Dodaj do ulubionych

Pochwała fiskusa

IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 08.06.02, 02:49
Wojciech Samulowski wicemarszałek województwa warmińsko-mazurskiego widzi
przyczyny ucieczki firm w kłopotach przedsiębiorców z olsztyńskim fiskusem.
Żałuje, że samorząd województwa nie ma wpływu na działalność urzędów skarbowych.
Można zatem domniemywać, że gdzie indziej samorządy mają wpływ na działalność
Urzędów Skarbowych i ich bardzo tolerancyjne funkcjonowanie jest źródłem
rozwoju przedsiębiorczości w innych regionach kraju. Panie marszałku. To w
końcu za co bierze Pan pieniądze. Tyle czasu i nie zmusił Pan US do
zmniejszenia podatków i bardzej liberalnej polityki. A co robi nadzorowany
przez Pana Urząd Miejski w Olsztynie, jak nie podnosi w nieskończoność podatków
i opłat wszelkiego rodzaju. To jak? Zmienić marszałka, czy weźmie się Pan do
roboty?

Obserwuj wątek
    • Gość: detritus Re: Pochwała fiskusa IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 09.06.02, 01:30
      Ja do Olsztynskiego US nie mam zastrzezen. Przynajmniej jezeli chodzi o
      tzw. "Wydzial Egzekucji". Potrafia zadzwonic, ze mandat jest nieoplacony i
      trzeba uiscic... A kontakt tak sympatyczny, ze az przyjemnie za wykroczenia
      bulic :o)
      • Gość: Ed Re: Pochwała fiskusa IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 09.06.02, 09:13
        Mój post był sarkazmem na wypowiedź marszałka. Taka negatywna ocena US przez
        marszałka jest niczym innym, jak podkreśleniem sprawniejszego funkcjonowania
        tych służb, niż w innych regionach kraju. Można z tego wyciągnąc wniosek, że
        gdzie indziej w kraju jest znacznie lepiej, bo słuśby finansowe działają
        znacznie gorzej w windykacji - tutaj niestety - jednakowych przecież
        obowiązków. Brak wiedzy o tym, nie wystawia najlepszego świadectwa Panu
        Samulowskiemu funkcjonującemu na wysokim państwowym urzędzie. Co do US, to się
        zgadzam. Ja też wolę dostać pięścią w rękawicy. Skutek niby ten sam, ale
        reakcja jakby trochę inna :-)).
        • Gość: spoko Re: Pochwała fiskusa IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.02, 02:05
          Z tego co pamietam, to "Gazeta Prawna" informowała niedawno, że olsztyński
          fiskus jest jednym z dwu w kraju przewodzących w najwyższej liczbie skarg na
          postanowienia skarbowców. Jak rozumiem nasz US jest albo nikompetentny (i się
          myli w decyzjach) albo bardziej rygorystyczny niż inne urzędy.
          Ja natomiast nie narzekam. Dostałem właśnie zwrot nadpłaconego podatku i mogę
          sobie zafundować parę przyjemności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka