Dodaj do ulubionych

Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

13.11.04, 22:04
To wspaniala wiadomosc. Bedzie male forumiatko !!!!!!!!!!!!!!
A jakie ladne na zdjeciu ...
Obserwuj wątek
    • giga5 Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.11.04, 22:06
      Jeśli tak to gratuluję, zdrówka życzę:)
    • rita100 Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.11.04, 22:07
      gratulacje !!!!!!!!!!!!! :)
      • rita100 Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.11.04, 19:08
        mam pytanie o termin - lipiec ?
        • angela-rt Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.11.04, 19:53
          CZerwiec ,a gratulacje należą sie także Koobrze;-)))
          • rita100 Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.11.04, 20:03
            no właśnie, to Koobra będzie musiał urządzić w lipcu jak to sie mówi chrzciny :)
            kurcze, tego jeszcze nie mieliśmy :)
            teraz musi być tort :)
            i prezenty :)

teraz dbaj o nasze maleństwo :)
            • oso1 Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.11.04, 20:14
              No i o to chodzi!!!
              :)))))))
              Gratulacje
              Widać, że nie śpią.
              Działają!!!!!
              :)))))))))
    • bpkw Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.11.04, 20:22
      Imiona podalem w innym watku, ale tu raz jeszcze powtorze: Zosia lub Oleczek...
      • Gość: Muraszka Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.olsznet.ec.pl 14.11.04, 20:25
        Angela,to jednak moje prognozy byly trafne?
        Serdeczne GRATULACJE!
        • rita100 Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.11.04, 20:30
          widzicie, jak to się robi ?
          A my siedzimy przed klawiaturką i monitorkiem - czyli męższczyżni do dzieła.
          Ja będę Wam poematy pisać w tym czasie
          Kto następny ?
          myślicie , ze being ?
          • bpkw Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.11.04, 21:15
            rita100 napisała:

Kto następny ? myślicie , ze being ?

Being probuje...
    • sola28 Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.11.04, 21:27
      Gratuluję :)
      • lustroo Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.11.04, 07:51
        Angi cieszę się bardzo :) Zdrówka :)
        • angela-rt Re: Angela i Koobra GRATULACJE 15.11.04, 09:50
          Dziękujemy wszystkim za miłe słowa;-)
          • spinkaa Re: Angela i Koobra GRATULACJE 15.11.04, 20:05
            To się dopiero bedzie działo w tym czerwcu, no, no....
            Angela, tysiąc buziaczków dla Ciebie i dla Kobry, ale z gratulacjami jednak
            wstrzymam sie do czerwca - przed Toba cięęęzkie miesiące, więc sił Ci życze i
            zdrówka:-)))))))
            • rita100 Re: Angela i Koobra GRATULACJE 15.11.04, 21:10
              tak, teraz sie trzeba dobrze odzywiać i czekać aż zacznie kopać :)
              A jak Marysia tą wieść przyjeła ?
              W bociana wierzy ? ;)))
              • inka28 Re: Angela i Koobra GRATULACJE 15.11.04, 23:26
                I ja się dołączam z gratulacjami dla Angeli i Koobry:) Duuuuużo szczęścia dla
                Maleństwa, które widziałam na zdjęciu, nic że nieco prześwietlone:)))
                Zofia to bardzo piękne imię:) i w życiu forumowym będzie dobrze ustawione,
                prawda Rita?;)
                (A bpkw, dlaczego Ty się nie chwalisz, co?)
                • zbyszek07 Re: Angela i Koobra GRATULACJE 16.11.04, 07:27
                  Angela i Kobra zaplanowali
                  nowego uczestnika III Zjazdu Forum Olsztyn!
                  Powodzenia!
                  Duzo szczescia!
                  :-)
    • Gość: detritus Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 12:58
      Gratulacje :o)))
    • being28 Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.11.04, 09:37
      Ja mysle, ze na kolejnym sie nie skonczy. Ojczyzna w kryzysie, mlodziez sie
      przyda. Moze juz tym razem trojaczki?

Gratuluje!!!
      • zbyszek07 Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.11.04, 10:15
        Na zdjeciu bylo jedno!
        masz inne informacje?
        a moze wiesz cos o innych blizniaczkach?!
        (+ Angeli dziecina)
        • angela-rt Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.11.04, 10:47
          Zapytajcie Inkę;-))))
          • zbyszek07 Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.11.04, 13:33
            Inka z nami gada tylko przez swojego rzecznika forumowego!
            • inka28 Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.11.04, 14:00
              Pragnę zdementować to i owo!
              Udzielam się osobiście, ale mam porażająco mało czasu, o czym rozmawiałam m.in.
              z bpkw. Ale jestem z Wami duchem:)
              bpkw - nie wierz beingowi;) My jesteśmy zdrowym polskim katolickim konkubinatem
              i nie pstro nam w głowie;) Takie rzeczy po ślubie!;)
              Angela, to zdjęcie szczerze mówiąc nieźle mnie zaskoczyło. Miałam okazję
              oglądać wcześniej kilka takich "fotek" i nigdy tam nic nie widzialam, prócz
              nieregularnych plamek. A u Ciebie widać wtraźnie - główkę, łapki i nóżki:)))
              Trzymaj się ciepło:)))
              • angela-rt Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.11.04, 20:10
                Mam najnowszą fotke,nie jest prześwietlona przez moją Marysie;-))))Fasolina dwa
                razy zwiększyła swoją objętość;-))))))))))
                • inka28 Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.11.04, 22:10
                  Jezu, jak ono będzie tak rosło, to Cię rozsadzi!! Żeby po urodzeniu tak rosło,
                  to rozumiem, ale teraz?;)))
                  PS: Nigdy nie wiedziałam tego - te zdjęcia to naturalna wielkość? Zupełnie się
                  na tym nie znam.
                  • luna37 Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.11.04, 22:22
                    Gratulacje!!!!! Gratulacje!!! Gratulacje!!!! I jeszcze
                    gratulacje.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    • angela-rt Inko bo to jest tak;-)))) 19.11.04, 10:03
                      Lunka- dzięki
                      Inko -to jest tak:w III tygodniu zarodek ma juz 2,5 mm długości,powstaje
                      zawiązek serca,zaczyna sie tworzyc układ krwionośny i nerwowy,od 21 dnia bije
                      serce.W czwartym tygodniu zarodrk ma 6 mm i ma juz nerki,wątrobei przewod
                      pokarmowy,tworzy sie pepowina przez ktorą dzidzi dostaje od mamy tlen i
                      składniki odzywcze.Powstają zawiązki kończyn;-)
                      II miesiąc-zarodek ma wszystkie narządy wewnętrzne,pojawiaja sie płuca,pracują
                      nerki,serce jest juz ukształtowane i pompuje krew.Wykształcaja sie dłonie i
                      palce z liniami papilarnymi,rozwijają sie takze stopyPowstają mięśnie,grubieja
                      i wydłuzaja sie chrząstki,zaczynaja sie tworzyć kręgosłup i zaczątki
                      żeber.SZybko rozwija sie głowa(stanowi 1/2 dł ciała)tworzy sie mozg i zaczyna
                      powstawać kora mozgowa.Wykształca sie twarz,zawiazki uszu i
                      oczu,podniebienie,żuchwa,zawiazki zębow mlecznych-ZARODEK ROŚNIE OK. 1mm
                      DZIENNIE.Pod koniec drugiego miesiąca mierzy juz 3,5 cm i waży 10g.
                      III miesiąc-maleństwo przypomina postać ludzką,ciało staje sie coraz
                      prostsz,wydłuzaja sie kończyny,dzidzia dalej sie rozwija,serce pompuje krew do
                      wszystkich części ciała.Pod koniec III m-ca czyli I trymestru dziecko waży 30-
                      40 gramów i mierzy 9cm.Ma wykształcone wszystkie części ciała i zaczyna nimi
                      poruszaćchociaż ruch są niewyczuwlne przez ciężarna.Narządy płciowe są juz
                      rozwinięte,ale trudno jeszcze rozpoznać płeć.

Info podane z poradnika:
                      "Od poczęcia do narodzin"
                      autor-Longin Marianowski
                      współautorzy:B.Pietrzak,S.Marianowska,J.Kawka
                      • rita100 Re: Inko bo to jest tak;-)))) 21.11.04, 21:54
                        Angela, zgloś jak jak poczujesz kpnięcie ;))))
                        • angela-rt Angela zgłasza sie :-) 17.01.05, 13:56
                          Zapomniałam sie zgłosić,czuje juz od 3-4 tygodni,ostatnio to nawet bardzo czuje-
                          heheh fajnie tak znowu poczuć,tatusiek tez juz czuł;-))
                          • oso1 Re: Angela zgłasza sie :-) 17.01.05, 14:10
                            Ja ostatni raz to czyłem 17 lat temu :)
                            • rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 17.01.05, 21:25
                              czyli już kopie :)
                              a śpi grzecznie ?
                              • angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 18.01.05, 10:44
                                Na razie śpi grzecznie,zobaczymy co bedzie jak podrośnie;-)))),modle sie aby
                                było podobne w zachowaniu do Marysi,drugie takie dziecko jak Mania to
                                błogosławieństwo;-))))
                                • oczko61 Re: Angela zgłasza sie :-) 18.01.05, 12:49
                                  Gratulacje!!!!!
                                  • rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 18.01.05, 21:16
                                    to prawda - małe dzidzi mały klopot
                                    najważniejsze, ze wszystko w porządku
                                    badania są prawidłowe ?
                                    Angela - masz swojego stałego lekarza ?
                                    • angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 19.01.05, 09:52
                                      No oczywiście Rita ,ze mam tego samego co prowadził ciąże z Marysią,wyniki
                                      dobre, tylko troche ze mnie anemiczka sie zrobiła i musze wspomagać sie tym i
                                      owym,malenstwo wyciska ze mnie wszystkie soki ,jest większe niz ustawa
                                      przewiduje ;-)))Rośnie jak sie patrzy.
                                      Bpkw,chcesz dostać miedzy oczy!!!??? Ja ci dam ,uwazaj bo jak rzuce na Ciebie
                                      jakiś urok to myszy Ci sie zalegna;-)))))))))))))))))))))) )))))))
                                • bpkw Re: Angela zgłasza sie :-) 18.01.05, 22:10
                                  angela-rt napisała:

> Na razie śpi grzecznie,zobaczymy co bedzie jak podrośnie;-)))),modle sie aby
                                  > było podobne w zachowaniu do Marysi,drugie takie dziecko jak Mania to
                                  > błogosławieństwo;-))))

Koniec z latwizna: Drugie dziecko da Wam popalic...... :))))
                                  • rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 19.01.05, 20:22
                                    Angela - głośna sprawa w Olsztynie - jakiegoś ginekologa zamkli za pijaństwo w
                                    pracy - może sprawdż czy to nie Twój ;)))))))))))
                                    • rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 19.01.05, 20:23
                                      zgadzam się z bpkw - dzieci są rózne w charakterach, niech jeszcze sie wypowie
                                      oso - też ma dwójkę :)
                                    • angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 20.01.05, 13:33
                                      Ritko nie nie moj;-)))Ja chodze do odpowiedzialnego lekarza;-)
                                      • rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 20.01.05, 20:53
                                        ten sam co odbierał Marysię :)
                                        Ja też tak miałam, ufałam mu bardzo, dlatego z urlopu musiał wracać w sierpniu,
                                        na szczęście był obok Krakowa.
                                        Czy pierwszy poród był lekki ?
                                        • ktos2104 Re: Angela zgłasza sie :-) 21.01.05, 07:01
                                          Jak mógł mi umknąć taki ważny wątek..:-)?
                                          same bieżące wiadomosci..:-)
                                          • rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 21.01.05, 20:19
                                            Ktosiczka - tak, właśnie kibicujemy małej w brzuszku, by przygotowała sie do
                                            wyjścia na świat :))))
                                            Angela - kopie już ??????
                                            Zobacz którą nogą , może być leworęczna ;)))))
                                            • angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 21.01.05, 21:18
                                              Małej dzidzi bo czy chłop czy baba to jeszcze nie wiem,Marysia leworęczna to i
                                              rodzeństwo ma taka szanse;-)))Kopie jak sie patrzy;-)
                                              • rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 21.01.05, 21:21
                                                Marysia leworęczna ????
                                                Moja też jest i wiesz , ze wyczytałam , ze leworęczni mają ujryty jakiś talent.
                                                Czy już coś zauważyłaś u Marysi ?
                                                • angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 22.01.05, 11:20
                                                  Tak ,dobry słuch muzyczny i ciągoty do gry na instrumentach (skrzypce jej sie
                                                  podobają),lubi tez sport,ale to lubi większość dzieci.Ze względu na swoj
                                                  pokaźny wzrost i świetn figure;-) wroze jej kariere siatkarki,pływaczki,albo
                                                  modelki,a moze zostanie muzykiem????Ona twierdzi ze będzie stomatologiem;-))))
                                                  • rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 22.01.05, 19:00
                                                    ha, ha, ha to są plany, a w życiu ona sama znajdzie w sobie zainteresowanie.
                                                    Otoczenie, kolezanki i taki specyficzny wiek młodziezowy wyklarują jej
                                                    talent ;)))))
                                                    No to spokojnie czekamy, zobaczymy czy Marysia nie będzie zazdrosna o
                                                    maleństwo ?
                                                  • angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 23.01.05, 17:53
                                                    Nie Rita to nie są plany,ja nie zamierzam planować zycia Marysi,moge jej
                                                    podpowiadać ,pomagać ,ale nie decydować za nią.Jutro idzie na basen,chce uczyc
                                                    sie pływać,ale jesli jej sie nie spodoba,nie bede cisnęła,zapisze ją do szkoły
                                                    muzycznej bo pragnie grac na skrzypcach,ale moze sie okazać,ze wcale nie ma
                                                    dobrego słuchu (jeśli chodzi o skrzypce),a moze jej sie to nie bedzie
                                                    podobało....Ja jej nie bede zabraniała,ale nie bede zmuszała do czegoś co jej
                                                    nie bedzie lezało.Dopilnuje jedynie by ze wszystkiego jak to dzieciak nie
                                                    rezygnowała by nie kończyło sie słomianym zapałem,ale jesli czegos nie bedzie
                                                    lubiła to dla zaspokojenia własnych pragmnień nie bede ją do tego zmuszała.To
                                                    ze chce byc stomatologiem...hym..teraz tak mowi ,jest jeszcze mała,zobaczymy za
                                                    pare lat;-)))))))
                                                  • rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 23.01.05, 19:52
                                                    wiem, wiem Angela nic nie można zaplanować, ale jedno jest pewne czym skorupka
                                                    za młodu......, a tu masz ogromny wpływ na dziecko póki kierujesz, póki ona
                                                    jest jeszcze posłuszna.
                                                    Gdybym ja miała możliwość jeszcze raz kierować dzieckiem - to zrobiłabym
                                                    dokładnie to samo tylko z większym uporem - a więc - nauka pływania, nauka
                                                    jadzdy na nartach, nauka w lecie tenisa, dodałabym jeszcze kursy tańca -
                                                    pózniej prywatna nauka języka angielskiego i niemieckiego. I wszystko mi szlo
                                                    nawet dobrze, do momentu mojej pracy i zaangazowania w nią calodobowego -
                                                    zaniechania dalszej pracy nad dziećmi i zostawienia samych sobie.
                                                    Wiem , ze wiąże sie to z kosztami, ale koszty sie zwracają po czasie - teraz
                                                    moje dzieciaki zarabiają na lekcjach i moga iść zagrać w tenisa. Pewne podstawy
                                                    mają. Teraz w dobie internetu, koniecznie trzeba ich oderwać i zainteresować
                                                    czymś innym, inaczej zatracą się w internecie - sama to po sobie widze.
                                                    Dobrze robisz, że zapoznajesz Marysię ze wszystkim sposobami spędzenia czasu.
                                                    A komputerek juz ją interesuje ?
                                                  • angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 23.01.05, 20:36
                                                    Interesuje;-)Teraz bardziej gry,ale prosi mnie,wyszukaj mi to czy tamto,mowi
                                                    mozna sprawdzic, wejdz w google itp.Potrafi właczyc komputer ,uruchomic
                                                    internet wejść w ulubione i otworzyc "swoje" strony,potrafi wkładać płytki
                                                    uruchomic gry(edukacyjne-ma)....Ma jednak ograniczany przez nas czas,nie spędza
                                                    przy kompie go wiele,wszytko pod okiem rodziców;-))))
                                                  • rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 23.01.05, 20:50
                                                    Angela................. ja tak tez szntażowalam, ograniczałam czas, ale to
                                                    wszystko do czasu, pózniej zaczną sie harace - lepiej nastaw się na kupno
                                                    drugiego komputera, pózniej bedzie walka i nerwy. To zaczyna być problem jak
                                                    postępować z dziećmi kiedy popadną w nałóg. Ale tak jest, chyba sie trzeba
                                                    nauczyć z tym żyć niż zwalczać XXI wiek, taki on już będzie.
                                                    Masz przynajmniej spokój w tym czasie.
                                                    A Marysia ma już 6 lat ?
                                                  • angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 24.01.05, 11:10
                                                    Marysia ma 5 lat,a jeśli chodzi o nałóg,eeeeeeeeeee ja nie chce dopuścić do
                                                    tego ograniczając jej czas przy kompie juz teraz,zaden szantaz,są zasady
                                                    wpajane od malca ktorych wszyscy sie trzymają,konsekwencja to podstawa;-))))
                                                  • rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 24.01.05, 21:23
                                                    to Marysia ma czas na pewne szkolenia, nich cieszy sie wolnością :)
                                                    A czy ona bawi sie laleczkami, pozzlami i kolorowankami ?
                                                    Co teraz dzieci cieszy w prezencie np. na Mikolaja, bo wiesz Angela moje
                                                    dawniej, to cieszyły sie każdą rzecza niedostęmną w tamtych czasch i kupowało
                                                    sie prezenty w Pewexie - a jak jest teraz ?
                                                    I moda byla na lalki Barbi :)
                                                  • rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 11.02.05, 19:44
                                                    Jak się czujesz Angela ?
                                                    Zbliża sie wiosna :)
                                                  • angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 11.02.05, 20:00
                                                    dobrze,dobrze,dziekuje,lekarze kazali odpoczywac to odpoczywam;-))))))))))
                                                  • rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 11.02.05, 20:10
                                                    a co czytasz ?
                                                  • angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 12.02.05, 11:08
                                                    chodzi Ci o książki ???? obecnie wszelkiego rodzaju poradnikio itp dotyczące
                                                    ciąży ;-)))))))))))))) i zaraz kończe "Z głowy"Głowackiego
                                                  • brzoza Re: Angela zgłasza sie :-) 12.02.05, 19:11
                                                    Angela, a wymysliliście juz imię dla Człowieczka?
                                                  • rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 12.02.05, 20:46
                                                    Ciekawe kto zadecyduje o imieniu ?
                                                    U mnie teściowa :)
                                                    Angela - własnie skończyłam inną książkę i od jutra zaczynam czytać Z głowy
                                                    Glowckiego - ale przypadek :)
                                                  • bpkw Re: Angela zgłasza sie :-) 12.02.05, 21:02
                                                    brzoza napisała:

Angela, a wymysliliście juz imię dla Człowieczka?

Zosia lub Oleczek... :)))
                                                  • angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 13.02.05, 09:58
                                                    Zosia ,ale dla chłopca jeszcze nie mamy,jest pare propozycji,Oleczek odpadł w
                                                    przedbiegach moze Franek,albo Staś,a moze Bruno(od kierowcy rajdowego)Jeśli
                                                    bedzie chłop to koobra chce nazwac imieniem zwyciezcy tegorocznego rajdu
                                                    polskiego :-)))))))))))))ktory odbedzie sie na początku czerwca koło Olsztyna
                                                    (zamiast rajdu Kormoran)Tyle ze moga przyjechac kierowcy z innych krajow i tu
                                                    moze byc śmiesznie,oczywiscie jak mi sie nie bedzie podobało to na przypadek
                                                    nie postawie;-))))))))))))))))))))))
                                                    A tego by brakowało aby mi teściowa imiona dla moich dzieci wymyslała;-)No cos
                                                    Ty Rita;-)
                                                  • rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 13.02.05, 21:36
                                                    ha, ha - tak to jest kiedy dla teściowej to są jedyne wnuczki i otoczyła je i
                                                    mnie szczególną opieką , nie mogłam jej sie przeciwstawić. Widziałam jak sie
                                                    cieszy, nie mogłam jej tego zrobić i się nie zgodzić.

Ale podoba mi się imię dla chlopca, ktore Koobra zaproponował - to jest
                                                    wspaniały pomysł i gest.
                                                    Myślę , ze bedziemy strasznie kibicować w rajdzie, bardziej zwracając na imię
                                                    zawodnika. Jak będzie ten rajd to załóz w klubie specjalny wątek.
                                                    A ciekawe jak u bpkw - kto wybrał imię dla wnuka ?
                                                  • lustroo Re: Angela zgłasza sie :-) 14.02.05, 07:32
                                                    Zdrówka i dobrego samopoczucia Angi :)
                                                  • ewucha28 Re: Angela zgłasza sie :-) 14.02.05, 09:14
                                                    lustro ;-))))
                                                    Rita ,a co powiesz o imieniu jakie wybraliśmy dla daziewczynki???
                                                    Zosieńka,ładnie,prawda?.
                                                    ;-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                                                  • angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 14.02.05, 09:15
                                                    Oczywiśvcie poprzedni wpis nalezy do mnie;-)
                                                  • rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 14.02.05, 20:36
                                                    Angela - z tą Zosieńką, to trudna sprawa , nigdy nie wdrażałam się w takie
                                                    sprawy tajemne jak nadanie imienia. Nigdy się już nie dowiem dlaczego matka
                                                    mając imię Zofia dała to samo imię również swojej córce. Ale teraz , kiedy dane
                                                    mi było przeczytać i zgłębić się nad samą ideą Sofii jestem z tego imienia
                                                    dumna. Nie będę go wychwalać tylko wstawię Ci kilka cytatów, które same mówią
                                                    za siebie.
                                                    Sofia - duch świata, zasypuje szczelinę między Bogiem a człowiekiem solidną,
                                                    ciągłą substancją, będąca w istocie mieszaniną tego co Boskie i tego co ludzkie.
                                                    Wg filozofa Sołowjowa - szczególnie bliski Sofii wydaje się żeński charakter
                                                    Wielkiej Istoty, sprawiający - zdaniem Solowjowa - że nie jest ona ani Bogiem,
                                                    ani synem Bozym, ani aniołem, ani świętym czlowiekiem, ale "prawdziwą, czystą i
                                                    pełną ludzkośći".
                                                    Sofia ma charakter nieokreślony.
                                                    Angela, ja myślę , że warto dawać słowiańskie imiona polskim dzieciom, takie
                                                    Zosie, Marysie, Jagienki, Basie, Ewy, to są nasze tradycje narodowe. Zawsze ich
                                                    imieniny były znane i świętem dla całej rodziny i okolicy.
                                                    Ale rywalizacja sportowa i fair play zostawmy chlopakowi, jak nigdy będę
                                                    śledzić rajd samochodowy - jakie imię wygra ? Ale pamietajcie o zasadzie fair
                                                    pley w sporcie to to najbardziej się liczy.
                                                    pozdrawiam Cię Angela - jeśli możesz czytaj teraz bardzo wesołe ksiązki i
                                                    ksiązki typowo relaksujące, bo czytacie w dwójkę :)
                                                    Glowcki jest dobry :)
                                                  • ktos2104 Re: Angela zgłasza sie :-) 14.02.05, 22:17
                                                    o rany..Angi..to zdjęcie Marysi??czy Twoje w dziecinstwie..:-))))?
                                                    Koobry nie poznałam osobiście..nie mam odniesienia..ale pozdrawiam..:-)
                                                    Przez moment miałam wątpliwość..:-))))
                                                    Zosia..ładnie..nasze takie..:-)
                                                  • angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 14.02.05, 23:19
                                                    ktosieńko-to zdjęcie- to mojej Maryni,
                                                    Ritka to na głos dla Marysi i dzidzi czytam teraz Puchatka na zmiane z
                                                    wierszami Brzechwy,to dla swoich maleństw,a dla siebie Głowacki;-)
                                                    Co do imion to my w takich "naszych "lubujemy,Marysia ,Zosia,Staś,czy
                                                    Franek,,,,,zobaczymy ;-)
                                                  • ktos2104 Re: Angela zgłasza sie :-) 15.02.05, 07:59
                                                    ..jak się bedzie nazywał zwycięzca rajdu..:-)))))
                                                    te nasze..aniołki..
                                                    z różkami...:-))))
                                                  • brzoza Re: Angela zgłasza sie :-) 15.02.05, 09:07
                                                    Ewuniu - Zosia po bardzo piekne imie, podobnie zreszta jak Marysia. Nie tylko
                                                    takie nasze, polskie, ale bardzo cieple, kobiece, czyste. A jakie ładne sa te
                                                    wszystkie Irenki, Halinki, Jadwisie i Helenki!
                                                    Z kolei dla faceta - nie zdawaj sie na przypadek, bo co bedzie, jesli rajd
                                                    wygra np. jakis Heliodor (znalam jednego, brrr...), albo inny Bonawentura.
                                                    Imiona typu Franciszek, Antoni, Jerzy, Stanisław, Władysław, czy Bolesław i
                                                    Bronisław dzis, niestety nie cieszą sie popolarnoscia, a szkoda (na szczescie
                                                    sporo Jasiow i Wojtkow rodzi sie ostatnimi czasy).
                                                    Pozdrowka:-)))
                                                  • andulka7 Re: Angela zgłasza sie :-) 15.02.05, 14:07
                                                    I jeszcze Basie i Krysie. A co powiecie o ANI ??? Przepiękne imię , mmm.....
                                                    ;)))
                                                  • spinkaa Re: Angela zgłasza sie :-) 15.02.05, 14:10
                                                    Andulko - Ania (podobnie jak Ewa, hmm...) jest absolutnie ponadczasowa! Mówie
                                                    serio.
                                                  • rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 15.02.05, 20:03
                                                    no to Angela , czekamy w napięciu na imię dla chlopca. Wiem , ze doskonałym
                                                    znawcą rajdowym jest też forumowski Pioter - takie połaczenie z Koobrą może
                                                    poskutkować przyszlym mistrzem rajdowym ;))))))
                                                  • bpkw Re: Angela zgłasza sie :-) 15.02.05, 23:58
                                                    Wg mnie dziecko, bez wzgledu na płeć, winno miec na imie Krzysiek....
                                                    Jest to imie i rajdowe, i odkrywcze / vide Kolumb /, i ladne / vide .../
                                                  • angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 16.02.05, 14:39
                                                    BPKW -popłakałam sie ze śmiechu,boskie to było,podobnie jak fotki ukazujące
                                                    problem impotencji:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                                                  • andulka7 Re: Angela zgłasza sie :-) 16.02.05, 15:58
                                                    Coś w tym jest.... Mój ojciec ZAWSZE zwraca się do mojej mamy "Krzysiu".....
                                                    ;)))
                                                  • inka28 Re: Angela zgłasza sie :-) 16.02.05, 16:37
                                                    Angela, nazwij dziecinkę Roman, może jakiś bonus będzie:)))
                                                  • rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 16.02.05, 20:35
                                                    ewentualnie proponuję imię Erazm - jest tylko jeden, ten z Rotterdamu,
                                                    przydałby sie z Olsztyna też ;))))))))))
                                                  • angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 17.02.05, 11:17
                                                    Dyskusje przeprowadzją a i tak dziewczynka bedzie;-)
                                                  • rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 17.02.05, 21:09
                                                    ale Rajd będzie ciekawy na myśl o imieniu mistrza :)
                                                    Kibicowanie imion :)
                                                  • ktos2104 Re: Angela zgłasza sie :-) 18.02.05, 05:36
                                                    :))))))
                                                    u mnie stanęło na Zuzannie(prawie jak Joanna...:-)))))
                                                    można zdrobnić.. i poważną być..:-)
                                                    i Krzysztofie;p...:)
                                                    jak się ma do czynienia z duzą ilością dzieci...:))))
                                                    naprawde trudno wybrać..bo każdy ma inne skojarzenia do osób...:-)
                                                    jak nazwiesz Joanna...to (90%)zapewne do spokojnych nalezeć nie będzie..:)))
                                                    (przynajmniej nie spotkałam..)
                                                    Angi..przeciez Wiesz..ma szybciutko przyjść na świat,
                                                    żeby nie męczyć mamusi..
                                                    i obdzielić nas pięknym..pierwszym..uśmiechem...:)
                                                    topnieję..na samo wspomnienie..ech..:)
                                                    i proszę dać znać kiedy ciocie i wujkowie bedą zaszczyceni,
                                                    żeby ten usmiech tez zobaczyć..:-)
                                                  • Gość: ak Re: Angela zgłasza sie :-) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.02.05, 23:20
                                                    Angela, przedewszystkim gratulacje. A co do imienia, to nie bede sie udzielal -
                                                    mam 2 facetow i w tym kierunku byly wszystkie za i przeciw.
                                                    Pozdrowienia
                                                  • angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 24.02.05, 11:50
                                                    Dziękuje Ak;-)
                                                  • rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 01.03.05, 20:56
                                                    Angela - nie wiem co jest w tym Olsztynie, ale chlopacy są nadzwyczaj jacyś
                                                    tacy doskonali - poznalam trochę synów forumowiczów i jestem pełna uznania,
                                                    jestem nimi zauroczona pod każdym względem.
                                                    Nie wiem dlaczego tak dużo jest chlopaków ? W Olsztynie, kazdy ma prawie syna ,
                                                    albo dwóch synów. Moze macie jakąs receptę ?

Przyjdzie na to czas, na to czas
                                                    na spacery w letnia noc
                                                    czekoladki sobie weż .....
                                                    alez ta Wioletka spiewa mi za uszami
                                                  • bpkw Re: Angela zgłasza sie :-) 01.03.05, 21:18
                                                    Rita. Chcialo Ci sie Violetty to ja masz. W Twojej skrzynce, juz za chwilke...

"...ale najpierw sprawdz kochanie,
                                                    czy spodobasz sie mej mamie..."
                                                  • rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 01.03.05, 21:32
                                                    a swoim synie nic nie powiesz ??????
                                                    Synowie Olsztyna ;))))
                                                  • bpkw Re: Angela zgłasza sie :-) 01.03.05, 21:34
                                                    Moj syn ma swojego syna...
                                                  • rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 01.03.05, 21:51
                                                    a nie mówiłam - klan olstyńskich synów ;)))))
                                                  • oso1 Re: Angela zgłasza sie :-) 01.03.05, 23:03
                                                    Jak to mówią - postawić dom, zasadzić drzewo, zapalić fajkę, spłodzić syna. Ileż
                                                    to ja miałem problemów z rzuceniem tej fajki potem ;)
                                                  • angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 02.03.05, 16:15
                                                    HEHEH masz rita odpowiedz,oso do nałogu nie ciągnie? a dom postwiłeś????
                                                  • rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 02.03.05, 21:12
                                                    tak, tak Angela, oso rzucił nałóg, kurcze jak papierosy podrożały i jak oso
                                                    przeliczy ten papieros na złotówki to nie jedną cegłe już ma na dom ;))))))
                                                  • angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 02.03.05, 21:45
                                                    To ze rzucił to wiem,pytam czy go nie ciągnie;-)))
                                                    Ale namiot nie jeden postawiłeś na biwaku co???:-)))))))))
                                                  • rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 03.03.05, 21:46
                                                    A słyszałaś Angela, że w Warszawie uchwalono, że wszystkie badania ciązowe będą
                                                    za darmo ?
                                                  • angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 03.03.05, 22:33
                                                    Ja mieszkam w pięknym OLSZTYNIE;-)
                                                  • groszek1 Agnieszka i Mateusz 04.03.05, 09:44
                                                    A moje pociechy noszą piękne imiona(moim zdaniem) Aganieszka i Mateusz.
                                                    Pozdrawiam
                                                  • oso1 Re: Agnieszka i Mateusz 04.03.05, 23:41
                                                    i pozdrowienia dla Koobry :)
                                                  • ewucha28 Angela zgłasza sie;-) 06.03.05, 18:36
                                                    Pozdrowie,dziękuje.
                                                  • angela-rt Re: Angela zgłasza sie;-) 06.03.05, 18:37
                                                    No właśnie heheh
                                                  • rita100 Re: Angela zgłasza sie;-) 06.03.05, 19:35
                                                    to nic
                                                    ja sie zaczynam martwić o Koobre, faktycznie, nikt o niego nie dba - wszyscy
                                                    wpatrzeni w Angele
                                                    a mówią, ze ojciec najbardziej sie denerwuje
                                                    tak ?
                                                  • rita100 Re: Angela zgłasza sie;-) 06.03.05, 19:36
                                                    to zdrówka życzę - seteczkę robię ;))))) z tej okazji

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka