Gość: dżastin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.04, 17:38 Witam, szukam sali na wesele, czy ktoś z was zna lokal "pod żaglami"? słyszałam, że są tam fajne wesela a szczególnie z dj'em tam pracującym, co sądzicie o tym? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Muraszka Re: restauracje w olsztynie IP: *.olsznet.ec.pl 15.11.04, 18:00 Moze powstal nowy lokal o tej nazwie, bo przy ul.Pienieznego "Pod zaglami" jest teraz kuria biskupia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: restauracje w olsztynie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.11.04, 20:35 Jest od dawna nowe Pod Żaglami, na ulicy którą idzie się od dworca do cmentarza, kiedyś nazywała się chyba Waryńskiego. Kiedyś los mnie tam rzucił do tego nowego Pod Żaglami i nie jestem mu za to wdzięczny. Pamiętam, że opisałem to chyba na wątku o szkole 7 z rok temu, a może jeszcze dawniej. Choć dla wesela na pewno będą się starać o wiele bardziej niż dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koza Re: restauracje w olsztynie IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 15.11.04, 21:15 Byłem tam na Sylwestra, jest beznadziejnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jd Re: restauracje w olsztynie IP: 193.0.68.* 16.11.04, 11:53 Starałem się delikatnie wyrazić moje wątpliwości do nowego Pod Żaglami, bo może tylko mnie tak się nie pofarciło, ale skoro i koza miał to samo, to bez zahamowań dopisuję się do jego opinii. A pamiętacie stare Pod Żaglami? Było bosko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylem_tam Re: restauracje w olsztynie IP: *.cwshs.com 16.11.04, 19:42 bosko, to tam jest teraz, jak biskup urzeduje a kiedys, to nic tam specjalnego nie bylo poza kolejkami w sobote, zeby do srodka sie dostac mozna bylo i bez kolejki, jak sie "posmarowalo" Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: restauracje w olsztynie 16.11.04, 20:05 "Zagle", czy tez, jak niektorzy nazywali "Skalny" to kawal olsztynskiej historii. Mojej tez. Kiedys zaprosilem tam na obiad nowo poznana dziewczyne. Skonczylo sie tragicznie; do dzis jest moja zona !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muraszka Re: restauracje w olsztynie IP: *.olsznet.ec.pl 16.11.04, 21:03 Nie jestem wscibska,ale kiedy to bylo? Powiedz prosze, bo tez tam mam kawalek swojej historii. Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: restauracje w olsztynie 16.11.04, 21:24 Gość portalu: Muraszka napisał(a): > Nie jestem wscibska,ale kiedy to bylo? > Powiedz prosze, bo tez tam mam kawalek swojej historii. To bylo tuz po Bitwie Grunwaldzkiej a dokladnie w sierpniu 19....78 r. Odpowiedz Link Zgłoś
sola28 Re: restauracje w olsztynie 16.11.04, 21:19 A ja w swoich zbiorach mam nawet zdjęcie z imprezy w ówczesnej "Pod Żaglami". Zabawa choinkowa w 1980r. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bpkw Re: restauracje w olsztynie 16.11.04, 21:31 W "Zaglach" byly akwaria i "umundurowani" kelnerzy.Kelnerki nie mialy motywow marynarskich,ale "slupa" potrafily postawic lepszego niz "marynarze". Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: restauracje w olsztynie 18.11.04, 07:33 • Re: restauracje w olsztynie IP: *.aster.pl / *.aster.pl Gość: jd 15.11.2004 20:35 + odpowiedz Jest od dawna nowe Pod Żaglami, na ulicy którą idzie się od dworca do cmentarza, kiedyś nazywała się chyba Waryńskiego. Marii Zientary Malewskiej dawna Waryńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Re: restauracje w olsztynie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 09:02 Nie polecam tej restauracji, za to GEMINI na Kanta na Jarotach jest swietne! Odpowiedz Link Zgłoś