Dodaj do ulubionych

Olsztyn z Ukrainą

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 07:51
"- To, co teraz robicie, jest najlepszym dowodem tego, że Polacy i Ukraińcy w
naszym regionie żyją jak bracia."

A co z tym, co do tej pory robiliśmy przez dziesiątki lat - pyta "polak mały".
Obserwuj wątek
    • Gość: tubylec Re: Olsztyn z Ukrainą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 10:07
      „Polacy i Ukraińcy w naszym regionie żyją jak bracia”
      Pod warunkiem, że Wy będziecie dalej rządzić (zajmować stanowiska), a my nie
      będziemy Wam w tym przeszkadzać. I to jest proste – jak konstrukcja cepa.
    • Gość: hans Re: Olsztyn z Ukrainą IP: *.olsztyn.mm.pl 27.11.04, 12:46
      OLSZTYN TO MIASTO PONIEMIECKIE, NIE LUBI SIĘ TU UKRAINCÓW, WIĘC NP MOJA RODZINA
      NIE JEST Z NIMI SOLIDARNA, I NIC NAS NIE OBCHODZI CO SIĘ TAM DZIEJE
      • Gość: Bolo Skacz na drzewo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 17:45
        Skacz na drzewo, poniemiecki łobuzie.
        Tylko taką radę mogę ci zadedykować.
        Tu jest Polska! A Olsztyn to polskie miasto!
        Trzeba pomagać w biedzie naszym sąsiadom.
        Jeśli tego nie rozumiesz, to wskakuj na gałąź!
        • venus99 Re: Skacz na drzewo 27.11.04, 18:04
          po co zaprzeczać faktom historycznym?to,że tu jest Polska w niczym nie zmienia
          faktu, że Olsztyn był niegdyś niemiecki.
          w dupie mam tych naszych sąsiadów ukraińskich.wystarczy,że pomogli tysiącom
          Polaków pozostać na stałe na Wołyniu.teraz jeszcze pomagają nam otworzyć
          cmentarz Orląt.
          popierać ukraińskiego nacjonalistę tylko po to żeby zrobić na złość Rosji jest
          dowodem wielkiej przenikliwości politycznej.
    • radadendron chyba lepiej dla nich jak zostanie tak jak jest... 27.11.04, 15:49
      ...
      moze jest to dosc kontrowersyjna opinia, ale polpatrzcie na Polske, miliony
      bezrobotnych, mafia złodziejska, mafia polityków, głodujacy ludzie niczym w
      krajach trzeciego swiata....etc
      mozna tak wymieniac bez konca, pamietacie 1000 procentową inflacje,
      afery...wszystko to czeka na Ukraine i jest nieuniknione, jezeli ktoś mysli ze
      mogą sie uczyc na naszych błędach, to niestety rozczaruje go, tego nie da sie
      uniknać, po takim okresie.
      nie zycze zle ukraincom dlatego tak wlasnie uwazam, niech nic nie zmieniaja
      • Gość: irka Re: chyba lepiej dla nich jak zostanie tak jak je IP: 195.* / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 23:54
        1000 procentowa inflacja skutkiem przemian?!? Skleroza, zła wola, prowokacja czy
        po prostu zwykła paranoja?
    • Gość: Gryzli Nieładnie Pani autor! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 17:47
      Czemu autorka nie wspomniała, że na wiecu byli też ludzie z Iławy i Ostródy?!
      • rita100 Re: Nieładnie Pani autor! 27.11.04, 20:04
        wogóle tytuł jest niezasadny - nie można mówić za cały Olsztyn, z wypowiedzi
        wynika , że i Olsztyn jest podzielony co do zasadności wtrącania sie w Ukrainę
        • Gość: mamut Re: Nieładnie Pani autor! IP: *.sympatico.ca 28.11.04, 00:35
          Myslimy zbyt czesto kategoriami politycznymi i zapominamy przez to o ludzkim
          aspekcie. Wiekszosc szarych obywateli Ukrainy czy tez Polski ma tak naprawde
          gleboko w D wszystkie nacjonalizmy i przykre wspomnienia z przeszlosci.
          Glownie chodzi im o uczciwy spokojny byt, przyszlosc dla wlasnych dzieci, dach
          nad glowa i emeryture na stare lata. Czas zaczac goic ranny.. nie zapominajmy
          o przeszlosci, ale przestanmy rozdrapywac te krwawe strupy. Pora wyciagnac
          nauki z tych konfliktow i zaczac patrzec na siebie nieco przychylniej.

czuwaj

• Gość: xyz Re: Nieładnie Pani autor! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 07:31
            Tak trzymać!!!
            To chodzi tylko o ludzi, prostych ludzi i tu powinno byc nasze poparcie.
            A Juszczenko to straszny nacjonalista. To on był przeciwny odbudowie cementarza
            ORLĄT LWOWSKICH. Teraz sie trochę przefarbował.
            • Gość: samsob Re: Nieładnie Pani autor! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 08:02
              Gość portalu: xyz napisał(a):

> Teraz sie trochę przefarbował.

Czy ta polska specjalność (przefarbowywanie) nam skopiowano?
              pzdr
              • Gość: xyz Re: Nieładnie Pani autor! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 08:26
                Tak. tak to wygląda.
                Z nacjonalisty w demokratę
                • Gość: rika Re: Nieładnie Pani autor! IP: 195.* / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 23:56
                  to źle?
    • r_q Dziekuje Polskim przyjacielom 29.11.04, 05:32
      Jako Ukrainiec, mieszkajacy w Olsztynie, dziekuje Polskim przyjacielom za
      poparcie Ukrainy w walce o demokracje i odrzucenie wplywow Rosji.
      Niektorzy wypowiadajace sie na tym forum nie sprawiaja dobrego wrazenia, ale
      to jest ich osobista sprawa, jezeli mnie nienawidza za to ze jestem Ukrainiec,
      to przeciez im tego nie zabronie. Tylko niech pamietaja o tym, ze nienawisc i
      pryskanie zloscia nie uczyni z nich ludzi godnych szacunku.
      Reakcja partii politycznych spowodowala, ze Ukraincy w Polsce beda glosowac
      raczej na PO i PiS, natomiast te od rzepaku i LPR nie dostana zadnego glosu.
      • Gość: op Re: Dziekuje Polskim przyjacielom IP: 80.51.241.* 29.11.04, 20:56
        Nie mam zamiaru polemizować z mniej lub bardziej durnymi wypowiedziami-ale nia
        podoba mi się Twoja postawa-możesz głosować na kogo chcesz, gdyż jesteś
        Obywatelam Polski narodowości ukraińskij/pisownia wynika z gramatyki a nie
        wydumanych nichęci do Ukraińców/.Pisząc każdą wypowidż trzeba pamiętać o
        niuansach.
        • r_q Re: Dziekuje Polskim przyjacielom 30.11.04, 00:08
          Ok, dziekuje za uwage.
          Dlaczego Tobie moja wypowiedz wydaje sie "durna", jak to zostalo okreslone?
          Kazdy ma prawo wyrazac wlasna opinie. Oczywiscie pod warunkiem, ze sie pamieta
          o tym ze czlowiek obok wcale nie jest czlowiekiem w mniejszym stopniu.
          • Gość: op Re: Dziekuje Polskim przyjacielom IP: 80.51.241.* 30.11.04, 20:57
            Nie miałam na myśli Twojej wypowiedzi-używając słowa ,durna,chodziło mi o inne
            szowinistyczne wypowiedzi, które przeczytałem.Jeżeli odebrałeś to w stosunku do
            swojej osoby-przepraszam innych nie.
    • warung Re: Olsztyn z Ukrainą 29.11.04, 10:51
      napewno nie z tymi z ss-galizien i innymi tego typu ukraincami
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka