oso1 15.01.06, 23:21 Przytul główkę do poduszki Niech się przyśnią trzy kaczuszki No i bociek co klekoce "róbmy dzieci co dwie noce" :) A czemu co dwie? Hm, bo kiedyś trzeba wrócić do domu ;) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rita100 Re: Dobranoc v.35 16.01.06, 22:54 dobranoc - widzę Oso, że dziś największym szczęściem to dla Ciebie jest ujrzeć łózko ;))))) Ale fajny wierszyk zamiesciłeś - co drugi dzień, tylko który dzień jest pierwszy, a który drugi ? ;) A teraz, proszę, zasypiamy, raz, dwa, trzy i niechaj czujnie wszyscy strzegą was anieli. Nie dociekajcie tylko, radzę, kto z kim śpi, ani tym bardziej - jak sobie kto pościelił. dobrej nocki Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc v.35 17.01.06, 22:44 Nie psujmy sobie niepotrzebnie krwi, cóż w tym zdrożnego, cóż takiego znowu złego? Niechaj nikogo nie obchodzi kto z kim śpi oraz kto kogo, jak, gdzie, kiedy i dlaczego. Kto tu o drogę pyta, a kto kpi? Ba, któż to wie? A może, dajmy na to, chór wie? CHÓR: Nieważne w końcu kto z kim śpi, ważne kto komu łba nie urwie. dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc v.35 18.01.06, 22:37 Noc jest chłodna, wieje porwisty wiatr, rozstrząsając śnieg z drzew. Na niebie ukazał się właśnie księżyc, ogromny i biały jak kula śniegowa. dobranoc wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc v.35 19.01.06, 22:10 Serce na śniegu Trojki dwie gonią się , Leci w noc dzwoneczków głos. W pierwszych saniach jedziesz ty , A pochodnie sypią skry. Co gonitwa ta Nam obojgu da ? Ty moich sań śledzisz bieg I rzucasz serce na śnieg - Żywy kwiat , żywy płomień . Ja sercu ogrzać się dam I nie będeę już sam , Przyjdziesz do mnie - dobrze wiem . Trojki skończą swój bieg , Minie zima i śnieg , Wiosna świat zazieleni. Żyć bez serca tak źle , Dam ci swoje - weź je , Już nie zmieni tego nikt ! ... Wokół nas biały śnieg Niby stos czyściutkich kart . Ktoś napisze może wiersz O przygodzie naszych serc , Gdy zasypie wiatr Sań podwójny ślad dobranoc wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc v.35 20.01.06, 22:31 Noc ciemna, mroźna, rozbłyszczona gwiazdami. Miasto śpi, cisza i błogi spokój. Zaczyna się weekend. dobranoc wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc v.35 21.01.06, 22:39 Pierzynki, pierzynki i gorące serca to recepta na przetrwanie tej nocy , szczególnie w zimnych Waszych domach, gdzie nie grzeją z powodu awarii. gorące dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc v.35 22.01.06, 22:34 Świat nie jest taki zły, Świat nie jest wcale zły. Niech no tylko zakwitna jabłonie... dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luna37 Re: Dobranoc v.35 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 22.01.06, 23:14 karaluchy do poduchy i pamiętajcie: Co nie boli to nie życie Co nie przemija to nie szczęście.... Miłej nocki Odpowiedz Link Zgłoś
mix1970 Re: Dobranoc v.35 23.01.06, 00:07 Niech te jabłonie szybciej zakwitają!!! ZIMNO!!! Ciepłej nocki wszystkim życzę i gorących kaloryferów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Helmi Re: Dobranoc v.35 IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 23.01.06, 00:11 To ja też życze kororowych cieplutkich senków :-) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc v.35 23.01.06, 22:59 DOBRANOC wszystkim , miła niespodzianka :) Chyba już można iść spać Dziś pewnie nic się już nie zdarzy Chyba już można się położyć Marzeń na jutro trzeba namarzyć. Tamtą kartkę z wczorajszej nocy Trzeba zmiąć i położyć w koszu I od nowa na nowej kartce Pisać nowy, nie miłosny list do losu. dobranoc wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc v.35 24.01.06, 21:19 U nas wiele i niewiele, bo w sam raz, u nas czerwień, u nas zieleń, cień i blask, u nas błękit, u nas fiolet, u nas dole i niedole, ale zawsze kolorowo jest wśród nas ! Tra , la, la, la, la, la....... dobranoc wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
tralala33 Re: Dobranoc v.35 25.01.06, 22:01 'Już dziesiąta na zegarze. Spać panowie gospodarze ! Strzeżcie ognia i złodzieja. W Panu Bogu jest nadzieja ! Ostrożnie z ogniem!' Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sromotnik bezwstyd ŚPIJ SPOKO,wasser w wannie czuwa! IP: 83.168.124.* 25.01.06, 22:18 A Ojciec Muchomorek,dyrektor Ptasiego Radyja odmawia zdrowaśki za Twoje niebiańskie śnienie.... ------------------------------------------ Ty wyliżesz mi muszelkę, na przystani nad Wigrami, Długo jeszcze szumieć będzie, ożywiana wspomnieniami... Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc v.35 25.01.06, 22:34 'Gdy noc otuli najpiekniejsze z miast dachy kamienic w kapeluszach z gwiazd zaraz ze zmierzchem zasypia stary park gasną swiatla w kawiarniach cichy gwar' dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc v.35 26.01.06, 22:50 'Chyba już można iść spać Dziś pewnie nic się już nie zdarzy Chyba już można się położyć Marzeń na jutro trzeba namarzyć.' Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc v.35 27.01.06, 23:01 już jest późno , bardzo póżno dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: giga Re: Dobranoc v.35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 00:19 Dobranoc:)) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc v.35 28.01.06, 22:34 Giga , jak późno chodzisz spać :) dobranoc Wśród nocy chłodnej Po plaży modrej Idzie pogodny. Wolny od burz; Jeszcze dwie gruszki zjadł do poduszki, Wyciągnął nózki I chrapie już !... Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Dobranoc v.35 28.01.06, 23:30 Dobrej nocy moi Ziomkowie ' Niech Kłobuk Wam sny piękne - dzisiaj - opowie :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc v.35 29.01.06, 22:58 Jak dobrze nam głęboką nocą Wędrować jasną wstęgą szos, Patrzeć, jak gwiazdy niebo złocą I dumać, co przyniesie los. A Klobuki do poduchy :) dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc v.35 30.01.06, 22:46 Martwiły się bratki, Że nie mają ojca ani matki, Że bez babki, że bez dziadka Rośnie bratków pstra gromadka. dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc v.35 31.01.06, 22:58 Również mama, żona bratka, Bratkiem babki oraz dziadka; I choć bradków pod dostatkiem, Żeby jeden nie był bratkiem ! Boś jest bratkiem (w tym zagdaka) Nawet, kiedy nie masz bratka ! Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
mix1970 Re: Dobranoc v.35 31.01.06, 23:41 Spokojnej nocy wszystkim, którzy spać będą i tym, którzy dzisiejszej nocy czuwają... Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc v.35 01.02.06, 23:00 Gdy los cię rzuci gdzieś w daleki świat, Gdy zgubisz szczęście swe i poznasz życia smak, Zatęsknisz do rodzinnych stron I wrócisz tu, wrócisz, gdzie twój dom. A no spokojnej nocy wszystkim :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc v.35 02.02.06, 23:03 Ciemno wszędzie, głucho wszędzie Co to będzie, co to będzie ? milutka noc będzie dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc v.35 03.02.06, 22:35 Gwiezdna panna patrzy z nieba jak święta księżyc pachnie niby bochen przecięty Niebo szkli się brylantami jak pierścień szczęście staje się chlebem, chleb szczęściem. DOBRANOC Odpowiedz Link Zgłoś
yoanna Re: Dobranoc refleksyjnie 04.02.06, 00:27 Zanim zapadł wiecżór, Spojrzałam w szarość... Gołębie szybowały ponad dachami Może to właśnie One...? Niebo pełne płaczu jest tak blisko... Teraz chmury zagladają w gołębie oczy, przygarniając ich osierocony smutek. ************************************** Spokojnej nocy Wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 05.02.06, 23:03 O dobra rzeko O mądra wodo Wiedziałaś gdzie stopy znużone prowadzić Gdy sił już było brak dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Dobranoc 05.02.06, 23:49 Oj śpiewało sie i słuchało to przy ognisku. A dzisiaj? Panta rei :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 06.02.06, 22:38 i po poniedziałku i dalej śpiewamy my harcerze :) Wieże miast, łuny świateł Ich oczy zszarzałe nie raz Witały mnie pustką, żegnały milczeniem Gdym stał się twoim nurtem O dobra rzeko... dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 07.02.06, 22:12 Zima zawsze swoje mroźne prawa ma W butach marzną nogi Z góry ci za kołnierz leci mokry śnieg Gdzie skierujesz nogi ? do pierzynki ;)))) dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 08.02.06, 22:45 Rąbkiem ciemności miasto zmęczone otula twarz Życie w kolejkach, czas nam przecieka Przez palce dnia W snu labiryncie tworzysz o świcie nowy świat Domy w nich z sosem, ulice proste, okna bez gwiazd. Jacek Cygan dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 09.02.06, 23:06 Kiedyś, gdy byłeś mały Łódki z kory strugałeś Gdzie dziś są, czy odnajdziesz je? Może wpadły do morza albo z prądem gdzieś płyną Płyną wciąż, a ty nie wiesz gdzie Zgubione marzenia (2x) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 10.02.06, 22:57 i ja się żegnam do potam , dobranoc "Kiedyś, gdy byłem mały To podwórka śpiewały Gdzie dziś są, czy odnajdziesz je? Czemu znikły zabawki Gdzie odeszli koledzy Szukać chcesz, ale nie wiesz gdzie" Zgubione marzenia Odpowiedz Link Zgłoś
tralala33 Re: Dobranoc 10.02.06, 23:31 Dziś zdążyłam tylko na dobranoc. Już za pół godziny sobota - można pospać dłużej! Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 11.02.06, 22:40 i już się żegnam dobranoc Kiedyś, któregoś lata Było takie ognisko Ciepła krąg i gitary dźwięk Potem przyszły jesienie Zimny ślad zatarły Znika pieśń, czy odnajdziesz ją? Zgubione marzenia Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 12.02.06, 22:44 dobrej nocy :) Weźmiesz stary swój plecak Powędrujesz do słońca Nocą dasz pięciolinii znak Znajdziesz starych dróg ślady Węgle czyjegoś ogniska Wróci śpiew, wróci taki sam Zgubione marzenia Odpowiedz Link Zgłoś
brzoza Re: Dobranoc 12.02.06, 22:59 Mówię tylko dzień dobry i do widzenia, jakby nie istniało wnętrze między tymi dwoma zwrotami. A przeciez jesli jest poranek, musi być i wieczór. A potem jest noc, i znowu ranek... Bo taka jest kolej rzeczy. Spokojnej i cichej nocy:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 13.02.06, 22:37 dobranoc brzoza, co za niespodzianka miła :) dobranoc wszystkim "A ja mam lato za pasem W kieszeniach kilka wiosen Zimę w czapce gdzieś schowam Jeśli chcecie to przyniosę." Odpowiedz Link Zgłoś
tralala33 Re: Dobranoc 13.02.06, 22:41 Wiosnę, wiosnę nam przynieś, albo chociaż przedwiośnie. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 14.02.06, 21:48 hehe, narazie to przynosze Wam przedwiosenne przemęczenie :) Pójdź w łoże Tralala, bo zilka dostaniesz łod tego siedzanio na zimnam ;)))) dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 15.02.06, 22:26 Oj , Tralala, zasiedziałam 'sia' w galerii :) dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 15.02.06, 22:53 Wędrujemy cygańskim obozem Nocujemy w gwiaździstej grocie Dzisiaj pod Wielkim Wozem Jutro na Wielkim Wozie dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 16.02.06, 22:54 Słoneczko już gasi złoty blask za chwilę niebo błyśnie czarem gwiazd. Dobranoc już. Teraz poproszę wszystkich murmurando. Czujemy jak ciepło przechodzi przez naszą prawą rękę. Tym razem ciepło przepływa przez naszą lewą rękę. Dobranoc już. dobranoc 'Czerwony Tulipanie' sliczne masz teksty , śliczne melodie i dobranoc wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
tralala33 Re: Dobranoc 16.02.06, 22:56 Zdążyłam! nie zdążyłam? nie wiem :( dobrej nocy :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 17.02.06, 22:33 dobranoc Oso , cieplutkich snów w psierzynce z kobziytom ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 17.02.06, 22:58 Słoneczko już gasi złoty blask za chwilę niebo błyśnie czarem gwiazd. Dobranoc już. Teraz poproszę wszystkich murmurando. Czujemy jak ciepło przepływa przez naszą lewą nogę. Teraz ciepło przepływa przez naszą prawą nogę. Ciepło ogarnia całe nasze ciało. Dobranoc już. dobranoc wszystkim z 'Czerwonym Tulipanem' Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 18.02.06, 22:28 Słoneczko już gasi złoty blask za chwilę niebo błyśnie czarem gwiazd. Dobranoc już. Oddychamy spokojnie i głęboko. Czujemy radość, która wypełnia nas po brzegi. Nie wiemy dlaczego usmiechamy się, przekażmy sobie zatem znak pokoju i miłości. Można się całować, jest ciemno. Tak proponuje 'Czerwony Tulipan' dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 19.02.06, 22:01 dobranoc Giga :) Słoneczko już gasi złoty blask za chwilę niebo błyśnie czarem gwiazd. Dobranoc już. Czujemy się szczęśliwi, że dzisiaj przyszliśmy tutaj na spotkanie razem z Czerwonym Tulipanem. Pokochaliście Czerwony Tulipan tak jak pokochał Czerwony Tulipan was. Będziecie zawsze wybierali się na koncerty tego wspaniałego zespołu. Jak tylko damy radę :) dobranoc już Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 20.02.06, 23:04 Słoneczko już gasi złoty blask za chwilę niebo błyśnie czarem gwiazd. Dobranoc już. Czujemy szczęście. Było cudownie. Czujemy jak nasze powieki stają się coraz cięższe Było pięknie. Jesteśmy szczęśliwi. Dobranoc już. W ten przepiękny sposób Czerwony Tulipan kończył kiedyś swoje koncerty. I leczył znacznie lepiej niż Kaszpirowski. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 21.02.06, 22:52 Jest taka jedna piosenka we mnie Zna ją kto poznał wędrówki smak W mieście jej szukać nadaremnie W lesie zanuci ją każdy głaz. dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
tralala33 Re: Dobranoc 22.02.06, 22:13 'Wesz poduszkę i przespszyijsze, Bedżesz takiem jek esz i je.' Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
tralala33 Re: Dobranoc 23.02.06, 21:56 Już dziesiąta na zegarze - pora spać, gospodarze. Miłych snów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobranoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 22:02 Jest ciamnó, ciamnó noc Jest ciamny , ciamny las A w tam ciamnóm, ciamnóm lesie je ciamnó , ciamnó chałupa A w tam ciamnó, ciamnó chałupsia je ciamnó, ciamnó jizba Tralala, nie ziym jek to rychtycznie poziydzieć tak by buło fejn. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 24.02.06, 23:01 W nocy długo nie mogłam zasnąć z krzykiem zerwałam się z pościeli la la la la la, żebyście to wiedzieli la la la la la, żebyście to wiedzieli We śnie mnie moja noga, noga goniła i tak śpiewała a jak tańczyła hop sa, hop sa sa, tak tańczyła hop sa, hop sa sa, tak tańczyła Taki to jest Karnawał z 'Czerwonym Tulipanem' dobranoc wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 25.02.06, 22:03 Chciałam uwolnić się od tej strasznej nogi uciekałam szukając drogi la la, la la la, szukając drogi la la, la la la, szukając drogi A ta noga goniła, goniła mnie szybko więc ja o niej pomyślałam bardzo brzydko la la, la la la, bardzo brzydko la la, la la la, bardzo brzydko Zabawowo dobranoc :) znów z 'Czerwonym Tulipanem' Odpowiedz Link Zgłoś
tralala33 Re: Dobranoc 25.02.06, 22:30 'Już ucichły gwary, wrzawy, Zaszły słońca promienie, Wszystkie nasze dzienne sprawy Zakryły nocne cienie.' (M. Kajka) Odpowiedz Link Zgłoś
tralala33 Re: Dobranoc 26.02.06, 21:45 'I sen zmorzył nasze oczy, Bowiem zasię nocne mocy Kołyszą do snu wszystko.' (Michał Kajka) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 26.02.06, 21:56 I ja musze już lecieć dobranoc i jeszcze na koniec 'Czerwony Tulipan' Myślę, jak nie zechce się odczepić noga stuknę siekierą tego wroga la la, la la la, tego wroga la la, la la la, tego wroga A ona mówi tak do mnie ludzkim głosem stuknij, stuknij tylko siebie w głowę proszę la la, la la la, budiet charosze la la, la la la, budiet charosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rita Re: Dobranoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.06, 21:57 już musze szybciutko uciekać dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
oso1 Re: Dobranoc 27.02.06, 22:37 A w czasie snu moi Mili rodzi się marzeń rzeka i chociaż to ułamek chwili to się na nią czeka i czeka :) Dobrych snów :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 28.02.06, 22:43 Dobranoc Oso Na! a pociż yśta choc zmózili ? Dobranoc wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 01.03.06, 22:56 - Stirlitz, co jest lepsze: radio czy gazeta? - zapytał podejrzliwie Mueller. - Gazeta, w radio nie zawiniesz śledzia - odparł spokojnie Stirlitz. Koniec sledzióweczki, czas zainąć go w gazetę i do spania dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
tralala33 Re: Dobranoc 02.03.06, 00:29 Ślepy ślydź zdejmuje okulary i idzie spać. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 02.03.06, 22:22 Jak ten cias chibko leci Tedy aż do rana dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 03.03.06, 21:47 Księżyc szedł w lisiej czapie jak dziedzic Białe go świerki zaklinały Na zimowy sen obu niedźwiedzic I na wozy, wielki i mały dziś cudowne jest niebo , wystarczy tylko spojrzeć :) dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 05.03.06, 21:54 Teraz już każdy nawet śniegu płat Wie, że wśród głazów wyrósł wiosenny kwiat. dobranoc wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
tralala33 Re: Dobranoc 06.03.06, 22:28 'Chociaż się wszystko wiecznie zmienia I chwila chwili nie pamięta, Zawsze w jeziorach na przemiany Kapią się gwiazdy i dziewczęta.' (L. Staff) Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 06.03.06, 22:39 Milkną słowa, milkną słowa, Nie potrzeba więcej ich, Gaśnie watra, gaśnie watra, Chociaż nastrój w nas się tli. Jeszcze chwilę, jeszcze chwilę, Jeszcze tylko jeden gest, Kilka iskier, kilka iskier, Cierpki dym i parę łez. Taka sobie harcerska piosenka dobranoc :) Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 07.03.06, 22:56 Na górze dach, na dole ja, na ścianie cień, ten cień, to ja. Za oknem świat, świat pogięty tak, jak złom i czwarty wymiar, i nasz wirtualny dom... Anna Biedrzyńska tak spiewa dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 10.03.06, 22:44 Mój mały, maleńki, czy ty o tym wiesz, że nocą - północą chodzi złoty jeż? dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 11.03.06, 22:57 Mój mały, maleńki, czy ty o tym wiesz, że nocą - północą chodzi złoty jeż? Drzew pilnuje w sadzie, pod jabłonką śpi, a gdy się obudzi, będzie bardzo zły! dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 12.03.06, 22:24 Mój mały, maleńki, czy ty o tym wiesz, że nocą - północą chodzi złoty jeż? Drzew pilnuje w sadzie, pod jabłonką śpi, a gdy się obudzi, będzie bardzo zły! Mój mały, maleńki, czy ty o tym wiesz, że ten jeż to wcale nie jest żaden jeż? dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 13.03.06, 22:46 Mój mały, maleńki, czy ty o tym wiesz, że nocą - północą chodzi złoty jeż? Drzew pilnuje w sadzie, pod jabłonką śpi, a gdy się obudzi, będzie bardzo zły! Mój mały, maleńki, czy ty o tym wiesz, że ten jeż to wcale nie jest żaden jeż? To śliczny królewicz, co dla jakichś kar w jeża przemieniony został przez zły czar! dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 14.03.06, 22:54 dobranoc znasz to ? Już późno , a nam się wcale nie chce spać, czerwone wino, wypijmy aż do dna . "Mój mały maleńki, posłuchaj mych rad: nie chodź nigdy nocą w owocowy sad. I nie szukaj jeża, co pod drzewem śpi, bo gdy go obudzisz, będzie bardzo zły!" Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 15.03.06, 22:44 W górze tyle gwiazd, w dole tyle miast. Gwiazdy miastom dają znać, że dzieci idą spać. Ach śpij kochanie, jeśli gwiazdkę z nieba chcesz - dostaniesz. Czego pragniesz daj mi znać, ja ci wszystko mogę dać więc dlaczego nie chcesz spać? dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc 16.03.06, 22:35 Dobrej nocy i sza, do białego śpij dnia, Spij, dziecino, oczka zmruż, śpij do wschodu rannych zórz. Mama zaś będzie tu śpiewać piosnki do snu. bis dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omcs Re: Dobranoc v.35 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 10:18 s7.bitefight.pl/c.php?uid=44374 Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc v.35 17.03.06, 22:33 Tą stronkę często pokazujesz - a tak własciwie to jest to gra komputerowa. Brakuje w niej graczy ? A teraz do spania W górze tyle gwiazd w dole tyle gniazd gwiazdy świecą i migoczą czas już spać dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc v.35 18.03.06, 22:48 .. :: Żyjesz bo śpiewasz :: .. Muzyka: Lipko Romuald Tekst: Zeliszewski Tomasz Tak bez powodu Inaczej niż chcesz W drugą stronę los każe Ci iść Miłość znajduje Cię sama to wiesz Gdy prawdziwa jak zielony liść I tak co dnia Za grosz, za oczu twych blask Śpiewasz bo żyjesz Żyjesz bo śpiewasz Kochając marny ten świat Mówisz inaczej Inaczej jest Niemożliwe jest matką twych snów Pragnij gdy pragnąć potrzeba jest By zobaczyć, obudzić się znów I tak co dnia Za grosz, za oczu twych blask Śpiewasz bo żyjesz Żyjesz bo śpiewasz Kochając cały ten świat Odpowiedz Link Zgłoś
rita100 Re: Dobranoc v.35 18.03.06, 22:57 .. :: Nad brzegiem tęczy :: .. Muzyka: Lipko Romuald i Krzysztof Cugowski Tekst: Zeliszewski Tomasz Zima myjąc drogi poszła spać O instynktach wiosna dała znać Pora wstać Pora wstać Dezinformacji Stacja podała że Miłości aktualnie w nas coraz mniej Nie wierz jej Nie wierz jej Lato w nas jest Póki słońce świeci I pada deszcz Bo człowiek wie Że nad brzegiem tęczy Żyć się chce A tutaj wszystko czego pragniesz jest możliwe Nic nie zagraża nam Ludzie są ludźmi, cuda dla tych co kochają Nie wierzysz ? Zrób to sam.... Kim dla mnie jesteś tego nie wie nikt I pewnie nie wiesz tego nawet Ty. Uwierz mi Uwierz mi Kiedy się świata boję, mówisz mi że... Tęczowy łuk to zawsze słońce i deszcz.... Kocham cię Kocham cię Lato w nas jest Póki słońce świeci I pada deszcz Bo człowiek wie Że nad brzegiem tęczy Żyć się chce A tutaj wszystko czego pragniesz jest możliwe Nic nie zagraża nam Ludzie są ludźmi, cuda dla tych co kochają Nie wierzysz ? Zrób to sam.... Bo na planecie wszystko ciągle się obraca Nie wiedzieć który raz A nam się wydaje, Że my świat zmieniamy A to świat zmienia nas... Lato w nas jest...... Odpowiedz Link Zgłoś