odsetki 14.11.04, 12:57 Witam. Czy w Olszynie są jakieś fajne księgarnie? Fajne czyli dobrze zaopatrzone i z "klimatem", gdzie z przyjemnością chodzicie. Nie jestem z Olsztyna, więc proszę o wskazówkę jak tam trafić. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sari Re: Księgarnia z Olsztyna IP: *.ols.vectranet.pl 14.11.04, 17:35 Ja polecam księgarnię Bellona na ul.Kopernika. Miła,profesjonalna obsługa. Nowości pojawiają się znacznie szybciej niz w innych księgarniach (np. w jednej w centrum...), a jak czegoś nie ma jest możliwość zamówienia wybranej pozycji. Polecam szczególnioe teraz gdy idą Święta, a książka to najlepszy prezent pod choinkę.Nawet dla tych wtórnych analfabetów , którzy nie czytają - może widząc taki prezencik zawstydzą się... Odpowiedz Link Zgłoś
odsetki Re: Księgarnia z Olsztyna 16.11.04, 10:18 Dzięki. Ja znam tylko księgarnię na Jana Pawła, ale to nie jest to czego szukam. Dziwne jest to, że dostałem tylko jedną odpowiedź. Czyżby nie było więcej księgarń w Olsztynie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: Księgarnia z Olsztyna IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 16.11.04, 12:10 Ksiegarń rzeczywiscie jest w Olsztynie mało,bo chyba mało osób czyta ksiażki. Polecam Ci też antykwariat naprzeciwko znanej Ci juz ksiegarni oraz -niestety- supermarkety gdzie dużym plusem jest niska cena. Odpowiedz Link Zgłoś
odsetki Re: Księgarnia z Olsztyna 16.11.04, 12:13 To prawda. Mało ludzi czyta książki, a jeszcze mniej je kupuje. Nie jest to towar produkt pierwszej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: Księgarnia z Olsztyna IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 16.11.04, 12:17 Marzy mi się w Olsztynie ksiegarnia w stylu Czułego Barbarzyńcy, ale obawiam się, że poza kilkoma stałymi klientami nie cieszyłaby się dużą popularnością...Aha,kupuję też dużo książek na Allegro i w Merlinie -to też jest jakieś wyjście. Odpowiedz Link Zgłoś
odsetki Re: Księgarnia z Olsztyna 16.11.04, 15:35 Czuły Barbarzyńca jest dość często stawiany jako wzór, ale nie jest tam aż tak fajnie. Tak jak napisałem wcześniej, książka nie jest produktem pierwszej potrzeby, ale ludzie jednak je kupują. Gdyby było aż tak źle, to nie wzrastałyby obroty merlina ( gdzie jakby nie było można kupić głównie książki),a w empikach byłyby pustki. Są tytuły, które są dodrukowywane przez wydawnictwa po kilka razy. Więc chyba w mieście, w którym mieszka 170 tys ludzi, księgarnia w stylu Czuły Barbarzyńca, miałaby rację bytu. Tak sądzę. Co do zakupów w merlinie, są ok, bo ceny są atrakcyjne, ale nie można tej książki dotknąć i powąchać :) . Lubię zapach książek. Oczywiście tych nowych, a nie tych z "taniej książki". Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: Księgarnia z Olsztyna 16.11.04, 18:58 Polecam Ksiegarnie Rolnicza na Dabrowszczakow, ktora mimo swojej nazwy, posiada rowniez literature piekna. Ksiegarnia Literacka przy Pl.Konstytucji od lat posiada dobre zaopatrzenie. Interesujaca jest rowniez Ksiegarnia Orion przy ul. Jagiellonskiej: to chyba ostatnia olsztynska ksiegarnia, w ktorej nie ma samoobslugi. Jest natomiast wyjatkowo mila i fachowa obsluga. Odpowiedz Link Zgłoś
odsetki Re: Księgarnia z Olsztyna 17.11.04, 12:08 Dzięki z wpisy. Proszę o więcej :)) Odpowiedz Link Zgłoś
venus99 Re: Księgarnia z Olsztyna 17.11.04, 15:04 nie ma.wszędzie ciasno.książki poukładane fatalnie.trzeba chodzić z koszykiem!! nie ma jak przejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś