Dodaj do ulubionych

10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: 10.10.97.* 24.09.02, 10:22
10.000 niedlugo stuknie olsztynskiemu forum czy redakcja przygotowala sie
nalezycie do tego faktu???jakies plyty koszulki dla pierwszych 100 osob ktore
przekrocza magiczne 10.000? A moze wycieczka do redakcji? Kto z Was chcialby
zobaczyc jak pracuja dziennikarze?

Obserwuj wątek
    • Gość: Oleslaw Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.sgh.waw.pl 25.09.02, 12:18
      Redakcja strzelila o nas artykul:>
    • Gość: pioter Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 26.09.02, 06:33
      Piekny artykuł, czuję się wzruszony ;'), szczególnie że historia została
      zobrazowana moim wątkiem ... Ach, ta skromność ... Poza tym dowiedziałem się
      wielu ciekawych rzeczy - jestem znany zawsze jako miłośnik Garfielda (cóż,
      napiszcie dowolny watek a ja w odpowiedzi tylko jedno - "Garfield"), Detritusa
      nie da się scharakteryzować - no bo wiadomo, od niedawno minionej soboty nie ma
      już chłopa :))), jd powinniśmy przechrzcić na "Platon z Likus" bądź "Sokrates
      znad Długiego", Eda zgłosić w trybie natychmiastowym jako kandydata na prawą
      rękę Konopczyny, rita - lustrzane odbicie jd (ciekawe, od pasa w górę czy w
      dół?), a Oleslaw jest oddany sprawie .... I nie powinniśmy milczeć, bo katujemy
      ratuszowych urzędasów ... :-D
      A toja77 to ma wyobraźnię - ja w charakterze dziadka? Zresztą - może nie wiem o
      wszystkim? Idę poważnie porozmawiać z synem ... ;-)
      • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 27.09.02, 22:27
        No więc o czym będziesz rozmawiał z synem, ciekawa jestem rozmowy ojca z synem,
        jak wygląda, czy bierzesz do ręki pas.
        • Gość: Fredek Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neue-westfaelische.de 30.09.02, 16:52
          Czesc ...

Mozna ten artykul jeszcze gdzies przeczytac ?
          Albo ma ktos jeszcze ten egzemplarz gazety i rzuci na scanner ...

Dzieki
    • Gość: pioter Rozmowa z synem IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 01.10.02, 06:53
      Droga Rito - pas??? Gdyby się okazało, ze jestem dziadkiem, to cóż winny byłby
      mój syn? Na pewno ta zołza by go omotała, uśpiła jego czujność, terroryzowała
      psychicznie żądając dowodu miłości, podstępami ściągając na grzeszną drogę ...
      Za co ja miałbym tu winić mojego kochanego, skrzywdzonego synka? ;o)
      • Gość: rita Re: Rozmowa z synem IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 01.10.02, 22:55
        Piotr, czy ty jesteś taki nieczynny dziadek, który nie umie się cieszyć
        wnuczkiem, czy wnuczką, bo tego nie wiem i czy tak nie lubisz swojej synowej,
        że tak piszesz. Jeżeli mówi się A to trzeba powiedzieć B. Więc jak zacząłeś
        mówić, że idziesz z synem porozmawiać, to skończ fabułę i powiedz o czym
        miałeś rozmawiać, może ci się ulży . Może twoje serce nie zgnije całkowicie do
        tej napewno pięknej , mądrej synowej.
        • Gość: pioter Re: Rozmowa z synem IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 02.10.02, 06:37
          Rito, oczywiście że znam swoją synową, ostatnio nawet widziałem jak był robiony
          dla niej zakup - piękny pierścionek (na straganie na jarmarku. Cudownie
          błyszczące aluminium + najwyższej próby barwione plastikowe oczko). Ale jeszcze
          daje synowi czas do namysłu, przecież to dopiero IV klasa, a w tym wieku synowe
          zmieniają się średnio raz na kwartał :-) Aczkolwiek przy obecnym postępie
          cywilizacyjnym nie wykluczam, że mógłbym zostać jednym z najmłodszych dziadków
          świata - i właśnie tej perspektywy dotyczyła moja rozmowa z synem. Zaklinał
          się, że jak do tej pory najbardziej intymnym kontaktem z wybranką serca było
          wspólne jedzenie waty z jednego patyka.
          • Gość: rita Re: Rozmowa z synem IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 22:01
            Jak te czasy się zmieniają. Tak wcześnie zaczynają, myślę , że jescze możesz
            stać się najmłodszym dziadkiem świata, dobrze rokuje twój syn, a i synowa
            szybka, masz duże szanse. Czy to po ,na razie nieczynnym dziadku takie zapędy.
            • Gość: rita Re: Rozmowa z synem IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 02.10.02, 23:03
              Nieczynny dziadek - jakie trafne okreslenie, przyznasz.
              • Gość: pioter Re: Rozmowa z synem IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 03.10.02, 09:56
                Lepsze by było - potencjalny dziadek.
                • Gość: rita Re: Rozmowa z synem IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 03.10.02, 21:23
                  Gość portalu: pioter napisał(a):

> Lepsze by było - potencjalny dziadek.
                  Nie , właśnie, że nie , nieczynny dziadek to ten, który jest już przygotowany
                  do tej roli i czeka na moment, a latka szubko biegą.
                  • Gość: pioter Re: Rozmowa z synem IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 04.10.02, 06:46
                    No dobra, niech będzie nieczynny dziadek. A teraz może pogadamy o nieczynnej
                    mamie - to dobre określenie czy nie? ;)
                    • Gość: rita Re: Rozmowa z synem IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.10.02, 21:18
                      Którą to masz na mysli nieczynną mamę ?
                      • Gość: rita Re: Rozmowa z synem IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.10.02, 22:39
                        Sama sobie odpowiem - tak jest Piotr, to bardziej pasuje do mnie , nieczynna
                        mama, już bez żadnego wpływu na dziewczynki.
                        • Gość: pioter Re: Rozmowa z synem IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 05.10.02, 06:37
                          Co to zanczy "już bez żadnego wpływu na dziewczynki"? Rozważam mozliwości:
                          - w Twojej rodzinie są sami chłopcy, a Ty jesteś wyjątkiem potwierdzającym
                          regułę ;)
                          - jestem tak stary, że dziewczynki już na mnie nie reagują, najwyżej chcą
                          przeprowadzić przez ulicę ;)
                          - kobiety nie ulegają żadnym wpływom, szczególnie parające się polityką ;)))
                          - inne możliwości, które aktualnie nie wpadły mi do głowy. ;)
                          Który wariant mam brać pod uwagę? ;)))
                          • Gość: rita Re: Rozmowa z synem IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.10.02, 17:17
                            Piotr - trochę gmatwasz mi zycie i nie wiem o co ci chodzi w ostatnim poście,
                            nie jestem tak inteligentna jak myslisz, musimy skończyć z tym nieczynnym
                            dziadkiem i nieczynną matką, mozemy się wplatać w pajęczyne.
                            Czy ty dobrze śpisz, 6.oo to środek nocy.
                            • Gość: pioter Re: Rozmowa z synem IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 05.10.02, 17:25
                              Niby i środek nocy, ale o 6:00 inni śpią i mam całe łącze dla siebie!
                            • Gość: pioter Re: Rozmowa z synem IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 05.10.02, 17:26
                              Co do gmatwania życia - Boże broń, nie chciałem .... Ale już tak jest, że
                              czasem u mnie palce szybciej dają po klwaiaturze niż zdążę pomyśleć. Potem sam
                              myślę - o co do cholery mi chodziło? ;o)
                              • Gość: rita Re: Rozmowa z synem IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.10.02, 17:41
                                no o co ?
                • Gość: MrInx Re: Rozmowa z synem IP: *.tvk.tpsa.pl 06.10.02, 16:43
                  potencjalny dziadek, to dziadek, któremu potencja dopisuje
    • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 05.10.02, 17:59
      Piort, co ty robisz cały dzień na internecie 6.00, 15, 17, 23.00.
      • Gość: pioter Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 06.10.02, 06:35
        Fiu, fiu .... Rita, a czy Ty aby przypadkiem nie pracujesz w UOP? CIA? MI5?
        Rozpracowałaś mnie bezbłędnie - cały dzień przed kompem ... ;o)
        Tak naprawdę to siedzę w sieci rano przed pracą - bo jak już pisałem, całe
        łącze mam wtedy dla siebie, i wieczorem - jak wrócę. Ostatnio było trochę
        częściej w innych godzinach, ale to z powodu grypki i przymusowego pobytu w
        domu. :o(
        • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 06.10.02, 16:30
          ale dziś jest niedziela i nie widzę byś siedział na sieci.
    • Gość: ZOBACZ Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.uwm.edu.pl 06.10.02, 11:49
      Nie macie o czym pisać ludzie.Zamiast zająć się sprawami własnymi to
      wciskacie nos w cudze.Wyluzujcie troche.!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 06.10.02, 14:59
        Gość portalu: ZOBACZ napisał(a):

> Nie macie o czym pisać ludzie.Zamiast zająć się sprawami własnymi to
        > wciskacie nos w cudze.Wyluzujcie troche.!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        Zobacz jak sam się wcisnąłeś, czy nie widzisz awojego błędu. Kup sobie gume do
        żucia lub dobre winko i wyluzuj sie ty. I tylko tyle masz do powiedzenia,
        wstydz się. Sam stwarzasz zamęt.
        • Gość: pioter Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 07.10.02, 06:45
          Wsadzamy we własne. Co to, już chłop z kobietą sobie pogadać nie mogą. Poza tym
          czuję się wyluzowany ... :o)
          Niby niedziela, ale zawsze staram się gdzieś wypaść z rodziną na weekend, więc
          w ciągu dnia mnie nie ma. :-)))
          • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.10.02, 23:08
            Może ZOBACZ to kochający inaczej.
            Piotrek, a w jakiej dzielnicy Olsztyna mieszkasz ?
            Jak mozna wyjeżdzać w take zimno. Nie lepiej grzać ognisko domowe w domu, tak
            przyjemnie, cieplutko, komputerek, telewizorek i dwie suki rozłozone leniwie.
            Więcej szczęścia nie potrzba. Masz zwierzątka w domu.
    • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 07.10.02, 23:26
      dzień dobry, jest 08.10.02 godz 6.33 - pora napisać kilka poscików.
      Zrób sobie poranną kawkę i pisz.
    • suu Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.10.02, 23:42
      Gość portalu: skl napisał(a):

> 10.000 niedlugo stuknie olsztynskiemu forum czy redakcja przygotowala sie
      > nalezycie do tego faktu???jakies plyty koszulki dla pierwszych 100 osob ktore
      > przekrocza magiczne 10.000? A moze wycieczka do redakcji? Kto z Was chcialby
      > zobaczyc jak pracuja dziennikarze?

chciałabym zobaczyć ,jak pracują..da się coś zrobić?;-))..pozdrowienia dla
      dziadków...mamusiów..itp.;-)
      >
      • Gość: pioter Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 08.10.02, 06:50
        Proszę bardzo, choć z kilkuminutowym opóźnieniem! :o)
        Nie mieszkam w Olsztynie, choć spedzam w nim 2/3 swojego dnia - oczywiście z
        racji pracy. Codziennie prygam 40 km, aby rano wejść do swojego biura, odpalić
        kompa i przemaglowac paru nieszczęśników, czego też wczoraj dokonali. A potem -
        albo stukam coś na miejscu, albo wyruszam w Polskę! Aha, siedzibę firmy mam na
        Zatorzu. W domu mam jak już wiesz syna i jedno oswojone zwierzątko - ż... :o)))
        Poza tym ze 3 pajaczki, kilka rybików w łazience. I to chyba wszystko.
        To maoże na początek tyle o sobie. Rewanżyk? :o)
        • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.10.02, 22:15
          Miłego dnia, z ranka ci życzę i dobrej kawy i szerokiej drogi.
          09.10.02 godz. 6.34
          • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 08.10.02, 22:46
            Ciężko o rewanż, kiedy cała ja, jestem w innym wątku, czy to nie ty napisałeś ,
            że jestem odbiciem jd w lustrze, w/g mnie trafiłes w dziesiątkę.
            Napiszę ci w skrócie, że jestem nieczynną matka dwóch córek, które są
            pełnoletnie ale jeszcze na moim utrzymaniu, stąd ta nieczynna matka.
            Jezeli cokolwiek więcej chcesz wiedzieć o mnie musisz zdobyć się na czas i
            przeczytać to i owo.
            Wolałabym abyś ty pisał o sobie i o żonie i o synie. Bardzo jestem ciekawa w
            jakiej miejscowości mieszkasz. Ja mieszkalam przy starym dworcu autobusowym w
            Olsztynie i znałam ze słuchu wiele miejscowości. No i zwierzatko, ciekawe jakie
            to.
            Dojezdzając do pracy 40 km, to kawał drogi, jak ci się to opłaca.
            • Gość: pioter Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 09.10.02, 06:41
              Dzięki za życzonka, tylko że piję ziółka, nie kawę (grypa - to co z niej
              zostało).
              Dojeżdżam z Ostródy. Jak mi się to opłaca - hmmm, pomyśl! Podpowiem, że jeżdżę
              samochodem.
              Dwie dorosłe córki? Ho, ho, ale na utrzymaniu? Co studiują? Jak powiesz, że
              marketing i zarządzanie, to mdleję. I proszę mi nie wzywać karetki. ;o)
              O sobie tak jak i ty mówić mi się raczej nie chce. To takie ....... eeeeee
              eeeeeee ....... eeeeeee ..... eeeeeeee ....... trudne. Znacznie łatwiej jest
              słuchać o kimś, niż opowiadać o sobie. Tym bardziej, że zawsze chcemy
              przedstawić siebie jako naj. A po co kłamać? ;o)
              • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 21:21
                A odpowiedz na zadane pytania to co - może uda ci się jeszcze przed zaśnięciem.
    • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 09.10.02, 22:44
      Kto wcześnie wstaje temu Pan Bóg daje
      jest 6.40 , daty nie podaję bo uzmysławiam sobie , że już o jeden dzień jestem
      starsza.
      Piotr, daję glowę, że wszystko o mnie wiesz i tylko tak udajesz, nie mogę się
      ciągle powtarzać ale ku twojej radości, żebyś nie musiał wzywać pogotowia to ci
      powiem , że jedna studiuje architekturę, a druga polonistykę.
      Lepiej się już czujesz :-)
      Ostróda to piękne miasto, byłam tam na obozie i grałam na kortach położonych
      tuż przy jeziorze. Proszę pisz o sobie i co masz z marketingiem i zarządzaniem,
      że tak żle działa na ciebie. :-0
      • Gość: pioter Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 10.10.02, 06:51
        A skąd niby mam coś o Tobie wiedzieć? Starałam się w "Who is Who", ale "Rita"
        nie występuje. Tak więc wiedzę o Tobie posiadam tylko z forumowych postów, a tu
        jesteś bardzo skąpa w udzielaniu informacji o sobie.
        Korty, o których napisałaś, to oczywiście "Sokół" koło "panoramy". Ja tam w
        sezonie z kumplem grywam bardzo często - raz, ze najlepiej w Ostródzie
        położone, dwa - przystępna cena (12 zł/h), trzy - porządna jeszcze
        nawierzchnia. Jedynym minusem jest to, ze wieczorem tak koło 18-19 niesamowicie
        atakują meszki - nie pomaga nawet bieganie. Pewnego razu po powrocie do domu
        naliczyłem ponad 20 śladów ugryzieńia - nie muszę chyba dodawać, co robiłem
        przez następne kilka dni.
        Co do marketingu i zarządzania - bo wszyscy ostatnio się pchają na ten
        kierunek, tak że niedlugo w Polsce bedziemy tylko zarządzani i marketingo-
        manipulowani. Cieszy mnie szczególnie filologia polska u jednej z córek - moja
        zona jest po UMK, a ja jestem niedoszłym polonistą (zrezygnowałem w trakcie).
        Oczywiście obecnie uzupełniam wiedzę - zgadnij, na jakim kierunku? :o)))
        • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.10.02, 20:50
          Zauwazyłam, że coraz pózniej wstajesz i nie mogę trafić z godziną.
          Zgaduję - marketing i zarzadzanie
          • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.10.02, 22:44
            6.50
            Wcale się nie dziwię, ze zrezygnowałeś z polonistyki, kawał nauki, widzę to po
            mojej córce, jest na II roku UJ i od rana do nocy , ciągle czyta, wiadomości ma
            takie, że nie wiem czy sięgam jej do kostek. Pochłania książki jedną za drugą.
            Wybrala sobie obcję fantastyki.
            No to co teraz ty studiujesz i w jakiej firmie pracujesz, że starcza ci czasu
            na naukę. Co to znaczy UMK i gdzie teraz żona pracuje. Każdy mi mówi, że po
            polonistyce nie ma pracy, ale jak czytalam w Newswiku pisali - kończ studia a i
            tak będziesz pracować w innym zawodzie.
            Czy masz w pracy komputer z siecią i czy go używasz.
            Czy specjalnie wstajesz wczesnie by być na sieci i czy tym włączaniem komputera
            nie budzisz całego domu. Jeszcze zostało pytanie bez odpowiedzi jakie zwierze
            trzymasz w domu.
          • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 10.10.02, 22:45
            Szczęsliwej drogi już czas
            mapę życia w sercu masz..... ;-)
            • Gość: pioter Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 11.10.02, 06:21
              No to dziś trochę wcześniej!
              Oczywiście, że marketing i zarządzanie. Ale wybrałem specjalność - informatyka
              w zarządzaniu, więc da się jeszcze jakoś przełknąć. Jak to godzę z pracą?
              Ciężko, ale jakoś trzeba. Oczywiście studiuję zaocznie, inaczej by się nie dało.
              Rodzinki rano nie budzę, bo komp jest w oddzielnym pokoju, tzw. gabinecie. Nie
              myśl oczywiście że wygląda ów gabinet jak u Blake'a Carringtona, ot mały
              (2,5x2) biurko komputerowe i szafy na książki. W domu jak zapewne zuważyłaś mam
              modem kablowy (tel. kablowa), w pracy oczywiście modem, ale korzystam
              niezmiernie rzadko, bo są bilingi i muszę nie przeginać z połączeniami.
              Żona skończyła UMK czyli Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu. Ja też tam
              byłem, tylko jak już pisałem - zrezygnowałem, bo stwierdziłem, ze jednak
              polonistyka to nie jest to, co tygryski lubią najbardziej. A żona obecnie uczy
              polskiego w podstawówce.
              Jaki zwierzątko (nie zwierzę!) - no domyśl się. Podpowiadam - czasem na mnie
              warczy, czasem mruczy. Lubię, jak przebywa w kuchni, cieszy się, jak przychodzę
              z pracy i lubi to okazać już w drzwiach. No i co? ;o)))
            • Gość: pioter Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 11.10.02, 06:22
              Jesteś jak
              młody ptak ...
        • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.10.02, 23:12
          wiem - mrówka faraona - lubi przebywać w kuchni i pewnie też cieszy się z twego
          przybycia.
    • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 11.10.02, 23:07
      Piotr wybacz mi, miałam zły dzień i bardzo malo czasu.
      • Gość: jd Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 11.10.02, 23:12
        Piotr, nie możesz jej nie wybaczyć.
        • Gość: pioter Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 11.10.02, 23:30
          Oczywiście, ze Jej wybaczam. Aczkolwiek pod jednym warunkiem - że nie przyjdzie
          do mnie Resich-Modlińska z bukietem kwiatów i kamerą! :o)))
          • Gość: jd Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 12.10.02, 10:57
            Tak, rita, powstrzymaj się i nie wysyłaj do niego Alicji Resich-Modlińskiej.
            • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.10.02, 17:18
              ha, ha, ha :-)
              Ponoć jest taka cnota jak cierpliwość Piotrze.
              • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.10.02, 20:51
                Oj, bardzo cięzko będzie mi zgadnąć jakie to zwierzątko, po długim jak
                widziałes rozmyśleniu stwierdzam z całą stnowczością, że to będzie pies,
                chociaż mruczy. Szczególnie to mruczenie naprowadziło mnie na slad. Teraz muszę
                zgadywać czy to pies czy suka. Metodą dedukcji będzie to suka, bo kto jak
                kobieta cieszy się przyjściem do domu pana.
              • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.10.02, 20:55
                Piotr - przestrzegam ciebie przed dostępem do sieci twojej żony. Właśnie miałam
                klopoty w domu, wszyscy twierdzą, że zaniedbuję dom i chyba mają rację.
                A dlaczego studiowaliscie w Toruniu i czy twój syn ma jakieś zajęcia dodatkowe,
                oprócz dziewczynek.
                • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 12.10.02, 23:06
                  Śpij kochanie , śpij ...................
                  Dzis jest niedziela hura !
                  • Gość: pioter Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 13.10.02, 09:14
                    Rito, to nie jest pies. Aczkolwiek powiem Ci, że w ostatnim zdaniu dotknęłaś
                    istoty sprawy. ;o)
                    Dlaczego Toruń ? Bo tam był (i jest nadal) najwyższy poziom nauczania. Po
                    prostu.
                    Syn oczywiście oprócz szkoły zajmuje się też zdecydowanie piłką nożną - jeździ
                    na turnieje, jest podporą klasowej drużyny. Ma nadzieję, że kiedyś uratuje
                    Polskę przed kolejnymi międzynarodowymi kompromitacjami na zielonej murawce.
                    Hura, dziś faktycznie jest niedziela!
    • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.10.02, 18:30
      Kot czy kotka. Mój kot był na pierwszym miejscu listy internetowej , oczywiście
      zdjęć. Głosowli internauci. Kot miał na imię Korwin od JKM i był
      nieodpowiedzialny jak znany przywodca dlatego oddaliśmy go innym. Zachowywał
      się jak skunks.

Piotr - coś taki głupi wątek zaczął o mieczu....
      • Gość: pioter Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 13.10.02, 20:24
        Nie, nie kot, choć często zachowuje się jak kot - szczególnie chodzi mi o to
        wieczorne wskakiwanie do mnie do łóżka, by się przytulić i ... pomruczeć ;o)))
        Ten wątek to nie ja zacząłem - jakiś fajansiarz posłużył się moim nickiem. Ode
        mnie posty przychodzą z adresu: osd.vectranet.pl.
        • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.10.02, 20:28
          Czy to aby napewno zwierzatko, musisz juz zdradić tajemnicę - czekam
    • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.10.02, 20:54
      przeciez siedzisz przy komputerze, co z tym zwierzakiem.
    • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.10.02, 21:05
      Piotrek, proszę cię nie denerwuj się , znam ten ból , a ty jako męzczyzna
      poradzisz sobie.
    • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.10.02, 21:15
      A wiesz co w tym najgorsze, że przyszla do mnie kuzyneczka i chcałam jej
      pokazać jakie fajne jest forum. I pierwsze co nam się ukazolo to ów feralny
      wątek. Mowię do niej - patrz Pioter załozył watek. Ona się tak patrzy , czyta i
      mowi - przeciez to się pisze przez ch. Trochę się dziwiłam i odpowiedzialam, że
      na sieci wszystkie błędy dozwolone. Otworzyłam ten watek , przeczytałam w
      pospiechu i skojarzyłam sobie z opowiadaniem Grudzinskiego, o zdradzającej
      żonie, którą mąż mieczem rozciął na pół, tragiczna opowieść, ale piękna o
      malarzu. Coś mi nie odpowiadało w tym wszystkim i naprowadziłam ją na inne
      wątki. Cały czas myslałam jak to się mogło stać. Odebrałam to rozrywkowo i
      bardzo śmiesznie.
    • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 13.10.02, 21:59
      Minął 13-ty dzień pażdziernika, zwal wszystko na 13
      Jest 6.15 14 dzień pażdzeienkia
      Jeśli się nie odezwiesz - zabiję cię postami.
      • Gość: pioter Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 14.10.02, 05:37
        No to tym razem wcześniej!
        Tak, to jest zwierzątko. Z punktu widzenia biologii ... ;o)
        Groźba zabicia mnie postami poskutkowała - będę wysyłał choćby i puste, bo
        jeszcze dni me się nie spełniły. I nie mam ochoty przeżywać:
        "I kiedy przyjdą nocą
        klawiaturą w drzwi załomocą
        Przy kompie ty stań, żona i dzieci
        błyskawicznie zaloguj się do sieci
        Nie pal za soba mostów
        Wyślij masę postów!"
        Pana poetę z nazwiskiem na B. bardzo proszę o wybaczenie inspiracji tego
        żałosnego limeryku jego twórczością.
        • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.10.02, 21:43
          Czyli na ciebie trzeba grozbą i siłą. Uderz w stół a nozyce się odezwą.
          Ale musisz przyznać, moje wydarzenie było zabawne. Chwalę się forum, a tu taki
          watek, pierwszy. Jak ja mogłam wygladać i co sobie pomyslała to jej.
          Moja wyobrażnia była całkiem inna niż tego fałszywca.
          Madrygał żałobny to opowiadanie Herlinga o zabójstwie wiarolomnej żony, zwłoki
          jej rozplatał krótkim mieczem od krocza do szyi, zilustrowane to bylo grafiką,
          więc nie dziw się że tak szybko skojarzyłam z tą ksiązką. Ja równiez przezyłam
          szok po dokladnym przeczytaniu watku.
          Ale co przeszlo mineło i nie wróci, chyba że masz jakiś wrogów na forum.

Czy ty mi powiesz o tym zwierzadku, czy muszę czytać poprzednie posty by zacząć
          dedukować.
          • Gość: pioter Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 14.10.02, 22:02
            No to piękne masz skojarzenia, jakże poetyckie i uczuciowe ... ;o)
            Tak, od początku. Nie po to się wysilam i naprowadzam Cię na dedukcyjne
            ścieżki, by teraz wywalić, ot tak, kawę na ławę.
            Pzdr
            • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.10.02, 22:26
              popracuję nad tym, a tymczasem idz spać. Rano trzeba wstać
              Bronisz się na forum fantastycznie i cieszę się , że pomaga ci jd.
              • Gość: pioter Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 14.10.02, 22:32
                Do spania to jeszcze daleko. A jeśli chodzi o scisłość, to ja coś tam wtrąciłem
                jd i jest mi bardzo miło, ze tak sympatycznie to przyjął. Dlaczego? Ten
                dwuliterowy nick to już legenda, a co będzie za parę lat?
                • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.10.02, 22:48
                  strasznie gadatliwe dziś bylo forum, zrobiłes furrorę i ozywiłeś zabawę.
                  A jak twój syn ma na imię, powinnam znać imię przyszłego sławnego piłkarza.
                  Dobrego ma trenera czy instruktora i czy żona jest też zaangazowana w sportowe
                  życie dziecka. Nie znam się na treningach piłkarskich, ale chyba możecie iść do
                  sali gimnastycznej i trochę pokopać.
                  • Gość: pioter Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 14.10.02, 23:02
                    Na razie nie zdradze, coby nie zapeszyć. Z tym kopaniem to nie za bardzo, bo:
                    primo - wiecznie nie mam czasu, secundo - wybudowali co prawda kilka hal z
                    podatków miejskich "dla obywateli miasta", ale spróbuj sie dostać jako osoba
                    tzw. niezrzeszona. Życze sukcesu.
                    Oczywiście, zona się angażuje. Zdecydowanie nawet bardziej ode mnie.
                    • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.10.02, 23:07
                      ja prosta kobiecina zapytuję się ciebie , dlaczego nie idziesz spać, czyś
                      chory, czy masz wolne, czy tak się poswięcasz dla kompu...
                      To ja tu wszystkich usypiałam, ale ty dzisiaj jesteś niepokorny.
                      Czy Edi chory, coś kaszlał przy poscie.
                      • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.10.02, 23:14
                        wiem - mrówka faraona - lubi przebywać w kuchni i pewnie cieszy się jak
                        przychodzisz.
                        • Gość: pioter Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 14.10.02, 23:20
                          1. Siedzę, bo właśnie wróciłem z pracy i musze to i owo na jutro przygotować.
                          Właśnie skończyłem.
                          2. Zgaduj dalej ... ;o)
                        • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.10.02, 23:28
                          muszę cię opuścić, to ja jutro wczesniej wstaję od ciebie, mam obudzić córkę o
                          5.30.
                          Post na jutro
                          Wstawaj szkoda dnia jest 6.59
                      • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 14.10.02, 23:20
                        jesli nie to - papuga, ponoć może szczekać jak się ją nauczy, w kuchni też
                        przebywa.
                        nie przypuszcza aby te ślizgacze z łazienki wychodziły ci na przywitanie. One
                        nie lubią się witać, najczęściej uciekają.

może ten co zawija w sreberka, no jak mu ...... zapytaj się syna .
                        • Gość: pioter Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 14.10.02, 23:34
                          1. Dobrej nocy!
                          2. Zimno, oj zimno .... A już w jednym poście było gorąco! ;o)
                          • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.10.02, 23:08
                            Dzień dobry !
                            Wstawaj śpiochu, pora do pracy !
                            Hej ho, hej ho do pracy by się szło
                            hej ho, hej ho, hej ho .... :-)
    • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 15.10.02, 23:04
      Wiesz ile snu musialam sobie zabrać czytając powtórnie tyle postów i nic, bez
      skutku. Musisz mi podać jakieś namiary na tego zwierza, bo dojdę do następnych
      10.000 postów i mogę nie zgadnąć. Jak nie powiesz wypuszę z klatki tygrysa na
      ciebie.
      Pokonaleś mnie wczoraj na sieci, co cię wzieło na tak długie siedzenie - coś
      musialo się u ciebie wydarzyć.
      Piotr - nie zapomnij iść na spotkanie forumowiczów, będzie fajnie.
      • Gość: pioter Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 16.10.02, 07:02
        Oj, ale się ze mna droczysz. Doskonale wiesz, co to za zwierzątko na "ż" i
        jeszcze trzy litery, ale idziesz w zaparte. Cóż, ja też.
        Siedziałem, bo miałem robótkę na rano, zresztą u mnie siedzenie w necie do 1-2
        rano to nic nadzwyczajnego. Forum zostawiam sobie tylko przeważnie na rano, bo
        mi się wtedy milo dzień zaczyna.
        Chętnie by poszedł na spotkanie, ale niestety - mam spotkanie na uczelni.
        • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.10.02, 21:18
          zaskroniec
          • Gość: pioter Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 17.10.02, 21:30
            Nie, ulegnę. Niech bedzie zaskroniec ...
            • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.10.02, 21:32
              nie bądz obojetny
              • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.10.02, 21:50
                pies jest na z - śmieszne
                • Gość: pioter Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 17.10.02, 21:54
                  Wiem, ale psy kocham ponad wszystko - one nigdy nie zdradzą i kochają cię tylko
                  za to, ze jesteś. Kocham wiele stworzeń, ale psy najbardziej ...
                  • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.10.02, 22:03
                    Szczególnie suki są wierne, mam ich dwie.
                    Czyli masz psa - tak
                    Właśnie się zastanawiam , czy ja jestem im wierna czy one mnie
    • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 17.10.02, 22:16
      Piotr - czy ty nie masz jakis wrogów na forum , jak nie miecz to teraz Ostróda
      bee. Powinieneś iść na to spotkanie i się rozmowć, moze wystatczy postawić piwo.
      Na uczelni zrób sobie wagary.
      No to masz tego psa czy nie.
      Człowiek lubiący psy i koty to ponoć dobry człowiek - rita
      • Gość: pioter Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 18.10.02, 21:49
        Post z Ostródą to stara sprawa, tu nie chodzi o wrogość do mnie, tylko animozje
        na tle syndromu ubogiego krewnego pomiędzy Morągiem a Ostródą. Ktoś niechcący
        zapewne odświeżył wątek, więc w poczuciu lokalnego patriotyzmu odpowiedziałem.
        Psa mam, choć nie jest on już ze mną. W tej chwili na pewno pomiędzy aniołkami
        ugania się za kotami. Zresztą jak znam Ziuta jest z tego kupa śmiechu, bo jak
        kot w lewo, to Fox w prawo. Ale nadal jesteśmy razem duchowo i często czuję
        jeszcze, jak od czasu do czasu chodzi u mnie po pokoju. Widocznie tam u góry
        mają czasami chwilową przerwę.
        • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 18.10.02, 22:16
          Piotrek, czy ty żyjesz zdechłym psem a nie widzisz wiele innych psów
          potrzebujących ciepła i dom. Dlaczego nie wezmiesz go do siebie i do rodziny.
          Ja kiedyś mialam taką przygodę, że wychodząc z domu zobaczyłam dużego psa, stał
          i patrzył na mnie. Ten wzrok pamiętam do dziś, taki pokorny i taki żałosny.
          Myślę, nie dam mu jedzenia bo jeszcze się przyzwyczai i nie odejdzie.
          Wioeczorem patrzę on dalej stoi i trzeba nie mić sumienia by nie zaprowadzić go
          do domu . Na dodatek nie umiał chodzić po schodch ( mam śliskie lastrikowe i
          wypastowane) i musiałam go wnosić na rękach na górę. Wdzięczność jego była
          ogromna, kochalam go ogromnie. Okazało się ,że jest to stara suka. Nazwałam go
          Funia i była w gazecie na zdjęciu z córką, a tytuł fotografii był Do serca
          przytul psa. Zdechła pozostawiając dziecko , również suczkę którą nazwałam
          rita, a że jest też kochana to na cześć jej wziełam jej nika.
          • Gość: pioter Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 18.10.02, 22:20
            Nie zdechłym, tylko zmarłym. Wybacz, ale dla mnie to ogromna różnica.
            Niestety, Ziut tyle dla mnie znaczył, że wiem i potrafię wyczuć, że On jest
            cały czas ze mną. Dlatego nie mogę mieć kogoś innego, nie potrafię zrobić Mu
            takiego świństwa. Jeśli tego nie rozumiesz - trudno. Nie każdy musi.
            • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.10.02, 17:08
              nie wiesz ile tracisz i ile byś zyskał nowym psem. Zwierze w rodzinie musi być,
              a nie tylko rozpamietywanie po nim. Że też nie ma na to wpływu twój syn, który
              napewno przytuliłby się do futerka. Taki rezim w domu trzymasz, że nie
              pozwolisz innym dać zaznać takiego szczęścia.
              • Gość: pioter Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 19.10.02, 19:04
                Ziut jest z nami wszystkimi.
                • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.10.02, 20:00
                  Napisz mi o tym Ziucie - nie wierzę by tak go przezywać.
    • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 19.10.02, 20:43
      Piotrze, chcialam ci rowniez podziękować za obronę forumowiczow w pamietnym
      poście, jakoś wczesniej przeoczyłam go i teraz czytając mogę powiedzieć, że
      daliscie czadu z jd.
      • Gość: pioter Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 20.10.02, 08:09
        To jd dał czadu, ja sie tylko skromnie przyłączyłem.
        Fox jest synem rudej spanielicy, ojciec nieznany. Wyszedł z tego ... PON!
        Wszelkie wymiary, kształty uszu, głowy, sierść, jej umaszczenie, wysokość w
        kłębie - zgodne z wzorcem! Jedyna różnica to to, ze PON-y mają pod sierścią
        jeszcze rodzaj puchowej podściółki, Ziutek jej nie ma. Jest kochany, najlepiej
        sprawdza się jako pies - stróż, bo nie ma złodzieja, który by się o niego nie
        potknął (zawsze śpi na środku wybranego przez siebie przejścia). Gdyby opryszek
        był mądry, toby go (dalej nie budząc, potknięcie nie wytrąciłoby Ziuta ze snu)
        przenióśł delikatnie w inne miejsce, ale na pewno każdy widząc o jaką bestię
        się potknął uciekłby gdzie pieprz rośnie. Gdy śpi, można strzelać koło niego z
        armaty, ale niech tylko kuchenny nóż stuknie o deskę lub otworzą się drzwi od
        lodówki ...
        • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.10.02, 15:19
          Piszesz w czasie terażniejszym, czy mam rozumieć że masz tego pasa i że ci nie
          umarł.
          • Gość: pioter Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.osd.vectranet.pl / 10.8.1.* 20.10.02, 19:28
            Jeśli chodzi o ziemski zywaot, to tak, umarł. Ale to nie znaczy, że go nie ma.
            Może ciężko Ci to zrozumieć, ale trudno.
            Skończmy już ten temat.
            • Gość: rita Re: 10.000 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 20.10.02, 19:36
              dobra - uczcijmy to minutą ciszy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka