Dodaj do ulubionych

zimne grzejniki :( z Kortowa

21.01.06, 11:09
zauważyłem zimne grzejniki po 10-tej, przed południem.
Przed 11 Pan Ciepłownik z 993, powiedział że potrwa to
"kilka godzin". Mieszkam na Pieczewie, prawdopodobnie
na końcu "przewodu ciepłowniczego".
Jak to wygląda na innych osiedlach?

Obserwuj wątek
    • Gość: kicia Re: zimne grzejniki :( z Kortowa IP: *.ols.vectranet.pl 21.01.06, 11:22
      zimne grzjniki i woda na Pieczewie
      • ptaszor_gazeta Re: zimne grzejniki :( z Kortowa 21.01.06, 11:26
        Ciekawe jak szybko mój budyneczek się wystudzi?
        Ostatnio dowiedziałem się, że że wystarczy 3-4 godz.,
        przy tak niskiej temperaturze na zewnątrz.
        Rosjanie mają chociaż po 8 kołder jak śpią, ale szron
        na poduszkach pozostaje :P.
        • Gość: kicia Re: zimne grzejniki :( z Kortowa IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 21.01.06, 15:34
          w Radiu cisz nic nie wiem kiedy bedzie cieplo, ja mam na parterze 20
    • Gość: MPEC Re: zimne grzejniki :( z Kortowa IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.06, 12:33
      Os. Generałów też zimne !!!!!!!!!!!
      @#$%@^ Mpec
      • Gość: gosc AWARIA!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.06, 12:41
        Proponuję uzbroić się w cierpliwość i ciepłe kocyki. W MPEC jest po prostu
        bardzo poważna awaria kotłów ponieważ nawalił Zakład Energetyczny. Cała
        Ciepłownia została od samego rana postawiona w stan alarmowy, wszyscy dwoją się
        i troją, żeby awarie usunać. Pracownicy pracują bez przerwy od wczoraj, kiedy
        my śpimy w łóżeczkach. Pękły rury i usunięcie awarii nie jest takie proste.
        Całe miasto grzeje OZOS.
        • Gość: hudzik3@wp.pl Re: AWARIA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 21:19
          Skad masz tą pewność że nawalił Zakład Energetyczny???? Drażni mnei takie zwalanie winy. Skąd masz tą pewność. Prosze o odpowiedź, bo bardzo lłątwo jest znaleść osła ofiarnego a nie mieć konstruktywne wnioski.
    • wojak Re: zimne grzejniki :( z Kortowa 21.01.06, 12:41
      Stare Miasto tez zimnie. brrrrrr
    • Gość: Ada Re: zimne grzejniki :( z Kortowa IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.06, 12:44
      Witam....
      mieszkam na Kosciuszki i kolo 10-tej tez mialam zimne kaloryfery. Teraz juz
      wszystko wrocilo do normy...jest ciepluto. MOze pociesze tym innych, ze chyba
      juz po awarii i ciepelko rochodzi sie po miescie

Ada
      • jana2706 Re: zimne grzejniki :( z Kortowa 21.01.06, 12:54
        pomimo tego,czy owego,*procykowa* rura grzeje ;-)
    • wojak Re: zimne grzejniki :( z Kortowa 21.01.06, 13:08
      właśnie podali w Radiu Olsztyn że MPEC ma awarię i że do wieczora potrwa
      naprawa, grzejniki będą ciepłe a woda letnia bo nie pracują na 100% możliwości.
      Awarię kotłów mają.
      • theedge Re: zimne grzejniki :( z Kortowa 21.01.06, 13:14
        Na Jarotach grzejniki jakos cieple nie sa :-(
    • Gość: anna Re: zimne grzejniki :( z Kortowa IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.06, 13:24
      z 5 kotłów gzeją 2, tak będzie do jutra
      • Gość: z Nagórek Re: zimne grzejniki :( z Kortowa IP: *.ols.vectranet.pl 21.01.06, 13:28
        Na nagórkach tez potwornie zimno :o(
    • Gość: Darek z Nagórek Re: zimne grzejniki :( z Kortowa IP: 213.76.143.* 21.01.06, 13:40
      Całe nagórki też marzną, farelki i inne do pracy.
    • Gość: kobra Re: zimne grzejniki :( z Kortowa IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.06, 13:48
      Mieszkam na Iwaszkiewicza, cały czas zimno.Jeśli tak ma być do jutra to
      ....Ratunku -nie mam żadnego grzejnika.
    • Gość: gosc AWARIA!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.06, 13:52
      W MPEC wlasnie trwaja naprawy kotłów i zaworów. Spuścili całe tony wody z
      instalacji i spawają kotły. Grzanie miasta przejął OZOS, który nie jest
      przygotowany na ogrzanie takiej ilości ludzi. Dodatkowo są jakieś wielkie
      ubytki ciepła w sieci, czyli gdzieś w mieście jest dziurka w rurze i ciepełko
      ucieka.
      • Gość: gonzo Re: AWARIA!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.06, 14:06
        osiedle generałów - grzejniki nie grzeją - ale ja grzeję "starą" i jest nam
        ciepło i do tego może becikowe jakieś :))))))))))
      • Gość: hudzik3@wp.pl Re: AWARIA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 21:22
        ludzie. Jakie wy bzdury piszecie. NAPRAWY KOTŁÓW I ZAWORÓW. Kurde, ludzie, miejscie jakiś rozum. Najpierw piszecie, ze nawalił Zakład Energetyczny, tak defakto nie Zakład tylko Koncern Energetyczny gdyby ktoś nie wiedział, a pózniej piszecie, ze naprawiają kotły i zawory. Koszmar. I w taki sposób powstają plotki
    • larvva Podgrodzie i Kortowo zimne /nt 21.01.06, 14:14

• Gość: butcherofbats Ktos powninien za to odpowiedzec!! IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.06, 14:27
        Na generałów wciąż zimno, jak to możliwe ze akurat gdy są najwieksze mrozy
        następuje awaria w MPECu? Takie mrozy sa normalne dla naszej strefy
        klimatycznej, a tu zawodzi najwiekszy dostawca ciepla w Olsztynie. W mieszkaniu
        mam 18 C
        • Gość: gosc Re: Ktos powninien za to odpowiedzec!! IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.06, 14:49
          W MPEC jest awaria bo przez 40 minut Zaklad Energetyczny nie dostarczal do
          Cieplowni pradu. Brak pradu spowodowal, że woda która do tej pory miala 140
          stopni i byla pod cisnieniem nagle cisnienie straciła i zaczęła się gotować w
          kotłach i rurach, co jest niedopuszczalne. Do tej pory przy awarii prądu
          włączało się zasilania awaryje, które utrzymywało ciśnienie wody i woda nie
          wrzała, niestety dziś w nocy Zakład Energetyczny przywrócił prąd troszkę za
          późno. MPEC był od kilku dni informowany o nadchodzących mrozach i na takie
          temperatury był przygotowany.
          • Gość: Zmarzlak Ktos powninien za to odpowiedzec!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 14:52
            No wlasnie, kto za to beknie :(((( ?
          • Gość: hudzik3@wp.pl Re: Ktos powninien za to odpowiedzec!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 21:29
            Skąd Wy macie takie absurdalne wnioski, ze Zakład nie dostarczał prądu do ciepłowni. Doprze mówisz, ze przy awarii nie prądu a kabli energetycznych włączało się zasilanie awaryjne. Ja, jako po studiach elektrycznych wiem, ze takie zasilanie elektryczne następuje po przełączeniu przez SZR (samoczynne załączenie rezerwy) zasilania z kabla głównego, podstawowego na rezerwowe. Czy ktoś może zastanowił się, iż możę SZR nawalił? Szczerze powiem, ze jesli Zaklad zagwarantowal dla Ciepłowni dwa zasilania, to tez wiem, ze awaria jednego kabla nie powoduje awarii drugiego. Tak wiec, bardzo prosze, poki macie cos na mysli, zastanowcie sie. A z drugiej strony, jesli dla zakaldu "padl" kabel, bo takie sa mrozy, to nie wierze, ze w takiej porze zimy, przy -20 stopniach celsjusza, zaklad jest w stanie naprawic kabel. Ludzie, troche logiki. Chociaz z drugiej strony, reporterzy z gazety wyborczej tez piszą, ze całą wine ponosi zaklad. Koszmar.
            • Gość: Gość Re: Ktos powninien za to odpowiedzec!! IP: *.olsztyn.mm.pl 25.01.06, 21:47
              Prawda o awarii zawarta jest w opinii - forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
              f=64&w=35440176&a=35546067
              Natomiast reporterzy Gazety piszą tylko to na co pozwala Ratusz
            • Gość: kik Re: Ktos powninien za to odpowiedzec!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 22:29
              hudzik, BRAWO!!!!
        • Gość: anj Re: Ktos powninien za to odpowiedzec!! IP: *.uwm.edu.pl 21.01.06, 14:58
          zazdroszczę tych 18oC. U mnie w Kortowie jest 13oC i cały czas idzie w dół :-(
          • grzalka na Nagórkach lodowato 21.01.06, 15:27
            czy ktoś wie jak jest na Dworcowej i Kopernika?
            w razie czego mam tam rodzinę, a z 3 małych dzieci nie będę ryzykowac nocy w
            lodoawtym mieszkaniu
            • Gość: kik Re: na Nagórkach lodowato IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 15:49
              A JA MIESZKAM W POJEZIERZU I SLYNNA RURA PROCYKA MNIE GRZEJE, MAM
              CIEPLUTENKO!!!!! A WY WSZYSCY WIESZAJCIE NA NIM PSY, PROCYK GORA!!!!!!
            • bpkw Re: na Nagórkach lodowato 21.01.06, 15:52
              Na osiedlu przy Wyszynskiego 5 jest zimno, jak diabli...:(((((((((((((((
              • Gość: Os. Generałów Os. Generałow ciepłe!!!!! IP: *.olsztyn.net.pl 21.01.06, 16:08
                Już się narzewają i to tak normalnie, więć mam naidzjee, że wszystko wraca do
                normy
                • Gość: general Re: Os. Generałow ciepłe!!!!! IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.06, 17:16
                  Juz nie. Znów zimno
                  • jana2706 Pojezierze 21.01.06, 17:37
                    cieplutko,chodzcie do nas,serio,otworze drzwi kazdemu zmarzlakowi
                    • Gość: krysia Re: Pojezierze IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 21.01.06, 18:03
                      zimno nz Pieczewie jak dlugo jeszcz beda nas mrozic.To jest jednak komuna.
                    • Gość: krysia Re: Pieczewo IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 21.01.06, 18:06
                      ratynku
                      • Gość: zamarzniety Re: Podgrodzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 18:19
                        TVP3 podalo własnie ustami jakiejs tlustawej spikerki, że "w miescie juz
                        cieplo". To dziwne, bo u mnie nadal zimno a dyzurny miasta mówi że owszem
                        zaczynaja włączać urządzenia ale "cieplo odczuwalne" :) bedzie dopiero po 21.
                        • jana2706 Re: Podgrodzie 21.01.06, 18:26
                          co moge,tylko cieplo pozdrowic,ale gdyby noz,piszcie,zapraszam,serio
                          • bpkw Re: Podgrodzie 21.01.06, 18:31
                            Dzieki Jana2706 za dobre serduszko. U mnie tez jest cieplej, chociaz do
                            normalnej temperatury jest jeszcze daleko...:)
                          • Gość: jacacak Re: Podgrodzie IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.06, 18:37
                            Na os. Grunwaldzkim od 14.30 kaloryfery zimne jak lody!!! W chacie piździ, jak
                            nie obrażając nikogo, w Kieleckiem. Działania MPECu (a raczej ich brak) to jakaś
                            wielka ściema! Za co ono zarabiają po te 3 tys. na łapkę? Od kilku godzin
                            obiecują że już prawie zrobione, już, już puszczają ciepło. Szkoda słów. Co to
                            za wielka firma, która wysiada przy temperaturze minus 15 czy 20! Parodia
                            • Gość: ja Awaria już opanowana IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.06, 19:00
                              Baranku! W MPEC chodza już 3 kocioły z 6, a pracownicy w 10 godzin naprawili
                              największa awarie w historii firmy. To, że jeszcze jest zimno to nie wina
                              Cieplowni tylko węzłów znajdujących się na terenie miasta! Trzeba było
                              wszytskie zawory pozamykać, bo byś mial zimno przez najbliższe 2 tygodnie bo by
                              woda wywalała na chodniki! Teraz trzeba po prostu te miejskie punkty
                              przystosować do użytku.
                              Poza tym...pracownicy nie zarabiają 3 tysięcy. Kto Ci takich bzdur
                              naopowiadał?? Ludzie pracują w niedzielę, święta, w wigilię....a dziś kiedy Ty
                              wyciągasz nożki przed telewizorem w MPEC ludzie pracują już prawie dobę bez
                              przerwy.
                              Gdyby Zakład Energetyczny dostarczał prąd to by awarii nie było, a ogień na
                              prąd niestety nie jest, nie można go wyłączyć w jednej chwili.
                              • Gość: jacacak Re: Awaria już opanowana IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.06, 19:34
                                Osiołku! Co to znaczy 3 kocioły? Pani w szkole uczyła, że mówi i pisze się
                                kotły. Naprawdę doceniam wysiłki wszystkich, którzy ciężko pracują przy
                                usunięciu awarii. Ja też pracuję w niedzielę (jutro idę do pracy), a także w
                                święta lub ewentualnie do wyboru w Nowy Rok. A czy Ty przypadkiem nie masz na
                                imię Jerzy lub Wiesław? Takie mi tu do głowy przychodzą pewne domysły. Jakbym
                                skądś znał ten styl pisania i argumentacji. Zresztą nieważne. Trzymam kciuki za
                                szybkie uruchomienie pozostałych kociołów, ups... kotłów :) O której mogę mieć
                                ciepło w domu, skoro jesteś tak dobrze poinformowany? Pozdrawiam
                                • Gość: jacacak Re: Awaria już opanowana IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.06, 19:39
                                  Ojojoj! Coś pozytywnego! Kaloryfery zaczynają się robić letnie. Coś się ruszyło!
                                  Oby tak dalej!
                                  • Gość: gość Re: Awaria już opanowana IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.06, 19:53
                                    Osiołek lub raczej Baranek pisze bzdury. Słyszał że gdzieś dzwoniło tylko
                                    gdzie? Ze stuprocentową pewnością mogę powiedzieć że winę za awarię ponosi
                                    MPEC. To że nie było napięcia nie powinno spowodować uszkodzenia kotłów.
                                    Rozumując w ten sposób niepowinniśmy np nigdy wsiadać do windy - w przypadku
                                    braku napięcia spada na dno szybu. Przecież to bzdura.
                                    • sbial Re: Awaria już opanowana 21.01.06, 19:56
                                      Czy na Herdera jest juz ciepło????
                                    • Gość: pge Re: Awaria już opanowana IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.06, 22:41
                                      popiram slowa goscia.mpec -najwyrazniej sciemnia.!
                                • Gość: ja Re: Awaria już opanowana IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.06, 19:57
                                  Baranku, chyba jestes wtornym analfabeta skoro nie rozumiesz tego co czytasz!
                                  Napisalam Ci przeciez ze MPEC juz wszytsko uruchomil, zadzwon na pogotowie
                                  cieplownicze i sie dowiedz kiedy wezły w mieście uruchomia, albo może ruszysz
                                  tyłek z pod koca i im pomożesz? Będziesz miał szybciej ciepło.
                                  A na imię nie mam Jerzy, Wiesław też nie. Twoje domysły są błędne, psychologiem
                                  jesteś kiepskim
                              • Gość: cde Re: Awaria już opanowana IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.06, 22:39
                                mpec stworzony do roboty......
                              • Gość: hudzik3@wp.pl Re: Awaria już opanowana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 21:33
                                <<<<Gdyby Zakład Energetyczny dostarczał prąd to by awarii nie było, a ogień na
                                prąd niestety nie jest, nie można go wyłączyć w jednej chwili.>>> Jestem po studiach elektrycznych. Zastanawial sie ktos, ze dla takich odbiorcow jak elektrocieplownia, zaklady gwarantuje drugostronne zasilanie? ze w przypadku awarii jednego kabla, drugi kabel przejmuje cale obciazenie? Czy ktos pomysli o tym. Gdyby elektocieplownia "wisiala" na jednym kablu, to szczerze mówiac, to co nauczylem sie na studiach idzie na marne. Szkdoa nauki. To wszystkich mowiace pochopne wnioski. Prosze o rozwage i zapytac sie elektrykow czy takie zaklady jak ten w olsztynie nie posiadaja awaryjnego zasilania. Prosze o rozwage
                              • Gość: hudzik3@wp.pl Re: Awaria już opanowana IP: 195.205.166.* 27.01.06, 12:59
                                Gdyby Zakład Energetyczny dostarczał prąd to by awarii nie było, a ogień na
                                prąd niestety nie jest, nie można go wyłączyć w jednej chwili.

A pomyslaleś może nad tym, ze zaklad mógł i pewnie to zrobil, mogl dostarczac
                                kablem rezerwowym???? Jako odbiorca strategiczny, napewno takie zasilanie MPEC
                                posiada, szkoda tylko, ze nie potrafia tego przelaczyc z jednego zasilania na
                                drugi. A moze automatycznie to chodzi i padla im automatyka???
                      • sbial Re: Pieczewo 21.01.06, 18:55
                        dziecko mi już prawie zamarzło:(
                        • grzalka Re: Pieczewo 21.01.06, 20:46
                          sbial napisała:

> dziecko mi już prawie zamarzło:(

moje śpią, ciekawe, czy się obudzą....
    • Gość: chwillka Re: zimne grzejniki :( z Kortowa IP: *.160.232.146.olsznet.ec.pl 21.01.06, 18:40
      Ktoś pytał jak jest na Dworcowej. Cieplutko. Właśnie pieczemy ciasto i
      musieliśmy na chwilę uchylić okno, żeby przewietrzyć mieszkanko :)
      Ale jak czytam posty o awariach ogrzewania i Waszych zimnych kaloryferach to już
      mi jest mniej miło i przyjemnie. Szczerze współczuję.
      Niech żyją producenci koców, pierzyn i polarów które to artykuły są wolne od
      awarii:)
      Swoją droga pojawia się natrętna, przekorna myśl, może ułaskawić Mr.Procyka, za
      niezależną od MPECu sieć ;]]
    • Gość: ptaszor_gazeta Re: zimne grzejniki :( z Kortowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.06, 19:03
      Od 19:00 moję grzejniki na Pieczewie wykazują oznaki życia. Nie zbyt namiętnie
      rozpalone, ALE, ALE, kciuki w górę :)).
    • Gość: jaroty Re: zimne grzejniki :( z Kortowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 20:15
      niestety u nas na jarotach cały czas zimne kaloryfery...
      • Gość: ktoś Re: zimne grzejniki :( z Kortowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 20:57
        Ja też mieszkam w SM Pojezierze i mam ciepluteńko, tak! Tak! Już pisałem, że
        będziecie jeszcze Procyka na rękach nosić i na kolanach przepraszać za to, co
        mu zrobiliście.
        • Gość: Pete Re: zimne grzejniki :( z Kortowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 21:34
          A ja mieszkam na dworcowej i jest mi cieplo(hahahaha)
          • Gość: sds Zimno na jarotach! IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 21.01.06, 22:19
            a u mnie na jarotach dalej lodowate bez żadnych oznak zycia ;/ zamarzne w nocy!
        • Gość: * Re: zimne grzejniki :( z Kortowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 22:30
          Do Procyka nie należę, a też mam ciepło. Jak u niego będzie awaria, to z kolei
          mam MPEC całować po rękach, za to że nie dał sobie sieci odebrać?
          Głupie komentarze.
          Awaria może się zdarzyć wszędzie.
          • Gość: kik Re: zimne grzejniki :( z Kortowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 22:44
            ale napewno predzej zdarzy siew przestarzałej i za długiej sieci MPC-owskiej,
            niż w nowej sieci Procyka. Cha ! cha!!!! Cha!!!!!
            • Gość: hudzik3@wp.pl Re: zimne grzejniki :( z Kortowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 21:37
              ten się śmieje kto się śmieje ostatni. To ze procyk ma nowe urzadzenia to nie znaczy, ze ma pewne. z drugiej strony, z tego co wiem, procyk ma cieplo od ozosu czyli teraz michelina. A co bedzie, jesli michelin powie SPADAJCIE??? i co wowczas? siec nowa ia brak ciepla. Badz troszke niejednostronny.
        • Gość: lokator Re: zimne grzejniki :( z Kortowa IP: *.olsztyn.mm.pl 21.01.06, 22:44
          nigdy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • luna37 a ciepłą wodę macie? 21.01.06, 23:04
            bo u mnie nie ma....:((((
            • marduck Re: a ciepłą wodę macie? 21.01.06, 23:06
              Właśnie wziołem gorący prysznic - super (jaroty)
              • Gość: eskimos Re: u mnie grzeje!!! (piecyk elektryczny) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 00:03
                W pogotowiu ciepłowniczym co i rusz obiecuja, że ogrzewanie poczujemy "za
                godzinke" Który to juz raz?... To juz nawet trudno nazwac skandalem.
                Najwyrazniej sabotaz jakis:)
                Smiech pusty ogarnia jak czyta sie te historie, ze cieplownia jest super bo juz
                grzeje tylko węzły nawaliły... Pan prezes MPEC pownien znalezc w poniedzialek
                na biurko wypowiedzenie w trybie natychmiastwoym. Czy ktoś zna przypadek żeby
                prawie 200 tysieczne miasto nie mialo ogrzewania przez caly dzien przy 20
                stopniowych mrozach?!
    • sbial konsekwencje 22.01.06, 08:42
      konsekwencje wczorajszego dnia są takie:
      ja chora, dziecię chore, mąż jeszcze nie wstał, więc nie wiem.
      • Gość: ### Re: konsekwencje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 08:59
        U nas w pojezierzu mrozu nie odczuwamy, im zimniej na dworze, tym gorętsze
        grzejniki. Brawo słynna rura, widać, jak dobrze sprawdza sie w warunkach
        ekstremalnych. Z goracym pozdrowieniem mieszanka pojezierza.
        • Gość: Asia Re: konsekwencje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 11:11
          Mieszkam w procykowie i nawet nie wiedziałam, że w Olsztynie były takie
          problemy z ciepłem, ja siedziałam i siedzę sobie w ciepełku i dopiero dziś od
          znajmej z Jarot dowiedziałam się, co się działo.
          • muraszka1 Re: konsekwencje 22.01.06, 11:54
            jak dzisiaj z tym cieplem,
            nadchodzaca noc tez bedzie bardzo zimna
      • grzalka Re: konsekwencje 22.01.06, 13:57
        u nas za to bez kłopotu, ja zdrowa, dzieci zdrowe, męża w domu nie było, więc
        nie wiem

na Nagórkach włączyli póóóźnym wieczorem
    • Gość: bob Re: zimne grzejniki :( z Kortowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 16:38
      no dobra, grzejniki grzeją,ponarzekajmy na drogowców,bo tak głupio siedziec
      bezczynnie
      • Gość: Alla Re: zimne grzejniki :( z Kortowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 19:45
        > no dobra, grzejniki grzeją,ponarzekajmy na drogowców,bo tak głupio siedziec
        > bezczynnie
        ;)))))))
        Drogowcom jak widać wcale nie jest głupio bezczynnie siedzieć - patrz stan
        olsztyńskich oblodzonych dróg ;)))))))
        • Gość: Hej! Re: zimne grzejniki :( z Kortowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 23:51
          Górą Procyk !! Nadchodzi następna mroźna noc, niech Goliat modli się, aby mu
          następne rury nie popękały, bo nie będzie mógł juz dalej opluwać tak bezkarnie
          Procyka!!! PAAp aa!!
          • Gość: Willi Re: zimne grzejniki :( z Kortowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 09:23
            Dzis w gazetach MPC dał płatne ogłoszenia, w których dziekuje mieszkańcom, że
            nie pozamarzali, jak ich nie grzał. Oczywiście podtrzymuje swoja wersje, ze to
            wina elektrowni, nie wspomina o pęknięciu rury na warszawskiej i na jarotach!!!
            ogłoszenia oczywiście opłacone sa za nasze pieniądze, ale monopoliscie wszystko
            wolno!!
            • Gość: Gosia Re: zimne grzejniki :( z Kortowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 12:50
              To prawda, widziałam te ogłoszenia w olsztynskiej i wyborczej, a do tego z
              kokorowym logo MPC-U. Strach się bać!
            • Gość: Gość Re: zimne grzejniki :( z Kortowa IP: *.olsztyn.mm.pl 25.01.06, 14:35
              Co do winnych to proponuję panu Goliatowi Goliatowi poszukać trochę bliżej
              siebie
              Zainteresowanym polecam zapoznanie się z opiniami -
              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=64&w=35440176&a=35546067
              • Gość: kik Re: zimne grzejniki :( z Kortowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.06, 22:26
                Ludzie, pomyślcie troszkę, dlaczego wybiórcza nie pisze prawdy o awarii w MPC-
                u, bo po prostu jest na usługach przechszty, a jemu marzy sie jeszcz sprzedanie
                MPC-u, jeśli tylko uda mu się załapać na druga kadencję, o czy marzy.
                • Gość: Franek Re: zimne grzejniki :( z Kortowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 08:29
                  Dowiedziałem się, że wysiadają następne rury MPC-u, teraz na dywizjonów i
                  Iwaszkiewicza, ciekawe czy nasza pierwsza władza coś o tym powie lub napisze,
                  bo gsdyby to siadła rura Procyka, to trąbiliby już o tym na okrągło, głowę dam
                  sobuie za to uciąć!
                  • Gość: kik Re: zimne grzejniki :( z Kortowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 22:14
                    Przeczytajcie artykuł w dzisiejszej wyborczej o awarii w MPC-u. Nie pisała go
                    na szczęście nasza gwiazda dziennikarstwa Joasia W i artykuł jest obiektywny.
                    • Gość: Gość Re: zimne grzejniki :( z Kortowa IP: *.olsztyn.mm.pl 27.01.06, 13:18
                      Dzisiejsze artykuły w gazetach potwierdzają fakt że MPEC jest kierowany przez
                      osoby nie mające odpowiedniej wiedzy technicznej. Jednak trudno się temu dziwić
                      czytając artykuł w dzisiejszej Gazecie Olsztyńskiej, który ukazuje braki w
                      wykształceniu na poziomie szkoły średniej u dr inż. Piotra Grzymowicza.
                      • Gość: lokia Re: zimne grzejniki :( z Kortowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 23:04
                        To aż strach bierze, kto u nas kieruje, a niby na wszyskim sie zna!!!!
                        • Gość: Wacek Re: zimne grzejniki :( z Kortowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 10:30
                          Zobaczymy, co powie nam komisja powołana do wyjaśnienia sprawy
                          • Gość: ktoś Re: zimne grzejniki :( z Kortowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.06, 22:28
                            Ta niezalezna ponoc komisja działa od środy, zobaczymy co nam powie jej raport.
                            • Gość: Jan Re: zimne grzejniki :( z Kortowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 16:07
                              Ciekawe, czy już są wyniki działań komisji, bo słyszałem, że w sobotę balowali
                              w Krys-tanie, razem z władzami MPC-u, w tym Goliatem, więc bardzo jestemciekaw
                              jak bedzie brzmiał raport tej "niezależnej" komisji?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka