Dodaj do ulubionych

Olsztyn jest piękny cz.112

16.07.05, 20:57
W samym srodku sezonu turystycznego,
w samym środku lata mozemy wspólnie zaśpiewać znaną piosenkę,
zycząc wsszytkim turystom i wypoczywającym w Olsztynie miłego spędzania czasu
La, la, la, la...

Plaża, dzika plaża, jeziora dookoła...
Z wysokiego brzegu wieczór mewy woła...
Twarz przy twarzy, dłonie w dłoniach...
Przytuleni, zamyśleni, zakochani
idą brzegiem ku jesieni.

La, la, la, la...

Jeszcze nie tak dawno szedłem tędy z tobą,
wiatr nas szumem fali jak ramieniem objął.
W blasku słońca, roześmiany razem z tobą
szedłem plażą zakochany

La, la, la, la...

Plaża, dzika plaża dzisiaj nas nie słyszy.
Już nie moje imię w mokrym piasku pisze...
Wspominamy, rozmyślamy, dziś dalecy,
chociaż wczoraj zakochani.
Obserwuj wątek
    • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 16.07.05, 21:09
      hej, hej - macie jakies imprezki dziś w Olsztynie ? Jakies koncerty, bo własnie
      ogladam kabareton na Mazurach, prII tv :)
      • Gość: Ed Re: Olsztyn jest piękny cz.112 IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 16.07.05, 21:12
        A ja myślałem, że to dzisiejsze zwycięstwo pod Grunwaldem tak Cię pozytywnie
        nastawiło do braci z drugiego końca Polski :))

Pozdrawiam w to gorące lato i już.
        • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 16.07.05, 22:12
          ech..:)tak pięknie jest...:)
          magicznie jakoś:);p
          dziś plażowanie ..kapiele..i gitarka na Bryzie..:)
          w przemiłym towarzystwie..:)
          jutro dojdzie siatkóweczka:)a wieczorkiem zaczynają się
          X Międzynarodowe Olsztyńskie Dni Folkloru.
          Będzie na co popatrzeć:)
          • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 16.07.05, 22:14
            Ktosiczka i wszystkie impezy robicie w tej samie grupie ?
            • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 18.07.05, 08:09
              rita100 napisała:

> Ktosiczka i wszystkie impezy robicie w tej samie grupie ?

:) w grupie..-pach..samotnie..:)
              z ta radością ..która jest w sercu..:)
              i chęcią tych co chcą normalnie spędzać czas..:);p

wczoraj miłe zmęczenie po siatkóweczce..kąpielach..
              gitarka..
              a potem..piekny głos trabki z hymnem Warmii i Mazur:)
              kolorowe stroje ludowe..nasze chyba najpiękniejsze:)
              ,,panie z tortami na głowach":))były chyba z Białorusi;p
              miłe tance..
              ale straszny tłum:)
              moze trzeba rozbudować amfiteatr:)???;p

duzo radosci..duzo szczęśliwosci:);p
        • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 16.07.05, 22:13
          Poważnie, Bitwa pod Grunwaldem taka ważna była, że w nocy wyrwana do odpowiedzi
          musiałam podac datę ;))))?
          Tak mamy upały, to jest piekne - Ed - kapałes sie już w jeziorze ?
          A w ogole to umiesz pływac ?
          • giga5 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 16.07.05, 22:37
            Ja plywam "żabką" hihi
            • Gość: Ed Re: Olsztyn jest piękny cz.112 IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 16.07.05, 22:49
              Pierwsze moje pływanie przed laty wzorowane było na właściwościach siekiery,
              dzisiaj już jakoś tam wychodzi :))
              • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 16.07.05, 22:53
                Gość portalu: Ed napisał(a):

> Pierwsze moje pływanie przed laty wzorowane było na właściwościach siekiery,
                > dzisiaj już jakoś tam wychodzi :))

siekiety ?
                Czyli tłukłes rekami o wode ? ;)))) haha
                • Gość: Ed Re: Olsztyn jest piękny cz.112 IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 16.07.05, 23:14
                  Wpadłem w rezonans między dnem a powierchnią. Umiejętność łapania powietrza
                  wybawiła mie z tej niezbyt przyjemnej oprsji i jakimś chlapanio-czołganiem
                  dotarłem resztkami sił do brzegu :))
                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 16.07.05, 23:19
                    hahaha - może jakaś złota rybka pomogła wyplynąc na powierzchnię - tyle legend
                    o jeziorach ;)
                    • Gość: Ed Re: Olsztyn jest piękny cz.112 IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.07.05, 18:59
                      Cały czas wydaje mi się, że to było dzieło jakiejś pięknej syrenki. Ponoć nad
                      jeziorami też ich pełno :))
                      • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 17.07.05, 21:27
                        juz dawno miałam pomysł, by w lecie zainstalować kamerkę internetową aby te
                        syrenki podziwiać ;)
                        Czy syrenki sie starzeją ?
                        • Gość: Ed Re: Olsztyn jest piękny cz.112 IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 17.07.05, 22:17
                          Miałem kiedyś taki pomysł, ale ogniskowa okazała się za krótka :)
                          Co do drugiego pytania, to nie umiem odpowiedzieć. Ale chyba jednak nie, bo
                          spotykam tylko w kwiecie wieku :)
                          • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 17.07.05, 22:24
                            chyba tak , syrenki są wiecznie mlode :)
                            Ale coś w tym roku nie mowią o potworze Krzywego ? Nie ma już, czy w jeziorze
                            same glony ? W tym roku nie mowią o czystości jezior :)
                            Pewnie sa czyte wody i syrenki rajcują.
                            Wiesz co Ed - Olsztyn nie jest tak przygotowany do turystyki jednak, nie mają
                            rajcy pomysłu na ściagania ich do Olsztyna.
            • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 16.07.05, 22:52
              krytą żabką giga ? hahahha
              W dużych miastach jak Kraków , nie trzeba umieć plywac , u nas wystarczy umieć
              przetrzymać prażenie słońca i gorąc murów - o wodzie nie ma co mysleć , chyba ,
              ze o zimnym piwku :)
              • giga5 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 16.07.05, 22:54
                Zimne piwko to też sposób na ochlode:))
                • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 16.07.05, 23:02
                  jutro jak dobrze będzie jadę na wycieczkę , a teraz lece spac :)
                  milej niedzieli
                  • giga5 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 16.07.05, 23:06
                    Miłego dnia:)))
                    • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 16.07.05, 23:19
                      Ciekawe czy znajdzie się czlowiek w Olsztynie, ktory nie umie plywać ?
                      • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 17.07.05, 07:58
                        ja nie umiem pływać ;-)
                        • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 17.07.05, 21:29
                          I dobrze Muraszka, bo kto pływa jest w niebezpieczeństwie , że utonie :)
                          Zwiedzamy zamki pod Krakowem - czy u Was jest tez taka moda ?
                          • giga5 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 17.07.05, 23:32
                            Olsztyn wieczoem jest przepiękny
                            Pozdrawiam miłe krakowianki:)
                            • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 17.07.05, 23:42
                              Giga - porównasz z Krakowem - ciekawe co wtenczas powiesz ?
                              • giga5 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 17.07.05, 23:43
                                Wyobrażam sobie.....
                                • giga5 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 17.07.05, 23:45
                                  Wiem, Kraków jest Piękny, troszkę cierpliwości i będę papa
                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.112 18.07.05, 09:15
                                    Urlop cudny. Plan urlopowy wykonany :) I nadplan tyż :)
                                    Wczoraj samotna wycieczka rowerowa krótka 17 km, tak wyszło...
                                    • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 18.07.05, 11:00
                                      Cześć ludzie:)
                                      Znów się dorwałam do kafejki internetowej, mojej ulubionej w Olsztynie, gdzie
                                      nikogo nie ma i trzeba pytać o stanowisko w hurtowni z bielizną;)
                                      Nie wiem czy w Olsztynie duzo ludzi nie umie pływać, ale pamiętam jakim dla
                                      mnie zaskoczeniem było w Krakowie chodzenie na basen (w ramach wf-u). Jedna
                                      trzecia moich kolegów z roku nie umiała pływać - i co gorsza - nie wstydziła
                                      się tego! Nie wierzyłam oczom, oni dopiero uczyli się pływać...
                                      Siedze w tym swoim Olsztynie i jakoś mnie jeszcze do Krakowa nie ciągnie. Tzn.
                                      tęsknię do beinga, ale nie do miatsa. Ile ja już się napływałam w jeziorze! Ile
                                      spacerów! Ile widoków bliskich sercu!
                                      Chyba się robię sentymentalna...;)
                                      Tryzmajcie się!
                                      PS: Bardzo się cieszę na zjaździk w Krakowie!
                                      • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 18.07.05, 23:11
                                        dzień dobry
                                        Wpadam tylko na chwilę, by Wam powiedzieć byście nosili ze sobą parasol przeciw
                                        promienim slonecznym. Slyszałam , że u Was Afryka :)
                                        Duzo ma spraw i kilikam tak póżno, ale może sie u mnie wszystko ureguluje i
                                        czym bardziej reguluje tym bardziej mam mniej czasu.
                                        • shift2 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 19.07.05, 00:42
                                          Rita to normalne ze czym bardziej sie reguluje to masz miej czasu:)
                                          Ja jak przestałem pracowac to zamiast miec wiej czau to mam go mniej.
                                          Kłade sie spac o pierwszej a wstaje o szostej i ciągle mi dnia za mało:):):)
                                          • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.112 19.07.05, 07:03
                                            Ciepło, jaskółki świszczą.
                                            A wczoraj wieczorem świerszcz pod oknem, grał i grał, jak na zamówienie :)
                                            Pozdrówka.
                                            • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 19.07.05, 07:08
                                              :)fakt..im wcześniej oczy sie otworzy..tym dzień dłuższy.:)
                                              tylko dlaczego zaraz juz noc nastaje;p??
                                              Lusterko..a ten swierszcz..to..hmmm...:)
                                              • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.112 19.07.05, 07:19
                                                Co hmmm, chcesz wypożyczyć ;) ?
                                                • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 19.07.05, 07:21
                                                  Taki swierszcz;p
                                                  to miła sprawka..:)
                                                  ale nie bedę Cię ograbiać..:)
                                                  mam tu jakieś swoje na podorędziu:)))
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.112 19.07.05, 07:22
                                                    Ufff, ale mi ulzyło, bo już sie do niego przyzwyczaiłam :)
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 19.07.05, 07:25
                                                    :)możesz spokojnie wysłuchiwać koncertów..:)
                                                    ewentualnie moge cos podrzucić jeszcze..:);p
                                                  • being28 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 19.07.05, 17:37
                                                    Czas do Olsztyna wracać, Kraków jest do bani. Wycodziłem do roboty padało, w pracy już nie padało, a kwadrans przed końcem znowu zaczęło padać. Rano to nawet Wawla nie było widać z okna, nie mówiąc o kopcach. A po poludniu przyszlo z drugiej strony. Za co ja tutaj płace?

Wiadomo kto ma jeszcze fotki ze zjazdu? Inka ma, ale ole fotki bede o okolicach weekendu. Będzie zbiorka wszystkich fotek?
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 19.07.05, 22:42
                                                    Witam , powinna być zbiórka wszystkich zdjęć na jednej stronce, byśmy mogli
                                                    lepiej poogladac :)
                                                    Tak pogoda w Krakowie calkowicie sie zmienial, ale cież sie being, że nie
                                                    musisz chodzić w kurtce i nosic czapeczek, szaliczkow czy rękawiczek ;)

Tak Shiff , ja tez myslałam , ze coraz więcej czasu będę miała i mniej
                                                    problemów - skąd, teraz chodze za kapitałem poczatkowym dla Zusu - nie ma jak
                                                    być młodym, o takim kapitale się nie mysli, ale being zbieraj wszystkie papiery
                                                    pracy i je nie zgub, bo za parenaście lat to tylko dodatkowe klopoty :)

Hej dziewczęta, nie ma to jak świerszcze , chodzi o te cykające zwierzaczki,
                                                    ktore spiewają na pogodę, a co do pogody slonecznej to chyba nie macie żadnych
                                                    zastrzeżen. Zresztą nalezy się to Olsztynowi za paskudną wiosnę :)
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 19.07.05, 23:20
                                                    Being:) mam fotki od Zbyszka. Chcecie wszystkie:)??
                                                    czy tylko te, gdzie Inka?
                                                    Oczywiście po cenzurze..:)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 20.07.05, 06:06
                                                    Duzo ich nie ma...
                                                    ale...
                                                    :-}
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.112 20.07.05, 08:02
                                                    Pływałam wczoraj w jeziorze wieczorowa porą, potem świerszcz cykał pod oknem,
                                                    tak pięknie było... a potem z moich oczu lał się deszcz strumieniem...Częściowo
                                                    to moja wina...bardzo mi smutno...
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 20.07.05, 08:29
                                                    To usmiechnij sie do Słoneczka:)Lusterko..:)
                                                    a było iść z nami..podziwiać panie z tortami;p na głowach..:);p
                                                    Piękny wystep Białorusi..jestem pod wrazeniem..
                                                    głosy..ekspresja tanczących..hołubce..kazaczoki..fruwanie w powietrzu..;p
                                                    i te stroje..chyba z 6 zmian było:)
                                                    Bięgnę..bo dzis zabiegany dzien;p:)
                                                    i może uda mi się w tym biegu..jakies jeziorko..bo taaaki brak kapieli..:));p
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 20.07.05, 22:07
                                                    witam, a co Wy takie mokre ? Najlepiej dla humoru zróbcie sobie wybór mis
                                                    podkoszulka - zaraz usteczka się uśmiechną :)
                                                    Albo :
                                                    Usta- usta
                                                    niejedna sie rzuci
                                                    na głebokie wody
                                                    byleby ratownik
                                                    użył tej metody ;))))
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 20.07.05, 22:13
                                                    Ratowników Ci u nas pod dostatkiem..
                                                    rzucać sie nie trzeba..
                                                    nawet jakis osobisty sie znajdzie:p
                                                    A tylko ten..poczuje brak jeziornej wody..
                                                    kto wie jaka to przyjemmność..;p:)))
                                                    Rozumiem..w Krakowie Ci ich brak;p
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 20.07.05, 22:16
                                                    Ktosiczka - a jaki jest stan czystości wód, przy takich upałach ?
                                                    A ratowników w Krakowie nie potrzeba, chyba , żeby cucili tych co padaja
                                                    rozgrzani od murów miastowych ;)
                                                    Potrzebni sa koniecznie tacy lejwoda ;)))))
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 20.07.05, 22:31
                                                    Dziś Piękny sie ochłodził..:)
                                                    Nie wiem jak we wszystkich jeziorach..
                                                    mamy ich troszkę..;p
                                                    ale nie bija na alarm..
                                                    woda mokra..i czysta..tam gdzie pływam:)
                                                    zadnych skutków ubocznych..;p
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 20.07.05, 22:43
                                                    Pieknie, pieknie...
                                                    wystarczylo wyjechac a juz temperatura ostygla!
                                                    ;p
                                                    :-)
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 20.07.05, 23:35
                                                    :)
                                                  • shift2 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 20.07.05, 23:46
                                                    Ktosiu:)
                                                    Wysłałlem Ci zdjecia
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 20.07.05, 23:56
                                                    Dzięki piękne:)Dotarły:)
                                                    Ech..wspomnień czar..wspomnień czar..:)
                                                  • Gość: ? Re: Olsztyn jest piękny cz.112 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 00:01
                                                    a dawno mnie nie bylo.....

tak sie zastanawiam czy WY uprawiacie SEX?
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 21.07.05, 07:23
                                                    ooo..???:)
                                                    witam po wakacyjnej przerwie..:);p
                                                    moze nie uprawiamy..raczej delektujemy sie nim..:)))
                                                    tak, jak całą rzeczywistoscią:)
                                                    eksperymentujemy..;p
                                                    :)))
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.112 21.07.05, 07:24
                                                    Sex w necie, nie no to już przesada, przez telefon to tak ;)

Wczoraj w fosie zespoły ludowe, lody na Starówce, a w domu Imieniny Mamuśki,
                                                    miły dzień, chociaż smutkiem podszyty i nie tylko u mnie. Pozdrówka.
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 21.07.05, 08:05
                                                    lustroo,
                                                    Twoja zmiennosc nastrojow Cie zameczy...
                                                    wyluzuj!
                                                    SeX....
                                                    o uprawianiu nie ma mowy....
                                                    to nie ziemniaki...
                                                    ale....
                                                    :-]
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.112 21.07.05, 08:41
                                                    mam fale jak każda kobieta, a tak poważnie faceci mnie dobijają ;P
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 21.07.05, 08:45
                                                    dobrze ze jestem daleko....
                                                    ;p
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.112 21.07.05, 08:49
                                                    :D
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 21.07.05, 21:03
                                                    dzień dobry
                                                    Dalej macie taka upalną pogodę ?
                                                    Czas wybrać sie do lasu na jagody - melduję , ze już są :)
                                                  • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 22.07.05, 06:18
                                                    w Olsztynie pada,to dobrze,
                                                    moze beda grzyby :)
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 22.07.05, 07:07
                                                    Jagody są już od dawna:)
                                                    Ponoc grzyby sie ukazały:)
                                                    Mozna by sprawdzic;p
                                                    Z upałów..nici..:)
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 22.07.05, 07:15
                                                    Wczoraj miłe szantowanie w wyborowym towarzystwie;p
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.112 22.07.05, 07:26
                                                    Fala się wzniosła ;) Jestem wysookooooo :)
                                                    Szantowanie miłe, słuchanie, śpiewanie i od śmiechu aż mnie buźka bolała :)
                                                  • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 22.07.05, 08:27
                                                    a mnie tam nie bylo....
                                                    ale mysle ze nastepnym razem nadrobie.
                                                    Dzis tance dworskie mnie czekaja...
                                                    Pozdrowka!
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 22.07.05, 09:21
                                                    no..no..:)
                                                    nowe doświadczenia:)
                                                    Zazdroszczę normalnie..;)
                                                  • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.112 22.07.05, 14:19
                                                    A jutro kiełbasa na rowerze, albo rower w ognisku, nieee, pomieszało mi się...
                                                    ognisko w kiełbasie, tyż nie ;)
                                                    Ahaaaaa wycieczka rowerowa i pieczenie kiełbasy w ognisku :) o ile pogoda się
                                                    nie zepsuje :)
                                                  • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 22.07.05, 14:50
                                                    jakby się zepsuła..to ją naprawimy;p
                                                    :))))
                                                    najwyzej będzie..rower w deszczu:);p
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 22.07.05, 20:28
                                                    witam
                                                    Olsztyn jest piękny, bo dowiedziałam się , że w jeziorze Krzywym zyje śliczna
                                                    nimfa Egel - spotkalyście ją ?
                                                  • inka28 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 22.07.05, 20:38
                                                    Cześć
                                                    Jestem już w Krakowie, ledwo dojechałam z taaakim ciężkim plecakiem! A że jestem w Krakowie, to za niedługo można się spodziewać nowych zdjęć ze Zjazdu!:)
                                                  • giga5 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 22.07.05, 20:44
                                                    Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością:))
                                                    Aż strach....
                                                  • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 22.07.05, 20:58
                                                    Czyli Inka dotarła do Krakowa szczęśliwie :) Teraz aklimatyzacja z beingiem ;)
                                                    hahahaha
                                                    Inka , wiesz jak sie sprawdza ? Giga napewno wie !
                                                    Wsadź szybciutko beinga do wanny ;))))))
    • muraszka1 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 23.07.05, 04:51
      pieknie bedzie dzisiaj w Olsztynie,na starowce,oby pogoda dopisala :)
      • ktos2104 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 23.07.05, 07:03
        no i te rowery dzis z ogniskiem:)
        się klarują:)

w jeziorach..??same nimfy;p Rito:)

Inko..pozdrawiaj Kraków..:)i ich znajomych mieszkanców:);p
        • lustroo Re: Olsztyn jest piękny cz.112 23.07.05, 10:36
          Rowery z ogniskiem :) Juhu! A co do pływania, sama znam jednego pana, który nie
          umie pływać :)
          • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 23.07.05, 10:55
            lustroo napisała:

>
            > umie pływać :)

Też znam takiego. I znad dużej wody pochodzi. Dziwne....
            :)))
            • Gość: sud Re: Olsztyn jest piękny cz.112 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.05, 16:17
              Cóż. To, że ktoś mieszka w lesie nie od razu oznacza, że musi umieć drzewa
              rąbać, a to że ktoś mieszka pod niebem, że latać umie. ;)
              • zbyszek07 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 23.07.05, 17:16
                Juz sie zbieram do Pieknego...
                te kilkanascie godzin jazdy szybko zleci...
                a w Olsztynie w niedziele tyle ma sie dziac...
                szkoda by mi bylo, gdyby beze mnie...
                ;p
                • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 23.07.05, 19:59
                  Witam
                  Dodam do tematu, że nawet szewc bez butów chodzi :)

To nie słyszeliście o nimfie Egle, ktora miała węża za męza ? ;)
                  Miłego spędzania czasu,
                  u nas się chmurzy, bedzie chyba padać, od Zakopanego nadciągają chmury.
              • andulka7 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 23.07.05, 19:59
                Gość portalu: sud napisał(a):

> Cóż. To, że ktoś mieszka w lesie nie od razu oznacza, że musi umieć drzewa
                > rąbać, a to że ktoś mieszka pod niebem, że latać umie. ;)

No drzewa rąbać i fruwać to niekoniecznie, ale żeby się nie nauczyć pływać....
                Zgroza czysta.... Toż nawet ja umiem, choć żem wśród betonu chowana....
                ;)))
    • Gość: Ed Re: Olsztyn jest piękny cz.112 IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.07.05, 20:08
      Popatrz ritko, co narobiłaś :))
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=52&w=26842414&v=2&s=0
      Pozdrawiam
      • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 23.07.05, 20:11
        haha - to dopiero numer Ed, a nas sie nie pytali ?
        To sie jakoś nazywa , czy czasmi nie plagiat ? ;)))))
        • Gość: Ed Re: Olsztyn jest piękny cz.112 IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.07.05, 20:15
          Ważne, że chwalą Olsztyn i to pod wątkiem tak samo zatytułowanym :))))
          • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 23.07.05, 20:16
            Własnie , jestem pod wrażeniem - alez mileli pomysł, chyba zwabili mnie ;))))
            A Ty też tam zagościsz ?
            • Gość: Ed Re: Olsztyn jest piękny cz.112 IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.07.05, 20:22
              Czasami zaglądam do sasiadów Olsztyna pogawędzić co nie co w wolnych chwilach, o
              ile tematyka dyskusji mnie zainteresuje. Po prostu najczęściej przypadkowo.
              • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 23.07.05, 20:24
                Ja tam nie zagladałam , choć to Mazury - prawda ?
                • Gość: Ed Re: Olsztyn jest piękny cz.112 IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.07.05, 20:26
                  Nie wiem, czy to jest mazurzenie, skoro od kilku lat szukają slownika swojej
                  gwary :)
              • Gość: Ed Re: Olsztyn jest piękny cz.112 IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.07.05, 20:25
                Zauważyłem, że zaznaczyłaś tam swoją obecność :)
                • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 23.07.05, 20:31
                  Ty też to zrób, wszak reklamuja Olsztyn
                  Ale mazurzanie to też miejscowość Sejny ?
                  Znam tam kogoś , dość sławną osobę ;)
                  • Gość: Ed Re: Olsztyn jest piękny cz.112 IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.07.05, 20:36
                    Ładny wpis dałaś przy tej "literówce". Wpisałem się poniżej :)
                    • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 23.07.05, 20:38
                      Widziałam , ale nie zagubmy się przy tym, bo kto trzma dwie sroki za ogon to
                      wiesz ? Ale bardzo dobry pomysł mieli - nie powiem , napewno będe do filii
                      Olsztyna zaglądać :)
                      • Gość: Ed Re: Olsztyn jest piękny cz.112 IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.07.05, 20:41
                        Myślę że to dobry pomysł z tą Filią Olsztyna :)
                        • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 23.07.05, 20:48
                          Tak, ciekawe jak to poprowadzą, bo Białegostoku czy Białystoku - trudna
                          odmiana - jak to jest ? - tak bardzo nie znam, a poznają piekno swojego
                          regionu, bo jednak są bardzo regiony podobne.
                          • nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 23.07.05, 20:49
                            Białegostoku ;) odmienia sie tak jakbys odmieniała słowa biały i stok
                            oddzielnie :P
                            • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 23.07.05, 20:52
                              dzięki, chyba musicie w Olsztynie pięknym pokazać też piekno swojego miasta,
                              tak , żeby Wasze miasto nie bylo gorsze :) A takie zapomniane jest przez
                              Polskę, gdzies tam na końcu świata :)
                              • nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 23.07.05, 20:53
                                nam tu dobrze bez tych zagramanicznych dzikusów z aparatami :)
                              • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 23.07.05, 20:54
                                nekroskop88 - ale Wy go czyli Białystok, widze dobrze propagujecie ;)))))
                                • nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 23.07.05, 20:56
                                  Tak jest Towarzyszko! Ku chwale małej ojczyzny!
                                  • Gość: Ed Re: Olsztyn jest piękny cz.112 IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 23.07.05, 20:59
                                    Czemuż od razu tak organizacyjnie i w ordunku :)
                                    • nekroskop88 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 23.07.05, 20:59
                                      Tak jakoś wyszło :P
                                      • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 23.07.05, 21:00
                                        to Adaś Mickiewicz sie cieszy ;)
                                        • rita100 Re: Olsztyn jest piękny cz.112 23.07.05, 21:01
                                          pało na mnie z założeniem następnej części :)
    • Gość: polacajmy zaiste! Olsztyn jest "piękny" i pachnący... uryną IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.05, 23:45
      miasta.gazeta.pl/olsztyn/1,35189,2833006.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka