Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piekny cz.101

28.03.05, 21:37

O Warmio moja miła,
rodzinna ziemio ma.
Tyś mnie do snu tuliła
radością pierś ma drga.
Obserwuj wątek
    • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.05, 21:38
      co to za brednie po co to komu?
      • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 09:37
        Witajcie, Dopiero tu wlazłam, próbowałam od rana. Do poczty mi się udało wejść
        przez jakiegos linka wcześniej, a tutaj dopiero teraz :)

W święta obzeranko a dzis dietka do obiadu ;)
        Spacerki po WDK, Starówce i okolicach, słonko, ptaszki :) miło :)
        • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 09:44
          Pieknie slonecznie poswiatecznie...
          :-)
        • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 09:45
          nie no normalni jestescie? po co do siebie pisac ciagle to samo? o co tu
          chodzi? to jakies kody?
          • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 09:51
            Od lat jest ten temat, my wiemy po co i ile on dla nas znaczy. Czytanie nie
            jest obowiazkowe, zajmij sie czymś innym, jesli nie potrafisz zakceptować
            czyichś uczuć :)
            • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 09:53
              Rozrasta się Centrum Handlowe obok DUKATU. A z tyłu budynku DUKATU, wysoko na
              murze napisane PDT :)
              • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 10:11
                no i co z tego?
                • Gość: ? Re: Olsztyn BYŁ piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 10:12
                  www.allegro.pl/show_item.php?item=45851490
                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 10:29
                    zastanow sie nawet nad tym jak sie przedstawiasz
                    gdy wchodzisz na czyjes podworko...
                    "?"
                    czy to gosc?
                    czy to cos?
                    jakas kolejna maruda,
                    co nic nowego nie powie,
                    ale zepsuc...
                    a moze sie uda?
                    • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 10:34
                      ja bym sie nawet tak chcial zalogowac ale nie mozna wiec niech bedzie gosc ?
                      a ten pytajnik to wlasnie dlatego bo nie rozumiem a chcialbym nie rozumiem po
                      co tu piszecie wchodzicie na forum logujecie sie i piszecie "dzien dobry Warmio
                      moja miła" i to wszystko. na dłuzsza mete to nie ma zadnego sensu. bo dla kogo
                      to piszecie? i dlaczego akurat tu a nie gdzie indziej? z mojego punktu widzenia
                      to strata czasu. wiec ja chcialbym tą te strate czasu zrozumieć a jeśli mi się
                      nie uda to Wasza strata.
                      po co to komu?
                      • muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 10:58
                        Och Gosciu! To takie proste.
                        Lubimy sie,chociaz czesto wcale nie znamy w realu.
                        Jezeli ktos nie pisze,nie powie,
                        Twoim zdaniem "glupie"dzien dobry,martwimy sie.
                        Strata czasu?
                        A Ty weszacy po watkach,dlaczego tracisz czas?
                        Czegos jednak szukasz? Życze bys znalazl.
                        • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 11:10
                          hmmm no tak ale w jakim celu? przecież ten ktoś wie że słońce świeci i że ty
                          jesteś i wie co myślisz a jak nie wie to możesz mu to powiedzieć w e-mailu lub
                          przez telefon a jezeli juz na forum to po co powtarzać ciagle te same banały,
                          że życie jest piekne i ćwierkaja ptaszki, no to nie ma sensu, na dłuższa
                          mete.....(forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=2241093&a=2241093)
                          i na kilku wątkach jednocześnie.
                          i piszesz muraszka: "węszysz", widać ze mieszaja wam sie pojecia albo inaczej
                          mówiąc straszna z ciebie dewotka (jesli jestes kobieta)
                          • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 11:54
                            pytajnik
                            w takim razie co proponujesz, bo burzyć jest łatwo, jesli nie podoba Ci się
                            nasz klub ?
                            Przychodzisz do nas z jakąś propozycją ?
                            Masz plany, masz w zyłach nowa krew, która by bulgotała pod wpływem czytania
                            wpisów ?
                            Hej, nie marudź !
                            Slońce na niebie , ludzie na ziemi, lasy szumia, woda w jeziorach i rzekach ,
                            tylko patrzeć i się zachwycać.
                            pozdrawiam
                            • Gość: :( Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 12:22
                              O Warmio moja miła,
                              rodzinna ziemio ma.
                              Tyś mnie do snu tuliła
                              radością pierś ma drga.

i jeszcze: a-a-a kotki dwa..

i jeszcze: wiec spij, kochanie ..

To jest sypialnia dla tych, ktorzy nie chca widziec jaki ten Olsztyn w
                              rzeczywistosci jest ponury ( i wola spac, niz starac sie go ozywic)
                              • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 13:16
                                O Warmio moja miła,
                                rodzinna ziemio ma.
                                Tyś mnie porannie budziła
                                radością swoja owiła :)

piekny nasz Olsztyn
                                piekny nasz swiat
                                gdy serca nasze silne jak chwat

Niech spiew nasz głosny, donosny
                                rozlega się wokolo
                                Niech słyszy nas
                                zielony las
                                błekit jeziora
                                i bobra nora
                                Wesolo nam
                                bo sobie gram
                                gdy mam czas
                                to otulam was ;)))
                                wtorek juz
                                zielono juz
                                wnet wylegniemy na plażę
                                ach, jak o tym marzę ;)))
                                Razem wyplyniemy kajakiem
                                cicho... jak zasiał makiem ;)))))

• zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 13:37
                                  tu kazdy pisze to co mu w duszy spiewa...
                                  jesli komus to przeszkadza,
                                  przeciez czytac nie trzeba!?
                                  zaloz fajny watek,
                                  zarzuc temat chwytliwy,
                                  to zobaczysz jak Twoj swiat sie ozywi.
                                  A jesli chcesz pisac z nami?
                                  alez bardzo prosze!
                                  wrzuc i Ty ciekawsze...
                                  bo Twoje trzy grosze.
                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 14:09
                                    witaj zbyszku drogi
                                    w ten dzień sloneczny
                                    wchodząc w nasze progi
                                    uśmiech miej bajeczny ;))
                                    gdy rozpiera nas radośc
                                    czujemy, że żyjemy
                                    tak wyglada gotowość
                                    że skały rozkruszyć możemy ;)))

to była tak przerwa w pracy
                                    do wieczora :)

• Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 17:53
                                      no nadal nie wiem czemu na tym forum to robicie. Bo Olsztyn? Bo dzień dobry?
                                      jest was tak na oko koło 6-8 osób co to się wzajemnie "brandzlujecie". Tylko
                                      dlaczego tu, dlaczego pod tyloma postaciami (wątkami) piszecie to samo. Czemu
                                      to słuzy? same pytania ani jednej odpowiedzi.
                                      • muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 18:17
                                        Jednak umrzesz w niepewnosci ;-)
                                        • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 18:22
                                          nie no wiesz równie dobrze możecie pisać "Ala ma kota", "Józek kocha Agatke" i
                                          inne wierszyki, rymowanki, przyśpiewki, piosenki itd. Pytanie PO CO? Dlaczego
                                          na tym forum? Dlaczego pod tyloma wątkami? (to tylko pytania wstępne, później
                                          jak na nie odpowiecie przyjdzie kolej na pytania bardziej szczegółowe)
                                          • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 19:15
                                            pytajnik - dziś dostaniesz odpowiedż na pytanie, tylko zrobie kolację i
                                            wszystko Ci wyjasnię, napewno będziesz z odpowiedzi zadowolony.
                                            • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 19:30
                                              Do tych co nie rozumią po co jest Olsztyn Piękny ?
                                              Są to słowa, przemiłej brzozy, która od czasu do czasu zagląda i duchowo jest z
                                              nami.

"Nie mam inklinacji belferskich, więc powiem tylko, jaki ja mam stosunek do
                                              owych "pseudo-intelektualnych" wątków. Dla mnie Forum (w tym głównie
                                              olsztyńskie) jest takim wirtualnym pubem na rogu ulicy, przy której mieszkam.
                                              Kiedy mam chwilke czasu i oczywiście ochote, zaglądam do mojego pubu nie tyle
                                              na jakies małe piwko, co żeby spotkać się z przyjaciółmi i pogadac.
                                              W moim pubie czasami jest jedna osoba, czasami piętnaście, ale znam wszystkich
                                              i wszyscy mnie znają, więc zawsze jest o czym pogadac. Zazwyczaj mówimy o
                                              wszystkim, co w danym momencie czujemy, co nas boli, cieszy, o czym marzymy.
                                              Rzadko rozmawiamy o pracy, mimo że każdy z nas coś robi i to z reguły bardzo
                                              intensywnie. Zaglądamy tutaj i widzimy, ze są wszyscy i cieszą się na nasz
                                              widok. I już wiemy, że cokolwiek się będzie działo, jesteśmy wśród swoich.
                                              Wiem , że w wielkim schemacie wszechswiata jest to malo istotne. Taki nasz
                                              wirtualny pub jest jednym z naszych wielu swiatów, a więc i naszym
                                              wzechświatem. Jednocześnie, co już pisałam kiedyś w innym wątku,tutejsze "gadki-
                                              szmatki" pozornie o niczym nie świadczą wcale, że ludzi nie interesuje ten
                                              świat prawdziwy i jego wielkie problemy. Tylko ze od tych problemów czasami
                                              chce się uciec, odreagować, bo ma się ich dość w pracy, na ulicy, w domu.
                                              Uciekamy więc do naszego pubu wirtualnego i do wirtualnych, choc na szczęście
                                              prawdziwych i żywych, przyjaciół.
                                              Więc - przychodź do tego pubu jak najczęściej i mówi, co czujesz, o czym
                                              marzysz, czego pragniesz, i nie miej watpliwości, czy ma to sens, czy nie. Moim
                                              zdaniem, ma to niejednokrotnie większy sens, niż dziesięc najmądrzejszych
                                              dysertacji naukowych.
                                              Serdecznie pozdrawiam
                                              brzoza"

Oto sens naszego istnienia na forum, tak to ujeła trafnie brzoza, którą
                                              serdecznie pozdrawiam
                                              Czy zadawala Cię ta odpowiedż i czy jesteś nią usatysfakconowana/y ?
                                              • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 19:48
                                                nie no bo pękne
                                                wy tu nie rozmawiacie tylko powtarzacie w kółko te same banialuki, przyśpiewki
                                                i co tam jeszcze. W kółko to samo. W takim pubie na rogu to sie nie gada o
                                                pracy i nie gada się o tym jak to jest cudownie i wspaniale i moze jeszcze
                                                cudowniej jutro będzie....nikt nie gada o meczu ktory był trzy lata temu. Bo PO
                                                CO? Po drugie takie forum to nie jest pub na rogu bo tu was czytaja. Wiec
                                                jezeli to jest wasz i tylko wasz prywatny watek w ktorym sie wszyscy znaja jak
                                                lyse konie to nie mieszajcie w to innych. Robcie to na PRIV. rozumiesz rita?
                                                nie?
                                                smiecicie po prostu i tyle.
                                                od trzech lat, wiec moze juz starczy....
                                                • being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 19:59
                                                  Widze, ze mamy kolejnego fana Pieknego Olsztyna. Witam i o zdrowie pytam!!!
                                                  My juz na miejscu, nie napisze gdzie, bo "nowy" mnie rozszyfruje. Jechalo sie
                                                  dlugo. Na szczescie PKP zrobilo niespodzianke i w 2giej klasie jechala 1dynka
                                                  (nowy, lapiesz?). Jak odpoczne to podam link do zdjec, ale tak, zeby "nowy" sie
                                                  nie kapnął:) pa pa
                                                  • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 20:13
                                                    being spoko nikogo nie szyfruje ani nie rozszyfruje po prostu chcialem
                                                    wiedziec, wiecie jak jest. ciekawosc zwykla ludzka. chyba wam tymi pytaniami
                                                    nie przeszkadzam. co?
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 20:17
                                                    Pytajnik - jeśli chcesz rozmawiać o czym innym jest w tym watku wiele miejsca,
                                                    gdybyś tylko zauważył ile było pytań i spoatrzeżeń na temat Olsztyna włączyłbyś
                                                    sie w dyskusję. Co chwilę poruszmy różne tematy i nie mów , że zaśmiecamy forum
                                                    tylko powiedz - co Ty zrobiłeś na tym forum byś był lepszy od nas, byś
                                                    udowodnił swoją wyższość nad nami. A co do prywaty to nie prowdzę
                                                    korespondencji, nie posiadam gg i bardzo rzadko spotykam się w realu. Odpowiada
                                                    mi forum, na ktorym wypowiadam się jasno bez ukrytej korespondencji.

being- czyli wróciliście szczęśliwie do domu :)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 20:22
                                                    Zapraszam na wiosenny deptak
                                                    www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=17&ido=234
                                                    Bar pod chmurką już czynny
                                                    www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=17&ido=234&idz=4972
                                                    i niektórzy już byka za rogi chwycili
                                                    www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=17&ido=234&idz=4971
                                                    A niektórzy z wiatrem walczą, coby ich nie porwał ze sobą
                                                    www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=17&ido=234&idz=4979
                                                    A jeszcze miesiąc temu na planecie Zima byliśmy
                                                    www.moje-fotografie.olsztyn.pl/index.php?idd=6&ido=218&idz=4967
                                                    Widzieliści już nowe zdjęcia suda , to tanie winko najbardziej rzuciło mi sie
                                                    do glowy, Byk - pamiętacie, takie patykiem pisane, pije się go przewaznie pod
                                                    chmurką w jakiś szuwarach ale najczęściej w ciepły sloneczny dzień.
                                                    Rację trzeba przyznać gościowi, że teraz, własnie teraz wszystkie miasta są
                                                    brudne i napewno nie tylko Olsztyn.
                                                    Zauważyłam, że gdy śniegi stopnieją na pierwszy plan ukazują się śmieci i to
                                                    butelki plastikowe, kartoniki, papierki, folie, pudełka po papierosach, puszki.
                                                    Konieczna jest taka akcja sprzatania. Nie zagłębiam się w temacie, ale
                                                    szczególnie przy jeziorach i alejach spacerowych powinna być przeprowadzona
                                                    przez szkoły.
                                                    Jeśli tego nie zrobią, śmieci zarosną trawą i tak będą się one zbierać latami
                                                    aż w nich utoniemy. A samo narzekanie nic nie znaczy.
                                                    Pytajnik, może sie zaloguj, bedzie lepiej
                                                    a w ogóle to się przedstaw, jak widzisz dyskutujemy z Tobą.
                                                    Może nawet mnie przekonasz bym zeszła z forum - nic nie jest niemożliwe
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 20:25
                                                    witam wieczornie, trochę mamy kłopoty z pytajnikiem, ale nie martwcie się tym
                                                    bardzo, kazdy ma prawo się pytać. Kto pyta nie błądzi, a bpkw śliczny wierszyk
                                                    wsadził, bardzo dobrze nadawał się na przeróbki z czego skorzystałam :)
                                                    Plaża dzika plaża
                                                    jeziora dookoła
                                                    wiatr nam szumi
                                                    a bocian bociana woła.
                                                    Coś na rozweselenie dnia:
                                                    Znajoma do znajomej:
                                                    - Z kim jedziesz do Olsztyna na plażę w tym roku ?
                                                    - Z teściową.
                                                    - Z teściową ?- pyta zdziwiona.
                                                    - A nich się przyzwyczaja do piachu. ;))))

• being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 20:27
                                                    Rita, wczoraj zrobilismy samochodowa wycieczke po Olsztynie. W Katedrze slub
                                                    strazacki, byly wozy bojowe, drabina, kupa strazakow. Po starowce mozna
                                                    przejechac sie bryczka, prawie jak w Krakowie:) Remontuja fose(amfiteatr).
                                                    Naprawde jest pieknie -tylko jeszcze troche zimno:( Na jeziorach jeszcze lod:(

Dojechalismy szczesliwie, ale tyłki bolą:) Mam tez fotki ze spotkania, wysle,
                                                    ale musze dopoczac troche.
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 20:33
                                                    being - kiedyś fotki dawałes do albumu i wszyscy oglądali - czy tak nie można
                                                    zrobić ?
                                                    being- była remontowane molo na plazy miejskiej - jak wygląda teraz ?
                                                    Świetnie , że remontują i swietnie, że jeżdzą dorożki, to dopiero
                                                    niespodzianka, nie będę musiała brać taksówek by dojechać na plażę, taka
                                                    dorożka w ciepłe dni to frajda. Ale czy chodzi człowiek za dorożka i zbiera te
                                                    końskie odchody ?- z tym problem zawsze bywał ;))))
                                                  • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 20:51
                                                    heh no popatrzylem sobie na zdjecia detritusa beinga i tego jak mu tam noname:
                                                    moje-fotografie. wrażenia są takie no jak to powiedzieć TRAGEDIA, jakościowa,
                                                    krzywe, ciemne jasne, fotografowane jakos tak spod pazuchy raczej, miliardy
                                                    takich samych ujec, bez pomyslu ladu i skladu. jezeli wsrod waszego barowego
                                                    towarzystwa jest jakis account manager to niech poradzi moze tym fotografujacym
                                                    jak "sprzedac widok". wiecie bo rzeczywistosc jak jest kazdy widzi....heh
                                                    no a ja sie i tak nie zaloguje bo nie ma takiej mozliwosci aby jeden znak mozna
                                                    bylo zalogowac ("Login może mieć od 2 do 30 znaków, bez polskich liter...").
                                                  • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 20:54
                                                    being: samochodową wycieczkę po olsztynie????????
                                                    z zatorza do kortowa 50 minut sie idzie.....po co samochod na spacer?
                                                  • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 21:05
                                                    no albo weźcie wytłumaczcie mi ten wątek bo dla mnie to już jest totalna bzdura:
                                                    forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=647&w=19069034&v=2&s=0
                                                    zupelnie jakby pacjenci pisali do siebie, rozumiecie? mozna jeszcze o bocianach
                                                    o ulicach ale pisanie "ooooooooooooo" to zakrawa na idiotyzm.z czytajacego
                                                    durnia robią czy co?
                                                    PO CO?
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 21:22
                                                    Pytajnik - dla własnej przyjemności. A jak pewnie wiesz, o gustach się nie
                                                    dyskutuje, różne są zboczenia itd:) A jak baaaardzo przeszkadzamy to chyba
                                                    najlepszym wyjściem jest napisać do Romana, żeby nas zabanował:)
                                                    Czemu nie priv - no cóż, ja to widze tak - na priv nie wszyscy trafią,
                                                    zamkniemy się. Fakt, że może trochę "kodujemy", ale jesteśmy otwartą ekipą i
                                                    każdy jest mile widziany:) A żebyś wiedział jakie to jest uczucie siedzieć na
                                                    naszym zjeździe, gdy ni z tego, ni z owego wchodzi mężczyzna, mówi swój nick i
                                                    że właśnie przyleciał z USA i jak jest widziany - może byś tą przyjemność z
                                                    naszego papalania pojął lepiej:) Poza tym mamy swój Klub Forumowicza - właśnie
                                                    Roman nam załatwił:) i tam umawiamy się na piwo w realu, gulgamy sobie itp. A
                                                    Olsztyn jest Piękny to sentymentalny wątek, dlatego tu został:)
                                                    Zdjęcia są nieprofesjonalne, ale piękne:) Gdybysmy chcieli oglądać idealne
                                                    widoki to kupilibyśmy pocztówki. Ja wolę te krzywizny, złe kadry i inne błędy.
                                                    W języku marketingowym byłoby to może nazwane szukaniem autentyczności i
                                                    nienachalnego przekazu (no logo, zaszaleję:)
                                                    Więc ja Ci daję odpowiedź - WŁASNA PRZYJEMNOŚĆ:)
                                                    Pozdrawiam Cię, lubię dociekliwych:)
                                                  • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 21:28
                                                    ja tez tam kiedys w ence siedzialem i nie znioslem tych maslanych oczow i gosci
                                                    ze stanow wiec wybylem bo nie odnalazlem w was i waszych zdjeciach
                                                    autentycznosci i tylko dziwie sie bardzo po co to wszystko przelewacie na forum
                                                    i wychodzi na to ze macie jakis defekt terapeutyczny ze juz nawet wsrod siebie
                                                    samych wam duszno......nie macie idealow? nie macie celów (poza nastepnym
                                                    watkiem), nic oprocz siebie nie macie? to wszystko?
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 21:09
                                                    Wiesz pytajnik - krótko powiem - jeśli Ci sie fotografie nie podobają to trudno
                                                    wymagać od Ciebie , by i wątek Ci się podobał. Trudno cokolwiek wymagać od
                                                    Ciebie , bo uważasz sie za najdoskonalszego. Nic nie wymagam od Ciebie i Ty też
                                                    nic nie wymagaj ode mnie czy innych.
                                                    Olsztyn jest piękny
                                                  • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 21:17
                                                    no to pech rita bo jestes w bledzie
                                                    potrojnym
                                                    po pierwsze powiedzialem dlaczego mi sie nie podobaja
                                                    po drugie nie jestem the best w ogole nie jestem
                                                    po trzecie to miasto tak wyglada bo nikt od nikogo niczego nie wymaga. piekne
                                                    jest? w ktorym miejscu? we wspomnieniach? czy w marzeniach. nie wystarczy
                                                    zrobic watek, nazwac olsztyn jest piekny i wmawiac calemu swiatu ze jest
                                                    piekny. Bo nie jest. Tu jest tak duzo do zrobienia ze nawet sobie sprawy nie
                                                    zdajecie jak bardzo np. taki watek wypacza wizerunek tego miasta, owszem
                                                    patrzac na zdjecia z linków powyzej od razu wiadomo z jakim miastem mamy do
                                                    czynienia. widzisz rita. zapatrzeni jestescie w siebie ale nie widzicie nic
                                                    wokol. nic i nikogo. wiec moze przestancie pisac o tym co sie wokol dzieje.....

w ogole przestancie pisac
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 21:32
                                                    Pytajnik, jaki Ty jesteś niemożliwy. Zobacz z drugiej strony na to -
                                                    przestaniemy pisać i co ? - pustka !
                                                    Będzie Olsztyn piekniejszy, forum bedzie inteligietniejsze ?
                                                    Czy Ty aby nie oczekujesz od nas cudów ?
                                                    Prosze bardzo - startuj w wyborach, bedziemy Cię promować na forum, bo cóż
                                                    innego możemy zrobić przy klawiaturce - co ?
                                                    Ale możesz dołączyć do grupy zbyszkowej i realnie , turystycznie zwiedzać
                                                    Olsztyn, chodzić na wycieczki i nam opisywać, a my bardzo chętnie Ciebie
                                                    wysłuchamy. Więc do dzieła, będziemy Cię nakręcac jak Ty nas ;)))
                                                    A w wolnej chwili weż książkę do ręki Erazma z Rotterdama - Pochwałę Głupoty i
                                                    przeczytaj, że Głupota jest najlepsza, włada wszystkim i wszystkimi - więc
                                                    pozwól się ponieść takiej niewinnej Głupocie i zobaczysz czym jest życie.
                                                    Usprawiedliwisz wiele watków ;))))
                                                    "A zatem, znakomici wyznawcy Głupoty,
                                                    bywajcie,
                                                    poklask mi dajcie,
                                                    długo żyjcie
                                                    moje zdrowie pijcie !"
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 21:24
                                                    Rita, napisałaś, że my juz w domu:) Hihihi, a Olsztyn to pies?;) Ale ja tez się
                                                    przyznaję, że mam myślenie że Olsztyn to się odwiedza:)))
                                                    Rita, zlali Cię?
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 29.03.05, 21:38
                                                    nie , nie zlali, zlali tylko samochód :)
                                                    ale mamy docieklwego pytajnika - czy to nie ten co w ence rozlał piwo z
                                                    wrażenia na nasz widok ;)))))
                                                    Hej , pytajnik, pytaj dalej ;))))
                                                    przynajmnie poranna zmiana się nie zanudzi ;)))
                                                    Mam nadzieje, ze dysponujesz czasem też rannym :)hehe
                                                  • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 21:54
                                                    aha wiec nic w tym nie i chodzi tylko o kolejne zaliczanie części watków zmian
                                                    puściutko biedniutko samotnie bez celu
                                                    biedni oj biedni
                                                    cytaty? z ksiązki kucharskiej tez by tu pasowały....
                                                    usuwac was po co?
                                                    pytam tylko po co tu piszecie od trzech lat to samo?
                                                  • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 23:55
                                                    cytaty? ten TU pasuje:
                                                    www.nienasycenie.vision.pl/download/fragment_01.mpg
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 07:29
                                                    Witam ze slonecznego Olsztyna.

Pisze bo chce,
                                                    i "?" tez moze,
                                                    jesli chce...
                                                    Po to jest forum...
                                                    Pisze to samo,
                                                    bo mam do dyspozycji ta sama klawiature,
                                                    te same litery...
                                                    i widze ze glupszej odpowiedzi nie potrzeba.
                                                    Zawsze mozna przestac pisac...
                                                    czy wtedy zrobi sie inteligentniej???
                                                    czyli jak?
                                                    a moze jesli przestaniemy pisac
                                                    raptem znikna smieci i dziury w miescie?
                                                    Lyna bedzie czystsza?
                                                    bzdury...
                                                    czesto piszemy niewazne drobiazgi,
                                                    ale te drobiazgi sa wazne dla nas,
                                                    czasem dla kogos kto czyta,
                                                    a nikt nikogo nie zmusza ani do czytania,
                                                    ani do pisania...
                                                    Zdjecia sie nie podobaja...
                                                    prosze o lepsze,
                                                    i poddac je pod ocene,
                                                    krytykowac kazdy potrafi...
                                                    a moze wlasnie ten fragment miasta ktos chcial uwiecznic,
                                                    czy musi "?" pytac o zdanie?
                                                    a moze my lubimy trzeszczacy dzwiek starej plyty,
                                                    a nie sterylne, studyjne wykonania?
                                                    kazdy ma prawo do swojego sposobu na zycie,
                                                    i realizowanie swoich pragnien...
                                                    na forum tez.

• Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 07:41
                                                    no niby tak ale po co sie od razu tak denerwować?
                                                    tylko pytam a wy nawet nie odpowiadacie wiec pytam drugi raz i trzeci a wy ze
                                                    tak jest i juz. no dobra. OK. ale PO CO? jezeli te "drobiazgi" ktore piszecie
                                                    sa li tylko wam przeznaczobe jezeli one w ogole nic nie zmieniaja to po co je
                                                    umieszczac na publicznym forum? jak rozmawiacie w knajpie to mowicei do siebie
                                                    a nie tak aby wszyscy slyszeli.
                                                    zdjecia sa tragiczne i tu nie ma zadnego ale moga przywolywac piekne tym
                                                    ktorych tu nie ma....i to rozumiem ale nam olsztyniakom to niepotrzebne...
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 07:43
                                                    Cześć

Słońce świeci :) Ptaszki spiewają ;D

Cytat z książki kucharskiej - na razie nie mam, ale może kiedyś ;)

Smurf Maruda zawsze się znajdzie, zabładził, chyba to nie jest ta wioska ;)
                                                    Latarkę pożyczyć? ;)
                                                  • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 07:49
                                                    i co z tego ze swieci
                                                    jutro tez bedzie swiecilo a wczoraj jak pamietam takze swiecilo...

Bez dobrej oliwy nic w kuchni nie da się począć. Podczas zakupu zwracajmy uwage
                                                    na okreslenia na etykiecie - "extra virgin" albo "z pierwszego tłoczenia" -
                                                    gwarantują one bowiem, że oliwa była tłoczona na zimno i zawiera niewiele
                                                    kwasu. Szukajmy oliwy która smakuje nam najbardziej. Wystarczy, jeśli mieści
                                                    sie w średnim przedziale cenowym"

(tania ksiązka kucharska kupiona w Realu)
                                                    nawet cytat z taniej książki jest więcej wart od powtarzania w kółko że świat
                                                    istnieje i jaki to on jest......
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 08:04
                                                    Forum sluzy wymianie mysli,
                                                    i nie da sie wymieniac pogladow
                                                    bez opisania ich...
                                                    Nie denerwuje sie bo nie mam powodow.
                                                    Forum z tego co wiem sluzy nie tylko Olsztyniakom,
                                                    a wrecz wiem ze wiele osob zagladajacych tu
                                                    jest z Olsztynem zwiazana emocjonalnie,
                                                    i nie ma mozliwosci bywac w Olsztynie w innej formie niz przez forum.
                                                    "?" odpowiedzi na swoje pytania dostales wystarczajaco duzo,
                                                    wystarczy je przeczytac.
                                                    a moim zdaniem najwazniejsza odpowiedzia jest:
                                                    piszemy bo chcemy.
                                                  • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 08:15
                                                    ale ja to wiem bo:
                                                    1.pisałem o tym wyzej,
                                                    2.to są ogólniki i nikomu z was (chyba) nie chce sie wglebic w to co jest
                                                    wazniejsze od tego ze "piszemy bo chcemy", "nie wymagamy", "nie chcesz nie
                                                    czytaj", znowu pytam a wy milczyce.
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 08:15
                                                    tylko chwila nieobecnosci...a tu tyyyle juz lektury do czytania..:-)
                                                    jak zwykle w biegu...ale cieplutko pozdrawiam..:-)
                                                    tym bardziej ze dzis tez tak pieknie ..słonecznie..:-)
                                                    marudy..tez..niech spojrzą troche radosniej na zycie..:-)
                                                    i wsłuchaja się w świergoty ptaków..
                                                  • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 08:18
                                                    jakich ptaków?
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 08:18
                                                    spiewajacych!
                                                  • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 08:21
                                                    łabędzie nie śpiewają
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 08:57
                                                    widocznie Ktos-a nie sluchala labedzi.
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 09:18
                                                    Olsztyn jest piekny!
                                                    Wiosna wreszcie!
                                                    A co na to trolleeee?
                                                  • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 09:21
                                                    "Tak - być po prostu dobrym człowiekiem, raczej człowieczkiem, to duże jest
                                                    zadowolenie, o duże. Jakże wszystko się przez to upraszcza, wygładza, zalizuje,
                                                    natłuszcza, wypomadowuje, duchowo uobleśnia - po prostu zagwazdruje."
                                                  • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 09:23
                                                    "Oświadczam oficjalnie, że piszę poważnie i chcę wreszcie coś bezpośrednio
                                                    pożytecznego zdziałać, a na idiotów i ludzi nieuczciwych sposobu nie ma, jak to
                                                    w ciągu mojej dość smutnej działalności miałem sposobność przekonać się. Mówi
                                                    się komuś: "Jesteś głupi, ucz się, a może zmądrzejesz" - nic nie pomoże, bo
                                                    człowiek głupi jest przy tym zarozumiały i to, nawet jeśliby mógł przy usilnej
                                                    pracy zmądrzeć, uniemożliwia mu wybrnięcie z błędnego koła."
                                                  • yoanna Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 09:57
                                                    Witajcie:)
                                                    Wierzę Wam Olsztyniacy...Olsztyn jest piękny :))))

A w każdym szaleństwie jest jakaś metoda ....

Pozdrawiam:)
                                                  • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 10:05
                                                    metoda aby było jeszcze lepiej i jeszcze więcej i w ogóle aby coś było a nie
                                                    tylko puste paplania w kółko jaki to ten Olsztyn a jacy my och ach.....

• yoanna Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 10:19
                                                    Gość portalu: ? napisał(a):

> metoda aby było jeszcze lepiej i jeszcze więcej i w ogóle aby coś było

no i masz rację...
                                                    Coś jest...
                                                    a To już wstęp do Czegoś dalej...
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 11:38
                                                    Pytajnik, my możemy dyskutować, ale czytajże Ty nasze wpisy. Padło już kilka
                                                    odpowiedzi na Twoje pytania - moja że to ptzyjemność, Brzoza pisała o pubie,
                                                    yana, zbyszek napisali też co myślą. My robimy to co lubimy, każdy ma jakąś
                                                    własną przyjemność z różnych aspektów forumowania. I nie musi z tego nic
                                                    wynikać oprócz uśmiechów kilku ludzi nad klawiaturą:)
                                                  • jana2706 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 10:09
                                                    Gosciu? Forum,to dla nas taki sposob odreagowania.Ty tez cos chcesz
                                                    odreagowac,ale robisz to bardzo agresywnie.Nie taka jest droga do zrozumienia
                                                    innych lub szukania w innych zrozumienia dla siebie.
                                                    Kazdy ma w tych czasach wystarczajaco kreta droge zycia. Nie tylko Ty.
                                                    Sa fora poruszajace rozne sprawy.To forum Ci nie odpowiada? Poszukaj innego.
                                                    Zaloz wlasne.Chcesz cos zdzialac? Wspaniale!Nie sadze jednak,by metoda napasci
                                                    dala dobre rezultaty.Załoz watek na interesujacy Ciebie temat.Znajdziesz pewnie
                                                    godnych siebie rozmowcow.A Ty wpadasz w spokojne watki z "nabita bronia".
                                                    Twoj ostatni wpis odslania Twoje problemy.Ale jak kazdy z nas Sam tylko mozesz
                                                    sobie z nimi poradzic.Zycze powodzenia,uspokojenia sie troche,wyciszenia.
                                                  • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.05, 11:41
                                                    ojej ojej ale zamieszanie
                                                    odreagowania?
                                                    ale ja tu nic nie odreagowuje, wrecz przeciwnie wasze watki sa
                                                    socjologicznie "zachwycajace". Kompletnie nie wiadomo po co do kogo i w jakim
                                                    celu.
                                                    Bardzo mi przykto z powodu tych kretych dróg każdego z nas osobna ale czy
                                                    pisanie "o Warmio moja miła" na prawdę wam pomaga? To taka terapia?
                                                    Ja wiem ze sa inne fora i w ogóle jak mi sie nie podoba to spadam.....OK wrócę
                                                    za parę dni i zadam wam te same pytania.....OK?
                                                    (a to że z waszego pisania nic nie wynika to wiem pytanie DLACZEGO?, ale to juz
                                                    nastepnym razem)
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 12:44
                                                    Idź sobie i nie wracaj i nie zadawaj pytań, czytaj w ciszy, albo i nie czytaj,
                                                    a swoje przemyslenia, wydumania i komentarze zachowaj dla siebie i nie pisz o
                                                    tym, słonko, bo malkontentów nikt specjalnie nie lubi, daj nam już spokój,
                                                    abyśmy się mogli cieszyć dalej tym, co Ciebie nie interesuje. Pozdrawiam.
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 19:28
                                                    witam
                                                    i zabieram się do odpowiedzi na pytanie pytajnika - dlaczego ?
                                                    Odpowiem pytaniem dla pytajnika, czy wie dlaczego się urodził, dlaczego ta
                                                    matka a nie inna Ciebie zrodziła, dlaczego w tym miejscu , a nie innym ?
                                                    Dlaczego jesz, dalczego idziesz do toalety, dlaczego na nas się uparłeś z
                                                    pytaniem dlaczego ? Dlaczego zadajesz pytania dlaczego ? Czy masz w tym jakiś
                                                    cel, czy tylko bawisz się z nami w kotka i myszkę ;)))
                                                    Krótko postaram się powiedzieć - dlatego jesteśmy na wątku Olsztyn jest piękny,
                                                    bo podoba nam się tytuł wątku, bo w tym watku zrodziło się dużo pomysłów. Od
                                                    Olsztyna Pięknego zaczeły się coroczne zjazdy olsztyńskie , jest to tradycyjna
                                                    noc forumowiczów olsztyńskich, to tu wyszedł pomysł zrobienia Klubu
                                                    Forumowicza, to tu wyszedł pomysł koszulek na których widnieje napis Olsztyn
                                                    jest piękny.
                                                    To tu oczekujemy na następny zjazd. To tu zostaliśmy zaproszeni na koncert
                                                    szantowy w Krakowie, to tu ktoś wpada, by powiedzieć nam pare miłych słów.
                                                    Tu są nasze najlepsze chwile, bo o podknięciach naszych szybko zapominamy. Tu
                                                    są nasze nadzieje, marzenia, wspomnienia i choćby przyszło tysiąc atletów i
                                                    zjadło tysiąc kotletów to nie da rady nas porozbijać.
                                                    Własciwie to my tu jesteśmy stróżami Olsztyna Pięknego, by nigdy nie zniknął z
                                                    mapy forum. A sam Olsztyn Piękny jest naszym Kodem i tajemnicą, którą strzeżemy
                                                    i ciagle poszukujemy rozwiązania. Tak więc chyba nigdy nie znajdziesz
                                                    odpowiedzi na pytanie dlaczego ?
                                                    Warmia nasza kochana, która tuli nas do snu jest jedną wielką tajemnicą, którą
                                                    możesz rozwiązać tylko dobrą wiarą . Dla relaksu pytajnik , proponuję byś wziął
                                                    głęboki oddech w wątku Umn, który do tego specjalnie służy w KF;))))
                                                    Wyjaśnienia przyjete ???????;)))))
                                                    pozdrawiam
    • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 12:54
      Olać zapytajnika tak jak ballesta. Niech se sam odpowiada na swoje pytania.
      • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 14:04
        lustroo i andulka - dziewczęta! ja Was nie poznaję! ;)))
        • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 14:20
          Wiosna... Inka... wiosna, u nieparzystych wzmaga się agresywność ;)
          • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 14:25
            Hehe, to ja całe życie byłam nieparzysta z tego wniosek. I w całym moim życiu
            panowała wiosna na dodatek.
            :-DDDDDDDDDDDD
            • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 14:33
              I zawsze było 94 jak u mnie? ;)

Ostatnio po kuligu miałam wieczorem spotkanie i byłam lekko zmeczona hasaniem
              na parkiecie i sankach i powiedziałam "Agresywność jeden" rozmówca spytał
              dlaczego jeden, a ja na to zawsze bywa 94 :)
              • miki-3 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 18:11
                ale wczoraj znowu było ponad 90 !!!!
                może Lustroo powinno codziennie "brykać" gdzieś w terenie?
                albo "pakować " na siłowni? hihihihi
                • muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 18:56
                  Chyba nie piszecie o kilogramach?
                  Przepraszam,dlugo chorowalam ,
                  moze nie jestem w temacie.
                  Tez mi duzo przybylo ostatnio.
                  • miki-3 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 19:12
                    mówimy o "agresji" Lustraa.
                    raz w stopniu 1 a raz ponad 90.
                    to czego Ci przybyło ?
                    "agresji" ? czy kilogramów?
                    • muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 19:22
                      :( kilogramow :(((((
                      • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 19:48
                        witam wiosennie
                        Czy już to widzieliście w realu ?
                        www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=272527
                        • being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 20:23
                          Rita, Ty sie nie tłumacz z pieknego Olsztyna. Co pewnien czas wyplywa osoba,
                          ktora krytukuje, nasmiewa sie itp. I zawsze znika. Nie ma sensu marnowac
                          klawiatury na takich delikwentow. Jak sie nie podoba to niech spada. Ja kupuje
                          GW i mam moralny obowiazek pisac na tym forum:)

• rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 30.03.05, 20:54
                            Nie martw się being - dla mnie to relaksik.
                            Pytajnkowi nalezy się odpowiedź, jest grzeczny i bardzo ciekawy - jak dziecko.
                            Wprawiaj się being, kiedys i Wy się doczekacie dzieci i będziecie mieć mnóstwo
                            pytań - dlaczego ? ;)))))
                            hehehe
                          • muraszka1 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 31.03.05, 06:55
                            Rita,krokusik przepiekny.
                            W ogrodzie jeszcze nie ma.
                            • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 31.03.05, 07:03
                              -5
                              Olsztyn wita mroznie i slonecznie!
                              • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.101 31.03.05, 09:01
                                Wczoraj sprzatałam piach i inne nieszczególnie miłe smieci, agresywność się
                                wzmogła, potem się zmęczyłam i spadła. Siłownia? Mnie się i aerobicu nie chce,
                                już niedługo ogród i rower, bedzie gdzie ćwiczyć :)
                                • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 10:13
                                  Rita dzieci są ciekawe i niegrzeczne, jak to dzieci. Chyba że widzą czekoladę.
                                  Więc coś Ci się poplątało....mimo że masz dzieci.
                                  ale ja "cicho być!", przepraszam.....
                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 31.03.05, 13:22
                                    ech..pieknie jest..:-)
                                    oby jak najdłużej ta Wiosna gościła...:-)))
                                    mogłaby być wiosenna ciepła burza...
                                    wszystko szybciej by sie zazieleniło..:-)
                                    dzisiaj poszantujemy..:-)
                                    miły relaksik..:-)
                                    czy Kraków i Bytom też taki wiosenny:-)???
                                    u Was pewnie juz mrozu nie uświadczysz...
                                    • yoanna Re: Olsztyn jest piekny cz.101 31.03.05, 14:07
                                      Witam :)
                                      U nas słonecznie i wiosennie,
                                      Błękit nieba nawet zaskakuje...prawie morski ;)))))
                                      Pomimo słońca jest jednak dosyć wietrznie i chłodno.
                                      Pozdrawiam z B.:)
                                      • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 31.03.05, 14:44
                                        Milo ze sie "?" czasem odzywasz...
                                        kazdy ma w koncu swoje zdanie
                                        na temat roznych zjawisk...
                                        Patrzac z boku to moze sie faktycznie wydawac bez sensu pisanie ze slonce
                                        swieci...
                                        ale wole to niz sluchac i czytac ciagle o aferach, chorobach, nieszczesciach...
                                        dla mnie znak ze jest dobrze jest tym sygnalem ze nie jest jeszcze tak zle.
                                        Nasze pisanie jest moze niezrozumiale,
                                        ale pisanie ze sa dziury w chodnikach, piach na ulicy...
                                        to wszedzie pisza,
                                        ja staram sie widziec rzeczy radosniejsze i pisac o tym,
                                        moze to i jeszcze komus poprawi humor.
                                        Pisz...
                                        pytaj...
                                        i staraj sie zrozumiec,
                                        moze i Twoj swiat nabierze lepszych kolorow.
                                        Pozdrawiam
                                        • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.05, 15:20
                                          ojej
                                          widzicie jezeli z zewnatrz wygląda jakbyście głupoty pisali jakieś
                                          niezrozumiałe rzeczy, słoneczka itd a w waszym srodowisku wszystko jest jasne
                                          to wyglada na to że jesteście strasznymi egoistami ze albo wy albo nikt ze albo
                                          mozna do was dolaczyc albo spadac (w skrócie), albo albo.
                                          nie lepiej byloby sie otworzyc na olsztyn zobaczyc fakty (dziury piach itd) z
                                          tymi faktami cos robic - naprawiać, postulowac, dyskutowac, wpływać? Koszulka i
                                          powiedzmy bardzo wtajemniczone spotkania w ciągu trzech-czterech lat to NIC nie
                                          znaczy.
                                          Ten kamyczek-głaz z nazwiskiem założyciela gazety olsztyńskiej, tyle było o
                                          niego bojów....jakieś zmiany?
                                          • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 31.03.05, 15:53
                                            Dziury i piach widzimy głównie na innych wątkach. Ten jest bardziej towarzyski.
                                            Olsztyn jest Piękny - bo piękne są osoby w tym wątku piszące.
                                            • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 31.03.05, 18:50
                                              Za to Cię Andulka lubię - szczerość i samokrytycyzm:)))
                                              • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 31.03.05, 19:34

Witajcie
                                                Prosto do pytajnika -nie odchodź, przychodź kiedy chcesz, nie jesteśmy żadną
                                                zamknietą kliką, a Twoje dociekiwania sprawiły, że musieliśmy wszyscy razem
                                                stawiać czoła. Podkręciłeś nas i zakręciłeś nami, powiedziałeś prawdę - taka
                                                ona jest, ale nie chcemy się zmieniać, nie mamy wielkich aspiracji, wystarczy
                                                nam, że jesteśmy.
                                                Muraszka, coś u was ta wiosna spóźniona, na poludniu jest ich pełno, a w moim
                                                ogrodzie mam ich 9 fioletowych.
                                                Niestety zimno i brak deszczu spowalnia rozwój roślin.
                                                Ptaki tylko sobie nic z zimna nie robią, z samego rana tak głośno ćwierkają, że
                                                mnie budzi ten pierwszy ich treel i trululu i śpiew sikorek.
                                                pozdrawiam
                                              • andulka7 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 31.03.05, 20:45
                                                inka28 napisała:

> Za to Cię Andulka lubię - szczerość i samokrytycyzm:)))
                                                >
                                                A zwłaszcza za samokrytycyzm
                                                ;)))
                                                • being28 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 31.03.05, 21:11
                                                  Wyslałem fotki ze spotkania, doszly? Chodzi o ludnosc, ktora byla w ence oczywiscie. Gratisowo paczke dostala takze Rita. Jutro Prima Aprilis. Zarty na jutro gotowe?

• rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 31.03.05, 21:29
                                                    dostałam zdjęcia - dziękuję :)
                                                    Jutro żartobliwy dzień - coś trzeba wymysleć - moze pytajnik nas czymś
                                                    zaskoczy :)
                                                    Jutro być moze będę w Olsztynie, będe sobie cały dzień chodziła po molo i nie
                                                    tylko, znam sztukę chodzenia po lustrze wody i będę przechodzić z brzegu na
                                                    brzeg.
                                                    A słyszałam , że jutro w Olsztynie Lajkonik będzie witał pierwszych wiosennych
                                                    turystów pod Wysoką Bramą. Będą pod Bramą stać nasi forumowicze z puszkami, a
                                                    datki będą zbierane na piwo - oficjalnie bedzie tak napisane - bo tylko prawdą
                                                    mozna dojść do wielkich pieniędzy, więc Olsztyniacy z werwą i ochotą będa
                                                    wkładać pieniązki. Tylko dobrze je policzcie ;)))))
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 31.03.05, 21:49
                                                    Ja nie chce nic krakać, ale jak Lady wprowadzała się do Enki to na aprilis jej nie było...;)
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 31.03.05, 21:53
                                                    to już byłby horror, a nie Prima a Prilis ;))))))
                                                    Trzeba postawić wartę :)
                                                  • oso1 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 31.03.05, 23:15
                                                    ot szutniki :)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 01.04.05, 01:29
                                                    Zarty zartami
                                                    a Olsztyn jest piekny.
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 01.04.05, 07:00
                                                    Oddzialy sprzataczy miasta juz zaczely codzienna prace,
                                                    zawsze zbieraja sie rano w okolicy Targu Rybnego...
                                                    Piateczek,
                                                    nowy sloneczny dzien!
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piekny cz.101 01.04.05, 07:50
                                                    Piąteczek, a potem sobota i niedziela, oj bedzie się działo :)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 01.04.05, 08:03
                                                    ruszam na stolice!
                                                  • brzoza Re: Olsztyn jest piekny cz.101 01.04.05, 08:58
                                                    zbyszek07 napisał:
                                                    > ruszam na stolice!
                                                    > :-)

Jak juz w niej (stolicy) będziesz to spraw, żeby była tak piękna, jak...
                                                    Olsztyn. Bo Olsztyn jest piekny:-)))
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 01.04.05, 09:10
                                                    Mam nadzieje ze troche slonca i blekitu przywioze...
                                                  • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 09:44
                                                    no to ja wam zycze abyscie sie otworzyli na ten swoj olsztyn i aby inni tez
                                                    mogli patrzec na niego tak jak wy mozecie (w ograniczonym trybie) i zebyscie wy
                                                    tez mogli tak jak inni mogą i robia to co nas otacza. bo wiecie od paplania
                                                    starowka sie nie posprzatala....sama....
                                                  • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.05, 09:46
                                                    i zaraz bedzie : o tak tak załóż! załóż! no proszę cię załóż nowy wątek to taka
                                                    podniosła chwila....no załóż 102 znowu będziemy bo bez wątku to nas nawet nie
                                                    ma i te 102 też się miło kojarzy.....

a ma ktoś z was psa? ofczarka?
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piekny cz.101 01.04.05, 09:54
                                                    Jak najbardziej...
                                                    ale od smutnego siedzenia tez sie nie posprzata.
                                                    Wybacz ale nie wierze ze ludzie przestana gadac a zaczna robic...
                                                    Jesli przestana rozmawiac
                                                    beda smutnymi nudziarzami,
                                                    to wszystko.
                                                    Nie potrafisz zrozumiec ze
                                                    mila wymiana mysli poprawia humor,
                                                    dodaje energii do dzialania wlasnie..
                                                    przepraszam, moze nie wszystkim.
                                                    Wiem jednak ze na nawolywania:
                                                    wezcie sie i zrobcie,
                                                    nie bedzie reakcji.
                                                    I slusznie.
                                                    Niech kazdy robi to co do niego nalezy,
                                                    sprzata to co ma do posprzatania,
                                                    ale naprawde nie rozumiem dlaczego nie moze
                                                    przy tym rozmawiac,
                                                    cieszyc sie z kontaktu z innymi ludzmi.
                                                    Dobrze ze "?" jestes...
                                                    Powodujesz refleksje
                                                    nad tym co z czego wynika

• Gość: Enola Gay co.uk Olsztyn jest brzydki i nic nie pomoga zachwyty IP: *.in-addr.btopenworld.com 02.04.05, 14:04
                                                    Minoderyjne oszolomstwo!Zalozcie nowy watek w swoich mozgach,lokalni patrioci
                                                    za piec groszy.Szumy,zlepy,ciagi i pierechody.Napiszcie wreszcie cos
                                                    sensownego,bo nie chce mi sie wierzyc,ze w moim,oddalonym ode mnie o 1000 km
                                                    miescie jest tyle dupkow zolednych...
                                                  • yoanna Re: Olsztyn jest brzydki i nic nie pomoga zachwyt 02.04.05, 14:36
                                                    Gość portalu: Enola Gay co.uk napisał(a):

Napiszcie wreszcie cos
                                                    > sensownego,bo nie chce mi sie wierzyc,ze w moim,oddalonym ode mnie o 1000 km
                                                    > miescie jest tyle dupkow zolednych...

Wydaje się ..., że oddalenie od epicentrum zdarzeń, nie ma wpływu na sens
                                                    wypowiedzi i żołędność..../vide 1000km..../

C.N.U
                                                  • Gość: EnolaGay co.uk A najpiekniejsze sa dzikie wysypiska na obrzezach IP: *.in-addr.btopenworld.com 02.04.05, 15:14
                                                    Ubieglego lata naliczylem okolo dwudziestu dzikich wysypisk w moim kochanym
                                                    Olsztynie.Tysiace ton smieci.Nie ma chetnych do ich usuniecia.Codziennie
                                                    przybywaja nowe smieci.Ale przeciez Olsztyn jest piekny;Muraszka zaloz nowy
                                                    watek nr 9999 pt.Olsztyn jest piekny pomimo przysypania tysiacami ton
                                                    nieusuwalnych smieci.Piszcie dalej,klawiaturowe oszolomy,o motylkach...
                                                  • yoanna Re: A najpiekniejsze sa dzikie wysypiska na obrze 02.04.05, 15:24
                                                    Gość portalu: EnolaGay co.uk napisał(a):

> Ubieglego lata naliczylem okolo dwudziestu dzikich wysypisk w moim kochanym
                                                    > Olsztynie.Tysiace ton smieci.Nie ma chetnych do ich usuniecia.Codziennie
                                                    > przybywaja nowe smieci.Ale przeciez Olsztyn jest piekny;Muraszka zaloz nowy
                                                    > watek nr 9999 pt.Olsztyn jest piekny pomimo przysypania tysiacami ton
                                                    > nieusuwalnych smieci.Piszcie dalej,klawiaturowe oszolomy,o motylkach...
                                                  • yoanna Re: A najpiekniejsze sa dzikie wysypiska na obrze 02.04.05, 15:37
                                                    Gość portalu: EnolaGay co.uk napisał(a):
                                                    >
                                                    > > Ubieglego lata naliczylem okolo dwudziestu dzikich wysypisk w moim kochan
                                                    > ym
                                                    > > Olsztynie.Tysiace ton smieci.Nie ma chetnych do ich usuniecia.Codziennie
                                                    > > przybywaja nowe smieci.Ale przeciez Olsztyn jest piekny;Muraszka zaloz no
                                                    > wy
                                                    > > watek nr 9999 pt.Olsztyn jest piekny pomimo przysypania tysiacami ton
                                                    > > nieusuwalnych smieci.Piszcie dalej,klawiaturowe oszolomy,o motylkach...

Tego typu spostrzeżenia należy zgłaszać właściwym służbom porządkowym...nie zaś
                                                    motylkom na forum.
                                                    Zrobiłeś coś konkretnego z posiadaną informacją...czy tylko zliczałeś śmieci?

P.S.
                                                    Pewnie Muraszka zakładając kolejny motylkowy wątek...zaszkodzi Olsztynowi?
                                                    Wygląda na to, że masz jakąś prywatę do tego nicka.
                                                  • Gość: EnolaGay co.uk Zeby olsztynskie forum bylo sensowne,a nie belkot IP: *.in-addr.btopenworld.com 02.04.05, 16:06
                                                    Pani Joanno!Nie przyszlo Pani do glowy,ze marzy mi sie po prostu,aby
                                                    forum,ktore z tesknoty za moim Olsztynem czesto odwiedzam,bylo podobne np.do
                                                    gdanskiego,poznanskiego,wroclawskiego,gdzie dziesiatki internautow dyskutuja o
                                                    powaznych sprawach,a nie o motylkach.Wstydze sie,jak spogladam mimochodem na
                                                    ten belkot,na te minoderyjne Rity z Krakowa,te Muraszki,te pancerniki i
                                                    karaluchy,te zdarta plyte moherowych mozgow.Zawsze tych samych.Czemu nie chca
                                                    pogadac o tym,dlaczego jest ogolny syf w miescie.Dlaczego musimy uciekac do
                                                    Londynu do pracy,bo wszystkie stanowiska w stolicy Warmii i Mazur sa dla SLD i
                                                    kolesiow.Dlaczego jest plaza na ulicach,a nie ma plazy przy jeziorze.Dlaczego
                                                    prawie nic sie nie buduje.Dlaczego nie ma lotniska.Dlaczego profesorami na
                                                    uniwerku zostaja panie przerzucajace papierki w dziekanatach.Dlaczego lokalna
                                                    telewizja jest na poziomie gminnym,w radio pracuja glupki,a zeby byc
                                                    dziennikarzem piszacym,nie trzeba umiec pisac,tylko byc dzieckiem VIPa,albo
                                                    kumpla.Dlaczego wszystkie imprezy omijaja Olsztyn.Dlaczego buduje sie pomnik
                                                    panu Wakarowi,ktory/znalem Go osobiscie/absolutnie niczym nie zasluzyl sie
                                                    Olsztynowi.Dlaczego najwiekszym literatem jest grafoman,niejaki
                                                    Maculewicz.Jeszcze moge podac sto takich dlaczego.Bo mnie naprawde zalezy na
                                                    Olsztynie,ja to miasto,brzydkie niestety,jak kaczatko,kocham nieodwolalnie.Ale
                                                    jak zobacze znowu te motylki,te zaloz watek,to az zal,ze niektorzy maja na
                                                    komputer.
                                                  • yoanna Re: Zeby olsztynskie forum bylo sensowne,a nie be 02.04.05, 16:43
                                                    Witaj Enola.
                                                    Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź.
                                                    Muszę przyznać..., że nie przyszło mi to do głowy...;)
                                                    Z Twoich wypowiedzi woła raczej ślepo adresowana agresja i pretensje.
                                                    Jeśli tego typu postowanie ma byc drogą do realizacji marzeń... podejrzewam, ze
                                                    długo przyjdzie czekać na efekty i poprawę.
                                                    Jak widzę jestes rozżalony i z daleka od domu..., a to pewnie również nie
                                                    sprzyja wydawaniu obiektywnych ocen.
                                                    Pomimo mojej nie znajomości lokalnych realiów, mogę podejrzewać, że uwagi i
                                                    zarzuty przedstawione przez Ciebie w ostatnim poście..., nie są fikcją literacką.
                                                    Wszechobecna Bylejakość czy Kumoterstwo Republiki Kolesi, jest stanem żywym i
                                                    czasem teraźniejszym... ale zapewniam Cię, że Olsztyn nie ma w tym zakresie
                                                    monopolu... choć to żadna pociecha.
                                                    Nie uważasz jednak, że atak na moherowe płyty i motylkowy koloryt jest chybiony?
                                                    Po co ubijać motyle...jesli Cię drażnią nie oglądaj,
                                                    Zresztą nie motyle są winne Twojemu rozżaleniu i wszystkim problemom...
                                                    ...są bliżej tego co krytykujesz niz Ty sam.

Sądzisz, że weryfikacja adresatów...jest niemożliwa?
                                                    Pozdrawiam.
                                                  • Gość: jap.. Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: 5.2.* / *.chello.pl 02.04.05, 15:59
                                                    to ty enolagey? znów jakieś g.... masz na pokładzie...?
                                                  • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 16:02
                                                    klawiaturowe oszolomy!
                                                    dobre!!!
                                                  • yoanna Re: Olsztyn jest piekny cz.101 02.04.05, 16:07
                                                    Gość portalu: ? napisał(a):

> klawiaturowe oszolomy!
                                                    > dobre!!!

Przez powszechność nadużywania...zaledwie przeciętne.
                                                  • Gość: ? Re: Olsztyn jest piekny cz.101 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 16:16
                                                    no tego jeszcze o was nie slyszalem. dobre bo pasuje.
                                                  • Gość: EnolaGay co.uk Pani Joanno!Jest Pani Klamca. IP: *.in-addr.btopenworld.com 02.04.05, 16:17
                                                    Przed chwila sprawdzilem specjalnym programem,czy ktos kiedykolwiek na Portalu
                                                    GW uzyl sformulowania klawiaturowe oszolomy.Odpowiedz - zero.Juz z Pania nie
                                                    dyskutuje,bo klamstwo o powszechnosci dyskwalifikuje Pania w moich oczach.
                                                  • yoanna Re: Panie Enola....jakie jest Pana IQ ???????? 02.04.05, 16:47
                                                    :))))))))Enola
                                                    Czy Twoje zdolności poznawcze kończą się i zaczynają na wyszukiwarce GW????
                                                    Gratuluję.
                                                    Na to bym nie wpadła...
                                                    A może nie dałeś spacji przed poszukiwaną frazą???
                                                    A może dwie spacje należało dać???
                                                    Pamiętasz o polskich znakach diakrytycznych w tekście?
                                                    Gratuluję jeszcze raz wysiłku intelektualnego i werbalnego zaangażowania.
                                                    W związku z powyższym dyskusje uważam za zamkniętą...czuję sie rozczarowana.
                                                  • Gość: EnolaGay co.uk Z klamcami nigdy nie rozmawiam.Dalas plame... IP: *.in-addr.btopenworld.com 02.04.05, 16:50
                                                  • yoanna Re: Z głupcami nie rozmawiam.Dales plame... 02.04.05, 16:52
                                                  • stiff5 Re: Pani Joanno!Jest Pani Klamca. 02.04.05, 18:51
                                                    czy specjalny program to sam pisałeś?
                                                    bo jakoś to kiepsko wyszło...
                                                    może przeprosisz Yoannę

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=22143457&a=22316661
                                                  • Gość: jap.. Re:Enola Gay nieudacznik:)))) IP: 5.2.* / *.chello.pl 02.04.05, 19:06
                                                    no brawo, brawo to dopiero gó.. na pokładzie:))))
                                                    bo wpiszemy tylko końcówkę twojego nika :))))
                                                  • Gość: ? Re:Enola Gay nieudacznik:)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 20:34
                                                    włączcie telewizje lub po prostu
                                                    www.washingtonpost.com/wp-srv/mmedia/vaticancam.htm
                                                    lub

www.washingtonpost.com/wp-srv/mmedia/postlive1.ram?mode=compact
                                                    bądźcie blizej.

• Gość: ? Re:Enola Gay nieudacznik:)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.05, 20:35
                                                    www.washingtonpost.com/wp-srv/mmedia/vaticancam.htm
                                                    lub
                                                    www.washingtonpost.com/wp-srv/mmedia/postlive1.ram?mode=compact
                                                    jestesmy blizej

• Gość: jap... Re:Enola Gay nieudacznik i burek IP: 194.181.197.* 05.04.05, 07:00
                                                    i coooo zabrakło dobrych manier burku?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka