Gość: Ludovico IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.01, 12:51 No coż, wakacje, zjazd do Olsztyna i... gdzie tu można się bawić we w miarę bezdresowym środowisku? Tylko Galeria? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: silla Re: Czy tylko OKOP, czy jeszcze gdzieś da się bawić w tym mieście IP: *.ts.pl 22.06.01, 14:57 To jeszcze coś jest w OKOPi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasne:) Re: Czy tylko OKOP, czy jeszcze gdzieś da się bawić w tym mieście IP: *.oln.pl 24.06.01, 00:00 Pewnie ze jest gdzie sie bawic w Olsztynie. Nie tylko Galeria. Jest przeciez mnoostwo lokali na starym miescie, kortowo tez nie umiera do konca na czas wakacji. Poza tym jest jedna prawda. Niewazny jest lokal - wazne jest towarzystwo. Pozdrooofka :))) Odpowiedz Link Zgłoś
yoric Re: Czy tylko OKOP, czy jeszcze gdzieś da się bawić w tym mieście 24.06.01, 00:00 Zdenerwuję się zaraz chyba, no do diabła przecież mówię o lokalach, w których NIE OCIERAJĄ SIĘ O CIEBIE CO 30 SEK. GOŚCIE O GRUBYM KARKU, tylko o miejscach, w których leci muzyka na poziomie i w których jest towarzystwo na poziomie. Oprócz OKOPU (Sowy:)) nie znam takiego lokalu, więc proszę o info, no ale jak ktoś mi Kortowo poleca, to trudno Odpowiedz Link Zgłoś
yoric Re: Czy tylko OKOP, czy jeszcze gdzieś da się bawić w tym mieście 24.06.01, 00:00 No właśnie zapoczątkowałem topicjako Ludovico (Ariosto), nie wiem czemu. Reszta jak wyżej - także proszę o sensowne dane, albo brak danych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: re Re: Dlaczego nie OKOP, a może okop? IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00 Bardzo ważne pytanie zadał Ludovico. Bardzo ważne pytanie zadał i odpowiedź dostał niejedną Ludovico. Ludovico - On, który zjechał na bazę i nie lubi ocierać się o dresy. ... Gdzie nie ma dresów?! - pytał Ludovico. I biel mu lśniła na skrzydłach niebiańskich. I zaprawdę dobrze odpowiedział Mu kolega Jasne Full: W NIEBIE - odpowiedział Mu. Bo nie ważne mówił "gdzie", ważne "z kim" - mówił. Czyż nie ma racji on? Jasne. Full. I tylko tyle warto powiedzieć. ... Wersja dwa: Warto też do Carpentera, do Sumera, do Bohemy, do beczki może też warto. I do Kumina pewnie także nad ranem warto. I na dworzec po trzech głębszych warto. Albo w pejzaż, za miasto, czy inną knieję warto. Ale samemu - nie warto. Samemu, żeby wyjść osobno i solo - nie warto. Zeby pustym wyjsc - nie warto. Żeby ludzi nie dotknąć, nie poczuć - nie warto. Bez muzyki - nie warto. Bez sensu - nie warto. Gdzie jak gdzie, ale w Olsztynie - nie warto. I pies te dresy z tą zawartością krótko strzyżoną, z tą muzyczką w dechę rąbaną, te sklepowe niedomyte, te manekiny plastikowe - szkoda naszej krwi. Pstryk palcami trzeba wtedy. I wyjść z lokalu z pogardliwą twarzą. ...to przecież kwestia smaku. Ale nie wychodźmy za wcześnie. Dopóki siedzi w kącie ostatnia dziewczyna, którą warto nami zachwycić. Wy to potraficie. Wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
luk Re: Czy tylko OKOP, czy jeszcze gdzieś da się bawić w tym mieście 26.06.01, 00:00 do okopu nie radze. ostatnio moj koles zostal raniony przez spadajacy obraz ze sciany. kiedys okop to bylo cos, teraz(sowa) to zwykla popelina, muzyka dyskotekowa i towrzystwo dosc przypadkowe. szkoda luk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yorick Re: Czy tylko OKOP, czy jeszcze gdzieś da się bawić w tym mieście IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.01, 14:36 Zadałem pytanie jako Ludovico i sprecyzowałem jako Yorick; odpowiedź dostałem od 're' ogólną, może i ciekawą (i trafną), ale NIEPROSZONĄ - pytanie było szczegółowe! Co do 'Sowy' - jasne, że dawny OKOP był lepszy i 'to se ne vrati', ale żeby teraz leciała kiepska muzyka to gruba przesada - może 'Rage'ów' nazywasz disco? Muzyka jest w sam raz w klimatach i do (a właściwie 'od') disco jej na szczęście daleko. PoZdraviam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yorick CZY KTOS WIE O JAKICHS CIEKAWYCH LOKALACH - NIECH POWIE IP: 158.75.1.* 03.07.01, 15:19 Tzn j.w. czyli na poziomie, bezdresowo i z klimatem (odpada Kortowo, Androbania, ComeIn, nocne kluby [o ile takie sa], itd.) - w Olsztynie znam z takich tylko Galerie, wiec pytam, czy jest cos jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
szpiro Re: CZY KTOS WIE O JAKICHS CIEKAWYCH LOKALACH - NIECH POWIE 04.07.01, 04:18 Gość portalu: Yorick napisał(a): > Tzn j.w. czyli na poziomie, bezdresowo i z klimatem (odpada Kortowo, An > drobania, ComeIn, > nocne kluby [o ile takie sa], itd.) - w Olsztynie znam z takich tylko Galerie, > wiec pytam, czy jest cos > jeszcze. Podono w budynku Ratusza tan gdzie kiedys byl Optyk dwoch facetow prowadzi bar-kawiarnie Millenium.Czy byliscie juz tam? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: CZY KTOS WIE O JAKICHS CIEKAWYCH LOKALACH - NIECH POWIE IP: *.ts.pl 04.07.01, 11:03 szpiro napisał(a): > Gość portalu: Yorick napisał(a): > > > Tzn j.w. czyli na poziomie, bezdresowo i z klimatem (odpada Kortow > o, An > > drobania, ComeIn, > > nocne kluby [o ile takie sa], itd.) - w Olsztynie znam z takich tylko Gal > erie, > > wiec pytam, czy jest cos > > jeszcze. > > > Podono w budynku Ratusza tan gdzie kiedys byl Optyk dwoch facetow prowadzi > bar-kawiarnie Millenium.Czy byliscie juz tam? Czy to nie jest przypadkiem twoja knajpa, że tak ją promujesz głupimi pytaniami ? > Odpowiedz Link Zgłoś
yoric Re: CZY KTOS WIE O JAKICHS CIEKAWYCH LOKALACH - NIECH POWIE 10.07.01, 23:43 Cóż, nie wiem, czy chodzi o Millenium - tak czy inaczej nie byłem tam. Co do OKOPU, to podaję przykład, żeby ludzie wiedzieli o jaki typ knajpy mi chodzi. Nie znam innych podobnych w Olsztynie (co innego np. w Toruniu), stąd właśnie pytanie. Sądząc po braku konkretnych odpowiedzi po prostu więcej lokali w tym klimacie w O. nie ma, ale może się mylę? A być właścicielem knajpy to jedno z moich marzeń. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sari Re: Czy tylko OKOP, czy jeszcze gdzieś da się bawić w tym mieście IP: *.ts.pl 11.07.01, 14:59 Polecam Journal - przyjemna atmosfera, niezbyt narzucająca się muzyka i naprawdę odjazdowe drinki. I wcale nie jest drogo! Odpowiedz Link Zgłoś
yoric Dzięki, dzięki, ale powiedz jeszcze gdzie to? 11.07.01, 18:55 J.w. Pozdravia: yorick Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yorick Re: Czy tylko OKOP, czy jeszcze gdzieś da się bawić w tym mieście IP: *.roki.komp.pl 22.07.01, 20:46 Aha, dorzucam jeszcze Bohemę, bo ostatnio trochę się tam dzieje, jest muzyczka, imprezy na poziomie (Blues Brothers Party). A pytanie nadal aktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
szpiro Re: Czy tylko OKOP, czy jeszcze gdzieś da się bawić w tym mieście 23.07.01, 05:33 Gość portalu: Yorick napisał(a): > Aha, dorzucam jeszcze Bohemę, bo ostatnio trochę się tam dzieje, jest > muzyczka, imprezy na poziomie (Blues Brothers Party). A pytanie nadal aktualne > . Bywalem w Olsztynie.Jako czlowiek starszej daty lubie kawiarnie Staromejska w Rynku.Swietne ciasta z owocami i obiady domowej kuchni. Napisz do mnie.Moze znowu sie zjawie w Olszynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yorick Staromiejska IP: *.roki.komp.pl 24.07.01, 14:50 Chiba ktoś im podpowiedział wreszcie, że po 22 interes nie kończy się, ale zaczyna... Kiedyś lubiliśmy kupić sobie piwko w Astorze i sączyć je sobie pod parasolami zamkniętej Staromiejskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MICHAL Re: Staromiejska IP: *.skane.se 26.07.01, 03:21 Gość portalu: Yorick napisał(a): > Chiba ktoś im podpowiedział wreszcie, że po 22 interes nie kończy się, ale > > zaczyna... Kiedyś lubiliśmy kupić sobie piwko w Astorze i sączyć je sobie pod > parasolami zamkniętej Staromiejskiej... O KTOREJ ZAMYKAJA OBECNIE? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yorick Re: Staromiejska IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.01, 23:22 No nie wiem ale na pewno po 22 - inaczej Staromiejska byłaby dziwacznym wyjątkiem wśród okolicznych knajp. Heh! Dzisiaj wpadłem po dłuższej przerwie do O. i na spacerek po Starówce wieczorkiem - to miasto żyje! Szkoda, że ''frekwencję'' nabijają panowie w dresach i panie z plastiku, ale mimo wszystko jest LEPIEJ! A w ogóle czekam na odpowiedź nam oje pytanie, bo wśród 19 ''post replies'' są tylko 2 konkretne nazwy, w tym 1 dopisana przeze mnie. Pozdraviam wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Staromiejska IP: 195.205.253.* 13.08.01, 12:14 Polecam Pub Irlandzki przy kosciele Ewangelickim Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yorick Re: Irish IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 22:36 No właśnie. Ostatnio nie miałem czasu zajrzeć, a w Irishu zmienił się właściciel - wystrój ten sam, ale czynne, zdaje się, dłużej... Z tym, że poskakać chiba nie można? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sobiepan Re: Czy tylko OKOP, czy jeszcze gdzieś da się bawić w tym mieście IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.01, 02:45 O we wlasnym domu to już ...urwa nie łaska. Muzyka taka jak trzeba i dresow mozna uniknąć. A poskakać też można, byleby zaprosić Kogoś z poczuciem rytmu. Najlepiej kobietę. A jak żądasz konkretów to sobie przypomnij adres. no to zdrowko, heja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yorick Pls-jeśli nie piszecie konkretów tylko bzdury zróbcie odpowiedn tytuł! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 16:15 I tyle Odpowiedz Link Zgłoś