      tylko gdzies przy ognisku,
                                      mrok sie w piosence zasluchal.

Pozolkle liscie szeleszcza..."
                                      • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.04, 20:48
                                        zbyszku, oto obrazek do tego pieknego wiersza
                                        www.bociany.kalinski.pl/phorum/read.php?f=3&i=7644&t=7644
                                        klikajcie dalej, a ucieszycie oczy
                                        • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 11.10.04, 21:11
                                          Witam Olsztyn Piękny, znów bład popełniłam Lustro ale w dobrej wierze,
                                          przyrzekam, że tego błedu już nie powtórzę, a teraz przyjmij moje przeprosiny.
                                          A zimno u nas jak nie wiem co, trzeba się cieplutko ubierać i uważać na wirusy.
                                          Proponuję wam wieczorkiem mała lampke koniaczku i skarpeteczki do łózeczka :)
                                          W jaki sposób się rozgrzewacie ?

• rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 11.10.04, 21:23
                                            Właściciel wypożyczalni żaglówek szukając skradzionej sportiny jeździ od portu
                                            do portu ze zdjęciami poszukiwanej łódki i... złodzieja. A policja od trzech
                                            tygodni się zbiera, by przesłać zdjęcia innym komendom

a to ciekawe - co na to nasi żeglarze ?
                                            Moze ktoś widział ?
                                            • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 11.10.04, 21:40
                                              puk, puk - jest ktoś Piękny w Olsztynie lub Piękna ?
                                              • macin6 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 11.10.04, 22:01
                                                heyo nie ma bo wszyscy jesteśmy, jacy jesteśmy!
                                                polecam 23:30 TVP 1 "Samotni"

Kino czeskie w wielkim stylu od kilku lat podbija Europę. Także w Polsce ma
                                                wielu zwolenników czego dowodem są choćby właśnie "Samotni" - zwycięzca XVI
                                                Warszawskiego Festiwalu Filmowego. Opowieść młodego reżysera Davida Ondricka
                                                jest bardzo współczesna i z pozoru, banalna. Tytułowi samotni to kilkoro
                                                młodych Czechów, którzy wiodą z pozoru dostatnie i wydawałoby się ciekawe życie
                                                świeżo upieczonych yuppies. Jeden jest beztroskim muzykiem (Jiri Machacek),
                                                któremu zabawa i nadmiar marihuany nie pozwalają pamiętać o własnej
                                                narzeczonej. Drugi, radiowy didżej (Sasa Rasilov), śle do swojej byłej
                                                dziewczyny na falach eteru zakamuflowane komunikaty, z których śmieje się całe
                                                miasto. Dziewczyna, Hanka (Jitka Schneiderova), jest natomiast adorowana przez
                                                żonatego chirurga (Ivan Trojan), który nie oglądając się na rodzinę robi
                                                wszystko, by tylko ją zdobyć. Kolejnym samotnym jest Robert (Mikulas Kren),
                                                pracownik biura podroży, sprzedający Japończykom wycieczki po czeskich domach.
                                                Galerii dopełnia Vesna (Labina Mitevska), czekająca na znak od UFO, jak
                                                pokierować własnym życiem. Wszyscy oni walczą ze swoim największym i podstępnym
                                                wrogiem - samotnością, powoli zatruwającą ich serca. Mimo ironii, paradoksów i
                                                wybuchów śmiechu Ondrickowi udało się przekazać kilka gorzkich słów prawdy o
                                                naszej kolorowej codzienności, będącą tylko maską skrywającą coraz większe
                                                wyobcowanie młodych ludzi, o których zwykliśmy mówić, że życie dało im wielką
                                                szansę.
                                                reż.David Ondříček, wyk.Jitka Schneiderová (Hanka), Saša Rašilov (Petr), Labina
                                                Mitewska (Wesna), Iwan Trojan (Ondrej), Jiří Macháček (Jakub), Mikuláš Křen
                                                (Robert), Dana Sedláková (Lenka)
                                                Film fabularny 110min Czechy 2000
                                                • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 11.10.04, 22:14
                                                  niestety pózno, bardzo pózno, czy będzie powtórka filmu w porannych godzinach ?
                                                  Macin , czy jesteś filmoznawcą ?
                                                  Jak tam pobyt w Olsztynie ?
                                                  • macin6 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 11.10.04, 22:37
                                                    no i co z tego że późno mam na 7 jutro ale i tak sobie obejrze
                                                    nie jestem filmoznawco, tak tylko lubię obejrzeć dobry film,
                                                    spoko bo nie byłem W Olsztynie, byłem w Białymstoku bliżej miałem.
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 11.10.04, 22:41
                                                    czyli były to obiecanki cacanki z Olsztynem ;))))))))
                                                    musisz jednak kiedyś dojechać, bo Olsztyn jest Piękny
                                                    lecę spać
                                                    i przywitam poranną zmianę :)
                                                  • macin6 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 11.10.04, 22:46
                                                    może tak możenie poprostu tu miałem zaproszenie i dobrze siębawiłem
                                                    a do Olsztyna to wpadnę kiedyś tam bo mam brat który studiuje tam:P
                                                    pa
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 12.10.04, 07:08
                                                    Goraco witam z zimnego Olsztyna!
                                                    Na swierkach zamarzniety szron,
                                                    trawy pobielaly,
                                                    pieknie jest.
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.80 12.10.04, 07:31
                                                    Cześć
                                                    Wszystko oszronione i trawy i kwiatki. Pan się czaił z aparatem, piękne bedzie
                                                    miał zdjęcia :)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 12.10.04, 08:10
                                                    Na Krzywym wyglada jakby
                                                    ktos polozyl pierzasta koldre.
                                                    Cale biale, puchate.
                                                    Znad bieli wystaje tylko samotny bialy labadz.
                                                    Topole juz prawie wylysialy,
                                                    tylko troche lisci niesmialo buja sie na galezi,
                                                    spadac,
                                                    nie spadac...
                                                    jesienne dylematy.
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 12.10.04, 08:26
                                                    Przedstawiam zdjecia z niedzielnego Rajdu Rowerowego,
                                                    na ktorym nie bylem,
                                                    ale niestety nie mozna byc wszedzie.
                                                    Na kajakach tez bylo pieknie.
                                                    www.kolodrom.hg.pl/strony/album/rajd_pruski/index.htm
                                                  • Gość: oko Re: Olsztyn jest piękny cz.80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 09:08
                                                    WITAJCIE!!!
                                                    Ale przymroziło, przywitałam sie dzis z moją beretką..
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 12.10.04, 20:25
                                                    Witam Olsztyn i z miejsca melduję , że stronka wycieczek rowerowych mnie
                                                    urzekła, przeglądałam wszystkie zdjęcia.
                                                    Oczywiście mam zastrzenia, że zdjęcia są nie podpisane i nie objaśnione,
                                                    dlatego pozwole sobie na małe co nie co.
                                                    Nasi rowerzyści wybrali sobie piękny szlak - szlak starozytności pruskie,
                                                    tereny mniej uczęszczane a takie urokliwe. Zauważcie , że na niektórych
                                                    zdjęciach znać już delikatnie jesień.
                                                    Więc zaczynamy - start !
                                                    Jeśli ktoś chce sie dołączyć i dorzucić swoje trzy grosze - proszę :)
                                                    więc zbioreczka i jedziemy ;)))))))

jesteśmy gotowi
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 12.10.04, 20:28
                                                    wiec sobie , jedziemy, przed siebie, usmiechnięci, trochę zimno ale droga
                                                    prosta, ciekawe jaka to droga ? - brukowana , fajna
                                                    jedziemy dalej :)
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.80 12.10.04, 20:37
                                                    Rita. W najblizszym okresie nie namowisz mnie na zaden rower...
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 12.10.04, 20:43
                                                    teraz niestety trochę pod górke poprowadzimy rower
                                                    a następnie - nazbieramy grzybki, ktore same się do nas uśmiechają - spójrzcie -
                                                    będziemy je jedli ?
                                                    teraz piękny widoczek - no jakiego jeziora ?
                                                    i jeszcze szlak turystyczny :) piękne
                                                    zdjęciewww.kolodrom.hg.pl/strony/album/rajd_pruski/index.htm

a teraz delikatna jesie na Warmii - spójrzmy i lekki zjazd w dolinkę
                                                    z to zdjęcie utwierdza, że Olsztynianki to urokrowe i bardzo skromne kobiety
                                                    cdn
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 12.10.04, 20:54
                                                    no niestety, z tym zdjęciem mam klopot
                                                    czy to krowa czy byk ?
                                                    i chyba nie tylko ja nad tym myślę , ale cały zespół rowerzystów debatują nad
                                                    łaciatym stworzeniem
                                                    kompletnie nie wiem co to jest ?
                                                    kości zostały rzucone
                                                    no i mamy kanię czyli grzyb niejadalnojadalny
                                                    śliczny widok, podzielę sie z
                                                    tylko spokojnie, czas na ucztę - zapraszam
                                                    pojedli , popili, szykujmy sie w drogę powrotną
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 12.10.04, 20:56
                                                    o mamo, wszysko na prózno, żadne zdjęcia nie wyszły, cała praca na marne -
                                                    przepraszam wszystkich - ide sobie
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 12.10.04, 21:03
                                                    trudno bpkw - a miało być tak pięknie, myślałam, ze przedstawię najpiękniejsze
                                                    zdjęcia z wycieczki, a tu nic - dlaczego ? gdzie błąd ?
                                                    zaśpiewam sobie
                                                    Olsztyn mi wszystko wybaczy
                                                    snutek, tęsknotę i żal.......
                                                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 13.10.04, 15:53
                                                    Może to był sud ?? Przyjrzałaś się ??
    • Gość: stary dobry znajom Re: Olsztyn jest piękny cz.80 IP: *.ols.vectranet.pl 12.10.04, 21:08
      i lata i dni widzę radośc w oczach twych czy to przypadek a może tylko iluzja
      Lusterko sie raduje oj jak miło ..
      • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 12.10.04, 21:12
        e tam, błedy to normalna sprawa, szczególnie u mnie, ale zdjęcia są fajne tylko
        szkoda, że nie podpisane
        poranna zmiana bedzie miała myślenice ;)))))
        • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 12.10.04, 21:14
          uparta jestem - to zdjęcie jest fantastyczne - spójrz !
          • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 12.10.04, 21:16
            kolejny raz nie wyszlo - poddaję się i nie walcze z albumem
    • Gość: stary dobry znajom Re: Olsztyn jest piękny cz.80 IP: *.ols.vectranet.pl 12.10.04, 21:21
      a swoja droga spać nie mozesz? co tu robi ta niedobrota?
      • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 12.10.04, 21:31
        ja śpię o stałych godzinach, jeszcze mam trochę czasu dla Olsztyna, ale z Tobą
        cos nie tak ;))))))))))))
        może wycieczka rowerowa dobrze Ci zrobi ;)))))))))))))
        Pokaż które zdjęcie Ci się najbardziej podoba ?
        • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 12.10.04, 21:52
          czy coś żle napisałam ?
          nie chciałam urazić
          • macin6 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 12.10.04, 21:55
            a tam tam powiem że moj rower jest lepszy codziennie rano sobie dojeżdzam do
            pracy:P
            • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 12.10.04, 22:02
              taki codzienny relaks jest już prawie sportem
              a gdzie go zostawiasz ?
              • macin6 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 12.10.04, 22:52
                taaa,
                jak to gdzie? eh... w robocie
                • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 12.10.04, 22:53
                  a jest miejsce ?
                  dobranoc , uciekam
                  witam poranną zminkę
                  • macin6 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 12.10.04, 23:07
                    a jak w brudowniku
                    a co chcesz zawinąć?
                    dobra noc !
                    • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 13.10.04, 07:12
                      Witam z mroznego Olsztyna!
                      Zdjecia zamieszczam bo mam wizje
                      ze moze jednak wyciagne kogos w plener.
                      Chociaz z tego co widze,
                      marny trud.
                      • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.80 13.10.04, 07:54
                        Witam

He, he "stary dobry znajomy" od razu poznałam kto zacz, dlaczego to pan
                        szanowny nie na swoim nicku, czyżbyś sie ukrywał? :) ;) Pozdrówka.
                        • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 13.10.04, 10:15
                          a jutro szantujemy!
                          Przy okazji pozdrawiam cale "grono"
                          www.wodnypatrol.pl/news.php?ack=inf&id=118
                          • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 13.10.04, 13:41
                            Pomnik "Diany z labedziem"
                            czy jak on sie nazywa,
                            nad Lyna jest przelamany.
                            Moze warto go posklejac zanim rozsypie sie do reszty?
                            • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 13.10.04, 14:02
                              Cześć.
                              Żyję, ale co to za życie. Napiszę jak będzie lepiej. Papa
                              • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.80 13.10.04, 14:26
                                Jeszcze raz mówie, że to nie ja napisałam wątek i nie jestem żadna niedobrota,
                                wrr. Niby stary znajomy, a mnie od niedobrot wyzywa :(

A z łabedziem to zawsze była bodajże Leda czy Lea.
                                • Gość: koleś Re: Olsztyn jest piękny cz.80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 14:43
                                  słuchaj no powiedzmy niemal a moze prawie dobroto........wiem że to nie
                                  ty......nadawałaś ale to nie zmienia faktu że złościmy sie na siebie..........a
                                  moze sie mylę? jeśli tak to ok nie ma sprawy rozumiem i zmieniam stosunek niech
                                  będzie dobra dziewczyna.wyrozumiała .......istny ideał....pozdrawiam
                                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 13.10.04, 15:58
                                    Lustroo. Czy możesz mi wyjaśnić o co chodzi w tej wymianie szturchańców bo
                                    niczego nie rozumiem.
                                    Dotychczas mi się wydawało że blondynką jestem tylko informatyczną....
                                    • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 13.10.04, 16:40
                                      Zimno w Olsztynie, spadam do Krakowa wkrotce.

W naszym ukochanym gniazdu w Krakowie zepsulo sie totalnie wszystko co moglo
                                      sie zepsuc. A jak sie jeszcze nie zepsulo to sie napewno zepsuje:) Na szczescie
                                      wszystko sie powoli prostuje.
                                      • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 13.10.04, 21:08
                                        Po wczorajszych szaleństwach w Olsztynie, wchodze bardzo delikatnie, na
                                        paluszkach , by nie zakłócać waszego spokoju i przywitam Was ukłonem.
                                        Szepnę Wam tylko, że zabieram się do studiowania teraz strony suda.
                                        A tymczasem słońce, słonce w Krakowie
                                        Pewnie i u was slońce, słonce w mowie
                                        Namaluje nam Olsztyn w miłych kolorach
                                        Żółto- czerwone listeczki w borach
                                        I olsztyńska jesień smuteczki przemieli
                                        Sloneczko ludzkie serduszka ociepli i wybieli :)

Wiecie co, wpadłam na pomysł, że w Olsztynie powinny być dorożki, powinny stać
                                        pod Wysoka Bramą, zamiast tej chałupki . Tak wozic turystów swoimi uliczkami.
                                        No kto się zgłasza na taką przejażdzkę ? ;))))))))))

being - gniazdko jak gniazdko, nie ma co narzekać, są cztery ściany , okna i
                                        drzwi, a reszta w waszych rękach. Juz widzę jak inka szyje firanki a Ty
                                        zamieniasz sie w złotą rączkę ;))))Przecież krew u Was olsztyńska :)

Wodny patrol i szanty dziś są, wprawdzie stronka się otwiera lecz nic w niej
                                        nie idzie.
                                        • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 13.10.04, 22:38
                                          Witam poranną zmianę

Żyją ludzie asfalt depczą
                                          Nikt nie krzyknie każdy szepcze
                                          Drzwi zamknięte zaklepany krąg
                                          Tylko czasem kropla z oczu
                                          Po policzku w dół się stoczy
                                          I to dziwne drżenie rąk

dwa jeden dla nas
                                          • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 14.10.04, 07:05
                                            Witam.
                                            Tej budki przed Wysoka Brama juz dawno nie ma,
                                            i cale szczescie.
                                            Pisalem o tym kiedys.
                                            Ciekawe co postawia w przyszlym roku
                                            zeby zaslonic Wysoka Brame,
                                            i zeby bylo gdzie reklamy rozwieszac.
                                            • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.80 14.10.04, 07:27
                                              Witam w pieknym Olsztynie.
                                              Gościu: ideałów nie ma, jestem już duża i wiem o tym.
                                              Andulko: Chodzi o wciskanie mi ciemnoty, a jak sama wiesz ja nie cierpie tego.
                                              Pozdrawiam Wszystkich z promieniem słońca, który wdziera mi się do okna :)
                                              • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 14.10.04, 10:04
                                                lustroo napisała:

> Andulko: Chodzi o wciskanie mi ciemnoty, a jak sama wiesz ja nie cierpie tego.
                                                > Pozdrawiam Wszystkich z promieniem słońca, który wdziera mi się do okna :)

No to dziś, przy tych promieniach słońca włażących do pokoju nikt Ci raczej
                                                ciemnoty nie wciśnie :)))
                                                • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.80 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 19:16
                                                  A co widać na Straży Pożarnej? Jak niedawno tamtędy przechodziłem, to widziałem,
                                                  że zrobili ją szaro (ciemnoszaro). I mam wrażenie, że od strony ul. Śliwy trochę
                                                  tynku obtłuczono.
                                                  Zapraszam na htpp://www.moje-fotografie.olsztyn.pl/
                                                  Ciut zdjęć dodałem, chociaż krótki i lodowaty dzień nie sprzyja spacerom. Jak
                                                  zwykle na czerwono, to co nowe.
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 14.10.04, 20:43
                                                    Witam Olsztyn
                                                    w ten piekny sloneczny choć mrożny dzień
                                                    Pozwolę sobie najpierw poprawić stronę suda i jemu takie rzeczy się zdarzają,
                                                    jak to mówią uczeń sie robi lepszy od ucznia
                                                    www.moje-fotografie.olsztyn.pl/
                                                    teraz zobaczymy :)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 14.10.04, 20:48
                                                    www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=17&ido=133
                                                    popatrzcie na zchody slońca nad Olsztynem
                                                    Trochę ciemno macie jak Wam zachodzi sloneczko :)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 14.10.04, 21:01
                                                    Olsztyńska jesień w zdjeciach suda
                                                    No jak lepszy już humor macie ?
                                                    www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=17&ido=145&s=4
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 15.10.04, 07:09
                                                    a kto mial gorszy???
                                                    Wczorajsze tancowanie z okazji
                                                    Dnia Nauczyciela bylo super...
                                                    Tance, spiewy do dzis...
                                                    a dzis:
                                                    Piateczek!
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.80 15.10.04, 08:04
                                                    Cześć Zawsze ktoś, ma lepszy ktos gorszy. 4 stopnie ciepła, żeby tylko tak nie
                                                    wiało. Pozdrówka :)
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.80 15.10.04, 13:03
                                                    Wczoraj widziałyśmy z koleżanką zwierzatko, nie wiadomo jakie. Koło tych
                                                    hurtowni na przeciwko OZOS-u, ja mówiłam, ze to szczur, bo było szare dość
                                                    długie i miało długi ogon, koleżanka mówi, że nie , bo szczury przebieraja
                                                    łapkami jak biegają , a to coś skakało jak kangur takimi skokami "hopsasa" i
                                                    zniknęło w załomie schodków. No i kto mi powie co to za zwierz?
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 15.10.04, 13:22
                                                    moze w miotle jakiejs czarownicy zabraklo paliwa?
                                                  • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 15.10.04, 15:01
                                                    lustroo napisała:

> Wczoraj widziałyśmy z koleżanką zwierzatko...
                                                    miało długi ogon.... No i kto mi powie co to za zwierz?

To na pewno nie był królik :)))
                                                    A tak serio, jeśli mialo owłosiony ogon i było mniejsze od szczura i takie
                                                    bardziej pękate niż długie, to mógł być myszoskoczek - one właśnie skaczą tak
                                                    jak kangury... Tylko że zginie biedactwo, to egzotyczne zwierzę, pewnie komuś
                                                    uciekło.....
                                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 15.10.04, 20:26
                                                    Jak Wy dziewczęta potraficie zagmatwać z owłosionym ogonkiem
                                                    ;)
                                                    Lecz cóż to ma wspólnego z Pięknym Olsztynem - a ma!
                                                    owłosiony ogonek to jak Długie z Lasem wokoło.
                                                    :)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 15.10.04, 22:15
                                                    Witam Olsztyna
                                                    Jest milo i przyjemnie, pogoda spacerowa, nie dziwię sie , że i zwierzęta
                                                    wyszły sobie poskakać
                                                    Chciałby ktoś ze mną porozmawiać ?
                                                    będe do 23.00
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 15.10.04, 23:09
                                                    Tak to proste, że i gadać szkoda czasu
                                                    Lepiej plecak wziąć i iść przed siebie wprost
                                                    Szukać wiatru i zapachu szukać lasu
                                                    Jak najdalej zadymionych wielkich miast

do jutra :)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 16.10.04, 21:11
                                                    świetna sprawa, bedę rozmawiać do siebie, nikogusieńko w Olsztynie
                                                    ogromna mucha siadła mi teraz na monitorze i co teraz, ja nawet muchy nie
                                                    zabiję :)
                                                    może sie przestraszy poezji ;)))
                                                    oooo, chyba nózki myje, ale widok, rozkojarza mnie
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 16.10.04, 21:15
                                                    Wędrować dobrze jest wśród jezior
                                                    Gdy słońce mówi nam dobranoc
                                                    I śmiać się nocą do księżyca
                                                    I kłaść się spać dopiero rano.

byłam mucha nie ma muchy
                                                    pewnie wiersz jej sie nie podobał
                                                    a taki piękny
                                                    cudowny
                                                    jeszcze raz przeczytam

Wędrować dobrze jest wśród jezior
                                                    Gdy słońce mówi nam dobranoc
                                                    I śmiać się nocą do księżyca
                                                    I kłaść się spać dopiero rano.

• rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 16.10.04, 21:33
                                                    Aż przyjdą czasy, gdy ścierniska
                                                    śniegi zakryją aż do wiosny
                                                    W lesie igłami nam się skłonią
                                                    Polskie zielone zawsze sosny

a mucha dalej tańcuje
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 16.10.04, 22:15
                                                    Jakie ulice zostaną wyremontowane, gdzie powstaną miejskie bloki? Zadecyduje o
                                                    tym Wieloletni Plan Inwestycyjny na lata 2005-2008, którego projekt właśnie
                                                    został przygotowany. Uwaga, mieszkańcy! Teraz jest czas, aby oglądać dokument,
                                                    uzupełniać, protestować

uwaga, mogą być protesty na ulicach
                                                    ale w niedzielę chyba nie
                                                    miłej niedzieli
                                                  • Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piękny cz.80 IP: *.olsznet.ec.pl 17.10.04, 11:32
                                                    Olszyn,deszczowy,ale cieply i piekny.
                                                    "Sama",w taka noc........
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.80 17.10.04, 17:25
                                                    Gość portalu: Muraszka napisał(a):

Olszyn,deszczowy,ale cieply i piekny.
                                                    "Sama",w taka noc........

Uff. Jestem po 1,5 godz. spacerze. Starowka wyglada fajnie bez samochodow.
                                                    Mimo kiepskiej aury sporo zwiedzajacych, w tym dosc glosne grupki zza Odry.
                                                    Muraszka. Troche wiecej optymizmu; do nocy jest jeszcze troszke czasu.
                                                    A medoldia "Sama w taka noc" jest wspaniala....
                                                  • thor_tr Re: Olsztyn jest piękny cz.80 17.10.04, 18:07
                                                    Witam.Dzisiaj trochę deszczu,trochę słońca.Po prostu jesień:-)
                                                  • Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piękny cz.80 IP: *.olsznet.ec.pl 17.10.04, 19:14
                                                    Ta piosenka ,to bylo do "samotnej" wczoraj na "Olsztynie pieknym",Rity.
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.80 17.10.04, 19:45
                                                    Gość portalu: Muraszka napisał(a):

> Ta piosenka ,to bylo do "samotnej" wczoraj na "Olsztynie pieknym",Rity.

Aaaaaaa... . Teraz kapuje. Co nie zmienia faktu, ze piosenka jest piekna.
                                                    A skoro juz jestesmy przy piosenkach. Dzisiejsza aura"zachecala" do smerfowania
                                                    po necie. Przy okazji wpadlem na tekst tej oto piosenki.
                                                    Kto pamieta jej tytul ?. Oczywiscie bez zagladania do netu ?.

To ostatni już spacer nasz ...
                                                    Idąc, trzymasz za rękę mnie.
                                                    Słońce zaszło za stromy las,
                                                    Gdzieś nad Wisłą zapada zmierzch.

Pewnie myślą powracasz znów
                                                    Do dalekich, rodzinnych stron.
                                                    Gdzieś daleko jest Wołgi brzeg,
                                                    Gdzieś daleko Twój stoi dom.

Gasną już ostatnie blaski dnia,
                                                    Gdy idziemy razem, Ty i ja.
                                                    Już nad wodą wstają szare mgły,
                                                    Gdy idziemy razem ja i Ty.

Zanim ścichnie Twych kroków rytm,
                                                    Zanim słońce swój zgasi blask,
                                                    Spójrz, jak rzeka o zmierzchu lśni.
                                                    Słuchaj wiatru, co w liściach gra.

Kiedy wrócisz znów nad Wołgi brzeg,
                                                    Kiedy będziesz bulwarami szła,
                                                    Może czasem sobie wspomnisz mnie,
                                                    Może czasem wspomnisz spacer nasz.

Może czasem wspomnisz spacer nasz,
                                                    Może czasem sobie wspomnisz mnie.
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 17.10.04, 19:50
                                                    dzięki Muraszka, tak bylo niestety - samotność w Olsztynie, ale czasmi i tak
                                                    jest dobrze. Chodziliście kiedyś samotnie po Olsztynie ?
                                                    Chyba nie jest przyjemnie.
                                                    Nawet przepiękny zachód slońca nad jeziorem można oglądać samemu, ale jednak
                                                    musi sie tym szczęściem podzielic z drugim czlowiekiem

W Krakowie pogoda fajna, lecz smutna, bez slońca
                                                  • Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piękny cz.80 IP: *.olsznet.ec.pl 17.10.04, 20:51
                                                    Dawno,dawno temu,za czasów milicji....
                                                    Odprowadzalam kolezanke ciemnym jeszcze rankiem,
                                                    na stop do W-wy,bo uciekl jej pociag.
                                                    Sprawa byla gardlowa w tej W-wie ,
                                                    a kolezanka z nadmiaru nerwow ,zaspala.
                                                    Stop sie udal.
                                                    Zapisalam numer samochodu(komorek jeszcze wtedy nie bylo).
                                                    Ulica Warszawska (stara jeszcze),ide z dusza na ramieniu.
                                                    Staram sie przy ul.Szrajbera isc jak najblizej Pałacyku
                                                    (teraz opodal jest amerykanski bar na "M").
                                                    Taksowki byly wtedy, o tej porze ,szczegolnie,niespelnionym marzeniem.
                                                    Przyciskam sie prawie do sciany Palacyku, bo jedzie gazik MO.
                                                    Hamuje! Serce mam na ramieniu!
                                                    A oni, czy pania podwiesc do domu,ma pani dosc daleko.
                                                    Podwiezli,bezpiecznie ,tylko dlaczego nie pytali o adres???
                                                    Teraz, chociaz wole ,to teraz,
                                                    nie czuje sie bezpieczna ,nawet na swoim osiedlu.
                                                    Sama w taka noc.... w Olsztynie ? Brrrrrrrrrrrrrr
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 17.10.04, 21:01
                                                    bpkw - piosenka znana trochę ze słów ale nie kojarzę kto ją śpiewa

Chodzenie po nocach samemu, zawsze dodaje adrenaliny.
                                                    Zawsze staram sie chodzić za kimś niż ktoś za mną - zwracam na to uwagę
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.80 17.10.04, 21:07
                                                    Mialem bardzo podobna historie we Wrzeszczu. Wyszedlem od znajomej baaardzo
                                                    pozno i nie zdazylem sie zalapac na ostania kolejke do Sopotu. Wtedy jeszcze
                                                    kolejka miala kilka godzin przerwy w kursowaniu, wlasnie w porze nocnej. Jedy
                                                    sposob na dostanie sie do Sopotu to autobus nocny. Jak pech , to pech. Wracajac
                                                    z dworca zobaczylem tylko tyl nocnego, a nstepny mial byc ...no juz nie
                                                    pamietam za ile. Tak sobie chodze wzdluz przystanku i widze, ze jedzie Nysa z
                                                    napisem MO. Umysl zadzialal szybko; trzeba ich sprowokowac. Na ich widok, isc
                                                    szybko no i milicja zatrzymala sie. Wylegitymowali, przepytali... i
                                                    podziekowali. A ja na to; a jedziecie moze do Sopotu ?. No bo autobus mi
                                                    nawial. Popatrzyli na siebie i powiedzieli : siadaj studenciak.I podwiezli pod
                                                    sam akademik.
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.80 17.10.04, 21:11
                                                    Rita. To piosenka Seweryna Krajewskiego " Trzymajac sie za rece". To byl
                                                    przeboj z drugiej polowy lat 70-tych. Lat przepieknych, trzeba dodac. Mam do
                                                    tej piosenki sentyment. Wlasnie wtedy....
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 17.10.04, 21:15
                                                    Trzymając się za rece - tytuł wspaniały, ale melodii nie kojarzę
                                                    Jak śpiewa Krajewski to i musi być melancholijna
                                                    Słuchasz ją często ?
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 17.10.04, 21:12
                                                    no to fajnych milicjantów mieliście
                                                    Ale w nocy to chyba najbezpieczniejsi ludzie
                                                  • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.80 17.10.04, 21:20
                                                    Baaaaaaaaaaardzo dawno juz jej nie slyszalem. Ale muzyke i slowa pamietam do
                                                    dzis. No i ten tytul... .Chyba masz racje z milicjo-policja. Ci od pilnowania
                                                    porzadku sa zdecydowanie najsympatyczniejsi. Popularnie nazywa sie
                                                    ich "stojkowymi" i bardzo dobrze ze sa... .
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 17.10.04, 21:25
                                                    bpkw - ja sie czuję bezpieczniej jak chodza Policjanci, czuję , ze ktoś czuwa
                                                    nad porządkiem

przechodzimy do następnej części
                                                    Muraszka zakłada
                                                    zapraszam
                                                  • Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piękny cz.80 IP: *.olsznet.ec.pl 17.10.04, 21:21
                                                    bpkw,rita,rita ,bpkw???
                                                    Kto strzeli?
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 17.10.04, 21:23
                                                    Muraszka - zakladasz wątek
                                                    i nic się nie przejmuj
                                                  • Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piękny cz.80 IP: *.olsznet.ec.pl 17.10.04, 21:31
                                                    Jak by nie czytac Rita,po stronie setki sa Twoje wpisy.
                                                    A ja dzisiej nie mam glowy. Proszę nie ja! OK ???? :-))
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.80 17.10.04, 21:33
                                                    dobrze, zakładam watek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka