bpkw 28.03.05, 21:37 O Warmio moja miła, rodzinna ziemio ma. Tyś mnie do snu tuliła radością pierś ma drga. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 21:38 co to za brednie po co to komu? Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 09:37 Witajcie, Dopiero tu wlazłam, próbowałam od rana. Do poczty mi się udało wejść przez jakiegos linka wcześniej, a tutaj dopiero teraz :) W święta obzeranko a dzis dietka do obiadu ;) Spacerki po WDK, Starówce i okolicach, słonko, ptaszki :) miło :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 09:44 Pieknie slonecznie poswiatecznie... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 09:45 nie no normalni jestescie? po co do siebie pisac ciagle to samo? o co tu chodzi? to jakies kody? Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 09:51 Od lat jest ten temat, my wiemy po co i ile on dla nas znaczy. Czytanie nie jest obowiazkowe, zajmij sie czymś innym, jesli nie potrafisz zakceptować czyichś uczuć :) Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 09:53 Rozrasta się Centrum Handlowe obok DUKATU. A z tyłu budynku DUKATU, wysoko na murze napisane PDT :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 10:11 no i co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn BYŁ piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 10:12 www.allegro.pl/show_item.php?item=45851490 Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 10:29 zastanow sie nawet nad tym jak sie przedstawiasz gdy wchodzisz na czyjes podworko... "?" czy to gosc? czy to cos? jakas kolejna maruda, co nic nowego nie powie, ale zepsuc... a moze sie uda? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 10:34 ja bym sie nawet tak chcial zalogowac ale nie mozna wiec niech bedzie gosc ? a ten pytajnik to wlasnie dlatego bo nie rozumiem a chcialbym nie rozumiem po co tu piszecie wchodzicie na forum logujecie sie i piszecie "dzien dobry Warmio moja miła" i to wszystko. na dłuzsza mete to nie ma zadnego sensu. bo dla kogo to piszecie? i dlaczego akurat tu a nie gdzie indziej? z mojego punktu widzenia to strata czasu. wiec ja chcialbym tą te strate czasu zrozumieć a jeśli mi się nie uda to Wasza strata. po co to komu? Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 10:58 Och Gosciu! To takie proste. Lubimy sie,chociaz czesto wcale nie znamy w realu. Jezeli ktos nie pisze,nie powie, Twoim zdaniem "glupie"dzien dobry,martwimy sie. Strata czasu? A Ty weszacy po watkach,dlaczego tracisz czas? Czegos jednak szukasz? Życze bys znalazl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 11:10 hmmm no tak ale w jakim celu? przecież ten ktoś wie że słońce świeci i że ty jesteś i wie co myślisz a jak nie wie to możesz mu to powiedzieć w e-mailu lub przez telefon a jezeli juz na forum to po co powtarzać ciagle te same banały, że życie jest piekne i ćwierkaja ptaszki, no to nie ma sensu, na dłuższa mete.....(forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=2241093&a=2241093) i na kilku wątkach jednocześnie. i piszesz muraszka: "węszysz", widać ze mieszaja wam sie pojecia albo inaczej mówiąc straszna z ciebie dewotka (jesli jestes kobieta) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 11:54 pytajnik w takim razie co proponujesz, bo burzyć jest łatwo, jesli nie podoba Ci się nasz klub ? Przychodzisz do nas z jakąś propozycją ? Masz plany, masz w zyłach nowa krew, która by bulgotała pod wpływem czytania wpisów ? Hej, nie marudź ! Slońce na niebie , ludzie na ziemi, lasy szumia, woda w jeziorach i rzekach , tylko patrzeć i się zachwycać. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 12:22 O Warmio moja miła, rodzinna ziemio ma. Tyś mnie do snu tuliła radością pierś ma drga. i jeszcze: a-a-a kotki dwa.. i jeszcze: wiec spij, kochanie .. To jest sypialnia dla tych, ktorzy nie chca widziec jaki ten Olsztyn w rzeczywistosci jest ponury ( i wola spac, niz starac sie go ozywic) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 13:16 O Warmio moja miła, rodzinna ziemio ma. Tyś mnie porannie budziła radością swoja owiła :) piekny nasz Olsztyn piekny nasz swiat gdy serca nasze silne jak chwat Niech spiew nasz głosny, donosny rozlega się wokolo Niech słyszy nas zielony las błekit jeziora i bobra nora Wesolo nam bo sobie gram gdy mam czas to otulam was ;))) wtorek juz zielono juz wnet wylegniemy na plażę ach, jak o tym marzę ;))) Razem wyplyniemy kajakiem cicho... jak zasiał makiem ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 13:37 tu kazdy pisze to co mu w duszy spiewa... jesli komus to przeszkadza, przeciez czytac nie trzeba!? zaloz fajny watek, zarzuc temat chwytliwy, to zobaczysz jak Twoj swiat sie ozywi. A jesli chcesz pisac z nami? alez bardzo prosze! wrzuc i Ty ciekawsze... bo Twoje trzy grosze. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 14:09 witaj zbyszku drogi w ten dzień sloneczny wchodząc w nasze progi uśmiech miej bajeczny ;)) gdy rozpiera nas radośc czujemy, że żyjemy tak wyglada gotowość że skały rozkruszyć możemy ;))) to była tak przerwa w pracy do wieczora :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 17:53 no nadal nie wiem czemu na tym forum to robicie. Bo Olsztyn? Bo dzień dobry? jest was tak na oko koło 6-8 osób co to się wzajemnie "brandzlujecie". Tylko dlaczego tu, dlaczego pod tyloma postaciami (wątkami) piszecie to samo. Czemu to słuzy? same pytania ani jednej odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 18:17 Jednak umrzesz w niepewnosci ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 18:22 nie no wiesz równie dobrze możecie pisać "Ala ma kota", "Józek kocha Agatke" i inne wierszyki, rymowanki, przyśpiewki, piosenki itd. Pytanie PO CO? Dlaczego na tym forum? Dlaczego pod tyloma wątkami? (to tylko pytania wstępne, później jak na nie odpowiecie przyjdzie kolej na pytania bardziej szczegółowe) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 19:15 pytajnik - dziś dostaniesz odpowiedż na pytanie, tylko zrobie kolację i wszystko Ci wyjasnię, napewno będziesz z odpowiedzi zadowolony. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 19:30 Do tych co nie rozumią po co jest Olsztyn Piękny ? Są to słowa, przemiłej brzozy, która od czasu do czasu zagląda i duchowo jest z nami. "Nie mam inklinacji belferskich, więc powiem tylko, jaki ja mam stosunek do owych "pseudo-intelektualnych" wątków. Dla mnie Forum (w tym głównie olsztyńskie) jest takim wirtualnym pubem na rogu ulicy, przy której mieszkam. Kiedy mam chwilke czasu i oczywiście ochote, zaglądam do mojego pubu nie tyle na jakies małe piwko, co żeby spotkać się z przyjaciółmi i pogadac. W moim pubie czasami jest jedna osoba, czasami piętnaście, ale znam wszystkich i wszyscy mnie znają, więc zawsze jest o czym pogadac. Zazwyczaj mówimy o wszystkim, co w danym momencie czujemy, co nas boli, cieszy, o czym marzymy. Rzadko rozmawiamy o pracy, mimo że każdy z nas coś robi i to z reguły bardzo intensywnie. Zaglądamy tutaj i widzimy, ze są wszyscy i cieszą się na nasz widok. I już wiemy, że cokolwiek się będzie działo, jesteśmy wśród swoich. Wiem , że w wielkim schemacie wszechswiata jest to malo istotne. Taki nasz wirtualny pub jest jednym z naszych wielu swiatów, a więc i naszym wzechświatem. Jednocześnie, co już pisałam kiedyś w innym wątku,tutejsze "gadki- szmatki" pozornie o niczym nie świadczą wcale, że ludzi nie interesuje ten świat prawdziwy i jego wielkie problemy. Tylko ze od tych problemów czasami chce się uciec, odreagować, bo ma się ich dość w pracy, na ulicy, w domu. Uciekamy więc do naszego pubu wirtualnego i do wirtualnych, choc na szczęście prawdziwych i żywych, przyjaciół. Więc - przychodź do tego pubu jak najczęściej i mówi, co czujesz, o czym marzysz, czego pragniesz, i nie miej watpliwości, czy ma to sens, czy nie. Moim zdaniem, ma to niejednokrotnie większy sens, niż dziesięc najmądrzejszych dysertacji naukowych. Serdecznie pozdrawiam brzoza" Oto sens naszego istnienia na forum, tak to ujeła trafnie brzoza, którą serdecznie pozdrawiam Czy zadawala Cię ta odpowiedż i czy jesteś nią usatysfakconowana/y ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 19:48 nie no bo pękne wy tu nie rozmawiacie tylko powtarzacie w kółko te same banialuki, przyśpiewki i co tam jeszcze. W kółko to samo. W takim pubie na rogu to sie nie gada o pracy i nie gada się o tym jak to jest cudownie i wspaniale i moze jeszcze cudowniej jutro będzie....nikt nie gada o meczu ktory był trzy lata temu. Bo PO CO? Po drugie takie forum to nie jest pub na rogu bo tu was czytaja. Wiec jezeli to jest wasz i tylko wasz prywatny watek w ktorym sie wszyscy znaja jak lyse konie to nie mieszajcie w to innych. Robcie to na PRIV. rozumiesz rita? nie? smiecicie po prostu i tyle. od trzech lat, wiec moze juz starczy.... Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 19:59 Widze, ze mamy kolejnego fana Pieknego Olsztyna. Witam i o zdrowie pytam!!! My juz na miejscu, nie napisze gdzie, bo "nowy" mnie rozszyfruje. Jechalo sie dlugo. Na szczescie PKP zrobilo niespodzianke i w 2giej klasie jechala 1dynka (nowy, lapiesz?). Jak odpoczne to podam link do zdjec, ale tak, zeby "nowy" sie nie kapnął:) pa pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 20:13 being spoko nikogo nie szyfruje ani nie rozszyfruje po prostu chcialem wiedziec, wiecie jak jest. ciekawosc zwykla ludzka. chyba wam tymi pytaniami nie przeszkadzam. co? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 20:17 Pytajnik - jeśli chcesz rozmawiać o czym innym jest w tym watku wiele miejsca, gdybyś tylko zauważył ile było pytań i spoatrzeżeń na temat Olsztyna włączyłbyś sie w dyskusję. Co chwilę poruszmy różne tematy i nie mów , że zaśmiecamy forum tylko powiedz - co Ty zrobiłeś na tym forum byś był lepszy od nas, byś udowodnił swoją wyższość nad nami. A co do prywaty to nie prowdzę korespondencji, nie posiadam gg i bardzo rzadko spotykam się w realu. Odpowiada mi forum, na ktorym wypowiadam się jasno bez ukrytej korespondencji. being- czyli wróciliście szczęśliwie do domu :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 20:22 Zapraszam na wiosenny deptak www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=17&ido=234 Bar pod chmurką już czynny www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=17&ido=234&idz=4972 i niektórzy już byka za rogi chwycili www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=17&ido=234&idz=4971 A niektórzy z wiatrem walczą, coby ich nie porwał ze sobą www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=17&ido=234&idz=4979 A jeszcze miesiąc temu na planecie Zima byliśmy www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=6&ido=218&idz=4967 Widzieliści już nowe zdjęcia suda , to tanie winko najbardziej rzuciło mi sie do glowy, Byk - pamiętacie, takie patykiem pisane, pije się go przewaznie pod chmurką w jakiś szuwarach ale najczęściej w ciepły sloneczny dzień. Rację trzeba przyznać gościowi, że teraz, własnie teraz wszystkie miasta są brudne i napewno nie tylko Olsztyn. Zauważyłam, że gdy śniegi stopnieją na pierwszy plan ukazują się śmieci i to butelki plastikowe, kartoniki, papierki, folie, pudełka po papierosach, puszki. Konieczna jest taka akcja sprzatania. Nie zagłębiam się w temacie, ale szczególnie przy jeziorach i alejach spacerowych powinna być przeprowadzona przez szkoły. Jeśli tego nie zrobią, śmieci zarosną trawą i tak będą się one zbierać latami aż w nich utoniemy. A samo narzekanie nic nie znaczy. Pytajnik, może sie zaloguj, bedzie lepiej a w ogóle to się przedstaw, jak widzisz dyskutujemy z Tobą. Może nawet mnie przekonasz bym zeszła z forum - nic nie jest niemożliwe Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 20:25 witam wieczornie, trochę mamy kłopoty z pytajnikiem, ale nie martwcie się tym bardzo, kazdy ma prawo się pytać. Kto pyta nie błądzi, a bpkw śliczny wierszyk wsadził, bardzo dobrze nadawał się na przeróbki z czego skorzystałam :) Plaża dzika plaża jeziora dookoła wiatr nam szumi a bocian bociana woła. Coś na rozweselenie dnia: Znajoma do znajomej: - Z kim jedziesz do Olsztyna na plażę w tym roku ? - Z teściową. - Z teściową ?- pyta zdziwiona. - A nich się przyzwyczaja do piachu. ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 20:27 Rita, wczoraj zrobilismy samochodowa wycieczke po Olsztynie. W Katedrze slub strazacki, byly wozy bojowe, drabina, kupa strazakow. Po starowce mozna przejechac sie bryczka, prawie jak w Krakowie:) Remontuja fose(amfiteatr). Naprawde jest pieknie -tylko jeszcze troche zimno:( Na jeziorach jeszcze lod:( Dojechalismy szczesliwie, ale tyłki bolą:) Mam tez fotki ze spotkania, wysle, ale musze dopoczac troche. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 20:33 being - kiedyś fotki dawałes do albumu i wszyscy oglądali - czy tak nie można zrobić ? being- była remontowane molo na plazy miejskiej - jak wygląda teraz ? Świetnie , że remontują i swietnie, że jeżdzą dorożki, to dopiero niespodzianka, nie będę musiała brać taksówek by dojechać na plażę, taka dorożka w ciepłe dni to frajda. Ale czy chodzi człowiek za dorożka i zbiera te końskie odchody ?- z tym problem zawsze bywał ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 20:51 heh no popatrzylem sobie na zdjecia detritusa beinga i tego jak mu tam noname: moje-fotografie. wrażenia są takie no jak to powiedzieć TRAGEDIA, jakościowa, krzywe, ciemne jasne, fotografowane jakos tak spod pazuchy raczej, miliardy takich samych ujec, bez pomyslu ladu i skladu. jezeli wsrod waszego barowego towarzystwa jest jakis account manager to niech poradzi moze tym fotografujacym jak "sprzedac widok". wiecie bo rzeczywistosc jak jest kazdy widzi....heh no a ja sie i tak nie zaloguje bo nie ma takiej mozliwosci aby jeden znak mozna bylo zalogowac ("Login może mieć od 2 do 30 znaków, bez polskich liter..."). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 20:54 being: samochodową wycieczkę po olsztynie???????? z zatorza do kortowa 50 minut sie idzie.....po co samochod na spacer? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 21:05 no albo weźcie wytłumaczcie mi ten wątek bo dla mnie to już jest totalna bzdura: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=647&w=19069034&v=2&s=0 zupelnie jakby pacjenci pisali do siebie, rozumiecie? mozna jeszcze o bocianach o ulicach ale pisanie "ooooooooooooo" to zakrawa na idiotyzm.z czytajacego durnia robią czy co? PO CO? Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 21:22 Pytajnik - dla własnej przyjemności. A jak pewnie wiesz, o gustach się nie dyskutuje, różne są zboczenia itd:) A jak baaaardzo przeszkadzamy to chyba najlepszym wyjściem jest napisać do Romana, żeby nas zabanował:) Czemu nie priv - no cóż, ja to widze tak - na priv nie wszyscy trafią, zamkniemy się. Fakt, że może trochę "kodujemy", ale jesteśmy otwartą ekipą i każdy jest mile widziany:) A żebyś wiedział jakie to jest uczucie siedzieć na naszym zjeździe, gdy ni z tego, ni z owego wchodzi mężczyzna, mówi swój nick i że właśnie przyleciał z USA i jak jest widziany - może byś tą przyjemność z naszego papalania pojął lepiej:) Poza tym mamy swój Klub Forumowicza - właśnie Roman nam załatwił:) i tam umawiamy się na piwo w realu, gulgamy sobie itp. A Olsztyn jest Piękny to sentymentalny wątek, dlatego tu został:) Zdjęcia są nieprofesjonalne, ale piękne:) Gdybysmy chcieli oglądać idealne widoki to kupilibyśmy pocztówki. Ja wolę te krzywizny, złe kadry i inne błędy. W języku marketingowym byłoby to może nazwane szukaniem autentyczności i nienachalnego przekazu (no logo, zaszaleję:) Więc ja Ci daję odpowiedź - WŁASNA PRZYJEMNOŚĆ:) Pozdrawiam Cię, lubię dociekliwych:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 21:28 ja tez tam kiedys w ence siedzialem i nie znioslem tych maslanych oczow i gosci ze stanow wiec wybylem bo nie odnalazlem w was i waszych zdjeciach autentycznosci i tylko dziwie sie bardzo po co to wszystko przelewacie na forum i wychodzi na to ze macie jakis defekt terapeutyczny ze juz nawet wsrod siebie samych wam duszno......nie macie idealow? nie macie celów (poza nastepnym watkiem), nic oprocz siebie nie macie? to wszystko? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 21:09 Wiesz pytajnik - krótko powiem - jeśli Ci sie fotografie nie podobają to trudno wymagać od Ciebie , by i wątek Ci się podobał. Trudno cokolwiek wymagać od Ciebie , bo uważasz sie za najdoskonalszego. Nic nie wymagam od Ciebie i Ty też nic nie wymagaj ode mnie czy innych. Olsztyn jest piękny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 21:17 no to pech rita bo jestes w bledzie potrojnym po pierwsze powiedzialem dlaczego mi sie nie podobaja po drugie nie jestem the best w ogole nie jestem po trzecie to miasto tak wyglada bo nikt od nikogo niczego nie wymaga. piekne jest? w ktorym miejscu? we wspomnieniach? czy w marzeniach. nie wystarczy zrobic watek, nazwac olsztyn jest piekny i wmawiac calemu swiatu ze jest piekny. Bo nie jest. Tu jest tak duzo do zrobienia ze nawet sobie sprawy nie zdajecie jak bardzo np. taki watek wypacza wizerunek tego miasta, owszem patrzac na zdjecia z linków powyzej od razu wiadomo z jakim miastem mamy do czynienia. widzisz rita. zapatrzeni jestescie w siebie ale nie widzicie nic wokol. nic i nikogo. wiec moze przestancie pisac o tym co sie wokol dzieje..... w ogole przestancie pisac Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 21:32 Pytajnik, jaki Ty jesteś niemożliwy. Zobacz z drugiej strony na to - przestaniemy pisać i co ? - pustka ! Będzie Olsztyn piekniejszy, forum bedzie inteligietniejsze ? Czy Ty aby nie oczekujesz od nas cudów ? Prosze bardzo - startuj w wyborach, bedziemy Cię promować na forum, bo cóż innego możemy zrobić przy klawiaturce - co ? Ale możesz dołączyć do grupy zbyszkowej i realnie , turystycznie zwiedzać Olsztyn, chodzić na wycieczki i nam opisywać, a my bardzo chętnie Ciebie wysłuchamy. Więc do dzieła, będziemy Cię nakręcac jak Ty nas ;))) A w wolnej chwili weż książkę do ręki Erazma z Rotterdama - Pochwałę Głupoty i przeczytaj, że Głupota jest najlepsza, włada wszystkim i wszystkimi - więc pozwól się ponieść takiej niewinnej Głupocie i zobaczysz czym jest życie. Usprawiedliwisz wiele watków ;)))) "A zatem, znakomici wyznawcy Głupoty, bywajcie, poklask mi dajcie, długo żyjcie moje zdrowie pijcie !" Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 21:24 Rita, napisałaś, że my juz w domu:) Hihihi, a Olsztyn to pies?;) Ale ja tez się przyznaję, że mam myślenie że Olsztyn to się odwiedza:))) Rita, zlali Cię? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 21:38 nie , nie zlali, zlali tylko samochód :) ale mamy docieklwego pytajnika - czy to nie ten co w ence rozlał piwo z wrażenia na nasz widok ;))))) Hej , pytajnik, pytaj dalej ;)))) przynajmnie poranna zmiana się nie zanudzi ;))) Mam nadzieje, ze dysponujesz czasem też rannym :)hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 21:54 aha wiec nic w tym nie i chodzi tylko o kolejne zaliczanie części watków zmian puściutko biedniutko samotnie bez celu biedni oj biedni cytaty? z ksiązki kucharskiej tez by tu pasowały.... usuwac was po co? pytam tylko po co tu piszecie od trzech lat to samo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 23:55 cytaty? ten TU pasuje: www.nienasycenie.vision.pl/download/fragment_01.mpg Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 07:29 Witam ze slonecznego Olsztyna. Pisze bo chce, i "?" tez moze, jesli chce... Po to jest forum... Pisze to samo, bo mam do dyspozycji ta sama klawiature, te same litery... i widze ze glupszej odpowiedzi nie potrzeba. Zawsze mozna przestac pisac... czy wtedy zrobi sie inteligentniej??? czyli jak? a moze jesli przestaniemy pisac raptem znikna smieci i dziury w miescie? Lyna bedzie czystsza? bzdury... czesto piszemy niewazne drobiazgi, ale te drobiazgi sa wazne dla nas, czasem dla kogos kto czyta, a nikt nikogo nie zmusza ani do czytania, ani do pisania... Zdjecia sie nie podobaja... prosze o lepsze, i poddac je pod ocene, krytykowac kazdy potrafi... a moze wlasnie ten fragment miasta ktos chcial uwiecznic, czy musi "?" pytac o zdanie? a moze my lubimy trzeszczacy dzwiek starej plyty, a nie sterylne, studyjne wykonania? kazdy ma prawo do swojego sposobu na zycie, i realizowanie swoich pragnien... na forum tez. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 07:41 no niby tak ale po co sie od razu tak denerwować? tylko pytam a wy nawet nie odpowiadacie wiec pytam drugi raz i trzeci a wy ze tak jest i juz. no dobra. OK. ale PO CO? jezeli te "drobiazgi" ktore piszecie sa li tylko wam przeznaczobe jezeli one w ogole nic nie zmieniaja to po co je umieszczac na publicznym forum? jak rozmawiacie w knajpie to mowicei do siebie a nie tak aby wszyscy slyszeli. zdjecia sa tragiczne i tu nie ma zadnego ale moga przywolywac piekne tym ktorych tu nie ma....i to rozumiem ale nam olsztyniakom to niepotrzebne... Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 07:43 Cześć Słońce świeci :) Ptaszki spiewają ;D Cytat z książki kucharskiej - na razie nie mam, ale może kiedyś ;) Smurf Maruda zawsze się znajdzie, zabładził, chyba to nie jest ta wioska ;) Latarkę pożyczyć? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 07:49 i co z tego ze swieci jutro tez bedzie swiecilo a wczoraj jak pamietam takze swiecilo... Bez dobrej oliwy nic w kuchni nie da się począć. Podczas zakupu zwracajmy uwage na okreslenia na etykiecie - "extra virgin" albo "z pierwszego tłoczenia" - gwarantują one bowiem, że oliwa była tłoczona na zimno i zawiera niewiele kwasu. Szukajmy oliwy która smakuje nam najbardziej. Wystarczy, jeśli mieści sie w średnim przedziale cenowym" (tania ksiązka kucharska kupiona w Realu) nawet cytat z taniej książki jest więcej wart od powtarzania w kółko że świat istnieje i jaki to on jest...... Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 08:04 Forum sluzy wymianie mysli, i nie da sie wymieniac pogladow bez opisania ich... Nie denerwuje sie bo nie mam powodow. Forum z tego co wiem sluzy nie tylko Olsztyniakom, a wrecz wiem ze wiele osob zagladajacych tu jest z Olsztynem zwiazana emocjonalnie, i nie ma mozliwosci bywac w Olsztynie w innej formie niz przez forum. "?" odpowiedzi na swoje pytania dostales wystarczajaco duzo, wystarczy je przeczytac. a moim zdaniem najwazniejsza odpowiedzia jest: piszemy bo chcemy. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 08:15 ale ja to wiem bo: 1.pisałem o tym wyzej, 2.to są ogólniki i nikomu z was (chyba) nie chce sie wglebic w to co jest wazniejsze od tego ze "piszemy bo chcemy", "nie wymagamy", "nie chcesz nie czytaj", znowu pytam a wy milczyce. Odpowiedz Link Zgłoś
ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 08:15 tylko chwila nieobecnosci...a tu tyyyle juz lektury do czytania..:-) jak zwykle w biegu...ale cieplutko pozdrawiam..:-) tym bardziej ze dzis tez tak pieknie ..słonecznie..:-) marudy..tez..niech spojrzą troche radosniej na zycie..:-) i wsłuchaja się w świergoty ptaków.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 08:18 jakich ptaków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 08:21 łabędzie nie śpiewają Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 08:57 widocznie Ktos-a nie sluchala labedzi. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 09:18 Olsztyn jest piekny! Wiosna wreszcie! A co na to trolleeee? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 09:21 "Tak - być po prostu dobrym człowiekiem, raczej człowieczkiem, to duże jest zadowolenie, o duże. Jakże wszystko się przez to upraszcza, wygładza, zalizuje, natłuszcza, wypomadowuje, duchowo uobleśnia - po prostu zagwazdruje." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 09:23 "Oświadczam oficjalnie, że piszę poważnie i chcę wreszcie coś bezpośrednio pożytecznego zdziałać, a na idiotów i ludzi nieuczciwych sposobu nie ma, jak to w ciągu mojej dość smutnej działalności miałem sposobność przekonać się. Mówi się komuś: "Jesteś głupi, ucz się, a może zmądrzejesz" - nic nie pomoże, bo człowiek głupi jest przy tym zarozumiały i to, nawet jeśliby mógł przy usilnej pracy zmądrzeć, uniemożliwia mu wybrnięcie z błędnego koła." Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 09:57 Witajcie:) Wierzę Wam Olsztyniacy...Olsztyn jest piękny :)))) A w każdym szaleństwie jest jakaś metoda .... Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 10:05 metoda aby było jeszcze lepiej i jeszcze więcej i w ogóle aby coś było a nie tylko puste paplania w kółko jaki to ten Olsztyn a jacy my och ach..... Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 10:19 Gość portalu: ? napisał(a): > metoda aby było jeszcze lepiej i jeszcze więcej i w ogóle aby coś było no i masz rację... Coś jest... a To już wstęp do Czegoś dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 11:38 Pytajnik, my możemy dyskutować, ale czytajże Ty nasze wpisy. Padło już kilka odpowiedzi na Twoje pytania - moja że to ptzyjemność, Brzoza pisała o pubie, yana, zbyszek napisali też co myślą. My robimy to co lubimy, każdy ma jakąś własną przyjemność z różnych aspektów forumowania. I nie musi z tego nic wynikać oprócz uśmiechów kilku ludzi nad klawiaturą:) Odpowiedz Link Zgłoś
jana2706 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 10:09 Gosciu? Forum,to dla nas taki sposob odreagowania.Ty tez cos chcesz odreagowac,ale robisz to bardzo agresywnie.Nie taka jest droga do zrozumienia innych lub szukania w innych zrozumienia dla siebie. Kazdy ma w tych czasach wystarczajaco kreta droge zycia. Nie tylko Ty. Sa fora poruszajace rozne sprawy.To forum Ci nie odpowiada? Poszukaj innego. Zaloz wlasne.Chcesz cos zdzialac? Wspaniale!Nie sadze jednak,by metoda napasci dala dobre rezultaty.Załoz watek na interesujacy Ciebie temat.Znajdziesz pewnie godnych siebie rozmowcow.A Ty wpadasz w spokojne watki z "nabita bronia". Twoj ostatni wpis odslania Twoje problemy.Ale jak kazdy z nas Sam tylko mozesz sobie z nimi poradzic.Zycze powodzenia,uspokojenia sie troche,wyciszenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 11:41 ojej ojej ale zamieszanie odreagowania? ale ja tu nic nie odreagowuje, wrecz przeciwnie wasze watki sa socjologicznie "zachwycajace". Kompletnie nie wiadomo po co do kogo i w jakim celu. Bardzo mi przykto z powodu tych kretych dróg każdego z nas osobna ale czy pisanie "o Warmio moja miła" na prawdę wam pomaga? To taka terapia? Ja wiem ze sa inne fora i w ogóle jak mi sie nie podoba to spadam.....OK wrócę za parę dni i zadam wam te same pytania.....OK? (a to że z waszego pisania nic nie wynika to wiem pytanie DLACZEGO?, ale to juz nastepnym razem) Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 12:44 Idź sobie i nie wracaj i nie zadawaj pytań, czytaj w ciszy, albo i nie czytaj, a swoje przemyslenia, wydumania i komentarze zachowaj dla siebie i nie pisz o tym, słonko, bo malkontentów nikt specjalnie nie lubi, daj nam już spokój, abyśmy się mogli cieszyć dalej tym, co Ciebie nie interesuje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 19:28 witam i zabieram się do odpowiedzi na pytanie pytajnika - dlaczego ? Odpowiem pytaniem dla pytajnika, czy wie dlaczego się urodził, dlaczego ta matka a nie inna Ciebie zrodziła, dlaczego w tym miejscu , a nie innym ? Dlaczego jesz, dalczego idziesz do toalety, dlaczego na nas się uparłeś z pytaniem dlaczego ? Dlaczego zadajesz pytania dlaczego ? Czy masz w tym jakiś cel, czy tylko bawisz się z nami w kotka i myszkę ;))) Krótko postaram się powiedzieć - dlatego jesteśmy na wątku Olsztyn jest piękny, bo podoba nam się tytuł wątku, bo w tym watku zrodziło się dużo pomysłów. Od Olsztyna Pięknego zaczeły się coroczne zjazdy olsztyńskie , jest to tradycyjna noc forumowiczów olsztyńskich, to tu wyszedł pomysł zrobienia Klubu Forumowicza, to tu wyszedł pomysł koszulek na których widnieje napis Olsztyn jest piękny. To tu oczekujemy na następny zjazd. To tu zostaliśmy zaproszeni na koncert szantowy w Krakowie, to tu ktoś wpada, by powiedzieć nam pare miłych słów. Tu są nasze najlepsze chwile, bo o podknięciach naszych szybko zapominamy. Tu są nasze nadzieje, marzenia, wspomnienia i choćby przyszło tysiąc atletów i zjadło tysiąc kotletów to nie da rady nas porozbijać. Własciwie to my tu jesteśmy stróżami Olsztyna Pięknego, by nigdy nie zniknął z mapy forum. A sam Olsztyn Piękny jest naszym Kodem i tajemnicą, którą strzeżemy i ciagle poszukujemy rozwiązania. Tak więc chyba nigdy nie znajdziesz odpowiedzi na pytanie dlaczego ? Warmia nasza kochana, która tuli nas do snu jest jedną wielką tajemnicą, którą możesz rozwiązać tylko dobrą wiarą . Dla relaksu pytajnik , proponuję byś wziął głęboki oddech w wątku Umn, który do tego specjalnie służy w KF;)))) Wyjaśnienia przyjete ???????;))))) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 12:54 Olać zapytajnika tak jak ballesta. Niech se sam odpowiada na swoje pytania. Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 14:04 lustroo i andulka - dziewczęta! ja Was nie poznaję! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 14:20 Wiosna... Inka... wiosna, u nieparzystych wzmaga się agresywność ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 14:25 Hehe, to ja całe życie byłam nieparzysta z tego wniosek. I w całym moim życiu panowała wiosna na dodatek. :-DDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 14:33 I zawsze było 94 jak u mnie? ;) Ostatnio po kuligu miałam wieczorem spotkanie i byłam lekko zmeczona hasaniem na parkiecie i sankach i powiedziałam "Agresywność jeden" rozmówca spytał dlaczego jeden, a ja na to zawsze bywa 94 :) Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 18:11 ale wczoraj znowu było ponad 90 !!!! może Lustroo powinno codziennie "brykać" gdzieś w terenie? albo "pakować " na siłowni? hihihihi Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 18:56 Chyba nie piszecie o kilogramach? Przepraszam,dlugo chorowalam , moze nie jestem w temacie. Tez mi duzo przybylo ostatnio. Odpowiedz Link Zgłoś
miki-3 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 19:12 mówimy o "agresji" Lustraa. raz w stopniu 1 a raz ponad 90. to czego Ci przybyło ? "agresji" ? czy kilogramów? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 19:48 witam wiosennie Czy już to widzieliście w realu ? www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=272527 Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 20:23 Rita, Ty sie nie tłumacz z pieknego Olsztyna. Co pewnien czas wyplywa osoba, ktora krytukuje, nasmiewa sie itp. I zawsze znika. Nie ma sensu marnowac klawiatury na takich delikwentow. Jak sie nie podoba to niech spada. Ja kupuje GW i mam moralny obowiazek pisac na tym forum:) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 20:54 Nie martw się being - dla mnie to relaksik. Pytajnkowi nalezy się odpowiedź, jest grzeczny i bardzo ciekawy - jak dziecko. Wprawiaj się being, kiedys i Wy się doczekacie dzieci i będziecie mieć mnóstwo pytań - dlaczego ? ;))))) hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 31.03.05, 06:55 Rita,krokusik przepiekny. W ogrodzie jeszcze nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 31.03.05, 07:03 -5 Olsztyn wita mroznie i slonecznie! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.101 31.03.05, 09:01 Wczoraj sprzatałam piach i inne nieszczególnie miłe smieci, agresywność się wzmogła, potem się zmęczyłam i spadła. Siłownia? Mnie się i aerobicu nie chce, już niedługo ogród i rower, bedzie gdzie ćwiczyć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 10:13 Rita dzieci są ciekawe i niegrzeczne, jak to dzieci. Chyba że widzą czekoladę. Więc coś Ci się poplątało....mimo że masz dzieci. ale ja "cicho być!", przepraszam..... Odpowiedz Link Zgłoś
ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 31.03.05, 13:22 ech..pieknie jest..:-) oby jak najdłużej ta Wiosna gościła...:-))) mogłaby być wiosenna ciepła burza... wszystko szybciej by sie zazieleniło..:-) dzisiaj poszantujemy..:-) miły relaksik..:-) czy Kraków i Bytom też taki wiosenny:-)??? u Was pewnie juz mrozu nie uświadczysz... Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Olsztyn jest piekny cz.101 31.03.05, 14:07 Witam :) U nas słonecznie i wiosennie, Błękit nieba nawet zaskakuje...prawie morski ;))))) Pomimo słońca jest jednak dosyć wietrznie i chłodno. Pozdrawiam z B.:) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 31.03.05, 14:44 Milo ze sie "?" czasem odzywasz... kazdy ma w koncu swoje zdanie na temat roznych zjawisk... Patrzac z boku to moze sie faktycznie wydawac bez sensu pisanie ze slonce swieci... ale wole to niz sluchac i czytac ciagle o aferach, chorobach, nieszczesciach... dla mnie znak ze jest dobrze jest tym sygnalem ze nie jest jeszcze tak zle. Nasze pisanie jest moze niezrozumiale, ale pisanie ze sa dziury w chodnikach, piach na ulicy... to wszedzie pisza, ja staram sie widziec rzeczy radosniejsze i pisac o tym, moze to i jeszcze komus poprawi humor. Pisz... pytaj... i staraj sie zrozumiec, moze i Twoj swiat nabierze lepszych kolorow. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 15:20 ojej widzicie jezeli z zewnatrz wygląda jakbyście głupoty pisali jakieś niezrozumiałe rzeczy, słoneczka itd a w waszym srodowisku wszystko jest jasne to wyglada na to że jesteście strasznymi egoistami ze albo wy albo nikt ze albo mozna do was dolaczyc albo spadac (w skrócie), albo albo. nie lepiej byloby sie otworzyc na olsztyn zobaczyc fakty (dziury piach itd) z tymi faktami cos robic - naprawiać, postulowac, dyskutowac, wpływać? Koszulka i powiedzmy bardzo wtajemniczone spotkania w ciągu trzech-czterech lat to NIC nie znaczy. Ten kamyczek-głaz z nazwiskiem założyciela gazety olsztyńskiej, tyle było o niego bojów....jakieś zmiany? Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 31.03.05, 15:53 Dziury i piach widzimy głównie na innych wątkach. Ten jest bardziej towarzyski. Olsztyn jest Piękny - bo piękne są osoby w tym wątku piszące. Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 31.03.05, 18:50 Za to Cię Andulka lubię - szczerość i samokrytycyzm:))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 31.03.05, 19:34 Witajcie Prosto do pytajnika -nie odchodź, przychodź kiedy chcesz, nie jesteśmy żadną zamknietą kliką, a Twoje dociekiwania sprawiły, że musieliśmy wszyscy razem stawiać czoła. Podkręciłeś nas i zakręciłeś nami, powiedziałeś prawdę - taka ona jest, ale nie chcemy się zmieniać, nie mamy wielkich aspiracji, wystarczy nam, że jesteśmy. Muraszka, coś u was ta wiosna spóźniona, na poludniu jest ich pełno, a w moim ogrodzie mam ich 9 fioletowych. Niestety zimno i brak deszczu spowalnia rozwój roślin. Ptaki tylko sobie nic z zimna nie robią, z samego rana tak głośno ćwierkają, że mnie budzi ten pierwszy ich treel i trululu i śpiew sikorek. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 31.03.05, 20:45 inka28 napisała: > Za to Cię Andulka lubię - szczerość i samokrytycyzm:))) > A zwłaszcza za samokrytycyzm ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 31.03.05, 21:11 Wyslałem fotki ze spotkania, doszly? Chodzi o ludnosc, ktora byla w ence oczywiscie. Gratisowo paczke dostala takze Rita. Jutro Prima Aprilis. Zarty na jutro gotowe? Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 31.03.05, 21:29 dostałam zdjęcia - dziękuję :) Jutro żartobliwy dzień - coś trzeba wymysleć - moze pytajnik nas czymś zaskoczy :) Jutro być moze będę w Olsztynie, będe sobie cały dzień chodziła po molo i nie tylko, znam sztukę chodzenia po lustrze wody i będę przechodzić z brzegu na brzeg. A słyszałam , że jutro w Olsztynie Lajkonik będzie witał pierwszych wiosennych turystów pod Wysoką Bramą. Będą pod Bramą stać nasi forumowicze z puszkami, a datki będą zbierane na piwo - oficjalnie bedzie tak napisane - bo tylko prawdą mozna dojść do wielkich pieniędzy, więc Olsztyniacy z werwą i ochotą będa wkładać pieniązki. Tylko dobrze je policzcie ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 31.03.05, 21:49 Ja nie chce nic krakać, ale jak Lady wprowadzała się do Enki to na aprilis jej nie było...;) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 31.03.05, 21:53 to już byłby horror, a nie Prima a Prilis ;)))))) Trzeba postawić wartę :) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 01.04.05, 01:29 Zarty zartami a Olsztyn jest piekny. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 01.04.05, 07:00 Oddzialy sprzataczy miasta juz zaczely codzienna prace, zawsze zbieraja sie rano w okolicy Targu Rybnego... Piateczek, nowy sloneczny dzien! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.101 01.04.05, 07:50 Piąteczek, a potem sobota i niedziela, oj bedzie się działo :) Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza Re: Olsztyn jest piekny cz.101 01.04.05, 08:58 zbyszek07 napisał: > ruszam na stolice! > :-) Jak juz w niej (stolicy) będziesz to spraw, żeby była tak piękna, jak... Olsztyn. Bo Olsztyn jest piekny:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 01.04.05, 09:10 Mam nadzieje ze troche slonca i blekitu przywioze... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 09:44 no to ja wam zycze abyscie sie otworzyli na ten swoj olsztyn i aby inni tez mogli patrzec na niego tak jak wy mozecie (w ograniczonym trybie) i zebyscie wy tez mogli tak jak inni mogą i robia to co nas otacza. bo wiecie od paplania starowka sie nie posprzatala....sama.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 09:46 i zaraz bedzie : o tak tak załóż! załóż! no proszę cię załóż nowy wątek to taka podniosła chwila....no załóż 102 znowu będziemy bo bez wątku to nas nawet nie ma i te 102 też się miło kojarzy..... a ma ktoś z was psa? ofczarka? Odpowiedz Link Zgłoś
zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 01.04.05, 09:54 Jak najbardziej... ale od smutnego siedzenia tez sie nie posprzata. Wybacz ale nie wierze ze ludzie przestana gadac a zaczna robic... Jesli przestana rozmawiac beda smutnymi nudziarzami, to wszystko. Nie potrafisz zrozumiec ze mila wymiana mysli poprawia humor, dodaje energii do dzialania wlasnie.. przepraszam, moze nie wszystkim. Wiem jednak ze na nawolywania: wezcie sie i zrobcie, nie bedzie reakcji. I slusznie. Niech kazdy robi to co do niego nalezy, sprzata to co ma do posprzatania, ale naprawde nie rozumiem dlaczego nie moze przy tym rozmawiac, cieszyc sie z kontaktu z innymi ludzmi. Dobrze ze "?" jestes... Powodujesz refleksje nad tym co z czego wynika :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enola Gay co.uk Olsztyn jest brzydki i nic nie pomoga zachwyty IP: *.in-addr.btopenworld.com 02.04.05, 14:04 Minoderyjne oszolomstwo!Zalozcie nowy watek w swoich mozgach,lokalni patrioci za piec groszy.Szumy,zlepy,ciagi i pierechody.Napiszcie wreszcie cos sensownego,bo nie chce mi sie wierzyc,ze w moim,oddalonym ode mnie o 1000 km miescie jest tyle dupkow zolednych... Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Olsztyn jest brzydki i nic nie pomoga zachwyt 02.04.05, 14:36 Gość portalu: Enola Gay co.uk napisał(a): Napiszcie wreszcie cos > sensownego,bo nie chce mi sie wierzyc,ze w moim,oddalonym ode mnie o 1000 km > miescie jest tyle dupkow zolednych... Wydaje się ..., że oddalenie od epicentrum zdarzeń, nie ma wpływu na sens wypowiedzi i żołędność..../vide 1000km..../ C.N.U Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EnolaGay co.uk A najpiekniejsze sa dzikie wysypiska na obrzezach IP: *.in-addr.btopenworld.com 02.04.05, 15:14 Ubieglego lata naliczylem okolo dwudziestu dzikich wysypisk w moim kochanym Olsztynie.Tysiace ton smieci.Nie ma chetnych do ich usuniecia.Codziennie przybywaja nowe smieci.Ale przeciez Olsztyn jest piekny;Muraszka zaloz nowy watek nr 9999 pt.Olsztyn jest piekny pomimo przysypania tysiacami ton nieusuwalnych smieci.Piszcie dalej,klawiaturowe oszolomy,o motylkach... Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: A najpiekniejsze sa dzikie wysypiska na obrze 02.04.05, 15:24 Gość portalu: EnolaGay co.uk napisał(a): > Ubieglego lata naliczylem okolo dwudziestu dzikich wysypisk w moim kochanym > Olsztynie.Tysiace ton smieci.Nie ma chetnych do ich usuniecia.Codziennie > przybywaja nowe smieci.Ale przeciez Olsztyn jest piekny;Muraszka zaloz nowy > watek nr 9999 pt.Olsztyn jest piekny pomimo przysypania tysiacami ton > nieusuwalnych smieci.Piszcie dalej,klawiaturowe oszolomy,o motylkach... Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: A najpiekniejsze sa dzikie wysypiska na obrze 02.04.05, 15:37 Gość portalu: EnolaGay co.uk napisał(a): > > > Ubieglego lata naliczylem okolo dwudziestu dzikich wysypisk w moim kochan > ym > > Olsztynie.Tysiace ton smieci.Nie ma chetnych do ich usuniecia.Codziennie > > przybywaja nowe smieci.Ale przeciez Olsztyn jest piekny;Muraszka zaloz no > wy > > watek nr 9999 pt.Olsztyn jest piekny pomimo przysypania tysiacami ton > > nieusuwalnych smieci.Piszcie dalej,klawiaturowe oszolomy,o motylkach... Tego typu spostrzeżenia należy zgłaszać właściwym służbom porządkowym...nie zaś motylkom na forum. Zrobiłeś coś konkretnego z posiadaną informacją...czy tylko zliczałeś śmieci? P.S. Pewnie Muraszka zakładając kolejny motylkowy wątek...zaszkodzi Olsztynowi? Wygląda na to, że masz jakąś prywatę do tego nicka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EnolaGay co.uk Zeby olsztynskie forum bylo sensowne,a nie belkot IP: *.in-addr.btopenworld.com 02.04.05, 16:06 Pani Joanno!Nie przyszlo Pani do glowy,ze marzy mi sie po prostu,aby forum,ktore z tesknoty za moim Olsztynem czesto odwiedzam,bylo podobne np.do gdanskiego,poznanskiego,wroclawskiego,gdzie dziesiatki internautow dyskutuja o powaznych sprawach,a nie o motylkach.Wstydze sie,jak spogladam mimochodem na ten belkot,na te minoderyjne Rity z Krakowa,te Muraszki,te pancerniki i karaluchy,te zdarta plyte moherowych mozgow.Zawsze tych samych.Czemu nie chca pogadac o tym,dlaczego jest ogolny syf w miescie.Dlaczego musimy uciekac do Londynu do pracy,bo wszystkie stanowiska w stolicy Warmii i Mazur sa dla SLD i kolesiow.Dlaczego jest plaza na ulicach,a nie ma plazy przy jeziorze.Dlaczego prawie nic sie nie buduje.Dlaczego nie ma lotniska.Dlaczego profesorami na uniwerku zostaja panie przerzucajace papierki w dziekanatach.Dlaczego lokalna telewizja jest na poziomie gminnym,w radio pracuja glupki,a zeby byc dziennikarzem piszacym,nie trzeba umiec pisac,tylko byc dzieckiem VIPa,albo kumpla.Dlaczego wszystkie imprezy omijaja Olsztyn.Dlaczego buduje sie pomnik panu Wakarowi,ktory/znalem Go osobiscie/absolutnie niczym nie zasluzyl sie Olsztynowi.Dlaczego najwiekszym literatem jest grafoman,niejaki Maculewicz.Jeszcze moge podac sto takich dlaczego.Bo mnie naprawde zalezy na Olsztynie,ja to miasto,brzydkie niestety,jak kaczatko,kocham nieodwolalnie.Ale jak zobacze znowu te motylki,te zaloz watek,to az zal,ze niektorzy maja na komputer. Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Zeby olsztynskie forum bylo sensowne,a nie be 02.04.05, 16:43 Witaj Enola. Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Muszę przyznać..., że nie przyszło mi to do głowy...;) Z Twoich wypowiedzi woła raczej ślepo adresowana agresja i pretensje. Jeśli tego typu postowanie ma byc drogą do realizacji marzeń... podejrzewam, ze długo przyjdzie czekać na efekty i poprawę. Jak widzę jestes rozżalony i z daleka od domu..., a to pewnie również nie sprzyja wydawaniu obiektywnych ocen. Pomimo mojej nie znajomości lokalnych realiów, mogę podejrzewać, że uwagi i zarzuty przedstawione przez Ciebie w ostatnim poście..., nie są fikcją literacką. Wszechobecna Bylejakość czy Kumoterstwo Republiki Kolesi, jest stanem żywym i czasem teraźniejszym... ale zapewniam Cię, że Olsztyn nie ma w tym zakresie monopolu... choć to żadna pociecha. Nie uważasz jednak, że atak na moherowe płyty i motylkowy koloryt jest chybiony? Po co ubijać motyle...jesli Cię drażnią nie oglądaj, Zresztą nie motyle są winne Twojemu rozżaleniu i wszystkim problemom... ...są bliżej tego co krytykujesz niz Ty sam. Sądzisz, że weryfikacja adresatów...jest niemożliwa? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jap.. Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: 5.2.* / *.chello.pl 02.04.05, 15:59 to ty enolagey? znów jakieś g.... masz na pokładzie...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 16:02 klawiaturowe oszolomy! dobre!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Olsztyn jest piekny cz.101 02.04.05, 16:07 Gość portalu: ? napisał(a): > klawiaturowe oszolomy! > dobre!!! Przez powszechność nadużywania...zaledwie przeciętne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 16:16 no tego jeszcze o was nie slyszalem. dobre bo pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EnolaGay co.uk Pani Joanno!Jest Pani Klamca. IP: *.in-addr.btopenworld.com 02.04.05, 16:17 Przed chwila sprawdzilem specjalnym programem,czy ktos kiedykolwiek na Portalu GW uzyl sformulowania klawiaturowe oszolomy.Odpowiedz - zero.Juz z Pania nie dyskutuje,bo klamstwo o powszechnosci dyskwalifikuje Pania w moich oczach. Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Panie Enola....jakie jest Pana IQ ???????? 02.04.05, 16:47 :))))))))Enola Czy Twoje zdolności poznawcze kończą się i zaczynają na wyszukiwarce GW???? Gratuluję. Na to bym nie wpadła... A może nie dałeś spacji przed poszukiwaną frazą??? A może dwie spacje należało dać??? Pamiętasz o polskich znakach diakrytycznych w tekście? Gratuluję jeszcze raz wysiłku intelektualnego i werbalnego zaangażowania. W związku z powyższym dyskusje uważam za zamkniętą...czuję sie rozczarowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EnolaGay co.uk Z klamcami nigdy nie rozmawiam.Dalas plame... IP: *.in-addr.btopenworld.com 02.04.05, 16:50 Odpowiedz Link Zgłoś
stiff5 Re: Pani Joanno!Jest Pani Klamca. 02.04.05, 18:51 czy specjalny program to sam pisałeś? bo jakoś to kiepsko wyszło... może przeprosisz Yoannę forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=22143457&a=22316661 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jap.. Re:Enola Gay nieudacznik:)))) IP: 5.2.* / *.chello.pl 02.04.05, 19:06 no brawo, brawo to dopiero gó.. na pokładzie:)))) bo wpiszemy tylko końcówkę twojego nika :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re:Enola Gay nieudacznik:)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 20:34 włączcie telewizje lub po prostu www.washingtonpost.com/wp-srv/mmedia/vaticancam.htm lub www.washingtonpost.com/wp-srv/mmedia/postlive1.ram?mode=compact bądźcie blizej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re:Enola Gay nieudacznik:)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 20:35 www.washingtonpost.com/wp-srv/mmedia/vaticancam.htm lub www.washingtonpost.com/wp-srv/mmedia/postlive1.ram?mode=compact jestesmy blizej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jap... Re:Enola Gay nieudacznik i burek IP: 194.181.197.* 05.04.05, 07:00 i coooo zabrakło dobrych manier burku? Odpowiedz Link Zgłoś