Dodaj do ulubionych

Szkola NR 7 czesc 49

IP: *.h.pppool.de 04.12.05, 18:17
Czas na nowa czesc.

Pytanie jd sciagam na nowy watek.

W związku z dopieszczaniem Encyklopedii, mam pytania (z mocną prośbą o
odpowiedź) wynikające z mojej nieuwagi, braku spostrzegawczości lub wrodzonej
tępoty:
1. Jakie nazwisko nosi karolina?
2. Jakie nazwisko nosi miki?
3. Jakie nazwisko (nieangielskie) nosi mr?
4. Jakie nazwisko nosi zenobiab?
5. Jakie nazwisko nosi zyby?
6. Czy nat zgadza się występować pod olsztyńskim nazwiskiem?
Szczerze mówiąc tu i ówdzie domyślam się, ale nie mam ostatecznej pewności.
Sądzę, że nie naruszam prywatności tych osób, gdyż wiekszość Siódemkowiczów
znana jest z nazwisk i według nazwisk umieszczona jest w Encyklopedii.
Poza tym starsi forumowicze siódemkowi powiedzieli kiedyś parę słów o sobie
współczesnych (o pracy, rodzinie i w ogóle o swych losach). Gdyby młodsi i ci,
którzy z tym się nie zdradzili zechcieli w tej sprawie jednak zdradzić nam to i
owo, to byłoby to sprawiedliwe (wobec straszych), i wszyscy bylibyśmy
zachwyceni.

No i link na strone:

home.arcor.de/szkpnr7/
Obserwuj wątek
    • Gość: absolwentka Re: Szkola NR 7 czesc 49 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.12.05, 12:34
      W związku z dopieszczaniem encyklopedii nie wiem czy wiecie ale zmarła p. Sitnik
      uczyła prac ręcznych, miała dwójkę dzieci : Krysię i Bogdana zmarła
      02.12.2005r.Pogrzeb odbędzie się prawdopodobnie w piątek 09.12 2005r.
      • Gość: czlowiek Zmarla p.Sitnik IP: 142.227.41.* 05.12.05, 18:07
        Byla moja wychowawczynia od pierwszej klasy (pozniej p. Domanska). Nie
        przepadalem za nia w podstawowce. Kiedy byla juz starsza pania polubilem ja.
        Ile razy bylem w Olsztynie i Ja spotkalem, zawsze serdecznie sie pogadalo i
        ucalowalo. Niech Jej ziemia bedzie lekka.
        • miki-3 Re: Zmarla p.Sitnik 05.12.05, 19:06
          niestety nie znałem pani Sitnik, bo ja jestem taki siódemkowicz 50% , dołaczyłem
          w 5 klasie.
          Michał Marschall
          • Gość: ryba696 Re: Zmarla p.Sitnik IP: 83.9.60.* 06.12.05, 09:08
            Nazwisko mi coś mówi ale twarzy nie kojarze, ale cóż szkoda kobiety...
            • Gość: zyby Re: Zmarla p.Sitnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 09:40
              ja ja dobrze pamiętam choć nigdy nie miała z nami lekcji
              • Gość: absolwentka Re: Zmarla p.Sitnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.05, 11:44
                p.Sitnik w SP nr 7 uczyła 25 lat, a były to lata 1950 - 1975 także większość
                może jej nie znać.Mieszkała w "bloku nauczycielskim" obok szkoły, a póżniej w
                domku na ul. Bursztynowej.
                • Gość: karolina Re: Zmarla p.Sitnik IP: *.piorunek.pl 07.12.05, 15:12
                  Witam!
                  Pani Sitnik była przez trzy lata moją wychowawczynia -w klasie I-III;choć dałam
                  jej się we znaki ,zawsze mnie lubiła i wzajemnie .Nazywała mnie "wiewiórka "bo
                  zawsze gdy zabierała nas na spacer ,wspinałam się na drzewa.Choć minęło sporo
                  czasu pamiętała mnie i moją przez Siebie nadaną ksywkę.
                  Ostatni raz miałam przyjemność spotkania z Pania Sitnik na naszym klasowym
                  spotkaniu 3lata temu.Było miło i wiele ciekawych rzeczy opowiadała o nas.
                  Smutno .By
                  • Gość: jd Re: Zmarla p.Sitnik IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.12.05, 16:59
                    Karolina, a co z moim pytaniem?
                    • Gość: karolina Re: Zmarla p.Sitnik IP: *.piorunek.pl 07.12.05, 23:20
                      Witam !
                      jd-kto pyta, nie błądzi.Czy rzeczywiscie to jest konieczne ?
                      • Gość: ryba696 Re: Zmarla p.Sitnik IP: 83.9.24.* 08.12.05, 10:27
                        Karolina coś ty taka tajemnicza? Pamiętam z dzieciństwa, że zawsze uwarzaliśmy
                        Cie za najładniejszą dziewczyne na naszym osiedlu...a ja zazdrościłam Ci loków...
                        Pozdrowionka
                        • Gość: jd Re: Zmarla p.Sitnik IP: 193.0.102.* 08.12.05, 12:29
                          Karolina, nic nie jest konieczne. Jesteś wolny człowiek. Ale już mi zostałaś
                          tylko ty i zenobiab jako nie do końca zidentyfikowane. Pewnie i tak jakoś
                          zidentyfikuję, jeśli będziesz stawiać opór, ale może rąbniesz tę wieść wprost i
                          bez szczypania się. Jak to zrobił miki i zyby.
                          • Gość: mir-mur Re: Zmarla p.Sitnik IP: 83.9.4.* 09.12.05, 16:44
                            Za zgodą Zenobi podaje dane: Joanna (Aśka) Kaczyńska.
                            Pozdrawiam mir-mur.
                            • Gość: Fredek Poszukiwania mir-mura IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 09.12.05, 17:08
                              Ktos szuka mir-mura ...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=399&w=33178920
                              • Gość: mir-mur Re: Poszukiwania mir-mura IP: 83.9.4.* 09.12.05, 17:27
                                Witam.
                                Dzięki Fredek za informacje.Pamietam Cinesa ze szkoły i od czasu do czasu się
                                spotykamy przypadkiem na miescie.
                                Wiem,że napewno i inni z moich lat sobie go przypomną jest to bardzo barwna
                                postać :-)
                                Może się tu ujawni i sam coś po wspomina,to samo tyczy się AGI B.
                                Widziałem jej tropy na stronce Fredka w księdze gości.A jak widze są to młodsze
                                roczniki i może napiszą coś o czym my "dziadkowie" jeszcze niewiemy z bogatej
                                histori szkoły.

pozdrawiam mir-mur

mru-mru-mru

• Gość: jd Re: Poszukiwania mir-mura IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.12.05, 22:56
                                  Dziękuję mir-murowi i zenobii. Karolina, więc jak?
                                  • Gość: zyby Re: Poszukiwania mir-mura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.05, 00:57
                                    O rany przecież zainteresowani wiedzą jakie nogi ma Karolina, a co dopiero jak
                                    sie nazywa.Nogi oczywiście jak marzenie a nazwisko sama musi podać.
                                    • Gość: karolina Re: Poszukiwania mir-mura IP: *.piorunek.pl 10.12.05, 16:26

Witam!
                                      Wszyscy jesteście bardzo mili ;Jd-które mam podać nazwisko I czy II?
                                      Jeszcze sie troche po przekomarzam i chyba ulegne .Wszyscy tutaj zaglądający i
                                      tak mnie znają z nazwiska .Ale niech będzie po babsku chciałabym ,ale się boję
                                      :-P
                                      Ryba-moich kręconych włosów już nie mam ;nawet sąsiedzi pytali co z lokami cóż
                                      okazały sie nie trwałe.Już tak okazałej fryzury Afro jaką nosiłam w sp7 nie
                                      mam.Wszystkich mocno ściskam .BY
                                      • Gość: jd Re: Poszukiwania mir-mura IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.12.05, 18:56
                                        Moja niepewność co do nazwiska karoliny świadczy najprawdopodobniej o mojej
                                        tępocie, ale tak niestety jest, i ciągle nie jestem pewien, choć większość -
                                        jak widać - wie dobrze. Uwielbiam przekomarzające się kobiety, więc możesz,
                                        karolina, potrzymać mnie jeszcze trochę w niejasności, ale w końcu dotrzyjmy do
                                        mety. Najważniejsze jest nazwisko z czasów siódemkowych, ale i późniejsze ma
                                        swoje znaczenie.
                                        W poruszanych tu sprawach kobiecej urody uważam się za znawcę, i jeszcze nie
                                        spotkałem kobiety, którą by mi się nie podobała.
                                        • Gość: miki Re: Poszukiwania mir-mura IP: *.olsztyn.mm.pl 10.12.05, 19:25
                                          he he he !
                                          wyjadłeś mi to z ust !!!
                                          tez tak mam !
                                          • Gość: miki Re: Poszukiwania mir-mura IP: *.olsztyn.mm.pl 10.12.05, 19:34
                                            " ...tu biuścik zachwyci, tam nóżka! bo wzrok juz nie ten ...nie ten... "

(Starsi Panowie)( dwaj)
                                            • Gość: zyby Re: Poszukiwania mir-mura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.05, 00:19
                                              Wiesz co Miki nie myślałem, że tak się na Tobie zawiodę.W moje niestety 40
                                              urodziny taki cytat ? "starsi panowie dwaj" a kto jest ten drugi?
                                              Poza tym nie wycofuję się z niczego co napisałem o Karolinie i jej pięknych
                                              oczach i nogach.
                                              • miki-3 Re: Poszukiwania mir-mura 12.12.05, 18:33
                                                najlepsze życzenia Zyby !!

szczerze mówiąc to my na obchodzie po knajpach tak wyglądaliśmy ,jak ci dwaj
                                                starsi panowie . wszystko nas zachwycało . i biuścik i nóżka , tylko panny
                                                jakoś tak na nas patrzyły , jakby nas nie było hihihihi
                                                • Gość: karolina Re:wspominki starszych panów IP: *.piorunek.pl 12.12.05, 21:11

Witam!
                                                  ZYBY-moc serdecznych życzeń z okazji wejścia w szalone50-lecie,teraz dopiero
                                                  można się wykazać:-))
                                                  No panowie Wam też przybyło na wysokości pasa ,w przód -oczywiście nie
                                                  wszystkim.Och ! jak szkoda tego lata.
                                                  LM -coś ucichł i w ogóle się nie odzywa?
                                                  Wszystkich uroczych Panów z sp7 i nie tylko ,pozdrawiam.
                                                  JD -jeszcze biorę Cię na przetrzymanie -myślę ,że Fredek mi wybaczy te
                                                  opóżnienia.BY
                                                  • Gość: Fredek Re:wspominki starszych panów IP: *.h.pppool.de 13.12.05, 07:17
                                                    Wybaczam ...
                                                  • Gość: zyby Re:wspominki starszych panów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.05, 18:23
                                                    Dziękuję za życzenia. Wiem ,że na tym "obchodzie" dziewczyny tak na nas
                                                    patrzyły Miki. Tylko dlaczego tak musi być?
                                                  • Gość: Fredek Re:wspominki starszych panów IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 14.12.05, 09:33
                                                    To nie my jestesmy coraz starsi , tylko dziewczyny staja sie coraz mlodsze ...
                                                    No coz i za "starszymi pananami" sie nie ogladaja , moze najwyzej zeby im wolne
                                                    miejsce w autobusie ustapic .... :))

Ale chlopaki nie jest tak zle. Kazdy ma tyle lat , jak sam sie czuje.
                                                    Duzo humoru i pogody ducha i juz jest beztrosko jak 20-tu latek ...
                                                  • Gość: karolina Re:wspominki starszych panów IP: *.piorunek.pl 14.12.05, 22:25

Witam!
                                                    Oj Panowie !aż tak żle to nie jest:-)Najważniejszy jest humor i pogoda ducha!
                                                    Fredku- w dniu dzisiejszym Świetują swoje imieniny Alfredzi .Wiem,że w
                                                    Niemczech obchodzi się tylko urodziny ,ale mimo to serdeczne życzenia
                                                    imieninowe;spełnienia wszelkich marzeń,zamierzeń i dużoo ,dużooo
                                                    zdrowia.Pozdrawiam.BY
                                                  • Gość: Fredek Wspominki starszych panów IP: *.h.pppool.de 15.12.05, 06:51
                                                    Oh ... nawet sam zapomnialem ze moje imieniny wczoraj byly. :))

Dzieki za pamiec Karolino.
                                                  • Gość: L.M Re: Wspominki starszych panów IP: *.137.hiper0-nic0.std.dialup.ncf.ca 17.12.05, 17:24
                                                    Po dlugim okresie nieobecnosci czas nadrobic zaleglosci i poczytac troche co
                                                    sie dzieje na sronie naszej 7-demki ....no i nie wieze wlasnym oczom ...
                                                    dopjero znalazlem ja na drugiej stronie Forum.???..Czuzby wspomnienia powoli
                                                    sie konczyly??..

Pozdrowienia dla wszyskich! Karolina !!! dzieki za pamiec!!
                                                  • Gość: ryba696 Re: Wspominki starszych panów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 09:28
                                                    Chyba wszyscy zapadliśmy w jesienno - zimowy letarg, dlatego tak mało ludzi
                                                    pisze. Ja cały czas czytam ale nie zawsze jest czas i cheć napisać. Przez remont
                                                    w nowym domu i przeprowadzke, jakos człowiekowi sił brakuje. Jednak latem lepiej
                                                    sie żyje.
                                                    Melduje, że ja Ryba młodsza zaglądam i cały czas pamiętam. A co do zimy to
                                                    przypomina mi się tor saneczkowy w lesie przy starej pętli.To był jazda,
                                                    pamiętam że kiedyś mój tata przewiózł z tej górki moją babcie, ale było śmiechu,
                                                    i jeszcze lodowisko przy szkole. Ludzie jak ja dawno nie jezdziłam na łyżwach...
                                                    Pozdrowienia dla wszystkich, już niedługo święta...
                                                  • Gość: Fredek Re: Wspominki starszych panów IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 19.12.05, 13:13
                                                    No wlasnie swieta ...

Mamut na pewno robi porzadki swiateczne.
                                                    (Ja zreszta tez w weekend cale mieszaknie wysprzatalem i choinke ustroilem)
                                                    A reszta przed swietami tez zagonieni.

Pozdrowienia , no a Rybie zycze szybkiego remontu ...
                                                  • Gość: ryba696 Re: Wspominki starszych panów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.05, 15:03
                                                    Dzięki Fredziu, mógłbyś wpaść i pomóc posprzątać....
                                                    Pozdrowienia dla wszystkich i miłego sprzątnia świątecznego...
                                                  • Gość: Fredek Re: Wspominki starszych panów IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 19.12.05, 16:00
                                                    Wpadne w lato ... Jak wszystko bedzie gotowe ...
                                                    (Bo juz wlasnego sprzatania mam dosyc.)
                                                    Wtedy posiedzimy w ogrodku popijajac jakies zimne "piffko" ...

Bo juz wlasnego sprzatania mam dosyc.
                                                  • Gość: zyby Re: Wspominki starszych panów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 18:20
                                                    To ja chętnie pomogę, to znaczy z tym "piffkiem" bo jeśli chodzi o sprzątanie
                                                    to przecież nie ma sensu i tak się nabrudzi.O remontach to lepiej nie wspominać.

Pozdrowienia dla wszystkich
                                                  • miki-3 Re: Wspominki starszych panów 19.12.05, 18:41
                                                    i ja ! i ja !
                                                    ja doniose coś pod "pifko"
                                                  • Gość: jd Re: Wspominki starszych panów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.12.05, 20:25
                                                    I jeszcze ja!
                                                    I dla tego boskiego napoju, ogrodu, wiadomych widoków, towarzystwa przemiłych
                                                    koleżanek i drogich kolegów gotów nawet jestem przez godzinę sprzątać, choć
                                                    lojalnie ostrzegam, że nie jestm w tym dobry.
                                                  • Gość: zyby Re: Wspominki starszych panów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 21:01
                                                    no dobra też mogę trochę posprzątać ale nie więcej niż pół godziny bo jest to
                                                    czynność okrutna i nienawistna.
                                                  • Gość: karolina Re: Wspominki starszych panów IP: *.piorunek.pl 19.12.05, 21:13
                                                    Witam!
                                                    Ryba-zobacz ilu masz chętnych do ..... piffkowania i ewentualnego sprzątania.
                                                    Ponieważ sama robię wszelkie porządki, to specjalnie na tą okazję wzięłam wolne
                                                    na dziecko,
                                                    LM-serdeczne uściski,
                                                    Ryba-
                                                    Nowe lodowisko jest otwarte koło Uranii do 26.12.05 wstęp wolny ,można poszaleć
                                                    do 22.00;tak więc łyżwy na nogi i dalej szus(tylko obwiąż się poduchami :-)
                                                    Życzę miłej jazdy.miłej nocki.BY
                                                  • Gość: jd Re: Wspominki starszych panów IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.12.05, 21:35
                                                    A na boisku Siódemki nic nie zrobili?
                                                    Karolina, czy już nie czas?
                                                  • Gość: zyby Re: Wspominki starszych panów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.05, 22:33
                                                    Może ktoś pamieta jak napisałem o tym, że Piotrek Szwejk śmiał się długo z
                                                    Jarka jak zatąńczył on zkilka lat młodszą dziewczyną. Ta dziewczyna jest na
                                                    zdjęciach ryby696. Zdjęcie podpisane aga07.
                                                  • Gość: Fredek Re: Wspominki starszych panów IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 20.12.05, 10:13
                                                    Ale fajnie ruszylo ...

Czyli statystycznie mozna powiedziec , ze panowie bardziej lubia "piffko" od
                                                    sprzatania. Ale jesli "musza" to tez dobrowolnie cos tam w domu posprzataja.

Ryba napewno wie kto na tym zdjeciu.
                                                    Ja tez ja pamietam jako przyjaciolke mojej siostry Beaty.
                                                    home.arcor.de/szkpnr7/Agnieszka/slides/aga07.html
                                                    A to moze byc Ada M. albo Kasia Cz.
                                                    A mlodszy Szwejk mial juz wtedy dobry gust ...

LM przeslal kilka zdjec z lesnego spaceru w lato. (jako ilustracje do encyklopedii)
                                                    Gorki sa teraz napewno aktualne , chociaz na zdjeciach akurat bez sniegu.
                                                    home.arcor.de/szkpnr7/LM_LAS/index.html
                                                  • Gość: L.M Re: Wspominki starszych panów IP: *.137.hiper0-nic2.std.dialup.ncf.ca 20.12.05, 14:09
                                                    No Wlasnie Fredek !!..Tylko poruszyles temat " Piwka " odrazu zaroilo sie od
                                                    amatorow :-) Ja tez nie pamietam kiedy ostatnio sobie kupilem - chyba w polsce
                                                    No ale teraz to nie tylko sprzatanie jest okazja do relaxu i piwka - ida swieta!

Nawiasem mowiac chcialem zlozyc wam swiateczne zyczenia i wspanialytch swiat!!!
                                                    Dla wszyskich 7 - demkowiczow i wielbicieli naszej strony.

W kanadzie zaczela sie zima i to niezla - tylko w 2 dni spadlo 40 cm sniegu i
                                                    wyglada tak jak powinno na zime wspaniala okazja na skutery sniezne - dlatego
                                                    skladam wam zyczenia juz teraz!!......
                                                    BUZIAKI DLA WSZYSKICH DZIEWCZAT!!!!!!!
                                                  • Gość: karolina Re: Wesołych Świąt wszystkim z SP7 IP: *.piorunek.pl 20.12.05, 16:20
                                                    Witam!
                                                    LM-serdeczne dzięki za buziaki i życzenia.
                                                    JD-pytałam o lodowisko ,ale opiekun Ani(mojej córki) nie miał jeszcze
                                                    informacji .Za naszych czasów pamiętam robilismy sami bandy a straż pożarna
                                                    zalewała tylko boisko.Być może brak chęci do organizacji?
                                                    Ryba- dzisiaj nie odezwała się, przestraszyła się tylu chłopów:-))
                                                    Przesyłam wszystkim ziomkom z sp7 tym w kraju ,tym żyjącym gdzieś w
                                                    Europie,oraz Tym mieszkającym za oceanem, choć daleko jesteście od nas tutaj,
                                                    to i tak sercami jesteście z nami a my z Wami.
                                                    Mamut-jak tam dajesz sobie radę z córunią;wiem ,wiem masz teraz ogrom
                                                    obowiazków.Jeszcze raz wszelkiej pomyślności i radości, cudownych Świąt.By
                                                  • Gość: Fredek Re: Wesołych Świąt wszystkim z SP7 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 20.12.05, 16:25
                                                    Grono siodemkowiczow zza oceanu powieksza sie ...

Link z archiwum:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=399&w=33627587
                                                    Macie jakies zdjecia z tych czasow ?
                                                    Przesylajcie dobrowolnie ... bo ...
                                                  • Gość: jd Re: Wesołych Świąt wszystkim z SP7 IP: 193.0.102.* 20.12.05, 17:40
                                                    Bardzo tajemnicza sprawa, ale już wciągnięty do spisu dyskutantów.
                                                    Karolina, no i jak?
                                                  • miki-3 Re: Wesołych Świąt wszystkim z SP7 20.12.05, 22:12
                                                    ta dziewczyna ze zdjecia to Ada.
                                                    mój przyjaciel Tomek ,który tu pojawił sie po wakacjach , a teraz zamilkł,
                                                    też świecił za nią oczami .
                                                    czy ktos nakierował "najemnika " na adres szkoły?
                                                    kto zna Romka Klimka ?
                                                    chyba Aleja Przyjaciół
                                                    lat około 49.
                                                    znam go od kilku lat ,
                                                    razem popijamy piwo w pubie i ostatnio dowiedziałem sie ,ze to nasz człowiek..
                                                  • Gość: Fredek Re: Wesołych Świąt wszystkim z SP7 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 22.12.05, 10:16
                                                    Miki ... Nasi sa wszedzie ...

A tu lektura , jak sie zaciagnac na najemnika ...
                                                    www.legion-recrute.com/pl/index.html
                                                    Tylko ze po 40-tce juz nie biora , wiec nie mamy juz szans :)
                                                  • Gość: ryba696 Re: Wesołych Świąt wszystkim z SP7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.05, 10:27
                                                    Nie było mnie kilka dni a tu tylu chętnych do sprzątania i imprezowania.
                                                    niestety na wsi nie mam jeszcze internetu i moge tylko w pracy poczytac i
                                                    popisać. Ludki moje kochane zapraszam na imprezke latem, mam nadzieje że uda nam
                                                    sie zebrać i powspominać dawne czasy. Ta na zdjęciu to Ada Muraszko, za nią
                                                    wszyscy oczami wodzili, bo była ładna i do tego bardzo fajna. Teraz mieszka w
                                                    Londynie ale niestety nie mam z nią kontaktu.
                                                    Dla wszystkich wiele serdeczności z okazji Świąt, aby było fajnie i rodzinnie.
                                                    Szczególne życzenia dla Karoliny bo ma przecież imieniny....)))
                                                    Może wreszcie zdradzi jak sie nazywa, ja więcej nie powiem. Pozdrowionka
                                                  • zbyszek07 Re: Wesołych Świąt wszystkim z SP7 22.12.05, 19:12
                                                    Serdeczne zyczenia Wesolych Swiat
                                                    dla wszystkich 7demkowiczow!
                                                    :-)
                                                  • Gość: nat Re: Wesołych Świąt wszystkim z SP7 IP: *.bulldogdsl.com 22.12.05, 23:05
                                                    Ryba, jesli chcesz nawiazac kontakt z Ada to przesle Tobie jej numer telefonu.
                                                  • Gość: mamut Re: Wesołych Świąt wszystkim z SP7 IP: *.sympatico.ca 23.12.05, 03:25
                                                    Najlepsze zyczenia Spokojnych i Radosnych Swiat Bozego Narodzenia zyczy mamut!

Przepraszam ze ostatnio nie mam kiedy zerknac, ale obowiazkow po pachy, a czasu
                                                    wykroic sobie nie jestem wstanie zawiele na spedzenie na internecie.. Postram
                                                    sie to nadrobic jak znajde moment, a to pewnie nie wczesniej jak po swietach.
                                                    Jeszcze raz Wesolych Swiat i do uslyszenia.

czuwaj
                                                  • lustroo Re: Wesołych Świąt wszystkim z SP7 23.12.05, 07:45
                                                    Zdrowych, wesołych i spokojnych Świąt :)
                                                  • Gość: ryba696 Re: Wesołych Świąt wszystkim z SP7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.05, 09:44
                                                    Bardzo chętnie przyjazniłyśmy się przez kilka lat, zawsze bardzo ją lubiłam...
                                                  • Gość: jd Re: Wesołych Świąt wszystkim z SP7 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.12.05, 17:22
                                                    Karolina, przestań się już droczyc, bo ja kończę robotę, i chyba jutro będę
                                                    mógł przesłać poprawioną i uzupełnioną całość do Fredka.
                                                  • Gość: jd Encyklopedia szkoły IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.12.05, 21:41
                                                    Ukończyłem właśnie poprawianie i uzupełnianie Encyklopedii, która w odrobinę
                                                    surowszej wersji od dłuższego czasu dostępna jest na stronie Fredka. Zaraz
                                                    wyślę ją do Fredka, a ty Fredek zastąp to co jest na twojej stronie tą nową
                                                    całością (oczywiście w dogodnej chwili i bez pośpiechu).

Uznaję, że moje zadanie zostało wypełnione, choć będę oczywiście uzupełniał
                                                    tekst wszystkimi nowościami, które będą się pojawiać i będę korygował zauważane
                                                    błędy. I raz na może pół roku będę Fredkowi przesyłał aktualizację, z tym że,
                                                    Fredek, czy wolisz po prostu dostawać od następnego razu nową całość, czy z
                                                    zaznaczonymi na czerwono poprawkami i uzupełnianimi (bo może tak będzie dla
                                                    ciebie wygodniej)?

Gdyby ktoś chciał również dostać Encyklopedię jako plik Worda (1,7 MB), to
                                                    niech poda swój adres albo zgłosi się do mnie na adres jandob@epf.pl.
                                                    Pozwolicie, że napiszę o tym także w specjalnym wątku na forum głównym.

Karolina, może jeszcze zmienisz zdanie i podasz to, co powinno być podane?

I wszystkim świątecznego i sylwestrowego wszystkiego najlepszego.
                                                  • da142 już wigilia 24.12.05, 00:01
                                                    Serdeczne życzonka uśmiechu i słonka...
                                                    Śniegu po pas białego pod choinką dużo
                                                    dobrego, a Sylwestra z Nowym Roczkiem
                                                    powitajcie chwiejnym kroczkiem

życzy wszystkim siudemkowiczom starszy pan

i jeszcze

w nowym roku

tyle samo lądowań co startów (nie mogłem sobie odmówić lotniczego pozdrowinia)
                                                  • Gość: ak Re: już wigilia IP: *.dip0.t-ipconnect.de 24.12.05, 14:48
                                                    po dłuższej absencji znów tu zaglądam. Takie życie, że wszystkiego nie obrobisz,
                                                    ale jak to mówią "co ma wisieć nie utonie", więc patrzmy pogodnie w przyszłość.
                                                    Serdeczne życzenia, Wesołych Swiąt i powodzenia w Nowym Roku 2006 wszystkim
                                                    7-kowiczom i nie tylko .
                                                  • Gość: karolina Re: już wigilia IP: *.piorunek.pl 24.12.05, 19:43

Witam!
                                                    Serdeczne dzięki za życzenia imieninowe.
                                                    Wesołych, miłych i radosnych Świąt wszystkim z sp7 oraz ich całym rodzinkom.BY
                                                  • Gość: jd Re: już wigilia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.12.05, 00:26
                                                    Och, karolina, słów mi brak. Dezorganizujesz całe przedsięwzięcie.
                                                  • Gość: jd Re: już wigilia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.12.05, 00:32
                                                    Wszystko wycofuję. Karolina jest całkowicie zrehabilitowana. Wszystkim
                                                    świąteczno-noworoczne sto lat.
                                                  • Gość: zyby tu wasz agent WD40 (niestety) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.05, 01:54
                                                    Uprzejmie donoszę, że obserwowany obiekt ma się dobrze, uczestniczył w całej
                                                    pasterce, pamięć też w porządku gdyż niestety mimo zastosowanego kamuflażu
                                                    (przez te lata prawie pozbyłem się włosów a resztki już trochę siwe) zostałem
                                                    przez obiekt rozpoznay.
                                                    Proszę o wyznaczenie nowego agenta do śledzenia Filuta.
                                                  • Gość: karolina Re: tu wasz agent WD40 (niestety) IP: *.piorunek.pl 25.12.05, 10:27

Witam!
                                                    Adasiu-jak minął Twój imieninowy dzień;dwa w jednym ,czy pojedyńczo i osobno?
                                                    u mnie pojedyńczo tj.cześć rano gdy tylko otworzę oczy a wieczorem pod choinką
                                                    część dalsza.
                                                    ZyBY wszystkiego naj.naj.najlepszego.
                                                    JD-cieszę się ,że mogłam sprawić Tobie niespodziankę-przecież to czas
                                                    niespodzianek?!Miłego dnia świątecznego(wiosennego:-)BY
                                                  • miki-3 Re: tu wasz ...... 25.12.05, 12:48
                                                    spóznione ,ale szczere życzenia świąteczne .....

Zyby !! świetna robota !!!!
                • Gość: Guska Stachurska Re: Zmarla p.Sitnik IP: 213.68.221.* 10.01.06, 13:30
                  uczyla mnie prac recznych. jej dewiza byla, twoje miejsce pracy musisz zawsze
                  czysto utrzymac. od tego czasu uplynelo 30 lat i zawsze kiedy naprzyklad gotuje
                  mysle o tym. nie jest to dziwne? Krysie bardzo lubilam, byla bardzo ladna i
                  rowna dziewczyna, a z Bogdanem pozniej trenowalam razem u pana T. Milewskiegego
                  lekka atletyke. jejku, jak ten czas leci.....
    • Gość: Fredek Encykopedia SZKPNR 7 (Final Version) IP: *.l.pppool.de 25.12.05, 17:52
      Janusz dokonczyl robote ... i zrobil nam wszystkim prezent na gwiazdke.
      Wstawilem na strone w formacie PDF. Troche dlugo sie otwiera.
      Ale to w koncu 217 stron (1,7 MB).
      home.arcor.de/szkpnr7/Encyklopedia_szkpnr7.pdf
      Spokojnych Swiat wszystkim Siodemkowiczom i calemu Olsztynie ...
      home.arcor.de/szkpnr7
      • Gość: jd Re: Encykopedia SZKPNR 7 (Final Version) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.12.05, 18:54
        Fredek, dzięki, jest pięknie. Może tylko mały drobiazg: gdyby to nie był
        kłopot, to podciągnij to co na str. 16 (PDF) jest od połowy strony (Osoby,
        Miejsca...) do samej góry strony (ale tak, żeby i cała reszta się podciągnęła).

I proszę zgłaszać wszelkie błędy, braki, niedoskonałości.
        • Gość: Fredek Re: Encykopedia SZKPNR 7 (Final Version) IP: *.l.pppool.de 25.12.05, 21:09
          OK ... przy nastepnej przerobce .... podciagne strone 16 do gory :))
          No i czekam na dalsze poprawki ... jesli w ogole takie sa mozliwe :))
          • Gość: karolina Re: Encykopedia SZKPNR 7 (Final Version) IP: *.piorunek.pl 26.12.05, 10:28

Witam!
            Choć to ostatni dzień Świat- miłego odpoczynku ;znowu leży śnieg i jest uroczo!
            JD-dziękuję za przesłanie encyklopedii.
            Zdjęcia Mikiego i Zbyszka wesolutki :-)BY
            • Gość: Iwona Re: Encykopedia SZKPNR 7 (Final Version) IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 26.12.05, 12:18
              Radosnyc,Zdrowych, Spokojnych..... Świąt dla koleżnaek i kolegów z klasy i dla
              wszystkich siódemkowiczów przesyła Iwona
              • Gość: jurek Re: Encykopedia SZKPNR 7 (Final Version) IP: *.olsztyn.mm.pl 26.12.05, 12:34
                Radosnych,Zdrowych,Spokojnych Swiat Bozego Narodzenia ....dla kolezanek i
                kolegow z klasy i dla wszystkich siodemkowiczow przesyla Jurek
                • Gość: bar Re: Encykopedia SZKPNR 7 (Final Version) IP: *.olsztyn.mm.pl 26.12.05, 14:33
                • Gość: Bartek Re: Encykopedia SZKPNR 7 (Final Version) IP: *.olsztyn.mm.pl 26.12.05, 14:41
                  Przepraszam za poprzedni "post" - coś mi nawaliło.
                  Brak mi słów, żeby opisać jak bardzo mi miło, że znalazły się dla mnie dwa
                  wiersze w Encyklopedii. Dziękuję jd, gratuluję i klaniam się - pycha!!! -
                  wspaniałe Dzieło. Z wielką przyjemnością obserwuję Forum SP 7, a i Stronie
                  Fredka kibicuję od samego początku. (mój wpis w Księdze Gości - pierwsza
                  dziesiątka). Co prawda walnąłem się lekko w dacie ukończenia Szkoły, ale to z
                  nadmiaru emocji.
                  Na życzenia świąteczne chyba już trochę za późno, ale za to w Nowym Roku życzę
                  wszystkim spełnienia marzeń, pomyślnej realizaji planów i zamierzeń wszelakich
                  oraz spokoju.
                  pozdrawiam
    • Gość: Fredek I po swietach ... IP: *.l.pppool.de 28.12.05, 07:16
      Czyzby wszyscy dalej leniuchuja ?
      A ja niestety od wczoraj do piatku normalnie juz pracuje :((

Zbyszek przeslal kilka fajnych switecznych zdjec z Olsztyna.
      Postaram sie pozniej wstawic na strone.

No i wszystkim Leniuchom , slodkiego leniuchowania ...
      • Gość: jurek Re: I po swietach ... IP: *.olsztyn.mm.pl 28.12.05, 08:35
        Taki to juz jest ten poswiateczny tydzien.Po prostu leniuchowanie i nabieranie
        sil przed sylwestrowa noca. Czekamy na zdjecia Zbyszka na stronie.Pozdrawiam
        wszystkich.
        • Gość: ryba696 Re: I po swietach ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 09:26
          encyklopedia super, musze wydrukować i oprawić bedzie dla potomnych...
          dla wszystkich Wesołego po Swiętach...
          • Gość: Fredek Re: I po swietach ... IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 28.12.05, 09:43
            No wlasnie ...
            Ryba masz dobry pomysl z ta oprawka.
            Nawet znam taki dobry zaklad introligatorski w Olsztynie gdzie to bardzo dobrze
            oprawiaja :))

A tutaj zdjecia Zbyszka z przedswietecznego Olsztyna.
            home.arcor.de/szkpnr7/zima_2005/index.html
            • Gość: Fredek Re: I po swietach ... IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 28.12.05, 10:01
              Zbyszek przyslal akurat jeszcze wiecej zdjec.
              Tym razem ze zasniezonego lasu.
              Wspaniala atmosfera. Te zdjecia takze dolaczylem do strony.

home.arcor.de/szkpnr7/zima_2005/index.html
              Pozdrowinia i wilekie dzieki Zbyszkowi :))
              • Gość: ryba696 Re: I po swietach ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.05, 11:36
                też znam ten zakład :)))
                Zdjęcia śliczne.Pozdrowionka
              • Gość: jurek Re: I po swietach ... IP: *.olsztyn.mm.pl 28.12.05, 15:14
                Pozdrowienia dla Zbyszka i dzieki za wspaniale zdjecia.
                Bardzo mile wspominam Jezioro Dlugie szczegolnie zima gdy jezioro zostalo
                pokryte lodem a na lyzwach jezdzilo sie z jednego konca na drugi.Nie wspomne
                juz o rozgrywkach w hokeja.
                Pozdrowienia.
    • Gość: gaga Re: Szkola NR 7 czesc 49 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.05, 13:05
      Życzę wszystkim siódemkowiczom z okazji zbliżającego się Nowego Roku
      szampańskiej zabawy oraz dużo zdrowia, pomyślności oby ten następny był lepszy
      od tego który mija.Przy okazji serdeczne dzięki wszystkim którzy się
      przyczynili do powstania tej wspaniałej strony
      Grażyna - absolwentka
    • Gość: gaga Re: Szkola NR 7 czesc 49 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 07:46
      Jeżeli chodzi o dopieszczenie encyklopedii oraz hasło Kloss to autor wspomniał
      o nagrywaniu scen serialu w Olsztynie, ale niewiem czy wiedział też o tym, że
      Mikulski był z wizytą w SP - 7 w tym okresie. Pamiętam były wakacje i na
      zaproszenie przebywającej w tym czasie kolonii złożył wizytę w SP-7.
      • Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 49 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.12.05, 12:24
        Bardzo cenne dopieszczenie.
        Fredek, czy to, co nowe wprowadzać inną czcionką, czy jakby nigdy nic
        zwyczajną? I co pół roku będę ci przysyłał aktualizację.
        • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 49 IP: *.piorunek.pl 30.12.05, 13:21

Witam!
          Wszystkich bardzo serdecznie,
          ale wiadomość odnośnie Klosa ?!nigdy o tym nie słyszałam -brawo.
          Jeszcze raz podziwiam zapał JD.
          Zdjęcia Zbyszka są pełne uroku otaczajacej nas przyrody-cudne.
          Jak tam przygotowania do szalonej nocy?
          Życzę szampańskiej imprezy w wyborowym gronie.BY
        • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 49 IP: *.nwbi.de / *.neue-westfaelische.de 30.12.05, 13:22
          Lepiej przesylaj od czasu do czasu pelna nowa wersje.
          I wstawie w Formacie PDF na strone.
          No i kazdy moze sobie to wtedy z internetu sciagnac.

Wizyta Klossa w szkole to ciekawa sprawa.
          Szkoda ze nie ma zdjec z tej wizyty.

Grazyna napisz cos o sobie.
          Mieszkasz dalej gdzies na Al. Przyjaciol ?
          No i kiedy konczylas "siodemke" .
          Moze znajada sie dalsze twarze z tych czasow.

Pozdrowienia
          • Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 49 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.12.05, 13:28
            Dobrze Fredek, tak będzie, a więc następna przesyłka w czerwcu.
            No i właśnie, może Grażyna, która już została włożona do Enc., coś nam powie o
            sobie, losach i okolicach.
          • Gość: jurek Re: Szkola NR 7 czesc 49 IP: *.olsztyn.mm.pl 30.12.05, 21:32
            Popieram wstawianie w Formacie PDF na stronie bo mozna sobie w kazdej chwili
            sciagnac.Jestem za!
            Co do nowych(starych)twarzy to:jestem rocznikiem 61/62-kl.VII(wych.Wl.Napora),
            siostra moja-Halina:rocznik 65/66(nie ma w wykazie absolwentow SP7 i nie
            wiadomo dlaczego zostal ten rocznik pominiety)-kl.VII(wych.Kraszewska.

Pozdrowienia

Pozdrowienia
            • brzoza Re: Szkola NR 7 czesc 49 30.12.05, 22:02
              Na razie tylko przejrzałam encyklopedię siódemki i przyznam,
              że już jestem pod duzym wrażeniem
              Jd - Ty to potrafisz zadziwić, nie ma co!
              Gratuluję zatem autorowi oraz wszystkim, którzy współtworzyli
              to unikatowe dzieło. Teraz dobrze by było, aby znalazł się jakiś hojny
              sponsor, który pomógłby w wydaniu "papierowym" encyklopedii.
              Może absolwent siódemki, a moze jakaś gazeta....

Pozrawiam Was serdecznie:-)
              • Gość: Iwona Re: Szkola NR 7 czesc 49 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 31.12.05, 11:00
                Jurek może twoja siostra jest z tego rocznika co ja tylko kończyła 7klas te
                roczniki objęła reforma i dzeci urodzone do czerwca mogły skonczyć szkołę pods.
                7 klasową urodzone w II połowie roku musiały uczyć się jeszcze rok. w tym roku
                nie było naboru do ogólniaków. Pozdrowienia!!!
                • zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 49 31.12.05, 21:42
                  Serdeczne zyczenia
                  Szczesliwego Nowego Roku
                  dla wszystkich siodemkowiczow!
                • Gość: jurek Re: Szkola NR 7 czesc 49 IP: *.olsztyn.mm.pl 01.01.06, 01:20
                  Gdy Nowy Rok staremu cyfre zmienia
                  Wszyscy-wszystkim sla zyczenia.
                  Przy tej pieknej sposobnosci-zycze Tobie
                  pomyslnosci,potegi milosci,
                  samych spokojnych i cudownych dni.
                  DO SIEGO ROKU.
                  • Gość: jurek Re: Szkola NR 7 czesc 49 IP: *.olsztyn.mm.pl 01.01.06, 01:27
                    zapomnialem przez roztargnienie dopisac ze zyczenia noworoczne
                    przesylam dla IWONY.
                    • Gość: jd Re: Szkola NR 7 czesc 49 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.01.06, 09:48
                      A Iwona przenosi je na całą resztę.

Brzozie dziękuję za przesadnie pozytywną opinię.
                      • Gość: Iwona Re: Szkola NR 7 czesc 49 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 01.01.06, 11:02
                        Wszystkiego najlepszedo w roku 2006.
                        30.12.2005 spotkaliśmy się w 9 osobowym gronie na przystani wspomnienia i nowe
                        wiadomości o kolegach i koleżankach, dzielnicy było bardzo bardzo miło
                        wszystkich z naszej klasy pozdrawiamy. zebrał nas Andrzej za co Mu dziękujemy.
                        Iwona
                        • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 49 IP: *.piorunek.pl 01.01.06, 12:39

Witam!
                          aby ten Nowy Rok był pogodny i szczęśliwy
                          a także zdrowiusieńki dla wszystkich znajowych i miłośników tej jedynej w swoim
                          rodzaju strony.DO SIEGO ROKU!!!!!
                • Gość: Halina Re: Szkola NR 7 czesc 49 IP: *.lw.net.pl / *.lannet.pl 01.01.06, 20:41
                  Witam Iwonę, pamiętam Cię ze szkoły podstawowej nr.7,jesteśmy z tego samego
                  rocznika , tylko ja rzeczywiście kończyłam 7 klas szkoły podstawowej/ objęła
                  mnie reforma/ mieszkałam na Al. Przyjaciół 6 m 2 . Pozdrawiam wszystkich
                  sympatyków naszej szkoły.
                  • Gość: gaga Re: Szkola NR 7 czesc 49 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 08:37
                    Jeszcze raz wszystkiego dobrego w Nowym 2006 Roku wszystkim siódemkowiczom.
                    A teraz parę słów o mnie, jestem absolwentką przełomowego rocznika, który
                    został zapomniany przez redakcję książki,i osoby odpowiedzialne ze strony
                    szkoły za podanie listy absolwentów, co mnie bardzo dziwi bo współtwórcą
                    książki był Jurek Dramowicz z tego samego rocznika co ja.Iwonę pamiętam
                    uczyłyśmy się w równoległych klasach,pozdrawiam ją, a z Halinką uczyłam się w
                    jednej klasie i dzięki tej stronie mogę powspominać i odnowić stare znajomości.
                    Co do zdjęcia z wizyty Mikulskiego w Sp 7 to miała je moja koleżnaka myślę że
                    ma je nadal.Jutro będę wiedziała to się odezwę. Mieszkałam i nadal mieszkam na
                    Al.Przyjaciół 45. W moim budynku mieszkało 6 rodzin, ale za to obfitych w
                    absolwentów było ich do tej pory 18 - tu. To już dwa pokolenia. Ja jestem mamą
                    barwnej postaci "Cinesa". Serdecznie wszystkich pozdrawiam.
                    Grażyna
                    • Gość: Fredek Re: Szkola NR 7 czesc 49 IP: *.l.pppool.de 02.01.06, 09:42
                      Szczesliwego Nowego Roku !!!

Sprobojcie zlozyc liste klasy tego rocznika (65/66) z pamieci, a ja wstawie na
                      strone.

Wiem ze lista uczniow ktora sie ukazala w jubileuszowej ksiazce (no i moja w
                      necie) zawiera dosc duzo bledow. W koncu wiele lat minelo i trzeba to bylo
                      spiasac moze ze starych ksiag klasowych.

Ale jesli macie poprawki to chetnie je uwzglednie.
                      No i moze jak bedzie czas uzupelnie tez te mlodsze roczniki (1990-2001)

Pozdrowienia
    • Gość: gaga Re: Szkola NR 7 czesc 49 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 10:49
      Rocznik 66/67 powstał z połączenia dwóch równoległych klas a i b, myślę że
      należałoby połączyć również tych którzy odeszli w latach 65/66. Mogę zacząć
      listę,i w miarę jak będę sobie przypominać to będę uzupełniać więc zaczynam i
      to chyba od siebie: 1)Bujło Grażyna ,2)Jabłońska Maria, 3) Kirkiewicz Elżbieta,
      4)Wilk Halina, 5)Wróblewski Wojciech.Narazie tylko te osoby przyszły mi do
      głowy ale na pewno inni też wezmą udział w układaniu listy.
      • Gość: ryba696 Re: Szkola NR 7 czesc 49 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 12:49
        dla Wszystkich wszystkiego dobrego w Nowym Roku, żeby nam sie zdrowo i niezle żyło.Pozdrowionka...
        • Gość: Iwona Re: Szkola NR 7 czesc 49 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 13:59
          Cieszę zie Grazynko i Halinko żę odezwałyście się tez oczywiście pamiętam Was.
          Zyczę wszystkiego w nowym roku dobrego. Co do listy to dodam: Wiesław
          Zmysłowski,
          • Gość: gaga Re: Szkola NR 7 czesc 49 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 14:01
            No a ja jeszcze dodam Potocka Bożena
            • Gość: gaga Re: Szkola NR 7 czesc 49 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 14:57
              Tak myślałam, że przypomnę sobie inne nazwiska : Ciołkowski Bogdan, Konarzewska
              Wanda, Sułecka Wanda,Goleniowski Andrzej
              • Gość: Iwona Re: Szkola NR 7 czesc 49 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 02.01.06, 16:58
                Jeszcze: Antonina Kulecka
                • Gość: karolina Re: Szkola NR 7 czesc 49 IP: *.piorunek.pl 02.01.06, 17:09

Witam!
                  Ale cudownie tworzy się nowa lista i powracają wspomnienia-super.
                  Choć roczników wcześniejszych ,ale jakże równie ważnych .Czekamy na Wasze
                  wspominki na Forum -też sie pośmiejemy.Pozdrawiam.By
          • Gość: Halina Re: Szkola NR 7 czesc 49 IP: *.lw.net.pl / *.lannet.pl 02.01.06, 20:01
            do listy brakującego rocznika dodam nazwiska: Fiedorowicz Zdzisław,
            Wielechowska Danuta, Więckowski Edward , Kruszewski Stanisław,Wardaszko
            Waldemar tyle narazie
            • zbyszek07 Re: Szkola NR 7 czesc 49 03.01.06, 06:57
              No... Wojtek,
              jestes wywolywany do tablicy,
              i sie nie odzywasz?
              Twoja klasa!
              ;p
              • Gość: gaga Re: Szkola NR 7 czesc 49 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 07:47
                Fredek!
                Zdjęcie z wizyty Mikulskiego w Sp - 7 będzie, okazuje się że pamięć mam dobrą
                ale krótką to nie koleżanka ma fotkę a mój starszy braciszek. Ryszard Bujło
                absolwent rocznika 64/65 mieszkający od 1983r. w Krakowie, wczoraj z nim
                rozmawiałam obiecał też przysłać jedyne zdjęcie jakie posiada swojej klasy z
                wychowawczynią p. Paczkowską.To była bardzo barwna klasa i dość mi bliska nie
                tylko ze względu na braciszka.
                • Gość: gaga Re: Szkola NR 7 czesc 49 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 08:28
                  Halinka!
                  Pisałam do Ciebie e-maile czemu nie odpisałaś?.Czy dobrze pamiętasz imię
                  Wardaszki bo mnie się wydaje że miał na imię Mirosław.Spotkałam go w roku 1997
                  albo 1998 i krótko po tym dowiedziałam się że wyjechał do Stanów i tam
                  zmarł.Zresztą był też jego nekrolog w gazecie.
                  • Gość: jurek Re: Szkola NR 7 czesc 49 IP: *.olsztyn.mm.pl 03.01.06, 13:31
                    Czekam na odzew rocznikow 61/62.Bardzo chcialbym powspominac nasza klase
                    (belfrow,Filutka-tzn.Brzozowski i innych).Pozdrowienia.
                  • Gość: jurek Re: Szkola NR 7 czesc 49 IP: *.olsztyn.mm.pl 03.01.06, 13:37
                    Odpowiadam dla GRAZYNY.

Odpowiadam w imieniu Halinki siostry mojej.Ma klopoty ze skrzynka bo jej e-
                    maile nie moga wyjsc ze skrzynki.Moze wirus jakis zaatakowal???Pisala do mnie
                    sms ze do Ciebie wysylala informacje ale z zerowym skutkiem.Tyle na razie.Moze
                    cos sie poprawi.Pozyjemy zobaczymy.
    • Gość: jf Re: Szkola NR 7 czesc 49 IP: *.dip.t-dialin.net 10.01.06, 19:30
      sprostowanie do encyklopedii
      jacek kicerman nie uczyl sie nigdy w naszej szkole

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka