rita100 13.11.04, 22:05 Olsztyn miasto Cały ten las wszystkie łąki jezior fal owadów rój księzyca blask słońca gwar olsztyńskie pocałunki to nasz dar wszystkich was biorę na świadków swych żeśmy wariaci w kochaniu tym zapraszam do Olsztyna Pieknego Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.85 13.11.04, 22:06 Rita. Masz calusy od dzisiejszych "browarnikow". Angela,Jola,Inka,Zbyszek,Being, no i ode mnie... Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 13.11.04, 22:09 dziękuję bardzo, odwzajemniam również gorącymi całusami :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 22:12 Słuchajcie "Robaczki świętojańskie", a Guinness`a tam macie ? Hej. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 13.11.04, 22:15 Gość portalu: Lolek napisał(a): > Słuchajcie "Robaczki świętojańskie", a Guinness`a tam macie ? > > Hej. A co to jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 22:16 Irlandzkie piwo, takl nie dobre, że aż trudno mu się oprzeć. No i jasne, że ciemne. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 13.11.04, 22:26 Nam Gingerek wystrczy, jasne , że damskie imbirowe, ale takie wystarczy, a Dublin w pogotowiu zawsze stoi. A co Ty tak irlandzkie piwo tak promujesz zamist Dublinak, a masło mazurskie znasz czy tylko Fine ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.04, 22:42 "De gustibus" i tak dalej. Ale Gingerka też polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 13.11.04, 22:54 no najwieksze pijanstwo jest na zjezdzie - wtenczas staraj się byc na głodzie , by miec dużą pojemność muszę lecieć dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 14.11.04, 19:01 witam ! dzis sobie przeglądam stronkę Braniewa i zachwycona jestem dworcem kolejowym, który ponoć istnieje do dziś. Niestety chłodno, bardzo chłodno, czas zaopatrzyć się w rękawiczki, czapeczki i szaliczki - gdybyście nie znależli polecam kupno ich na straganch, ponoć najtaniej . www.zwoje-scrolls.com/zwoje32/text20.htm Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.85 14.11.04, 20:10 Rita. Braniewo to moje dziecinstwo i mlodosc. Znam tam kazdy kamyczek chociaz nie znam juz prawie mieszkancow. Polecam strony : www.braniewo.er.pl www.braniewo.pl www.braniewo.com.pl " Nie zal mi lat minionych, lecz grzechow zal... nie popelnionych." Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 14.11.04, 20:20 oj, bpkw, jak ciagle musze Cię uczyć, ale tej stronki napewno nie znałeś, przeczytaj ją dokładnie , ona jest autorska i taka inna, taka artystyczna, taka z duszą - sam spojrz ! Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Olsztyn jest piękny cz.85 14.11.04, 20:25 Rzeczywiscie; nie doczytalem. Nie znalem tej strony. Dzieki... Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 14.11.04, 20:27 widzisz, a nie mówiłam, bardzo ciekawa w niej twórczość :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 14.11.04, 21:56 zgłaszam, ze odneleżliśmy ślady Jadzwingów - GW - oglosiła tą nowinę, kieruję na watek oso :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 15.11.04, 06:57 Witam w poniedzialkowy poranek! Szyby oskrobane, sniegu jeszcze brak. Jadzwingowie... mosze ich resztki pozostaly gdzies w rejonie Litwy i Lotwy, w tamtych rejonach powinno byc najwiacej sladow. U nas wiecej bylo Prusow. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.olsznet.ec.pl 15.11.04, 07:01 O Zbyszek ,co tak wczesnie? Nocowales w pracy? :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.85 15.11.04, 07:48 Cześć Tyyle wolnego, fajnie było :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 15.11.04, 08:54 Bylem w arboretum -w Kudypach, zamkniete do maja, potem Lupsztych, Redykajny, Braswald, Jakubowo. Wszedzie spacery po lasach i polach. W lesie nad Lyna masa szeleszczacych bukowych lisci... Potem z lasu do studia TVP3, byla wczoraj okazja zobaczyc jak to dziala. Mila, sloneczna, spacerowa niedziela :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 15.11.04, 20:51 Witam i donoszę, że polecają piekną ksiązkę - znacie ją napewno wzrokowo i naocznie - "Mazurska jesień" - czyli książka do plecaka. Zimno, wietrznie, deszczowo. Nie ma już dobrej aury na żeglowanie, ale Kraina Wielkich Jezior jest nadal pełna powabu i atrakcji. Żelaznym punktem w planowaniu jesiennej wędrówki jest prastara puszcza Piska. Warto się też wybrać szlakiem Konstantego Idelfonsa Gałczyńskiego, który w pobliskiej lesniczówce bawił i tworzył. A czy wiecie co nazywają mazurskim Zakopanem ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 15.11.04, 21:22 Niestety nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 15.11.04, 21:26 dobrze koza , ze nie wiesz - przynajmniej mogę Cię poinformować, z nieba spadłeś. No więc Krutyń - to najwazniejsze centrum turystyczne . Przewodnik Paskala po Mazurach czyli mazurskie Zakopane - ja też po raz pierwszy spotkałam sie z tą nazwą. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 15.11.04, 22:41 milo mi powitać bedzie poranną zmianę w każdy wtorek pracyje tylko Lolek a resztę zapraszam na poranna kawę :) Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 15.11.04, 23:04 Jestesmy juz on-line. Atrakcji mielismy w pociagu od groma:) Bylem dzis rano w WKU-jestem juz rezerwista. Potem Urzad Pracy- moj zawod jest poszukiwany, nie chcieli mnie z tego urzedu wypuscic do Krakowa! Co za kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 15.11.04, 23:34 Wyjechaliśmy z rodzinnych stron, ale jesteśmy na stronach www teraz. W Olsztynie fajnie było! Oprócz całego życia rodzinnego, przyjacielskiego, załatwianiasprawowego, czyli prywaty było miłe jak zwykle spotkanie w Ence. Ale milsze niż zazwyczaj, bo z nową osobą w ekypie:))) Rita, w Ence teraz nastrojowo-erotycznie spodobałoby Ci się:) Lustro, wzięłam książkę, ale żałuję, że Cię nie było. Pozdrawiam wszystkich i idę spać:) PS: Chyba polubię pociągi... Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 16.11.04, 07:00 Na murze obronnym okalajacym Katedre powstaje baszta. Ciekawie to wyglada od strony Pinieznego, odnowiony odcinek muru, odnawiane umocnienia. Teren ten byl od dawna zapomniany, a szkoda. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.85 16.11.04, 08:39 Cześć :) Inka ja też żałuję, ale z braku mozliwości netowania nic nie wiedziałam o spotkaniu, a jak szeryf dzwonił to mnie nie było w domu :( Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 16.11.04, 12:05 Piekne slonce, piekne niebo, pieknego jeziora blekit, pieknie wyglada Piekny Olsztyn :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 17:24 Dzień piękny był, ale się zmienił w piękną noc. Dni krótkie strasznie. Powrót z pracy już w ciemnościach się odbywa. A weekendy w kratkę wypadają. Raz słońce, raz deszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 16.11.04, 20:32 w Ence teraz nastrojowo-erotycznie spodobałoby Ci się:) No to już wiem dlaczego będziemy mieć małe forumiątko ;))))))))))) Dedukując, to Inka będziesz następna, Lustro nie przyszło, to musi jeszcze czekać na forumiatko, a Zbyszek, zbyszek - pożyjemy , zobaczymy ;)))) Mówią , ze piekna noc to mrożna noc spodziewajcie się przymrozków Sud masz jakieś jesienne zdjęcia Olsztyna ? I oczywiście , ze czekamy na Olsztyn widziany z nieba - bardzo czekamy pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.olsznet.ec.pl 16.11.04, 21:17 Rita,Zbyszek nie lubi "wpadac". Przylozy mi jutro pewnie ale co tam. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 16.11.04, 21:27 Muraszka - a ja tam nie wiem ;))))))) Jak tam u Ciebie - działeczka przygotowana do zimy ? Ziemia olsztyńska zaczyna marznąć, trzeba koniecznie korzonki roslin okryć i utulić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 22:49 Vox populi zdecydował. Zapraszam www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=17&ido=147 Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 16.11.04, 22:59 Świetnie Sud, że je umieściłeś. Szkoda tylko, że jeszcze nam się nie udało razem z Forum wzlecieć nad Olsztyn piękny. Patrz "Lot sokoli" na Forum Klubowym. :) Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 17.11.04, 06:53 Dzieki Sudowi polatalam nad Olsztynem. Oso1, sadze,ze w przyszlym roku polecimy w realu. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 17.11.04, 07:00 Witam o poranku! Wczoraj niespodziewanie pogralem w siatke w innym skladzie, po grze chopy, jak to chlopy rozmawiali o wymianie opon na zimowe, jeden juz wymienil, jeden jeszcze czeka, a jeden powiedzial ze tylko gumy wymienia na druga strone! Tak sobie wpadlem zeby Wam to powiedziec, chociaz wpadac nie lubie, wole byc lub zagladac. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.olsznet.ec.pl 17.11.04, 07:42 Wszystko na dzialce,na zime juz jak nalezy. Sama przekopalam ziemie na zime w duzej skibie. Ale to i tak malo, na dzialce jest co robic przez caly rok. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 17.11.04, 07:53 Milo tak z rana z pracusiem pogadac. Sie chce zbierac trzeba siac, sie chce patrzec trzeba sadzic... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.85 17.11.04, 08:07 Witam wszytkich roześmianych, rozespanych, zdrowych, chorych, humorzastych. Życze zdrówka,i miłego dnia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.olsznet.ec.pl 17.11.04, 08:50 Czesc Lustereczkoo... Bardzo mile to Twoje przywitanie. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 17.11.04, 09:20 Czy lato czy zima, dumnie nosza glowy, w Olsztynie pieknym, piekne bialoglowy... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 17.11.04, 19:10 Nareszcie ktos docenil piekne dziewczyny z Warmii. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 17.11.04, 20:38 witam zawsze panowie nas doceniali - był nawet na ten temat watek :) Fajne macie dzis humorki - pomilcze trochę , moze na mnie przejdzie wasza ciepła energia teraz sobie zrobię lot samolotem, zawsze to bliżej nieba i Olsztyna :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 17.11.04, 20:42 Potrzebuje koniecznie pomocy do objasnienia zdjęć, czy ktoś sie zgłosi ? Już na pierwszym zdjęciu mam klopot , nie wiem jakie to jezioro, ma bardzo dziwny kształt. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 17.11.04, 22:28 Licze na zbyszka - ciekawe czy wie ? A teraz witam poranną zminę wierszem, wierszem Anny Cellmer mieszkającej w Olsztynie, pisze piękne wiersze........... Ubrałam żelazny płaszcz By przejść przez zimę Z obojętną twarzą Niezaangażowana i twarda Uzbrojona w niemy uśmiech Na przekór światu By mieć siłę Przedostać się Przez zimną nicość Nieczułości Kobieta bez czułości Musi być twarda Żeby móc dalej Uśmiechać się I nie zgubić klucza Do lepszego świata Więc śmieję się Idąc dalej Uzbrojona w obojętność Silna w swym poczuciu bezradności Lecz ile jeszcze Przyjdzie mi brnąć Przez śniegi i błota I uczyć się tej sztuki By po każdej przeprawie Wyjść nieskazitelnie czystą ? Anna Cellmer - Anna z Olsztyna , piszę od wieków. Z góry przepraszam za wszelkie treści nie odpowiadające Państwa gustom - tak o sobie pisze Pani Aniu - piękne są Pani wiersze - znalazłam je samiuteńka buszując wśród poezji . Ciekawa jestem czy wydano jej tomik , czy jest w księgarniach ? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 17.11.04, 22:41 Olsztyn i był piękny, nawet cudowny, zwróćcie uwagę jak tętni zyciem www.allegro.pl/show_item.php?item=34909684 www.allegro.pl/show_item.php?item=35225270 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 23:20 Rita. Jeśli chodzi o pierwsze zdjęcie www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=17&ido=147&idz=4696 to jest jezioro Skanda (obok po lewej widać wieżę telewizyjną na Pieczewie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.04, 23:32 Najbardziej podobają mi się rozlewiska Łyny. Muszę się tam wybrać na nożnie. www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=17&ido=147&idz=4646 www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=17&ido=147&idz=4645 www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=17&ido=147&idz=4644 Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 17.11.04, 23:31 Co prawda oglądałem Olsztyn z lotu ptaka z balonu, ale poniosło nas tam gdzie chciał wiatr zaś lądowanie było ~~~ nie szczególne, a chodzi o miękkie lądowanie i dobre widoki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.olsznet.ec.pl 18.11.04, 06:10 Sud ,jakie piekne te zdjecia.Dzieki. Chce latac ,chce latac jak ptaki a ostatecznie helikopterem. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 18.11.04, 06:59 Dzis o poranku mozna latac z parasolem! Wiatr ze glowe urywa, deszcz zacina tez milo... Slodki mokry poranek! Oooo... i trzeci czwartek listopada! "Le Beaujolais Nouveau est arrive!" :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.85 18.11.04, 07:23 Cześć - macham do Was obiema łapkami ;) :) Nie wzięłam parasolki, za duży wiatr, naciągnełam kaptur. Dziś do kina na Bigdet. Fajna pogoda na kino :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.olsznet.ec.pl 18.11.04, 10:21 Lustroo, nie pada,pewnie wiesz , no moze tylko troszeczke powiewa. Pieknego, slonecznego dnia Olsztyniakom! Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 18.11.04, 13:22 Wiatr spiewa... moze zaspiewamy z nim? :-) www.ultimateblondi.de/swf/volare.swf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 19:02 Wiatr wieje, duje, gwiżdze, dudni. Ale dzień wbrew pozorom był piękny. Słońce nawet przebłyskiwało. Wiatr jednak koło mojej pracy powalił topolę. Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 18.11.04, 19:18 U nas az tak bardzo nie wialo. Tzn bylo wietrznie, ale bez rewelacji. Podobno jutro ma byc ostro. Rita, ty masz biznes warzywny. Gdzie w Krakowie mozna zrobic badania na nosicielstwo? Take zeby z żarciem pracowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 21:02 Witam dziś wpadam na krótko, bo robię sobie wycieczkę po świecie w rejony gdzie nigdy nie byłam i nigdy nie będę. Przy okazji przyserwuję pewną stronkę o Olsztynie, która jest zapomniana a również elegancka. sud , szkoda , ze to jezioro to skandia - szukam jeziora Krzywego z lotu ptaka, bo bardzo mnie interesuje ten przesmyk do którego nie dopłynełam - jak jezioro wygląda za tym przesmykiem ? Ale mówią , ze u was straszna wichura, uważajcie. Tak straszna , ze musiałam trzymać drzwi, bo ciagle się otwierały :) being - takie badania sie robi raz na całe życie, ja bardzo dawno je robiłam, ale spytaj sie rk, napewno będzie wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 18.11.04, 22:19 zobaczcie na Olsztyn - kliknijcie na panorame na zdjecie i zobaczcie jak zdjecie się rusza i pokazuje całą panoramę www.olsztyniak.pl/panoramy.php Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 19.11.04, 07:00 Dzis juz spokojniej, okolo zera, no a co najwazniejsze Piateczek! Milego dnia! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.85 19.11.04, 07:27 Cześć Gorzej bedzie jak bedziemy spiewać "Mniej niż zeroooooo" :) A Bridget była super, całe kino moje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 19.11.04, 07:31 Syrene ze soba mialas? czy tylko BARDZO SZELESZCZACE SZELESTY? :p :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 19.11.04, 08:58 a moze cos z czwartkowych Olsztynskich klimatow? STARUSZEK JACHT Już dawno od morskiej wody burty sciemniały I żagle niejednym wichrem osmagane, Staruszek jacht u kresu swoich dni W przystani cichej o przygodzie sni. Hej! Ruszajmy w rejs Do portów naszych marzeń! Jacht gotów jest, Chodzcie więc żeglarze. Staruszek jacht duma może o pierwszym sztormie, O rejsach, których nie umie wciaż zapomnieć. Gdy żagli blask na horyzoncie lsni, Wypłynać chciałby jak za dawnych dni. Hej! Ruszajmy... Nieważne co się wydarzy, nieważne kiedy, Zabierzcie w podróż staruszka raz jeszcze jeden. Kto ujrzał raz przed dziobem morza dal, Powracać będzie wciaż do tamtych fal. sł. i muz. J. Smigielski Hej! Ruszajmy... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.olsznet.ec.pl 19.11.04, 09:02 Czy ktos, dzisiaj rano, pil tylko herbate? :-D Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Kamery w Olsztynie 19.11.04, 14:02 e-kamery.pl/polska/kamera.phtml?numer=127 e-kamery.pl/polska/kamera.phtml?numer=75 e-kamery.pl/polska/kamera.phtml?numer=128 Srodkowa to na zywo pokazuje. Niezly widok! Odpowiedz Link Zgłoś
alf23 Re: Kamery w Olsztynie 19.11.04, 16:57 Witam! Piękny Olsztyn zaczyna pokrywać się białym puchem. "Coraz bliżej Święta, coraz bliżej Święta...", fajnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Kamery w Olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 17:44 widzę , że się trzymacie niestety ja walczę z wiatrem kamery pokazują , że i u was śnieg Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Olsztyn jest piekny! :-) 20.11.04, 11:08 Piekny ranek w Olsztynie, osniezone dachy domow nad Dlugim, ciemny blekit jeziora, Slonce na calym niebie, rzuca piekne swiatlocienie... Pieknie jest... o czym uprzejmie donosi wasz ranny (rozbity luk brwiowy) ptaszszek! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piekny! :-) IP: *.olsznet.ec.pl 20.11.04, 12:37 Gdyby "kozka" nie skakala, to by łuczek brwiowy,zdrowy miala. Mam nadzieje Zbyszku,ze to nic powaznego? Pozdrawiam wszystkich. Sobota w Olsztynie jest przesliczna. Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Olsztyn jest piekny! :-) 20.11.04, 23:33 Jutro będę witał Piękny Olsztyn o godzinie 4 z rana - w niedzielę o 4 z rana - :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piekny! :-) IP: *.olsznet.ec.pl 21.11.04, 09:27 Jak tak bedzie sypalo sniegiem , to do konca dnia, Olsztyn zostanie zasypany, po uszy. Pozdrawiam z Olsztyna snieznego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Olsztyn jest piekny! :-) 21.11.04, 10:38 Cześć:) U nas też zimowo, biało, ale słonecznie, o czym przekonałam się otwierając oczy, tak po 9.30:))) Błogość wstawać o tej porze:) Tylko skąd tu tyle białych mew? I dlaczego tak hałasują?? Byliśmy wczoraj ze znajomymi na Kazimierzu. Alkohol tu szybciej uderza do głowy, ale też niestety dłużej głowa boli... Trzymajcie się ciepło! Szczególne pozdrowienia dla rannego Zbyszka:))) Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Olsztyn jest piekny! :-) 21.11.04, 11:53 O 4 z rana był luzik, śniegu co na lekarstwo, ale teraz? Nawet zbytnio nie widać Olsztyna pięknego. :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny! :-) 21.11.04, 20:54 witam no to u was identycznie jak na poludniu, tylko dodatkowo są zamiecie e-kamery.pl/polska/kamera.phtml?numer=128 pięknie wydeptany jest ten snieg, oj, pięknie a gdzie ten szum jesiennych liści ? teraz czas na zgrzyty pod podeszwami butów, skrzyp sniegu i miażdzenie mrozu nogami ;))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny! :-) 22.11.04, 07:05 Witam z zimowego Olsztyna! Przywitalismy zime jak nalezy, grzanym winem , przy ognisku. W lesie na cyplu jeziora Dlugiego. Piekny zimowy spacer od Jakubowa przez Dlugie do Jakubowa... snieg, slonce, rzeka, las, jezioro, sniezyca... W lesie duzo polamanych po wichurze drzew, leza w lesie i na sciezkach. Spacerowiczow malo, a wlasciwie prawie nie ma, a my sie zimy nie boimy! prawda lustro? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Olsztyn jest piekny! :-) 22.11.04, 08:40 Prawda, cudnie było. :)Cieszę się, że byłam, kto nie był niech żałuje... A Zbysiu to się z jeżami drażni, jeden go ugryzł koło oka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny! :-) 22.11.04, 09:01 Ooooo w bude jeza! wydalas mnie! :-) ale juz nie zalewam sie krwia blekitna! Pozostala piekna opuchlizna, i barwy jak u Goloty po spotkaniu z "przyjaciolmi" bede zyl! wiedzialem to juz gdy sie podnioslem na nogi! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Olsztyn jest piekny! :-) 22.11.04, 13:24 Trza było trochę do słoiczka upuścić, byśmy zobaczyli te niebieską... Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny! :-) 22.11.04, 14:46 Niebieska czarnina? to byloby faktycznie cos nowego! :-p :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piekny! :-) IP: *.olsznet.ec.pl 22.11.04, 16:37 Jako ksiezniczka, zlosliwie zapytam o Twoj herb Zbyszku? Odmowa blekitna? No ,no? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Olsztyn jest piekny! :-) 22.11.04, 16:54 W mej windzie we bloku wisi kartka: "Miedzy godz. 14 i 15 zgubiono 100zl, uczciwego znalazce prosie sie o oddanie pieniedzy... Czeka mala nagroda." Odda czy nie odda? A tak to pada snieg:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piekny! :-) IP: *.olsznet.ec.pl 22.11.04, 17:13 To bardzo ciekawe? 10% od 100,-zł to? Nie odda! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny! :-) 22.11.04, 20:57 witam I jak tam z waszym śniegiem - sypneło porządnie ? Tydzień zaczyna się dynamicznie dzis snieg jutro plucha Szykujecie jakieś zakupy mikołajowe ? Powiedzcie , czy Olsztyn jest już dekorowany świątecznie - czy choineczka Kopciuszek juz stoi ? Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny! :-) 23.11.04, 07:01 Snieg wlasnie splywa do Lyny. +3, mokro i miejscami mozna sie posliznac. Dekoracje pojawiaja sie w sklepach, na ulicach jeszcze nie ma. Dzis zobacze. Mam w planie wieczorne odwiedzenie Starego Miasta, ide na spotkanie z czarownikiem z Tuly. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Olsztyn jest piekny! :-) 23.11.04, 07:35 Cześć Z czarownikieeeeem?? A co on wyczaruje? Hmmm, z Tuły?? Pewnie samowar :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny! :-) 23.11.04, 07:46 zawsze trzeba poznac jak inni czaruja, moze uda sie cos przeniesc na olsztynskie podworko! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muraszka Re: Olsztyn jest piekny! :-) IP: *.olsznet.ec.pl 23.11.04, 09:55 Olsztyn jest piekny ,mokry ,zimowy,deszczowo-sniegowy. No coz, czas przejsciowy pomiedzy jesienia i zima. Kulig kuligiem,a ja czekam do wiosny. Byle do wiosny! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaróweczka Re: Olsztyn jest piekny! :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.04, 14:35 prawdę mówicie,naprawdę piękny Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny! :-) 23.11.04, 14:49 a snieg zacina ze hej! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
figurka_z_porcelany Re: Olsztyn jest piękny cz.85 23.11.04, 15:47 Starówka ładna, ale już się sypie. Starsza reszta, niestarówkowa, też się sypie. O gierkowskich bloczyskach nie ma co mówić, całkiem popsuły klimat miasta. Szkoda, ładne położenie, kameralna, schludna niemiecka architektura... Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 23.11.04, 20:13 witam wieczorna zmiana w gotowosci :) wiem, wiem, wiem jaką macie pogodę i temperaturę - niestety trzeba sie do takich warunków przyzwyczaić. Zawsze to bliżej do wiosny, z dnia na dzień zblizamy się do najpiekniejszej pory roku - wiosna! Musimy dać odpocząć naturze, jeziorom , lasom , rzece - niech nabiorą energii, niech rybki się rozmnażają, a korzenie drzew wzmocnią. Cały Olsztyn bedzie pokryty białym puchem ku uciesze wszystkich, ktorzy nie doceniali piękno w słońcu ;))))))))))))hej ! nie martwcie się tak... Siedzenie przy grzejnikach w zimie to najprzyjemniesza rzecz, a wypad na powietrze będzie w zimie otrzeżwieniem ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 24.11.04, 07:24 Bylem wczoraj na wystepie szamana z Tuwy. Gennady Gendos Tchamzyryn. Wystep byl w Spichlezu na St.Miescie. Koncert na oryginalnych instrumentach, spiew gleboki, gardlowy... Ciekawy klimat. Kolysanka na bebnie... Olsztyn jest Piekny! a Tuwa ok.7000 km stad. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.85 24.11.04, 08:29 Witajcie. Pogoda zmienna, śniegowa, deszczowa, roztopowo-mrozowa :) Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 24.11.04, 12:20 Ponuro u mnie i piździ strasznie... Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 24.11.04, 13:21 Jak dawno Ciebie nie bylo Andulko7. Fakt wieje i wieje. Taka to juz pora roku nic nie da sie zrobic. Jeszcze tylko,grudzien ,styczen,luty i wiosna znowu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Olsztyn jest piękny cz.85 IP: *.core.lanet.net.pl 24.11.04, 14:18 I aby do wiosny!!! Wiosną Olsztyn też piękny. Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 24.11.04, 19:20 Grunt, że w duszy jest wiosna. :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 24.11.04, 20:39 witam gorąco witam, może nawet letnio , choć za oknem śnieg ale dusza gra warunki drogowe trudne :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.85 24.11.04, 21:06 a tak wygląda jazda w Olsztynie przyznacie , ze obrazowo opisane A co to jest Czarci Jar ? Efekt - całkowicie zablokowana "16" - > ka (1,5 godziny pokonywałem dystans 500 metrów koło Gietrzwałdu), później > objeżdżałem "51"-ką przez Olsztynek - ale i tu ślisko i korek (na szczęście > 10-cio minutowy). A potem na "7"-ce w Czarcim Jarze (to między Olsztynkiem a > Rychnowem na zjeździe do Drwęcy - kilka zakrętów w dół i potem kilka zakrętów > pod górę) 40 minut postoju - znowu przez stojacego w poprzek TIR-a. Odpowiedz Link Zgłoś