Dodaj do ulubionych

salon pielgnacji zwierzat

IP: *.ols.vectranet.pl 24.11.05, 21:19
witam ! chciąłbym założyc salon pielgnacji zwierzat w Olsztynie co o tym
myslicie czy byłoby takie zapotzrebowani? oczekuje opini posiadaczy takowych
pupili pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: swiatowy Re: salon pielgnacji zwierzat IP: *.range81-155.btcentralplus.com 24.11.05, 21:41
      Chyba nawet w W-wie niebylby to zbyt dochodowy interes a moze sprobuj otworzyc
      jakas restouracyjke dla wlascicieli i ich czworonogow
      • luna37 Re: salon pielgnacji zwierzat 24.11.05, 23:39
        albo połącz jedno i drugie:) Wiem że na strzyrzenie psa trzeba się umawiać aż 3
        tygodnie wcześniej...do tych którzy wiedzą jak należy ostrzec psa danej rasy.
        Przyznam się szczerze że gdyby w Olsztynie było coś takiego jak salon piękności
        dla sierściuchów połączony z kafejką i na dodatek z w miarę niskimi
        cenami ...no powiedzmy rozsądnymi...pewnie byłabym w miarę stałym bywalcem.
        • Gość: deise Re: salon pielgnacji zwierzat IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 25.11.05, 08:30
          Luna moze i dobry pomysłz łaczeniem ale wątpie by sanepid pozwolił na cos
          takiego czyli psy stzyzenie obcinanie pasurów oraz jedzenie to raczej nierelane
          pozatym jak to miałoby wygladac? przeciez nie zrobie w jednym pomieszczeniu 2
          przeciwstawnych usług-
          • luna37 Re: salon pielgnacji zwierzat 25.11.05, 08:34
            to weź dwa pomieszczenia...albo w poczekalni mały bufet...;)) jak u lekarza
            pozwalają na takie coś , albo u fryzjerów to i tam pozwolą:)) nazwij to bufetem
            samoobsługowym czyli ciasteczka+ kawka i przejdzie...:))a bouviery umiesz
            strzyc??
            • Gość: deise Re: salon pielgnacji zwierzat IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 25.11.05, 08:51
              lunko taknaprawde jesli ktos nie umie a che sie nauczyc to wszystko mozna
              zrobic:) jesli masz na mysli ta rase to jesl ichodzi Ci o standard to włos ok 5-
              6 cm czesto robi sie portki, broda równa z uszami, głowa na krotko uszy tez -
              włos nie moze wpadac na oczy:) czy to miałas na mysli?
              • Gość: d0r0ta Re: salon pielgnacji zwierzat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 09:43
                Fajny pomysł - bardzo mi się podoba. Sama ma psa, który wymaga pielgnacji a nie
                lubi kiedy się go obcina :) - wyrywa się, ucieka, marudzi i narzeka. Dlatego jak
                już nie mam wyjścia obcinam go sama - czasem wychodzi mi z niego owca, czasem
                UFO a czasem lituję się nad nim i łazi taki zarośnięty. Ale myślę, że dobry
                fachowiec zrobiłby to lepiej a przede wszystkim uspokoiłby histeryka. Taki salon
                to świetny biznes - to dla mnie jasne. Coraz więcej osób ma pieski rasowe, które
                trzeba trymować, obcinać, czesać, kąpać itd. Może i koty też wymagają podobnych
                czynności - nie wiem , na kotach sięznie znam. Tak czy inaczej - na pewno
                klientów nie zabraknie. Wcześniej jednak radzę Ci zorientować się czy
                przypadkiem nie ma już takich salonów w Olsztynie i czy faktycznie zapełniasz
                lukę na rynku. Jeśli nie ma takiego salonu no to nie czekaj :)
                • Gość: deise Re: salon pielgnacji zwierzat IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 25.11.05, 10:04
                  Dorotko jest jeden taki salon z tego co wiem ma dosc wysokie ceny no i jest
                  słabo rozleklamowany:( pozatym nie wazne jest samo obciecie a podejscie co z
                  tego ze ktos psa obcina jesli jak piszesz pies jest wiercipieta i nie zabrdzo
                  umieja goopanowac pozatym wazna jest atmosfera ceny efekt . Salon chciłąby
                  połaczyc z tersura dla psów bo na tym tez sie znam takze mysle ze tak zle by
                  niebyło. Psy posiadam od dziecka problem w tym ze nei mam do tego uprawnien
                  (papierów)ale z pasmi daje sobie doskonale rade takze jesli ktos bedzie w
                  stanie mi zaufac bym moglapodjac sie szkolenia wraz z włąscicielem to chetnie
                  podejmę się wyzwania...
                  • Gość: luna37 Re: salon pielgnacji zwierzat IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 25.11.05, 10:46
                    Zgadzam się że salon który jest jest diablo drogi...za mojego sierściucha
                    chcieli 150 zł za samo strzyżenie...dziękuję bardzo...tyle nie kosztuje nawet
                    moja fryzura:)))więc go sama ostrzygłam nożyczkami i wyszło połączenie UFO z
                    hippisem , punkiem i skinem...:))))) Teraz martwię się co będzie zimą bo mu
                    włos krzywo odrasta:))) I wygląda jak połączenie Czubaki ze skinem:)) Co do
                    tresury - znam takich którzy papierów nie mają, psy szkolą ( i to wcale nie
                    najlepiej) i się takimi sprawami nie przejmują...Jak chcesz coś robić to po
                    prostu zacznij, a reszta z czasem sama przyjdzie...:)) Tylko dobrze
                    rozreklamuj!:)) I wybierz dobry pkt, tak żeby dojazd był z każdego miejsca
                    Olsztyna...:))
                    • Gość: luna37 p.s IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 25.11.05, 10:48
                      Pytałam o rasę, bo co niektórzy ( i to niestety weterynarze) nawet nie wiedzą
                      jak on wygląda:)) Mało popularna rasa, a szkoda:)) Super psy do domu:)))
                      • Gość: deisie Re: p.s IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 25.11.05, 10:56
                        luna chciłam go otworzyc na jarotach jest dobry dojazd z miasta co otym myslisz?
                        • luna37 Re: p.s 25.11.05, 11:01
                          Dajtki, Gutkowo, Zatorze raczej będą miały trudny dojazd...zostają ci klienci
                          z Jarot, Nagórek, Os.Mazurskiego i ew. Centrum...ja bym starała się gdzieś
                          bliżej centrum...Jak ktoś będzie miał jechać 40 min żeby ostrzyc psa to sobie
                          albo odpuści albo będzie rzadkim gościem...chyba że zrobisz usługę na telefon i
                          będziesz jeszcze dojeżdżał do klienta do domu...wtedy to chwyci:)) Byłabym
                          pierwsza w kolejce:)))
                    • prusak75 Re: salon pielgnacji zwierzat 25.11.05, 11:03
                      w klopotach z owlosieniem proponuje uzyc szamponu Samson :)) sam Rysio Ochucki
                      z Misia go testowal :))
                      • luna37 Re: salon pielgnacji zwierzat 25.11.05, 11:05
                        Ale ty wiesz jakby mój sierściuch wtey wyglądał???:)))) Tragedia...:))))
                        • prusak75 Re: salon pielgnacji zwierzat 25.11.05, 11:08
                          no tak, w zime moglo by mu byc troche chlodno :))
                        • Gość: deise Re: salon pielgnacji zwierzat IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 25.11.05, 11:15
                          luna mysle ze to miejksce ktore chce wybrac nie bedzie nawet rudne do
                          znalezienia a z zatorza bedzie mozna dojechac bez problemu (atobus 26 )podobnie
                          z (dajtek autobus 13)mazurskie (autobus 20)likusy (autobus 27) a o wizytach
                          domowych tez myslałam:)
                          • luna37 Re: salon pielgnacji zwierzat 25.11.05, 11:19
                            sądzę że mało kto będzie się decydował na podróż z psem autobusem...a już na
                            pewno nie ja:)) 50 kg żywej wagi w autobusie na kolanach...wyobrażasz to
                            sobie??:)) a po za tym moje maleństwo nie znosi jeździć siedząc na
                            podłodze...:)) No i przypuszczam że ludzie by mieli coś do powiedzenia - i to
                            niekoniecznie miłgo:) Mi nie chodziło to JAK dojechać, tylko ILE CZASU to
                            zajmie:)) Ale jeśli miejsce jest dobre to ok:)
                            • Gość: deise Re: salon pielgnacji zwierzat IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 25.11.05, 11:49
                              a masz pomysł na jakis punkt? tzn nie chodzi mi o lokal tylko lokalizacje
                              obawiam sie ze w samym centrum zjedza mnie ceny najmu wiec musiąłbym miec
                              wysokie ceny usług a tego nie chce:( wole juz miec klientów tu na miejscu a do
                              reszty dojechac :)
                              • Gość: luna37 Re: salon pielgnacji zwierzat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 14:26
                                na twoim miejscu podzwoniłabym po biurach nieruchomości. Można i w Centrum
                                znaleźć lokale z niezbyt wysokimi czynszem (30 zł/metr). Ja znalazłam taki:)))
                                ew w okolicach Warszawska lub Kościuszki...może to nie w samym centrum ale
                                blisko:)) szukaj na obrzeżach centrum:)) lub dojeżdżaj:)) tylko daj znać jak
                                otworzysz żebym wiedziała gdzie iść:))
                              • Gość: betucha Re: salon pielgnacji zwierzat IP: 217.97.159.* 25.11.05, 14:27
                                ja np szukam takiego miejsca w olsztynie moj podhalan (kundel)potrzebuje
                                własnie fachowej pielegnacji gdyz pancia zrobiła zniego mietłe, lokalizacja
                                mysle ze np blisko jakiejs weterynarynej kliniki , moze lubelska jest tam
                                torszke baraków ale wieksze nakłądy finansowe, i z tresury tez bym skorzystała
                                bo nie panuje nad moja urocza sunia.

Jaroty no zalezy na jakie zwierza sie nastawiasz małe czy duze
                                pozdrawiam i czekam na info
                                • Gość: :) Re: salon pielgnacji zwierzat IP: *.ols.vectranet.pl 25.11.05, 14:34
                                  betuchna- tez mam psy 4 3 owczarki niem i podhalana i ciagle sie kołtuni bo
                                  mieszka na wsi jesli chcesz moge pomoc Ci w wyszkoleniu psiaka pierwza lekcja
                                  oczywiscie pokazowa:)ale to musiłybysmy sie umowić i musiałbys mi powiedziec
                                  czego oczekujesz od psa i troche i jej nawyjkach:) jak cos to prosze o sms bo
                                  czesto nie mam sieci 509193300 lub gg 5645377
                                  • betucha1 Re: salon pielgnacji zwierzat 25.11.05, 14:40
                                    dokłądnie mieszkamy na wsi i młoda od kaganca ma takie kołtuny ze hoho
                                    próbowałam jej sama wycinac i koszmar raz niechcacy ja zraniłam
                                    a co do szkoelnia odezwe sie
                            • Gość: deise Re: salon pielgnacji zwierzat IP: *.ols.vectranet.pl 25.11.05, 14:24
                              luna a moze wogóle zrobic to tylko jako usługi u klienta? na terenie olsztyna
                              dojazd bezpłatny wiec mysle ze byłoby to lepsze a i pies w domu bysie czuł
                              swobodnie:)a cała reklame i wszystko prowadzic na stronie www:)
                              • Gość: luna37 Re: salon pielgnacji zwierzat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 14:30
                                też super pomysł...a jak się rozwinie wtedy poszukasz lokalu:)) daj namiary na
                                siebie na maila jak zaczniesz...mój bouvier potrzebuje strzyżenia żeby
                                przypominał w końcu psa!!!:)))
                              • prusak75 Re: salon pielgnacji zwierzat 25.11.05, 14:32
                                po taki strzyzeniu to pewnie caly dom jest w siersci, nie kazdemu to odpowiada,
                                moim rybkom poki co nie przewraca sie w glowie i nie mysla o salonach
                                pieknosci, niechby tylko sprobowaly:)
                              • betucha1 Re: salon pielgnacji zwierzat 25.11.05, 14:39
                                mysle ze na poczatek najlepsze wyjscie zorientujesz sie w sytuacji co i jak
                                jakie zapotrzebowanie , reklamki u weterynarzy i posród znajomych , a potem
                                rozwiniesz działalnosc jakby co
                                • ontarian ot i doradzila 'byznesmenka' od siedmiu bolesci 25.11.05, 14:47
                                  zeby reklamowac, to trzeba miec co
                                  a wiec najpierw sie byznesik otwiera
                                  a pozniej reklamuje
                                • Gość: d0r0ta Re: salon pielgnacji zwierzat IP: *.eranet.pl 25.11.05, 16:58
                                  Uważam, że strzyżenie u klienta nie jest dobrym pomysłem. Jak strzygę moje
                                  czupiradło to sama po chwili wygladam jak większa wersja mojego psa. Nie nie.
                                  Absolutnie nie w domu u klienta. Uważam, że lokal - na razie mały - musi być. No
                                  trudno. Żeby zarobić trzeba zainwestować. Własnie przeczytałam wątek związany z
                                  lokalizacją. Myślę, że dla każdego inna częśc Olsztyna będzie daleko więc szukaj
                                  po prostu taniego i dobrego lokalu. Potem najwyżej przeniesiesz się do lepiej
                                  ulokowanego a za Toba pójdą klienci. W Wawie takich psich salonów jest sporo ale
                                  tylko niektóre są oblężone i uwierz mi, że nie te w centrum ale te po prostu
                                  dobre - czyli z sensowną ceną i fachową obsługą. Pewnie wachlarz usług na
                                  początku raczej powinien być szeroki - tresura, obcinanie paznokci, strzyżenie,
                                  psychoanaliza, masaże :) itd. Potem w miarę rowoju ograniczaj się do tego, co
                                  chcesz robić najbardziej. OOOOOOOOOO MAM POMYSŁ!!!!
                                  SŁUCHAJ :) Na początek dogadaj się z jakąś kliniką czy przychodnią
                                  weterynaryjną. Po prostu jeśli kogoś to zainteresuje, niech albo udostępnia Ci
                                  swój lokal po godzinach swojej pracy albo wynajmie obok jakieś pomieszczenie -
                                  wtedy zbadasz rynek i ograniczysz koszty. A dla tego powiedzmy weterynarza jest
                                  to też biznes - bo zdobywa nowych klientów. :) No co Ty o tym myslisz? :)
                                  • Gość: d0r0ta Salon piękności dla zwierzaków u weterynarza IP: *.eranet.pl 25.11.05, 17:05
                                    Zachwycona swoim pomysłem eksponuję go bardziej :)
                                    • Gość: deise Re: Salon piękności dla zwierzaków u weterynarza IP: *.ols.vectranet.pl 25.11.05, 17:49
                                      dorotko lokal znalazłam i to dosc tani i nawet ładny- ale powiem szczerze ze
                                      boje sie troche zaczac to wszystko ale tylk oz uwagi na trymowanie bo dawno
                                      tego nie robiłam i nie wiem czy dalej potrafie ja mam psy ktore nei wymagaja
                                      trymowania a nie che na poczatku zrobic tego zle i miec z gory przegrane- jesli
                                      ktos pisze sie na ochotnika nap oczatek nieodpłątnie to sprobuje mysle by
                                      zaczac od 1 grudnia:)tersury sien ie boje bo z 4 psami trzeba to robic stale i
                                      stale mic je pod kontrolą:)
                                      • Gość: d0r0ta Re: Salon piękności dla zwierzaków u weterynarza IP: *.eranet.pl 25.11.05, 18:24
                                        :) No ja mogę przyjść z moją psiną. To jest westi - małe , białe - no moje jest
                                        małe, szare, kudłate. Nie trymowane nigdy.... I myślę, że nie da się
                                        wytrymować.... Będzie się darło :) Ale możesz poćwiczyć obcinanie czego tam
                                        trzeba :) Obcinam ją (bo to sunia) sama :) Wygląda jak dziwoląg ale jest pogodna
                                        i uśmiechnięta. Myślę, że jako obiekt treningowy będzie doskonała bo nieważne
                                        jak ją obetniesz - i tak będzie lepiej niż jest :)
                                        Mój mail d0r0ta@interia.pl Napisz. Przywiozę psinę i zmierzysz się z wyzwaniem :)
                                        • Gość: d0r0ta Re: Salon piękności dla zwierzaków u weterynarza IP: *.eranet.pl 25.11.05, 18:26
                                          d0r0ta - 0 - to są zera :) nie duże O tylko 0 (zero)
                                      • Gość: luna37 Re: Salon piękności dla zwierzaków u weterynarza IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 25.11.05, 22:48
                                        Możesz potrenować na moim:))) i tak gorzej wyglądać już nie może:))) a co do
                                        lokalizacji i strzyżenia w domu - jednym będzie pasował dom innym nie...dlatego
                                        wcześniej pisałam że możesz jedno i drugie ( na miejscu albo dojeżdżać - zależy
                                        od klienta). Pozdrawiam.
                                        p.s na onotoriana nie zwracaj uwagi - ten facet nie lubi nawet siebie... a na
                                        dodatek myśli że jest inteligentny...cóż ludzie różne ułomności mają....należy
                                        być tolerancyjnym...a w jego przypadku duuuuża doza tolerancji jest
                                        potrzebna...głupota to niestety choroba...
                                        • deise Re: Salon piękności dla zwierzaków u weterynarza 28.11.05, 14:54
                                          witam, ponownie . Dziewczyny od 1 grudnia bede miaął juz lokal takze jak cos
                                          to bedziemy mogły sie juz umowic wprawdzie moze jeszcze nie bedzie wyposazone
                                          ale najwzaniejsze są ręce grzebyk , nozyczki i chęci:)
                                  • deise Re: salon pielgnacji zwierzat 29.12.05, 16:58
                                    witam ponownie otóz chce powiedzic ze udało mi się znaleśc lokal i pozałatwiac
                                    wszystkie formalnosci zwiazane z założenim firmy. Lokal bedzie znajdował sie w
                                    manhatanie lokalu piwnicznym co o tym punkcie myslicie?
                • Gość: tom Re: salon pielgnacji zwierzat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 14:31
                  co macie pojecie o swoim miescie??!!!jest salon na ul.jarockiej
                  • deise Re: salon pielgnacji zwierzat 03.01.06, 16:45
                    wiemy:) salon champion's a to cos przeszkadza? konkurencja nizsza cena nie? a
                    to ochyba dobre
    • ontarian pewnie, ze dobry pomysl 25.11.05, 13:13
      jeszcze dyskoteke dla siersciuchow otworz
      • Gość: luna37 czy ty lubisz kogoś jeszcze oprócz siebie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 14:28
        • ontarian siebie tez nie lubie 25.11.05, 14:34
          przeciez ktos taki jak ja, nie da sie lubic
          • rita100 Re: siebie tez nie lubie 25.11.05, 20:07
            bo nie chcesz się lubić, a gdyby tak polubić siebie to co ?
            To nie grzech :)
            • Gość: luna37 Re: siebie tez nie lubie IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 25.11.05, 22:50
              ...toby stał się Człowiekiem...a tego widocznie się boi...może zacząłby czuć
              coś albo rozumieć....
              • jana2706 lubie ontariana 29.12.05, 17:10
                ontarian jest ludzki,czytalam w watku o piesku na podkarpacie
                • muraszka1 co z tym nowym salonem 01.01.06, 10:44
                  moja znajoma zapisala swego yorka,
                  czekac na trzy tygodnie na wizyte,
                  wynika z tego ze nowy salon by sie przydal
                  • Gość: deise Re: co z tym nowym salonem IP: *.ols.vectranet.pl 01.01.06, 18:48
                    Salon bedzie sie miescił w tym samym ciągu co 4 łapy w manhattanie w piwnicy:)
                    • jana2706 Re: co z tym nowym salonem 02.01.06, 06:36
                      a od kiedy salon zaczyna dzialalnosc
                      • Gość: deise Re: co z tym nowym salonem IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 02.01.06, 08:46
                        witam od 21 stycznia
                        • Gość: nik Re: co z tym nowym salonem IP: *.uwm.edu.pl 02.01.06, 10:17
                          witam konkurencje:) my ruszamy na wiosne; do tej pory uslugi byly u klijenta w
                          domu ale jest to czasami dosc klopoptliwe, zwlaszcza przy przygotowywaniu na
                          wystawy; mamy rowniez stala baze ale do tej pory nie reklamowalismy sie; moze
                          najwyzsza pora:) zycze wszytskim sukcesow w Nowym Roku;i pieknych fryzur:)
                          • Gość: deise Re: co z tym nowym salonem IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 02.01.06, 16:14
                            Dzieki konkurencjo:)
                            • Gość: luna37 Re: co z tym nowym salonem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 11:01
                              a ja andal czekam z niecierpliwością na otwarcie nowych punktów i poszerzenie
                              się konkurencji...:)))
                  • Gość: deise Re: co z tym nowym salonem IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 13.01.06, 12:35
                    21 stycznia bedzie otwarcie zapowiedzianego salonu. Wszyscy którzy zapisza sie
                    do konca stycznia na 3 wizyty 4tą otrzymają gratis oraz spośród tych osób
                    zostaną wylosowane 2. które do końca 2006 bedą dowolną ilość korzystać z
                    naszych usług za darmo!!!! wiecej na :
                    republika.pl/psisalonmustang
                    • Gość: betucha2 Re: co z tym nowym salonem IP: 217.97.159.* 13.01.06, 13:59
                      Gratuluje otwarcia i zycze powodzenia w interesach

zajrzymy z pieskiem do was :)
                    • Gość: betucha Re: co z tym nowym salonem IP: 217.97.159.* 17.01.06, 15:47
                      widziałam wasza stronke fajnie a powiedz mi kapiel podhalana tez 20 zł ???
                      betucha2@wp.pl
                      mysle ze bede czestym gosciem :))
                      • Gość: luna37 Re: co z tym nowym salonem IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 18.01.06, 20:58
                        a co z moim bouvierem...??? też takie ceny??kerim3@wp.pl
                        • Gość: deise Re: co z tym nowym salonem IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 18.01.06, 21:18
                          A cio bouvier to wyjątek? wiecej pracy fakt ale wszycy u mnie beda rózni:) za
                          małe pieski 30 zł za średnie 40-a za wielgachy 50zł. zmianiłam tez adres strony
                          tzn jest to samo ale łatwiej znalesc
                          www.psisalonmustang.prv.pl
                      • Gość: deise Re: co z tym nowym salonem IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 18.01.06, 21:13
                        a podhalan to nie pies?:) pies to pies 20zł a powiedz mi czy terz w okresie
                        zimowym tez miałabys ochote ją kąpać? przy takim mrozie?
                        • Gość: betucha Re: co z tym nowym salonem IP: 217.97.159.* 19.01.06, 15:31
                          nie teraz ona sama sie kapie w sniegu jest sliczna biała :) ale jak czasem
                          wdepnie w cos to jest wojna aby ja do wanny włozyc :)
                          • Gość: deise Re: co z tym nowym salonem IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 19.01.06, 16:07
                            mysle ze jakoś sobie z nią poradzimy:)a jak bedzie trzeba to bedziemy wojowac:)
                            • Gość: betucha Re: co z tym nowym salonem IP: 217.97.159.* 20.01.06, 09:47
                              to sie ciesze napewno sie z Berta zgłosze tylko blizej wiosny bo jade do
                              sanatorium
                • Gość: luna37 Re: lubie ontariana IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 11:03
                  no coż....nawet i jemu to się zdarza:)))))) (p.s a tak po cichu powiem że
                  czasem to i ja tez go lubię...podnosi mi cisnienie )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka