Dodaj do ulubionych

Pozostaną ruiny?

IP: *.olsztyn.mm.pl 18.05.05, 22:49
Myślę,że mieszkańcy Olsztyna mają już dość pana Tunkiewicza i jego kupców.A
może ludzie powinni oprotestować pana Tunkiewicza i jego sklepy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ed Re: Pozostaną ruiny? IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 19.05.05, 04:24
      Wątpię. Makro Cash&Carry zaangażowało w to przedsięwzięcie zbyt wiele "czasu".
      Smutne jest jedno, że te same kocie błędy powtarzają olsztyńscy włodarze od
      początku lat 90-tych jak rytm do wygrywanej przez nich melodii.

Wypada złożyć kupcom gratulacje, że są konsekwentni w zwalczaniu usilnej
      ratuszowej kociej muzyki.

Przykre jest jedno, że nie jest to wcale pierwszy przegrany proces przez Urząd
      Miasta, którego koszty pokrywane są przez podatników.

Wszystko wskazuje na to, że w niektórych wypadkach nie tylko nauka ale i
      praktyka idzie w las :(
    • Gość: nico najwyższą sąd administracyjny? IP: 213.25.95.* 19.05.05, 09:14
      najwyższą sąd administracyjny?coś takiego nie istnieje! Jest naczelny sąd
      administracyjny. A środek zaskarżenia do niego kierowany to skarga kasacyjna a
      nie kasacja. Ot, takie drobiazgi, które wskazują że autor nie wie o czym pisze
      • Gość: Bzdety Ten nie wie, o czym pisze, kto IP: *.euv-frankfurt-o.de 19.05.05, 10:49
        bawi sie w slowka. Moze bys spadal stad po prostu!!!
    • Gość: mm Re: Pozostaną ruiny? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.05, 09:19
      Ciekawe czemu P.Tunkiewicz nic nie robi w sprawie budynku przy
      Piłsudskiego....który się buduje.Zasłoni przecież Malwę....
      • Gość: stefan Re: Pozostaną ruiny? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 12:24
        brawo kupcy !!! ciekawe dlaczego małkowski i grzymowicz tak zabiegają o grunt
        prywatnej firmy ???? może warto pomyśleć o sprzedaży terenów będących
        własnością miasta.
    • Gość: alfred Re: Pozostaną ruiny? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 12:28
      tak bo w tym chorym miescie nic nie moze byc normalnie a zadna inwestycja
      przebiegac zgodnie z planem bo zawsze jakis urzedas cos spartoli. Podobnie jak z
      Michelin. Ciekawe jak wstrzymaja budowe to co wtedy powie Malkowski. Przepraszam
      ale to nie moja wina tylko urzednika
      • Gość: * Re: Pozostaną ruiny? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.05, 12:39
        Finał będzie najprawdopodobniej taki, jak z Mazur Tourist. Inna prawda dla
        publiki a inna dla praktyki.
        • Gość: Marek Nie KUPCY tylko SPOŁEM - przejrzyjcie na oczy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.05, 12:07
          Tunkiewicz szefuje Społem i pod sztandarami obrony biednych żuczków zebrał paru
          naiwnych gamoni i wykorzystuje ich do zwalczania (już wkrótce) konkurencji, z
          którą nie potrafi walczyć rynkowymi metodami, bo się nie nachapie i nie ma
          pomysłów. Typowe myślenie komuchowego szefa komuchowego molocha, jakim jest
          Społem. A ludzie jeszcze z wypiekami na twarzy śledzą, jak to on walczy o
          lokalnych kupców. Tylko patrzeć jak wystartuje w wyborach pod hasłem "Dbam o
          wasz interes" - szkoda, że naprawdę dba tylko o swój i to dość prymitywnie.
          Dajcie spokój, bo ten koleś to żenada w starym PRLowskim stylu - krzykacz i
          pieniacz.
          • Gość: * Re: Kupcy, nie kupcy - zabawa trwa nadal IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.05.05, 13:02
            Myślę, że zbytnio upraszczasz. BRAK SZACUNKU ze strony Urzędu Miasta widoczny
            jest nie tylko w stosunku do kupców czy mieszkańców oOlsztyna, ale także do
            własnej pracy. Brak mi podstaw do oceny pracy szefa Społem. Jeżeli jednak jego
            interesy i spotykają się z interesami innych kupców, trudno im zarzucać to, ze
            walczą o swoje. Zresztą Urząd miasta nie po raz pierwszy pokazuje swą
            ignorancje w stosunku do rodzimych firm i mieszkańców działając w sposób
            bliższy grom hazardowym, niż gospodarskiemu działaniu. O poczuciu
            odpowiedzialności za marnotrawienie podatków wolę juz nie wspominać. Wnoszone
            uprzednio uwagi na forum na temat funkcjonowania wymiaru sprawiedliwości w
            naszym miescie tez były traktowane na zasadzie nieodpowiedzialnego pieniactwa.

Myślę, że nie wszystko jest takie czarno-białe czy też czerwono-czarne (hi),
            jak chcieli by to niektórzy widzieć. Osobiście z pewnym zdziwieniem kontastuję
            postępująca dyspersje między przyrostem etatów w Urzędzie Miasta a jakością
            pracy tego Urzędu na co dzień. I nie chodzi tutaj o blichtr w postaci uśmiechów
            serwowanych coraz częście interesantowi, ale o to, co faktycznie pod tym
            uśmiechem się ukrywa. Osobiście nie tylko się usmiechnąłem na temat szumnego
            oświadczenia Prezydenta, że w budżecie na modernizacje osławionej już ul.
            Limanowskiego przeznaczył aż...... 200 tys zł. Przy takim rozeznaniu spraw, nic
            dziwnego, że fajerwerków w Olsztynie stale przybywa.

Myślę, że najciekawsze z nich godne by były nosić już miana ich autorów
            pośrednio czy bezpośrednio ponioszących odpowiedzialność za taki stan.
            • Gość: Ed NAJWYŻSZY CZAS NA ZMIANY IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 21.05.05, 11:15
              "...od jakiegoś czasu przestaliśmy być państwem obywatelskim, a staliśmy się
              krajem hucpowatych sobiepanków, od urzędu gminy po rząd i parlament." -
              Krzysztof Daukszewicz - "Przegląd" 29/2003

• Gość: Ed Re: NAJWYŻSZY CZAS NA ZMIANY IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 27.05.05, 12:50
                Jedynym miastem o znaczącym potencjale rozwojowym jest Olsztyn, lecz nawet
                tutaj wskaźnik przedsiębiorczości jest poniżej średniej krajowej. W Olsztynie
                przyrost liczby prywatnych firm w ciągu ostatnich pięciu lat był bliski zera.
                www.cbr.org.pl/rzepa/199910110016/
    • Gość: swiatowy Re: Pozostaną ruiny? IP: *.in-addr.btopenworld.com 20.05.05, 19:47
      3-0 dla talibow
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka