Dodaj do ulubionych

PO władzę w Poliklinice

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 20:40
Tu nie ma nic dziwnego, PO to klika jak wszystkie inne partie, tylko akurat w
tym wypadku pan Chechłowski się przeliczył. A przecież mógł zapisać się do
PIS, nieprawda?
Obserwuj wątek
    • Gość: akwarium Re: PO władzę w Poliklinice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.05, 20:56
      Oj przeliczył się, przeliczył...
      • Gość: węchowiec A kto czuł PiSmo nosem..? IP: *.olsztyn.mm.pl 06.11.05, 21:07
        Ale ilu się nie przeliczyło i pozapisywali się tam gdzie należy! Polak potrafi!
    • hawa1 Re: PO władzę w Poliklinice 06.11.05, 21:18
      Pan Ch. byl juz we wladzach Polikliniki jako z-ca dyrektora. zostal zwolniony,
      podobnie jak z przedostatniej firmy budowlanej gdzie pelnil role prezesa
      Wielkim zaskoczeniem byl powrot i to na dyrektora naczelnego. Czy Szatkowski
      sprawdzil kogo tam rekomendowal.
      Teraz grunt sie zapewne pod stopami pali, wiec do partii .Dyrektor Ch. nawet do
      Samoobrony by sie zapisal aby gabinet utrzymac !!!1 Brak przyzwoitosci.
      • bohdand6 Re: PO władzę w Poliklinice 07.11.05, 08:30
        Rok temu pracowałem w olsztyńskiej poliklinice (szpital MSWiA). Zajmowałem się
        tam zamówieniami publicznymi. W roku 2003 otrzymaliśmy 14,5 mln zł a w 2004
        11,5 mln zł z Budżetu Państwa. Pieniądze załatwiał Zbigniew Sobotko i Jerzy
        Dziewulski.
        W zamian wszystkie przetargi na dostawę sprzętu medycznego do szpitala miała
        wygrywać firma CCmed. Dyrektor tej firmy powiedział mi kiedyś ( gdy nie
        chciałem rozstrzygnąć przetargu na ich korzyść) żebym nie wydziwiał, bo oni
        wpłacili Sobotce 10 mln zł a ja mam tylko wykonać odpowiednią robotę. Nie
        zgodziłem się i poinformowałem ABW, następnie Marszałka Sejmu J. Oleksego,
        Prokuraturę Okręgową w Olsztynie a sprawy zaczęło prowadzić CBŚ w Olsztynie.
        Minister MSWiA R. Kalisz zwolnił dyrektora szpitala a na jego miejsce przyszedł
        człowiek , który miał już brud za pazurami – Janusz Chełchowski (gdy on był
        dyrektorem w tym szpitalu zginęło 11 mln zł), następnie zaczęli szukać ludzi,
        którzy mieli potwierdzić, że to ja przyjąłem łapówkę. Nie znaleźli, ale w MSWiA
        utworzono specjalny zespół, który miał mnie załatwić. Straciłem pracę. W Sądzie
        Pracy w Olsztynie po pół roku pozostawania bez pracy przywrócono mnie do pracy
        jednak bez żadnego odszkodowania i wynagrodzenia za czas pozostawania bez
        pracy, a w uzasadnieniu sędzia napisała bagatelizując zasadniczą kwestię
        zwolnienia, tak jakbym to ja był winien całej sytuacji, bo informowałem o
        jakiejś korupcji. Odwołany dyrektor (Bohdan Michniewicz) staje przed
        Rzecznikiem Dyscypliny Finansów Publicznych z zemsty za to, że ujawnił
        przestępcze machinacje.
        Przez ten czas zgromadziłem wiele dowodów i chętnie podzielę się z redakcją jak
        gangsterzy polityczni wykorzystują struktury Państwa do swojej przestępczej
        działalności.
        pozdrawiam
        • Gość: Melkor Re: PO władzę w Poliklinice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 11:23
          Witam, ja tez pracowalem w poliklinice swego czasu, wiekszosc czasu za Pana
          Michniewicza, ktorego bardzo cenie. Po zmianie dyrektora zaczely sie dziac
          dziwne rzeczy. Ludzie zaczeli byc zwalniani bez podstaw, na ich miejsce zaczeli
          przychodzic inni, brani z sufitu - jak np. Pan trener. Wedlug wszystkich bylem
          dobrym pracownikiem, no z wyjatkiem nowego dyrektora.. pod ktorym pracowalem
          miesiac. Moze zwolniono mnie gdyz pracowalem w jednym pokoju z wypowiadajacym
          sie tu specjalista ds. zamowien publicznych ? Z ktorym bardzo sie zzylem..
      • Gość: gość Re: PO władzę w Poliklinice IP: 81.246.17.* 07.11.05, 12:50
        Apel do PiS-u. Zróbcie jak najszybciej porządek w Poliklinice. Szpital to nie
        przechowalnia dla politycznych emerytów.
      • Gość: poliklinika1 Re: PO władzę w Poliklinice IP: *.olsztyn.mm.pl 07.11.05, 18:08
        A cóż jest zaskakujacego w tym, że Pan Chełchowski został dyrektorem naczelnym
        w Poliklinice? I co z tego, że został wcześniej zwolniony? Może ktoś dostrzeże
        również fakt, że dyrektor w krótkim okresie czasu dokonał olbrzymich zmian na
        korzyść pracownika. Dlaczego salowe i pielęgniarki uciekają np. z Wojewódzkiego
        Szpitala Specjalistycznego i z chęcią podejmują pracę w Poliklinice? Zmieniło
        się wynagrodzenie większości pracowników Polikliniki, którzy nie ukywają
        zadowolenia. Jest niewielu pracodawców dbajacych o dobro swoich pracowników.
        Dlaczego dopatrujecie się tylko złego i szukacie. Czy dobra juz nikt nie widzi??
      • Gość: poliklinika1 Re: PO władzę w Poliklinice IP: *.olsztyn.mm.pl 07.11.05, 18:39
        A cóż jest zaskakujacego w tym, że Pan Chełchowski został dyrektorem naczelnym
        w Poliklinice? I co z tego, że został wcześniej zwolniony? Może ktoś dostrzeże
        również fakt, że dyrektor w krótkim okresie czasu dokonał olbrzymich zmian na
        korzyść pracownika. Dlaczego salowe i pielęgniarki uciekają np. z Wojewódzkiego
        Szpitala Specjalistycznego i z chęcią podejmują pracę w Poliklinice? Zmieniło
        się wynagrodzenie większości pracowników Polikliniki, którzy nie ukywają
        zadowolenia. Jest niewielu pracodawców dbajacych o dobro swoich pracowników.
        Dlaczego dopatrujecie się tylko złego i szukacie sensacji. Czy dobra juz nikt
        nie widzi??
        • Gość: hana Re: PO władzę w Poliklinice IP: *.olsztyn.mm.pl 25.09.08, 20:16
          tak ... zgadzam sie dobry dyretor we wszystkim, wynagrodzenia
          wporządku i dba o pracowników!!!!
    • Gość: nick Re: PO władzę w Poliklinice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.05, 23:24
      to chyba nie etyczne ?
      • Gość: węchowiec Re: PO władzę w Poliklinice IP: *.olsztyn.mm.pl 07.11.05, 01:09
        Zdania sa podzielone. Jedni twierdza, że zapisywać sie do samoobrony to
        nieetyczne, a inni - że teraz już można. Chwilowo tam w górze źle widziany jest
        liberalizm. Ale nie wyrzucajcie z szafy kolorowych ciuszków. Jeszcze wrócą i
        się przydadzą, po co potem przepłacać za nowe?
    • Gość: ula Re: PO władzę w Poliklinice IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 07.11.05, 06:28
      żenujące....
      • Gość: sam_sob Re: PO władzę w Poliklinice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 07:34
        Może żenujące, ale pragmatyczne i skuteczne. Taka właśnie jest polityka.
        • robiii Re: PO władzę w Poliklinice 07.11.05, 08:15
          gdziekolwiek się pan jarosław sz. pokaże pojawiają się jakieś niedwuznaczne
          sytuacje. uwzięli się?
          • Gość: gość Re: PO władzę w Poliklinice IP: 81.246.17.* 07.11.05, 12:45
            Jeśli w tę sprawę jest zamieszany p.Jarosław Szostek, to bardzo źle wróży. Ten
            były działacz Unii Wolności zmienia poglądy i pracodawców jak rękawiczki. Za
            jego kadencji w przedsiębiorstwie hotelowym też ciągnie się "smród".
    • Gość: ktosik Re: PO władzę w Poliklinice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 09:46
      nie ma w tym nic dziwnego. punkt widzenia zależy zawsze od punktu siedzenia.
      Pan Ch boi sie o swoj stolek wiec trzyma z silnymi a co co sa z nim i moga mu
      cos zalatwic sa przez niego faworyzowani tak było jest i bedzie i nie zmieni
      tego nawet ponoc radykalny PIS a że szpital ucierpi.... kogo to obchodzi
      • Gość: gość Re: PO władzę w Poliklinice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 14:32
        szpital dzięki pracy pana Sz. zaoszczędził kilka milionów złotych i to jest
        udokumentowane. Nie sa to zadne wymysly - to fakty z którymi się nie dyskutuje.
        Sensacje wywołują tacy jak "bohdan", który wyleciał z roboty za balagan jakiego
        narobił, ale tym zajmuje się obecnie CBŚ i to też fakty.
        a dziennikarzyna - opłacany przez co niektórych, którym pali się koło D....
        pisze na zlecenie bzdury
        • Gość: czytelnik Re: PO władzę w Poliklinice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 14:53
          Czy to ładnie tak samemu się przechwalać ?
        • Gość: sędzia Re: PO władzę w Poliklinice IP: 193.201.167.* 07.11.05, 14:59
          Oj Panie Sz. !!!! I znowu Pana wywalą na zbity pysk, ale Ty jak g...... zawsze
          na wierzch wypłyniesz
          • Gość: xyz Re: PO władzę w Poliklinice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 17:38
            Nie wiem po co te kłótnie poliklinika świadczy usługi zdrowotne dla całej
            społeczności Olsztyna i województwa, w warunkach o których marzą nawet kraje
            b.bogate i jest łakomym kąskiem dla wielu chętnych na władzę i
            stanowisko.Dziwny zbieg okoliczności, dlaczego artykuł nie ukazał się we
            wrześniu jak pan dyrektor wstąpił do PO, a dopiero teraz? Trzeba mu dokopać,
            ale nikt nie bierze pod uwagę tego, że jest dobrym i kompetentnym dyrektorem,
            zna się na tym co robi,siedzi w pracy po godzinach, żeby wszystko grało jak w
            zegarku,jest b.wymagający, ale to wszystko dla dobra firmy,pacjentów i nas
            pracowników.Dyrektor wydaje decyzje dotyczące obsady stanowisk , czy okażą się
            trafne pokaże czas,nie można skreślać człowieka za przeszłość. A pan, panie
            Bohdanie niech pan przestanie już mącicić, już czas przestać oczerniać
            ludzi.
            • Gość: vic Re: PO władzę w Poliklinice IP: *.proxyplus.cz / *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.05, 18:16
              Trzeba zaczącząć od tego,że obecny Pan Dyrektor był przez wiele lat budowniczym
              Polikliniki.Tak był zajęty(po godzinach),że wybudował przy okazji dla siebie
              dom o pow.400m/2. Pracowity chłop?????
            • bohdand6 Re: PO władzę w Poliklinice 08.11.05, 08:00
              a ty człowieku xyz pokaż trochę odwagi osobistej i zaloguj się pod prawdziwym
              imieniem, a wówczas będziemy mogli podyskutować kto ma rację i czy to co piszę
              jest tylko oczernianiem ludzi czy bezczelny przekręt.
    • Gość: olsztyniak Re: PO władzę w Poliklinice IP: 193.201.167.* 07.11.05, 14:10
      Proponuję przyjrzeć się bliżej osobie Pana Szostka nazywanego swego
      czasu "Mistrzem Świata w długich rozmowach telefonicznych na cudzy rachunek".
      Posiada on dwie zasadnicze cechy: dobre pierwsze wrażenie i robienie dużej kupy
      tam gdzie aktualnie siedzi.Proponuję przejrzeć archiwalne wydania GO i GW. Oto
      kilka faktów z bogatej kariery Pana Szostka:
      * Na początku lat 90-tych był dyrektorem Warm-Mazurskiej Agencji Rozwoju
      Regionalnego- wyleciał z hukiem w atmosferze dużego smrodu-nie dali mu nawet
      dojść do głosu na walnym zgromadzeniu, bo chciał upaprać innych
      * Walka ochroniarzy o Dom Handlowy "U Tomka" - próbowal na siłę przejąć dobrze
      prosperujący lokal
      * Kolejna afera to walka o kontrakty agencji modelek w tym jego i jego żony-
      był spory skandal, bo na chama chciał się załapać
      * Sędzia i działacz piłkarski-jak wywalili go z pierwszej ligi to poszedł z
      donosami na innych sedziów . Pamiętacie jak obiecywał ratować STOMIL - a jak
      doszedł do władzy to tylko biurka przestawiał, bo wszędzie go gonili
      * Jako zwolennik tymińskiego próbował zostać posłem z ramienia UW , udawał że
      działa, ale jak się poznano na nim to było pa.......itd
      Gdzie wdepnie tam zawsze jedno po nim zostaje - duży smród i
      kupa .......współczuję Poliklinice
    • Gość: XYZ Poliklinika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.11.05, 17:48
      Nie wiem po co te kłótnie poliklinika świadczy usługi zdrowotne dla całej
      społeczności Olsztyna i województwa, w warunkach o których marzą nawet kraje
      b.bogate i jest łakomym kąskiem dla wielu chętnych na władzę i
      stanowisko.Dziwny zbieg okoliczności, dlaczego artykuł nie ukazał się we
      wrześniu jak pan dyrektor wstąpił do PO, a dopiero teraz? Trzeba mu dokopać,
      ale nikt nie bierze pod uwagę tego, że jest dobrym i kompetentnym dyrektorem,
      zna się na tym co robi,siedzi w pracy po godzinach, żeby wszystko grało jak w
      zegarku,jest b.wymagający, ale to wszystko dla dobra firmy,pacjentów i nas
      pracowników.Dyrektor wydaje decyzje dotyczące obsady stanowisk , czy okażą się
      trafne pokaże czas,nie można skreślać człowieka za przeszłość. A pan, panie
      Bohdanie niech pan przestanie już mącicić, już czas przestać oczerniać
      • Gość: on Re: Poliklinika IP: *.olsztyn.mm.pl 25.09.08, 20:14
        dyrektor siedzi po godzinach ale dla prywatnej przyjemności!!!
        gdzieś ten swój harem kobitek musi obskoczyć... też bym skorzystał!
        ale fałszywiec bierze sam... oprócz tego fajne fury ma na
        podjeździe w domu, nissanik do pracy a w chacie lux woziki!!! chyba
        nie za wynagrodzenie ze szpitala??? "fajne te firmy medyczne i nie
        tylko..."
    • Gość: aaa Re: PO władzę w Poliklinice IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.05, 15:09
      dlaczego tylko czytelnicy potrafia narzekać? czy osoby które zajmują
      eksponowane stanowiska muszą być zawsze pod obstrzałem zazdrośników, którzy nie
      robiąc nic żadają wiele? przyjrzyjcie sie Państwo na dobre strony pracy obu
      Panów. Pracownicy szpitala nie zarabiają źle, jakość świadczonych usług jest na
      dobrym poziomie, szpital sie ciągle rozbudowuje, modernizuje itp. Uwazam ze
      dyrektor Szostek jest wymagającym człowiekiem ale taki własnie powinien być
      dyrektor bo to podnosi jakość szpitala. i przestańcie narzekac a weźcie sie do
      uczciwej pracy
      • Gość: TKM Re: PO władzę w Poliklinice IP: *.olsztyn.mm.pl 08.11.05, 15:33
        Ale my musimy, własnie teraz! Bo kiedy? Przecież to Teraz K.... My!
      • Gość: sędzia Re: PO władzę w Poliklinice IP: 193.201.167.* 08.11.05, 16:14
        Oj Szostek, Szostek !!!! Przestań w końcu sam się chwalić! Myślisz, że
        czytelnicy są głupi i na tym się nie poznają. Akurat by cię jakiś podwładny
        pochwalił. Obłuda , fałsz i pozoranctwo to twoje cechy.

Ilu pracodawców zmieniłeś (albo raczej ciebie zmienili) w ostatnim 10-
        leciu ??!!! 10??? 15??? Wszyscy byli źli i nieuczciwi ???!!! Nie po prostu
        poznali się na tobie co i czeka cię w Poliklinice.

Czym możesz pochwalić się za ten okres poza aferami i awanturami ????!!!!
        • Gość: widz Re: PO władzę w Poliklinice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.05, 16:22
          zaczyna się walka w po i wajemne wykańczanie, bo zabraklo stanowisk po
          wyborach. A panu J Sz. mozna pogratulowac przyjaciół z partii a najbardziej
          tych, którym pomagał w zdobyciu manadu poselskiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka