Gość: Mirek IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.02, 23:16 Koło kościoła ma spoczywać tylko b. proboszcz - stwierdzają władze diecezjalne. A jeśli kolejny ksiądz zażyczy sobie w testamencie, że chce być pochowany tam również. To wówczas co?... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: spoko Re: Cmentarz na Dajtkach IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.02, 02:46 No to, mieszkańcy Dajtek nie będą nawet musieli wyrywać kwiatków z ogródka, by na 1 listopada złożyc hołd zmarłym. Ich ogródki będą w bezpośrednim sąsiedztwie czyjegoś grobu. Ale ja na szczęście tam nie mieszkam i nie mam tego problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
mess Re: Cmentarz na Dajtkach 01.08.02, 13:13 ale możesz mieć..kościołów ci u nas dostatek , nowe też rosną jak grzyby po deszczu, skąd wiesz, może za rok, za dwa koło twojego nosa jakiś pracownik tej instytucji zostanie pochowany zgodnie ze swoją wolą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jr Re: Cmentarz na Dajtkach IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.02, 21:12 Proponuję, aby każdego księdza grzebać przy kościele. Dlaczego tylko proboszcz z Dajtek ma być wyjątkiem. Precedens już jest! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: Cmentarz na Dajtkach IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.02, 21:24 A dlaczego tylko ksieza maja miec taki wybor? Proponuje rozpoczac walkę o prawo kazdego do wlasnego grobu w tej czesci miasta, ktora najbardziej nam odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Cmentarz na Dajtkach IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.02, 01:02 a ja każę się skremować i postawić na kominku ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: detritus Re: Cmentarz na Dajtkach IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 02.08.02, 07:37 Gość portalu: xyz napisał(a): > a ja każę się skremować i postawić na kominku ;-) Obawiam sie ze mogloby to byc utrudnione ze wzgledu na przepisy... Choc z drugiej strony, jesli bedziesz stal na kominku to co Ci moga zrobic - wypisza mandat? ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paragraf Re: Cmentarz na Dajtkach IP: 213.25.179.* 02.08.02, 07:40 podejrzewam,że żaden przepis tego nie zakazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grześ Re: Cmentarz na Dajtkach IP: *.tvn.pl 12.08.02, 18:18 można gdzieś o tym poczytać w gazwcie? i czy chodzi o te dajtki pod Olsztynem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ed Re: Cmentarz na Dajtkach IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 30.08.02, 22:22 Tak. To są te same Dajtki, tylko że teraz już całkowicie w Olsztynie. Odpowiedz Link Zgłoś