bpkw 13.11.04, 22:04 To wspaniala wiadomosc. Bedzie male forumiatko !!!!!!!!!!!!!! A jakie ladne na zdjeciu ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
giga5 Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.11.04, 22:06 Jeśli tak to gratuluję, zdrówka życzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 13.11.04, 22:07 gratulacje !!!!!!!!!!!!! :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.11.04, 19:08 mam pytanie o termin - lipiec ? Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.11.04, 19:53 CZerwiec ,a gratulacje należą sie także Koobrze;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.11.04, 20:03 no właśnie, to Koobra będzie musiał urządzić w lipcu jak to sie mówi chrzciny :) kurcze, tego jeszcze nie mieliśmy :) teraz musi być tort :) i prezenty :) teraz dbaj o nasze maleństwo :) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.11.04, 20:14 No i o to chodzi!!! :))))))) Gratulacje Widać, że nie śpią. Działają!!!!! :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.11.04, 20:22 Imiona podalem w innym watku, ale tu raz jeszcze powtorze: Zosia lub Oleczek... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muraszka Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.olsznet.ec.pl 14.11.04, 20:25 Angela,to jednak moje prognozy byly trafne? Serdeczne GRATULACJE! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.11.04, 20:30 widzicie, jak to się robi ? A my siedzimy przed klawiaturką i monitorkiem - czyli męższczyżni do dzieła. Ja będę Wam poematy pisać w tym czasie Kto następny ? myślicie , ze being ? Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.11.04, 21:15 rita100 napisała: Kto następny ? myślicie , ze being ? Being probuje... Odpowiedz Link Zgłoś
sola28 Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.11.04, 21:27 Gratuluję :) Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 15.11.04, 07:51 Angi cieszę się bardzo :) Zdrówka :) Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Angela i Koobra GRATULACJE 15.11.04, 09:50 Dziękujemy wszystkim za miłe słowa;-) Odpowiedz Link Zgłoś
spinkaa Re: Angela i Koobra GRATULACJE 15.11.04, 20:05 To się dopiero bedzie działo w tym czerwcu, no, no.... Angela, tysiąc buziaczków dla Ciebie i dla Kobry, ale z gratulacjami jednak wstrzymam sie do czerwca - przed Toba cięęęzkie miesiące, więc sił Ci życze i zdrówka:-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Angela i Koobra GRATULACJE 15.11.04, 21:10 tak, teraz sie trzeba dobrze odzywiać i czekać aż zacznie kopać :) A jak Marysia tą wieść przyjeła ? W bociana wierzy ? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Angela i Koobra GRATULACJE 15.11.04, 23:26 I ja się dołączam z gratulacjami dla Angeli i Koobry:) Duuuuużo szczęścia dla Maleństwa, które widziałam na zdjęciu, nic że nieco prześwietlone:))) Zofia to bardzo piękne imię:) i w życiu forumowym będzie dobrze ustawione, prawda Rita?;) (A bpkw, dlaczego Ty się nie chwalisz, co?) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Angela i Koobra GRATULACJE 16.11.04, 07:27 Angela i Kobra zaplanowali nowego uczestnika III Zjazdu Forum Olsztyn! Powodzenia! Duzo szczescia! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 12:58 Gratulacje :o))) Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.11.04, 09:37 Ja mysle, ze na kolejnym sie nie skonczy. Ojczyzna w kryzysie, mlodziez sie przyda. Moze juz tym razem trojaczki? Gratuluje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.11.04, 10:15 Na zdjeciu bylo jedno! masz inne informacje? a moze wiesz cos o innych blizniaczkach?! (+ Angeli dziecina) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.11.04, 10:47 Zapytajcie Inkę;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.11.04, 13:33 Inka z nami gada tylko przez swojego rzecznika forumowego! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.11.04, 14:00 Pragnę zdementować to i owo! Udzielam się osobiście, ale mam porażająco mało czasu, o czym rozmawiałam m.in. z bpkw. Ale jestem z Wami duchem:) bpkw - nie wierz beingowi;) My jesteśmy zdrowym polskim katolickim konkubinatem i nie pstro nam w głowie;) Takie rzeczy po ślubie!;) Angela, to zdjęcie szczerze mówiąc nieźle mnie zaskoczyło. Miałam okazję oglądać wcześniej kilka takich "fotek" i nigdy tam nic nie widzialam, prócz nieregularnych plamek. A u Ciebie widać wtraźnie - główkę, łapki i nóżki:))) Trzymaj się ciepło:))) Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.11.04, 20:10 Mam najnowszą fotke,nie jest prześwietlona przez moją Marysie;-))))Fasolina dwa razy zwiększyła swoją objętość;-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.11.04, 22:10 Jezu, jak ono będzie tak rosło, to Cię rozsadzi!! Żeby po urodzeniu tak rosło, to rozumiem, ale teraz?;))) PS: Nigdy nie wiedziałam tego - te zdjęcia to naturalna wielkość? Zupełnie się na tym nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
luna37 Re: Angela, GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 18.11.04, 22:22 Gratulacje!!!!! Gratulacje!!! Gratulacje!!!! I jeszcze gratulacje.....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Inko bo to jest tak;-)))) 19.11.04, 10:03 Lunka- dzięki Inko -to jest tak:w III tygodniu zarodek ma juz 2,5 mm długości,powstaje zawiązek serca,zaczyna sie tworzyc układ krwionośny i nerwowy,od 21 dnia bije serce.W czwartym tygodniu zarodrk ma 6 mm i ma juz nerki,wątrobei przewod pokarmowy,tworzy sie pepowina przez ktorą dzidzi dostaje od mamy tlen i składniki odzywcze.Powstają zawiązki kończyn;-) II miesiąc-zarodek ma wszystkie narządy wewnętrzne,pojawiaja sie płuca,pracują nerki,serce jest juz ukształtowane i pompuje krew.Wykształcaja sie dłonie i palce z liniami papilarnymi,rozwijają sie takze stopyPowstają mięśnie,grubieja i wydłuzaja sie chrząstki,zaczynaja sie tworzyć kręgosłup i zaczątki żeber.SZybko rozwija sie głowa(stanowi 1/2 dł ciała)tworzy sie mozg i zaczyna powstawać kora mozgowa.Wykształca sie twarz,zawiazki uszu i oczu,podniebienie,żuchwa,zawiazki zębow mlecznych-ZARODEK ROŚNIE OK. 1mm DZIENNIE.Pod koniec drugiego miesiąca mierzy juz 3,5 cm i waży 10g. III miesiąc-maleństwo przypomina postać ludzką,ciało staje sie coraz prostsz,wydłuzaja sie kończyny,dzidzia dalej sie rozwija,serce pompuje krew do wszystkich części ciała.Pod koniec III m-ca czyli I trymestru dziecko waży 30- 40 gramów i mierzy 9cm.Ma wykształcone wszystkie części ciała i zaczyna nimi poruszaćchociaż ruch są niewyczuwlne przez ciężarna.Narządy płciowe są juz rozwinięte,ale trudno jeszcze rozpoznać płeć. Info podane z poradnika: "Od poczęcia do narodzin" autor-Longin Marianowski współautorzy:B.Pietrzak,S.Marianowska,J.Kawka Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Inko bo to jest tak;-)))) 21.11.04, 21:54 Angela, zgloś jak jak poczujesz kpnięcie ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Angela zgłasza sie :-) 17.01.05, 13:56 Zapomniałam sie zgłosić,czuje juz od 3-4 tygodni,ostatnio to nawet bardzo czuje- heheh fajnie tak znowu poczuć,tatusiek tez juz czuł;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Angela zgłasza sie :-) 17.01.05, 14:10 Ja ostatni raz to czyłem 17 lat temu :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 17.01.05, 21:25 czyli już kopie :) a śpi grzecznie ? Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 18.01.05, 10:44 Na razie śpi grzecznie,zobaczymy co bedzie jak podrośnie;-)))),modle sie aby było podobne w zachowaniu do Marysi,drugie takie dziecko jak Mania to błogosławieństwo;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 18.01.05, 21:16 to prawda - małe dzidzi mały klopot najważniejsze, ze wszystko w porządku badania są prawidłowe ? Angela - masz swojego stałego lekarza ? Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 19.01.05, 09:52 No oczywiście Rita ,ze mam tego samego co prowadził ciąże z Marysią,wyniki dobre, tylko troche ze mnie anemiczka sie zrobiła i musze wspomagać sie tym i owym,malenstwo wyciska ze mnie wszystkie soki ,jest większe niz ustawa przewiduje ;-)))Rośnie jak sie patrzy. Bpkw,chcesz dostać miedzy oczy!!!??? Ja ci dam ,uwazaj bo jak rzuce na Ciebie jakiś urok to myszy Ci sie zalegna;-)))))))))))))))))))))) ))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Angela zgłasza sie :-) 18.01.05, 22:10 angela-rt napisała: > Na razie śpi grzecznie,zobaczymy co bedzie jak podrośnie;-)))),modle sie aby > było podobne w zachowaniu do Marysi,drugie takie dziecko jak Mania to > błogosławieństwo;-)))) Koniec z latwizna: Drugie dziecko da Wam popalic...... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 19.01.05, 20:22 Angela - głośna sprawa w Olsztynie - jakiegoś ginekologa zamkli za pijaństwo w pracy - może sprawdż czy to nie Twój ;))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 19.01.05, 20:23 zgadzam się z bpkw - dzieci są rózne w charakterach, niech jeszcze sie wypowie oso - też ma dwójkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 20.01.05, 13:33 Ritko nie nie moj;-)))Ja chodze do odpowiedzialnego lekarza;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 20.01.05, 20:53 ten sam co odbierał Marysię :) Ja też tak miałam, ufałam mu bardzo, dlatego z urlopu musiał wracać w sierpniu, na szczęście był obok Krakowa. Czy pierwszy poród był lekki ? Odpowiedz Link Zgłoś
ktos2104 Re: Angela zgłasza sie :-) 21.01.05, 07:01 Jak mógł mi umknąć taki ważny wątek..:-)? same bieżące wiadomosci..:-) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 21.01.05, 20:19 Ktosiczka - tak, właśnie kibicujemy małej w brzuszku, by przygotowała sie do wyjścia na świat :)))) Angela - kopie już ?????? Zobacz którą nogą , może być leworęczna ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 21.01.05, 21:18 Małej dzidzi bo czy chłop czy baba to jeszcze nie wiem,Marysia leworęczna to i rodzeństwo ma taka szanse;-)))Kopie jak sie patrzy;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 21.01.05, 21:21 Marysia leworęczna ???? Moja też jest i wiesz , ze wyczytałam , ze leworęczni mają ujryty jakiś talent. Czy już coś zauważyłaś u Marysi ? Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 22.01.05, 11:20 Tak ,dobry słuch muzyczny i ciągoty do gry na instrumentach (skrzypce jej sie podobają),lubi tez sport,ale to lubi większość dzieci.Ze względu na swoj pokaźny wzrost i świetn figure;-) wroze jej kariere siatkarki,pływaczki,albo modelki,a moze zostanie muzykiem????Ona twierdzi ze będzie stomatologiem;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 22.01.05, 19:00 ha, ha, ha to są plany, a w życiu ona sama znajdzie w sobie zainteresowanie. Otoczenie, kolezanki i taki specyficzny wiek młodziezowy wyklarują jej talent ;))))) No to spokojnie czekamy, zobaczymy czy Marysia nie będzie zazdrosna o maleństwo ? Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 23.01.05, 17:53 Nie Rita to nie są plany,ja nie zamierzam planować zycia Marysi,moge jej podpowiadać ,pomagać ,ale nie decydować za nią.Jutro idzie na basen,chce uczyc sie pływać,ale jesli jej sie nie spodoba,nie bede cisnęła,zapisze ją do szkoły muzycznej bo pragnie grac na skrzypcach,ale moze sie okazać,ze wcale nie ma dobrego słuchu (jeśli chodzi o skrzypce),a moze jej sie to nie bedzie podobało....Ja jej nie bede zabraniała,ale nie bede zmuszała do czegoś co jej nie bedzie lezało.Dopilnuje jedynie by ze wszystkiego jak to dzieciak nie rezygnowała by nie kończyło sie słomianym zapałem,ale jesli czegos nie bedzie lubiła to dla zaspokojenia własnych pragmnień nie bede ją do tego zmuszała.To ze chce byc stomatologiem...hym..teraz tak mowi ,jest jeszcze mała,zobaczymy za pare lat;-))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 23.01.05, 19:52 wiem, wiem Angela nic nie można zaplanować, ale jedno jest pewne czym skorupka za młodu......, a tu masz ogromny wpływ na dziecko póki kierujesz, póki ona jest jeszcze posłuszna. Gdybym ja miała możliwość jeszcze raz kierować dzieckiem - to zrobiłabym dokładnie to samo tylko z większym uporem - a więc - nauka pływania, nauka jadzdy na nartach, nauka w lecie tenisa, dodałabym jeszcze kursy tańca - pózniej prywatna nauka języka angielskiego i niemieckiego. I wszystko mi szlo nawet dobrze, do momentu mojej pracy i zaangazowania w nią calodobowego - zaniechania dalszej pracy nad dziećmi i zostawienia samych sobie. Wiem , ze wiąże sie to z kosztami, ale koszty sie zwracają po czasie - teraz moje dzieciaki zarabiają na lekcjach i moga iść zagrać w tenisa. Pewne podstawy mają. Teraz w dobie internetu, koniecznie trzeba ich oderwać i zainteresować czymś innym, inaczej zatracą się w internecie - sama to po sobie widze. Dobrze robisz, że zapoznajesz Marysię ze wszystkim sposobami spędzenia czasu. A komputerek juz ją interesuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 23.01.05, 20:36 Interesuje;-)Teraz bardziej gry,ale prosi mnie,wyszukaj mi to czy tamto,mowi mozna sprawdzic, wejdz w google itp.Potrafi właczyc komputer ,uruchomic internet wejść w ulubione i otworzyc "swoje" strony,potrafi wkładać płytki uruchomic gry(edukacyjne-ma)....Ma jednak ograniczany przez nas czas,nie spędza przy kompie go wiele,wszytko pod okiem rodziców;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 23.01.05, 20:50 Angela................. ja tak tez szntażowalam, ograniczałam czas, ale to wszystko do czasu, pózniej zaczną sie harace - lepiej nastaw się na kupno drugiego komputera, pózniej bedzie walka i nerwy. To zaczyna być problem jak postępować z dziećmi kiedy popadną w nałóg. Ale tak jest, chyba sie trzeba nauczyć z tym żyć niż zwalczać XXI wiek, taki on już będzie. Masz przynajmniej spokój w tym czasie. A Marysia ma już 6 lat ? Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 24.01.05, 11:10 Marysia ma 5 lat,a jeśli chodzi o nałóg,eeeeeeeeeee ja nie chce dopuścić do tego ograniczając jej czas przy kompie juz teraz,zaden szantaz,są zasady wpajane od malca ktorych wszyscy sie trzymają,konsekwencja to podstawa;-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 24.01.05, 21:23 to Marysia ma czas na pewne szkolenia, nich cieszy sie wolnością :) A czy ona bawi sie laleczkami, pozzlami i kolorowankami ? Co teraz dzieci cieszy w prezencie np. na Mikolaja, bo wiesz Angela moje dawniej, to cieszyły sie każdą rzecza niedostęmną w tamtych czasch i kupowało sie prezenty w Pewexie - a jak jest teraz ? I moda byla na lalki Barbi :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 11.02.05, 19:44 Jak się czujesz Angela ? Zbliża sie wiosna :) Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 11.02.05, 20:00 dobrze,dobrze,dziekuje,lekarze kazali odpoczywac to odpoczywam;-)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 12.02.05, 11:08 chodzi Ci o książki ???? obecnie wszelkiego rodzaju poradnikio itp dotyczące ciąży ;-)))))))))))))) i zaraz kończe "Z głowy"Głowackiego Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza Re: Angela zgłasza sie :-) 12.02.05, 19:11 Angela, a wymysliliście juz imię dla Człowieczka? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 12.02.05, 20:46 Ciekawe kto zadecyduje o imieniu ? U mnie teściowa :) Angela - własnie skończyłam inną książkę i od jutra zaczynam czytać Z głowy Glowckiego - ale przypadek :) Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Angela zgłasza sie :-) 12.02.05, 21:02 brzoza napisała: Angela, a wymysliliście juz imię dla Człowieczka? Zosia lub Oleczek... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 13.02.05, 09:58 Zosia ,ale dla chłopca jeszcze nie mamy,jest pare propozycji,Oleczek odpadł w przedbiegach moze Franek,albo Staś,a moze Bruno(od kierowcy rajdowego)Jeśli bedzie chłop to koobra chce nazwac imieniem zwyciezcy tegorocznego rajdu polskiego :-)))))))))))))ktory odbedzie sie na początku czerwca koło Olsztyna (zamiast rajdu Kormoran)Tyle ze moga przyjechac kierowcy z innych krajow i tu moze byc śmiesznie,oczywiscie jak mi sie nie bedzie podobało to na przypadek nie postawie;-)))))))))))))))))))))) A tego by brakowało aby mi teściowa imiona dla moich dzieci wymyslała;-)No cos Ty Rita;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 13.02.05, 21:36 ha, ha - tak to jest kiedy dla teściowej to są jedyne wnuczki i otoczyła je i mnie szczególną opieką , nie mogłam jej sie przeciwstawić. Widziałam jak sie cieszy, nie mogłam jej tego zrobić i się nie zgodzić. Ale podoba mi się imię dla chlopca, ktore Koobra zaproponował - to jest wspaniały pomysł i gest. Myślę , ze bedziemy strasznie kibicować w rajdzie, bardziej zwracając na imię zawodnika. Jak będzie ten rajd to załóz w klubie specjalny wątek. A ciekawe jak u bpkw - kto wybrał imię dla wnuka ? Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Angela zgłasza sie :-) 14.02.05, 07:32 Zdrówka i dobrego samopoczucia Angi :) Odpowiedz Link Zgłoś
ewucha28 Re: Angela zgłasza sie :-) 14.02.05, 09:14 lustro ;-)))) Rita ,a co powiesz o imieniu jakie wybraliśmy dla daziewczynki??? Zosieńka,ładnie,prawda?. ;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 14.02.05, 09:15 Oczywiśvcie poprzedni wpis nalezy do mnie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 14.02.05, 20:36 Angela - z tą Zosieńką, to trudna sprawa , nigdy nie wdrażałam się w takie sprawy tajemne jak nadanie imienia. Nigdy się już nie dowiem dlaczego matka mając imię Zofia dała to samo imię również swojej córce. Ale teraz , kiedy dane mi było przeczytać i zgłębić się nad samą ideą Sofii jestem z tego imienia dumna. Nie będę go wychwalać tylko wstawię Ci kilka cytatów, które same mówią za siebie. Sofia - duch świata, zasypuje szczelinę między Bogiem a człowiekiem solidną, ciągłą substancją, będąca w istocie mieszaniną tego co Boskie i tego co ludzkie. Wg filozofa Sołowjowa - szczególnie bliski Sofii wydaje się żeński charakter Wielkiej Istoty, sprawiający - zdaniem Solowjowa - że nie jest ona ani Bogiem, ani synem Bozym, ani aniołem, ani świętym czlowiekiem, ale "prawdziwą, czystą i pełną ludzkośći". Sofia ma charakter nieokreślony. Angela, ja myślę , że warto dawać słowiańskie imiona polskim dzieciom, takie Zosie, Marysie, Jagienki, Basie, Ewy, to są nasze tradycje narodowe. Zawsze ich imieniny były znane i świętem dla całej rodziny i okolicy. Ale rywalizacja sportowa i fair play zostawmy chlopakowi, jak nigdy będę śledzić rajd samochodowy - jakie imię wygra ? Ale pamietajcie o zasadzie fair pley w sporcie to to najbardziej się liczy. pozdrawiam Cię Angela - jeśli możesz czytaj teraz bardzo wesołe ksiązki i ksiązki typowo relaksujące, bo czytacie w dwójkę :) Glowcki jest dobry :) Odpowiedz Link Zgłoś
ktos2104 Re: Angela zgłasza sie :-) 14.02.05, 22:17 o rany..Angi..to zdjęcie Marysi??czy Twoje w dziecinstwie..:-))))? Koobry nie poznałam osobiście..nie mam odniesienia..ale pozdrawiam..:-) Przez moment miałam wątpliwość..:-)))) Zosia..ładnie..nasze takie..:-) Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 14.02.05, 23:19 ktosieńko-to zdjęcie- to mojej Maryni, Ritka to na głos dla Marysi i dzidzi czytam teraz Puchatka na zmiane z wierszami Brzechwy,to dla swoich maleństw,a dla siebie Głowacki;-) Co do imion to my w takich "naszych "lubujemy,Marysia ,Zosia,Staś,czy Franek,,,,,zobaczymy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ktos2104 Re: Angela zgłasza sie :-) 15.02.05, 07:59 ..jak się bedzie nazywał zwycięzca rajdu..:-))))) te nasze..aniołki.. z różkami...:-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza Re: Angela zgłasza sie :-) 15.02.05, 09:07 Ewuniu - Zosia po bardzo piekne imie, podobnie zreszta jak Marysia. Nie tylko takie nasze, polskie, ale bardzo cieple, kobiece, czyste. A jakie ładne sa te wszystkie Irenki, Halinki, Jadwisie i Helenki! Z kolei dla faceta - nie zdawaj sie na przypadek, bo co bedzie, jesli rajd wygra np. jakis Heliodor (znalam jednego, brrr...), albo inny Bonawentura. Imiona typu Franciszek, Antoni, Jerzy, Stanisław, Władysław, czy Bolesław i Bronisław dzis, niestety nie cieszą sie popolarnoscia, a szkoda (na szczescie sporo Jasiow i Wojtkow rodzi sie ostatnimi czasy). Pozdrowka:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Angela zgłasza sie :-) 15.02.05, 14:07 I jeszcze Basie i Krysie. A co powiecie o ANI ??? Przepiękne imię , mmm..... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
spinkaa Re: Angela zgłasza sie :-) 15.02.05, 14:10 Andulko - Ania (podobnie jak Ewa, hmm...) jest absolutnie ponadczasowa! Mówie serio. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 15.02.05, 20:03 no to Angela , czekamy w napięciu na imię dla chlopca. Wiem , ze doskonałym znawcą rajdowym jest też forumowski Pioter - takie połaczenie z Koobrą może poskutkować przyszlym mistrzem rajdowym ;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Angela zgłasza sie :-) 15.02.05, 23:58 Wg mnie dziecko, bez wzgledu na płeć, winno miec na imie Krzysiek.... Jest to imie i rajdowe, i odkrywcze / vide Kolumb /, i ladne / vide .../ Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 16.02.05, 14:39 BPKW -popłakałam sie ze śmiechu,boskie to było,podobnie jak fotki ukazujące problem impotencji:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Angela zgłasza sie :-) 16.02.05, 15:58 Coś w tym jest.... Mój ojciec ZAWSZE zwraca się do mojej mamy "Krzysiu"..... ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Angela zgłasza sie :-) 16.02.05, 16:37 Angela, nazwij dziecinkę Roman, może jakiś bonus będzie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 16.02.05, 20:35 ewentualnie proponuję imię Erazm - jest tylko jeden, ten z Rotterdamu, przydałby sie z Olsztyna też ;)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 17.02.05, 11:17 Dyskusje przeprowadzją a i tak dziewczynka bedzie;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 17.02.05, 21:09 ale Rajd będzie ciekawy na myśl o imieniu mistrza :) Kibicowanie imion :) Odpowiedz Link Zgłoś
ktos2104 Re: Angela zgłasza sie :-) 18.02.05, 05:36 :)))))) u mnie stanęło na Zuzannie(prawie jak Joanna...:-))))) można zdrobnić.. i poważną być..:-) i Krzysztofie;p...:) jak się ma do czynienia z duzą ilością dzieci...:)))) naprawde trudno wybrać..bo każdy ma inne skojarzenia do osób...:-) jak nazwiesz Joanna...to (90%)zapewne do spokojnych nalezeć nie będzie..:))) (przynajmniej nie spotkałam..) Angi..przeciez Wiesz..ma szybciutko przyjść na świat, żeby nie męczyć mamusi.. i obdzielić nas pięknym..pierwszym..uśmiechem...:) topnieję..na samo wspomnienie..ech..:) i proszę dać znać kiedy ciocie i wujkowie bedą zaszczyceni, żeby ten usmiech tez zobaczyć..:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ak Re: Angela zgłasza sie :-) IP: *.dip0.t-ipconnect.de 23.02.05, 23:20 Angela, przedewszystkim gratulacje. A co do imienia, to nie bede sie udzielal - mam 2 facetow i w tym kierunku byly wszystkie za i przeciw. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 01.03.05, 20:56 Angela - nie wiem co jest w tym Olsztynie, ale chlopacy są nadzwyczaj jacyś tacy doskonali - poznalam trochę synów forumowiczów i jestem pełna uznania, jestem nimi zauroczona pod każdym względem. Nie wiem dlaczego tak dużo jest chlopaków ? W Olsztynie, kazdy ma prawie syna , albo dwóch synów. Moze macie jakąs receptę ? Przyjdzie na to czas, na to czas na spacery w letnia noc czekoladki sobie weż ..... alez ta Wioletka spiewa mi za uszami Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Angela zgłasza sie :-) 01.03.05, 21:18 Rita. Chcialo Ci sie Violetty to ja masz. W Twojej skrzynce, juz za chwilke... "...ale najpierw sprawdz kochanie, czy spodobasz sie mej mamie..." Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 01.03.05, 21:32 a swoim synie nic nie powiesz ?????? Synowie Olsztyna ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 01.03.05, 21:51 a nie mówiłam - klan olstyńskich synów ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Angela zgłasza sie :-) 01.03.05, 23:03 Jak to mówią - postawić dom, zasadzić drzewo, zapalić fajkę, spłodzić syna. Ileż to ja miałem problemów z rzuceniem tej fajki potem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 02.03.05, 16:15 HEHEH masz rita odpowiedz,oso do nałogu nie ciągnie? a dom postwiłeś???? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 02.03.05, 21:12 tak, tak Angela, oso rzucił nałóg, kurcze jak papierosy podrożały i jak oso przeliczy ten papieros na złotówki to nie jedną cegłe już ma na dom ;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 02.03.05, 21:45 To ze rzucił to wiem,pytam czy go nie ciągnie;-))) Ale namiot nie jeden postawiłeś na biwaku co???:-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Angela zgłasza sie :-) 03.03.05, 21:46 A słyszałaś Angela, że w Warszawie uchwalono, że wszystkie badania ciązowe będą za darmo ? Odpowiedz Link Zgłoś
angela-rt Re: Angela zgłasza sie :-) 03.03.05, 22:33 Ja mieszkam w pięknym OLSZTYNIE;-) Odpowiedz Link Zgłoś
groszek1 Agnieszka i Mateusz 04.03.05, 09:44 A moje pociechy noszą piękne imiona(moim zdaniem) Aganieszka i Mateusz. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Angela zgłasza sie;-) 06.03.05, 19:35 to nic ja sie zaczynam martwić o Koobre, faktycznie, nikt o niego nie dba - wszyscy wpatrzeni w Angele a mówią, ze ojciec najbardziej sie denerwuje tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Angela zgłasza sie;-) 06.03.05, 19:36 to zdrówka życzę - seteczkę robię ;))))) z tej okazji Odpowiedz Link Zgłoś