Gość: detritus IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 15:34 Uwazajcie na rajdowego Peugeota NO11680. Kierowca: lysy knypek. Przepisy ruchu drogowego go nie obchodza. Dzis praktycznie staranowal mi samochod. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: agent Re: UWAGA! Psychol za kierownica! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 16:43 Był na tym forum wątek o bandytach za kierownicą. Niestety zmarł śmiercią naturalną.Szkoda. Może warto powróci8c do tych tematów? Tak sie zastanawiam czy czasami jakiś policjant przegląda to forum. Ale chyba nie maja czasu tak samo jak nie mają czasu na patrolowanie ulic. Czerwone światła na wszystkich skrzyżowaniach NIE OBOWIĄZUJĄ, najgorsza jest chyba pod tym względem ul.Sikorskiego. Na co idą nasze podatki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus Re: UWAGA! Psychol za kierownica! IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 19:18 Czerwone swiatlo jest w miare respektowane. Gorzej jest z wciskaniem sie "na chama". I jak wszedzie - im bardziej poobijany samochod i tepa twarz kierowcy, tym mocniej wywija na ulicach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ATurasta Re: UWAGA! Psychol za kierownica! IP: *.dip.t-dialin.net 24.06.02, 20:30 Potwierdzam jesli o prymitywizm ,hamstwo i zarozumialstwo chodzi. Twarzyczki poniektore nieskazone sa nawet odrobineczka intelektu pozostaje pytanie ," W jaki to czarodziejski na Boga sposob otrzymuje takowy Prawo do poruszania sie w Ruchu Drogowym?" Ale w naszym ukochanym wszystko jest do zalatwienia - potrzeba udowodnienia tej Tezy? - Sadze ze nie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: UWAGA! Psychol za kierownica! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 24.06.02, 20:41 Ten "jegomość" po wewnętrznej uliczce osiedla (gdzie mieszkam) gdzie zawsze masa dzieciaków i samochodów "szedł"tak koło 100 !!!.Nic tylko zabić,choć mściwy nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mess Re: UWAGA! Psychol za kierownica! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 28.06.02, 09:00 nie zawsze są to jegomoście. Wczoraj "jegomościówa" tak szarżowała na Wilczyńskiego że w pewnym momencie zjechała na przeciwny pas ruchu. Za mało miejsca miała na dwupasmówce, czy jak? Narąbana? Niestety prawie nie było jej widać zza kierownicy. Może poduszeczkę?! Takich "przypadków" jest codziennie bardzo dużo. Może rzeczywiście zacznijmy podawać numery takich samochodów z opisem prowadzącego, mając nadzieję że policja czasem to forum czyta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tobe Re: UWAGA! Psychol za kierownica! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 28.06.02, 15:06 Sprawa ma sie tak, ze predzej czy pozniej taki gosc spotka na drodze mniej usteplwa przeszkode w postaci na przyklad drzewa. Ze wczesniej moze kogos zabic to smutna prawda. Ostatnio jadac ulica Wilczynskiego zauwazylem podejrzanie wolno jadacego wolkswagena. Wyprzedzajac go spotkalem sie z nietrzezwym spojrzeniem kierowcy. Zadzwonilem na policje i podalem dokladnie co to za samochod gdzie jedzie i nawet pozniej na niego zaczekalem i jechalem za. Reakcji zero! Glos w sluchawce: dobrze przyjalem ... i co?? nie powie mi pan nawet ze zaraz kogos tam wyslecie?? na rowerze moglbym dogonic ten samochod ... za malo patroli jezdzi?? czy komus sie nie chce dupy ruszyc ??!! Gdybym sie nie spieszyl pojechalbym za tym gosciem do domu i spisal adres, moze takie dane trzeba dostarczac na policje z podaniem o zabranie takiemu prawka. No tak, ale przeciez nie mialem alkomatu i swiadka ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus A'propos Kormorana IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 29.06.02, 18:23 Wyjatek z atrykulu w GW: "Przypomnijmy, że do wypadku spowodowanego przez rajdowca doszło też w środę na trasie Wymój-Mańki. Kierujący mitsubishi Mariusz S. z lubelskiej grupy rajdowej zderzył się z jadącym z przeciwka volkswagenem prowadzonym przez Ryszarda S. Kierowca passata wyszedł z wypadku ze złamaną ręką. Mariusz S. nie odniósł żadnych obrażeń. Według policji rajdowiec najprawdopodobniej jechał z dużą prędkością środkiem drogi. Andrzej Bohdanowicz, rzecznik olsztyńskiej policji: - Materiały o wypadku przesłaliśmy do prokuratury, gdyż doszło do naruszenia zasad bezpieczeństwa w ruchu drogowym. To ona zdecyduje, czy kierowcy postawić zarzuty." Pytanie: czy samochody na rajd nie powinny byc transportowane na lawetach? Wczoraj wracajac z pracy, w Gutkowie i na Baltyckiej kilkakrotnie widzialem jak kierowcy "rajdowek" wyprzedzali jadace w ciagu samochody. Zaluje ze nie zauwazylem numeru jednego z nich, z ktorym o malo nie mialem czolowki, ale akurat staralem sie nie wyladowac samochodem w rowie. Na Baltyckiej oczywiscie wyprzedzanie na trzeciego, wyprzedzanie na przejsciach, na podwojnej ciaglej. Ulica to nie jest trasa rajdu, zas inne samochody nie sa nieruchomymi przeszkodami. A paru baranow o tym zapomina :oP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Re: A'propos Kormorana IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.02, 10:42 Detritusie, to nie wina kierowców rajdówek, którzy po Bałtyckiej spieszyli się na start do OS 1/4, tylko organizatorów rajdu Kormoran. Godziny startów w Gutkowie i wyjazdu z parku serwisowego na Jagiellońskiej były tak ustawione,że kierowcy mieli tragicznie mało czasu na przejazd między tymi punktami, na dodatek w godzinach szczytu. Organizatorzy potraktowali Olsztyn o piętnastej jak opustoszałą wioskę! A na dodatek ciągnęły jeszcze tłumy zmotoryzowanych kibiców, którzy korkowali Likusy/Gutkowo na amen. Niestety, na start nie można się spóźnić, bo groża za to poważne sankcje czasowe - do wykluczenia włącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus Re: A'propos Kormorana IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 30.06.02, 11:57 Gość portalu: pioter napisał(a): > Detritusie, to nie wina kierowców rajdówek, którzy po Bałtyckiej spieszyli się > na start do OS 1/4, tylko organizatorów rajdu Kormoran. Godziny startów w > Gutkowie i wyjazdu z parku serwisowego na Jagiellońskiej były tak ustawione,że > kierowcy mieli tragicznie mało czasu na przejazd między tymi punktami, na > dodatek w godzinach szczytu. Organizatorzy potraktowali Olsztyn o piętnastej > jak opustoszałą wioskę! A na dodatek ciągnęły jeszcze tłumy zmotoryzowanych > kibiców, którzy korkowali Likusy/Gutkowo na amen. Niestety, na start nie można > się spóźnić, bo groża za to poważne sankcje czasowe - do wykluczenia włącznie. Pioter, jesli mnie policja zatrzyma za przekroczenie predkosci, to nie wytlumacze sie ze to wina profesora, ktory wyznaczyl mi egzamin na bandycka godzine i sie wlasnie spiesze :oP Mam w nosie, kto jest winien. Ja chce bezpiecznie dojechac do i z pracy bez zastanawiania sie, czy w okolicy odbywa sie jakis rajd czy nie. O. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kogut Re: A'propos Kormorana IP: 217.98.241.* 30.06.02, 13:48 Gość portalu: pioter napisał(a): > Detritusie, to nie wina kierowców rajdówek, którzy po Bałtyckiej spieszyli się > na start do OS 1/4, tylko organizatorów rajdu Kormoran. Godziny startów w > Gutkowie i wyjazdu z parku serwisowego na Jagiellońskiej były tak ustawione,że > kierowcy mieli tragicznie mało czasu na przejazd między tymi punktami, na > dodatek w godzinach szczytu. Organizatorzy potraktowali Olsztyn o piętnastej > jak opustoszałą wioskę! A na dodatek ciągnęły jeszcze tłumy zmotoryzowanych > kibiców, którzy korkowali Likusy/Gutkowo na amen. Niestety, na start nie można > się spóźnić, bo groża za to poważne sankcje czasowe - do wykluczenia włącznie. widziałem kilka razy rajdy na Zachodzie. Tam też czasami rajdówki muszą przejechać cywilnymi drogami. W przeciwieństwie do Polski, policja w tych krajach bardzo rygorystycznie pilnuje przestrzegania przepisów. Pamiętam jak jeszcze kilka lat temu, w czasie trwania "kormorana", stał radar na Bałtyckiej w okolicy elektronika. Jakoś wtedy rajdowcy nie wychylali się na trzeciego i było względnie spokojnie. W tym roku była już chyba ekstrema. Bałtycka zakorkowana a nasza wspaniała policja nie pokwapiła się chociaż aby regulować ruchem na skrzyzowaniu pod wiaduktem. Jeszcze jedna uwaga: rajdowcy przed rajdem znali realia dojazdówek i mogli to oprotestować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Re: A'propos Kormorana IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 30.06.02, 22:51 OK, był błąd, ale cóż .... Na szczęście nic złego się nie wydarzyło, kierowcy w Olsztynie byli nad wyraz uprzejmi, wyrozumiali i przepuszczali rajdówki jak tylko mogli. I wielkie dzięki im za to. Jak mniemam, rajdowcy na pewno chcieliby przeprosić wszystkich za powstałe utrudnienia. Co do innych rzeczy - takie jest życie, że czasem ktoś nam coś utrudnia "bo". Będzie Tour de Pologne, zamkną część ulic, są jakieś uroczystości - urządzają pokazy ogni sztucznych, choć autoalarmy wyją, psy się wściekają, itp. Żyjemy w dużej wiosce, więc wykażmy trochę zrozumienia dla innych. Takie coś nazywa się chyba umiejętnością współżycia społecznego, bądź jak kto woli kompromisem .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus Re: A'propos Kormorana IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 30.06.02, 23:04 Gość portalu: pioter napisał(a): > OK, był błąd, ale cóż .... Na szczęście nic złego się nie wydarzyło, kierowcy w > Olsztynie byli nad wyraz uprzejmi, wyrozumiali i przepuszczali rajdówki jak > tylko mogli. Wyrozumiali, powiadasz? Tylko dlatego ze cudem udalo mi sie utrzymac samochod na jezdni. Gdyby przeklenstwa mogly zabijac, Kormoran zakonczony zostalby bez zwyciezcow. > Takie coś nazywa się chyba umiejętnością współżycia społecznego, bądź jak kto woli kompromisem .... Wspolzycie spoleczne nie polega na tym, ze jedni drugich maja w d... Rajdowki na lawety! O! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Re: A'propos Kormorana IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 01.07.02, 22:54 Gość portalu: detritus napisał(a): > Wyrozumiali, powiadasz? Tylko dlatego ze cudem udalo mi sie utrzymac samochod n > a > jezdni. Gdyby przeklenstwa mogly zabijac, Kormoran zakonczony zostalby bez > zwyciezcow. No dobra, Ciebie do wyrozumiałych i uprzejmych nie zaliczam. OK? ;-))) > Rajdowki na lawety! O! No nie, miśki i pszczółki śmigające pomiedzy autkami na Bałtyckiej jeszcze od biedy można znieść, ale lawirujące lawety? No bo i lawetą musiałby zap......ć, sam fakt przewożenia rajdówki w ten sposób nie wydłużyłby przecież biegu czasu! A tak poza tym - (zabrzmi górnolotnie) "Kto jest bez winy, niechaj pierwszy rzuci kamień"> Czyzby nigdy nie zdarzyło nam się lawirować po kawaleryjsku, bo "się śpieszyło"? Zły uczynek - jak ktoś Kalemu ukraść krowa, dobry - jak Kali ukraść. Gdzie ja to czytałem??? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus Re: A'propos Kormorana IP: *.brzeziny.sdi.tpnet.pl 02.07.02, 09:19 > No dobra, Ciebie do wyrozumiałych i uprzejmych nie zaliczam. OK? ;-))) W koncu ;o) > No nie, miśki i pszczółki śmigające pomiedzy autkami na Bałtyckiej jeszcze od > biedy można znieść, ale lawirujące lawety? No bo i lawetą musiałby zap......ć, > sam fakt przewożenia rajdówki w ten sposób nie wydłużyłby przecież biegu czasu! Wtedy organizatorzy musieliby brac pod uwage inne realia i wydluzyc czas dojazdu... :o) > Zły uczynek - jak ktoś Kalemu ukraść krowa, dobry - jak Kali ukraść. > Gdzie ja to czytałem??? ;-))) W "Zielonym szandarze"? ;o))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Re: A'propos Kormorana IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.02, 01:16 > Wtedy organizatorzy musieliby brac pod uwage inne realia i wydluzyc czas > dojazdu... :o) Gdyby wydłużyli podczas ostatniego rajdu, to lawety nie byłyby potrzebne. > W "Zielonym szandarze"? ;o))))))))))) Oj, czy aby nie w "Nowej Wsi"??? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rallyfan Re: UWAGA! Psychol za kierownica! IP: *.dip.t-dialin.net 29.06.02, 20:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLD Re: UWAGA! Psychol za kierownica! IP: *.tvk.tpsa.pl 04.07.02, 08:22 Przyczepiliście się rajdowców a prawie co dzień na Al.W.P. gdy jadę od Dywit na + koło Kolorowej zawsze mi sie jakiś dupek wciska z lewego pasa choć obowiązuje linia ciągła. A motocykliści lawirujący między samochodami stojącymi grzecznie na czerwonym i następnie oddalający się na jednym to co , lepsi? Ostatnio czytałem o agencji ochrony , która zakupiła motory aby szybciej się przemieszczać i co? może będą jeździć 60km/h albo nie będą sie wciskać między autka? zbożne życzenie, zreszto teraz widać jak niektórzy jeżdżą np. kierowcy z Solid Security , nie mają poszanowania dla przepisów,nie zważają na czerwone ,strzałkę czy linię ciągłą a i chodnik nie jest przeszkodą. I co na to odpowiednie służby ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mess Re: UWAGA! Psychol za kierownica! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 04.07.02, 09:30 jeżdżą bardzo podobnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pioter Re: UWAGA! Psychol za kierownica! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.02, 19:36 OLD - masz rację na całej linii. Najłatwiej swoje frustracje zrzucić na Bogu ducha winnych rajdowców - ciekawe, coby wyczyniali koledzy tak oburzeni jazdą kilku samochodów, gdyby sami mieli w 30 minut dojechać z Jagiellońskiej na Gutkowo w okolicach godziny 15:00. Coś mi się zdaje, że punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ... a raczej od samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: UWAGA! Psychol za kierownica! IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 04.07.02, 19:58 Gość portalu: pioter napisał(a): > .... Coś mi się zdaje, że punkt widzenia zależy > od punktu siedzenia ... a raczej od samochodu. > A chciałbyś aby jakiś debil gnał Ci twoją osiedlową uliczką grubo ponad setkę ?????. Odpowiedz Link Zgłoś