Gość: kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 13:43 czy ktos zna to miasto?co mozna w nim zrobic w ciagu 1 dnia?szukam taneigo noclegu tez... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: trypel Re: dortmund IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.04.06, 13:52 Paskudne miasto - jestem tam średnio 2 x w miesiącu od 3 lat i wieczorami totalna załamka. Zostają jedynie zakupy. Możesz iść na wieżę telewizyjną z obrotową restauracją ale obiad dwudaniowy z jakimś piwem lub dwoma wyniesie min. 40 euro. Sam wjazd na górę chyba 2 czy 3 euro. Wieza stoi w pięknym parku i to chyba najprzyjemniejsze miejsce w Dortmundzie. Na obiad chodze zazwyczaj do Holzknechta w samym centrum - świetna kuchnia, dobre ceny. Do spania polecam albo Ibisa z jednej strony (dobrze położony blisko centrum i śniadania w miarę) albo ulubionego Steigenbergera niedaleko stadionu. Tam jest super klimatyczny bar z szafą grającą i przyzwoite ceny alkoholi. Poza tym naprawdę nie ma tam co robić. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: dortmund IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 17:57 dzieki za informacje.ja tam zabawie jedna noc. a czy moglbys mi doradzic jak jest z dojazdem z lotniska? czy jest daleko od tzw. centrum? pozdrawiam, Odpowiedz Link Zgłoś
trypel Re: dortmund 25.04.06, 08:25 Taxi z lotniska do centrum to ok 14-15 euro wiec jak jedziesz np w 3 osoby to lepiej niż autobusem i wygodniej. Uwaga lotnisko jest na dość oblężonym wylocie z miasta i trzeba liczyć w godzinach szczytu ze 40 minut na dojazd. Jak jest luz to 15. Autobusem nie jezdziłem. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
loiterer Re: dortmund 26.04.06, 19:14 W ciagu jednego dnia w Dortmundzie mozna wiele zrobic. Nie zgodze sie z przedmowca, ze jest to nudne miasto. Wedlug mnie - dosc interesujace. (w mysl zasady: bywaja gorsze ;) Info o Dortmundzie: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=27172&w=40895657 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: dortmund IP: *.aster.pl 30.04.06, 08:08 serdecznie ci dziekuje.teraz tylko maly problem, bo ja nie mowie po niemiecku i jade sama.ale na pewno skorzystam (jak namierze kogos niemieckozorientowanego) z podanych przez ciebie stron. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś