Dodaj do ulubionych

Kierowcy MPK w uniformach

IP: *.ols.vectranet.pl 30.09.05, 21:49
A gdzie jest to zdjęcie?!
Obserwuj wątek
    • Gość: BonyN Re: Kierowcy MPK w uniformach IP: *.cm.mhcable.com 01.10.05, 01:54
      Wlasnie i ja sie pytam gdzie to zdjecie? bo jetsem bardzo cielawa jak
      ten "mudurek" wyglada.
    • Gość: jestem wiec jestem Re: Kierowcy MPK w uniformach IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.10.05, 02:09
      Dlaczego przepisy zabranialy wykonywania tego zawodu przez kobiety??? To jakas
      paranoja...
    • Gość: andy Re: Kierowcy MPK w uniformach IP: *.makronet.pl 01.10.05, 06:06
      Gdzie jest ten obiecany rozkład jazdy autobusów w internecie? A Pan Rzecznik
      zasuwa pierdoły o szoferach w mundurkach. Co mi z ich mundurków, skoro dzięki
      debilnemu rozkładowi muszę się gnieść w zatłoczonym autobusie.
      • Gość: Jaca Najpierw popier. rozklad, potem... IP: *.cs.put.poznan.pl 01.10.05, 09:13
        nie moga zaktualizowac strony, a teraz jeszcze sie przebieraja. Jakosc uslug po przebraniu w mundurki napewno nie wzrosnie (prawde mowiac koszula i krawat jest bardzo ok). Nasze MPK powinno wziac przyklad z Poznanskiego, gdzie trasy autobusow i tramwajow sa praktyczne i przemyslane pod PASAZERA, a nie pod pseudo naukowe badania, wzorki i tabelki, ktore odbiegaja od rzeczywistosci. :(
    • Gość: -0- A wszystko to za nasze pieniądze. IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 01.10.05, 10:38
      Oj będą podwyżki cen biletów.
      • Gość: @ Co za marudy z Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 10:50
        kultura i wygląd kierowcy świadczy o firmie, rozkład jest tylko w formie plików
        graficznych i każdemu "normalnemu" człowiekowi wystarczy, zbyt odpowiedzialna
        praca jak dla kobiety - to nie biurko - tu pomyłka to czyjeś życie, "jakie
        nasze pieniądze" - stuknij się w potylicę - masz prawo wyboru, czy jeździsz
        MPK, czy rowerem, czy samochodem - jeżdzę autobusem 3 razy w miesiącu żeby
        sprawdzić jakość usług - zauważam poważną różnicę od momentu, gdy parę lat temu
        nie mogłem dostać się do autobusu numer 30 jadącego o 7.30 do Kortowa - teraz
        jednocześnie jeżdzą dwa autobusy - mógłbym wymieniać jeszcze wiele pozytywnych
        zmian, ale nie o to chodzi - jak ktoś chce widzieć same negatywne strony to
        wszędzie zobaczy - ALE NIEKTÓRYM NIGDY NIE DOGODZI - TAKA POLSKA MARUDNA
        MENTALNOŚĆ
        • being28 Re: Co za marudy z Olsztyna 01.10.05, 11:17
          Rozklad w Olsztynie:
          mpkolsztyn.pl/rozkladjpg/
          W Krakowie:
          rozklady.mpk.krakow.pl/aktualne/index.php
          W Poznaniu:
          www.mpk.poznan.pl/wg_linii.html
          Kiedys, przed wojna to tez bylo ciezko dojechac z Jarot na Zatorze. A teraz to mamy 46 autobusow dziennie. Jest jeszcze wiele innych pozytywnych cech;)
        • Gość: Alla Re: Co za marudy z Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 12:00
          >zbyt odpowiedzialna
          >praca jak dla kobiety - to nie biurko - tu pomyłka to czyjeś życie
          Więc według ciebie kobiety tylko przy biurku mogą pracować..
          Żal mi ciebie.. jak ty biedaku poradzisz sobie jeśli trafisz na lekarza
          kobietę??? To chyba jeszcze bardziej odpowiedzialne zajęcie ;)))))
          Taki zakaz to tylko w Olsztynie mógł tyle czasu funkcjonować. W pozostałej
          części kraju kobiety od dawna wykonują zawód kierowcy.
          To jakaś paranoja..
        • Gość: andy Re: Co za marudy z Olsztyna IP: *.makronet.pl 01.10.05, 14:11
          Widzisz @, jeżeli sprawdzasz jakość usług trzy razy w miesiącu, to Twoja
          wiedza,o jakości tychże usług jest żadna , albo prawie żadna. Sądząc po
          aroganckim tonie Twojej wypowiedzi jesteś Tym wirtualnym rzecznikiem MPK,lub
          kimś z zarządu spółki. Wyboru nie mam, nie mogę ze względu na stan zdrowia, ani
          kierować autem,ani jeździć rowerem, a w takiej sytuacji jak ja jest trochę
          więcej osób.Więc nie będzisz nam dyktować czym mamy jeżdzić, w sytuacji gdy to
          przedsiębiorstwo utrzymywane jest z podatków, ktore płacimy na rzecz miasta.
          Poważną różnicę którą widzę teraz, to zapchane do granic możliwości autobusy w
          szczycie i rozwścieczonych ludzi, którym przyszło w dojeżdżać w bydlęcych
          warunkach. Pliki graficzne, które jako rozkład proponuje się pasażerom, są
          obrazem niemocy i niechlujstwa firmy.
          • Gość: rozkład Re: Co za marudy z Olsztyna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.05, 16:39
            No to mamy rozkład. Jazdy.

Na codzień chodzę pieszo do pracy i z powrotem. Ale pod koniec tygodnia muszę
            się udać na jakieś większe zakupy. A lubię robić zakupy w RAST-cie. I co mnie
            czeka wg nowych rozkładów jazdy. Wychodzę z pracy o 16:00. Ok. 16:20 będę w
            domu. Obiad powiedzmy do 16:45. Wychodzę i wsiadam w autobus na dworzec. Ok.
            17:00 jestem na dworcu i wsiadam w 5 do RAST-a. W RAST-cie jestem po 17:00 (nie
            pamiętam dokładnie o której jest odjazd z dworca). Sprawne zakupy zajmują ok.
            godziny. Więc po 18:00 wychodzę z RAST-a i idę na przystanek 5 na Składowej,
            żeby nią dojechać do dworca. I co widzę. Ostatnia 5 odjechała o 17:42. I co
            siaty w ręce i na piechotę na dworzec. Zawsze mogę też TAXI wezwać. Pal licho ja.
            Ciekaw jestem czym wracją pracownicy RAST-a stamtąd? A jak MAKRO otworzą, to
            będzie więcej 5 jeździć tam?

A rozkład w postaci jpg-ów to żenada (wcześniej były pdf-y z odjazadami z pętl).
            W dodatku niekompletny. Takie coś to można było normalnie w html-u zamieścić. Ja
            rozumiem, że chcą bazę danych zrobić, żeby się pokazywało tak jak wcześniej, że
            najbliższy odjazd z danego przystanku jest o tej i o tej godzinie. Ale czy warto
            dla takiego gadżetu zawieszać wykonanie rozkładu w internecie.

A z pozytywów. Mam teraz autobus wprost pod Wysoką Bramę.
            • Gość: Sharif Re: Co za marudy z Olsztyna IP: *.olsztyn.mm.pl 02.10.05, 09:30
              Jesli chodzi o zamiesczenie rozkladu na stronie to to co jest teraz (w sumie od
              dluzszego czasu) jest zalosne. Pewnie tez rozpisza na to konkurs, bo po co robic
              samemu. Wystarczyloby minimum checi i zaangazowania, 7-10 dni i rozklad gotowy -
              zamiesczony na stronie. Ale po co? Po co maja ulatwiac pasazerom zycie. :/
              A sam rozklad?? Jezdze codziennie z Zatorza na Jaroty i nie narzekam, jesli
              chodzi o 17 jest naprawde fajnie. Co do innych linii, nie wypowiadam sie bo po
              prostu nie wiem. Wiem, ze wsyztskich nie da sie zadowolic, ale glosow ktorym
              obecna sytuacja nie pasuje jest coraz wiecej, wiec chyba jest cos nie tak. Czy
              cos sie zmieni?? Na pewno! A kiedy, heh tego oczywiscie nie wiadomo. Zapewne
              zmieni sie rozklad jak juz wszyscy sie przyzwyczaja i podprzadkuja obecnemu.
              Wtedy Szanowny Pan Prezes powie, ze poszedl za glosem pasazerow i znow wsyztsko
              rozp*****!
        • Gość: -0- Re: Co za marudy z Olsztyna IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 02.10.05, 12:43
          Dopuki korzystają z dopłat z miasta to NASZE PIENIĄDZE. Mimo dotacji są
          najdroższym przewoźnikiem.
          • Gość: -0- Re: Co za marudy z Olsztyna IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 02.10.05, 12:47
            dopóki
            ups :-)
        • bogdan40100 Re: Co za marudy z Olsztyna 02.10.05, 17:19
          taka chale to wciskaj wlasnej zonie widac ze pracujesz w tej firmie i liczysz
          na awans bo to co piszesz to czyste pierdoly zycze powodzenia

• Gość: cykl Re: Kierowcy MPK w uniformach IP: *.olsztyn.mm.pl 02.10.05, 13:13
      jestem pod wrażeniem jak to przedstawia rzecznik MPK , czy ubranie kierowców w
      mundurki spowoduje , że autobusy będą nowe? - NIe, czy będą czyste też nie więc
      proponuje najpierw zrobić porządek, posprzątać wnętrza pojazdów umyć siedzenia
      a dopiero potem ubierać kierowców w mundurki.
      Po drugie jak zamierzają egzekwować od kierowców obowiązek noszenia czystych
      ubrań - skoro dali im tylko jeden komplet?
      Wolałbym aby te środki przeznaczyli na nowy tabor , ponieważ jak patrze na
      pojazdy zapożyczone z Gdyni (taka informacja jest na stronie MPK) i ich stan
      techniczny - to wolę jechać innym pojazdem lub iść pieszo.
      • Gość: a Re: Kierowcy MPK w uniformach IP: *.olsztyn.mm.pl 02.10.05, 14:12
        ile kosztuje przejazd busem OK i PKM (chyba?)? Ulgowy i normalny.
        • bogdan40100 Re: Kierowcy MPK w uniformach 02.10.05, 17:36
          Ciekaw jestem jaka to firma wygrala przetarg na te garniturki bo troche ich
          potrzeba i wedlug jakich kryteriow bylo to rozpatrywane i przez kogo jakie to
          konsylium ma tyle gustu
      • bogdan40100 Re: Kierowcy MPK w uniformach 02.10.05, 17:30
        Mam wrazenie ze tu nie chodzi o mundurki lecz o przywiazanie kierowcow do firmy
        bo taki stroj troszke grosza kosztuje a kierowcy mimo bezrobocia za grosze
        pracowac nie chca i przy rozwiazaniu umowy o prace beda musieli pokryc czesc
        kosztow zuzycia tej garderoby

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka