Dodaj do ulubionych

Ostatni seans filmowy

07.10.05, 14:40
Los kina "Polonia" jest juz przesadzony. Zniknie ono podobnie, jak kino
"Royal" w filmie Bogdanovicha "Ostatni seans filmowy". Podobny los czeka
najprawdopodobniej Awangarde i Kopernika.
Moj znajomy powiedzial, ze warto by bylo zorganizowac wlasnie w "Polonii"
pozegnany seans. Moze z "Krzyzakami"... ???.
Obserwuj wątek
    • Gość: mamut Re: Ostatni seans filmowy IP: *.sympatico.ca 08.10.05, 06:10
      Pomysl nie glupi...w jakis sposob mozna uczcic ta placowke kulturalna przeciez
      sluzaca tylu generacjom Olsztyniakow... Kiedys widzialem stare kino z konca 19-
      tego wieku przerobione na Ksiegarnie.. bardzo przyjemnie wyszla ta zmiana..
      wrecz nowy wlasciel staral sie utrzymac nieco kinowy klimat swojej ksiegarni. A
      jakie dalsze losy Poloni? Wyburzanie czy cos innego?

czuwaj
    • sam_sob Re: Ostatni seans filmowy 08.10.05, 08:00
      bpkw napisał:

> Moj znajomy powiedzial, ze warto by bylo zorganizowac wlasnie w "Polonii"
      > pozegnany seans.
      >
      A nie lepiej w Narodowym, też "kino"?.:)
      • Gość: swiatowy Re: Ostatni seans filmowy IP: *.range81-155.btcentralplus.com 09.10.05, 12:08
        Szkoda Polonii mozna byloby obnizyc cene biletow i wyremontowac "nic" temu kinu
        nie brakowalo no ale oczywiscie Gdansk do ktorego naleza nasze kina nie byl tym
        zainteresowany a teraz bedzie mial pokazny terenik w centrum naszego miasta
        • Gość: Pati Re: Ostatni seans filmowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.05, 23:02
          Rzeczywiście szkoda kin, które były dotychczas w Olsztynie. Jednak czytałam
          artykuł w gazecie, że mozliwość obniżenia biletów w kinach nie wchodzi w
          rachubę bo jest ona odgórnie ustalona. Poza tym wydaje mi się że jeśli na dzień
          dzisiejszy nie mają te kina dobrego repertuaru, komfort w kinie nie jest
          rewelacyjny a koszt prowadzenia kin jest bardzo duży to sensownosć utrzymywania
          ich nie jest uzasadniona.
          • Gość: hihi Re: Ostatni seans filmowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.05, 23:53
            ...zwłaszcza, że Pati wkrótce otwiera 5 nowych sal kinowych w sąsiedztwie...
            też gdańskich...
            • Gość: Pati Re: Ostatni seans filmowy - przykre:((((( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.05, 16:43
              Może Ty hihi otwierasz kina!!! Nie wiem, co sobie w tej główce ubzdurałeś/aś
              ale mylisz pewne kwestie to co komu się podoba z tym gdzie ktoś jest
              zatrudniony. Po raz kolejny uświadamiam Tobie że nie jestem pracownikiem Alfa.
              Tylko czy Ty jesteś w stanie to zrozumieć:))) Nie sądzę!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka