Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piękny cz.85

13.11.04, 22:05
Olsztyn miasto
Cały ten las
wszystkie łąki
jezior fal
owadów rój
księzyca blask
słońca gwar
olsztyńskie pocałunki
to nasz dar
wszystkich was biorę na świadków swych
żeśmy wariaci
w kochaniu tym

zapraszam do Olsztyna Pieknego
Obserwuj wątek
    • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.85 13.11.04, 22:06
      Rita. Masz calusy od dzisiejszych "browarnikow".
      Angela,Jola,Inka,Zbyszek,Being, no i ode mnie...
      • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 13.11.04, 22:09
        dziękuję bardzo, odwzajemniam również gorącymi całusami :)
      • Gość: Lolek Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 22:12
        Słuchajcie "Robaczki świętojańskie", a Guinness`a tam macie ?

Hej.
        • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 13.11.04, 22:15
          Gość portalu: Lolek napisał(a):

> Słuchajcie "Robaczki świętojańskie", a Guinness`a tam macie ?
          >
          > Hej.

A co to jest ?
          • Gość: Lolek Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 22:16
            Irlandzkie piwo, takl nie dobre, że aż trudno mu się oprzeć. No i jasne, że ciemne.
            • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 13.11.04, 22:26
              Nam Gingerek wystrczy, jasne , że damskie imbirowe, ale takie wystarczy, a
              Dublin w pogotowiu zawsze stoi.
              A co Ty tak irlandzkie piwo tak promujesz zamist Dublinak, a masło mazurskie
              znasz czy tylko Fine ;)
              • Gość: Lolek Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 22:42
                "De gustibus" i tak dalej. Ale Gingerka też polecam.
                • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 13.11.04, 22:54
                  no najwieksze pijanstwo jest na zjezdzie - wtenczas staraj się byc na głodzie ,
                  by miec dużą pojemność
                  muszę lecieć
                  dobranoc
                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 14.11.04, 19:01
                    witam !
                    dzis sobie przeglądam stronkę Braniewa i zachwycona jestem dworcem kolejowym,
                    który ponoć istnieje do dziś.
                    Niestety chłodno, bardzo chłodno, czas zaopatrzyć się w rękawiczki, czapeczki i
                    szaliczki - gdybyście nie znależli polecam kupno ich na straganch, ponoć
                    najtaniej .
                    www.zwoje-scrolls.com/zwoje32/text20.htm
                    • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.85 14.11.04, 20:10
                      Rita. Braniewo to moje dziecinstwo i mlodosc. Znam tam kazdy kamyczek chociaz
                      nie znam juz prawie mieszkancow.

Polecam strony :

www.braniewo.er.pl
                      www.braniewo.pl
                      www.braniewo.com.pl

" Nie zal mi lat minionych,
                      lecz grzechow zal... nie popelnionych."
                      • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 14.11.04, 20:20
                        oj, bpkw, jak ciagle musze Cię uczyć, ale tej stronki napewno nie znałeś,
                        przeczytaj ją dokładnie , ona jest autorska i taka inna, taka artystyczna, taka
                        z duszą - sam spojrz !
                    • bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.85 14.11.04, 20:25
                      Rzeczywiscie; nie doczytalem. Nie znalem tej strony. Dzieki...
                      • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 14.11.04, 20:27
                        widzisz, a nie mówiłam, bardzo ciekawa w niej twórczość :)
                        • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 14.11.04, 21:56
                          zgłaszam, ze odneleżliśmy ślady Jadzwingów - GW - oglosiła tą nowinę, kieruję
                          na watek oso :)
                          • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 15.11.04, 06:57
                            Witam w poniedzialkowy poranek!
                            Szyby oskrobane,
                            sniegu jeszcze brak.

Jadzwingowie...
                            mosze ich resztki pozostaly gdzies w rejonie Litwy i Lotwy,
                            w tamtych rejonach powinno byc najwiacej sladow.
                            U nas wiecej bylo Prusow.
                            :-)
                            • Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.olsznet.ec.pl 15.11.04, 07:01
                              O Zbyszek ,co tak wczesnie?
                              Nocowales w pracy? :-))
                              • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.85 15.11.04, 07:48
                                Cześć

Tyyle wolnego, fajnie było :)
                                • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 15.11.04, 08:54
                                  Bylem w arboretum -w Kudypach, zamkniete do maja,
                                  potem Lupsztych, Redykajny, Braswald,
                                  Jakubowo.
                                  Wszedzie spacery po lasach i polach.
                                  W lesie nad Lyna
                                  masa szeleszczacych bukowych lisci...
                                  Potem z lasu do studia TVP3,
                                  byla wczoraj okazja zobaczyc jak to dziala.
                                  Mila, sloneczna, spacerowa niedziela
                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 15.11.04, 20:51
                                    Witam
                                    i donoszę, że polecają piekną ksiązkę - znacie ją napewno wzrokowo i naocznie -
                                    "Mazurska jesień" - czyli książka do plecaka.
                                    Zimno, wietrznie, deszczowo. Nie ma już dobrej aury na żeglowanie, ale Kraina
                                    Wielkich Jezior jest nadal pełna powabu i atrakcji. Żelaznym punktem w
                                    planowaniu jesiennej wędrówki jest prastara puszcza Piska. Warto się też wybrać
                                    szlakiem Konstantego Idelfonsa Gałczyńskiego, który w pobliskiej lesniczówce
                                    bawił i tworzył.
                                    A czy wiecie co nazywają mazurskim Zakopanem ?
                                    • Gość: koza Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 15.11.04, 21:22
                                      Niestety nie wiem.
                                      • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 15.11.04, 21:26
                                        dobrze koza , ze nie wiesz - przynajmniej mogę Cię poinformować, z nieba
                                        spadłeś.
                                        No więc Krutyń - to najwazniejsze centrum turystyczne .
                                        Przewodnik Paskala po Mazurach
                                        czyli mazurskie Zakopane - ja też po raz pierwszy spotkałam sie z tą nazwą.
                                        • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 15.11.04, 22:41
                                          milo mi powitać bedzie poranną zmianę
                                          w każdy wtorek
                                          pracyje tylko Lolek

a resztę zapraszam na poranna kawę :)
                                          • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 15.11.04, 23:04
                                            Jestesmy juz on-line. Atrakcji mielismy w pociagu od groma:)
                                            Bylem dzis rano w WKU-jestem juz rezerwista. Potem Urzad Pracy- moj zawod jest
                                            poszukiwany, nie chcieli mnie z tego urzedu wypuscic do Krakowa! Co za kraj.
                                            • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 15.11.04, 23:34
                                              Wyjechaliśmy z rodzinnych stron, ale jesteśmy na stronach www teraz. W
                                              Olsztynie fajnie było!
                                              Oprócz całego życia rodzinnego, przyjacielskiego, załatwianiasprawowego, czyli
                                              prywaty było miłe jak zwykle spotkanie w Ence. Ale milsze niż zazwyczaj, bo z
                                              nową osobą w ekypie:)))
                                              Rita, w Ence teraz nastrojowo-erotycznie spodobałoby Ci się:)
                                              Lustro, wzięłam książkę, ale żałuję, że Cię nie było.
                                              Pozdrawiam wszystkich i idę spać:)
                                              PS: Chyba polubię pociągi...
                                              • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 16.11.04, 07:00
                                                Na murze obronnym okalajacym Katedre powstaje baszta.
                                                Ciekawie to wyglada od strony Pinieznego,
                                                odnowiony odcinek muru,
                                                odnawiane umocnienia.
                                                Teren ten byl od dawna zapomniany,
                                                a szkoda.
                                                • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.85 16.11.04, 08:39
                                                  Cześć :)

Inka ja też żałuję, ale z braku mozliwości netowania nic nie wiedziałam o
                                                  spotkaniu, a jak szeryf dzwonił to mnie nie było w domu :(
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 16.11.04, 12:05
                                                    Piekne slonce,
                                                    piekne niebo,
                                                    pieknego jeziora blekit,
                                                    pieknie wyglada
                                                    Piekny Olsztyn
                                                  • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 17:24
                                                    Dzień piękny był, ale się zmienił
                                                    w piękną noc.
                                                    Dni krótkie strasznie. Powrót z pracy już w ciemnościach się odbywa. A weekendy
                                                    w kratkę wypadają. Raz słońce, raz deszcz.
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 16.11.04, 20:32
                                                    w Ence teraz nastrojowo-erotycznie spodobałoby Ci się:)
                                                    No to już wiem dlaczego będziemy mieć małe forumiątko ;)))))))))))
                                                    Dedukując, to Inka będziesz następna, Lustro nie przyszło, to musi jeszcze
                                                    czekać na forumiatko, a Zbyszek, zbyszek - pożyjemy , zobaczymy ;))))
                                                    Mówią , ze piekna noc to mrożna noc
                                                    spodziewajcie się przymrozków
                                                    Sud masz jakieś jesienne zdjęcia Olsztyna ?
                                                    I oczywiście , ze czekamy na Olsztyn widziany z nieba - bardzo czekamy
                                                    pozdrawiam
                                                  • Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.olsznet.ec.pl 16.11.04, 21:17
                                                    Rita,Zbyszek nie lubi "wpadac".
                                                    Przylozy mi jutro pewnie ale co tam.
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 16.11.04, 21:27
                                                    Muraszka - a ja tam nie wiem ;)))))))
                                                    Jak tam u Ciebie - działeczka przygotowana do zimy ?
                                                    Ziemia olsztyńska zaczyna marznąć, trzeba koniecznie korzonki roslin okryć i
                                                    utulić :)
                                                  • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 22:49
                                                    Vox populi zdecydował.
                                                    Zapraszam
                                                    www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=17&ido=147
                                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 16.11.04, 22:59
                                                    Świetnie Sud, że je umieściłeś. Szkoda tylko, że jeszcze nam się nie udało
                                                    razem z Forum wzlecieć nad Olsztyn piękny. Patrz "Lot sokoli" na Forum Klubowym.
                                                    :)
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 17.11.04, 06:53
                                                    Dzieki Sudowi polatalam nad Olsztynem.
                                                    Oso1, sadze,ze w przyszlym roku polecimy w realu.
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 17.11.04, 07:00
                                                    Witam o poranku!
                                                    Wczoraj niespodziewanie pogralem w siatke w innym skladzie,
                                                    po grze chopy, jak to chlopy rozmawiali o wymianie opon na zimowe,
                                                    jeden juz wymienil, jeden jeszcze czeka,
                                                    a jeden powiedzial ze tylko gumy wymienia na druga strone!
                                                    Tak sobie wpadlem
                                                    zeby Wam to powiedziec,
                                                    chociaz wpadac nie lubie,
                                                    wole byc lub zagladac.
                                                  • Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.olsznet.ec.pl 17.11.04, 07:42
                                                    Wszystko na dzialce,na zime juz jak nalezy.
                                                    Sama przekopalam ziemie na zime w duzej skibie.
                                                    Ale to i tak malo, na dzialce jest co robic przez caly rok.
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 17.11.04, 07:53
                                                    Milo tak z rana z pracusiem pogadac.
                                                    Sie chce zbierac trzeba siac,
                                                    sie chce patrzec trzeba sadzic...
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.85 17.11.04, 08:07
                                                    Witam wszytkich roześmianych, rozespanych, zdrowych, chorych, humorzastych.
                                                    Życze zdrówka,i miłego dnia :)
                                                  • Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.olsznet.ec.pl 17.11.04, 08:50
                                                    Czesc Lustereczkoo...
                                                    Bardzo mile to Twoje przywitanie.
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 17.11.04, 09:20
                                                    Czy lato czy zima,
                                                    dumnie nosza glowy,
                                                    w Olsztynie pieknym,
                                                    piekne bialoglowy...
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 17.11.04, 19:10
                                                    Nareszcie ktos docenil piekne dziewczyny z Warmii.
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 17.11.04, 20:38
                                                    witam
                                                    zawsze panowie nas doceniali - był nawet na ten temat watek :)
                                                    Fajne macie dzis humorki - pomilcze trochę , moze na mnie przejdzie wasza
                                                    ciepła energia

teraz sobie zrobię lot samolotem, zawsze to bliżej nieba i Olsztyna :)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 17.11.04, 20:42
                                                    Potrzebuje koniecznie pomocy do objasnienia zdjęć, czy ktoś sie zgłosi ?
                                                    Już na pierwszym zdjęciu mam klopot , nie wiem jakie to jezioro, ma bardzo
                                                    dziwny kształt.
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 17.11.04, 22:28
                                                    Licze na zbyszka - ciekawe czy wie ?
                                                    A teraz witam poranną zminę wierszem, wierszem Anny Cellmer mieszkającej w
                                                    Olsztynie, pisze piękne wiersze...........

Ubrałam żelazny płaszcz
                                                    By przejść przez zimę
                                                    Z obojętną twarzą
                                                    Niezaangażowana i twarda
                                                    Uzbrojona w niemy uśmiech
                                                    Na przekór światu
                                                    By mieć siłę
                                                    Przedostać się
                                                    Przez zimną nicość
                                                    Nieczułości

Kobieta bez czułości
                                                    Musi być twarda
                                                    Żeby móc dalej
                                                    Uśmiechać się
                                                    I nie zgubić klucza
                                                    Do lepszego świata

Więc śmieję się
                                                    Idąc dalej
                                                    Uzbrojona w obojętność
                                                    Silna w swym poczuciu bezradności
                                                    Lecz ile jeszcze
                                                    Przyjdzie mi brnąć
                                                    Przez śniegi i błota
                                                    I uczyć się tej sztuki
                                                    By po każdej przeprawie
                                                    Wyjść nieskazitelnie czystą ?

Anna Cellmer - Anna z Olsztyna , piszę od wieków. Z góry przepraszam za
                                                    wszelkie treści nie odpowiadające Państwa gustom - tak o sobie pisze
                                                    Pani Aniu - piękne są Pani wiersze - znalazłam je samiuteńka buszując wśród
                                                    poezji . Ciekawa jestem czy wydano jej tomik , czy jest w księgarniach ?
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 17.11.04, 22:41
                                                    Olsztyn i był piękny, nawet cudowny, zwróćcie uwagę jak tętni zyciem
                                                    www.allegro.pl/show_item.php?item=34909684
                                                    www.allegro.pl/show_item.php?item=35225270
                                                  • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 23:20
                                                    Rita. Jeśli chodzi o pierwsze zdjęcie
                                                    www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=17&ido=147&idz=4696
                                                    to jest jezioro Skanda (obok po lewej widać wieżę telewizyjną na Pieczewie).
                                                  • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 23:32
                                                    Najbardziej podobają mi się rozlewiska Łyny. Muszę się tam wybrać na nożnie.
                                                    www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=17&ido=147&idz=4646
                                                    www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=17&ido=147&idz=4645
                                                    www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=17&ido=147&idz=4644
                                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 17.11.04, 23:31
                                                    Co prawda oglądałem Olsztyn z lotu ptaka z balonu, ale poniosło nas tam gdzie
                                                    chciał wiatr zaś lądowanie było ~~~ nie szczególne, a chodzi o miękkie
                                                    lądowanie i dobre widoki ;)
                                                  • Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.olsznet.ec.pl 18.11.04, 06:10
                                                    Sud ,jakie piekne te zdjecia.Dzieki.
                                                    Chce latac ,chce latac jak ptaki a ostatecznie helikopterem.
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 18.11.04, 06:59
                                                    Dzis o poranku mozna latac z parasolem!
                                                    Wiatr ze glowe urywa,
                                                    deszcz zacina tez milo...
                                                    Slodki mokry poranek!

Oooo...
                                                    i trzeci czwartek listopada!
                                                    "Le Beaujolais Nouveau est arrive!"
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.85 18.11.04, 07:23

Cześć - macham do Was obiema łapkami ;) :)

Nie wzięłam parasolki, za duży wiatr, naciągnełam kaptur. Dziś do kina na
                                                    Bigdet. Fajna pogoda na kino :)
                                                  • Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.olsznet.ec.pl 18.11.04, 10:21
                                                    Lustroo, nie pada,pewnie wiesz ,
                                                    no moze tylko troszeczke powiewa.
                                                    Pieknego, slonecznego dnia Olsztyniakom!
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 18.11.04, 13:22
                                                    Wiatr spiewa...
                                                    moze zaspiewamy z nim?
                                                    www.ultimateblondi.de/swf/volare.swf
                                                  • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 19:02
                                                    Wiatr wieje, duje, gwiżdze, dudni.
                                                    Ale dzień wbrew pozorom był piękny. Słońce nawet przebłyskiwało. Wiatr jednak
                                                    koło mojej pracy powalił topolę.
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 18.11.04, 19:18
                                                    U nas az tak bardzo nie wialo. Tzn bylo wietrznie, ale bez rewelacji. Podobno
                                                    jutro ma byc ostro.

Rita, ty masz biznes warzywny. Gdzie w Krakowie mozna zrobic badania na
                                                    nosicielstwo? Take zeby z żarciem pracowac.
                                                  • Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 21:02
                                                    Witam
                                                    dziś wpadam na krótko, bo robię sobie wycieczkę po świecie w rejony gdzie nigdy
                                                    nie byłam i nigdy nie będę.
                                                    Przy okazji przyserwuję pewną stronkę o Olsztynie, która jest zapomniana a
                                                    również elegancka.
                                                    sud , szkoda , ze to jezioro to skandia - szukam jeziora Krzywego z lotu ptaka,
                                                    bo bardzo mnie interesuje ten przesmyk do którego nie dopłynełam - jak jezioro
                                                    wygląda za tym przesmykiem ?
                                                    Ale mówią , ze u was straszna wichura, uważajcie. Tak straszna , ze musiałam
                                                    trzymać drzwi, bo ciagle się otwierały :)

being - takie badania sie robi raz na całe życie, ja bardzo dawno je robiłam,
                                                    ale spytaj sie rk, napewno będzie wiedzieć.
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 18.11.04, 22:19
                                                    zobaczcie na Olsztyn - kliknijcie na panorame na zdjecie i zobaczcie jak
                                                    zdjecie się rusza i pokazuje całą panoramę
                                                    www.olsztyniak.pl/panoramy.php
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 19.11.04, 07:00
                                                    Dzis juz spokojniej,
                                                    okolo zera,
                                                    no a co najwazniejsze
                                                    Piateczek!
                                                    Milego dnia!
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.85 19.11.04, 07:27
                                                    Cześć

Gorzej bedzie jak bedziemy spiewać "Mniej niż zeroooooo" :)
                                                    A Bridget była super, całe kino moje ;)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 19.11.04, 07:31
                                                    Syrene ze soba mialas?
                                                    czy tylko
                                                    BARDZO SZELESZCZACE SZELESTY?
                                                    :p
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 19.11.04, 08:58
                                                    a moze cos z czwartkowych Olsztynskich klimatow?

STARUSZEK JACHT
                                                    Już dawno od morskiej wody burty sciemniały
                                                    I żagle niejednym wichrem osmagane,
                                                    Staruszek jacht u kresu swoich dni
                                                    W przystani cichej o przygodzie sni.

Hej! Ruszajmy w rejs
                                                    Do portów naszych marzeń!
                                                    Jacht gotów jest,
                                                    Chodzcie więc żeglarze.
                                                    Staruszek jacht duma może o pierwszym sztormie,
                                                    O rejsach, których nie umie wciaż zapomnieć.
                                                    Gdy żagli blask na horyzoncie lsni,
                                                    Wypłynać chciałby jak za dawnych dni.

Hej! Ruszajmy...
                                                    Nieważne co się wydarzy, nieważne kiedy,
                                                    Zabierzcie w podróż staruszka raz jeszcze jeden.
                                                    Kto ujrzał raz przed dziobem morza dal,
                                                    Powracać będzie wciaż do tamtych fal.

sł. i muz. J. Smigielski

Hej!
                                                    Ruszajmy...

• Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.olsznet.ec.pl 19.11.04, 09:02
                                                    Czy ktos, dzisiaj rano, pil tylko herbate?
                                                    :-D
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 19.11.04, 09:54
                                                    ja
                                                  • being28 Kamery w Olsztynie 19.11.04, 14:02
                                                    e-kamery.pl/polska/kamera.phtml?numer=127
                                                    e-kamery.pl/polska/kamera.phtml?numer=75
                                                    e-kamery.pl/polska/kamera.phtml?numer=128
                                                    Srodkowa to na zywo pokazuje. Niezly widok!
                                                  • alf23 Re: Kamery w Olsztynie 19.11.04, 16:57
                                                    Witam!
                                                    Piękny Olsztyn zaczyna pokrywać się białym puchem.
                                                    "Coraz bliżej Święta, coraz bliżej Święta...", fajnie:)
                                                  • Gość: rita Re: Kamery w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 17:44
                                                    widzę , że się trzymacie
                                                    niestety ja walczę z wiatrem
                                                    kamery pokazują , że i u was śnieg
                                                  • zbyszek07 Olsztyn jest piekny! :-) 20.11.04, 11:08
                                                    Piekny ranek w Olsztynie,
                                                    osniezone dachy domow nad Dlugim,
                                                    ciemny blekit jeziora,
                                                    Slonce na calym niebie,
                                                    rzuca piekne swiatlocienie...
                                                    Pieknie jest...
                                                    o czym uprzejmie donosi wasz ranny
                                                    (rozbity luk brwiowy)
                                                    ptaszszek!
                                                  • Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piekny! :-) IP: *.olsznet.ec.pl 20.11.04, 12:37
                                                    Gdyby "kozka" nie skakala,
                                                    to by łuczek brwiowy,zdrowy miala.
                                                    Mam nadzieje Zbyszku,ze to nic powaznego?
                                                    Pozdrawiam wszystkich.
                                                    Sobota w Olsztynie jest przesliczna.
                                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piekny! :-) 20.11.04, 23:33
                                                    Jutro będę witał Piękny Olsztyn o godzinie 4 z rana - w niedzielę o 4 z rana -
                                                    :(
                                                  • Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piekny! :-) IP: *.olsznet.ec.pl 21.11.04, 09:27
                                                    Jak tak bedzie sypalo sniegiem ,
                                                    to do konca dnia,
                                                    Olsztyn zostanie zasypany, po uszy.
                                                    Pozdrawiam z Olsztyna snieznego :-)
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piekny! :-) 21.11.04, 10:38
                                                    Cześć:)
                                                    U nas też zimowo, biało, ale słonecznie, o czym przekonałam się otwierając
                                                    oczy, tak po 9.30:))) Błogość wstawać o tej porze:) Tylko skąd tu tyle białych
                                                    mew? I dlaczego tak hałasują??
                                                    Byliśmy wczoraj ze znajomymi na Kazimierzu. Alkohol tu szybciej uderza do
                                                    głowy, ale też niestety dłużej głowa boli...
                                                    Trzymajcie się ciepło! Szczególne pozdrowienia dla rannego Zbyszka:)))
                                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piekny! :-) 21.11.04, 11:53
                                                    O 4 z rana był luzik, śniegu co na lekarstwo, ale teraz? Nawet zbytnio nie
                                                    widać Olsztyna pięknego.
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny! :-) 21.11.04, 20:54
                                                    witam
                                                    no to u was identycznie jak na poludniu, tylko dodatkowo są zamiecie
                                                    e-kamery.pl/polska/kamera.phtml?numer=128
                                                    pięknie wydeptany jest ten snieg, oj, pięknie
                                                    a gdzie ten szum jesiennych liści ?
                                                    teraz czas na zgrzyty pod podeszwami butów, skrzyp sniegu i miażdzenie mrozu
                                                    nogami ;)))))))))
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny! :-) 22.11.04, 07:05
                                                    Witam z zimowego Olsztyna!
                                                    Przywitalismy zime jak nalezy,
                                                    grzanym winem , przy ognisku.
                                                    W lesie na cyplu jeziora Dlugiego.
                                                    Piekny zimowy spacer od Jakubowa przez Dlugie do Jakubowa...
                                                    snieg, slonce, rzeka, las, jezioro, sniezyca...
                                                    W lesie duzo polamanych po wichurze drzew,
                                                    leza w lesie i na sciezkach.
                                                    Spacerowiczow malo,
                                                    a wlasciwie prawie nie ma,
                                                    a my sie zimy nie boimy!
                                                    prawda lustro?
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piekny! :-) 22.11.04, 08:40
                                                    Prawda, cudnie było. :)Cieszę się, że byłam, kto nie był niech żałuje...
                                                    A Zbysiu to się z jeżami drażni, jeden go ugryzł koło oka ;)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny! :-) 22.11.04, 09:01
                                                    Ooooo w bude jeza!
                                                    wydalas mnie!
                                                    ale juz nie zalewam sie krwia blekitna!
                                                    Pozostala piekna opuchlizna,
                                                    i barwy jak u Goloty
                                                    po spotkaniu z "przyjaciolmi"
                                                    bede zyl!
                                                    wiedzialem to juz gdy sie podnioslem na nogi!
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piekny! :-) 22.11.04, 13:24

Trza było trochę do słoiczka upuścić, byśmy zobaczyli te niebieską...
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny! :-) 22.11.04, 14:46
                                                    Niebieska czarnina?
                                                    to byloby faktycznie cos nowego!
                                                    :-p
                                                  • Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piekny! :-) IP: *.olsznet.ec.pl 22.11.04, 16:37
                                                    Jako ksiezniczka, zlosliwie zapytam o Twoj herb Zbyszku?
                                                    Odmowa blekitna? No ,no? ;-)
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piekny! :-) 22.11.04, 16:54
                                                    W mej windzie we bloku wisi kartka:
                                                    "Miedzy godz. 14 i 15 zgubiono 100zl, uczciwego znalazce prosie sie o oddanie
                                                    pieniedzy... Czeka mala nagroda."

Odda czy nie odda?

A tak to pada snieg:(
                                                  • Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piekny! :-) IP: *.olsznet.ec.pl 22.11.04, 17:13
                                                    To bardzo ciekawe? 10% od 100,-zł to?
                                                    Nie odda!
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny! :-) 22.11.04, 20:57
                                                    witam
                                                    I jak tam z waszym śniegiem - sypneło porządnie ?
                                                    Tydzień zaczyna się dynamicznie
                                                    dzis snieg jutro plucha
                                                    Szykujecie jakieś zakupy mikołajowe ?
                                                    Powiedzcie , czy Olsztyn jest już dekorowany świątecznie - czy choineczka
                                                    Kopciuszek juz stoi ?
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny! :-) 23.11.04, 07:01
                                                    Snieg wlasnie splywa do Lyny.
                                                    +3, mokro i miejscami mozna sie posliznac.
                                                    Dekoracje pojawiaja sie w sklepach,
                                                    na ulicach jeszcze nie ma.
                                                    Dzis zobacze.
                                                    Mam w planie wieczorne odwiedzenie Starego Miasta,
                                                    ide na spotkanie z czarownikiem z Tuly.
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piekny! :-) 23.11.04, 07:35
                                                    Cześć

Z czarownikieeeeem?? A co on wyczaruje? Hmmm, z Tuły?? Pewnie samowar :)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny! :-) 23.11.04, 07:46
                                                    zawsze trzeba poznac jak inni czaruja,
                                                    moze uda sie cos przeniesc na olsztynskie podworko!
                                                  • Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piekny! :-) IP: *.olsznet.ec.pl 23.11.04, 09:55
                                                    Olsztyn jest piekny ,mokry ,zimowy,deszczowo-sniegowy.
                                                    No coz, czas przejsciowy pomiedzy jesienia i zima.
                                                    Kulig kuligiem,a ja czekam do wiosny.
                                                    Byle do wiosny! :-)
                                                  • Gość: żaróweczka Re: Olsztyn jest piekny! :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 14:35
                                                    prawdę mówicie,naprawdę piękny
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny! :-) 23.11.04, 14:49
                                                    a snieg zacina ze hej!
    • figurka_z_porcelany Re: Olsztyn jest piękny cz.85 23.11.04, 15:47
      Starówka ładna, ale już się sypie. Starsza reszta, niestarówkowa, też się
      sypie. O gierkowskich bloczyskach nie ma co mówić, całkiem popsuły klimat
      miasta. Szkoda, ładne położenie, kameralna, schludna niemiecka architektura...

• rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 23.11.04, 20:13
        witam
        wieczorna zmiana w gotowosci :)
        wiem, wiem, wiem jaką macie pogodę i temperaturę - niestety trzeba sie do
        takich warunków przyzwyczaić. Zawsze to bliżej do wiosny, z dnia na dzień
        zblizamy się do najpiekniejszej pory roku - wiosna!
        Musimy dać odpocząć naturze, jeziorom , lasom , rzece - niech nabiorą energii,
        niech rybki się rozmnażają, a korzenie drzew wzmocnią.
        Cały Olsztyn bedzie pokryty białym puchem ku uciesze wszystkich, ktorzy nie
        doceniali piękno w słońcu ;))))))))))))hej ! nie martwcie się tak...
        Siedzenie przy grzejnikach w zimie to najprzyjemniesza rzecz, a wypad na
        powietrze będzie w zimie otrzeżwieniem ;)))))
        • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 24.11.04, 07:24
          Bylem wczoraj na wystepie szamana z Tuwy.
          Gennady Gendos Tchamzyryn.
          Wystep byl w Spichlezu na St.Miescie.
          Koncert na oryginalnych instrumentach,
          spiew gleboki, gardlowy...
          Ciekawy klimat.
          Kolysanka na bebnie...
          Olsztyn jest Piekny!
          a Tuwa ok.7000 km stad.
          • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.85 24.11.04, 08:29
            Witajcie.
            Pogoda zmienna, śniegowa, deszczowa, roztopowo-mrozowa :)
            • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 24.11.04, 12:20
              Ponuro u mnie i piździ strasznie...
              • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 24.11.04, 13:21
                Jak dawno Ciebie nie bylo Andulko7.
                Fakt wieje i wieje.
                Taka to juz pora roku nic nie da sie zrobic.
                Jeszcze tylko,grudzien ,styczen,luty i wiosna znowu.
                • Gość: Anna Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.core.lanet.net.pl 24.11.04, 14:18
                  I aby do wiosny!!!

Wiosną Olsztyn też piękny.
                  • oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 24.11.04, 19:20
                    Grunt, że w duszy jest wiosna.
                    • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 24.11.04, 20:39
                      witam
                      gorąco witam, może nawet letnio , choć za oknem śnieg
                      ale dusza gra
                      warunki drogowe trudne :)
                      • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 24.11.04, 21:06
                        a tak wygląda jazda w Olsztynie
                        przyznacie , ze obrazowo opisane
                        A co to jest Czarci Jar ?
                        Efekt - całkowicie zablokowana "16" -
                        > ka (1,5 godziny pokonywałem dystans 500 metrów koło Gietrzwałdu), później
                        > objeżdżałem "51"-ką przez Olsztynek - ale i tu ślisko i korek (na szczęście
                        > 10-cio minutowy). A potem na "7"-ce w Czarcim Jarze (to między Olsztynkiem a
                        > Rychnowem na zjeździe do Drwęcy - kilka zakrętów w dół i potem kilka zakrętów
                        > pod górę) 40 minut postoju - znowu przez stojacego w poprzek TIR-a.
                        • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 24.11.04, 21:07
                          założe nowy watek
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka