Dodaj do ulubionych

Nadchodzi czas nienawiści

06.12.04, 12:04
Przemówienie Giertycha, ksywka Pionokio, naszpikowane jest nienawiścią i
nietolerancją. Jest tam również retoryka karności i pięści. Nie mam
wątpliwości ; wg mnie nadchodzi faszyzm.

serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,2430156.html
Obserwuj wątek
    • being28 Re: Nadchodzi czas nienawiści 06.12.04, 12:30
      Ciekawe jaki kolor koszul wybierze Giertych. Czarne i brunatne sa juz zajete.
      Czerwony kolor odpada. Rozowy to homo, wiec brrrr. Moze zielone?

I jeszcze jedno. Hitler to fuhrer, Kadafi pulkownik, Stalin generalissimus. Kim
      moze byc Giertych? Pinokio, kon, czlonek rodziny Adamsow?
      • Gość: detritus Re: Nadchodzi czas nienawiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 12:52
        > Hitler to fuhrer, Kadafi pulkownik, Stalin generalissimus. Kim
        > moze byc Giertych?

Swietissimus?
    • Gość: szwadron Re: Nadchodzi czas nienawiści IP: 5.5R2D* / *.pg.com 06.12.04, 12:45
      skoro mamy socjalizm to mozemy tylko oscylowac miedzy narodowym a
      miedzynarodowym. i tu i tu mamy nienawisc i nietolerancje. a i karnosc i piesc
      jak kto poszuka.
      roznica w tym ze narodowy nie wyrzeka sie suwerennosci a miedzynarodowy
      ewoluuje w kierunku roku 1984 Orwela.
      • Gość: michal Re: Nadchodzi czas nienawiści IP: *.lub.lu.se 06.12.04, 13:00
        do szwadrona:
        male pytanie, tak z ciekawosci: jakie panstwo (z istniejacych) uwazasz za NIE-
        socjalityczne?
        • Gość: szwadron Re: Nadchodzi czas nienawiści IP: 5.5R2D* / *.pg.com 06.12.04, 13:07
          USA , Nowa Zelandia, w coraz mniejszym stopniu Wielka Brytania, tzw tygrysy
          azjatyckie, Australia pol na pol ale ostatnio skreca w strone kapitalizmu.
          • Gość: michal Re: Nadchodzi czas nienawiści IP: *.lub.lu.se 06.12.04, 13:56
            a co powiesz na to, ze USA jak zaden kraj na swiecie doplaca do swojego
            rolnictwa i przemyslu ciezkiego, czy to nie jest (wg Ciebie) socjalizm?
            • Gość: szwadron Re: Nadchodzi czas nienawiści IP: 5.5R2D* / *.pg.com 06.12.04, 14:49
              a owszem, nie twierdze ze usa to kraj nie dotkniety zaraza socjalizmu. jednak
              na tle europy niemal promienieje racjonalnoscia. wystarczy porownac: podatki,
              procedury urzedowe, ilosc koncesji i pozwolen koniecznych do prowadzenie
              przedsiebiorstwa. mimo ze stany schodza na psy to roznica miedzy europa sie nie
              zmniejsza.

a popatrz na taka N.zelandie: zero doplat do rolnictwa, a rolnictwo nawet
              eksportuje.
              • Gość: michal Re: Nadchodzi czas nienawiści IP: *.lub.lu.se 06.12.04, 19:09
                no nie wiem. jak najbardziej szanuje Twoje zdanie, ale osobiscie jestem
                zwolennikiem rozsadnego interwencjonizmu. liberalizacja prawa przez gabinet
                Busha doprowadzila np. do upadku jakichs tam stoczni na wschodnim wybrzezu, i
                powoli USA nawiedza to co Polske - strukturalne bezrobocie. No wiem, w tym
                przypadku ludzie powinni byc mobilni, szukac pracy itd., ale przeciez nie kazdy
                chce ot tak zostawic swoj domek z ogrodkiem, znajomych i przeniesc sie na drugi
                koniec kraju.

uwazam, ze system polityczny zorientowany na rynek zamiast na ludzi predzej
                doprowadzi do ziszczenia sie wizji Orwella, niz np. taki system jak w Szwecji.

wiem, wiem, ze Niemcy wysiadaja (z nadmiaru luskusu moim zdaniem, a to nie o t
                chodzi przeciez). wiem, wiem, lewackie gadanie, ale wierz mi nie jestem nawet
                wyborca zadnej lewicowej partii (Unii Wolnosci tez)

pozdrawiam
                • Gość: szwadron Re: Nadchodzi czas nienawiści IP: 5.5R2D* / *.pg.com 07.12.04, 09:31
                  coz nie znam przypadku interwencjonizmu ktory okazalby sie rozsadny. jak sam
                  wspomniales, busz ;)) interweniowal w przemysle stalowym co poskutkowalo
                  problemami stoczni. sam przeanalizuj co jest przyczyna co skutkiem.

z drugiej strony tak sobie mysle : jesli ktos buli pieniadze bym ja mogl kupic
                  cos taniej niz jestem w stanie sam wyprodukowac to oznacza ze ktos mi robi
                  prezent a ja moge zajac sie czyms innym. dla mnie jest to sytuacja co najmniej
                  komfortowa (czego nie moga powiedziec obywatele kraju ktore ich kosztem stosuje
                  taka interwencje).

owszem, wiekszosc chciala by miec domek i mieszkac w nim do konca zycia na
                  wysokim poziomie ale to sa pobozne zyczenia i chyba nic wiecej.
    • venus99 Re: Nadchodzi czas nienawiści 06.12.04, 13:06
      tak zaczynał Hitler. jak skończy Giertych?
      • Gość: samsob Re: Nadchodzi czas nienawiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 17:16
        Po lekturze powyższych postów należy stwierdzić, że czas nienawiści ma obecnie
        miejsce i już nie musi "chodzić".
        pzdr
        • venus99 Re: Nadchodzi czas nienawiści 06.12.04, 18:38
          to prawda,jak przeczytasz całe wystapienie wodza ligi przyjaciół rosji głębia
          miłosierdiza i miłości do bliźniego pozwoli na potwierdzenie twojej tezy.
          • Gość: samsob Re: Nadchodzi czas nienawiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.04, 19:09
            Nie podzielam poglądu, iż cel uświęca środki, a do tego chyba zmierza twoja
            wypowiedź.
            pzdr
            • venus99 Re: Nadchodzi czas nienawiści 06.12.04, 19:12
              oczywiście,że moja wypowiedź NIE ZMIERZA do tego.ja nie jestem z ligi
              przyjaciół rosji ani z Giertychjugend.
              • muraszka1 Re: Nadchodzi czas nienawiści 06.12.04, 19:28
                Ta jego fanatyczna "buzia".
                Gietrychjugend ,to nasza przyszlosc?!
                Nie mozemy do tego dopuscic!!!
                • Gość: samsob Re: Nadchodzi czas nienawiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 07:51
                  muraszka1 napisała:

> Nie mozemy do tego dopuscic!!!
                  >
                  Z jakiego powodu i co uczynisz jeśli tak się stanie? Będziesz działał wbrew
                  wysiłkowi lewicy, która go tak skutecznie karmi i promuje?
                  pzdr
                  • venus99 Re: Nadchodzi czas nienawiści 07.12.04, 09:45
                    nie bądź śmieszny.obrady Giertychjugend pokazały kto w tym kraju produkuje
                    nienawiść i nietolerancje.
                    • Gość: samsob Re: Nadchodzi czas nienawiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 11:18
                      A zloty młodzieży: UW, SLD i tp. ograniczają się z pewnością do śpiewu psalmów.
                      pzdr
                      • venus99 Re: Nadchodzi czas nienawiści 07.12.04, 11:43
                        tego nie wiem bo nie bywam.jakoś jednak nie mówiło się nigdy o wystąpienia
                        pełnych agresji na tych zjazdach.a a o Giertychu się mówi.
                        powtarzam - zaczyna jak Hitler, jak skończy? osobiście życzę mu wszystkiego
                        najgorszego.na nic innego nie zasłużył.
                        • Gość: szwadron Re: Nadchodzi czas nienawiści IP: 5.5R2D* / *.pg.com 07.12.04, 12:05
                          czy to nie lepiej jak polityk mowi prosto z mostu do czego dazy? masz
                          demokracje, zwyczajnie nie glosuj na nich.
                          Nawiasem gdzie tolerancja do pogladow innych niz sami wyznajemy?

Ja nie lubie sluchac gadek na temat "zrobmy wszystkim dobrze" a w domysle "i
                          tak za nasze pomysly zaplaca nasze dzieci i wnuki". taki masturbacyjny altruizm
                          przedstawia niestety kazda lewicowa partia. Tak zaczynal Lenin, a jak skonczyl
                          Stalin tez kazdy wie.
                          • venus99 Re: Nadchodzi czas nienawiści 07.12.04, 15:14
                            lepiej jak mówi prosto z mostu.przynajmnie wszyscy wiedzą kto jest kto.tak
                            bogiem a prawdą różnica pomiędzy Hitlerem a Stalinem doprawdy była
                            niewielka.ale koniec inny.
                            • Gość: samsob Re: Nadchodzi czas nienawiści IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 18:20
                              venus99 napisał:

> lepiej jak mówi prosto z mostu.przynajmnie wszyscy wiedzą kto jest kto.

I to jest sedno sprawy, które ułatwia dokonanie wyboru osobom zainteresowanym i
                              uczestniczącym w tej zabawie. Wybory w naszym polskim wydaniu, to taka sama
                              niewiadoma, jak ta dla graczy totolotka.
                              pzdr
                              • bpkw Konik Garbysek :))) 08.12.04, 17:12
                                Nienawisc panujaca w LPR powoduje, ze zaczynajaj zjadac wlasny ogon. Vide
                                relacja : Strak - Jacek Kurski.

serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,2433502.html?as=3&ias=3
                                • bpkw Re: Konik Garbusek :))) 08.12.04, 17:15
                                  Sasiedztwo liter u i y spowodowalo, ze z zamiast Garbuska powstal Garbysek.
                                  Mam nadzieje, ze niedoszlu europosel Strak wybaczy mi "literowke"...

• venus99 Re: Konik Garbusek :))) 08.12.04, 17:30
                                    mam wątpliwości, poskarżył się w prokuraturze,że nazwano go kartoflem.
                                    co za wstyd! - dla kartofla!
                                    • Gość: samsob Re: Konik Garbusek :))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 20:42
                                      Z racji tego kartofla wynika wniosek, iż mamy do czynienia ze wstydem, a nie z
                                      nienawiścią.
                                      pzdr
    • Gość: Emperor Re: Nadchodzi czas nienawiści IP: *.olsztyn.pl / *.vlo.olsztyn.pl 16.12.04, 13:00
      Różnica pomiędzy obradami Młodzieżówki SLD, UW i Giertychjugend, jak to
      nazwaliście, polega na tym, ze na SLDówkach itp nie umniejsza się dokonań AK,
      powstańców Warszawskich itp. Tymczasem na sabatach Młodzieży Wszechpolskiej,
      można się dowiedzieć takich ciekawostek, jak np, że Ak-owcy to zdrajcy i
      kolaboranci. Wogóle to uważam, ze głosi faszyzm, okryty parlamentarnym
      językiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka