Dodaj do ulubionych

SUPERMARKETY zabierają ludziom dowody

IP: *.aster.pl 06.02.06, 06:25
Pracuję w dużej firmie handlującej z sieciami. Ten artykuł byc może jest
szokujący dla czytelnika nie znającego sieci "od tyłu". Jednak to dopiero
wierzchołek góry lodowej. I nigdzie nie jest powiedziane że komukolwiek
zależy, by zmienić układ.
Obserwuj wątek
    • plus_k Oznakowania 06.02.06, 09:15
      Brawo Olsztyn! Co za innowacja!
      Mam pytanie : czy wszystko co znajduje się w torebce jest znakowane? Jeśli
      będzie to np. podpaska to ... hmm... jak to zużyć w ciągo dnia pracy? Pewnie
      oznakowanie przykleić do majtek, ale wówczas będzie wyglądało na to, że ta
      część garderoby równiez została "wniesiona". A jeśli chodzę bez majtek, gdzie w
      takim razie mam przykleić??
    • Gość: balsaminka a mnie nie szokuje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 09:25
      choc nie mam nic wspolnego z tymi sieciami handlowymi....uwazam ze ucza sie na
      bledach. Zabieranie dowodow bylo dla nich najszybszym sposobem kontrolowania
      osob bedacych (obcych) na sklepie...Ba....nie zapominajmy ze latwiej jest kogos
      znalesc jezeli wiemy jak wyglada a na dowodzie czy tez w dowodzie jest zdjecie.

Uwazam ze jest to czepianie sie pierdul i ze markety robia wieksze swinstwa
      ludziom niz "przechowywanie" dowodow "ukladaczy" na czas ich obecnosci w
      sklepie.

ps: Gdybym byla wlascicielka sklepu czy tez osoba odpowiedzialna za sklep,
      towar..wolalabym miec kontrole nad "obcym"
      • Gość: @ Re: a mnie nie szokuje IP: *.ols.vectranet.pl 06.02.06, 10:09
        pracowałem kiedyś jako mercz w byłym Hicie i podobnie jak w niektórych
        bibliotekach trzeba było zaawsze zostawić dowód tożsamości
    • Gość: Zadziwiony Re: SUPERMARKETY zabierają ludziom dowody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 19:05
      A co to za problem ? Jak ci wszyscy na "m" czują się urażeni zabieraniem DO ,
      to niech tam nie pracują . I problemu nie będzie - w momencie niedoboru
      pracowników o ich tzw. prawa upomni się pryncypał. I sprawa załatwiona . Wolny
      rynek reguluje wszystko , a socjalizm , w którym nieustannie żyjemy ( a GW jest
      jego piewcą ) nadal dzielnie walczy z problemami niespotykanymi w innych
      ustrojach .
    • Gość: Bob Re: SUPERMARKETY zabierają ludziom dowody IP: 212.160.150.* 06.02.06, 19:22
      Kto z Pańśtwa wie, czy zgodne z prawem jest okazywanie dowodów osobistych (nie
      mówiąc już o ich pozostawianiu) przy wejściu do niektórych biurowców czy
      bibliotek?
      • Gość: Uchachany po pachi Re: SUPERMARKETY zabierają ludziom dowody IP: *.olsztyn.mm.pl 06.02.06, 22:24
        > Kto z Pańśtwa wie, czy zgodne z prawem jest okazywanie
        > dowodów osobistych

Tak zgodne z prawem. Nic nie zabrania okazywania swojego dowodu komukolwiek i
        gdziekolwiek.
    • Gość: ochroniarz Re: SUPERMARKETY zabierają ludziom dowody IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 06.02.06, 19:34
      Mała uwaga co do praw pracowników ochrony :
      Na podstawie "Ustawy o ochronie osób i mienia " z 22 sierpnia 1997r
      Roździał 6 art 36:
      Pracownik ochrony przy wykonywaniu zadań ochrony osób i mienia w granicach
      chronionych obiektów i obszarów ma prawo do
      1 ustalenia uprawnień do przebywania na obszarach lub obiektach chroninych
      oraz LEGITYMOWANIA osób w celu ustalenia ich toższamośći.

• Gość: Uchachany po pachi Re: SUPERMARKETY zabierają ludziom dowody IP: *.olsztyn.mm.pl 06.02.06, 22:23
        Legitymowania tak. Ządania pozostawienia dowodu nie.
      • Gość: franek Re: SUPERMARKETY zabierają ludziom dowody IP: *.olsztyn.mm.pl 07.02.06, 11:49
        na ochroniarza trzeba miec papiery a nie jak te osły z hipermarketów zwykli ludzie z ulicy.
    • aktsieta NIEWOLNICTWO 07.02.06, 08:49
      i tyle
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka