Dodaj do ulubionych

Cmentarz na Dajtkach

IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.02, 23:16
Koło kościoła ma spoczywać tylko b. proboszcz - stwierdzają władze
diecezjalne. A jeśli kolejny ksiądz zażyczy sobie w testamencie, że chce być
pochowany tam również. To wówczas co?...
Obserwuj wątek
    • Gość: spoko Re: Cmentarz na Dajtkach IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.02, 02:46
      No to, mieszkańcy Dajtek nie będą nawet musieli wyrywać kwiatków z ogródka, by
      na 1 listopada złożyc hołd zmarłym. Ich ogródki będą w bezpośrednim sąsiedztwie
      czyjegoś grobu.
      Ale ja na szczęście tam nie mieszkam i nie mam tego problemu.
      • mess Re: Cmentarz na Dajtkach 01.08.02, 13:13
        ale możesz mieć..kościołów ci u nas dostatek , nowe też rosną jak grzyby po
        deszczu, skąd wiesz, może za rok, za dwa koło twojego nosa jakiś pracownik tej
        instytucji zostanie pochowany zgodnie ze swoją wolą...
    • Gość: jr Re: Cmentarz na Dajtkach IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.02, 21:12
      Proponuję, aby każdego księdza grzebać przy kościele. Dlaczego tylko proboszcz
      z Dajtek ma być wyjątkiem. Precedens już jest!
      • Gość: AGA Re: Cmentarz na Dajtkach IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.02, 21:24
        A dlaczego tylko ksieza maja miec taki wybor? Proponuje rozpoczac walkę o prawo
        kazdego do wlasnego grobu w tej czesci miasta, ktora najbardziej nam odpowiada.
    • Gość: xyz Re: Cmentarz na Dajtkach IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.02, 01:02
      a ja każę się skremować i postawić na kominku ;-)
      • Gość: detritus Re: Cmentarz na Dajtkach IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 02.08.02, 07:37
        Gość portalu: xyz napisał(a):

> a ja każę się skremować i postawić na kominku ;-)

Obawiam sie ze mogloby to byc utrudnione ze wzgledu na przepisy...
        Choc z drugiej strony, jesli bedziesz stal na kominku to co Ci moga zrobic -
        wypisza mandat? ;o)
        • Gość: paragraf Re: Cmentarz na Dajtkach IP: 213.25.179.* 02.08.02, 07:40
          podejrzewam,że żaden przepis tego nie zakazuje.
    • Gość: grześ Re: Cmentarz na Dajtkach IP: *.tvn.pl 12.08.02, 18:18
      można gdzieś o tym poczytać w gazwcie? i czy chodzi o te dajtki pod Olsztynem
      • Gość: Ed Re: Cmentarz na Dajtkach IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 22:22
        Tak. To są te same Dajtki, tylko że teraz już całkowicie w Olsztynie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka