Dodaj do ulubionych

Czy tylko OKOP, czy jeszcze gdzieś da się bawić w tym mieście

IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.01, 12:51
No coż, wakacje, zjazd do Olsztyna i... gdzie tu można się bawić we w
miarę bezdresowym środowisku? Tylko Galeria?
Obserwuj wątek
    • Gość: silla Re: Czy tylko OKOP, czy jeszcze gdzieś da się bawić w tym mieście IP: *.ts.pl 22.06.01, 14:57
      To jeszcze coś jest w OKOPi
    • Gość: Jasne:) Re: Czy tylko OKOP, czy jeszcze gdzieś da się bawić w tym mieście IP: *.oln.pl 24.06.01, 00:00
      Pewnie ze jest gdzie sie bawic w Olsztynie. Nie tylko Galeria. Jest przeciez
      mnoostwo lokali na starym miescie, kortowo tez nie umiera do konca na czas
      wakacji. Poza tym jest jedna prawda. Niewazny jest lokal - wazne jest
      towarzystwo. Pozdrooofka :)))
      • yoric Re: Czy tylko OKOP, czy jeszcze gdzieś da się bawić w tym mieście 24.06.01, 00:00
        Zdenerwuję się zaraz chyba,

no do diabła przecież mówię o lokalach, w których NIE OCIERAJĄ SIĘ O CIEBIE
        CO 30 SEK. GOŚCIE O GRUBYM KARKU, tylko o miejscach, w których leci muzyka na
        poziomie i w których jest towarzystwo na poziomie. Oprócz OKOPU (Sowy:)) nie
        znam takiego lokalu, więc proszę o info, no ale jak ktoś mi Kortowo poleca, to
        trudno
      • yoric Re: Czy tylko OKOP, czy jeszcze gdzieś da się bawić w tym mieście 24.06.01, 00:00
        No właśnie zapoczątkowałem topicjako Ludovico (Ariosto), nie wiem
        czemu. Reszta jak wyżej - także proszę o sensowne dane, albo brak danych
        • Gość: re Re: Dlaczego nie OKOP, a może okop? IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.01, 00:00
          Bardzo ważne pytanie zadał Ludovico.
          Bardzo ważne pytanie zadał i odpowiedź dostał niejedną Ludovico.
          Ludovico - On, który zjechał na bazę i nie lubi ocierać się o dresy.
          ...
          Gdzie nie ma dresów?! - pytał Ludovico. I biel mu lśniła na skrzydłach
          niebiańskich.
          I zaprawdę dobrze odpowiedział Mu kolega Jasne Full: W NIEBIE - odpowiedział Mu.
          Bo nie ważne mówił "gdzie", ważne "z kim" - mówił. Czyż nie ma racji on? Jasne.
          Full.
          I tylko tyle warto powiedzieć.
          ...
          Wersja dwa:
          Warto też do Carpentera, do Sumera, do Bohemy, do beczki może też warto. I do
          Kumina pewnie także nad ranem warto. I na dworzec po trzech głębszych warto.
          Albo w pejzaż, za miasto, czy inną knieję warto.
          Ale samemu - nie warto.
          Samemu, żeby wyjść osobno i solo - nie warto.
          Zeby pustym wyjsc - nie warto.
          Żeby ludzi nie dotknąć, nie poczuć - nie warto.
          Bez muzyki - nie warto.
          Bez sensu - nie warto.
          Gdzie jak gdzie, ale w Olsztynie - nie warto.
          I pies te dresy z tą zawartością krótko strzyżoną, z tą muzyczką w dechę
          rąbaną, te sklepowe niedomyte, te manekiny plastikowe - szkoda naszej krwi.
          Pstryk palcami trzeba wtedy. I wyjść z lokalu z pogardliwą twarzą.
          ...to przecież kwestia smaku.
          Ale nie wychodźmy za wcześnie. Dopóki siedzi w kącie ostatnia dziewczyna, którą
          warto nami zachwycić.
          Wy to potraficie.
          Wiem.

• luk Re: Czy tylko OKOP, czy jeszcze gdzieś da się bawić w tym mieście 26.06.01, 00:00
      do okopu nie radze. ostatnio moj koles zostal raniony przez spadajacy obraz ze
      sciany. kiedys okop to bylo cos, teraz(sowa) to zwykla popelina, muzyka
      dyskotekowa i towrzystwo dosc przypadkowe. szkoda
      luk
      • Gość: Yorick Re: Czy tylko OKOP, czy jeszcze gdzieś da się bawić w tym mieście IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 27.06.01, 14:36
        Zadałem pytanie jako Ludovico i sprecyzowałem jako Yorick; odpowiedź
        dostałem od 're' ogólną, może i ciekawą (i trafną), ale NIEPROSZONĄ - pytanie
        było szczegółowe!
        Co do 'Sowy' - jasne, że dawny OKOP był lepszy i 'to se ne vrati', ale żeby
        teraz leciała kiepska muzyka to gruba przesada - może 'Rage'ów' nazywasz disco?
        Muzyka jest w sam raz w klimatach i do (a właściwie 'od') disco jej na
        szczęście daleko. PoZdraviam
    • Gość: Yorick CZY KTOS WIE O JAKICHS CIEKAWYCH LOKALACH - NIECH POWIE IP: 158.75.1.* 03.07.01, 15:19
      Tzn j.w. czyli na poziomie, bezdresowo i z klimatem (odpada Kortowo, Androbania, ComeIn,
      nocne kluby [o ile takie sa], itd.) - w Olsztynie znam z takich tylko Galerie, wiec pytam, czy jest cos
      jeszcze.
      • szpiro Re: CZY KTOS WIE O JAKICHS CIEKAWYCH LOKALACH - NIECH POWIE 04.07.01, 04:18
        Gość portalu: Yorick napisał(a):

&#62 Tzn j.w. czyli na poziomie, bezdresowo i z klimatem (odpada Kortowo, An
        &#62 drobania, ComeIn,
        &#62 nocne kluby [o ile takie sa], itd.) - w Olsztynie znam z takich tylko Galerie,
        &#62 wiec pytam, czy jest cos
        &#62 jeszcze.

Podono w budynku Ratusza tan gdzie kiedys byl Optyk dwoch facetow prowadzi
        bar-kawiarnie Millenium.Czy byliscie juz tam?

• Gość: sari Re: CZY KTOS WIE O JAKICHS CIEKAWYCH LOKALACH - NIECH POWIE IP: *.ts.pl 04.07.01, 11:03
          szpiro napisał(a):

&#62 Gość portalu: Yorick napisał(a):
          &#62
          &#62 &#62 Tzn j.w. czyli na poziomie, bezdresowo i z klimatem (odpada Kortow
          &#62 o, An
          &#62 &#62 drobania, ComeIn,
          &#62 &#62 nocne kluby [o ile takie sa], itd.) - w Olsztynie znam z takich tylko Gal
          &#62 erie,
          &#62 &#62 wiec pytam, czy jest cos
          &#62 &#62 jeszcze.
          &#62
          &#62
          &#62 Podono w budynku Ratusza tan gdzie kiedys byl Optyk dwoch facetow prowadzi
          &#62 bar-kawiarnie Millenium.Czy byliscie juz tam?

Czy to nie jest przypadkiem twoja knajpa, że tak ją promujesz głupimi pytaniami ?
          &#62

• yoric Re: CZY KTOS WIE O JAKICHS CIEKAWYCH LOKALACH - NIECH POWIE 10.07.01, 23:43
            Cóż, nie wiem, czy chodzi o Millenium - tak czy inaczej nie byłem tam. Co
            do OKOPU, to podaję przykład, żeby ludzie wiedzieli o jaki typ knajpy mi
            chodzi. Nie znam innych podobnych w Olsztynie (co innego np. w Toruniu), stąd
            właśnie pytanie. Sądząc po braku konkretnych odpowiedzi po prostu więcej lokali
            w tym klimacie w O. nie ma, ale może się mylę?
            A być właścicielem knajpy to jedno z moich marzeń. Pozdrawiam
    • Gość: sari Re: Czy tylko OKOP, czy jeszcze gdzieś da się bawić w tym mieście IP: *.ts.pl 11.07.01, 14:59
      Polecam Journal - przyjemna atmosfera, niezbyt narzucająca się muzyka i
      naprawdę odjazdowe drinki. I wcale nie jest drogo!
      • yoric Dzięki, dzięki, ale powiedz jeszcze gdzie to? 11.07.01, 18:55
        J.w.

Pozdravia: yorick
    • Gość: Yorick Re: Czy tylko OKOP, czy jeszcze gdzieś da się bawić w tym mieście IP: *.roki.komp.pl 22.07.01, 20:46
      Aha, dorzucam jeszcze Bohemę, bo ostatnio trochę się tam dzieje, jest
      muzyczka, imprezy na poziomie (Blues Brothers Party). A pytanie nadal aktualne.
      • szpiro Re: Czy tylko OKOP, czy jeszcze gdzieś da się bawić w tym mieście 23.07.01, 05:33

&#62 Aha, dorzucam jeszcze Bohemę, bo ostatnio trochę się tam dzieje, jest
        &#62 muzyczka, imprezy na poziomie (Blues Brothers Party). A pytanie nadal aktualne
        &#62 .

Bywalem w Olsztynie.Jako czlowiek starszej daty lubie kawiarnie Staromejska
        w Rynku.Swietne ciasta z owocami i obiady domowej kuchni.
        Napisz do mnie.Moze znowu sie zjawie w Olszynie.
        • Gość: Yorick Staromiejska IP: *.roki.komp.pl 24.07.01, 14:50
          Chiba ktoś im podpowiedział wreszcie, że po 22 interes nie kończy się, ale
          zaczyna... Kiedyś lubiliśmy kupić sobie piwko w Astorze i sączyć je sobie pod
          parasolami zamkniętej Staromiejskiej...
          • Gość: MICHAL Re: Staromiejska IP: *.skane.se 26.07.01, 03:21

&#62 Chiba ktoś im podpowiedział wreszcie, że po 22 interes nie kończy się, ale
            &#62
            &#62 zaczyna... Kiedyś lubiliśmy kupić sobie piwko w Astorze i sączyć je sobie pod
            &#62 parasolami zamkniętej Staromiejskiej...

O KTOREJ ZAMYKAJA OBECNIE?

• Gość: Yorick Re: Staromiejska IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 03.08.01, 23:22
              No nie wiem ale na pewno po 22 - inaczej Staromiejska byłaby dziwacznym
              wyjątkiem wśród okolicznych knajp. Heh! Dzisiaj wpadłem po dłuższej przerwie do
              O. i na spacerek po Starówce wieczorkiem - to miasto żyje! Szkoda,
              że ''frekwencję'' nabijają panowie w dresach i panie z plastiku, ale mimo
              wszystko jest LEPIEJ! A w ogóle czekam na odpowiedź nam oje pytanie, bo wśród
              19 ''post replies'' są tylko 2 konkretne nazwy, w tym 1 dopisana przeze mnie.
              Pozdraviam wszystkich.
            • Gość: Aga Re: Staromiejska IP: 195.205.253.* 13.08.01, 12:14
              Polecam Pub Irlandzki przy kosciele Ewangelickim
              • Gość: Yorick Re: Irish IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.01, 22:36
                No właśnie. Ostatnio nie miałem czasu zajrzeć, a w Irishu zmienił się
                właściciel - wystrój ten sam, ale czynne, zdaje się, dłużej... Z tym, że
                poskakać chiba nie można?
    • Gość: sobiepan Re: Czy tylko OKOP, czy jeszcze gdzieś da się bawić w tym mieście IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.01, 02:45
      O we wlasnym domu to już ...urwa nie łaska.
      Muzyka taka jak trzeba i dresow mozna uniknąć. A poskakać też można, byleby
      zaprosić Kogoś z poczuciem rytmu. Najlepiej kobietę.
      A jak żądasz konkretów to sobie przypomnij adres.
      no to zdrowko, heja
      • Gość: Yorick Pls-jeśli nie piszecie konkretów tylko bzdury zróbcie odpowiedn tytuł! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 16.08.01, 16:15
        I tyle

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka